Paukščiai

10 populiariausių ir nuostabiausių paukščių pasaulyje

Pin
Send
Share
Send
Send


Gebėjimas skristi paukščiais visada žavisi žmonėmis ir pavertė juos pavydais. Paukščiai nustoja nustebinti mus ir iš tikrųjų yra nepalyginamai įdomesni nei bet kuris iš moderniausių parduotuvėje įsigytų dalykėlių - jums reikia tik pamatyti ir suprasti. Paukščiai yra svarbi planetos biosferos dalis, pavyzdžiui, padeda augalams daugintis, skleisti savo sėklas visame pasaulyje. Jų rūšių skaičius yra didžiulis, tačiau čia bus aprašyti TOP 10 nuostabiausių pasaulio paukščių.

1. Nuostabus spattletail

Mažai ištyręs, retas paukštis, net ir su tokiu neįprastu pavadinimu, gyvena išilgai tankių miškų, augančių palei Utsubamba upės krantus, kraštus. Plunksnuose yra daug kontrastingų spalvų, iš kurių labiausiai pastebimos baltos, žalios ir bronzos spalvos. Į uodegą yra 4 puikios mėlynos spalvos plunksnos, panašios į teniso raketę. Jie susipynę vienas su kitu, o jų patarimai jau yra mėlyni violetiniai atspalviai. Nuostabios spattletail uodegos siekia 15 cm.
Pirmą kartą žmonės matė šį kolibrią 1835 m., Kai anglas Andrew Mathews pradėjo juos mokytis. Šių mažų paukščių išnykimo riboje jie kelia grėsmę buveinių praradimui, mažam gyventojų skaičiui (iš viso apie 1000 asmenų) ir aktyviam miškų naikinimui. Šiuo metu nuostabus shpatelteil yra Raudonosios knygos figūra. 2006 m. Amerikos paukščių apsaugos bendruomenė nusprendė auginti 30 000 vietinių rūšių krūmų ir medžių, kad išplėstų šios nykstančios rūšies buveinę. Tikimasi, kad šie paukščiai galės išgyventi ir daugintis, o tada galime daugiau sužinoti apie juos.

2. Mėlyna kojelė

Britai vadina šį paukščių bobį (iš ispanų „bobo“, o tai reiškia „kvailą“, „klouną“). Jie visiškai pateisina tokį pavadinimą su savo gulliškumu ir nepatogumu. Mėlynos kojos bobai iš viso nebijo asmens, deja, jie dažnai per daug kainuoja. Vyriškos kojos turi ryškias mėlynas membranas, kurios tampa švelnesnės dėl amžiaus ar ligų atsiradimo. Tai puikus vadovas moteriškam bobiui, kuris, renkantis poravimosi vyrą, atkreipia dėmesį į jo kojas.
Mėlyna kojelė turi tinkamus matmenis: didžiausių asmenų kūno ilgis siekia 90 cm, svoris 1,5 kg, o šio jūros gyventojo sparnų ilgis yra 2 metrai. Galvijų galva yra nedidelė, o stiprus snapas - šuolių formos ir dažomas pilkai mėlynos spalvos.

