Gyvūnai

Burbulai gamtoje

Pin
Send
Share
Send
Send


Burbulai - mažų miškų upių ir upelių, upių ir pelkių gyventojai. Kartais jie apsigyvena apleistuose karjeruose, žemės ūkio kanaluose. Galima sakyti, kad šių gyvūnų gyvenimas priklauso nuo vandens, nes būtent čia jie jaučiasi laisvi ir saugomi. Pusiau vandens gyvūnui pagrindinis dalykas yra tas, kad pasirinkta upė žiemą neužšąla pernelyg giliai ir neišdžiūsta karštyje, o srovė neturėtų būti stipri, kad nebūtų sugadintas būstas. Ir, žinoma, pakankamas augalų maisto kiekis yra gyvuliui ypač svarbus - tai yra bebrai.

Bobai yra puikus statybininkas

Kai bebrai nustatomi pagal gyvenamąją vietą, jie nedelsdami pradeda statyti. Ir kadangi viskas jiems reikalinga: namuose ir šaltiniuose, kuriais bebrai valgo gamtoje, šeimos lizdai statomi šalia kranto.

Stačiakampiame krante darbininkai iškirpia skyles ant baldakimu - jie stato namelius iš šakų ir šakelių, atsargiai juos sutvirtindami upės dumblu. Įėjimas visada pastatytas po vandeniu, kad nebūtų prieinamas priešams. Vandens statybininkai, remdamiesi vandens pagrindu, pasirenka tinkamą krūmą, seną kelmą arba didelį gaudyklę, o tada viršuje suka kojelių ir šakelių. Iš vidaus, bebrai nemokamai erdvią nišą, laikomi kartu molio ar dumblo.

Kita struktūra, ne mažiau svarbi gyvūnui - užtvankai. Dėl to upėje yra aukštas vandens lygis, neleidžiantis patekti į lizdą ir taip užslėpti ir saugoti. Bet kokiu atveju užtvankas sukuria gilų ir erdvų tvenkinį, plečiant erdvę ir suteikiantį daugybę šviežių augalų maisto produktų.

Vežti bebrus skirtingais metų laikais.

Norint suprasti, ką bebrai valgo, pakanka žinoti, kad jie yra būdingi žoliniai. Todėl žolė, medis, lapai, jauni medžių, vandens ir pusiau vandens augalai yra idealūs kaip pašarai. Gyvūnai ilgai žygiuoja į maistą tik rudenį, kai žiemą gamina pašarus. Dažniausiai jie maitina teritorijoje, esančioje greta jų gyvenviečių.

Skirtingais metų laikais šių gyvūnų mityba yra šiek tiek kitokia dėl natūralių priežasčių. Vasarą bebrai pirmenybę teikia šviežiems žoliniams augalams, laimingai valgydami upės žolę, lapus ir jaunus medžių ūglius, o tada - stiebus ir net šaknis.

Rudenį atsakymas į klausimą „Kas yra bebras?“ Keičiasi. Visų pirma toms šeimoms, kurios gyvena netoli kaimų, kaimų ir priemiesčių. Tada bebrai virsta mažais plėšikais, pavogia daržoves iš sodų. Ir jei žiemos dieta daugiausia yra žievė ir mediena, nuimta nuo kritusių medžių rudenį, pavasarį ji plečiasi dėl jaunų ūglių, augančių pakrantėje.

Beavers mėgstamas maistas

Kaip jau minėta, bebrai yra žoliniai graužikai. Taigi, kaip sužinojo mokslininkai, jų maistas yra daugiau nei trys šimtai skirtingų augalų rūšių. Šiems laukiniams gyvūnams taip pat yra mėgstamas maistas: mėsingi ir sultingi vandens lelijos stiebai, geltonos spalvos pelkės (vandens lelijos).

Kitas bebrų malonumas yra jauni gluosnių ūgliai, drebulės šakelės ir paukščių vyšnios. Graužikai juos nulemia apie 20–25 centimetrų ilgio nuo pagrindo ir vilkite į didelius krūmus į savo namus. Ten jie panardina įdirbtą ruošinį į vandenį ir iškirpti juos su iškirptais antgaliais į minkštą upės dirvą. Darbuotojai sudaro gana didelius „konteinerius“, kurių tūris siekia 2 kubinius metrus. Tai sunkus darbas, tačiau šalta žiema, kai rezervuaras yra uždengtas ledo pluta, gyvūnams nereikės palikti jaukios prieglaudos: tiesiog reikia vilkti reikiamą kiekį skanių šakelių į namelį.

Žinant, ką bebrai valgo, bus įdomu prisiminti, kad jie yra puikūs narai. Šie nuostabūs tvariniai gali būti po vandeniu 15 minučių, valgydami vandens augalų stiebus ir lapus! Natūralu, kad gamta jiems suteikė mėsingas, labai judriąsias lūpas, leidžiančias jiems nudegti, o ne užspringti. Kai žvėris gniaužia žalumynais - ką bebrai valgo po vandeniu, lūpos glaudžiai uždarytos už galingų pjūvių.

Kiekvieną rudenį bebrai nupjauna medžių kamienus ir nuėmus ne tik žievę, bet ir dideles šakas, traukdami juos arčiau savo privačios prieglaudos. Beje, žievės griovimas - tai, kas bebras valgo sezono metu - gyvūnas tuo pačiu metu kenkia didžiuliams priekiniams dantims, kurie auga visą gyvenimą.

Visų pirma, pusiau vandeniniai graužikai naudoja maistą, kuris yra arti skylučių ir namelių, ir kai jie išnyksta, jie derliaus nuėmus maisto produktus. Labiausiai subtilios ir plonos šakos yra valgomos vietoje, didesnės yra išsiųstos į bebrų kaimą, o mėsinga žievė nulupta iš storų stiebų. Įdomu tai, kad dideli medžių dydžiai neužgąsdina šių nenuilstančių ir nevaisingų gyvūnų.

Pašarų transportavimas ir paruošimas žiemai

Apie pašarų paruošimą ateičiai buvo šiek tiek pasakyta, ir bebrų šeima dirba šiuo atveju nuo mažų iki didelių. Tačiau maisto produktų, pagamintų į namelius, gabenimas atliekamas įvairiais būdais. Jei upė yra arti, graužikai prispaudžia šaką su dantimis už storo galo ir grįžta į tvenkinį. Jei medienos gavybos vieta yra labai nutolusi, bebrai perkelia šakas, traukdami juos į save.

Ruošdamiesi žiemoti, gyvūnai medžioja apie 30 kubinių metrų, bet jei rezervuaras yra daug vandens augalams ištisus metus, rezervai negali būti gaminami. Gaudydamas medį, bebrai palaipsniui juda aplink storą kamieną, giliau ir giliau kramtydami. Priimdamas trumpą atokvėpį, graužikas toliau dirba, kol medis krekingo ir žlugs nuo savo gravitacijos. Gyvūnai švelniai pjauna iškirstą medieną: atskiri mediniai blokai, atskiri šakos ir žievė. Kas iš karto nevalgo vietoje - lieka dėžėse.

