Paukščiai

Paukščių čiaupas

Pin
Send
Share
Send
Send


Kas yra čiaupo šokis: paukštis ar šokis? Žinoma, šokis, dauguma sakys. Ir jie bus tik iš dalies teisingi. Galų gale, čiaupo šokis taip pat yra labai įdomus paukščių, priklausančių praeivio formos paukščiams, paukštis. Bakstelėjimo šokio paukštis gavo savo vardą dėl to, kad jo dainavimas labai panašus į kulnų garsą šito šokio metu. Tai yra grupės „Ryurkovye“, „Schegly“ genties atstovai.

Paukštis yra šokinėjimo šokis. Aprašymas

Pagrindinis šių juokingų paukščių bruožas yra „raudonas dangtelis“, kuris vainikuoja mažą pelų galvą. Tai šiek tiek mažesnis nei žvirblis - tik 14 centimetrų. Tokie nedideli trapūs tvariniai turi gana stiprų rezonansinį balsą, kurį nesusipaininsite su kitais.

Paukščių čiaupo šokyje yra raudonos plunksnos ne tik ant galvos. Jos krūtys taip pat yra raudonos. Šis paukštis yra šiek tiek panašus į peleką. Tiesa, tik tokie yra vyrai. Moterims krūtinės plunksnos yra nudažytos balta spalva. Šių paukščių sparnai yra rudi, o paukščių pusėse yra tamsios juostelės. Bakstelėjimo šokio snapas yra tamsiai geltonos spalvos.

Buveinės

Paukščių akių paukštis randamas tokiuose žemynuose kaip Eurazija ir Šiaurės Amerika. Jį galite pamatyti Grenlandijoje.

Jei kalbame apie Rusiją, pagrindinė paukščio buveinė yra šiauriniai šalies regionai. Nors paukščiai priklauso nomadams, ji mėgsta tundrą, miško tundrą, taip pat tas miškų zonas, kuriose auga lapuočių medžiai.

Atsižvelgiant į sezoniškumą, vasarą čiaupų šokius galima pamatyti daugiausia taiga ir miško tundros zonose. Žiemą paukščių pulkai stengiasi priartėti prie pietų, mišrių miškų ir miško stepių zonoje. Šis gyvenimo būdas leidžia jiems gauti daugiau maisto sudėtingu žiemos laikotarpiu.

Elgesys lauke

Kaip jau minėta, paukščių čechetka yra nedidelė. Nepaisant to, Pigalitsa netgi nemano, kad elgtųsi atsargiai. Ji greitai prisitaiko prie kaimynystės su žmonėmis ir niekada jų nebijo. Tai suteikia žmonėms gerą galimybę stebėti, kaip veikia šokinėjimo šokis. Paukštis nemėgsta būti vienas. Šie kūdikiai linkę susirinkti į mažus pulkus. Šėrimo elgesys taip pat yra gana įdomus. Paukščių paukščiai visiškai apsupo medžio šaką, kurioje auga jų mėgstami skanėstai - uogos, kūgiai ir auskarai. Per pietus jie gali pakabinti skirtingose ​​pozicijose, kurios netrukdo valgyti. Bet kai tik filialas juda, paukščiai skrenda. Bet nemanau, kad jie skris toli nuo „pietų stalo“. Bakstelėjęs šokis truputį sukurs ir būtinai grįš į savo vietą.

Matyti paukščio lizdą yra gana sunku. Tam reikia ieškoti jo mažų medžių tankintuvuose. Labiausiai tikėtina, kad bakstelėkite šokį, slepiantį nuo natūralių priešų, nors šiuo metu nežinoma, kas gali pakenkti šiems tvariniams. Labiausiai tikėtina, kad jie gali tapti didelių grobio ar sausumos gyvūnų paukščiais.

Maisto paukščiai gana įvairūs. Jis apima augalinės ir gyvūninės kilmės produktus. Augalinis maistas daugiausia susideda iš įvairių medžių sėklų. Pagrindinę jų vietą užima beržų auskarai, eglės spurgų ir bruknių sėklos, taip pat grūdai ir nuosėdos.

