Paukščiai

Paukščių pelėdos: kas tai yra

Pin
Send
Share
Send
Send


Namų pelėdos yra labiausiai paplitusi iš visų esamų pelėdų. Jie gyvena vakarinėje Europos dalyje, Šiaurės Afrikoje ir Pietų Azijoje ir sukuria lizdus lygumose, kalnuose, kurios kartais pasiekia 3000 metrų aukštį. Šiaurėje paukščiai labai mėgsta plokščius kraštovaizdžius, o pietuose jie mėgsta stepes, dykumus ir pusiau dykumus. Šių paukščių skaičius yra labai didelis, o kai kuriose vietose - tiesiog didžiulis.

Namų pelėdos nuo kitų rūšių skiriasi nuo kelių priežasčių. Jie skiriasi nuo mažų plunksnų pirštų, jie neturi „ausų“, iš žvirblio sūnaus - pagal dydį ir nuo kalnų pelėdos - dėl tankių plunksnų ir išilginių pėdų plunksnų ant galvos.

Spalva šiek tiek ruda, su alyvuogių užuomina. Nagai yra tamsūs, rudos spalvos. Snapelis yra šiek tiek gelsvas. Paukštis turi ypatingą išvaizdą - atrodo, kad jos didžiosios geltonos akys atrodo nerimstančios.

Šie paukščiai nėra tokie maži. Mažoji pelėda, kurios nuotrauka matoma straipsnyje, sveria apie 160–180 gramų, jos kūno ilgis yra 23–28 cm, sparnai - 15–18 cm, jų ilgis - 57-64 cm.

Paprastai yra lyties skirtumų, moterys yra šiek tiek didesnės nei vyrai. Susitikus, du paukščiai sukuria pastovią porą ir yra kartu, net jei veisimosi sezonas nėra. Jie organizuoja pačių lizdų vietas, kartais kasti mažus duobes arba kiaušinius į urvus, skirtinguose pastatuose, uolose.

Namų pelėdos: veisimas

Veisimo sezonas prasideda balandžio mėnesį arba kovo pabaigoje, priklauso nuo pelėdos buveinės. Viename, kuriame yra tik keturi ar penki kiaušiniai, bet yra aštuoni. Moteris juos inkubuoja maždaug mėnesį. Kai viščiukai yra keturių savaičių amžiaus, jie skrenda nuo lizdo. Jie pasiekia suaugusiųjų dydį pusantrų mėnesių amžiaus. Jau kurį laiką jauni jaunikliai laikosi drauge, kol jie suranda draugą.

Pelėda yra naktinis grobio paukštis, tačiau kartais atsitinka, kad jis skrenda medžioti ir neryškiai. Jo mityba apima įvairius graužikus, driežus, kirminus, net varles ir roplius, vabzdžius ir mažus paukščius. Tačiau, jei pelėda mato graužiką, ji net nepaisys kito grobio, kuris yra šalia jo. Šis paukštis gaudo daugiausia pelių ar pelekų. Čia yra valgymo įpročiai.

Mažoji pelėda, kurios nuotraukos yra pateiktos mūsų straipsnyje, turi stiprią nagų koją. Tai leidžia jam medžioti daugiau nei savo svorį, nekenkiant sau. Dykumose pelėdų aukos dažnai būna pelkės ir dideli drebučiai. Tose skylėse, kurios buvo sugautos iš šio grobio paukščio, likusių skylučių, jie pailsės, ir taip pat atsitinka, kad ten patenka savo lizdą. Pasirodo, kad jie užima kažkieno kito būstą ir pagerbia būsto savininkus. Namų pelėdos nusipelno garbės. Visi, nes jie sunaikina mūsų žemės ūkio kenkėjus.

Be pelėda, yra ir kitų pelėdų šeimos paukščių rūšių. Ir mes juos apsvarstysime dabar.

Mažoji pelėda

Šis paukštis turi didelę ir plačią galvą, ant kurios yra mažos plunksnų ausys. Pelėda akys yra mažos, snapas yra silpnas, geltonos spalvos, sparnai yra ilgi (15-19 cm) ir plati, uodega yra trumpa. Pėdos padengtos storomis plunksnomis. Jo kūno ilgis yra 21-27 cm, svoris - apie 1200 gramų. Baravykų patelės ir naminiai pelėdos yra didesnės nei vyrai. Spalva yra pilka, kartais ruda, su rausvu kaklu ir galvos gale. Pilvas yra baltos spalvos, išilgai rudos spalvos.

Nelygios pelėdos yra paplitusios kalnuose ir Azijos, Europos ir Šiaurės Amerikos spygliuočių miškuose. Jie taip pat gyvena Rusijoje, Kaukaze, Alpėse, Vakarų Kinijoje, Balkanuose. Tai yra sėdimos paukščių rūšys. Šiaurės paukščiai yra dieniniai, o pietuose daugiausia naktiniai.

Veisimo sezonas prasideda balandžio viduryje. Moteriška vienoje vietoje yra keturių iki šešių baltų baltymų. Perinti juos ilgiau nei mėnesį. Lizdavimo laikotarpis trunka apie trisdešimt dienų. Jie organizuoja savo būstus didelių medžių tuščiaviduriuose. Jie medžioja daugiausia smulkius graužikus, bet gali valgyti vabzdžius ir mažus paukščius.