Birkių pavasario veikla ieškant maisto

Tai, ką bebrai valgo žiemą, yra suprantami. Jie nenustoja žiemoti, bet kaip jie pavasarį elgiasi ieškodami maisto? Bebrai pradeda pirmuosius pėdsakus iš savo prieglaudų jau vasario pabaigoje - kovo pradžioje. Natūralu, kad tai sukelia šį badą, nes žiemos ištekliai yra išeikvoti. Iš pradžių nusileidimas yra retas ir trumpalaikis, tačiau, kai oras tampa šiltesnis, bebrai rodo veiklą: jie ilgiau žiūri į žemę, visą laiką praleidžia ieškodami maisto. Šiuo metu bebrai retai pjauna didelius medžius, dažniausiai ieško ir tuoj pat valgo gluosnių šakeles, ir jei jie pasisekė, jie gniaužia vandens ir pakrančių žolių ūglius.

Vasaros gyvenimo stilius

Vasarą bebrų vasaros gyvenimo būdas tiesiogiai susijęs su bebrų valgymu. Dažniausiai šiuo laikotarpiu asmenys laikinai gyvena atskirai, todėl kiekvienas iš jų maitina maistą savo šėrimo zonoje. Jau vėliau, su rudens metodu, šeima suvienija žiemą, kad galėtų kartu žiemoti. Vasarą bebrai, kaip ir kiti žolynai, mėgsta gausybę žalumos teritorijoje, esančioje greta namų.

Didžiausias graužikas

Šiandien gamtoje yra dviejų rūšių bebrų: Kanados ir Europos. Skirtumai tarp jų yra nedideli, išskyrus tai, kad europietis yra šiek tiek mažesnis nei Kanados. Jau seniai, maždaug prieš 5 milijonus metų, bebrai netgi galėjo matuoti save prieš miško savininką, lokį. Didžiųjų dabartinių graužikų protėviai išnyko, o šiandien užtvankų statybininkai yra daug mažesni už savo senelius.

Suaugęs vyrų bebras sveria maždaug 20-25 kg, kai kurie kariai pasiekia 45 kg svorį, ilgis siekia 1,2 m. 15-20 cm užima puikią uodegą, jos plotis beveik lygus ilgiui. Netgi ši uodega atlieka svarbų vaidmenį, o jo pagalba šlapias plaukikas reguliuoja panardinimo į vandenį gylį. Gebėjimas matyti viską po vandeniu ir puikiai naršyti suteikia bebrui visiškai skaidrią akių voką.

Graužikų išvaizdoje vis dar yra įdomių dalykų: nykščio nagas yra padalintas į dvi dalis - tai yra gamtos dovana, kad gyvūnai galėtų šukuoti savo vilną. Tęsdamas pokalbį apie galūnes, norėčiau pažymėti, kad jie padeda bebrams gerai plaukti. Kojos - su membranomis, antys turi tas pačias membranas. Jų dėka plaukikai gali pasiekti iki 10 km / h greitį. Priekinės kojos yra palyginti mažos, be membranų, su įspūdingais galingais nagais, kuriuos galima lengvai iškasti. Net priekinės kojos vaidina rankų vaidmenį - jose gyvūnai nešioja molį, šakas.

Smulkūs stori plaukai ir storas riebalų sluoksnis po oda apsaugo bebrus nuo šalčio. Gyvūnai kruopščiai prižiūrimi savo kailinius paltus, šukuodami juos natūralia šukomis. Dėl aliejingo skysčio, kurį išskiria specialios liaukos, šis nuostabus kailis neprasiskleidžia.

Gyvūnų dantys auga visą savo gyvenimą, o jei jie nešlifuoja medienos, jie pasieks precedento neturintį dydį.

Bebrų gyvenimas gamtoje yra pilnas pavojų. Jos trukmė yra vidutiniškai 13–15 metų. Grobiuose jie gyvena 2-3 kartus ilgiau.

Bodo gyvenimas gamtoje

Visi tie gyvūnai, kurie egzistuoja kartu su bebrai, įpareigoja juos išsaugoti ir, jei reikia, taupyti vandenį ir gretimą miško žemę. Pasirodo, kad su savo darbu, gaurūs statybininkai rūpinasi ne tik savo gerove, bet ir jų kaimynų ramybe.

Tekančio vandens garsas pažadina aistrą bebrų statybai, ir jie pradeda veikti. Jie gali statyti dienas - naktį, daugiau sunkių darbininkų nerandama. Bebrai pradeda kurti naują vandens teritoriją pagal planą, parengtą per daugelį metų:

  1. Pastatoma užtvanka, kuri pavers srautą į jaukią ir ramią tvenkinį.
  2. Kuriant nuosavybę, sukuriama kanalų sistema.
  3. Pastatoma didžiulė saugykla.
  4. Pastatomas didžiulis daugiabučių pastatas, kurio aukštis viršija 1 metrą. Namo sienos pastatomos pusę metrų storio.

Tik po vienos savaitės namas yra pasirengęs, įėjimai yra po vandeniu, kad apsaugotų namus nuo priešų. Kai bebras dirba pjaustykloje, jis yra deramas su mediena. Medis gali nukristi ir nuplėšti bebrą, taigi tik vienas yra siunčiamas statybinėms medžiagoms, o kartu su ja, o maistui, visa kita šeima yra užsiėmusi kitais darbais. Geras šiems kirtėjams! Ką bebras valgo? Taip, tie, iš kurių jis stato užtvankas. Statybinė medžiaga yra labai svarbi mano, bet maisto tiekimas graužikų šeimai turi būti labai didelis.

Ištikimi sutuoktiniai ir rūpestingi tėvai

Švelnių graužikų šeimoje viešpatavimas ir atsidavimas valdo. Jie visą gyvenimą daro viską kartu, pagrįstai paskirstydami darbą tarp visų šeimos narių. Jauni žmonės gali gyventi su savo tėvais iki dvejų metų, po to vaikai turėtų eiti statyti savo namus, bandydami surasti draugą savo vaikščiojimo metu.

Mama-bebras kraiko po 3–4 veršelius, sveriančius po 0,5 kg. Vaikai gimsta visomis jų tėvų kopijomis, tik mažomis. Jie jau yra kailiniai paltai su dideliais dantimis ir puikiais uodegomis. Po dviejų savaičių būsimi medienos ruošos operatoriai jau užmuša kietąjį maistą. Kas valgo bebrą, tada valgo ir jaunesni. Šeimos idilis vandens namuose gali pavydėti!

Ką bebrai valgo gamtoje?

Pagrindinis šių sunkiai dirbančių graužikų meniu yra žoliniai augalai. Koks bebras valgo, dažnai rodomas karikatūrose. Daugeliu atvejų iš ekranų matome, kaip šie gyvūnai valgo žuvis. Tai netiesa - vandens gyvūnai tokį maistą nevartoja. Jėgos, susijusios su miško kirtimu, išleidžia daug, jos turi kažkaip papildyti, kad atlaikytų tokią apkrovą. Ir tai tikrai nėra ta žuvis, kuri jiems padeda!

Ką bebrai valgo gamtoje, kokie jų mėgstami maisto produktai? Aišku, kad tai yra medis. Mėgstamiausi delikatesai - alksnio, drebulės, gluosnio šakelės. Dienos metu bebras valgo iki 1 kg medienos. Žievė, medienos masė po žieve - tai geriausias maisto dantų krapštukai. Smulkios šakelės, kurias jie gniūna, kaip saldainiai.

