Paukščiai

Bendra Splushka - aprašymas, savybės ir buveinė

Pin
Send
Share
Send
Send


Mažas dydis, nebaigtas veido diskas, mažos plunksninės „ausys“ ant galvos, ritė, plunksninės iki pirštų. Bendras plunksnų atspalvis yra rusvai pilkos spalvos, daugelis išilginės šviesos ir tamsos pestrino. Apatinės dalys yra lengvesnės, su aiškesniais išilginiais ženklais. Akių rainelė yra ryškiai geltona, seksualinis dimorizmas yra lengvas - moterys yra šiek tiek didesnės nei vyrai. Yra dvi spalvos: pilka ir raudona.

Skleiskite. Peržiūrėti migruojančius ir sėdimus. Jame yra 2 porūšiai Eurazijoje ir Šiaurės Vakarų Afrikoje. Didžiausias Europos diapazonas negrįžta į šiaurę nuo 48 ° šiaurės platumos. Jis žiemą pietų nuo tropinės Afrikos. Italijoje lizdų populiacijų skaičius yra 4–8 tūkst. Porų, pasiskirstymo aukštis iki 1 700 metrų virš jūros lygio.

Buveinė. Dažnai apsigyvena lengvuose lapuočių ir mišriuose miškuose, pušyse, kaštonuose ir alyvmedžių giraitėse, parkuose, soduose, kalnų miškuose, kuriuose yra tuščiaviduriai daugiausia kraštų, vengia tankų. Vertikalus spluso plitimas apsiriboja miško zona.

Biologija. Jis lizdų įdubose, natūraliose nišose, užima senas korpusų lizdus. Balandį-birželį ji sudaro 4–5 baltus kiaušinius, kurių moterys inkubuoja 24–25 dienas. Nestlings palieka lizdą 21–29-ąją gyvenimo dieną. Savybės yra viena sankaba per metus. Ne lizdus laikotarpis veda vienišas gyvenimo būdas. Jis daugiausia maitinamas dideliais vabzdžiais: vabalas, naktiniai drugeliai, orthoptera, retai vorai, paukščiai ir graužikai.

Įdomus faktas. „Splyushka“ yra lengvai atpažįstamas pagal būdingą monotonišką šauksmą - „miego-y“, kuris reguliariai skelbiamas ryškiai, o jo tiksli vieta nėra lengva nustatyti.

Apsauga. Rūšių skaičius įvairiose Europos teritorijos dalyse mažėja, o tai yra pagrindinė priežastis - maisto tiekimo sumažėjimas dėl pesticidų naudojimo žemės ūkyje.

Paprastas kaušelis arba splyushka (Otus scops)

Biologinis aprašymas

Splyushka paprasta arba aušra (lat. Otus scops) priklauso pelėdų tvarkai, gyvena Pietų Europos stepių ir pusiau stepių teritorijose.

Paukštis yra vabzdžių, jos pagrindinis grobis: stuburiniai žinduoliai užpuolė didelius vabalus, drugelius ir ortopedus tik kaip paskutinė išeitis. Terminas - iki 6 metų.

Kūno dydis paprastai siekia iki 21 cm, o svoris - 60-130 g, sparnų plotas gali siekti 50 cm. Plunksna yra pilkai rudos spalvos. žievė. Gamtoje yra 2 spalvos: raudona ir pilka.

Ant galvos yra ausų, sudarytų iš dviejų plunksnų, panašių į papuošalus, akys yra apvalios, geltonos arba oranžinės rainelės, snapas yra tamsus. Dėl savo spalvos ir dydžio sunku rasti paukštį į mišką, kol jis nesuteikia balsų.

Jis gavo pavadinimą už liūdną charakterį „miego nerijos“ arba „miego-th-th“ su švilpukais, kuris girdimas kas 2-3 sekundes. Ji turi keletą porūšių, randamų įvairiuose Europos, Azijos, Kaukazo ir Balearų salų regionuose.

