Paukščiai

Mandarinų antis, kur gyvena įdomus mandarino paukštis

Pin
Send
Share
Send
Send


Antis gavo savo spalvingą spalvą, taip pat garbę svarbų, protingai apsirengusį Kinijos pareigūną - mandariną. Šių paukščių plunksnuose surenkamos ir iš pradžių platinamos visos vaivorykštės spalvos. Vyrai, kaip tikri ponai, išsiskiria iš kuklios gražios moterys, turinčios elegantišką koją ant galvos, kurią sudaro pailgos plunksnos ir ūsai. Kaip ir jų artimieji, mandarinų antys keičia savo aprangą du kartus per metus. Drebulės per slydimo laikotarpį yra renkamos dideliuose pulkuose, bandant nepalikti krūmų krūmynų ir praktiškai nesiskiria nuo jų merginų. Todėl išlydžio metu sunku tiksliai nustatyti vietą, kur gyvena mandarinų antis. Kas daro ją įdomią? Kas yra toks ypatingas apie mažą paukštį, kuris pritraukia jai tikrą susidomėjimą ir nuoširdų smalsumą?

Jame yra antis mandarinė antis

Mandarin Duck pasižymi puikiu manevringumu ir dideliu skrydžio greičiu: jis gali kelis sekundes skristi. Jam taip pat būdingas plaukimo greitis ir ryškumas. Mėgstamiausia vieta, kur gyvena mandarinų antis (nuotrauka), yra medžiai, kabantys nuo vandens ar uolų.

Dažnai ji sėdi ant vandens su juokinga pakilusi uodega ir nardoma tik esant galimai sužalojimui.

Toks paukštis yra plačiai paplitęs Rytų Azijoje ir kai kuriuose Rusijos regionuose, ty Primorsky ir Chabarovsko teritorijose, Sachaline ir Amūro regione. Antis organizuoja žiemojimą Kinijoje ir Japonijoje. Dėl sparčiai mažėjančio gyventojų skaičiaus ši paukščių rūšis yra įtraukta į Raudonąją knygą. Kadangi dauguma medžiotojų nesugeba atskirti mandarino nuo įprastų giminaičių tuo metu, kai vyrai patenka ryškios santuokinės suknelės, tai medžioklė yra tiesiog draudžiama. Mandarinų ančių kenčia nuo usūrinių šunų, kurie negailestingai sugriauna jų lizdus. Taip pat gyventojų skaičiaus mažėjimo priežastis yra hipotermija, kuri prisideda prie viščiukų mirties. Sunku nustatyti, kur mandarinų antis gyvena pavojų, kuris laukia kiekviename žingsnyje. Nustatyta, kad išgyvenę asmenys stengiasi išgyventi, gyvena neperžengiamuose taigos ortakiuose ir senose moteryse, kurioms būdingos vėjo lūpos.

Kur gyvena mandarinų antis

Mandarinų ančių lizdai yra išdėstyti skirtingų aukščių medžių ertmėse, kartais siekia 10 metrų. Ant žemės, šis paukštis atsiduria gana retai, nes uolų iškyšos ir medžių šakos, kur gyvena mandarinų ančių gyvybės, yra daug saugesnės ir patogesnės. Sankaba paprastai stebima nuo 7 iki 14 kiaušinių, kurių patelė inkubuoja apie 32 dienas, nepaliekant lizdo vieną minutę.

Viščiukai yra kaprizingi ir labai jautrūs žemai temperatūrai. Paprastai, išperę, jie savarankiškai šokinėja ant žemės iš lizdo, o jų aukštis jų neišgąsdina, o nukrenta saugiai. Nuo gimimo momento kūdikiai beveik iš karto pradeda plaukti ir nardyti. Tai vyksta atidžiai prižiūrint motinai visą vasaros laikotarpį.