Jei kalbame apie gyvūninės kilmės maistą, tada gali būti įvairių vabzdžių, nors šokinėjimo šokis teikia pirmenybę amarai.

Šių paukščių poravimosi laikotarpis yra gana aktyvus. Šokių šokių pulkuose prasideda tikras šurmulys, nes moterys turi ne tik pasirinkti vertingą kandidatą į šeimos tėvo vaidmenį, bet ir turėti laiko statyti namus.

Poravimosi sezonas taip pat yra puiki proga išgirsti čiaupo šokį. Paukštis, kurio nuotrauka matoma žemiau, skubėja į orą ir bando šaukti kitiems savo pulko atstovams. Tuo pačiu metu ji skleidžia garsų švilpuką. Ypač vyrai stengiasi išsiskirti ir parodyti moterims, kad yra pasirengusios veisti ir pakelti savo palikuonis. Po formavimo paukščių poros pradeda aprūpinti savo lizdus. Tam tinkama naudoti bet kokią natūralią medžiagą: plonas šakas, samaną ir augalų pūkas. Norėdami laikyti viščiukus šiltus, „namų“ viduje yra plunksnos ir apačios. Bobo lizdai labiau linkę statyti žemę virš žemės. Šiam tikslui geriausiai tinka medžiai, pavyzdžiui, alksnis ir beržas.

Moteris pradeda kiaušinius tik po to, kai būstas yra visiškai paruoštas. Vidutiniškai jis sudaro nuo trijų iki septynių mažų melsvųjų kiaušinių. Jų savitas bruožas yra būdingos tamsios dėmės ant korpuso. Moteris inkubuoja sankabą maždaug dvi savaites. Per šį laiką ji beveik niekada neišeina iš lizdo, net ir dėl maitinimo. Visą laiką tėvas rūpinasi moterimi. Jis atveda savo maistą tiesiai į lizdą. Taigi, „mumija“ nieko nekreipia nuo perėjimo proceso.

Nestlings gimsta labai maži ir neatsargūs, bet labai greitai auga. Per pirmas dvi savaites jos visiškai priklauso nuo tėvų. Tėvas tęsia maistą tiesiai į lizdą, bet dabar - palikuonims. Be to, motina prisijungia prie jo. Pirmą kartą palikti savo namus kūdikių paukščių paukščių šokiai sprendžiami po dviejų savaičių po gimimo. Jie mokosi skristi ir pradėti ieškoti patys maisto. Maži paukščiai maitina tuos pačius, kaip ir jų tėvai: medžių ir amarų sėklos.

Po to, kai pirmieji palikuonys gali pasirūpinti savimi, kai kurios poros pradeda ruoštis kito veisimui. Taigi per vieną laikotarpį juostų poros gali pakelti dvi viščiukų kartas.

Bakstelėjimo šokio aprašymas

Dažniausiai nuotraukoje čiaupo šokis pateikiamas su raudona krūtine ar kaktomis. Jei matote tokį asmenį, tada vyriškis yra priešais jus. Moterims yra balta krūtinėlė, ant sparnų yra tamsios juostelės, o raudona - tik „dangtelis“. Abi lyties turi smėlio pilvą ir sparnus.

Šie paukščiai turi gana masyvų snapelį - iki 10 mm, tamsiai geltona su tamsiu viršumi. Paukščio nugara yra ruda spalva, priešingai nei riešutai, kurios nugara yra ruda. Paukščio gerklė yra juoda, kuri yra antrasis gaminio herojės skirtumas. Tas pats spalvos ženklas yra ant paukščio galvos. Mūsų didvyris yra ne daugiau kaip žvirblis, o kūno ilgis neviršija 14 cm, o sparnų ilgis yra didesnis nei 20 centimetrų ir sveria 15 gramų. Bakstelėjimo šokio aprašymas nebus išsamus, jei nepaisysite jo pobūdžio. Bakstelėjimo šokio paukštis yra labai smalsus ir išdykęs. Dėl savo dydžio tai yra bebaimis paukštis, kuris dažnai kreipiasi į žmones, skrenda į privačius kiemus, kad galėtų mėgautis pašarų turiniu.