Tokie kieti maisto produktai yra sunkiai kramtomi ir dar sunkiau virškinami. Be to, bebrų maisto sistema yra pasirengusi šiam darbui.

Žiemą

Kaip vandens darbininkai elgiasi šaltuoju metų laiku, nes rezervuarai užšąla, viskas yra sniege? Jiems sunku, bet jei gerai pasiruošsite žiemai, šalta nebus. Daugeliu atvejų bebras miegoja žiemą. Tačiau norint gerai miegoti ir pilvo skrandyje, viena šeima turi paruošti daugiau nei toną šakų žiemai.

Žiemos namuose, bebrų namelyje, jis labai jaukus. Tik tada, kai baigiasi maistas, šeimos vadovas turi žvejoti. Bebrų kūnai yra pritaikyti plaukimui, o ne arti sniego, todėl jiems labai sunku šaltis ir sniegas. Todėl jie stengiasi užtikrinti, kad atsargos būtų pakankamai šilumos.

Smalsūs faktai

Bebrų gyvenimas yra labai įdomus, yra daug įdomių savo gyvenimo būdų:

  1. Atstumas po vandeniu 700 metrų blauzdžių plaukikų įveikiamas per 10-15 minučių.
  2. Vieną naktį bebras gali nuleisti ir išvalyti 30–40 cm skersmens medį nuo žievės.
  3. 3 kvadratinių metrų plotas. km gali gyventi tik viena bebrų šeima.
  4. Didžiausia pastatyta bebrų užtvanka - 700 m ilgio, tai yra pasaulio rekordas. Nors New Hampshire valstijoje yra didesnis užtvankos - 1,2 km.
  5. Bobruisk mieste yra du bebrų paminklai, kurie nenuostabu, jei atkreipiate dėmesį į miesto pavadinimą.

Burbulai gamtoje

Bebrai yra paslėpti, ryškūs ir naktiniai. Šie gyvūnai yra ypač žinomi dėl savo statybos veiklos. Baidų nameliai, užtvankos, požeminiai takai, kanalai ir jų kitos struktūros kartais stebina ne tik jų dydį, bet ir tam tikrą ypatingą reikšmę. Stebėdamas bebrų gyvenimą, neatsitiktinai daroma išvada, kad jie neabejotinai turi sudėtingų ir originalių refleksų, kurie yra protingos ribos. Be to, bebrai tam tikru mastu yra gamtos konverteriai, nes jų statybos veiklos metu mažos upės kartais virsta gerais vandens pagrindais, tinkamais kai kuriems kailiniams gyvūnams, vandens paukščiams (apie antis), žuvims ir kitiems gyvūnų pasaulio atstovams. .
atgal į turinį ↑

Beaverių rūšys

Yra 2 rūšių bebrų - Europos ir Kanados. Kanadietis bebras yra šiek tiek didesnis nei europietiškas bebras, turi daugiau išsivysčiusių pastatų instinktų ir yra labiau produktyvus. Taigi

Kanados bebrų vadų vidurkių vidurkis yra vidutiniškai 4, o Europos - 2–3. Didžiausias kūdikių kiekis, žinomas dėl Kanados rūšių, yra 7-8, o pagal kai kuriuos duomenis 9. Europos rūšių atveju ši vertė neviršija 5.

Kanados bebrų kailių spalva yra gana ryškiai oranžinės spalvos, palyginti su bendru tamsiai rudos spalvos fonu. Visais kitais atžvilgiais abi rūšys yra labai panašios ir vienos iš jų pažinimas leidžia daryti įspūdį apie kito išvaizdą ir gyvenimo būdą.

Iki šio amžiaus pradžios, dėl intensyvios intensyvios žvejybos, bebrų visur buvo smarkiai pakenkta, o vietose - smarkiai sumažėjo. Ypač sunkiai nukentėjo Europos rūšių žuvys. Paskesni daugiamečiai draudimai išgauti bebrus, jų masinė migracija į nepanaudotus rezervuarus ir kita veikla, vykdoma daugelyje šalių, turėjo teigiamą poveikį šių gyvūnų skaičiui.
Ir čia yra Europos bebrų vaidmuo Europos ir Azijos šalių medžioklės ekonomikoje, kuri vis dar yra daug kuklesnė.
atgal į turinį ↑

Kaip atrodo bebrai

Įdomu bebrų

Be to, bebrų išvaizda būdinga neįprastai uodegai, kuri panaši į horizontaliąja plokštumoje esančią airės dalį. Skirtingai nuo galvos ir liemens, padengtos storais apatiniais ir gana retais apsauginiais plaukais, bebrų uodega padengta santykinai mažomis rombo formos raginėmis svarstyklėmis. O jei kailis patikimai apsaugo bebrą nuo šalčio ir tam tikru mastu nuo mechaninių sužalojimų, uodega tuo pačiu metu yra ratas, kol žvėris juda vandenyje, o kramtymas medžių kramtymo metu ir signalinis įtaisas, kuris smūgiuoja į vandenį, bebras įspėja apie jų pavojus. Galiausiai tai organas, prisidedantis prie kūno temperatūros reguliavimo, sumažindamas ir plečiant kraujagysles.
atgal į turinį ↑

Beavero galūnės

Beaverio priekinės ir užpakalinės galūnės labai skiriasi viena nuo kitos. Priekinės yra trumpos, atkaklios, be membranų, bebrų nešioja ne tik judėjimui, bet taip pat padeda kasti burbulas, laikyti šakas, medžio gabalus ir kitus daiktus ir namelius statančius daiktus. Užpakalinės galūnės - ilgesnės, aprūpintos odos membranomis - yra pagrindinis bebrų judėjimo vandenyje organas. Ant kiekvienos nugaros kojos antrojo kojos yra šukos nagas, kurį sudaro 2 storos ragų plokštės. Su šiais nagais su pincetais, bebrai šukuoja išorinius parazitus nuo kailių dangčio ir įdeda į eilę.
atgal į turinį ↑

Bebrų dažymas

Окрас меха у европейских бобров колеблется от светло-бурых тонов до темно-бурых и черных. Больше ценятся темноокрашенные звери. Специалистами было также установлено, что

от черных родителей родятся только черные бобрята, от светло бурых – только светло-бурые, родители, окрашенные в темно-бурый цвет или имеющие разную окраску меха, дают потомство, окрашенное во все цветовые варианты родительских пар и их предков.

Beaver buveinė

Burbulai gyvena upių, upelių, ežerų, tvenkinių, durpių karjeruose, pelkėse. Su mažu gyventojų tankiu bebrai turi galimybę pasirinkti vietą, kurioje gyvena, ir todėl paprastai užima nuošalius, ramius, tekančius vandens telkinius, tankiai apaugusius gluosnių ir kitų lapuočių medžių ir krūmų, su jomis lengvai valgydami pakankamai žolinių augalų. Pasiekus aukštą gyventojų tankį, bebrai įsikuria greitai augančiose upių dalyse, stipriai džiovinančiuose rezervuaruose, mažiau palankiems gyventi. Pavyzdžiui

Šiaurės Amerikoje bebrai ilgai gyvena gana ramioje pusiau kalnų upių ir upių zonose, iki kalno iki 3 tūkst. metrų virš jūros lygio.

