Paukščiai

Kaip atrodo paukščių paukštis

Pin
Send
Share
Send
Send


Šukuosena yra mažas paukštis su juoda spalva, turintis metalinį blizgesį. Tik jos galva ir krūtinė yra pelenai. Jo išvaizda yra labai panaši į varną, tačiau jos matmenys pastebimai mažesni: kūnas yra apie 30 cm ilgio, o svoris retai yra didesnis nei 250 gramų. Suaugusiems paukščiams akys yra ryškios, kartais mėlynos, jauni žmonės yra tamsūs. Billas ir kojos yra juodos.

Šaudyklė yra draugiškas paukštis, nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens jie skrenda kartu su kalakutais. Kartu po traktorių pavasario arimo metu paukščiai ieško sliekų, vabzdžių ir jų lervų. Vasarą, sujungiant su vergais ir varnais, lėktuvai skrenda į pjovimus ir laukus, kuriuose ieškoma maisto.

Rudenį, pasitraukus būriams, jie prisijungia prie pilkos varnos, kartu praleidžia naktį kiemuose ir miesto parkuose. Ryte skristi iš miesto į sąvartynus ar laukus, kur jie maitina. Žiemą šiukšlių sąvartynai vaidina svarbų vaidmenį jų mityboje ir kartais padeda išgyventi.

Kaip atskirti takas

Paukščių paukštis palieka pėdsaką, kuris atrodo kaip varna, bet pastebimai mažesnis. Pagal dydį rankų atspaudai gali būti painiojami su piktžolėmis. Tačiau keturiasdešimt daugiausia šokinėja, o lizdas atsitraukia, tuo pačiu metu akcentuodamas pirštus. Todėl vidutinis žiedas nėra visada gerai atspausdintas ant bėgių.

Jos kojų pirštai yra truputį apatiniai, su trumpesniais nagais. Tai turi įtakos spausdinimo trukmei, kuri yra trumpesnė nei blykstės. Pakopos ilgis yra apie 15 centimetrų, o bėgių kelio plotis yra beveik 5 cm.

Lizdas yra paukštis, kuris nesunaikina kitų žmonių lizdų, kitaip nei jos merginos varnos. Sunaikinus daug vabzdžių kenkėjų, šie paukščių pasaulio atstovai duoda daug naudos žmonėms. Kai kuriais atvejais, ieškant maisto, jie gali padaryti didelę žalą sodams ir melionams. Bet tai ne iš žalos, tiesiog nori valgyti.

Pagrindinės platinimo vietos yra miestai ir dideli kaimai. Retai gyvena uolėtose pakrantės vietose, miškuose taip pat randama retai. „Jackdaw“ yra paukštis, esantis šalia asmens būsto: po namų karnizu, palėpėse, dūmtraukiuose, pastatų tuštumoje. Kartais ji padaro lizdą senojo medžio tuščiaviduryje.

Lizdavimas

Jie gyvena atskirose porose arba mažose pulkuose. Dažnai sukuriamos jungtinės kolonijos su kalakutėmis. Pirmąjį balandžio dešimtmetį jie pradeda statyti lizdus vėliau nei jų kaimynai. Gyvenamasis namas pastatytas pora, traukiant pirmas sausas šakeles, o po to skudurai ir popierius padengiami padėklu.

Jackdaw - paukščių klojimo kiaušiniai pirmąjį gegužės pusmetį. Jų lizdas gali būti nuo 3 iki 7 vienetų. Kiaušiniai gali būti mėlynai žalios arba šviesiai mėlynos spalvos, su žalsvai rudomis spalvomis. Perėjimas tęsiasi 18 dienų. Atsirado viščiukų lizdas dar vieną mėnesį.

Galka - migruojantis paukštis?

Jie gyvena Europoje, Azijoje, Šiaurės Afrikoje. Paukščiai, augantys šiauriniuose Eurazijos regionuose, migruojantys, spalio mėn. Skrenda į pietus, žiemą Kinijoje ir grįžta vasario mėn. Europoje, Kaukaze, Vidurinėje Azijoje, gyvena sėdimas. Tačiau žiemą, kartais net šiose vietose, paukščiai juda lizdų zonoje.

Bendrosios charakteristikos ir aprašymas

Džekas (corvus monedula) yra vidutinio dydžio paukštis. Jos uodegos ilgis yra apie 39 cm. Svoris neviršija 170-280 gramų. Vyrai yra šiek tiek didesni nei moterys. Tai vienintelis išorinis skirtumas tarp lyčių.

