Paukščiai

Balandžių paukštis arba vititas

Pin
Send
Share
Send
Send


Medžiotojai gerai pažįsta laukinių medžių balandžių istoriją (kitaip paplitęs balandis). Tai įdomu kaip sporto objektas ir įprasta paukščių medžioklė. Išgautas paukštis yra didelis ir labai skanus mėsa. Susidomėjimas šiais miško gyventojais atsirado palyginti neseniai: prieš internetą, tik ornitologai domisi jais.

Medinis balandis: Aprašymas

Laukinės kojos pavadinimas yra Columba palumbus.

Žmogus gatvėje be raginimų negali atskirti laukinių balandžių nuo įprastų miesto balandžių. Bet medinis balandis yra pakankamai didelis (net ir tokiam dideliam paukščiui), jo matmenys yra įspūdingi: kūno ilgis yra iki keturiasdešimt penkių centimetrų, svoris yra vidutiniškai nuo septynių iki devynių šimtų gramų, sparnų ilgis yra beveik septyniasdešimt centimetrų. Vyrai ir moterys sveria beveik vienodai, nors vyrai atrodo daug didesni.

Kaip ir visi šio užsakymo atstovai (balandžiai), medžio balandis dažomas pilkai mėlyna (pilka) spalva.

Jo charakteristikos yra aiškiai matomos skrydžio metu: ant sparnų yra balta plati chevronė (juostelė), uodegos viršus yra tamsus, po to - baltas kraštas. Priešingai nei miesto brolis, laukinių balandžių sparnuose nėra skersinių tamsiai atspalvių.

Medžio balandžio nuotraukoje krūtinės spalva yra aiškiai matoma - vyno rožinė, priekyje su žalsvu atspalviu.

Kaklo pusėse yra dvi didelės baltos (kartais kreminės) dėmės.

Kojos yra rausvai raudonos, snapas yra geltonas.

Vyrų spalva yra ryškesnė, dėmės ant kaklo yra daug didesnės. Moterys yra elegantiškesnės nei vyrai, kurie atrodo šiek tiek sunkesni ir didesni.

Palankiomis sąlygomis medžio balandis gali gyventi iki šešiolikos metų.

Medinis balandis: plinta

Vituteni gyvena vidutinio dydžio Europos ir Azijos platumose ir yra platinama šiaurinėje Vakarų Afrikos dalyje, kur šiauriečiai atvyksta žiemoti, o vietiniai gyventojai gyvena nuolat. Rusijoje ji niekada nebuvo matoma į šiaurę nuo šešiasdešimt antros lygiagretės, tiek Europos, tiek už Uralo ribų. Buveinė apsiriboja į pietus nuo penkiasdešimt antros lygiagretės (iki sienos su Ukraina).

Dažniausiai atsiduria spygliuočių ar mišriuose miškuose, pirmenybę teikiant jų pakraščiui. Lizdams galima pasirinkti ir atskiras spygliuočių medžių grupes, ir apsaugines miško diržus palei takelius, kartais net apsigyventi ramiuose parkuose, ūkiuose ir privačiuose soduose.

Pietinėje Rusijos Federacijos Europos dalies dalyje balandis „flyite“ gali atvykti į žiemą, kartais tęsdamas tolimesnę migraciją. Azijos pietinėje Rusijos dalyje nėra.

Kaklo lizdų laikas ir metodas

Kovo pabaigoje šie laukiniai balandžiai skrenda iš pietų, o rugsėjo pabaigoje (spalio viduryje) jie skrenda žiemą.

Vyrai per dvi savaites po atvykimo (balandžio viduryje) išsirenka sau save ir pradeda ieškoti draugų. Žymėjimas atrodo taip: lėktuvas skrydžio metu, pakaitomis nuimant ir lėtai mažinant planavimą („skaidrė“). Atlikę kelis tokius kintamuosius skrydžius, balandis „flyite“ grįžta į vadinamąją ešerį (medžiotojų leksiką).

Balandžių pora nedelsiant pradeda gaminti lizdą, padėdama ją į didelių eglės ar pušų horizontalių šakų šakeles, šiek tiek į kamieno pusę nuo dviejų iki penkių (rečiau aštuonių iki dešimties) metrų aukščio. „Nyakhir“ lizdas yra laisva permatoma platforma nuo penkių iki dvidešimties centimetrų aukščio ir iki trisdešimties centimetrų skersmens su silpnu dėklu (apie 5–8 cm gylio, iki keturiolikos skersmens). Konstrukcijos medžiaga yra plonos beržo, alksnio, eglės ir pušies šakos. Kai kuriais atvejais konstrukcijos yra tokios trapios, kad kiaušiniai tiesiog patenka per lazdas, tapdami grobiais visų rūšių plėšrūnams.

Moterys turi tik du kiaušinius (jų dydis didesnis nei paprastųjų miesto balandžių), kiaušinių masė yra devyniolika gramų, iki trijų centimetrų skersmens, ilgis - apie keturis., Korpuso spalva yra gryna balta su geltonumo spalva.

Pirmoji sankaba beveik visada yra balandžio pabaigoje (ankstyvame šilta pavasarį), dažniau - gegužės viduryje, antrasis - liepos mėnesį.

Daugiausiai moterys sėdi ant lizdo, o vyrai gali jį pakeisti maitinimo metu. Perinti skirti kiaušiniai - nuo septyniolikos iki devyniolikos dienų.

Moterys, siejamos su inkubatoriais, gali būti sujungtos į kolektyvinį šėrimą. Jie skrenda į grūdų laukus, po to grįžta po vieną į lizdus.

Rugpjūčio mėn. Pirmųjų (jaunų) ir antrųjų jauniklių patelės, viščiukai susivienija (kartais iki keturių šimtų asmenų) šėrimui ir tada migracijai.

Santykinai dideli jauniklių jaunikliai lizdoje praleidžia iki trisdešimt penkiasdešimt dienų.

Abu tėvai yra užsiėmę vaiko maitinimu, įnešdami pirmykštėjančius gudrus grūdus („paukščio pieną“), o vėliau kitus įvairius maisto produktus.