Tose vietose, kur pakrantės rezervuarai yra pakankamai aukšti, bebrai karpo jų skyles. Mažuose krantuose esančiuose rezervuaruose gyvūnai įsikuria šaknų plexuose, augančiuose išilgai medžių krantų, arba stato patys.

Siaubo burrowy turi vieną ar daugiau lairų - požeminių tunelių, išklotų medžio drožlėmis, išplėtimai. Požeminiai išėjimai yra kompleksinis tunelių tinklas, kurio skersmuo yra 25–40 centimetrų, o išleidimo vietos paprastai yra paslėptos po vandeniu.

Burbulai yra kūgio formos statiniai, pagaminti iš kamienų kamščių ir medžių šakų, pritvirtintų dumblu. Paprastai krantinės kyla ant žemės, žlugusios burrows arba sunaikintos vyrai. Taip pat paslėpti po vandeniu yra išleidimo vietų iš daiktų, kurie dažnai būna keli. Kuo daugiau metų yra namelis, kuriame gyvena bebrai, tuo didesnis jo dydis. Ekspertai turėjo atitikti iki 1,5–2 metrų aukščio namelius, kurių plotis - 4–5 metrai. Tokiuose nameliuose yra keletas bebrų plokštelių, esančių 2-3 aukštuose. Jei bebrų šeima ilgą laiką gyvena rezervuare, ji gali turėti apie 10 skylių arba 2-3 gyvenamuosius namelius, dažnai kartu su lankomų skylių ir akmenų sistema.

Vasarą temperatūra lizdų kamerose nepakyla virš +22 laipsnių, o žiemą retai sumažėja žemiau -4 laipsnių. Labai mažesni bebrų gyvenamojoje patalpoje pastebimi temperatūros svyravimai, nei išorinėje aplinkoje, leidžia šiems gyvūnams, kurie yra labai jautrūs šalčiui, gyventi net už Arkties ratą.
atgal į turinį ↑

Beaverio gyvenimo būdas

Bobai gyvena šeimose, dažniausiai susidedančiose iš 2 suaugusių gyvūnų, dabartinių gimimo metų kūdikių ir praėjusių metų jaunų. Iš viso šeima gali būti 6-8 gyvūnai. 2 metų amžiaus vaikai paprastai palieka tėvų šeimą pavasarį, kartais rudenį, ir sudaro naują gyvenvietę. Vietose su ribotomis persikėlimo sąlygomis galima rasti 2-3 ir net 4 metų amžiaus šeimoje. Tokioje šeimoje gali būti iki 16 bebrų. Priešingai, kai jaunimo perkėlimo sąlygos nėra ribotos, vienerių metų gyvūnai kartais yra atskirti nuo jų šeimų.

Per sausrą, katastrofiškas vandens telkinių sekimas, kelių kaimyninių šeimų bebrai yra priversti rinkti ten, kur yra dar vandens. Kartais tokiose vietose yra iki 16-20 ar daugiau bebrų. Tai būdinga, kad nelaimės ištikti gyvūnai tarpusavyje yra santykinai ramiai susieti, o skirtingomis sąlygomis žiauriai kovoja tarp bebrų iš užsienio šeimų.
atgal į turinį ↑

Baidarių veisimas

Beaveris su kubeliais

Burbulai pasiekia lytinį brandą 2-3 metų amžiaus - Europos žmonės dažniau būna trečiajame, o Kanados - antrajame. Jie dauginasi kartą per metus. Vidurinėje juostoje gyvenančių bebrų poravimosi laikotarpis vyksta gruodžio pabaigoje - balandžio pradžioje, ruožo aukštyje - sausio-vasario mėn. Šiuo metu gyvūnai dažnai patenka į paviršių, retkarčiais palieka bebrų srautus. Pats aklumas akmenyje vyksta vandenyje po ledu. Moterų nėštumas trunka nuo 103 iki 107, vidutiniškai 105 dienos. Todėl gimdymo laikotarpis paprastai būna gegužės – birželio mėn.

Burbulai gimsta visiškai suformuoti, matomi, padengti minkštais kailiais. Jei gyvūnai gimsta anksti, net ir pavasario potvynio metu, laikinai prieglaudose galima pastebėti naujagimius. 2-4 dienų amžiaus vaikai vargu ar eina per denį, beveik ne stovėdami ant kojų ir stulbinantys iš vienos pusės į kitą. Bobryat, gimęs nuolatiniuose namuose, ypač burrowose, randamas sunkiai.

Iki 2-3 savaičių amžiaus gyvūnai beveik negali nardyti, nes jų svoris neviršija išstumto vandens svorio.

Maždaug po 1 mėnesio bebrai atsiranda ant paviršiaus, kur valgomi jauni krūmų ir žolės ūgliai. 3-4 mėnesius jauni bebrai yra visiškai nepriklausomi gyvūnai, su visais suaugusių gyvūnų įpročiais.
atgal į turinį ↑

Kas valgo bebrus

Burbulai maitina tik augalų maistą. Bendras jų pašarinių augalų sąrašas siekia 300, tačiau mitybos pagrindas yra ne daugiau kaip 10–20 medžių ir krūmų rūšių, 20–30 rūšių žolės. Iš esmės tai yra įvairios gluosniai, drebulės, beržai, grynuoliai, tuopos, vandens lelijos, grioveliai, kailiai, nendrės, rodyklės ... Medžiai ir krūmai, gyvūnai gniaušia ir valgo žalią, neapdorotą žievės dalį, šakų, lapų, žolių, stiebų, lapų, žolių galus, gėlės ir kartais šakniastiebiai.

Bebrų gebėjimas kurti žiemos maisto atsargas yra gerai žinomas. Dažniau tokie rezervai yra lygūs 10–25 laisvi kubiniai metrai, tačiau kai kurios šeimos traukia iki 50 ir net iki 100 kubinių metrų vandens ir pusiau vandens augalų medžių, stiebų ir šakniastiebių šakas. Tuo pat metu yra šeimų, kurių žieminių pašarų atsargų nėra.

Anksčiau buvo daroma prielaida, kad bebrai valgo žolinius augalus daugiausia šiltuoju metų laiku, o žiemą jie naudoja tik medžių ir krūmų žievę, saugomą rudenį ir valgant atšilus ant paviršiaus. Tačiau neseniai padarytos pastabos rodo, kad taip nėra. Vandens ir pakrančių žolės labai svarbios bebrų žiemą, o kai kurioms šeimoms jos atlieka svarbų vaidmenį. Visa tai padeda suprasti, kodėl kai kurie bebrų šeimos neturi pašarų atsargų ir ką jie valgo žiemą. Be to, reikėtų nepamiršti, kad po ledu laikomų maisto produktų atsargos ar jų būklė pablogėja sausio – vasario pabaigoje, ir nuo to laiko gyvūnai visiškai pereina prie ganyklų.
atgal į turinį ↑

Bobai priešai

Suaugusiųjų bebrų priešai yra palyginti nedaug - vilkai, lūšys, lokiai, ūgliai. Kai kurie zoologai juos vadina ūdra. Bebras ir ūdra gyvena tomis pačiomis sąlygomis ir dažnai susitinka tarpusavyje. Tačiau yra labai nedaug pranešimų apie pelkės išpuolius prieš bebrą. Todėl galima manyti, kad aštrieji, stiprūs suaugusių bebrų pjūviai yra pakankamai patikima apsauga ir blauzdos laikomos gerbiamu atstumu.