Kadangi laukinės gamtos gyvūnai turi pražūtingą poveikį ančių išlikimui, o maksimali gyvenimo trukmė neviršija 10 metų, žmonės, kaip dekoratyvinis paukštis, pritaikė veislių tangerinus namuose. Tinkama priežiūra ir racionaliai pasirinktas maistas ramioje namų aplinkoje gali gyventi 25 metus.

Šiltuoju laikotarpiu lengva dirbtinai sukurti sąlygas, panašias į vietas, kur gyvena mandarinų antis. Paukštis gali būti laikomas languotuose narveliuose, skirtinguose aukščiuose su ešeriais, išsikišusiais filialais ir talpyklomis su vandeniu. Šalto oro atveju geriau pakeisti gatvės situaciją į šiltus kambarius. Mandarinų antys yra draugiškos likusiems paukščiams, gyvena su jais toje pačioje vietovėje, todėl jūs galite saugiai paleisti juos į tvenkinį su kitu paukščiu. Grynas vanduo yra būtent jų elementas, suteikiantis malonumo jūrą. Galų gale, maudytis mandarinų antims yra mėgstamiausia veikla tiek vasarą, tiek žiemą.

Kas valgo ančių mandarinų antis

Mėgstamiausi maistiniai mandarinai - varlės ir gilės, nors dietoje yra žuvų, vabalų, vandens augalų, ryžių grūdų. Kai namų turinys būtinai apima kviečių sėlenų, miežių, avižinių, kukurūzų, žolės ir žuvų miltų, kreidos dietą. Sezono metu, būtinai įtraukite į maistą žali: pjaustytų drožlių lapus, salotas, kiaulpienę, vandeningą ančių.

Mandarinų antys yra santuokinės ištikimybės, laimingos ir abipusės meilės simbolis, moterys ir vyrai visada yra kartu, jie netgi skrenda vienu metu. Šis paukštis vieną kartą gyvenime pasirenka partnerį ir, atsiskyręs nuo jo, gali mirti nuo vienatvės. Šis atsidavimas vieni kitiems tapo meilės ir lojalumo simboliu, kuris atsispindi daugelio autorių darbuose: siuvinėjimas ant šilko, aplikacijų, graviūrų, vazos ir mozaikos.

Mandarinų antis - lojalumo ir šeimyninės laimės simbolis

Senais laikais pasiūlymas jaunavedžiams su mandarinų nuotraukomis buvo tradicija, kuri pranašauja laimingą šeimos gyvenimą. Jau daugelį šimtmečių šios antys papuošė Korėjos ir Japonijos parkus, ir tik turtingi žmonės galėjo sau leisti išlaikyti tokį egzotišką prabangą.

Yra graži legenda apie šias antis. Vienas Kinijos džentelmenas, nusprendęs dalyvauti su žmona, šį rimtą žingsnį žengė palei ežero krantą. Vienu metu jo mintys buvo nutrauktos dviejų mandarinų ančių, kurie sėdėjo ant vandens. Žavėdamas juos, jų subtilus ir kupinas glamonės ir meilės elgesys, džentelmenas prisiminė gražią savo šeimos gyvenimo akimirką, o išblukusi meilė iš naujo išsiskleidė. Taigi antys išsaugojo beveik sugriuvo santuoką.

Buveinė

Šie neįprasti paukščiai gyvena Mandarine, daugiausia Rytų Azijoje. Rusijoje tai yra Sachalino sala, Chabarovsko teritorija ir Tolimieji Rytai.

Mandarinų antys žiemos šiltose žemėse Japonijoje ir Kinijoje.

Mandarinis elnias yra vienintelė iš ančių šeimos, kuri gyvena medžių tuščiavidurėse vietose. Ančių kartais lizdai yra iki penkiolikos metrų aukščio. Taigi, kaip viščiukai turi plaukti, viščiukai tiesiog šokinėja iš lizdo. Laimei, daugeliu atvejų jis baigiasi gana saugiai.