Gyvenimo būdas

„Redpoll“ yra šiaurinis paukštis, daugiausia gyvenantis krūmo tundroje. Tačiau paukštis randamas taiga. Dažniausiai šios rūšies atstovai gyvena Rusijoje, Kanadoje ir JAV šiaurėje. Tap Dance yra migruojantis paukštis, tačiau ilgais atstumais paukščiai neperduodami. Norėdami laukti žiemos, paukštis eina į mišrius miškus ir stepes pietų Rusijoje, todėl žiemos metu šokinėja nėra. Galima teigti, kad čiaupo šokis yra žiemojantis paukštis, nes jis skrenda netoli savo nuolatinės buveinės. Šio paukščių rūšių atstovai visada labai aktyviai šokinėja ant žemės ir šakų, nuo to, ką jie mėgsta priminti paukštį ar čizą.

Dažnai galite matyti asmenis, kabančius ant šakos aukštyn kojom. Taigi, mažieji paukščiai pasiekia norimus pumpurus ir grūdus, kuriuos jie nori ieškoti šešėlinėse ir drėgnose vietose. Norint, kad čiaupų šokis būtų nutolęs šalia vandens telkinių, aukštis virš dviejų tūkstančių metrų virš jūros lygio.

Bakstelėkite šokį namuose

Mėgstamiausi paukščiai, tikriausiai įdomu, kaip paukščių bakstelėjimas šokiai elgiasi namuose? Panašiai su chizhi ir kanarais, namuose laikydami paukštį, jis yra nepretenzingas. Tačiau ji retai būna namo, galbūt dėl ​​nepatrauklios čirpimo.

Jei vis dar nusprendžiate nusipirkti čiaupo šokį, būkite pasiruošę įsigyti erdvų narvą. Šiam paukščiui reikia pakankamai vietos skristi iš ešerių į ešerį. Veiklos stoka, gyvūnas yra kupinas nutukimo ir mirties.

Namuose, kaip subalansuota mityba, galima naudoti kanarų pašarus. Tačiau būtina sumažinti kanapių kiekį, nuo kurio individai tampa labai riebalai, todėl naminių paukščių čiaupo turiniui reikia dietos.

Laukinių plunksnų maistas yra labai įvairus ir apima tiek augalinius, tiek pašarinius pašarus. Pagrindinis maistas:

  • medžių ir krūmų sėklos
  • grūdų.

Galite paimti paukščių patiekalus ant eglės, uogų, bruknių ir sėklų krūmynų. Ieškodami maisto, mūsų didvyriai nėra prastesni už akrobatų veiklumą, prijungdami prie šakų iš visų pusių ir netgi aukštyn kojom. Suaugusieji maitina augalų maistą, o vabzdžiai, daugiausia amarai, maitina viščiukus.

Poravimosi sezonas

Sunku suprasti, kad viščiukuose prasidėjo poravimas - jų veikla žymiai padidėjo. Vyrai kyla į orą ir sukasi banguotų linijų pavidalu. Nuolatinis čirpimas būdingas poravimosi laikotarpiui, todėl viščiukai bando išsiskirti tarp konkurentų. Po žiemos veisimo sezono metu jų jau raudona krūtis tampa dar turtingesnė. Šiuo metu pulkuose valdo šurmulį.

Kartą sezono metu šios rūšies atstovai lizdo, o kiekvienais metais naujoje vietoje. Jų lizdai tarp plonų šakelių, žolės, plunksnų ir žemesnių medžių ir krūmų šakų. Paprastai dedant 5-7 kiaušinius. Kiaušiniai turi būdingą žalsvą atspalvį su dėmėmis ir garbanomis. Moterys inkubuoja kiaušinius tik dvi savaites. Šiuo metu vyrai ją aprūpina maistu, o į lizdą patenka sėklos ir uogos.