Gyvenimo būdas ir buveinė

Kaip ir visi pelėdos, „Splushka“ yra naktinis. Lizdus galima rasti daugelyje Pietų Europos regionų, Sibire (nuo pietinės dalies iki Baikalo ežero), Azijoje prie pakrantės, Šiaurės Afrikos ir Artimųjų Rytų.

Jis myli lapuočius, apsigyvena soduose, parkuose, miškuose su pušų plantacijomis, Viduržemio jūroje jis mėgsta alyvmedžių giraites, ir jis dažnai priartėja prie žmonių gyvenamosios vietos. Kalnuotose vietovėse ji užima 3 km aukštį virš jūros lygio.

Kaukė yra migruojantis paukštis: žiemą ji migruoja į tropinius Afrikos miškus, esančius į pietus nuo Sacharos.

Splyushka vulgaris atvyksta į Rusiją balandžio mėnesį ir apsigyvena iki rugpjūčio-rugsėjo pabaigos. Dienos metu jis slepiasi medžių šakose, o jei kyla pavojus, jis pakelia ausis ir iškelia į kolonėlę, susijungdamas su aplinkinių medžių žieve.

Splushka dauginimas

Veisimo sezonas prasideda iš karto po grįžimo iš žiemojimo, o pietinėms rūšims - jau vasarį. Veisimo kaušelis patenka į gegužės – liepos mėn., O kai kuriuose regionuose ir vėliau. Prieš poravimą, vyrai pradeda skambinti į moterį, po jos atsakymo jie įsikuria į pasirinktą lizdą ir gyvena kaip pora, viščiukai kartą per metus.

Kaip lizdai, ji pasirenka tuščiavidurius, įtrūkimus uolose, kartais užima keturiasdešimt ar kitų apleistų paukščių paukščių, burbulų ir bičių valgytojų. Paprastai poros gyvena tam tikroje vietovėje daugelį metų iš eilės ir organizuoja nuolatines lizdus.

Paprastasis kaušelis (splyushka) kas 2 dienas sudaro apie 2–6 kiaušinius baltos spalvos, maždaug 3 cm dydžio, sveria iki 15 g, inkubacinis laikotarpis yra 25 dienos, viščiukai šeriami iki vieno mėnesio. Moteris inkubuoja kiaušinius ir abu tėvai pakaitomis maitina. Nestlings į lizdus dažnai būna skirtingo amžiaus.

Mažai viščiukai yra apvilkti balta žemyn. Po kelių dienų jaunuoliai, turintys šviesiai pilką dryžuotą kryžių ir likę pūkų ant nugaros, palieka lizdą ir mokosi skristi. 45 dienų amžiaus apačioje susidaro mezoptilis, po dalinio lydymo jis yra įsibėgėjęs į suaugusiųjų charakterį „aprangą“.

Suaugusieji paukščiai yra paruošti veisimui 10 mėnesių amžiaus.

Afrikos vaizdas į splushka

Bendra Afrikos splyushka (lat. Otus senegalensis) yra glaudžiai susijusi su „Ussuri“ kaušeliais, bet yra šviesesnė: pilvo pusėje yra išilginės spalvos plunksnos su reljefo raštais. Šių paukščių plunksnos yra skirtos maskuoti medžioklės laikotarpiu, kad jie sujungtųsi su medžio žievės pavidalu.

Afrikos kaušelio dydis gali siekti 24 cm, o jo pavadinimas iš Afrikos savanos buvo retai augantis medžiai ir krūtinės krūmai, miškingoje vietovėje su žole, džiunglėse ir pan.

Buveinė: Afrikos žemynas, esantis pietuose nuo Sacharos dykumos, o paskui didžiausias pietinis žemyno regionas.