3. Mėlyna akių rojaus paukštis

Mėlynieji rojaus paukščiai gyvena Indonezijoje, tiksliau - dviejose salose, esančiose į šiaurės vakarus nuo Naujosios Gvinėjos (Waigeo ir Batant). Net ir pavadinimas kalba apie jo neįprastumą - ir iš tiesų, jis turi neįprastą spalvą ir plunksnas, besisukantis ant uodegos. Mėlynos spalvos paukščio paukščio nugarėlė yra raudonos spalvos atspalviu, geltona mantija ryškiai išsiskiria, didelės kojos yra turtingos mėlynos spalvos, o vyrų galvos puošia ryškios turkio karūnos su juodomis juostelėmis, kurios aiškiai matomos iš tolo toli. Keista, kad karūną sudaro ne plunksnos, bet ryškiai spalvos plikas odos plotas.
Mėlynieji rojaus paukščiai gali augti iki 16 cm ilgio ir kartu su uodega net iki 21 cm. Jie pirmą kartą buvo nufilmuoti 1996 m. Su garsiuoju Davidu Attenboru, kuris nušovė savo Attenborough Rojaus filme, skirtame oro pajėgos. Pašalinti paukštį, natūralistas savo netoleranciją naudojo sutrikimui - jis nubraižė lapus šalia jos medžio, o žavinga, graži moteris iškart nuėjo žemyn ir nustatė, kad atstatė tvarką. Beje, atsižvelgiant į gebėjimą greitai ir geriausia iš viso pareikšti į susitikimą įdėti moterį ir parinkti vyrą poravimosi sezone. Apleistas ir tingus vaikinas yra lemiamas atsisakymas. Vyras, ruošiantis sceną santuokos šokiui, nutraukia visus lapus ant artimiausių ūglių, po kurių jis sėdi ant vieno iš jų ir pradeda parodyti savo ryškią aprangą savo mylimam žmogui, tada vieną ar kitą.

4. Puikus rojaus paukštis

Puikūs rojaus paukščiai, žinomi dėl savo santuokos šokių ir ryškių spalvų, gyvena tik Naujosios Gvinėjos džiunglėse. Tuo pačiu metu vyrai labai skiriasi nuo moterų - jų nugaroje yra aksomo juodos spalvos plunksnos, krūtinės mėlyna-žalios spalvos marškinėliai ir ryškiai mėlyna šukos ant galvos. Rusvai rudos moterys neatrodo tokios patrauklios, ir joms jų nereikia, nes jų yra mažiau nei vyrų, todėl jiems visuomet reikia paklausos.
Norint pritraukti moterį, vyrai organizuoja puikius poravimosi šokius: jie pakelia juodas plunksnas iš užpakalinės dalies ir mėlyna-žalias priešais, suformuodami tam tikrą skydą, ir tada pradeda roko juos laiku. Taigi, kad moterys neturi abejonių šešėlio, kuris yra geresnis, vyrai taip pat garsiai dainuoja. Puikus 26 cm ilgio rojaus paukštis sveria 60-100 g. Ši rūšis mėgsta įsikurti Naujosios Gvinėjos salos kalnų šlaituose, 1600-2300 m aukštyje virš jūros lygio.

5. Brilliant Quetzal (Quezal)

Juokinga, kad žodis „Kvezal“ reiškia ir paukštį, ir piniginį vienetą. Faktas yra tai, kad Gvatemaloje šis ryškus paukštis turi tiek daug pagarbos, kad savo vaizdą įdėjo į nacionalinę vėliavą ir pavadino savo nacionalinę valiutą.
Puikus quetzal yra laisvės mylintis paukštis, jei jis yra narve, jis tikrai mirs. Sakoma, kad vergai vergijoje miršta nuo širdies nepakankamumo, kuris negali susidoroti su laisvės atėmimu. Būtent ši kokybė padarė Quesal Gvatemalos simboliu.
Šie laisvę mėgstantys paukščiai gyvena vėsiuose kalnų miškuose, kurie išsidėstę iš Meksikos į šiaurę iki Panamos pietuose. Vasarą jie pasiekia iki 3000 metrų iki debesų ir, kai ateina lietaus sezonas, jie nesikelia virš 1000 metrų, todėl juos nėra lengva pamatyti. Jie lizduoja kuo aukščiau, pasirinkdami aukščiausius medžius ir pastatų lizdus 50 metrų nuo žemės. Deja, Centrinėje Amerikoje šie medžiai tampa vis mažiau ir mažesni, nes neapgalvotas, destruktyvus miškų naikinimas palieka kelias vietas, kur galima susitvarkyti. Todėl šis paukštis taip pat nukentėjo prie Raudonosios knygos.