Po gimimo viščiukai dar dvi savaites lieka lizde. Per visą šėrimo laikotarpį tėvai paeiliui tiekia vabzdžių maistą. Jaunimas labai greitai pradeda bandyti savarankiškai gauti maistą. Skirtingai nuo kitų paukščių, kurie drąsiai apsaugo savo palikuonius, bakstelėkite šokį labai lengvai įleidžia į savo lizdus.

Po to, kai jaunuoliai palieka lizdą, suaugusiųjų pora pradeda pasirengti kito palikuonio išvaizdai. Taigi, paukščiai lizdas du kartus per metus ir turi laiko auginti du palikuonius. Jaunoji karta susiburia į savo pulkus, o pirmieji gyvenimo metai laikomi prie alksnių ir beržų, kurių sėklos yra jų pagrindinis maistas.

Bėgimo šokio gyvenimo trukmė nuo 6 iki 8 metų. Neramumų metu šie paukščiai gali gyventi 1-2 metus. Pažymėtina, kad paukščiai išlaiko pasibjaurėtiną malonumą senatvei.

Išvada

Paukščių Čečetka - nedidelis išdykėlių šeimos paukščių atstovas. Jis gyvena Rusijoje, Kanadoje ir Jungtinėse Valstijose. Gyvenimo trukmė laisvėje yra 6-8 metai, nelaisvėje 1-2 metai. Šokių šokiai maitina ir augalinius, ir gyvulinius pašarus. Daugiausia medžių ir grūdų sėklos. Du kartus per metus lizdant lizdą, po 5 vaikus išauginant nuo 5 iki 8 asmenų. Praėjus 2 savaitėms po gimimo, viščiukai pradeda bandyti gauti maistą savarankiškai ir netrukus pasiruošę palikti lizdą ir sukurti savo pulką.

Kaip atskirti paukščio čiaupą ant išorinių ženklų

Tai gana nedideli paukščiai, jų dydis yra tik apie 5 centimetrus ir sveria 12 gramų! Tokie trapūs ir maži tvariniai, bet kaip gražiai ir garsiai jie dainuoja, galima išgirsti jų trikus!

Žvelgiant į šį paukštį, galite jį pavadinti „raudona skrybėle“, nes priešais galvą jie turi raudonas plunksnas, kurios sudaro apvalią spalvą. Atrodo, kad šokinėjimas šoktelėjo. Ir šios rūšies vyrai turi tokį skiriamąjį ženklą ne tik ant galvos, bet ir ant krūtinės, lygiai taip pat kaip ir burbulai. Klyuvik kūdikių chechetki tamsiai geltona.

Paukščio sparnai yra nudažyti ruda, jų plunksnos yra tamsos, baltos sienos. Krūties šviesa.

Tiek vyrai, tiek moterys turi ryškią raudonos spalvos puokštę.

Kaip "raudonos skrybėlės" su sparnais gamtoje

Nepaisant mažo dydžio, čiaupo šokis nėra įpratęs elgtis atsargiai. Jie greitai prisitaiko prie gyvenimo prie žmonių. Labai įdomu stebėti, kaip šitie mažieji paukščiai maitina. Jie tiesiog nuplėšia medžio šakas ir svyruoja įvairiose pozose, užkabina uogas, kūgius ir auskarus.

Tačiau tik filialą reikia perkelti, jie iš karto skristi kartu, bet jie nenusileidžia kitai šėrimo vietai, jie tiesiog sudaro ratą ir vėl grįžta į tą pačią vietą.

Pumpurai gyvena lizduose, jie juos sutvarko į mažų medžių tankus, tundros juostą, taigą. Jie gyvena nedideliuose pulkuose, didelės kolonijos jiems nėra skirtos.

