Gyvūnai

Reti gyvūnai iš Rusijos ir pasaulio

Pin
Send
Share
Send
Send


XX a. Pasaulio mokslininkai atrado penkiasdešimt naujų, anksčiau nežinomų šiuolaikinių mokslo gyvūnų rūšių. Tuo pačiu metu, 100 kitų, gyvenančių mūsų planetoje, visiškai išnyko iš žemės. Tik 25 rūšių žinduoliai 1960 m. Jau prarado planetą. Žmonės, nesvarstydami Žemės laukinės gamtos ateities, barbariškai sunaikino gyvūnus. Šiame straipsnyje mes pristatysime jums toli nuo visiško (o ne mažos jos dalies) retųjų pasaulio gyvūnų, kuriems gresia išnykimas, sąrašą.

Reti gyvūnai iš Raudonosios knygos

Deja, Žemėje yra daug gyvūnų, kurių skaičius sparčiai mažėja. Žmogaus veiksnys ir gamtos reiškiniai veikia daugelio rūšių populiacijų mažėjimą. Raudonųjų knygų retiems gyvūnams reikia ypatingos priežiūros ir apsaugos. Mes jums pristatysime tik nedidelę dalį tokių rūšių.

Tarantula

Be to, kad jis yra labai retas planetos faunos atstovas, jis yra vienas gražiausių savo šeimoje. Toks voras gyvena Indijos atogrąžų miškuose. Jis stato savo namus aukštų medžių šakose. Jauni žmonės įsikuria prie šaknų, kur jie iškirsta audinius, auddami juos su voratinkliais. Pavojaus suvokimas, jie tuoj pat paslepia skyles.

Vėžlys

Daugelis retų ir neįprastų pasaulio gyvūnų buvo išnykimo riba. Pavyzdžiui, ši retų rūšių nykstančių žemės vėžlių. IUCN komisija paskelbė, kad jos yra labiausiai pažeidžiamos gyvūnų rūšys. Šiandien tokį vėžlį galima rasti tik mažoje Madagaskaro salos dalyje. Šių gyvūnų tankis neviršija 5 asmenų vienam kvadratiniam kilometrui.

Angelfish

Šie rykliai yra reti ir nykstantys pasaulio gyvūnai. Specialistai yra žinomi pagal pavadinimą „European squat“. Juos vis dar galima rasti Atlanto, vidutinio ir karšto diržo jūrose. Šio tipo ryklių atstovai dėl padidėjusių pilvo ir krūtinės pelekų panašūs į gelsvas. Dažniausiai jie gyvena vandenyno apačioje ir nori valgyti plekšnias.

Šiaurės ilgaplaukis Wombat

Ši nykstanti rūšis yra retiausia mūsų planetos rūšis. Šiandien žemėje gyvena tik vienas labai mažas gyventojų, gyvenančių Australijoje.

Mokslininkai mano, kad neigiami pokyčiai aplinkoje yra katastrofiško jų skaičiaus sumažėjimo priežastis. Be to, wombats yra mėgstamiausias dingo šuo.

„Wombats“ gyvena pievose, kuriose auga žolė, eukalipto miškai ir laisvi dirvožemiai.

Boobal medžiotojas

Geriau žinomas kaip chirola, šis žinduolis yra įtrauktas į Raudonąją knygą kaip rūšis, kuriai gresia išnykimas. Jis gyvena Šiaurės Kenijoje ir Pietų Somalyje.

Gyvūnui yra ilgas kūnas (iki 205 cm) ir galūnės. Snukis taip pat yra pailgos, su ryškia kaktomis. Kaklas yra trumpas. Aukštis iki ketera 125 cm, vidutinis svoris apie 110 kg.

Vilna yra ruda arba pilka. Uodega ir ausys yra baltos. Tarp akių yra balta linija. Išlenkti ragai yra ploni. Jų ilgis yra apie 70 cm.