Paukščiai turi tankią konstituciją, o ne didelį, bet stiprią snapą. Nugarinė plytelė nudažyta sidabro pilkos spalvos, sparnai ir uodega - pilkos spalvos. Likusi kūno dalis yra padengta juodomis plunksnomis.

Paukščiai turi neįprastą akių spalvą. Gamtoje yra pušynai su dangaus mėlyna ir net žalia rainele.

Paukščių gyvenimas lauke yra iki 10 metų, o žmogaus rankose gyvens iki 17 metų. Taip yra dėl skirtingų gyvenimo sąlygų ir mitybos.

Buveinės

Šie paukščiai randami senajame pasaulyje, Vakarų Azijoje. Be to, kai kurios populiacijos gyvena Šiaurės Afrikos žemyne. Šiauriniuose ir rytiniuose regionuose „Jackdaws“ kelia migracijos gyvenimo būdą. Seniose žiemose seni žmonės, kuriems skrydžiai tampa didžiuliai, lieka savo namuose.

Dažytas instinktas gerai išvystytas, todėl jie juda didelėse kolonijose.

Kaip jiems tinkamas būstas:

  • medžių tuščiaviduriai
  • pastatų palėpės
  • uolienų įtrūkimai
  • namų stogai
  • skelbimų lentos,
  • gyvūnų burrows
  • kitų paukščių lizdus.

Džekas yra susietas su asmeniu, nes šalia jo yra daugiau maisto šaltinių. Tuo pačiu metu jie renkasi senus pastatus ir negyvenamas patalpas, manydami, kad jie yra optimalūs namų tobulinimui.

Dauginimasis ir palikuonys

Galki vis dar jaunas pasirenka savo partnerį, su kuriuo jie lieka iki gyvenimo pabaigos. Viduje pora yra tokių emocijų, kaip švelnumas ir priežiūra, pasireiškimas. Jie išreiškiami šukuojant partnerio plunksnas ir apsikeitimą maisto produktais.

Kovo mėn. Prasideda santuokos laikotarpis. Lizdai yra pagaminti iš šakelių, šakelių, lapų ir mazgų. Minkštas sluoksnis susideda iš voratinklių, plunksnų ir gyvūnų kailių.

Gegužės mėn. Patelė kiaušinius, kurių skaičius yra nuo 4 iki 7. Jų spalva skiriasi nuo šviesiai žalios iki mėlynos spalvos. Inkubacinis laikotarpis trunka apie 20 dienų. Išperintų viščiukų kūnas yra visiškai nuogas, o pirmosios gyvenimo dienos yra uždarytos. Viščiukai yra godūs ir reikalauja maitinti kas dvi valandas. Pora maitina palikuonis per ateinančias 14 dienų, po to viščiukai yra pasirengę savarankiškai gyventi.

Maitinimo patikra

Laukiniai paukščiai valgo įvairius vabzdžius, juos išgaunant iš medžių žievės. Tam jie vadinami miško slaugytojais ir yra laikomi labai naudingais paukščiais, kartu su dygliais. Kardai kovoja ne tik su vabzdžiais, bet ir mažina kenksmingų graužikų populiaciją.

Kita vertus, paukščiai daro didelę žalą žemės ūkiui. Derliaus nuėmimo sezono metu jie nenori pasimėgauti laukų sėklomis. Pasitraukia sodai ir kiti uogos.

Džekas - sumanus ir judrus plėšrūnas. Medžioklės procese ji staiga užpuolė savo aukas: mažus graužikus, vabalus, drugelius. Paukščiai, gyvenantys netoli vandens telkinių ar jūros kranto, maitina žuvis, moliuskus ir vėžiagyvius, kuriuos jie vežė į krantą bangomis.

Domestavimas ir tamingumas

Žmonių gyvenime aušros yra nuo neatmenamų laikų. Šių paukščių prijaukinimas tęsiasi iki šios dienos. Tam reikia kantrybės ir ne visuomet vainikuojama sėkme, nes tai yra laukiniai paukščiai.

Gyvūnui reikia didelės erdvės, kurioje jis galėtų laisvai skristi. Tam tinka erdvus ir tvirtas paukštidė.