Afrikos Splushka dietoje yra daugiau mažų žinduolių nei kitų rūšių: graužikų ar mažų paukščių. Per medžioklę alkūnėje arba naktį jie skubėja nuo ešerių ir smarkiai nukrenta, vabzdžiai nuimami atvirose vietose.

Lizdas yra vasaros pabaigoje - rudens pradžioje, o pietiniuose regionuose - iki vasario mėn. Dažniausiai moterys medžiuose naudoja jau pastatytus būstus arba tuščiavidurius.

Dainavimas ir Splash

Dažniausiai paplitusios paprastos splusos daina yra garsus ištraukimas, primenantis žodį „miegas“, kuriam paukštis gavo savo rusų vardą.

Vyras per veisimo sezoną kviečia moterį į monotonišką pokalbio šaukimą, į kurį vienu metu gali sutapti keli paukščiai. Kartais splushki sudaro „katės šauksmą“, o pietinėje Afrikoje jie sugeba atgaminti garsus, tokius kaip stostymasis, o ne dažniau - dainos, panašios į fleitos garsą aukštuose dažniuose „fw th“.

„Bažnyčios“ viduryje pora nuosekliai dainuoja duetą, tik moterims balsas yra šiek tiek nuobodesnis. Kai oras yra šiltas ir debesuotas, šūksniai gali būti girdimi dienos metu.

Captivity

Scoop labai ramiai nurodo asmenį ir gali tapti prastu augintiniu. Paprastai paprasta ir įdomi splyushka paprasta išlaikyti namuose, nes jie lengvai prisitaiko prie gyvenimo nelaisvėje.

Paprastai jie laikomi vienas po kito, kartais jie yra patalpinami dideliame narve, kuriame yra tuščiavidurė arba namas. Optimalus gyvenimo dydis yra apie 1 kub. m., patogios šakos yra būtinos, nes dienos, kai paukščiai sėdi judant ramioje kampe, o vakare jie pradeda maitinti ir aktyviai gyventi.

Dėl tos pačios išvaizdos sunku atskirti paukščio lytį, bet moterys yra šiek tiek didesnės. Paprasčiausias yra suklijuoti paukščius, auginamus iš viščiukų, ir šeriami žmogus. Jie gali sėdėti ant rankos, piršto, paimti maisto iš savininko.

Neramių splinų mityba: skėriai, įvairių rūšių tarakonai, lervos, valgiai ir sliekai ir tt Galima suteikti smulkiai pjaustytą mėsą, pabarstytą skruzdžių kiaušiniais. Kartais į maistą pridedama vištienos širdies ar skrandžio, tačiau maistas turi būti tik šviežias. Kai apsinuodijimo maistu sūris neturi laiko sutaupyti. Vasarą į žaliąsias kiaulpienių ir vaisių dalis pridedama įvairovė. Gryno vandens buvimas narve yra privalomas.

Nuo sausio vidurio iki vasaros pabaigos vyksta molting laikotarpis, per kurį dieta turėtų būti kruopščiai atrenkama.

Reprodukcija nelaisvėje sėkmingai vyksta, dažniausiai moterys 4 kiaušinius, pertraukas ir pasitikėjimo savininkai priklauso šiam laikotarpiui.

Įdomūs faktai apie kaušą

„Splyushka vulgaris“ yra populiariausias egzotiškų mėgėjų paukštis, nes jis vertinamas dėl jo mažumo ir nepretenzingumo. Ši veislė puikiai tinka laikyti namo ar apartamentų sąlygomis, ji yra lengvai sutvarkyta ir ramiai susilieja su asmeniu, visiškai nepretenzinga maisto ir gyvenimo sąlygoms. Daugelis paukščių mėgėjų sėkmingai juos veisia.

„Splushka“ žmonės taip pat vadinami „tykalka“ dėl panašių garsų, ir jie pavadino ją aušra dėl to, kad ji dažnai dainuoja dainas saulėtekio metu, kai švelni šilti spinduliai tik pradeda išdžiovinti drėgną žolę.