Smulkiai pjaustyta lentpjūvė

Tai žuvys, priklausančios pusiau ausies spindulių šeimai, išvardytai Raudonojoje knygoje kaip išnykimo riba.

Bendras suaugusiųjų ilgis viršija 3 metrus. Maksimalus ilgis, kurį užregistravo mokslininkai, buvo 6,5 m, svoris - 600 kg. Alyvuogių spalva su žalsva atspalviu, balta pilva. Krūtinės pelekai yra plati, trikampio formos.

Tonkin Rhinopithecus

Šie reti gyvūnai iš beždžionių šeimos yra išnykimo riba. Jau praėjusio amžiaus pradžioje jų spektras buvo ribotas. Šios rūšies atstovai buvo aptikti tik miške prie Song Coy upės (Vietnamas). Šiuo metu ploni rinopytoidai randami keliose Vietnamo provincijose.

Šių gyvūnų mityba yra jauni bambuko ūgliai, lapai, vaisiai.

Rinopithecus gyvena specialiose šeimos grupėse. Jie susideda iš vyrų ir kelių patelių su veršeliais. Grupės iki 15 gyvūnų.

Sumatrano ragonas

Mažiausias jos šeimos raganos. Jo dydis yra daug mažesnis už visus kitus raganos. Aukso aukštis 112 cm, ilgis 236 cm, svoris nuo 800 iki 2000 kg. Sumatrano raganos turi 2 ragus. Nosies ilgis yra 15-25 cm, antrasis ragas yra nepakankamai išvystytas. Dauguma kūno yra padengtos rausvai rudi plaukai.

Gyvena kalnų antriniuose miškuose, atogrąžų pelkėse ir miškuose.

Dėmėtas krapas

Raudonojoje knygoje ši rūšis (turinti antrą vardą - tigras katė) yra įtraukta į pažeidžiamumą.

Tai yra antras pagal dydį plunksninis plėšrūnas (po Tasmanijos velnio). Vienas iš didžiausių Australijoje gyvenančių plėšriųjų plėšrūnų. Šiandien šis gyvūnas randamas dviejose populiacijose - Šiaurės Kvinslande (Australija) ir rytinėje pakrantėje, nuo Pietų Kvinslando iki Tasmanijos.

Filipinų dėmėtas elnias

Šis retas gyvūnas turi auksinę spalvą. Baltos dėmės yra išsklaidytos pagrindiniame fone. Dėmėtas elnias gyvena atogrąžų miškuose Filipinų salyno salose. Tik neseniai šis gyvūnas sugebėjo nušauti filmą. Pagrindinis elnių priešas yra vilkas. Dauguma gyvūnų miršta kovo ir balandžio mėn. Tai laikas, kai elniai labai susilpnina žiemą.

Floridos puma

Šiandien mūsų pokalbio tema buvo labai reti pasaulio gyvūnai. Tai neabejotinai yra Floridos puma. Ji yra išnykimo riba. Tai yra retiausi pumo porūšiai. 2014 m. Jų skaičius Žemėje buvo šiek tiek daugiau nei 100 asmenų, o 70-aisiais šis skaičius sumažėjo iki 20.

Šio tipo puma gyvena Pietų Floridos (JAV) pelkėse ir miškuose, daugiausia saugomose teritorijose. Šių gyvūnų skaičius pradėjo kristi po pelkių išleidimo ir dėl nekontroliuojamos sportinės medžioklės.

Angoros triušis

Tai yra seniausios triušių veislės, pavadintos Turkijos sostinės Ankaros, atstovas. Šie žavingi gyvūnai atrodo kaip purūs debesys su ausimis. XV a. Angoros triušiai buvo labai populiarūs augintiniai viršutiniuose Prancūzijos visuomenės sluoksniuose.

Šiaurės Amerikoje gyvenantis molis stebina neįprastą mėsingą nosį. Ant jo snukio yra 22 judantys rožiniai tentacles. Jie yra labai jautrūs ir gyvūnai juos naudoja kaip savitas antenas. Be to, ši molė turi žvynuotas pėdas ir storą, vandenį atstumiančią uodegą, kurioje renkami riebalai.