Nestlings atrodo beveik nuogas, švelnus - plunksnų pagrindas nesauga, plunksnos pirštai pirmą kartą pasirodo ant sparnų, tada plunksnos plunksnos, o tik likusi plunksnų dalis. Viščiukų spalva švelniai pilka.

Ir aštuntą dieną yra galimybė pamatyti.

Iki keturiasdešimties dienų viščiukai jau yra sparnuose ir gali aprūpinti maistu.

Beveik pusė visų moterų po pirmojo klojimo yra pasirengusios šiam momentui į antrąjį.

Riešutai

Laukinių balandžių krūva yra gana didelė, kartais medžiotojai, turintys įsiurbimą, paėmė beveik visą grūdų sėklų patiekalą.

Mitybos pagrindas atvykus (ankstyvą pavasarį) yra jauni pumpurai, spygliuočių sėklos.

Gegužės viduryje balandžių vitoo valgys sudygusius pavasarinius grūdus, kartais (su dideliu skaičiumi) gali pakenkti.

Vasaros pradžioje ir viduryje balandžių maisto objektas tampa brandinimo uogos, laukinių augalų sėklos ir akmens medžių vaisiai.

Rudenį laukiniai balandžiai pradeda čiulpti jaunus krūmus, kalnų pelenus, serbentus, laukines rožes, paukščių vyšnių medžius iš krūmų, o ne menkina karpą. Labai retai valgyti kirminus ir vikšrus.

Labai mėgsta graužti. Jie skrenda visuose pulkuose į grūdų rūšiavimo ir perkrovimo vietą, kiek įmanoma daugiau - kiek galima įdėti į gūžį. Tada skristi po vieną.

Elgesio funkcijos

Pigeon vituty - labai atsargus paukštis.

Kaip ir visi laukiniai paukščių atstovai, turintys puikią ausį, neleidžia asmeniui, kuris yra arčiau nei penkiasdešimt, dažniau - šimtas metrų.

Kai žmogus priartėja prie lizdo, tuojau paukštis tuoj pat tylės.

Jis gali skristi arti asmens, jei jis dėvi kamufliažas, bet jo veidas turi būti visiškai uždengtas.

Galima nufotografuoti balandį ir vaizdo įrašą, jei esate užslėpę lizdų vietą prieš tai, kai jį sekate, surasite ešerį ir sėdi šalia.

Veikla

Elgesio priklausomybės balandžiai dėl būdų ir mitybos.

Pavasarį paukštis praranda svorį, todėl jo mityba yra prasta - dygsta grūdų sėklos, pumpurai, praėjusių metų riešutai. Svorio netekimas - beveik 3–4 proc. (Iki trisdešimt penkių gramų).

Vasaros viduryje laukinis balandis vėl pradeda priaugti, valgyti vaisius, laukinių ir lauko žolių sėklų (labai mėgsta dobilus), o po to plaukioja pulkuose, grūduose ir ankštiniuose augaluose.

Vyhirey šėrimas vyksta ryte ir vėlyvą popietę (kai kurie atsitinka prie ryškumo).

Laukiniai balandžiai gyvena beveik pagal tvarkaraštį: miegas, rytinis maitinimas, laistymas, grįžimas į lizdus, ​​vakarienė.

Moterys elgiasi aktyviau, jų gyvenimo procesai yra greitesni nei vyrų. Jie praleidžia mažiau laiko šėrimui, laistymui, plunksnų valymui. Tačiau viščiukų lizde jie praleidžia beveik keturis kartus daugiau laiko.

Ornitologai negalėjo paaiškinti nuolatinio ryto ir vakaro mažo vyriškos lyties. Šiandien šio elgesio priežastį mokslininkai priskiria tokiai bendravimo taktikai su savo giminaičiais, kurie kartu su žvėriena plaukė kartu su pulku. Paukščiai apsigyvena iki penkiasdešimties metrų atstumu, nors didelės išstūmimo sąlygomis jie gali statyti lizdus tik dvidešimt metrų atstumu.

Seksualinio aktyvumo laikotarpis baigiasi paukščiams vasaros pabaigoje, o tai prisideda prie maksimalaus svorio.

Žmogaus įsikišimas į paukščių gyvenimą

Balandis yra tvarinio meilės tvarka ir tyla. Atrodo, kad urbanizacija lemia kaimo gyventojų skaičiaus sumažėjimą, dėl kurio miškai gali tylėti. Tačiau pėsčiųjų ir tolimojo susisiekimo turizmo plėtra balandžius palieka įprastas buveines. Priemiesčio miškai, kuriuos beveik visą vasarą aplankė grybų rinkėjai (nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens), beveik nebėra įprastinės laukinių balandžių buveinės.

Nuo praėjusio šimtmečio keturiasdešimties metų vyhirey skaičius pradėjo mažėti, todėl priežastis buvo didžiulis pesticidų naudojimas žemės ūkyje.

Šiuo metu laukinių paukščių medžiotojų šaudymo lošimai daro įtaką gyvulių augimo apribojimui. Akmenų balandis lengvai nuleidžiamas net po to, kai jis patenka į medžioklę, medžiotojas ne visada gali surasti nugaišusį paukštį, dėl kurio jis toliau medžioja, vis daugiau ir daugiau.

Natūralūs neigiami veiksniai

Natūralūs laukinių balandžių priešai yra grobio paukščiai - peregrine falcon ir Hawk. Jie medžioja ir suaugusius, ir kūdikius.

Mažesni paukščiai - ūgliai, džinsai, pilkos varnos - sunaikina balandžių lizdus klojimo ir perėjimo metu. Baltymai surenkami taip pat. Pagal tokius ornitologų skaičiavimus, iki keturiasdešimt procentų nustatytų kiaušinių gali būti sunaikinti.

Metinių sankabų skaičių įtakoja nepalankios temperatūros ir drėgmės sąlygos: vėlyvas šaltas šaltinis verčia paukščius perkelti pirmosios sankabos pradžią iki gegužės, nes šiais metais nebelieka laiko kitam reprodukcijai.