Kalbant apie nelaisvėje laikomą maistą, kas dvi valandas reikia šerti pjautuvu, sunaikinti maistą ir jėga. Faktas yra tas, kad viščiukai dar niekada nevartoja maisto. Suaugusiems namuose reikia maisto, kuris yra identiškas laukinių gaminiams. Tai dar vienas sunkumas laikant naminius paukščius.

Įdomūs faktai

Paukščiai turi stebėtinai skoningą ir savitą balsą. Surinkimas pulkuose, garsiai ir nuolat „gulps“, kalbėdami tarpusavyje.

Paukščiai iš esmės yra labai aktyvūs, linksmi, bet tuo pačiu metu gana įtartini ir labai atsargūs. Todėl labai sunku sutramdyti suaugusiųjų žmogaus rankas.

Jackdaws turi fenomenalią atmintį. Jie tikrai prisimins asmenį, kuris sunaikino savo lizdą, net jei jie buvo viščiukai. Jei jis priartės, paukštis sukels siaubą ir elgsis labai agresyviai prieš smurtą patyrusį asmenį.

Jackdaws turi auskarų žvilgsnį, kuris nėra būdingas kitiems gyvūnų pasaulio atstovams. Ką šis paukštis nemato ir žiūri tiesiai į jūsų akis. Dėl to plunksna labai fotogeninė ir jos išraiška prasminga.

Jei iš šio straipsnio jūs sužinojote ką nors naujo ir įdomaus, palikite savo komentarus ir dalinkitės su draugais socialiniuose tinkluose.

Paukščių aušinimas: aprašymas

Šios rūšies paukščiai, kaip jau minėta, nėra per dideli. Kepurė yra paukštis, kurio kūno ilgis yra 30–35 cm ir sveria 200–280 g, sparnai šiek tiek sutrumpinti, 65–75 cm ilgio, uodega yra siaura.

Plunksnos yra tankios. Sparnai, uodega ir nugara yra juodos spalvos su mėlynu atspalviu. Krūtinė ir galva yra pilkos spalvos su gražia sidabro atspalviu. Kojos mažai juoda, tamsiai snapu, mėlynos akys, labai išraiškingos ir gražios.

Gyvenimo būdas

Žvėris - žiemojimo paukštis arba migruojantis? Į šį klausimą negalima atsakyti vienareikšmiškai, nes šių paukščių gyvenimo būdas yra klajoklis, sėdimas ir migruojantis. Pakalbėkime apie tai išsamiau. Viduržemio ir Vakarų Europoje gyvena lizdai, taip pat randami Šiaurės Afrikoje ir Azijoje. Šiaurės gyventojai migruoja, visi kiti šios rūšies nariai laikomi sėdimu ar klajojančiu. Migrantai į pietus žiemą eina spalio mėnesį ir grįžta namo vasario mėn.

Jackdaws yra labai ryškus, baisus, draugiškas ir protingas. Jų geriausi draugai tarp paukščių karalystės yra bėgikai, jų paukščiai mėgsta vaikščioti aplink laukus ir sodus, triukšmingai šaukdami vienas kitą su būdingais „ka-ka“ garsais. Jie gyvena poromis, susibūrę į pulkus, skaičiuodami iki kelių dešimčių paukščių.

Šiandien „jackdaws“ nori gyventi šalia žmogaus būsto ir statyti lizdus senuose ir apleistuose pastatuose. Daug lengviau paukščiams gauti savo maistą šalia žmonių, o gyvenvietėse yra daugiau bendravimo nei miškų, o šie paukščiai mėgsta kalbėti. Jei miškuose gyvena avių pulkas, jų lizdai yra ant aukštų senų medžių su tuščiaviduriais. Be to, juodos girgždininkės randamos giraičių, uolų pakrantėse ir soduose, šalia žemės ūkio laukų.

„Jackdaw“ - tai paukštis, kuris nepriklauso tvirtiems vegetarams ir mėgsta valgyti vorus ar kitus vabzdžius, sliekus, moliuskus. Kai leidžiama reljefo sąlygomis, juodi paukščiai gali medžioti mažus graužikus, tokius kaip pelekai ir pelės.

Be gyvulinės kilmės maisto, grūdai ir sėklos, vaisiai ir uogos yra įtrauktos į daws dietą. Šiukšlių dėžės ir sąvartynai yra tikros paukščių valgyklos, kuriose gausu maisto. Šiose vietose visada galite rasti kažką skanaus.