Žinduolis iš pusiau beždžionių. Labai panašus į graužikų. Jame yra juodos rudos vilnos, ilgos uodegos ir ilgi ploni pirštai, su kuriais ah-ay išgauna iš medžio žievės maistą.

Gyvūno svoris yra apie 3 kg, kūno ilgis neviršija 35 cm, uodega gali siekti 60 cm.

Dryžuotas tenrekas

Daugelis juokingai šį gyvūną vadina kamanė ir ežys. Iš tiesų toks panašumas yra gerai matomas. Gyvūnui yra pailgos snukis, geltona juosta išilgai nosies. Jo galvą puošia vainikėlis, kurį sudaro ilgos ir aštrios adatos. Daugelis stuburo yra išsibarsčiusios per visą kūną, kartu su stora juoda vilna. Šis gyvūnas gyvena Madagaskare.

Šie piranų giminaičiai turi nuostabų išvaizdą. Tai palengvina žmogaus dantų buvimas. Paku valgo riešutus ir augalus, tačiau buvo atvejų, kai išpuoliai prieš žmones.

Šie reti pasaulio gyvūnai yra žinomi pagal antrąjį pavadinimą - žirafa. Tai labai retas antilopės tipas, turintis ilgą kaklą. Jie gyvena Rytų Afrikos dykumose. Ilga kaklas padeda jai pasiekti aukštus lapus.

Tai paukščiai, kurie negali skristi. Kasetės yra labai pavojingos, nes labai beviltiškai gina savo teritoriją, o grėsmę jie gali žiauriai nugriauti priešą, nes jie yra tokie aštrūs kaip skustuvo peilis. Paukščiai gali siekti du metrus aukščio.

Seniausias žinduolis Žemėje, kuris prieš 250 000 metų gyveno mūsų planetoje su vilnoniais mamutais ir kardžolėmis. Ilgą laiką jie buvo išnykę, bet dabar jie dažnai vadinami gyvaisiais mineralais.

Serpentino vėžlys

Kai žmonės klausia mūsų: „Kokie gyvūnai yra reti?“, Labai sunku atsakyti vienraščiuose, nes šiandien yra daug tokių rūšių. Pavyzdžiui, gyvatės vėžlys. Žiūrėdami į šį gyvūną, atrodo, kad kas nors praleido gyvatę per vėžlys. Ji turi kaklą taip ilgai, kad ji negali patraukti jos į apsauginį gaubtą.

Octopus Dumbo

Šis nuostabus gyvūnas atrodo labai panašus į Dumbo skraidančią kūdikio dramblys - garsųjį Disney animacinį personažą. Jis turi labai juokingas „ausis“, kurios yra didžiulės, kurios išstumiamos abiejose galvos pusėse. Tai iš tikrųjų pelekai. Jis gyvena Tasmano jūroje maždaug 4000 metrų gylyje. Jo matmenys neviršija 10 cm.

Retas pasaulio gyvūnas, kurio nuotraukos mes paskelbėme šiame straipsnyje, ne visada yra labai patrauklus. To pavyzdys yra nosis. Tai beždžionė, gyvenanti Borneo tropikuose. Nasach vyrai laikomi didžiausiais Azijos beždžionėmis. Jų mėsinga ir didelė nosis šiuos gyvūnus pavertė labai linksmais padarais.

Top 10 labiausiai retų gyvūnų pasaulyje

Kaip jau minėta, retiausi pasaulio gyvūnai dažniausiai yra išnykimo riba. Daugelis rūšių jau seniai laikomos išnykusiomis, tačiau iš naujo atrado per mokslininkų pastangas. Kiti yra tokie reti, kad jų įpročiai ir gyvenimo būdas šiandien yra mokslininkų paslaptis. Jei asmuo nedaro didelių pastangų, mūsų palikuonys negalės matyti šių gyvūnų.