Šie paukščiai turi puikių kamufliažinių sugebėjimų, nes jie įpratę kamufliažuoti dienos metu, sėdėdami nejudamai ant medžių šakų. Jie tai daro taip profesionaliai, kad net kaimynai gali juos nepastebėti ir šokinėti kartu, paimdami pelėją nuo kerpės dengto sauso medžio.

Prancūzų, pavadintų Splushka, mažasis kunigaikštis (didelis erelis yra pelėda) dėl savo geros išvaizdos ir apvalių akių, nors šis paukštis yra plėšrūnas.

Skleiskite

Peržiūrėti migruojančius ir sėdimus. Jame yra 2 porūšiai Eurazijoje ir Šiaurės Vakarų Afrikoje. Didžiausias Europos diapazonas negrįžta į šiaurę nuo 48 ° šiaurės platumos. Jis žiemą pietų nuo tropinės Afrikos. Italijoje lizdų populiacijų skaičius yra 4–8 tūkst. Porų, pasiskirstymo aukštis iki 1 700 metrų virš jūros lygio.

Dažnai apsigyvena lengvuose lapuočių ir mišriuose miškuose, pušyse, kaštonuose ir alyvmedžių giraitėse, parkuose, soduose, kalnų miškuose, kuriuose yra tuščiaviduriai daugiausia kraštų, vengia tankų. Vertikalus spluso plitimas apsiriboja miško zona.

Išvaizda

Iš pirmo žvilgsnio tiesiog neįmanoma įsimylėti šį nuostabų padarą. Didelės geltonos paukščio akys pasakoja būsimam savininkui, kad jis net nedvejodamas ir greitai pasiima naują namą savo namuose. Pelėdos kūno dydis yra nuo penkiolikos iki dvidešimties centimetrų. Paukštis sveria apie 60-130 gramų. Įprasta pilkai ruda spalva gerai tinka su racionaliais modeliais.

Tai gana paprasta atskirti moterį nuo vyrų. Moterys visada yra didesnės. Šio asmens skrydžio sparnas yra penkiasdešimt centimetrų. Savininkai turėtų atkreipti dėmesį į tai, kad, kai pelėda elgiasi ramiai, jos ausų plunksnos yra beveik nepastebimos ir tik padidėjusio jaudulio būsenoje jos vadinamosios ausų paketai kyla.

Splyushka paukštis gamtoje

Naktinis paukštis per dieną slepia krūmų storį arba medžio kamieno šakas, o pavojus jį traukia stulpelis, pakelia „ausis“ ir tampa stebėtinai panašus į sulaužytą džiovintų medžių šakelę. Ji yra atsargi, jautrus žmogui, leidžia jai uždaryti tą dieną, kai ji atsitiktinai susitiko miške. Dienos metu, matydamas, kaip ir neryškiai, jis nemato jo visiškai tamsoje ir suklumpa ant skrydžio esančių objektų. Vakare ryte, plaukiojanti splyushka primena didelį drugelį, skrenda tyliai ir manevringai, dažnai naudoja sklandymą. Dauguma metų tyli. Santuokos laikotarpiu garsus, šiek tiek liūdnas monosilbinis švilpukas „Aš miega“, monotoniškai kartojant 10–30 min. Tas pats šauksmas taip pat yra specifinis, kurio pagalba vyrai ir moterys poroje palaiko ryšį tarp jų, moterys rėkia tik retai.