Jaunų bebrų, ypač dabartinių gimimo metų bebrų, priešų ratas yra daug platesnis. Be to, tai yra lapė, usūrinis šuo, audinė, krapai, polecat. Nuo paukščių beždžionėms pavojingas pelėda ir kiti dideli pelėdos, hawk goshawk, juodasis aitvaras, pelkės. Yra atvejų, kai avys ir dideli lydekos skrandyje randasi bebrų.
atgal į turinį ↑

Beaver maisto konkurentai

Bobai turi palyginti nedaug konkurentų. Tam tikru mastu rimtai, kaip bebrų maisto konkurentai, galima kalbėti tik apie tuos gyvūnus, kurie gyvena pakrantės ruože ir valgo medžio krūmų augalus, kurie yra bebrų pašarai. Šie gyvūnai apima elnių, elnių, kur pastarieji, gyvenantys potvyniuose, pasiekia didelį tankį. Likusieji gyvūnai - pelės, pelėsiai, muskratai ir kiti - yra bebrų maisto konkurentai tik per jų masinius veisimo metus.
atgal į turinį ↑

Kas apsigyvena bebrų burbose

Pagal okupuotus sklypus ar būstus beveik nėra bebrų. Kai kuriose vietovėse ta pati burravimo sistema kartu su bebromis naudoja ūdras. Vidurio platumose viršutiniai bebrų burbulai, turintys oro skyles, kartais aplanko lapės, usūriniai šunys, daug rečiau. Senose apleistose bebrų burbose galite rasti lapių ir usūrinių šunų šunų.
atgal į turinį ↑

Beaverio ligos

Burbulai yra jautrūs įvairioms ligoms - invazinėms ir infekcinėms. Dažniau nei kiti, upių bebrai yra vyšnių ligos. Be perdėtumo galime pasakyti, kad gamtoje po mėnesio po gimimo visi bebrai yra užsikrėtę kirminais. 26 bebrų parazitų rūšys yra gana gerai žinomos. Dažniausiai pasitaikančios ligos yra ūkio ir travassosios.
atgal į turinį ↑

Rodyklė bebrai

Starhorz yra viena iš blyškių kiaulių, kurių dydis ir forma primena patinusius kviečių grūdus. Šis parazitas kartais didele dalimi kaupiasi gyvūno cecum ir sukelia pastarojo svorį, anemiją, apsinuodamas bebrų kūną su parazitų išskyromis. Sodyba yra plačiai paplitusi tarp Voronezo, Batyuksky, Pozerskaya ir kitų gyventojų bebrų.
atgal į turinį ↑

Travassosiosis bebrai

Travassosiosis sukelia mažą, rudą plaukuotą nematodą, parazitą skrandyje ir didelių skrandžio liaukų kanalus. Šio nematodo užsikrėtę bebrai paprastai kenčia nuo virškinimo trakto veiklos sutrikimų, kurie, jei progresuoja, gali sukelti gyvūno mirtį.

Per didelės ekspozicijos metu perkėlimo darbų metu bebrai dažnai miršta nuo paratifoidinės karštinės ir pastereliozės. Taip pat yra atvejų, kai bebrų mirė nuo tularemijos.

Šiandien mes kalbėjome apie tokį įdomų gyvūną kaip bebrą, sužinojome apie jo įpročius ir apie tai, ką jis valgo, kur jis gyvena. Tikimės, kad ši informacija padės jūsų bebrų medžioti. Beje, kaip norėtumėte medžioti šį gyvūną? Pasidalinkite savo patirtimi ir istorijomis su mumis.

Straipsnis parengtas biologinių mokslų kandidato Y. Dyakovo medžiagoms, paimtoms iš laisvų šaltinių.

Laukiame jūsų atsiliepimų ir komentarų, prisijungkite prie mūsų grupės VKontakte!

Kur gyvena bebrai?

Bobai gyvena Europoje (Skandinavijos šalyse), Prancūzijoje (Ronos upės apačioje), Vokietijoje (Elbės upės baseine) ir Lenkijoje (Viso upės baseine). Be to, bebrai randami miško ir miško stepių zonose, esančiose Rusijos Europos dalyje, Baltarusijoje, Ukrainoje.

Rusijoje bebras gyvena Šiaurės Uralo krašte. Bobai gyvena atskirai Jenisei upės viršutinėse dalyse, Kuzbass (Kemerovo regione), Baikalo regione, Chabarovsko teritorijoje, Kamčatka, Tomsko regione. Be to, bebrai randami Mongolijoje ir šiaurės vakarų Kinijoje.

Baidytojai gyvena su visa įranga, kad galėtų gyventi pusiau vandens. Jų ausų angos ir šnervės yra uždarytos po vandeniu. Ir specialios mirkymo membranos uždaro savo akis, o tai leidžia gerai matyti vandenį. Burnos ertmė sukurta taip, kad vanduo nepatektų į jį, kol gyvūnas dirba po vandeniu. Vairavimo funkciją vandenyje atlieka bebrų uodega.

Birkai gyvena, linkę gyventi ramių upių ir ežerų, tvenkinių ir rezervuarų pakrantėse. Jie vengia greito ir plataus upių, taip pat rezervuarų, kurie žiemą užšąla iki dugno. Šiems graužikams svarbu turėti minkštųjų lapuočių medžių buvimą, vandens, žolės ir krūmų augmenijos buvimą pakrantės zonose ir išilgai rezervuaro krantų.

Burbulai gerai neria ir plaukia. Dėl savo didelio šviesos jie gali likti iki 15 minučių vandeniu ir tuo metu plaukti iki 750 metrų. Todėl bebrai jaučiasi labiau pasitikintys vandeniu nei žemėje.

Kaip gyvena bebrai?

Šauliai gyvena šeimose (iki 8 asmenų) arba atskirai. Šeimą sudaro susituokusi pora ir jauni bebrai (per pastaruosius dvejus metus). Tą pačią svetainę daugeliui kartų gali naudoti šeima. Maži tvenkiniai užima tuščią bebrą ar vieną šeimą. Didesniuose rezervuaruose yra keletas šeimų, o kiekvienos atskiros šeimos ruožo ilgis pakrantėje svyruoja nuo 300 metrų iki 3 km. Šauliai gyvena netoli vandens ir yra ne daugiau kaip 200 metrų nuo pakrantės.

Šeimos sklypo ilgis priklauso nuo pašarų gausos. Tose vietose, kur augmenija yra gausu, šių gyvūnų plotai gali būti vienas nuo kito ir netgi susikerta. Jų teritorijų ribos bebrų ženklas. Bebrai bendrauja su kvapiųjų žymių pagalba. Burbulai bendrauja vieni su kitais, padėdami į vandenį uodegą ir šaukdami švilpukus. Pavojaus atveju bebras garsiai prisiliečia prie uodegos vandenyje ir nardymo. Toks užsikimšimas suteikia signalą visiems bebrų ausyse.