Jungo aprašymas

Balandžiai yra neatskiriami mažų, vidutinių ir didelių miestų gyventojai.. Jie sukelia skirtingas emocijas žmonėms. Kažkas skandina juos dėl natūralaus „nešvarumo“, kiti stipriai maitina juos bandelėmis ir duonos trupiniais parkuose ir aikštėse. Šiandien kalbėsime apie artimus giminaičius - laukinius miško balandžius, medžio balandžius. Nuo pastarųjų laikų žmonija sužinojo apie paukščių paukštį. Prieš atsiradus internetui, jis buvo žinomas tik paukščių stebėtojams. Bet dabar retas medžiotojas nėra susipažinęs su jo mėsos skoniu. Paukščių vititi, nepaisant savo budrumo ir baimės, dažnai tampa asmens grobiu.

Tai įdomu! Jį galite nukreipti arčiau, tik paslėpdami po kamufliažiniu dangčiu šalia natūralaus balandžio natūralios buveinės. Tuo pačiu metu svarbu užsidengti veidą, kitaip atsargus paukštis pastebės netinkamą nugalėtoją ir iš karto skris.

Išvaizda ir kūno forma laukiniai balandžiai yra beveik tokie patys kaip paprastas miesto balandis. Išduokite miško gyventoją, nebent įspūdingi matmenys. Paukščio kūno ilgis siekia 45 cm, 700-900 gramų. Atvejai pastebimi, kai medžio balandžio gyvasis svoris pasiekė pusantrų kilogramų. Maždaug 70 centimetrų yra tik viena sparnų pusė, kurios galia leidžia paukščiui įveikti iki tūkstančio kilometrų atstumą sezoninės migracijos laikotarpiu. Ypač įdomu, kad vyrų skaičius atrodo didesnis nei moterų, tačiau jų kūno svoris dažnai yra toks pat.

Išvaizda

Medinis balandis - tarsi didelis balandis. Jis turi būdingą šių paukščių spalvą. Pagrindinė rašiklio dalis yra nudažyta pilka spalva, ty mėlyna. Ši spalva leidžia sėkmingai paslėpti nuo detraktorių. Sparnai yra papuošti plačiais baltais česnakais, jie ypač gerai matomi skrydžio metu. Tamsų uodegos viršūnę papildo baltas apvadas. Vienintelis dalykas, kuris išskiria šį paukštį nuo miesto partnerių, yra tamsių skersinių juostų ant sparno nebuvimas. Medžio balandžio krūtinė dažoma subtiliu vyno rožiniu atspalviu su žaliu blizgesiu, kuris atrodo ypač patrauklus saulėje.

Peleninės spalvos medžio balandžio galva. Kaklo kraštai puošia baltais arba kai kuriais atvejais smėlio dėmėmis. Balta yra geltona lenkta snapelė ir raudonos rožinės letenos. Akys yra apvalios, juodos, su gelsvu apvadu aplink rainelę. Miško balandžių vyrai atrodo masyvūs. Moterys yra labiau grakščios. Jų plunksnų spalva yra šiek tiek švelnesnė, išskirtinės dėmės yra mažesnės, tačiau skrydžio metu moterys atrodo labiau grakščios ir labiau miniatiūrinės.

Gyvenimo pobūdis ir gyvenimo būdas

Šie paukščiai laikomi didžiausiais mūsų bendrų miesto balandžių miško giminaičiais. Jų natūrali buveinė yra tankūs miškai, žemės ūkio kultūrų vietos, kur jie ieško maisto laukuose.

Tačiau galite susitikti su priemaišomis priemiesčiuose ir net mieste. Tokioje paukščių kaimynystėje pagrindinėje buveinėje gali trūkti maisto.

Miško balandžiai daugiausiai sėdi. Jie mėgsta lapuočių miškų pakraščius, esančius netoli laukų. Aplankant tik pelkes, įsikurti jų pakraščiuose yra labai retas. Škotijos Orkney salose, kurios garsėja medžių trūkumu, šie paukščiai gyvena tiesiai ant žemės. Nenaudokite balandžių tokiose silpnose gyvenimo sąlygose ir tarp uolų.

Tai įdomu! Vityutni labai atsargūs paukščiai. Taip yra dėl jų natūralaus neatsargumo nuo didelių plėšrūnų. Todėl pabandykite nepriimti savo akies - jų pagrindinis ginklas savigynai. Taip pat greitai medžio balandžiai. Medžiotojų ar plėšrūnų požiūrio metu laukiniai balandžiai užšąla ir tik kraštutiniais atvejais smarkiai skrenda į dangų, todėl sparnai garsiai švilpsta.

Jie jaučiasi geriau nuo žmogaus akies, kur jie sėkmingai egzistuoja ir augina palikuonis. Vyahi susirenka į mažus kelių dešimčių paukščių pulkus, komandoje jie elgiasi energingai ir labai draugiški.

Buveinė

Bendras medinis balandis, daugiausia paukštis, gyvenantis Europoje. Tačiau galite susitikti su juo platesnėje srityje. Juos traukia Ukrainos, Rusijos, Skandinavijos ir Baltijos šalių spygliuočių miškai. Vasaros mėnesiais Krymo vynuogių populiacija didėja, nes vasarą juos ypač traukia pietinės šalys. Su šiaurės vakarų Afrikoje galite susitikti su miško balandžiu.

Dieta

Violos išlaikymo pagrindas yra augalinis maistas.. Tai pelkės, grūdai. Meniu taip pat yra vaisiai, kūgiai, riešutai, uogos, kiti augalai ir jų sėklos. Laukiniai balandžiai turi vieną ypatumą.

Norint gauti sunkiai pasiekiamas uogas ar riešutus iš šakos, jie užsikabina į šakas, pakabindami ant jos. Atsižvelgiant į maisto trūkumą, šie paukščiai valgo sliekus, šliužus ir vikšrus. Vityutni, gyvenantys netoli žmogaus namų, dažnai maitinami kepinių gaminių liekanomis. Gumbų pulkai mėgsta eiti į garstyčių ar dobilų laukus. Pietiniai regionai pritraukia paukščius su laukinėmis figomis.

Laukiniai mediniai balandžiai skiriasi nuo kitų paukščių kitokio gėrimo forma. Laistymo vietoje jie lengvai atskiriami nuo visų kitų, jie tiesiog nuleidžia snapą į vandenį ir patraukia per specialias skyles. Prieš nurijus balandę, ji trumpai pakelia galvą.