Kaimyniniai vyrai ilgą laiką sutampa ir keičia dainos toną. Šiai rūšiai taip pat būdinga pora arba priešprieša, dainavimas, kai du vyrai vienu metu ir harmoningai šaukia. Šiuo metu vyrai ir moterys dažniau dainuoja koordinuotame duete. Moterų balsas nėra toks skambus, kad jos šauksmas yra tarsi dvigubas „aš miega - plius“. Apskritai, dueto daina skamba taip: „Aš miega, miega - plius“. Vyrai šaukia: „Aš miegau“, o moteriški aidai liūdna, „aš miega - plius“. Debesuota, šiltu oru pavasarį vyrai dainuoja ne tik naktį, bet ir per dieną. Didžiausias dainų aktyvumas stebimas ryte ir vakare,

Pavojaus atveju, ypač lizduose su viščiukais, splyushka pasakoja rėkiančią šauksmą, miglotai primenantį baisią katę. Apytikslis šaukimas yra tylus „chuk-chuk“. Naujagimių viščiukai girgždavo mažai pi-pi, o nuo 8 iki 10 dienų jie girdėjo garsiai, maldaudami maistui. Užaugę jaunikliai, gresia pavojus, šnypsta ir snapeliuoja jų kaulus. Moteris, kuri užsikimšė ant lizdo, taip pat šnypsta. Apskritai, splushkos šauksmų rinkinys yra neįprastai platus, ypač dėl to, kad pasikeitė šurmulio tonalizacija, tačiau jie nepakankamai ištirti.

Veislės vienose porose. Už veisimo sezono veda vienišas gyvenimo būdas. Stiebas skiriasi nuo kitų visiškai plunksnuotų tsevka tipų, tačiau ant jo augančios plunksnos nepatenka ant pirštų pagrindo. Jis skiriasi nuo apykaklės mažesnio dydžio ir ryškaus kaklo nebuvimo. Jis skiriasi nuo bendro gyvenamojo kaušo, kuris atsiranda įprastose vietose, intensyvesnė spalva, kitokia sparno struktūra, ir kalnų miškuose, o ne žemumose. Iš „Ussuri“ kaušelio jis taip pat lyginamas su sparno struktūra, plunksnos apačia.

Splyushka valgo daugiausia vabzdžius. Šis paukštis turi savo stebėjimo tašką, iš kurio patogu klausytis ir aptikti grobį. Akių kaušeliai žiūri tiesiai į priekį, todėl jos regėjimo laukas yra ribotas. Tačiau, kaip ir kiti pelėdos, splyushka gali pasukti galvą visomis kryptimis, o kūnas lieka stacionarus. Nedidelį akių judumą dosniai kompensuoja kaušų gebėjimas pasukti galvas 270 °. Taigi ji stebi grobį, nesiribodama per daug dėmesio sau. Pastebėjus nukentėjusįjį, pelėda splyushka nuima ir patraukia savo nagus.

Dažniausiai jis gaudo grobį, kuris yra ant žemės, tačiau drugiai gali pakakti skrydžio metu. Su vabzdžiais savo snapas, plekšnės grįžta į medį ir, prieš valgant grobį, nuplėšia savo sparnus. Dažniausiai užklijuoti sėklų, drakonų, cikadų, ausų, vabalų, skruzdžių, drugelių ir vorų. Pelėda splyushka netgi gali ištraukti iš žemės sliekų. Jos mityba yra diversifikuota dėl driežų, varlių, pelių, šikšnosparnių ir mažų paukščių.

Prieš valgant, splushka plucks plunksninis žaidimas, ir ašaros nuo didelių grobio gabalus. Veisiant viščiukus, kauliukai dažnai siunčiami ir medžioklei per dieną.

Veisimas

Laukinėje gamtoje Splyushka yra nuo trijų iki šešių kiaušinių. Kaip jau minėta, tokio tipo paukštis nesukuria savo lizdo, todėl kiaušinius kažkur ant žemės tarp akmenų ar tuščiavidurių. Inkubacijos metu moterys gamina maistą.