Pūdymo metu ir apie keturias savaites antis nenaudoja lizdo, o visa šeima maitina maistą.

Šios veislės ančių dieta apima:

  • mažai žuvų
  • varles
  • girnelės
  • riešutai
  • visų rūšių grūdai

Tangerine reprodukcija

Kai paukščiai grįžta iš šiltos žemės į nuolatinę buveinę, prasideda jų poravimosi laikotarpis. Vyrai kovoja už teisę apvaisinti moterį. Dėl tokių kovų nugalėtojas yra nustatomas, dėl kurio prasideda poravimas.

Taigi pasirinkite partnerį gyvenimui. Ateityje ši pora nepasikeis, ir jei žudymas bus nužudytas, moterys išlieka iki dienų pabaigos.

Vienam klojimui mandarino paukštis sudaro iki dvylikos kiaušinių. Antis keturias savaites sėdi ant kiaušinių. Šiuo metu visa šeima užsiima drake. Jis duoda maisto du kartus per dieną.

Nuo pat gyvenimo pradžios viščiukai yra labai savarankiški. Jau trisdešimtą dieną, kai jie uždengiami plunksnomis, viščiukai savanoriškai šokinėja iš lizdo, kuris labai retais atvejais baigiasi traumu. Viščiukai jau pradeda skraidyti keturiasdešimtą gyvenimo dieną.

Per keturiasdešimt dienų jie eina į tvenkinį ir mokosi plaukti. Abu tėvai moko juos plaukti ir skristi.

Nuostabi faktai

  • Yra baltas mandarinų antis. Tai yra mokslininkų, kurie bando atnešti naujų tipų mandarinų antis, atrankos rezultatas. Ši rūšis yra labai reta.
  • Paukštis beveik vertikaliai pakyla, labai lengvai skrenda ir manevrai tarp medžių.
  • Tai vienintelis pasaulyje ančių, kurie nesusiję su kitais savo šeimos nariais, nes turi skirtingą chromosomų rinkinį.
  • Vidaus sąlygomis šios veislės antys negali sėdėti ant kiaušinių tam tikrą laiką. Tokiu atveju kiaušinius reikia įdėti į inkubatorių arba įdėti į patyrę vištą.
  • Kinijoje mandarinų antys laikomos lojalumo šeimos gyvenime simboliu. Jie dažnai vaizduojami kambariuose, kuriuose vyksta vestuvės. Feng shui teigimu, namuose esanti mandarinų statulėlė suteiks namų gerovę.
  • Kiekvienais metais mandarinai lizdo naują vietą.
  • Mandarinas yra vienintelis paukštis, kuris glamonuoja, o ne menkas, kaip ir visi kiti ančių šeimos nariai.

Gyvenimo trukmė

Tangerinai gyvena vidutiniškai 10 metų. Laukinėje gamtojeDeja, juos naikina medžiotojai, kurie klaidingai supainiojo juos su kitomis ančių rūšimis, nes žiemos metu jie keičiasi.

Jų pagrindiniai priešai yra usūriniai šunys ir grobio paukščiai, kurie iš ankstyvo viščiukų nukrito iš lizdo.

Namuose galite pratęsti mandarino gyvenimo trukmę iki 25 metų, jei yra subalansuota mityba ir normalios sulaikymo sąlygos.

Veisimas namuose

Nepaisant to egzotiškas mandarinas, tai labai paprasta domestuoti. Vasarą labai paprasta laikyti antis mandarinų antis. Ji turi pakankamai vandens, kuriame ji plaukia su kitais paukščiais, taip pat priartės prie laukinių sąlygų, pageidautina, kad būtų aplink medžius, kur paukštis gali lizduoti arba tiesiog sėdėti.

Po šalto oro, kai lauko temperatūra yra +5 ir žemiau ančių, būtina organizuoti būstą kambaryje. Vanduo plaukimo antims turi būti šildomas, nes šios antys mėgsta maudytis kasdien, įskaitant žiemą.