Dauginimasis ir palikuonys

Per metus medžio balandžių pora gali daugintis ir augti iki trijų palikuonių. Tačiau tai turėtų prisidėti prie oro sąlygų. Daugiausia 2, mažiau retai 1 arba 3. Veisimo sezonas prasideda balandžio mėnesį, grįžus iš žiemos namelio, ir trunka iki rugsėjo mėn. 10-11 mėnesių amžiaus, su brendimo pradžioje, vyrai, norėdami pritraukti priešingos lyties dėmesį, skrenda iki medžių viršūnių ir pradeda prisiminti. Dažniausiai jie tai daro ryte. Kai moteris atkreipia dėmesį į džentelmeną, jis tuojau pat nueina pas ją ir toliau, vengdamas jos apskritimo. Apklausos rezultatas - kiaušinių pora.

Tai įdomu! Po poravimosi poros, skirtos lizdui statyti. Kadangi statybinė medžiaga naudojama mažomis šakelėmis. Prieš patvirtindamas kiekvieną šakelę, jis kruopščiai ištempiamas su snapeliu, kad būtų išbandytas stiprumas.

Pasirinkus medžiagas. Po 2-3 dienų pastatoma lizdas. Lizdo pagrindas yra kietų strypų rėmas, tarpas tarp jų yra užpildytas mažesnėmis ir lankstesnėmis šakelėmis. Rezultatas yra tam tikras dubuo su plokščia apačia ir palaidomis. Strypai yra laisvi, o atotrūkis gali nukristi nuo kiaušinio. Ploto balandžiai turi ne daugiau kaip 2 metrų atstumą nuo žemės. Ypač tingus ir gali kažkas atsisakyti.

Moteriška yra baltų kiaušinių pora, perinti per 2,5 savaites. Moteris užsiima inkubavimu, o vyrai ją kartais pakeičia maitinimui. Abu tėvai užsiima gimimo palikuonių maitinimu. Maždaug mėnesį, praktiškai nuogas, aklieji viščiukai maitina „paukščio pieną“ - tai varškės masė nuo žemės į grūdų kepalus. Po 5 savaičių viščiukai yra pasirengę savarankiškai gyventi.

Gamtos priešai

Tokie plėšrieji paukščiai, kaip krūmynai ir pelkės, yra didžiausias natūralus pavojus medžių balandžių populiacijai. Jie medžioja ir jaunus, ir suaugusius. Nepalikite laukinių balandžių ir voverių, burbulų, džinsų ir pilkųjų varnų naikinimo, kurie aktyviai naikina lizdus savo kiaušiniais ir kiaušiniais. Yra statistikos, kurioje metinis spuogų skaičius sumažėja 40% dėl šių gyvūnų įsikišimo.

Taip pat trukdo gamtiniai klimato veiksniai. Pavyzdžiui, priešlaikinis vėsinimas, didelis drėgnumas ir kitos kataklizmos mažina seksualinio aktyvumo trukmę, todėl neįmanoma per metus auginti 2 ar daugiau jauniklių. Например, поздняя весна заставляет переносить откладывание первых яиц на май месяц, что не дает времени для того, чтобы сформировать вторую кладку.

Также вносит свою лепту и человек. Витютень – птица, обладающая вкуснейшим, мягким мясом. Из-за этого эти птицы часто становятся жертвами охотников. Tuo pačiu metu, jei paspausite lopšį, jis netgi po to, kai iš paskutinės jėgos skrenda kulka, jis miršta dažniau miškuose, o medžiotojas ieško naujo tikslo.

Sugriaukite šiuos paukščius ir civilizaciją. Atrodo, kad kaimo gyvenviečių mažinimas turėtų suteikti galimybę didinti gyventojų skaičių, tačiau taip nėra. Medinis balandis yra paukštis, labiausiai myliu tyloje. Automobilio turizmo plėtra, reguliarus asmens buvimas (grybų rinkėjai, medžiotojai, turistai, poilsiautojai), net ir nuošaliausiuose miško kampuose, leidžia paukščiams palikti savo namus. Be to, pesticidų naudojimo pasiskirstymo tipų atstovų skaičius laukuose buvo „nugriautas“.

Gyventojų ir rūšių būklė

Azoruose gyvenantys laukiniai balandžiai yra išvardyti Raudonojoje knygoje. Praėjusio amžiaus pradžioje Madeiros Vyahi salos buvo sunaikintos. Nors kitų laukinių šluostės balandžių porūšių skaičius sumažėja dėl pernelyg didelio miškų naikinimo, natūralių buveinių sunaikinimo ir nekontroliuojamo šaudymo, ši rūšis nėra pripažinta pavojinga.

Kas yra balandis ir kur jis gali būti matomas

Laukiniai balandžiai būna įvairių formų. Vienas iš jų yra medinis balandis. Jis taip pat vadinamas vitite arba miško balandžiu. Jis yra didžiausias šeimos narys, todėl yra labai patrauklus medžiotojams. Suaugusieji gali pasiekti iki 2 kg, jų kūnas yra mėsingas, o sparnų ilgis yra daugiau nei pusė metro. Balandis turi neįprastą spalvą:

  • kojos ir smailus snapas - raudonas,
  • pilkšvai mėlyna,
  • krūtys gali būti raudonos arba Burgundijos,
  • nugara yra pilka-mėlyna,
  • uodega tamsiai pilka su tamsia apvadu.

Kaklo baltose dėmėse yra du išskirtiniai bruožai, kuriuos turi tik suaugusieji balandžiai, ir jie neturi jų. Labai pastebimas balandžio dainavimas. Sunku pastebėti balandį miške, bet jis visada išduodamas švelniu košimu: „Kru-kuu-ku-kuk, kru-kuu-ku-kuk“, kuris yra išplatintas iš medžių šakų.

Vyakhiros buveinės gali būti lygumos, lapuočių arba spygliuočių miškai. Jie ten gyvena dideliuose pulkuose, tačiau dažnai gali būti patenkinti šie balandžiai kaime. Jų mėgstamos miego vietos ant laukų sienų, tankiuose krūmuose, jaunuose užaugę medžiai. Ūkininkai nepatinka voverės, nes jie maitina sėklas iš jų pasėlių. Ir miesto soduose žmonės mielai mato neįprastus balandžius.