Naktį ir vakariene bebrai aktyviai gyvena. Vasarą jie palieka savo namus, susibūrę ir dirba iki aušros. Rudenį bebrai ruošiasi žiemai ir pradeda derliaus nuėmimą. Darbo diena padidinama iki 10 valandų. Žiemą bebrai gyvena mažiau aktyviai, jų darbo jėga mažėja ir pereina į dienos šviesą. Bobai nustebino, beveik neparodo ant paviršiaus, tačiau jie nenustebina. Esant žemesnei nei -20 ° C temperatūrai, bebrų žiemos apsupta savo šeima ir lieka šiltoje patalpoje.

Rugpjūčio pabaigoje Beavers stato naują namą. Vieniši bebrai neužsiima pastatais, bet šeima dirba labai sunkiai. Kas yra bebrų namų pavadinimas? Viename bebrų gyvenvietėje yra dviejų tipų būstai. Pirmuoju atveju bebrų namai vadinami urvais. Burbulai gyvena urvuose, jie kasti juos į stačius stačius bankus. Saugumui užtikrinti, įėjimas į tokį gyvenamąjį bebrą visada yra po vandeniu. Bebrų burbuolės yra labirintas, turintis 4 įėjimus. Beaverio urvo sienos ir lubos yra kruopščiai išlygintos.

Buferis namo viduje yra 1 metrų gylyje ir šiek tiek daugiau nei metras pločio, 50 cm aukštyje, grindys visada viršija vandens lygį. Jei vanduo upėje pakyla, bebras pakelia grindis, nulupdamas žemę nuo lubų. Visą bebrų statybos veiklą lemia jų noras saugiai ir patogiai. Kai neįmanoma kasti skylių, namai statomi tiesiai ant vandens seklioje rezervuaro dalyje. Toks bebrų gyvenamasis namas vadinamas nameliu ir bebrai stato šiuos namus ant užtvankų konstrukcijos principo.

Bebrų nameliai atrodo kaip kūgio formos sala, išsikišusi iš vandens. Tokio bebrų namo aukštis siekia 3 metrus, o jo skersmuo - iki 12 metrų, įėjimas į gyvenamąjį namą yra po vandeniu. Bebro namelis yra pastatytas iš medžių pjautuvo, kuris laikomas kartu su dumblu ir žeme. Savo namų sienos bebrai kruopščiai padengtos dumblu ir moliu. Taigi bebrų namelis virsta tvirta tvirtove, o oras teka per lubų angą.

Be bebrų trobelės yra ištraukos į vandenį ir platforma, viršijanti vandens lygį. Kai bebrai užšąla, jie ant priekinės kojos papildomai uždeda naują molio sluoksnį. Žiemą bebrų nameliai temperatūrą viršija nulį, vanduo ištraukose nėra padengtas ledu, o bebrai ramiai palieka rezervuaro ledą. Žiemą yra gyvenamųjų bebrų garai. Burbulai yra tikri valikliai, jie stebi savo namų švarumą, niekada jų nepalieka.

Rezervuaruose, kuriuose vandens lygis yra kintamas, bebrai stato užtvankas ar užtvankas. Ir ką bebrai stato užtvankas? Užtvankos bebrai leidžia jiems pakelti ir išlaikyti vandens lygį rezervuare, jį reguliuoti taip, kad įėjimai į namelius nebūtų nusausinti. Užtvanka užtikrina bebrų namelių saugumą ir saugumą. Burbulai stato užtvankas iš šakų, medžių ir medžių kamienų, laikydami juos kartu su moliu, dumblu ir kitomis medžiagomis. Jei apačioje yra akmenų, jie taip pat naudojami statyboje.

Burbulai stato užtvankas tose vietose, kur medžiai artėja prie kranto. Bebro užtvankos statyba prasideda tuo, kad bebrai nardina ir vertikaliai klijuoja į dugną, sustiprina spragas su šakomis ir užpildo tuštumus dumblu, moliu ir akmenimis. Jei yra medis, nukritęs į upę, tai dažnai tarnauja kaip atraminis rėmas. Bobai palaipsniui padengia jį iš visų pusių statybinėmis medžiagomis. Dažnai šaknų užtvankų šakos įsitvirtina, o tai suteikia struktūrai papildomos jėgos.

Bebro užtvanka paprastai siekia iki 30 metrų, plotis iki 6 metrų, o aukštis paprastai yra 2 metrai, bet kartais iki 4 metrų. Beaverio užtvanka yra tvirtas statinys, jis gali lengvai atlaikyti žmogaus svorį. Vidutiniškai bebrų šeimos užtvankos statyba trunka apie mėnesį. Bebrai atidžiai stebi, ar užtvankos nepažeistos, o sugadinimo atveju nedelsiant ją pataisyti.

Bebro užtvankos statybai ir maisto surinkimui bebrai pjauna medžius. Jie gniaužia juos prie pagrindo, gniūžia šakas, o kamienas yra padalintas į dalis. Medis, kurio skersmuo yra 7 cm, sumažėja per 5 minutes. Medis, kurio skersmuo yra 40 cm skersmens bebras, ir naktys, todėl ryte išlieka tik smailus kelmas ir drožlių krūva.

Medžio kamienas, ant kurio bebras jau dirbo, bet dar nesugriuvo, įgauna būdingą formą kaip smėlio laikrodis. Iš dalies paukščių medžiai valgo iš dalies nukritusio medžio šakas. Likusi dalis nugriauna arba plūduriuoja ant vandens užtvankos ar jų namų statybvietėje.

Kiekvienais metais bebrų pėsčiųjų takai palaipsniui užpildomi vandeniu, formuojant bebrų kanalus. Juose gyvūnai sujungė medienos maistą. Tokių kanalų ilgis gali pasiekti šimtus metrų. Bebrai visada saugo kanalus.

Teritorija, transformuota dėl bebrų veiklos, vadinama bebrų kraštovaizdžiu. Jų gebėjimas keisti gamtinį kraštovaizdį yra antras žmogus. Burbulai yra vienas unikaliausių gyvūnų, nes jie visą gyvenimą sugeba mokytis ir tobulinti savo įgūdžius.

Beaverio kubeliai

Бобры моногамны, соединившись однажды, они живут вместе всю жизнь и остаются верными друг другу. Доминирует в семье самка. Бобры становятся способными к размножению в 2 года. Потомство приносят 1 раз в год. Брачный сезон длится с середины января до конца февраля. Продолжительность беременности составляет 3,5 месяца.

В апреле-мае рождается от 2 до 6 бобрят. Beaverio kubeliai gimsta regėję, gerai padengti plaukais ir sveria vidutiniškai 0,5 kg. Po 2 dienų bebrų kubeliai jau gali plaukti. Bobai rūpinasi savo jaunimu.

1 mėn. Amžiaus bebrų kubeliai pereina į daržovių maistą, tačiau motina ir toliau maitina pieną iki 3 mėnesių. Išaugę bebrai paprastai nepalieka savo tėvų dar dvejus metus, po to jauni žmonės perkeliami.

Kas yra naudingas bebras ir kokie bebrai?