Naminiai tangerinai maitina miežius, kukurūzus ir kviečius. Pavasarį, mandarinų reikia vitaminų, todėl jūs turite pridėti žalią, kiaulpienės ir dygliavandenių į savo įprastą mitybą.

Rudenį taip pat svarbu, kad antys savo mėgstamiausius delikatesus suteiktų laukinių - kaulų.

Namuose šios veislės antys negali sėdėti ant kiaušinių visą mėnesį, taigi švelniai susikaupę viščiukas, sėdintis ant kiaušinių tam tikrą laiką, arba inkubatoriuje reikės dirbtinio inkubavimo. - kad ji daug patogiau gyvena laukinėje gamtoje.

Mandarinas Raudonojoje knygoje

Šie ypatingai gražūs paukščiai yra išvardyti Raudonojoje knygoje ir saugomi įstatymu. Jų gyventojai šiuo metu turi tik dvidešimt penkis tūkstančius asmenų. Šių paukščių medžioklė draudžiama. Puikiai remia šių gražių paukščių populiacija, kad jie pradėjo veisti namuose, menagines ir zoologijos sodus.

Yra daug ančiųir reikalauja tam tikrų sąlygų, pvz., lizdų ar medžių, skirtų antis, taip pat šėrimo giles. Tačiau tas, kuris savo kieme valdo mandarinų antis, garantuoja kasdienį estetinį malonumą iš šių nepaprastai gražių, šviesių dekoratyvinių paukščių kontempliacijos.

Šios antys, puikiai pritaikytos gyvenimui namuose ir kokybiškos priežiūros bei subalansuotos mitybos, džiugins savo šeimininką ne mažiau kaip dvidešimt metų, o ne tokia, kad ši ančių veislė yra laikoma gražiausia pasaulyje.

Mandarinų antis: Aprašymas

Jie negali pasigirti dideliu ančių dydžiu, bet netgi esant santykinai mažam kūnui, jie gali būti matomi iš tolo dėl plunksnų. Nuostabiai gražus mandarinų antis, šio grožio aprašymas yra vertas dėmesio. Paukščio kūnas yra 40-50 cm ilgio, sveria mažiau nei vieną kilogramą (500–700 g). Sparnų ilgis - 60-70 cm.

Vyrai yra tikras grožis su ryškiomis spalvomis, moterys jų fone atrodo labai prastos, jų pobūdis nudažytas pilkos ir rudos spalvos atspalviais. Galbūt tai buvo sukurta gamtoje, kad antis galėtų ramiai liūtis ančių, nepastebėtų nė vieno, savo lizde. Vyrai yra taip gražiai ir ryškiai nudažyti, kad sukeltų užuojautą moterims.

Pažvelkime į „vyrų“ mandarinų „aprangą“. Ant galvos yra trijų tipų ilgos plunksnos, kiekviena rūšis yra nudažyta savaime: viršuje yra raudonos spalvos su violetinės žalios spalvos kraštais, šalia akių kampų yra baltos, o šalia snapo yra raudonos spalvos. Tačiau tai ne visos spalvos, kurias gali pasigirti nuostabios antis. Paukščių kūnas taip pat dažomas skirtingomis spalvomis: viršus yra juodas, apačia yra balta, krūtinė yra violetinė, o šoninės yra gelsvos, su akių modeliu. Pėdos ir raudona snapelė.

Paukščių sparnai nusipelno ypatingo dėmesio, kiekvienas iš jų turi vieną plačią plunksną, kažką panašų į burę. Šie paukščiai „raudosi“ raudonos spalvos su mėlynu apvadu.

Kur gyvena gamtoje?