Ką maitina medžio balandis?

Laukiniai balandžiai daugiausia valgomi augaliniu maistu, vengiant vikšrų ir visų rūšių lervų. Kartais jie neprieštarauja valgyti augalus, flocking į garstyčių, ankštinių augalų, dobilų ar grūdų laukus. Tie Europos balandžiai, kurie gyvena netoli Europos miestų, nebijo žmonių ir niekada atsisako duonos ir kitų produktų. Tačiau kiti paukščiai yra gana drovūs ir atsargūs, tačiau tokie energingi, kad kilę, jie skamba garsiai. Jų medžioklė nėra tokia paprasta, nors yra daug šios profesijos mėgėjų. Dėl to net sumažėjo balandžių populiacija, o kai kuriose šalyse - visiškas išnykimas.

Taryba Jei šalia jūsų dachos atsirado miško balandžių lizdas, palaikykite paukščių populiaciją - pašarų juos su kukurūzų miltais arba saulėgrąžomis, jie bus jums labai dėkingi.

Kur yra balandis ir kaip jį atskirti

Kitas tipiškas balandžių šeimos narys yra miško balandis. Dydžio, jis užima trečią vietą po lopšio ir klintos. Iš išorės jis labai panašus į paprastą miesto balandį, tačiau jis turi keletą skirtumų:

  1. Jie turi rusvą, rausvą spalvą ir rausvą krūtinę.
  2. Ant kaklo visos tos pačios baltos dėmės, bet šiek tiek pailgos, pavyzdžiui, chevronai.

Šios rūšies balandžiai gyvena beveik visoje Europos teritorijoje, išskyrus šiaurinius regionus. Tačiau pietinės zonos jiems yra labiau palankios, nes vietose, kuriose yra ilgas šaltas laikotarpis, jie turi skristi žiemą. Siekiant išvengti varginančių skrydžių, balandžiai vis dažniau apsigyvena šalia gyvenviečių, ieškodami šilumos ir duonos.

Apie miško balandžio gyvenimą ir mitybą

Šių paukščių pašarus daugiausia sudaro augalai ir žemės ūkio kultūrų grūdai, todėl jie dažnai randami kaimuose, esančiuose netoli viščiukų ir paprastų balandžių. Miestuose jie randasi daug rečiau, todėl netgi duonos ir kitų skanėstų liekanos nėra labiau toleruojamos.

Predatoriai dažnai erzina balandžius, naikina lizdus ir medžioja suaugusiems. Kad būtų išvengta jų atakų, paukščių prieplauka yra ant spygliuočių medžių. Ten jie kruopščiai stato savo lizdus, ​​kuriuose paprastai yra 1-2 balti kiaušiniai. Moterys sėdi ant laukinių balandžių palikuonių užtrunka tik 17 dienų, todėl dviem kartoms per metus reikia laiko augti.

Balandžiai garsėja savo dainavimu ir dainavimu, šie malonūs garsai paskatino asmenį paukštis. Iki šiol šie plunksniniai naminiai gyvūnai buvo pasveikinti. Yra net atskiras naminių vėžlių balandis - laukinis juokiantis vėžlys. Tiesa, šių balandžių dainavimas labai skiriasi nuo įprastų - jis primena juoką, taigi ir pavadinimą. Tačiau šis paukštis tinka laikyti narvuose.

Laukiniai balandžiai yra labai įdomūs ir kilnūs paukščiai, kurie pritraukia savo išvaizdą ir košę. Jie daugiau nei nusipelno pagarbos sau. Negalima eiti per šiuos balandžius, grožėtis, maitinti, stebėti. Meilės prigimtis ir ji atsakys taip pat.

KAS EATS

Mediniai balandžiai maitinami beveik vien tik augaliniu maistu. Šių paukščių meniu susideda iš sėklų, lapų, grūdų, žolės, gilių ir vaisių. Retiau vėžys valgo vikšrus, strypelius ir sliekus. Paukščiai, gyvenantys kartu su žmonių gyvenamosiomis patalpomis, taip pat maitina likusius kepinius.

Kai kuriose vietovėse tam tikrais laikotarpiais medžių balandžių balandžiai maitina pasėlius. Rudenį šių balandžių mityba papildyta dobilais, o pavasarį vyhirey pulkai patenka į laukus, kuriuose auga garstyčios. Vasarą jie gali sukelti didelius nuostolius grūdų laukuose. Pietuose gyvenantys paukščiai taip pat maitina laukines figas.

Tie, kurie turėjo galimybę žiūrėti medinius balandžius laistymo vietoje, pastebėjo, kad jie negeria, kaip kiti paukščiai. Šie balandžiai panardina snapą į vandenį ir čiulpia juos per specialias skyles. Prieš nurijus vandenį, balandžiai trumpai pakelia galvą.

LIFESTYLE

Bendras medinis balandis gyvena tiek plokščioje, tiek kalnuotoje vietovėje. Dauguma paukščių, pvz., Lapuočių ir mišrių miškų, tačiau dažnai atsiduria spygliuočių miškuose. Balandžio balsas yra specialus košimas, kurį perteikia „kuu-yu, kuu-ruu“ arba „gurr-game-gurr“ garsai. Pasibaigus lizdus, ​​medžio balandžio laukiniai miško balandžiai laikomi dideliuose pulkuose, kurie vakare susirenka į įprastas nakvynės vietas. Vyhirey vyrai ten praleidžia naktį net tada, kai patelės perinti kiaušinius. Kaimo vietovėse norima miegoti ant šių balandžių yra ribos tarp laukų, krūmų ir medžių. Ūkininkai nepatinka vėjui dėl to, kad jie dažnai maitina laukuose. Miestų soduose ir parkuose, priešingai, žmonės yra patenkinti jų buvimu ir dažnai maitina paukščius.