Bebrai yra naudingi, nes jų išvaizda upėse turi teigiamą poveikį ekologinei sistemai. Beaveris ypač naudingas statant užtvankas. Juose gyvena įvairūs gyvūnai ir vandens paukščiai, dėl kurių kiaušiniai yra ant kojų, o tvenkinyje yra žuvų. Bebrai yra reikalingi, nes jų užtvankos padeda išvalyti vandenį, jie užsikimša dumblą ir sumažina drumstumą.

Burbulai yra mylintys gyvūnai, tačiau jie taip pat turi priešų - jie yra rudi lokiai, vilkai ir lapės. Tačiau pagrindinė grėsmė bebrams yra žmogus. Dėl medžioklės, bendrasis bebras iki XX amžiaus pradžios buvo išnykęs. Burbulai yra naikinami už jų kailius. Be to, jie suteikia bebrų srautą, naudojamą parfumerijoje ir medicinoje.

Siekiant išsaugoti šį vertingą žvėrį, buvo imtasi veiksmingų priemonių numeriams apsaugoti ir atnaujinti. XXI a. Pradžioje bebrų populiacija atsigavo. Dabar bendrasis bebras turi minimalų rizikos statusą Tarptautinėje raudonojoje knygoje. Šiuo metu pagrindinė grėsmė yra vandens tarša ir hidroelektrinių statyba.

Jei jums patiko šis straipsnis ir norite skaityti įdomius straipsnius apie gyvūnus, užsisakykite mūsų svetainės atnaujinimus, kad būtumėte pirmieji, kurie gauna tik pačius naujausius ir įspūdingiausius straipsnius apie įvairiausius mūsų planetos gyvūnus.

Išvaizda

Burbulai yra dideli graužikai, pritaikyti pusiau vandens gyvenimo būdui. Suaugusio žmogaus kūno ilgis siekia 100-130 cm, o aukštis pečių iki 35,0-35,5 cm, o kūno svoris - nuo 30 iki 32 kg. Seksualinio dimorizmo rodikliai yra lengvi, tačiau suaugusieji yra šiek tiek didesni už vyrus. Bebro kūnas yra pritūpęs, turintis sutrumpintų penkių pirštų galūnių. Labiau išsivysčiusios ir stiprios yra galinės galūnės. Tarp pirštų yra gerai išvystytos plaukimo membranos. Bebras pasižymi plokščių ir stiprių nagų buvimu ant kojų.

Paprasto bebrų uodegos yra kalvotos rūšys, stiprios plokštumos iš viršaus į apačią, ne ilgesnės kaip 30 cm, ne didesnės kaip 10-13 cm pločio. Didelė uodegos dalis yra padengta didelėmis raginėmis plokštelėmis, tarp kurių yra nedideli ir sunkūs, gana trumpi plaukai. Viršutinėje dalyje, išilgai vidurinės uodegos linijos, yra būdingas raguotasis kilis.

Tai įdomu! Burbulai turi mažas akis, plačias ir trumpas, labai šiek tiek iškilusias ausis virš kailio.

Po vandeniu ausų ir šnervių angos yra uždarytos, o pačios akys uždaromos mirksinčiomis membranomis. Gyvūnų moliniai šakniavaisiai yra beprasmiški, o silpnai izoliuotų šaknų atsiradimas būdingas tik individualiems ir amžiaus asmenims. Be to, bebrų pjūklai yra užpakalyje ir izoliuoti nuo viso burnos ertmės, naudojant specialius lūpų augimus, dėl kurių žinduolis gali aktyviai sukietėti net po vandeniu.

Burbulai - labai gražaus ir originalaus kailio savininkai, susidedantys iš šiurkščių apsauginių plaukų, kuriuose yra labai storas ir neįtikėtinai šilkinis podushi. Kailių dažymas gali skirtis nuo šviesaus kaštono iki tamsiai rudos, kartais net juodos spalvos. Uodega ir galūnės - nepakitusi juoda. Burbulai tik kartą per metus. Standartas prasideda paskutinį pavasario dešimtmetį ir trunka beveik iki žiemos pradžios.

Bebrų analinis regionas pasižymi susietų liaukų, wen ir bebrų reaktyvinio lydinio buvimu, spinduliuojančiu stiprią ir aštrų kvapą turinčią paslaptį, kurioje pateikiama informacija apie individo lytį ir amžių. Tokio „bebrų srauto“ kvapas bus gairė kitiems šeimos nariams apie gyvenvietės teritorijos ribas. Wen paslaptis, naudojama kartu su tokiu purkštuvu, yra atsakinga už sukurto bebrų ženklo ilgalaikį išsaugojimą.

Kiek gyvų bebrų

Vidutinė paprastų bebrų gyvavimo trukmė gamtinėmis sąlygomis yra apie penkiolika metų, o nelaisvėje laikoma ketvirtį amžiaus. Ne tik natūralūs priešai, bet ir kai kurios ligos mažina gyvenimo trukmę gamtoje. Nepaisant to, kad paprastieji bebrai yra pakankamai atsparūs kai kurioms dažniausiai pasitaikančioms infekcinėms ligoms, įskaitant tularemiją, buvo užregistruota žinduolių žūva iš graužikų iš pastereliozės, paratifoidinės karštinės ir hemoraginės septicemijos, kokcidiozės ir tuberkuliozės.

Tai įdomu! Iš flukių, bendrasis bebras rodo kepenų blauzdos buvimą, taip pat phorhoris ir travassosius. Tai dvi paskutinės ligos, kurios labai neigiamai veikia bebrų skaičiaus ir populiacijos augimą.

Be kitų dalykų, esant pernelyg stipriems pavasario potvyniams, jauni bebrai miršta arba visos esamos šeimos visiškai suskaidomos, o žiemos potvyniai gali sumažinti visą gyvulį beveik 50%.

Buveinė

Čia gyvena paprastieji bebrai į urvus arba vadinamieji trobeliai, įėjimas visada yra po vandeniu.. Nora kasti graužiką stačiu ir stačiu banku, yra gana sudėtingas labirintas, su keliais įėjimais. Skylės sienelės ir lubos yra išlygintos ir kruopščiai sutvirtintos. Pastogė yra pastatyta tose vietose, kur vagos išdėstymas yra paprasčiausiai neįmanomas, - švelnus ir žemas, pelkėtas krantas ir ant seklių. Statyba prasideda tik vasaros pabaigoje. Baigtas namelis turi kūgio formos išvaizdą ir pasižymi dideliu aukščiu, kurio skersmuo yra ne didesnis kaip 10-12 m. Kušo sienos yra kruopščiai dengtos dumblu moliu, dėl to pastatas yra neįmanoma tvirtovė daugumai plėšrūnų.

Paprastieji bebrai yra labai švarūs žinduoliai, kurie niekada nemažina savo namų su maisto šiukšlėmis ar išmatomis. Rezervuaruose, kuriuose vandens lygis yra skirtingas, bebrų šeimos mėgsta statyti garų užtvankų užtvankas, kurių rėmų bazė dažniausiai yra nukritę medžiai upėje, padengti įvairiomis statybinėmis medžiagomis. Standartinis gatavo užtvankos ilgis gali siekti 20–30 m, kurio pagrindo plotis yra 4-6 m ir aukštis 2,0–4,8 m.