Kai viščiukai gimsta, jų motina nedelsdama siūlo jiems išbandyti savo grobį. Prieš tai vyriškis sulaužo jį į labai mažus gabalus, kad jį būtų lengviau valgyti. Kalbant apie patys naujagimius, kai jie gimsta, jie jau turi labai gerą klausymą, bet jie yra visiškai akli. Vienuolika dienų vaikai, be tėvų pagalbos, pradeda valgyti dideliais gabalais. Pasibaigus dvidešimt pirmajai dienai, viščiukai bando skristi iš lizdo. Kai kurie iš jų bijo eiti į pirmąjį svarbų žingsnį savo gyvenime. Tada tėvai bando kažkaip stumti savo vaikus. Jie apjuosia kūdikius ir skatina paukščius visokeriopai, ir jie savo ruožtu nustoja bijoti ir eiti į pirmąjį skrydį.

Naminių paukščių savybės

Paukštis mėgsta netvarkyti popieriaus ir audinio gabalų. Tam, kad gyvūnas jaustųsi namuose, žmogus, nusprendęs pradėti jį, tikrai turėtų įdiegti smėlio rašiklius.

Kai patalpa yra paruošta, jau galite patekti į parduotuvę, kad būtų galima rasti vieną iš patraukliausių žemės kūrinių. Jums tikrai reikia tik ten, kur žmonės daug žino apie paukščius, o pardavėjai yra pasirengę pateikti atitinkamus dokumentus. Pirkimas rinkoje gali tapti ne itin maloniais padariniais. Būsimasis augintinis jau gali būti užsikrėtęs kirminais, ir tikėtina, kad jis nėra pripratęs prie asmens.

Maitinimas namuose

Valgymo kaušas yra įdomus ir sudėtingas procesas. Galime pasakyti, kad splyushka šiuo atžvilgiu yra universalus pelėda. Nė vienas iš gerai žinomų pelėdų neturi tokio plataus mitybos spektro, kuris laikomas nelaisvėje. Įvairiais laikais suvartojamo pašaro sudėtis yra sąlyginai suskirstyta į kelias grupes: mėsą, daržoves, vabzdžius ir kt. Žinoma, pelėdų maisto pagrindas yra mėsos pašaras.

Paprastai jis yra užšaldytas šaldiklio pašaruose, išgauti iš jos pašarų išvakarėse. Pelės, 2-3 dienų amžiaus viščiukai supjaustomi į mažus gabalus ir vakare siūlomi paukščiams. Šaukštai pirmenybę teikia šiam maistui daugiau nei vidutinio amžiaus žiurkėms, Djungarijos žiurkėnams ir balandžių viščiukams. Netikėtai paukščiai valgo susmulkintus ir supjaustytus į mažus vištienos kaklelius, skilvelius. Kartu su suaugusių žiurkių mėsa tai yra sunkus ir blogai valgomas maistas. В жаркое лето категорически не следует оставлять в кормушке несъеденные остатки мясной пищи. Она быстро портится, и птицы часто получают отравление, от которого не всегда удается спасти совку.

Надо быть крайне осторожным с кормлением совок, особенно, с кормами, которые в природе птицей не всегда используются. Vienas iš pavyzdžių: vienas iš paukščių, kurie valgė per daug pjaustytų kiaulpienių, užsikimšusių ant kempinės, suformuotas iš dalies kiaulpienės. Paukštis negalėjo užsikimšti žvėries, kuris buvo stipriai patinęs gerklėje. Antrasis nelaimingas atsitikimas, kai ūminis suaugusio žiurkės šlaunikaulis pradūrė stemplę. Laimei, mums tai pavyko pastebėti ir išsaugoti paukštį.

Daržovių pašarai gali būti siūlomi pavasarį ir vasarą, kai jie yra labiausiai prieinami. Tai gali būti švelnus jaunasis, smulkiai pjaustytas kiaulpienė, gėlytės žydėjimo metu. Šiek tiek vėliau saldžios braškės, prinokusių saldžių kriaušių ir obuolių, saldžiųjų vynuogių ir melionų. Gegužės-birželio mėn., Kai vyko masinis Chruščiovo skrydis, paukščiams siūlomi gegužės ir birželio mėnesio Chruščiovo paukščiai. Vasarą dideli žalieji žoliai, gegužės mėn. Vabalų ir bronzovokų lervos tarnauja kaip puikus delikatesas. Nuostabus splushki valgyti kriketus, marmuro tarakonus, miltų valgymo lervas, zoophobos ir antis. Visi išvardyti vabzdžių kaušeliai gali valgyti neribotą kiekį.