Dauginti

Pradedant lizdus, ​​vyriškis, norintis pritraukti moterišką dėmesį, garsiai prisiminė ir parodyti savo plaukiojimo gebėjimus. Moteris, kuri priėmė vyriškos lyties pašaukimą, kartu su pasirinktu, atlieka kitą ritualą. Jų metu medienos medienos kamienai prisiliečia vienas prie kito ir valo plunksnas. Patogiausia vieta lizdui yra labai tankūs medžių vainikai. Šių paukščių lizdas yra susuktas nuo plonų šakų. Labai dažnai medžio balandžiai naudoja senus keturiasdešimt lizdus, ​​varnas ir voverės tuščiavidurius. Moteris sudaro 2 baltus kiaušinius, kuriuos tėvai inkubuoja kartu.

Po 15-17 dienų viščiukai išliejami iš kiaušinių. Tėvai maitina juos specialiąja medžiaga - „balandžių pienu“, kuris yra suformuotas suaugusių paukščių krūva. Balandžių viščiukai „geria pieną“, giliai nuleidžiantį snapą į vieno iš tėvų gūžį. Po kelių dienų jie pradeda priprasti prie normalaus maisto. Viščiukai skrenda per 7 savaites.

ENEMIES VYAKHRYA

Pagrindiniai laukinių balandžių medžio paukščių priešai yra dideli grobio paukščiai. Pastaraisiais metais dėl žmogaus kaltės gerokai sumažėjo grobio paukščių skaičius, dėl to padidėjo laukinių balandžių populiacija su ragana. Kartais „witchutas“ tampa grobiu miškui, kuris nelygiai pakyla į medžius. Ant žemės jie medžioja lapės ir ūgliai, nes balandžiai yra gana dideli ir negali iš karto patekti į orą. Kai kuriose šalyse medžių balandžių balandžiai yra tiek daug, kad jie laikomi kenkėjais ir sunaikinami. Kiekvienais metais šiuose regionuose fotografuojama labai daug.

PASTABOS VYAHREM

Tam tikru metų laiku, kai subręsta grūdai, galite susitikti su lauko medžio cigare - paukštis surenka ten. Vakarų Europoje miestuose išdėstymai yra gana daug. Jie gyvena parkuose ar soduose. Medžio balandis savo buvimu tampa tipišku šauksmu. Bijo, kuris buvo išsigandęs, skrenda nuo medžio viršaus, garsiai pataikydamas savo sparnus. Daugelyje vietų, kur šie paukščiai yra pripratę prie žmonių buvimo, jie leido žmogui jam ir noriai paėmė maistą iš rankų - duonos trupinius.

BENDROSIOS NUOSTATOS. T


Vihir - labai atsargūs paukščiai, todėl jų medžioklė nėra tokia paprasta užduotis. Dabar laukinių miškų medžių balandžių skaičius gerokai sumažėjo.

Bendras medinis balandis yra didžiausias iš Eurazijos miškų balandžių. Kūno ilgis - iki 44 cm, svoris - 620 gramų. Jis lizduoja į medžius, kuriuose yra 2 kiaušiniai. Šis didelis laukinių miškų balandis sėkmingai nuvažiuoja net iš medžioklės. Iš pradžių viščiukai šeriami „balandžiu pienu“, kuris išsiskiria iš tėvų gūbrio, tada su sėklomis ir grūdais. Jo mėgstami maisto produktai yra griežinėliai ir buko riešutai, kuriuos jis nurys. Žiemą paukščiai skrenda į pietus. Jie plaukioja dideliuose 300-500 asmenų pulkuose.

Įdomūs faktai, informacija.

  • Medinis balandis kruopščiai pasirenka lizdo statybinę medžiagą. Prieš sprendžiant, ar juos naudoti ar išmesti, jis išsamiai išnagrinėja kiekvieną šaką ir kamieną.
  • Nepaisant didelio dydžio ir masyvaus kūno, balandis gali atlikti kvapą gniaužiančius akrobatinius skaičius. Paukštis gali pakabinti ant šakos aukštyn kojomis, kad pasiektų vaisius ar riešutus.
  • Per metus šakos turi 2-3 palikuonis.
  • Orkney salose, į šiaurę nuo Škotijos, kur nėra medžių, šakelių ant žemės arba, dažniau, uolienose.

CHARAKTERISTIKOS KIAULIŲ SAVYBĖS

Suaugusiųjų paukštis: abiejų lyčių paukščiai yra nudažyti. Jų galvos, kaklo ir uodegos yra šviesiai pilkos. Pilvas ir krūtinės yra raudonos. Ant kaklo pusės yra žalios ir baltos dėmės. Atgal ir sparnai yra pilki.

Skrydis: skrydžio metu balta dėmės yra aiškiai matomos balandžių sparnuose.

Lizdas: austi iš šakelių, plonų šaknų, kietų žolių stiebų ar ūglių. Kukurūzų viščiukai lizdoje lieka 28–29 dienas.

Kiaušiniai: dažniausiai 2 balti kiaušiniai.


- Kai laukinis medinis karvelis gyvena medžio balandyje

Kur jis gyvena

Bendras medinis karvelis gyvena beveik visoje Europoje ir rytuose iki Šiaurės Indijos. Be to, jis gyvena kalnų miškuose Šiaurės Afrikoje.

APSAUGA IR PRIEŽIŪRA

Bendras medinis balandis yra plačiai paplitęs visoje Europoje, jo skaičius yra mažesnis nei laukinių balandžių ir pilkai pilkų balandžių miesto palikuonių. Ir nors daugelyje vietų jis medžiojamas, šios rūšies išnykimas nekelia grėsmės.

Medžio balandis maitina viščiuką. Vaizdo įrašas (00:00:29)

Paprastasis medinis balandis (paukščių iš genties balandžių) maitina viščiuką. Šis paukštis yra slaptas, todėl ne taip dažnai galite jį pamatyti. Bet mes pasisekėme. Pyragų pora tiesiai priešais spintelės langą užfiksavo lizdą tiesiogine prasme per pusantrų metrų. Taigi mes turime galimybę stebėti savo gyvenimą ir šiek tiek parodyti kitiems.
Prieš kelias dienas paukštis gimė vyhirey, ir šiandien jis pasirodė filmuotas

Kaliausė Pigeon SPORT PLAST. Vaizdo įrašas (00:00:16)

Italijos kompanijos „SPORT PLAST“ balandžio efektas. Dėl savo realizmo ir praktiškumo šie užpildyti gyvūnai užima pirmąją vietą tarp pasaulio gamintojų. Dėl ypatingos spalvos įdaryti gyvūnai nešviečia saulėje. Šie įdaryti gyvūnai gali būti montuojami ant saulėgrąžų skrybėlės plastikiniu strypeliu, kuris yra įdėtas į užpildytą gyvūną. Taip pat yra nuimamos kojos, su kuriomis galite uždėti kaliausė ant lauko ar kito plokščio paviršiaus.