Tai įdomu! Įrašų dydis priklauso užtvankai, pastatyti bebrai Jefferson upėje Montanoje, kurio ilgis siekė net 700 metrų.

Statyboms ir pašarų derliaus nuėmimui paprastas bebras nuleidžia medžius, ištiesdamas juos dantimis pačioje bazėje. Tada šakos nukirptos, o magistralė yra padalyta į kelias dalis.

50–70 mm skersmens drebulė maždaug per penkias minutes patenka į bebrą, o medis, kurio skersmuo yra šiek tiek mažesnis nei pusė metro, nukrenta ir pjauna vieną naktį. Šiame darbe bebrai kyla ant užpakalinių kojų ir pailsėti ant uodegos, o žandikauliai veikia kaip pjūklas. Be to, bebrų pjūklai yra savaime aštrūs, sudaryti iš gana kieto ir patvaraus dentino.

Kai kurie nugaišusių medžių šakos yra aktyviai bebrai, o kiti yra nugriauti ir nuleisti arba plaukti palei vandenį link gyvenamosios vietos ar užtvankos konstrukcijos vietos. Važiuojant judant keliu, palaipsniui pripildoma daug vandens ir vadinami „bebrų kanalais“, kuriuos graužikai naudoja medienos pašarui sujungti. Plotas, transformuotas paprastų bebrų veikla, vadinamas „bebrų kraštovaizdžiu“.

Bebro paprastas kiekis

Burbulai priklauso griežtai žolėjančių pusiau vandens gyvūnų žinduoliams, kurie maitina tik medžio žievę arba augalų ūglius. Ypač pirmenybė teikiama tokiems gyvūnams drebulėje, gluosnyje, tuopoje ir berže, taip pat įvairiuose žoliniuose augaluose, įskaitant vandens lelijas ir ankštį, rainelę ir rogozą, ir jaunus nendrus. Minkštos medienos gausa yra būtina sąlyga pasirenkant paprastą bebrų buveinę.

Augalų, kurie kasdieninio paprasto bebrų kasdieninėje mityboje yra antrinės svarbos, atstovauja lazda, liepa ir guoba, taip pat paukščių vyšnios. Alksnis ir ąžuolas apskritai žinduolių nenaudojami graužikų maisto tikslais ir naudojami tik statyboje ir pastatų statyboje.

Tai įdomu! Gilumynai taip pat labai valgyti bebrų, o per dieną suvartotas maistas turėtų būti apie 18-20% viso gyvūno svorio.

Dėl didelių dantų ir galingų įkandimų, paprastų ar upių bebrų labai lengvai ir greitai susiduriama su beveik bet kokiais augaliniais kietaisiais pašarais, o maistas, kuriame gausu celiuliozės, virškinama žarnyno mikroflora.

Paprastai žinduolis valgo tik keletą medžių rūšių, nes pereinant prie naujo tipo maisto, bebrams reikia prisitaikymo laikotarpio, kuris leidžia žarnyno mikroorganizmams prisitaikyti prie naujo tipo dietos. Pradėjus pavasarį ir vasarą žolės pašarų bazės kiekis bebrų mityboje žymiai padidėja.

Rudenį pusiau vandens graužikai žiemą ima medieną.. Ištekliai laikomi vandenyje, todėl jie iki vasario mėn. Vidutinė žiemos maisto atsargų suma yra apie 65–70 kubinių metrų.

Dauginimasis ir palikuonys

Europos ar bendri bebrai gimsta tiktai trečiaisiais gyvenimo metais, o laipiojimo procesas vyksta nuo vasario pabaigos iki kovo pabaigos. Suaugusieji bebrai palieka savo žiemos prieglaudą, plaukia atšildytoje polialyje, klajoja sniego plutos ir gana aktyviai ženklina savo teritoriją bebrų srautu. Šis įrankis naudojamas ne tik vyrams, bet ir brandioms bendrojo bebrų moterims.

Paprastai poravimosi procesas vyksta tiesiogiai vandenyje, o po maždaug 105–107 nėštumo dienų balandžio - gegužės mėn. Kaip rodo praktika, veršelių skaičius tiesiogiai priklauso nuo bobrio amžiaus. Senoji moteris dažniausiai gimdo tris ar keturis kubelius, o jauni žmonės - vieną ar du bebrus.

Tai įdomu! Pirmosiomis dienomis bebrai maitina tik motinos pieną, tačiau nuo trijų ar keturių savaičių jie praturtina savo mitybą įvairiais augaliniais maisto produktais.

Žindymo laikotarpis yra pusantrų iki dviejų mėnesių. Šiuo laikotarpiu mažieji bebrai gerai vystosi ne tik žirklėmis, bet ir moliniais, todėl jie gali sekti savo tėvus į penėjimo vietą. Pasibaigus antraisiais metais, kai jie jau stato naują būstą, jie tampa nepriklausomi. Bebrų skaičius vienoje šeimoje yra labai skirtingas ir gali svyruoti nuo vieno iki devynių ar dešimties skirtingo amžiaus asmenų. Tačiau dažniausiai standartinėje bebrų šeimoje yra poros suaugusių gyvūnų ir pakratų per pastaruosius porą metų.

Gamtos priešai

Pagrindiniai bebrų priešai yra vilkai ir ūgliai, lapės ir lūšys, taip pat suaugusiųjų lokiai ir klaiškaus šunų pakuotės. Taip pat negalima atmesti galimybės, kad jaunieji ar silpnieji asmenys bus sunaikinti dideliais lydekais, pelėda ir taimenė. Šalys, priešingai nei klaidinga nuomonė, negali pakenkti paprastiems bebrams, o tai patvirtina ilgalaikiai vizualūs stebėjimai. Iki šiol pagrindinis bebrų priešas vis dar yra žmogus.

Gyventojų ir rūšių būklė

Netrukus Eurazijos ar paprastieji bebrai gana tankiai gyveno beveik visoje Europos ir Azijos teritorijoje. Tačiau dėl pernelyg didelio medžioklės tokių gyvūnų skaičius dabar gerokai sumažėjo.. Iki šiol bendras gyventojų skaičius išnyko beveik visiškai ir yra labai mažas.

XIX amžiuje daugelyje Azijos ir Europos šalių beveik nebuvo jokių paprastų bebrų. Praėjusiame amžiuje lauke nebuvo daugiau kaip 1,3 tūkst. Asmenų. Dėl kontrolės pastangų ir dauginimo daugėja gyventojų Vokietijoje ir Prancūzijoje, Lenkijoje ir Skandinavijos pietuose. Centrinėje mūsų šalies dalyje yra nedidelis gyventojų skaičius.

Ekonominė vertė

Burbulai jau seniai nuimami dėl gražių ir labai vertingų kailių, taip pat kvepalų srauto, naudojamo kvepalų pramonėje ir medicinoje. Mėsos mėsa dažnai yra pakankamai valgyti, o katalikams ji priklauso liesos maisto kategorijai.. Tačiau dabar yra žinoma, kad bendrasis bebras yra natūralus žmonėms pavojingas salmoneliozės nešiklis, todėl žinduolių naikinimas mėsos gamybai buvo žymiai sumažintas.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Muilo burbulų aparatas - (Lapkritis 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org