Kas valgo paukščių čiaupą

Šio prašančiojo pavedimo atstovo meniu susideda iš daržovių „produktų“ ir gyvūnų maisto. Gyvūnų, šokinėjimo šokis gali valgyti įvairius vabzdžius kaip maistą, nors, dažniau, jis sustabdo dėmesį į amarų. Tarp augalų pasirenka krūmus ir medžius su sėklomis. Labai patinka beržų auskarai, kartais valgo eglės kūgių sėklas, be to, maitina bruknių, grūdų ir sėklų sėklas.

Kaip auga palikuonių dribsniai

Pradedant poravimosi sezoną, tapų buveinėse prasideda neįtikėtinas šurmulys - šie paukščiai skrenda ore, garsiai sprogsta ir šaukia vienas ant kito. Ypač garsiai vyriški vyrai, nes jie pasakoja moterims apie jų pasirengimą pradėti veisimą. Per šį laikotarpį lizdų statyba pradeda auginti būsimus palikuonis. Paprastai čiaupo šokio „būstai“ yra žemai virš žemės. Jiems tinkamiausi medžiai yra alksnis ir beržas. Lizdas yra pastatytas iš mažų plonų šakelių, samanų, augalų pūkų ir kitų natūralių statybinių medžiagų. Griovelio lizdo vidus yra pamuštas plunksnomis ir augalų pūkais, kad jis būtų minkštas ir šiltas.

Žiemą čiaupų šokis dažnai į miesto parkus atvyksta į pašarų tiektuvą, užpildydamas kvadratus savo išreikštu čirpimu.

Paruošus perinti, patelė yra nuo 3 iki 7 kiaušinių. Jie turi baltą ir mėlyną atspalvį ir tamsias dėmeles ant korpuso. Inkubacija trunka apie dvi savaites. Visą laiką ateities šeimos „tėvas“ patiekia patelę į lizdą, kad jis nebūtų pertraukiamas iš perinti.

Į pasaulį atvykę viščiukai yra labai maži ir neapsaugoti, tėvai maitina juos pirmąsias dvi savaites po gimimo. „Mama“ ir „tėtis“ atneša vaikams sėklų, medvilnės žolės ir kitų augalų sėklas. 14 dienų po gimimo viščiukai skrenda iš lizdo. Ir kai kurie pastarųjų dienų tėvai, praleidę „pirmąją“ palikuonių partiją, pradeda veisti kitą.

Vyras turi ne tik ryškią raudoną skrybėlę, bet ir rausvai rožinę prijuostę ant krūtinės. Samochkam gavo tik raudoną dangtelį.

RED CAPS iš filialų

". Tapų bandos, ryškios raudonos galvos ir šių mažų paukščių samchikų krūtys palankiai vertinamos su kukliomis pilkščiomis moterimis, tapas yra judrus ir kalbantis “, - apie šiuos paukščius rašė natūralus P.Kozlovas. Tiesa, raudonos skrybėlės yra lipnios iš abiejų lyčių. Dėl šių šviesių detalių jų plunksnos, maži paukščiai nepastebi netgi tarp šakų.

Tačiau šviesus apranga nėra būtinas šokio šokio ženklas. Yra dribsnių, kurių plunksnos spalvos yra šviesesnės nei daugelyje šios rūšies paukščių: kūnas yra šviesiai pilkas, o vyrų krūtinės vieta yra šviesiai rožinė. Šie paukščiai, kurie skrydžio metu atrodo beveik balti, vadinami pelenų dribsniais. Kai kurie ornitologai juos atskiria atskirai.

BABY SUITAS IR ŠOKIAI

Iki poravimosi pradžios vyrai yra apsirengę. Šviesos dėmės ant krūtinės ir gūžinio pavasarį tampa ryškesnės nei rudenį. Žiemą plunksnos išsilieja, blyški kraštai dingsta ir plunksnos tampa dar labiau prisotintos. Tačiau viena išvaizda nepriima moterų. Bandydamas pasimėgauti savo brangiuoju, vyras pradeda eiti į dabartinį skrydį - jis skubėja aplink ją, rašo banguotas linijas ir lydi meilės šokį su džiugia daina: „Che-che!“. Nors, pasak populiarių pasisakymų, tai yra moteriškoji vyrų sandora: „Bakstelėjęs šokio šokis, vadinamas checheta“. Bet tada kitas vyriškis pradeda santuokos šokį ir kitą, o kitą. Mažos tapos rato pulko ore, skristi iš filialo į filialą, kartais išleidžiančias šauksmingus šauksmus, kurie susilieja į begalinį džiaugsmingą čirpimą.