Kitiems pašarams turėtų būti prieskonis, pagamintas iš virinto kietų ir tarkuotų ant didelio vištienos kiaušinių, varškės, tarkuotų morkų ir grikių košė. Kruopoje kartais gaunu pusiau sudygusius kviečius. Šiek tiek rečiau siūlomos arbatos ar pieno sudrėkintos kepalas.

Dar kartą kalbėdamas apie komforto temą, galima sakyti, kad daugelis žmonių, kurie įsijungė į šį ar tą gyvūną, neturi supratimo, kokios sąlygos jai reikalingos. Nepaisydami minėtų dalykų, jie gali sugadinti nelaisvėje esančio plunksnų gyvenimą.

Net pradedant reguliariai ežerą verta paminėti, kad žaislai užuolaidos yra jo mėgstamiausias hobis. Žinoma, nežinantys savininkai pasipildys naują naminį gyvūnėlį. Panašiai bet kokie egzotiški gyvūnai gali neatitikti lūkesčių. Prieš pradėdami juos, turite išmokti kuo daugiau informacijos apie tinkamą turinį, bendrauti su nusimanančiais žmonėmis, pasverti privalumus ir trūkumus ir tada priimti teisingą sprendimą.

Nuostabus paukštis

Šis gana paukštis gavo savo pavadinimą iš garso, kurį jis atkuria. Moterys paprastai skelbia švilpimą, kurį sudaro du skiemenys, vieni vyrai. Teismo posėdyje galite jį suvokti kaip žodį „miegas“, iš kurio jis buvo pavadintas. Gamtoje dažnai yra pelėda „Splushka“, kurią galima pamatyti mūsų straipsnyje. Šis daugiausiai vyraujantis miško plėšrūnas neseniai vis dažniau aptinkamas privačiuose namuose dėl reikiamų augintojų. Tačiau paukščių rinkose nereikia įsigyti kaušelio, nes ten yra daugiausia laisvai auginamų viščiukų. Jie gali būti užsikrėtę kirminais ir kitais parazitais bei ligomis be ankstesnių simptomų. Geriausias variantas yra tada, kai pelėda auginama specializuotame vaikų darželyje. Tokio įsigijimo nauda yra daug. Pvz., Toks kaušelis tikrai taps švelnus, nes jis auginamas darželio sąlygomis, kaip ir jo giminaičiai. Taip pat garantuojama, kad paukštis yra sveikas.

Išvaizda Aprašymas

Splyushka pelėda yra kompaktiško dydžio, tik apie 20 cm, maža masė - vidutiniškai 100 gramų, o jo pusė sparno. Spalvos daugiausia pilkos ir rudos spalvos, o ant pečių plunksnų spalvos yra mažos. Kūno viduryje palei visą ilgį, kaip taisyklė, yra srautinio srauto modelis. Mažiau paplitusių kaušelių su raudonomis spalvomis. Akies rainelė dažniausiai yra geltona. Reti yra oranžinė arba raudona.

Maudymasis ir žaidimai

Iki kaušų įpročių galima priskirti plaukimui, todėl kambarys nėra nereikalingas, norint įdiegti konteinerį su švariu vandeniu. Jos paukštyje būtų malonu maudytis ir gerti, kai nori. Be to, gyvūnui turi būti skirta vieta žaisti. Scoops mėgsta žaisti aplink popieriaus ar audinio gabalus. Patalpoje gerai iš dalies padengti grindis ar bet kokį paviršių dirbtine žole, tai sukels gamtos jausmą, o tai reiškia komfortą. Idealiu atveju, žinoma, imituokite savo augintinį medį tuščiaviduriu ar skaldytu. Iš esmės šiuo atveju nieko nėra sudėtinga, ir, kiek malonumo ji gaus pelėdą, galima matyti iš karto po montavimo. Dėl to, bet koks storas šaknis ar medžio dalis padarys.