Bušmenų avys

Rarčiausios kiškių rūšys. Jis gyvena Kario dykumoje, Pietų Afrikoje. Jame yra šilkinis ir tankus kailis, pilkas ant viršaus, rausvas kiekvienoje pusėje ir visiškai baltas apačioje. Ant galvos yra raudona dėmė. Ausys yra labai ilgos. Ruda pūkuotas uodega. Vyras sveria apie 1,5 kg, o patelė - 1,8 kg. Kūno ilgis siekia 47 cm.

Šių gyvūnų skaičius neviršija 500 asmenų. Raudonojoje knygoje jie turi „kritinės būklės“ statusą.

Amūro tigras

Tai didžiausias iš visų tipų tigrų. Jis gyvena Rusijoje, Primorsky ir Chabarovsko teritorijose. Šis tigras (mūsų nuomone) gali paskatinti „Reti gražūs pasaulio gyvūnai“.

Tai vienintelė porūšis, turintis storą (5 cm) riebalų sluoksnį ant pilvo, apsaugantis gyvūną nuo pradūrimo vėjo stipriais šalčiais. Vyrų kūno ilgis yra 3,8 m, moterys yra šiek tiek trumpesnės. Aukštis 115 cm, svoris apie 200 kg.

Kubos plyšimas

Gyvūnai, kurie maitina moliuskus, vabzdžius ir augalų vaisius. Jo skaičiai smarkiai mažėjo XIX amžiuje, kai Kuboje atsirado žmonių pristatytos katės, mongoozės ir šunys. Mokslininkai ieško būdų, kaip išgelbėti žmogų iš rūsio, perkeliant jį į salas, esančias netoli Kubos, kurios nėra žmonių užimtos.

Kalnų kuskusas

Marius buvo kilęs iš Australijos, iki 1966 m. Mokslininkai buvo susipažinę tik iš iškastinių liekanų. Laimei, Melburno slidinėjimo bazėje buvo rasti gyvi gyvūnai. Šis mažas gyvūnas primena pelę. Jo dydis neviršija 13 cm, o svoris - 60 gramų.

Didelis plėšrūnas, priklausantis katės šeimai. Platinama Vidurio Azijos kalnuose.

Tai labai gražus gyvūnas, turintis ilgą ploną lankstų kūną, šiek tiek trumpą koją, mažą galvą ir labai ilgą uodegą. Kartu su juo gyvūno ilgis siekia 230 cm, svoris 55 kg.

Kailis yra storas, spalva yra lengva, dūmini pilka su tamsiais ir žiedais. Šiandien sniego leopardų skaičius yra labai mažas.

Raudonasis vilkas

Šis gyvūnas smarkiai nukentėjo nuo JAV ūkininkų išankstinio nusistatymo, kur jis gyvena. Jų nuomone, vilkas yra visų jų rūpesčių šaltinis. Tačiau šie faktai buvo labai perdėti. Dėl masinio naikinimo šie gyvūnai buvo visiškai išnykę. Iš trijų anksčiau buvusių porūšių, du jau išnyko, tik vienas lieka. XXI a. Pradžioje gyventojų skaičius ribojamas iki 270 asmenų.

Protenhina Attenborough numeris 9

Tai buvo atrasta Naujojoje Gvinėjoje. Tai mažiausias prozhido tipas. Jo ilgis yra ne didesnis kaip 30 cm.Mokslininkai išnagrinėjo tik vieną gyvūną, kuris buvo rastas 1961 m. Jau daugiau nei 50 metų mokslininkai tikėjo, kad ši rūšis buvo prarasta. Tik 2007 m. Buvo aptikti gyvūno pėdsakai.

Kinijos upės delfinai

Tai retiausias gyvūnas pasaulyje. Delfinų upė yra Kinijos nacionalinis lobis. Jis gyvena Jangdzės upėje. Nuo 1983 metų draudžiama žinduolių medžioklė. Pasak mokslininkų, upių delfinų skaičius pastaraisiais metais sumažėjo. Šiandien, remiantis įvairiais duomenimis, šie gyvūnai svyruoja nuo 5 iki 13 asmenų, ir yra realios baimės, kad ši rūšis išnyks per kitą dešimtmetį. Nelaisvėje šie gražūs gyvūnai nerūpi.