ŠILDYTAS ŠILDYMAS

Pradėti lizdą nuo lydymo. Kiekvienais metais paukščiai pasirenka naujas lizdus. Paprastai čiaupo šokis įsikuria mažose kolonijose, gyvenančiose arti viena kitos, ne aukštai virš žemės, keliuose šalia augančiuose medžiuose ir krūmuose. Griebtuvas atrodo kaip minkštas dubuo su storomis sienomis. Kaip statybinė medžiaga, paukščiai naudoja plonas šakeles, žolę, samanų, adatų ir augalų pūkas. Viduje lizdas paprastai yra pamušalu plunksnos, žemyn ir vilnos gabalai - jaukus šiltas lova ateities palikuonims!

MINDAS ARBA PIRKIMAS?

Šlaunikaulio kiaušiniai yra melsvai žalia ir padengti daugybe rudų dėmių. Самка откладывает обычно пять яиц (бывает от трех до семи), начиная высиживание лишь с третьего или четвертого. Самец в течение всего инкубационного периода, который длится 10-14 дней, приносит самке корм. В отличие от многих других птиц, которые активно защищают свою кладку от возможной опасности, чечетки довольно неосторожны и с легкостью подпускают человека к своему гнезду.Galbūt tai nėra susieta su švelnumu, bet baisumu - ne veltui žmonės sako „drovūs, kaip šokinėjimo šokis“.

ANTRASIS SUTEIKIMAS

Lizduose gimę viščiukai praleidžia apie dvi savaites, visą laiką moterys sušildo kūdikius su savo šiluma, o vyrai ir toliau gauna maistą visai šeimai. Jis atneša jaunikliams savo gūžynų mažus vabzdžius, taip pat įvairių augalų sėklas, kurias moterys valgo. Dažnai po to, kai viščiukai pradeda skristi iš lizdo ir savarankiškai maitina save, jų tėvai pradeda antrą lizdą. Dažnai paukščiai į šią vietą pereina į visas naujas palikuonis.

VEGETARIAI PIRKIMAI

Pirmosiomis gyvenimo savaitėmis tik nedideli viščiukai maitina vabzdžius. Suaugusiųjų šokių šokis mėgsta augalinės kilmės maistą. Jie dažnai matomi beržo, alksnio ar eglės. Maži mažų paukščių pulkai pažodžiui laikosi aplink medžius, bandydami gauti skanių sėklų. Bakstelėjęs šokis rodo tikrai akrobatinius sugebėjimus: jie pakabinami ant plonų šakų aukštyn kojomis, judėdami iš vieno eglės kūgio arba beržo auskaro į kitą. Vasaros ir rudens pabaigoje paukščių racionas papildomas įvairiomis uogomis, pavyzdžiui, bruknėmis. Paukščiai mėgsta švęsti piktžoles.

WINDWAYS

Bakstelėkite šokius įsikurti Europos, Azijos ir Šiaurės Amerikos tundrose ir miškuose. Priklausomai nuo jų buveinės, jie gali būti lizdai, sėdintys ar migruojantys paukščiai. Žiemą ir rudenį skrendančių ir pavasarį atvykstančių paukščių skaičius negali būti prognozuojamas jokio ornitologo. Per kelerius metus daugelis dribsnių plaukioja, kitose - mažuose pulkuose, o po metų mokslininkai negali rasti vieno paukščio praėjusių metų lizdų vietoje.

Kiekvieną dieną bakstelėkite šokį į naujas vietas, kuriose gausu sėklų. Paukščiai atsisako savo nomadinio gyvenimo būdo tik lizdus ir auginimo laikotarpiu.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Žiurkė vagilė (Rugpjūtis 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org