6. Scaly Rojaus paukštis

Ilgi nelygios skalingo rojaus paukščio plunksnos išvaizda yra labai neįprasta ir ryški. Vyrams, per poravimosi laikotarpį, virš akių atsiranda gražus plunksnas, šių plunksnų ilgis pasiekia pusę metro - daug paukščio, kurio ilgis yra apie 22 cm, o svoris mažesnis nei 90 gramų. Moterų skalingos rojaus paukščiai neturi tokio neįprasto plunksnų, o likusios aprangos dalys yra daugiau nei kuklios. Tai nenuostabu, nes graži pusė paukščių pasaulyje dažniausiai yra vyrų.
Ši rojaus paukščių rūšis gyvena Naujoje Gvinėjoje, migloto diržo miškuose, esančiuose nuo 1500 iki 2900 metrų aukštyje. Jų mityba yra labai įvairi, yra vaisių ir vabzdžių. Vyrai stengiasi pritraukti moterų dėmesį, ne tik demonstruodami savo prabangų plunksną, bet ir parodydami puikius vokalinius gebėjimus. Moterys neprivalo patirti sau - data su gražiais neužsitęsia. Pasirinktas nepadeda jai pastatyti lizdo, neperduoda palikuonių, pirmenybę teikia nerūpestingam gyvenimui. Tačiau šis elgesys taip pat būdingas paukščių pasauliui.

Tarp visų papūgos, keistiausias gali būti vadinamas kakapo - jis yra naktinis ir nežino, kaip skristi. Jis taip pat vadinamas pelėda papūga. Šie keisti paukščiai gyvena Naujosios Zelandijos salose - „paukščių ir roplių šalyse“. Todėl Kakapo, negalintis atsistoti už save, tampa lengvai grobiu bet kuriam vietiniam plėšrūnui. Šią rūšį galite atpažinti savo žalios spalvos plunksnu, specialiu veido disku, dideliu pilku snapu, trumpu uodegu ir kojomis.
Kakapo dydis pasiekia 60 centimetrų, o jo plunksnos yra labai minkštos - žalsvai geltonos spalvos ant pilvo ir nelygios žalios spalvos ant nugaros su juodomis juostelėmis. Pelėda papūga buvo pakviesta apie galvos plunksnų panašumą su pelėdomis - jo plunksnos taip pat sudaro tam tikrą veido diską. Negalima teigti, kad kakapo balsas yra malonus - jis labiau panašus į šalto raveno, kuris gali staiga virsti rėkimu, griuvėsiu.
Kakapo gyvena šlapiuose Naujosios Zelandijos miškuose. Jie yra nenaudingi skrajutės ir gali planuoti tik 20-30 metrų, ne daugiau. Gamtinėje aplinkoje šie paukščiai paprastai gyvena ant žemės, tą dieną, kai jie slepiasi į urvus, ir naktį jie gauna maisto. Jų lizdai dažnai yra senuose medžiuose, pusiau supuvęose kelmuose, uolienose. Jie yra stiprūs vegetarai - jie valgo tik augalų sultis ir uogas. Vasaros viduryje (sausio-vasario mėn.) Kakapo moterys pora kiaušinių. Ši rūšis laikoma nykstančia ir šiuo metu rodoma Raudonojoje knygoje. Kai europiečiai pradėjo tyrinėti salas, jie atnešė plėšrūnų, tokių kaip katės ir žiurkės, kurios tapo pagrindiniu pelėdų papūgos pavojumi.