Kur mandarinų antis susitinka gamtoje? Raudonojoje knygoje jau yra šios paukščių rūšys, todėl nėra tiek daug jų paliktos gamtinėje aplinkoje. Tolimuosiuose Rytuose yra ančių, Europoje galite susitikti su baisiais, kurie pabėgo iš privačių daiktų ir apsigyveno lauke. Pietūs gyvenantys paukščiai laikomi nusistovėjusiais, šiauriniai gyventojai migruoja, žiemą praleidžia Japonijoje ir Kinijoje.

Kur mandarinų antis mėgsta išspręsti, kur gyvena šis mažasis stebuklas? Jų mėgstamos vietos yra miškų upių krantai, kuriuose auga daug medžių, į šią sąlygą taip pat turime pridurti, kad šie bankai turėtų būti uolūs.

Kaip mandarinų antys elgiasi natūralioje aplinkoje?

Mandarinų antys gyvena poromis arba vieni, bet po to, kai viščiukai buvo auginami. Žiemojimo metu susiraskite mažais pulkais. Tai labai baisūs ir atsargūs paukščiai, labai retai girdite jų balsą, kaip ramus švilpukas.

Tangerinai yra vandens paukščiai, bet, kaip įprasti paukščiai, jie mėgsta plaukioti tarp medžių šakų. Dėl savo mažo dydžio ir svorio jie laisvai ir greitai šokinėja per šakas. Skrydžio metu jie jaučiasi lengvi, skrenda be bėgimo, staigiai pakyla į orą su stipriais sparnų plūdimais. Į orą gali padaryti staigius posūkius ir kitus sudėtingus piruetus. Kalbant apie vandens procedūras, paukščiai plaukia noriai, tik nardydami be entuziazmo, tai daro tik tada, kai kyla pavojus.

Ką jie valgo?

Mandarinų antis dažniausiai yra vegetaras, nors kartais patinka pasilepinti varlė ar žuvis, o maži bestuburiai taip pat gali patekti į vakarienę su ryškiais paukščiais.

Kaip paukščių meniu daržovių dalis, mėgstamiausias delikatesas yra kailiai ir riešutai. Be to, dietoje yra uogų, sėklų ir kietų augalų vaisių.

Poravimosi sezonas

Mandarinų antis nuo vasario iki kovo pradeda rinktis savo porą. Santuoka nėra be abejo! Žymėjimo metu vyrų pasididžiavimas jų gražiais plunksnais yra aukščiausias argumentas moterims. Mėgindami pasirodyti geriausioje šviesoje, mandarinų vyrai plaukia aplink patelius, rodydami spalvą visoms vaivorykštės spalvoms. Dažnai jie plaukia, pakreipia galvą taip, kad snapas būtų pusiau paslėptas vandenyje. Šiose paukščių rūšyse vyrauja monogamija, sukuriamos poros, tačiau kitais metais vėl bus nauji sutuoktiniai ir nauji partneriai, lojalumas tarp „sutuoktinių“ trunka tik vieną sezoną.

Padalinti į šeimas, paukščiai pasiima lizdą. Išsiskyręs tuščiaviduriai, moterys pradeda kiaušinius, paprastai vienoje sankaboje yra nuo 8 iki 15 kiaušinių. Perinti tęsiasi 30 dienų, vyrai ir moterys posėdžiauja ant kiaušinių.

Viščiukai gimsta padengtais pilkais pūkais ir pilnai išsivystę. Įdomu tai, kad vaikai iš karto palieka tuščiavidurį ir seka jų mamytę. Kaip tai įmanoma tokiame aukštyje? Viskas pasirodo labai paprasta - viščiukai yra šviesūs, jie šokinėja iš lizdo ir planuoja per orą, kaip parašiutininkai, saugiai nusileidę ant žemės.

Ančių motina veda savo kubus į tvenkinį, per pusantro mėnesio mažieji ančiukai gali skristi. Tėtis, manydamas, kad jo pareiga įvykdyta, palieka šeimą. Šiuo metu vyrai ir moterys yra atskirtos, „moterys“ pakelia savo kūdikius, o „vyrai“ sukaupia pulkus moltui. Tikriausiai, jie nenori, kad jų ponios savo ponai matytų nepatrauklią formą, kai keičiasi plunksnos.