Miško balandis: jo išvaizda, nuotrauka

Miestų gyventojai yra pripratę prie vienos rūšies balandžių - pilkos balandės. Apie daugybę laukinių balandžių žmonės niekada negirdėjo.

Medinis balandis arba Vitjenas yra miško paukštis, priklauso balandžių šeimai. Šių paukščių populiacija yra maža. Vitutyenas yra labai atsargus ir baimingas, todėl retai jis gali jį pamatyti.

Bendrasis Pigeon Bird yra didžiausias iš laukinių giminių. Suaugusysis pasiekia šiuos dydžius:

  • vyrų ilgis siekia 450 mm, patelės - nuo 422 iki 436 mm,
  • vyrų svoris nuo 530 iki 625 g, moterys sveria nuo 450 iki 500 g,
  • vyrų sparno ilgis - nuo 237 iki 262 mm, o moterims - nuo 225 iki 257 mm.

Pagrindinė balandžių kūno spalva yra pilka, su kuria pilki ir dūminiai tonai susilieja su rudais impregnavimais. Kaklo šonuose pagrindinis balandžių bruožas yra matomas - baltos dėmės. Ant sparnų taip pat yra baltos dėmės. Jie tampa aiškiai matomi balandžių skrydžio metu. Krapų spalvos pėdos ir nagai.

Paukščių krūva yra gausiai raudona-alyvos spalva, krūtinės atspalviai sumaišomi nuo rožinės iki raudonos spalvos. Medžio kirmino kaklas yra gražiai raudonas metalinis blizgesys. Snapas yra šiek tiek išlenktas, dviejų spalvų: pagrindas yra raudonas, o viršus - geltonas. Galva yra maža, akys yra apvalios, geltonos spalvos ratlankio.

Moteriška ir vyriška spalva nesiskiria. Jie skiriasi tik dydžiu - balandis yra šiek tiek mažesnis nei balandis. Jaunieji paukščiai taip pat yra panašūs į senus žmones, tačiau jie neturi baltų dėmių ant kaklo. Nuotrauka suteiks išsamesnį gražaus miško vaizdą.

Teritorija ir buveinė

Medžio balandis randamas daugelyje pasaulio vietų. Jis gyvena Vakarų ir Rytų Europoje, Irane, Irake, Himalajuose, Šiaurės Vakarų Afrikoje, Mažojoje Azijoje ir Šiaurės Azijoje.

Buvusio SSRS teritorijoje miško balandis yra plačiai paplitęs. Tai galima rasti tokiuose regionuose:

  • Volyn.
  • Sijonai.
  • Novgorodo regionas.
  • Sankt Peterburgo regionas.
  • Vakarų Sibiras.
  • Azovas.
  • Kaukazas
  • Krymas

Medinis balandis yra migruojantis paukštis. Žiemos paprastai Kryme ir Kaukaze. Miško gyventojas išvyksta žiemai, ne anksčiau kaip rugsėjo mėn., O pirmieji atvykę pastebimi jau kovo pradžioje.

Balandžių orbitoje galima įsikurti įvairiuose miškuose. Šiaurėje jis mėgsta lizdus spygliuočių miškuose ir eglės. Pereinant į pietus, miškai tampa sumaišyti, o paukščiai jaustis gerai. Jei randami spygliuočiai, jie įsikuria į juos. Neleiskite balandžių ir ąžuolų giraičių. Raskite savo prieglobstį stepių zonoje, kur miškas nėra toks didelis. Mėgsta buko ir beržo miškus.

Gyventojai ir reprodukcija

Laukinių balandžių asmenų skaičius kasmet sparčiai mažėja. Taip yra dėl intensyvaus miškų naikinimo, naujų teritorijų kūrimo. Medžiotojų šaudymas daro įtaką gyventojų skaičiaus mažėjimui ir miškų naikinimui.

Balandžiai susirenka į pulkus. Juose esančių paukščių skaičius gali siekti keletą dešimčių. Skrydžio metu į šiltas šalis susidaro didžiausi. Dauguma vyhyri formos pakuočių žiemą tam tikroje vietoje. Didelių paukščių koncentracijų susidarymas daro žalą pasėliams. Tokiose vietovėse buvo leista šaudyti iš šios rūšies balandžių.

Balandis ir balandis randami poromis tik lizdus. Poravimosi balandžiai prasideda ankstyvą pavasarį: kovo pradžioje, kartais balandžio mėnesį. Vyrai pritraukia moterų aktyvumą, aktyviausią - ryte. Sujungimo šokį lydi keli judėjimai aplink pasirinktą:

  • balandis ištiesina uodegą,
  • išsipūtęs krūtinės ir gūžys,
  • žiedas prie balandės
  • nusileidžia ir nuleidžia.

Jei moteris parodo malonę, susidaro pora. Balandžiai yra labai pavydūs dėl savo brangenybių. Jie atidžiai saugo savo šeimą nuo kitų paukščių, kartais netgi kovoja. Sukūrus porą, balandžiai pradeda statyti lizdą.

Paukščių paukščiai statomi per kelias dienas. Pasirodo, trapus, plonas ir permatomas. Padėklas yra lygus. Lizdo medžiaga yra plonos šakos, kuriose auga daug medžių. Jų būstai gali būti išdėstyti pačiame aukštyje arba arčiau medžio kamieno. Lizdas yra tokio dydžio:

  • išorinis skersmuo - nuo 30 iki 40 centimetrų,
  • vidinis skersmuo - nuo 11 iki 14 centimetrų,
  • gylis - nuo 3 iki 5 centimetrų,
  • aukštis - nuo 7 iki 14 centimetrų.