Registracijos sąrašas

Šių faunos atstovų skaičiaus mažėjimą lemia ir gamtos reiškiniai, ir žmogaus veiksnys. Kai kurie reti gyvūnai vis dar randami jų buveinėse, o kiti - tik gamtos draustiniuose ar zoologijos soduose. Yra tam tikrų rūšių, kuriose šiuo metu trūksta tikslios informacijos. Niekas nežino, ar jie išnyko, ar vis dar egzistuoja.

Visi reti pasaulio gyvūnai yra išvardyti Tarptautinės Raudonosios knygos skyriuose. Be to, daugelis šalių sukūrė ir įgyvendino programas, skirtas išgelbėti nykstančių jų teritorijoje gyvenančių gyventojų grupes. Susipažinkime su sąrašu, kuriame yra 10 labiausiai retų mūsų planetoje randamų gyvūnų.

Haičio raštai

Šie reti gyvūnai yra panašūs į jų Kubos giminaičius. Skirtumai susideda tik iš dydžio ir spalvos. Šie gyvūnai yra daug mažesni už kubinių šarmų ir turi lengvesnį kailį. Suaugusių asmenų kūno ilgis yra 28-35 cm. Šio gyvūno gyvenamoji vieta yra savitoji tunelių sistema. Jų judesių, fangų, apsvaiginimas sukelia nepataisomą žalą medžių šaknų sistemai.

Kaip ir kubietis, Haičio plyšys yra išnykimo riba. Kalbant apie tikslų skaičių, mokslininkai negali to pavadinti, tačiau Raudonojoje knygoje gyvūnai yra pavojaus pavojaus rūšis.

Kinijos upės delfinai

Tai beveik išnykęs žinduolis, gyvenantis vandens elemente. Anksčiau Kinijos delfinų upė buvo paplitusi Vidurio Rytų Kinijos dalyje. Gyvūnui yra lengva melsvai pilka kūno spalva ir baltas pilvas. Delfinų gale yra fin, kuris atrodo kaip vėliava. Šiandien jos buveinė yra Jangdzė, o taip pat ir žemesnis Qiantang upės ežeras. Jis taip pat randamas dviejuose Kinijos ežeruose. Tai Poyang ir Dongting. Gyvūnai gyvena dieną, daugiausia maitindami vėžiagyvius, ungurius ir mažas žuvis.

Kinijos delfinai neturi natūralių priešų. Gyventojai yra visiškai išnykę dėl sužvejotų žuvų, taip pat dėl ​​mirties dėl susidūrimų su laivais ir vandens taršos. Šiandien rūšių skaičius sumažėjo iki trisdešimt asmenų.

Naujosios Zelandijos šikšnosparniai

Šis žinduolis yra ketvirtoje pakopos pakopoje. Naujosios Zelandijos šikšnosparniai priklauso šikšnosparnių grupei. Šio gyvūno unikalumas yra tas, kad, skirtingai nei jos draugai, jis veda antžeminį gyvenimo būdą.

Gyvūno kūno ilgis yra nuo šešių iki aštuonių centimetrų, o individo masė dažnai nepasiekia trisdešimt penkių gramų. Šią rūšį galima rasti tik Naujojoje Zelandijoje ir Stewart saloje.

Šie šikšnosparniai kasti savo namus žemės aštriais dantimis. Kartais burbų įrangai naudojami medžių kamienai. Pelė rodo savo veiklą vakare ir naktį, maitindama vabzdžius, žiedadulkes ir nektarą.

Ankstesniais laikais šis gyventojų skaičius buvo gana didelis. Tačiau po to, kai europiečiai persikėlė į Naująją Zelandiją, žvėris turėjo savo blogiausius priešus - kankinius, katinus, žiurkes ir tt Tai lėmė rūšių skaičiaus sumažėjimą devyniasdešimt aštuoniais procentais.