Deja, tarp išperintų viščiukų mirtingumas yra per didelis, nes tiek daug pavojų kyla, kol jie gali skristi. Natūralūs mandarinų priešai: lapės, usūriniai, usūriniai šunys, grobio paukščiai. Prie šio sąrašo galite pridėti baltymų. Šie raudoni pūkuoti labai dažnai sugadina ančių lizdus. Tėvai ne visada gali apsaugoti savo brolius.

Mandarinų antis: Raudona knyga

Mandarinų ančių reikia apsaugoti ir apsaugoti asmenį, ši retoji rūšis yra įtraukta į Raudonąją knygą, šiems stebuklingiems paukščiams medžioti draudžiama!

Džiaugiuosi, kad šio paukščių rūšių skaičius yra aukštas, tačiau tik dėl to, kad jie jaučiasi labai nelaisvėje, jie lengvai sutraiškomi. Žmonės mielai pagimdo tokius grožius namuose. Be to, paukščiai yra labai produktyvūs ir gerai veisiasi.

Dėl spalvoto grožio spalvos, šios rūšies antys laikomos viena iš mados dekoratyvinių paukščių auginimo. Su savo sunkiu darbu, veisėjai pasiekė naujos formos gimimą - tai baltas mandarinų antis. Grynas baltas gražus, tačiau vis dar per mažas.

Išorinės charakteristikos

Утка мандаринка — интересные факты о внешности. Благодаря яркому и необычному оперенью этот вид уток считается самым красивым среди семейства утиных. Самец намного ярче, нежели самка. По размеру утка мандаринка сравнительно небольшая и в весе не достигает и одного килограмма (500-800 г), а в длину она имеет около 40 сантиметров. Atsižvelgiant į tai, kad sparnų sparnas yra pakankamai didelis mažam paukščiui ir pasiekia 70 centimetrų, paskutinės sparnų plunksnos sulankstytoje padėtyje yra vaizdingai sulenktos aukštyn, išsikišusios virš nugaros abiejų pusių.

Stiebas ant drake yra raudonas, o kojos yra geltonos. Plunksnas sugeria visas vaivorykštės spalvas: geltona, violetinė, mėlyna, oranžinė, raudona. Vyras turi antgalį ant galvos. Jo sparnų galai sulankstyti yra pakelti į viršų, sukuriant savitą balną.

Moterų mandarinų antys neturi tokios spalvingos plunksnų, tačiau jos savaime yra gražios. Jų galvutės taip pat puošia elegantišku tuftu, juodos spalvos, tos pačios spalvos ir akys, visa jų slyvų įvairovė nuo pilkos iki rusvos spalvos. Toks jų nepastebimas išvaizda padeda užmaskuoti veisimo sezono metu.

Nepastebima moters spalva padeda susilieti su supančia gamta ir daro ją nematoma plėšrūnams inkubuojant viščiukus. Bet nuobodu plunksną kompensuoja silueto malonė ir aiškios linijos. Yra baltas mandarinas, kurį veisė veisėjai.

Mandarinų ančių gyvenimo trukmė gali siekti 10 metų. Namuose, tinkamai prižiūrint, gali gyventi iki 25 metų.

Įranga mandarinų antims:

  • spalvinga plunksna
  • ypatingas dainavimas (šios rūšies ančių neuždengiama, bet švilpimas ar skamba kaip švilpukai),
  • manevringas ir greitas skrydis.

Kartu su amerikietišku Caroline ančiuku mandarinų antis yra miško ančių gentis. Paukščiai įsikuria miškuose ant uolų upių krantų. Kaip ir kitos angos, mandarinų antis gerai išlaiko vandenį, prireikus jis beveik vertikaliai skrenda, beveik be bėgimo. Tačiau, skirtingai nuo kitų rūšių ančių, mandarinai daug laiko praleidžia pakrančių miškuose, lengvai manevruodami tarp medžių, sėdi ant šakų, vėjo griovių kamienų, pakrantės uolų.