Balandžių balandis, kuris gyvena šiauriniuose regionuose, kiaušinius užima vieną kartą. Pietų gyventojai gali inkubuoti viščiukus ir du kartus. Paprastai klojimas susideda iš dviejų kiaušinių. Ir antrasis kiaušinis padengiamas po kelių dienų po pirmojo. Miško balandis pradeda liesti sankabą nuo pirmojo kiaušinio, todėl viščiukai yra skirtingo amžiaus. Abu balandžiai inkubuojami 17–18 dienų. Moterys didžiąją laiko dalį praleidžia lizdą, o vyrai tik retkarčiais ją pakeičia. Jis stebi lizdo saugumą.

Maistas naujagimiams yra tėvų gūžys, varškės konsistencija. Tada viščiukai palaipsniui perkeliami į įprastą maistą, tačiau anksčiau jie buvo minkštinami. Viščiukai nepalieka lizdo iki 40 dienų. Jie pirmuosius skrydžius vykdo su tėvais, kurie juos palaiko jau kurį laiką. Tada jauni gyvuliai sudaro naujas pulkus.

Kelio balandis praeina per vieną kartą per metus. Tai ilgas procesas. Paprastai plunksnas keičiasi gegužės mėnesį ir baigiasi lapkričio mėn. Смена пера начинается с маховых перьев, постепенно переходя к переднему краю крыла. Заканчивается линька заменой рулевых перьев.

Молодняк линяет в разное время. Это связано с разным временем их появления на свет. Птенцы могут не успеть закончить линьку в зимний период, поэтому продолжают ее весной. Suaugusiems šis procesas vyksta laiku.

Balandžių įpročiai

Vitutyen skrenda greitai, garsiai skamba. Jie kyla iš didelių sparnų. Ant žemės balandžiai važiuoja mažais, neskubančiais žingsniais, purtant galvas į priekį ir atgal. Paukštis negali greitai pakilti, todėl tampa lengva plėšriųjų gyvūnų grobė.

Medinis balandis yra drovus paukštis, todėl stengiasi nerodyti. Dėl lizdų pirmenybė teikiama miškams su tankia lapija, kur galite paslėpti.

Iš gyvenviečių šiukšlių dėžė yra toliau nei du kilometrai. Pašarai prasideda anksti ryte.

Garsai, kuriuos daro medžio balandis, labai panašūs į kitų giminaičių balsus. Kaip ir kiti balandžiai - tai primena košę. Jie gali būti girdimi tik per poravimosi laikotarpį.

Kas valgo?

Violos mitybos pagrindas yra daržovių maistas. Tik labai retais atvejais jie gali valgyti gyvūninės kilmės maisto produktus. Tai gali būti vikšrai arba sliekai. Pirmenybė teikiama paprastiems grūdams, ankštiniams augalams, laukiniams grūdams. Tačiau jis gali valgyti visus grūdus, kuriuos jis suranda ant žemės. Paukščių maisto preferencijos priklausys nuo buveinės, kurioje ji gyvena.

Spygliuočių miškuose laukinis balandis mielai valgo spygliuočių medžių sėklas. Pasikeitus augalijai, keičiasi miško gyventojų maistinės pirmenybės. Medienos balandžių naudojimas ąžuolo gilės, buko vaisiai. Jis neatsisako Viburnum, laukinių braškių, bruknių, mėlynių. Vituty gali atlikti maisto tiekimą. Jis juos įneša į gana erdvų gūžį, kur gali tilpti apie 8 giliškės.

Jo maisto miško balandis renkasi ant žemėsmeilė nulupkite mažus augalus. Bet jei jo buveinė yra tankūs miškai, jis nugrimzdo iš medžių vaisiais. Netgi jauni pumpurai gali užkliūti. Ilgalaikio žiemojimo laikotarpiu jis niekina kopūstų lapai ir dobilai. Įvairi mityba leidžia balandžiui įsitvirtinti beveik bet kurioje vietoje.

Laukinių balandžių rūšys

Balandžių formos turi daugiau nei 290 laukinių ir naminių rūšių. Gamtoje yra keletas laukinių balandžių veislių, išskyrus medienos granules. Daugelis laukinių balandžių jau išnyko, ir liko keletas jų pagrindinių rūšių.

  • Balandis pilkas. Nuotrauka. Jis gavo savo pavadinimą dėl spalvų spalvos. Šis balandžių tipas yra labiausiai žinomas, nes jie yra miestų gyventojai. Laukiniai paukščiai įsikuria uolėtose vietose. Miesto lizdas yra namų palėpėje. Jų dydis neviršija 220 mm. Jie labai mėgsta kviečius, tačiau jie neįskaitomi maiste. Jie pradeda poruotis nuo pavasario ir tęsiasi iki rudens, atidedant iki 5 sankabų per metus.
  • Gorlitse. Nuotrauka. Gyvena miško stepių diržas Europoje, Moldovoje, Ukrainoje, yra apie 18 rūšių. Mažo dydžio paukštis: ilgis - iki 270 mm, svoris - ne daugiau kaip 160 gramų. Plunksnų spalva yra rusvai ruda su pilkšvai atspalviu. Šis bruožas yra aiški juoda linija kaklo gale. Lizdavimas prasideda, kai medžiai padengiami lapais. Mūro sudaro du kiaušiniai. Jis maitina augalų maisto produktus. Jis mėgsta gerti vandenį. Po rytinio valgio, būtinai skriskite į tvenkinį, kur yra laistymo vieta. Nuo XVI a. Žmonės traktuoja vėžlių balandžių veisimą.
  • Klintuh. Nuotrauka. Paukštis yra plačiai paplitęs Sibire, Kinijoje, Turkijoje, Kazachstane. Norėtų įsikurti miškuose. Clintukha spalva labai graži. Mėlynos spalvos paukščio galva, kuri palaipsniui virsta malachitu ant kaklo. Sparnai yra tušti pilki, uodega tamsesnė su juodomis juostelėmis. Lizdas į medžius, kuriuose yra tuščiaviduris. Iš plonų šakelių pastatykite jų lizdus. Slapti paukščiai. Veisimo metu vyriškis paslepia medžių viršus ir saugo savo namus.

Paukščių nuotraukų galerija parodys visą laukinių miškų gyventojų grožį ir išskirtinumą.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Tarptautinė 9-oji balandžių ir dekoratyvinių paukščių paroda. Palanga 2017 (Kovo 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org