Vakarų Prochidas

Šis gyvūnas yra trečioje vietoje reitinge, kuriame yra rečiausių faunos atstovų. Šios rūšies buveinė yra Naujoji Gvinėja. Gyvūnų ilgis yra aštuoniasdešimt centimetrų, o atskirų asmenų svoris svyruoja nuo penkių iki dešimties kilogramų. Echidna yra padengta vilna (išskyrus šonus ir nugarą, kur yra stuburai). Gyvūnų veislės, dedant kiaušinius. Vakarų projektas įtrauktas į Raudonąją knygą. Joje ji yra įtraukta į grėsmę.

Nykstančios rūšys, gyvenančios Rusijos Federacijos teritorijoje

Apsvarstykite, kas reti augalai ir gyvūnai yra išvardyti Rusijos Raudonojoje knygoje. Visos toliau išvardytos rūšys išnyksta. Kas jie - reti Rusijos gyvūnai?

1. Kalnas arba raudonasis vilkas. Šio gyvūno kūnas pasiekia vieno metro ilgį. Asmens svoris svyruoja nuo dvylikos iki dvidešimt vieno kilogramo. Išoriškai raudonasis vilkas atrodo kaip lapė. Kai kurie medžiotojai suklaidina šį žvėrį su raudonu apgaudinėjimu ir šaudydami jį masiškai. Tai yra pagrindinė priežastis, dėl kurios išnyksta gyventojai, kurių nedaugelis atstovų vis dar randami Tolimųjų Rytų regionuose. 2. Žirgas Przhevalsky. Visoje planetoje yra apie 2000 šios rūšies atstovų. Įdomu tai, kad praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pradžioje į Przhevalskio žirgą buvo išleista keletas asmenų, esančių netoli Černobylio atominės elektrinės. Šiuo metu šioje vietovėje gyvena apie šimtas egzempliorių.

3. Amur Goral. Žiurkėnės plunksnos gyvūnas. Jos buveinė yra Primorsky krai. Амурские горалы предпочитают жить и передвигаться небольшими группами по шесть-восемь особей. На территории России в настоящее время насчитывается около 700 экземпляров этого редкого животного.

4. Амурский тигр. Это не только невероятно редкий, но и красивый вид. На брюхе у этого тигра расположен слой жира толщиной в 5 см. Он защищает животное от морозов.

Gyvūnai

Daugelis žmonių mėgsta turėti naminių gyvūnėlių, kaip kačių ar šunų, kurie gyvena šalia jų. Tačiau kai kurie nori turėti kažką egzotiško savo namuose. Pavyzdžiui, tai gali būti retos gyvūnų rūšys arba rankinė žiurkė.

Yra gyvūnų, kuriuos sunku skambinti namuose. Tai, pavyzdžiui, yra albino pythonas. Tačiau yra žmonių, kurie nori jį pamatyti kaip augintinį. Šis egzotiškas pythonas auga iki dviejų metrų. Jis labai rimtas dėl gyvenimo sąlygų.

"Retų gyvūnų" sąrašas yra juodas palmių kakadu. Jų nelaisvėje jis daugiausia gyvena tik zoologijos soduose. Namuose sunku jį išlaikyti. Paukštis lengvai įkvepia metalo tinklelio penkių milimetrų juostas.

Vienas iš nedaugelio Raudonojoje knygoje išvardytų gyvūnų pasaulio atstovų, kuriuos galima įsigyti teisėtai, yra japonų sniego makaka.

Retai auginami gyvūnai yra tokie: Bengalijos katė ir hiacinto papūga, šimpanzė ir Bengalijos albino tigras, taip pat galingiausių planetos šunų atstovas - Tibeto mastifas.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Rusijoje moksleivio pasivaikščiojimas baigėsi netikėtai (Gegužė 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org