Mandarinas - paukščiai yra tylūs ir atsargūs. Jie retai suteikia balso, kartais jie skamba kaip tylus, melodingas švilpukas.

Paukščiai taip pat vadinami kaiščiais, nes jų lizdai yra medžių įdubose, dažnai aukštyje, viršijančiame 10 metrų. Tuščiavidurė šeima naudoja tik vieną kartą per metus naują ančių. Vyras rūpinasi moterimis, o perinti skirti kiaušiniai. Vidutiniškai moterys turi 9 kiaušinius. Tuo pačiu metu viščiukai patenka į lizdą po to, kai dedami visi kiaušiniai.

Maždaug po mėnesio atsiranda drąsūs, pastebimi viščiukai. Moteris skrenda iš lizdo į žemę ir juos vadina. Vos išdžiovinti viščiukai palieka lizdą ir dėl savo mažo svorio, padedant padangoms, pasiekia žemę nepažeistą. Moterys renka tvartą ir veda į rezervuarą, o vyras palieka šeimą.

Birželio mėn. Drebulės susirenka paukščių pulkuose, slepiasi tankintuvuose. Jie pradeda gesti. Ryški spalva pakeičiama tokia spalva, kaip ir įprastos antys.

Šėrimo antys randamos miške ir vandenyje. Maistas gali būti žalumynai ir augalų vaisiai - sėklos, uogos, riešutai, girnelės. Iš vandens išgaunamos mažos žuvys, žuvies ir varlių, vabzdžių lervos, moliuskai.

Rusijoje paukštis yra saugomas įstatymu ir yra įtrauktas į Raudonąją knygą. Natūralūs mandarino priešai yra grobiai ir graužikai, kurie naikina lizdus ir atakuoja jaunus gyvūnus. Laukinėje gamtoje mandarinų skaičius sumažėjo dėl miškų naikinimo, neteisėto medžioklės.

Įdomios informacijos

Mandarinų antys yra gana įdomūs ir neįprasti paukščiai, nuo jų plunksnų, baigiant jų elgesiu ir gyvenimo būdais. Kas yra įdomus ančių mandarinų antis?

  • Kiekvienais metais antis stato lizdus naujose vietose.
  • Jų gebėjimas pakelti į orą vertikaliai padeda išvengti tokių kliūčių kaip medžių šakos.
  • Mandarino pavadinimas ne tik reprezentuoja ančių šeimą, bet ir akvariumo žuvis, kurios gyvena natūralioje Kinijos gėlo vandens telkinių aplinkoje.
  • Kiaušinių skaičius priklauso nuo ančių amžiaus: tuo jaunesni yra moterys, tuo mažesnis kiaušinių skaičius.
  • Mūsų planetoje yra apie 500 tūkstančių šios rūšies ančių.
  • Anties duonos du kartus per metus. Birželio mėnesį, kai pradeda molting, jų plunksnos praranda ryškią spalvą, ir jos tampa panašios į įprastas antis.

Paukščių kiekis nelaisvėje

Mandarinų apelsinai yra labai populiarūs kaip dekoratyviniai paukščiai. Tangerinai gerai veisiasi nelaisvėje. Jie yra nepretenzingi maisto produktuose, taikiai egzistuoja kartu su kitais paukščiais, gerai dauginasi, yra geri tėvai. Sveikai vystymuisi ir reprodukcijai jiems reikalingos artimos natūralios sąlygos, tvenkinys, tuščiaviduriai, aukšti medžiai ar kolonos.

Antis yra termofiliniai, todėl šaltuoju metu jiems reikia šiltų patalpų su geromis patalynėmis ir tvenkinį su šildomu vandeniu šildymui.