8. Andų roko gaidys

Šis paukštis taip pat vadinamas Peru gerklu. Ji gyvena Anduose kalnų šlaituose, taip pat atogrąžų miškų ir upių slėniuose Peru, Bolivijoje ir Venesueloje. Šiems paukščiams privalomas veiksnys yra netoliese esančios kalnuotos vietovės buvimas, nes Andų uolienų kailiai savo lizdus daro tik uolų palikuoniuose.
Iš vyrų snapo iš tiesų nėra augimo, ir tai, ką mes matome kaip pusiau apvalią oranžinę šukutę, yra dvi eilės plunksnų, kurios veikia visą galvą ir iš dalies nusileidžia į snapą. Ryškus šukutės yra nuolatinis uolų girnelių ženklas, ir netgi pasibaigus poravimosi laikotarpiui, jis neišnyksta, o tai būdinga daugeliui kitų paukščių rūšių. Neįprastos Peru pušys daro ne tik savo nuolatinį „šukutės“, bet ir ryškias likusių plunksnų spalvas, taip pat jaudinančius skambesius.

9. Šri Lankos pelėdos varlė

Keistas šio paukščio pavadinimas yra visiškai pateisinamas - Šri Lankos varlių galvijų „burna“ iš tikrųjų yra didžiulė, o kaip varlė, ji pasiskolino, o iš pelėdos pasiskolino užkabintą snapą ir plokščią plačią galvą. Tokios plokščios veido akys žiūri į priekį, todėl paukščio regėjimas yra binoklis, platus.
Dauguma šių neįprastų paukščių rūšių gyvena Šri Lankoje ir Indijos pietvakariuose. Jie nėra per dideli - 23 cm. Varlės skleidžia garsus, panašius į juoką, ir keičiasi informacija su tokiais „peremeshkah“. Vyriškos ir moteriškos varlių spalva yra skirtinga: jei vyrai turi pilką spalvą, moterys yra rausvos. Šie paukščiai skrenda labai blogai. Dienos metu jie miega sėdi ant medžių šakų ir naktį sugauti vabzdžius.

10. Puikus fregatas

Šių jūrinių paukščių vyrams iš tolo pastebimas ryškiai raudonos gerklės gerklės tik per veisimo sezoną. Jis gali banguoti kaip balionas ir kontrastas su giliu juodos spalvos, esančios likusioje fregato spalvoje. Fregato patelės taip pat yra juodos, bet jų krūtys yra baltos. Ilgai pilka didžiojo fregato snapelė yra sulankstyta. Jie gyvena Kalifornijos ir Floridos pakrantėse. Didžioji dalis fregatų gyvena skrydžio metu, gali persekioti po kitus paukščius, kad atimti jų grobį - mažas žuvis, medūzas ar kalmarus.

№ 10. Nuostabus Shpatelteil

Dešimtąją vietą užima kolibras, kurio uodegos ilgis siekia 15 cm. Jūs galite pamatyti šį nuostabų padarą Rio Utkumbuboje. Paukščių uodega yra unikali, nes ją sudaro keturios mėlynos plunksnos. Dėl miškų naikinimo sumažėja šios unikalios rūšies gyvūnų skaičius. Šiuo metu yra mažiau nei tūkstantis, ir jis atveria viršų 10 retiausi pasaulio paukščiai. Tačiau dar vienas įdomus faktas yra susijęs su šiuo pačiu paukščiu, kurį galite sužinoti mūsų dešimtyje.

9. Didysis Indijos biustas

Tai unikalus paukštis gyveno Andhra Pradešo, Gudžarato, Džamu, Kamatakos, Kašmyro, Madhja Pradešo Vakarų Rajasthano ir Lala Pareau valstijose. Paprastai jie pastebimi dykumose, mažose lygumose ir pusiau sausuose šių vietovių regionuose. Šie paukščiai išnyko dėl nuolatinio medžioklės ir per didelio pesticidų kiekio.

№ 8. Brazilijos kronas

Tai retas paukštis buvo atrasta Brazilijoje. Brazilijos undinę galite apibūdinti taip: jis siekia 49-56 cm ilgio, ilgas, plonas karkasas, kaip antis, tamsios spalvos, tamsiai pilka viršutinė dalis su juodu gaubtu ir balta pilve. Šis paukštis, kaip jau minėta, gyvena Brazilijoje. Jis teikia pirmenybę greitoms upėms, kuriose yra skaidrus vanduo ir kiti seklieji vandenys.