Plunksniniai šaukėjai yra labai perspektyvūs ir taupūs. Kai joms pavyksta gauti maisto dideliais kiekiais, jie gamina atsargas pagal medžių šaknis, lapus ar kitas nuošalias vietas. Blogų oro sąlygų metu, kai kyla grėsmė badui, tokie sandėliai jiems labai padeda.

Buveinė

Šis paukštis gyvena visoje Europoje, nuo Atlanto vandenyno ir kalnų, esančių šiaurės vakarų Afrikos dalyje. Be to, asortimentas apima ir Jeniejus bei Altajaus. Europos teritorijoje gyvena visur. Jūs negalite susitikti su jais tik Suomijoje ir Skandinavijos pusiasalyje. Mėgstamiausios buveinės gamtoje yra uolų pakrantės jūroje ir dideli upių, kalnų pakrantės. Jie neišsprendžia tik pelkės ar per atviros teritorijos. Likusieji kraštovaizdžio tipai yra tinkami šiam paukščiui.

Daugumą šios rūšies atstovų galima rasti mažuose miestuose ir miesteliuose, šalia kurių yra atvira teritorija.

Žinoma, kad jau 12 a. Šie paukščiai apsigyveno miestuose. Šiandien šie paukščiai gyvena labiau apgyvendintose vietose nei laukiniuose. Jie renkasi senus pastatus, bokštus ir kitus pastatus. Kad lizdas sukurtų lizdą, tai padarys atvirą erdvę. Mieste jie lengvai suranda maistą.

Šiaurės ir rytų populiacijos populiacijos yra migruojančios. Likusieji gali klajoti ieškodami maisto.

  1. Alpių. Kūno ilgis yra 36-38 cm, sparnų ilgis yra 74-84 cm, sveria 190-250 g. Jų plunksnos yra juodos ir blizgios, o kojos dažytos raudonai. Billas yra geltonas, trumpas. Alpių kojos sparnai yra siauri. Šios rūšies patinai yra šiek tiek didesni nei moterų. Nepilnamečiai taip pat yra juodi, tačiau jų plunksnos nėra. Jų sąskaitos yra gelsvos spalvos, o jų kojos yra rudos. Alpių pilis gyvena Maroke, taip pat iš Iberijos pusiasalio į Kiniją. Jie nori įsikurti kalnuose.
  2. Daurskaja. Šių paukščių kūno ilgis yra 31-33 cm, pagal išorines savybes jis yra labai panašus į Europos tipą, tačiau šios dvi rūšys skiriasi pagal spalvą. Tos dalys, kurios yra pilkos spalvos Europos atstovuose ir baltos Dahūro vietose. Jie gyvena Rytų Azijoje (tai yra rytai nuo Rusijos, taip pat Korėja ir Kinija). Jis gyvena kalnuose kalnuose. Taip pat upių slėniai. Taip pat galite susitikti su Dahūro auka atvirame miške.

Įdomūs faktai

  • Šio paukščio rusų pavadinimas kilęs iš senojo slavų žodžio, kurį galima versti į šiuolaikinę kalbą kaip „juodą“. Šis žodis kartais vadinamas ne tik rūšies atstovais, bet ir paukščiais, kurie atrodo panašūs į paviršių. Tai varnos ar juodieji viščiukai. Anksčiau šis žodis buvo vadinamas žmonėmis su juodais plaukais. Manoma, kad pavadinimas yra paukščio balso imitacija.
  • „Monedula“ rūšies lotyniškas pavadinimas greičiausiai kilęs iš dviejų žodžių: „monedula“, o tai reiškia monetą arba pinigus, taip pat „edo“, kuris gali būti išverstas kaip „valgau“. Ovidas paukštį paminėjo savo „Metamorfozėse“. Jis pasakoja apie graikų princesę, kuri išdavė savo šalį už pinigus. Dėl šios priežasties princesė virto paukščiu, kuris labai mėgsta blizgusius dalykus.
  • Gamtoje yra tiek daug šios rūšies paukščių. Skaičius negali būti tiksliai pavadintas, tačiau manoma, kad yra 20–90 mln. Dauguma gyventojų gyvena Eurazijoje.
  • Žiūrėti vaizdo įrašą: Lietuvos Paukščiai - Atspėk Koks Tai Giesmininkas 1 (Vasaris 2023).

    Загрузка...

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org