Geriausias maistas tangerinams - specialus pašaras vandens paukščiams, pridedant žolelių, daržovių ir šakniavaisių.

Turime stengtis turėti daugiau paukščių, nes jie yra tikrai laimingi. Laukinėje gamtoje, nors jiems sunku gauti maistą, jie gali skristi, o tai daro juos sveikesniais ir džiaugiasi, kad jų negalima lyginti su gerai maitinamu, bet tinginiu savininko gyvenimu.

Kodėl mandarinų antis vadinamas?

Paukščių pavadinimas siejamas su ryškia vyrų spalva. Panašių ryškių suknelių dėvėjo Kinijos kilmingi pareigūnai - mandarinai. Antis gyvena Kinijoje, Japonijoje, Korėjoje, Primorsky ir Chabarovsko teritorijose, Amūro regione ir Sahaline. Žiemą šiauriniuose regionuose gyvenantys paukščiai skrenda į pietus nuo Japonijos ir Kinijos.

Tangerine mažų paukščių dydis apie 50 cm, svoris iki 800 gramų. Sparnų ilgis yra apie 60 cm, jie gyvena mažuose pulkuose. Vyrų plunksnos yra ryškios. Moterų spalva yra kuklesnė nei pilkųjų alyvuogių atspalvių, ant galvos yra tuftas ir baltas pilvas. Vyrų ir moterų dydis ir svoris yra beveik vienodi. Antys gerai skrenda ir neria, greitai perkelia žemę. Jis pakyla nuo žemės vertikaliai. Balsas yra ne kaip ančių grobis. Antys išskiria tam tikrą švilpuką, kartais panašų į girgžą. Gamtoje, ančių gyvena trumpą laiką, bet ne ilgiau kaip 6 metus, jie dažnai tampa plėšrūnų grobiu.

Kas valgo ir kur gyvena mandarinų antis?

Antys maitina augalinius maisto produktus, sėklas, grūdus, žuvis, vėžiagyvius, varles, kirminus ir moliuskus. Iš pietų ančių grįžkite ankstyvą pavasarį. Jie nuo balandžio iki birželio lizdais auga aukštuose medžiuose netoli vandens telkinių, stato lizdus tuščiavidurėse vietose, renkasi ramias ir saugias vietas, kuriose yra medžių, krūmų ir vėjo. Moteris yra nuo 6 iki 14 kiaušinių. Perėjimas trunka 30–32 dienas. Moteris nepalieka sankabos, o vyrai ištraukia savo maistą. Abu tėvai rūpinasi viščiukais. Maitinimas trunka 35-45 dienas. Viščiukai gali skristi po 40 gyvenimo dienų. Išaugę viščiukai su moterimi eina į tvenkinį ieškoti maisto. Maži ančiukai dažnai tampa grobio ir usūrinių šunų maistu.

Mandarinas namuose

Tangerinai yra auginami kaip dekoratyvinė veislė namuose, norint rasti ančių nėra lengva, ir tai yra labai brangi. Vasarą antims nereikia jokių specialių sąlygų, jie gerai sekasi su kitais naminiais paukščiais. Su šalto oro sąlygomis antys gali likti lauke. Žiemą jiems reikia šiltų narvų, minkštos šiaudų lovos ir šildomo baseino kasdieniam plaukimui.

Namuose patelė gali atsisakyti perkelti įdėtus kiaušinius ir paskui juos į kitą vištą. Antims reikia grūdų, augalų, daržovių paryškinimo, baltymų maisto, vabzdžių, grūdų, sėlenų, girnelių. Prieš veisdami žuvis ir mėsos produktus, į pašarus įpilama. Nykstantis ančių gali gyventi iki 10-12 metų.

Žiūrėti vaizdo įrašą: The Great Gildersleeve: The Grand Opening Leila Returns Gildy the Opera Star (Spalio Mėn 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org