№ 7. Paukščių fregatai iš Kalėdų salos

Šio paukščio pavadinimas buvo suteiktas garbei Kalėdų saloje, kuri yra Indijos vandenyne. Jie gyvena aukštuose medžiuose. Paukštis yra apie 90–100 cm ilgio, Kalėdų salos fregatai yra didžiuliai jūros paukščiai, kaip uodegos uodega, jie turi baltą pilvą, ant sparnų baltos juostelės, jie yra tamsios spalvos. Įdomus faktas, kad šie gražūs paukščiai nežino, kaip plaukti ir vaikščioti paprastai, bet puikiai skrenda!

Rojaus Havajų salų gyventojai užima šeštą vietą. Gėlių paukščiams būdinga jų spalva. Pilka nugara, žalieji sparnai ir uodega, aukso geltona galva ir krūtys yra ženklai, kuriais galima identifikuoti palilę. Ilgis siekia 19 cm, snapas apvalinamas.

№ 5. Hondūro smaragdas

Tai retų paukščių rūšių Hondūre buvo aptikta kolibrių rūšis. Jos natūrali buveinė yra sausi atogrąžų krūmai ir sausi atogrąžų miškai. Šio smaragdo žalio paukščio ilgis yra apie 9 cm.

„Kakapo“ yra keistiausia ir viena iš rečiausių naktinių ir ne plaukiojančių papūgų pasaulyje. Papūgos svoris siekia 3,5 kg, jis yra 8 pėdų aukščio. Kakapo gyvena Naujojoje Zelandijoje, roplių ir paukščių karalystėje. Ši papūga nesugeba apsiginti, todėl ji yra labai pažeidžiama kitiems gyvūnams. Jis taip pat žinomas kaip pelėda papūga. Šis papūga gali būti atpažįstamas dėl žalios spalvos plunksnų, didelio pilkosios snapelio, ypatingo veido disko, trumpų kojų ir uodegos.

№ 3. Pūlingas papūga

Tai retos papūgos veislės randama šiaurinėje Australijoje, pakrantės lygumose tarp arbatos medžių ir druskos pelkių. Ši rūšis yra nedidelis papūga su plačia uodega, oranžine pilve, viršutinė jų dalis yra ryškiai žalia, o apatinė dalis yra geltona.

2. Japonų kranas

Japonų kranas gyvena ne tik Japonijoje unikalios paukščių rūšys visame Azijos žemyne. Taip pat gerai žinomas kaip Manchu. Japoniškas kranas yra didžiausia kranų rūšis Azijoje. Tai simbolizuoja lojalumą, ilgaamžiškumą ir sėkmę. Šis kranas turi baltas pirmines plunksnas su sniego balta arba juoda sritimis, o ant galvos - raudonas. Ilgis pasiekia 136 centimetrus, o aukštis 158.

1. Azijos „ibis“

Tai yra Azijos „ibis“, kuris pirmauja mūsų reitinge. pačių nuostabiausių ir retiausių pasaulio paukščių. Šių paukščių buveinė yra Azija, ypač Kinija, Japonija ir netgi tolimieji Rytai. Šie paukščiai išvaizda skiriasi: svaiginantis storas šukas ir raudona kojų ir galvos oda. Jie gyvena labai aukštuose medžiuose, kur stato lizdus. Juos rasite netoli upių, ryžių laukų ir kitų vandens telkinių. Šių nuostabių paukščių išnykimo priežastis - keistai, žmonės. Žmonija, paveikusi aplinką ir medžioklę, sunaikino daugelį retiausių rūšių. Išlieka rūšių išnykimas. Todėl turėtume galvoti apie mūsų elgesį.

Žiūrėti vaizdo įrašą: TELE BIM-BAM. 1995. Pilnas Albumas (Lapkritis 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org