Jei privačiame name yra galimybė pritvirtinti lauko narvą ore, tuomet naminis pelėda džiaugsis tuo. Dizainas turi būti uždarytas su kurčiųjų sienomis trijose pusėse, kad būtų išvengta grimzlės. Fasadas turi būti uždarytas vertikaliais skersiniais, o stogas turi būti sandariai uždarytas, apsaugantis gyvūną nuo kritulių. Dangos plotas turi būti kuo didesnis.

Pelėda splyushka turi savo pasirinkimą maiste. Būdamas plėšrūnas, jis turėtų gauti gyvūnų maistą kasdien. Žinoma, valios sąlygomis jie paprastai valgo smulkius graužikus, viščiukus ir didelius vabzdžius. Išminuoti šios rūšies atstovai nėra išimtis, tačiau jie taip pat bus tinkami įprastai mėsai, bet ne parduotuvių pakavimui. Turėdamas tam tikrus virškinimo bruožus, pelėda negali suvalgyti valgomo maisto. Geriau teikti pirmenybę, pavyzdžiui, naminiams viščiukams.

Be to, maitinant turėtų būti atsižvelgiama į pelėda virškinimo ypatybes. Išgėrus valgį, splushka paprastai sukelia kaulų likučius ir vilnos gabalus. Tai įrodo, kad gyvūno virškinimo traktas veikia tinkamai.

Gali būti gaminami iš vabzdžių ir sliekų. Be to, kaušai turi augalų maisto. Pavyzdžiui, vaisiai ir uogos, grūdai, kiaulpienės ir kai kurios daržovės. Augalinės kilmės produktai yra labai svarbūs paukščių sveikatai, tačiau juos patekti sunkiausia. Kadangi pelėda splyushka dažnai pasirenka tik tai, kas jai patinka. Šiame numeryje turėsite eksperimentuoti.

Nepriklausomai nuo maisto, jis tikrai turėtų būti patiekiamas kambario temperatūroje, ne daugiau kaip 2 kartus per dieną. Mityba turėtų būti įvairi. Svarbu, kad namuose gyvenantys pelėdos organizuotų nevalgius. Dėl savo sėdimo gyvenimo būdo jie dažnai yra nutukę. Kitas tinkamo purslų turinio komponentas yra geriamojo organizavimas. Šie paukščiai turi ypatingą vandens poreikį, kurio patenkinimas yra svarbus jų sveikatai išlaikyti.

Ką daryti, kad galėtumėte turėti palikuonių?

Siekiant, kad plėšrūnų kilmės paukščiai gamintų palikuonis, būtina natūraliai atspindėti natūralias jų buveinės sąlygas. Tikrai būtina statyti lizdą tuščiavidurėje arba dėžutėje. Ir norint, kad palikuonys būtų sveiki, būtina rūpestingai išlaikyti švarą savo buveinėje, taip pat stebėti optimalų drėgmės lygį.

Organizuodami pelėdos vietą, turėtumėte žinoti, kad lauke jis yra naktinis plėšrūnas. Todėl galima daryti natūralią šviesą. Kai naktis krenta, pelėda puikiai orientuota į erdvę, nes ji turi puikų regėjimą tamsoje. Be to, patalpa, kurioje gyvūnas gyvena, turėtų būti veiksmingai izoliuotas nuo triukšmo. Jei tai neįmanoma, būtina bent jau išvengti griežtų garsų ar triukšmo. Tai gali sužadinti paukštį, sukeldama ją baisiai.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org