Žvirblis

Kaip jau supratote, pelėdų šeima yra labai įvairi, o vyrai turi mažiau moterų. Ir šis požiūris nesiskiria nuo kitų. Tačiau jie yra šiek tiek mažesni nei pirmiau išvardyti paukščiai. Paukščio kūno ilgis yra 15–18 cm, sparnai yra 9–11 cm, o jų ilgis yra 35–40 cm, o sūnūs sveria 60–80 gramų. Plunksnų spalva yra ruda, pilkos spalvos ir baltos spalvos. Jų nagai yra juodi, o jų snapas yra gelsvas. Pirštai padengti storomis plunksnomis.

Pygmy daugiausia gyvena Šiaurės Azijos ir Europos spygliuočių miškuose. Rusijoje tai galima pamatyti Arkangelske, Kolos pusiasalyje, Sibire ir Sachaline, taip pat Altajaus, Rjazano regione ir Transbaikalijoje. Ši rūšis taip pat yra sėdimas. Jų lizdai yra pastatyti daugiausia beržo ir drebulės. Įdėtų kiaušinių skaičius priklauso nuo pašarų gausos. Rusijoje mažieji dažnai du arba tris baltos spalvos kiaušinius, o Europoje - nuo keturių iki šešių, yra net septyni. Veisimo sezonas prasideda balandžio pabaigoje. Tačiau auginamus viščiukus galima rasti rugpjūčio mėn.

Maistas ir medžioklė

Sūnų medžioklė vyksta tiek dieną, tiek ir krentant, ir auštant. Šių mažų plėšrūnų mityba dažniausiai apima graužikus (naminius gyvūnus, žiurkėnus, peles, miškus ir namus), taip pat jie nenori pasistengti. Jie taip pat labai mėgsta vabzdžius, tačiau šis delikatesas geriau tinka suaugusiems viščiukams. Beje, labai būdinga, kad jie saugo maistą, ypač žiemos laikotarpiu. Paukščiai saugomi surinktiems maisto produktams jų tuščiavidurėse dalyse.

Remiantis šio paukščio aprašymu, jis labai panašus į pelkėją. Tik šis Sichikas yra tik mažas, nes jo kūno dydis yra tik 12-14 cm, nepaisant to, jis turi gana didelę galvą, bet silpnas nagus ir snapą. Tai tikriausiai yra dėl to, kad ji maitina tik mažus bestuburius. Jo sparnai suapvalinti. Spalva, kaip ir visi kiti pelėdos, yra pilka ruda su baltais ženklais. Spynos ir snapeliai yra šviesiai rudos spalvos.

Sichik-elfas yra sėdimas paukštis. Gyvena JAV ir Meksikos dykumose. Jis organizuoja savo lizdus dviejų ar daugiau metrų aukštyje, ir tik saguaro kaktusų tuščiaviduriuose kraštuose. Netgi atsitinka, kad toje pačioje įmonėje, įskaitant sūnus, gyvena keli skirtingi paukščiai. Vienoje sankaba yra nuo dviejų iki penkių kiaušinių, bet dažniau tik trys. Tai naktinis grobio paukštis, kuris medžioja tik naktį ir maitina tik vabzdžius.

Triušio pelėda

Keista, kaip atrodo, ši paukščių rūšis yra sausumos. Jie gyvena tik atvirose Amerikos, Kanados ir Argentinos erdvėse. Dienos metu paukščiai sėdi savo burrose ir retai skrenda medžioti. Jų skrydis yra labai žemas, pažodžiui virš žemės. Tačiau beveik neįmanoma juos matyti ore, jie dažniausiai vyksta ilgose kojose. Jie daro savo lizdus burrows, kad žinduoliai paliko. Jų namų ilgis gali siekti keturis metrus. Pelėdos gyvena grupėse, kurios yra arti viena kitos. Lizdų sezonas, kurį jie turi nuo kovo iki rugpjūčio. Kiaušinių skaičius vienoje sankaboje gali būti nuo dviejų iki vienuolikos. Išperk savo palikuonis apie keturias savaites. Beje, šiuo metu vyriškis yra skylėje, esančioje šalia to, kur moteris sėdi ant kiaušinių.

Ši pelėda yra labai įdomi spalva - rausvai ruda-pilka, su dėmėmis. Akių spalva yra geltona. Snapas yra žalsvai šviesiai pilkas, tos pačios spalvos kojos, tik gelsva. Šių paukščių ilgis yra tik 23 cm, sparnai - 16 cm, bet visų 50 mm spinduliu. Uodega labai trumpa, tik 7 cm.

Kadangi jie gyvena vien tik ant žemės, tiksliau, žemėje, jie yra labai jautrūs įvairiems pavojams. Todėl, kad motinos prigimtis galėtų apsaugoti save ir savo palikuonis, jiems suteikta įdomi balsas. Jie skamba kaip garbanotės girgždas. Taigi, jie uždirbo slapyvardį namuose „pelėda“. Tai taip pat yra vienintelis tokio pobūdžio pelėda, gyvenantis žemės paviršiuje ir turi įdomų įprotį traukti kaklą apžiūrėti apylinkes.

Jie maitina ne tik mažus graužikus ir paukščius, bet ir vaisius, įvairias kaktusų sėklas.

Ši rūšis yra išnykimo riba dėl to, kad jos atstovai gyvena žemėje esančiose urvuose. Kiekvienais metais jų skaičius mažėja, rūšiai reikia atkurti ir apsaugoti.

Maža išvada

Visi viščiukų šeimos paukščiai yra labai įdomūs ir turi savo savybes. Juk jų rūšys vis dar skiriasi. Kai kurie iš jų yra didesni, kiti turi ilgesnius sparnus arba stipriąsias letenas su didžiuliais nagais, su kuriais jie patenka jų grobį. Visi jie yra gražūs savo keliu, o kai kuriems žmonėms visai reikalinga žmogaus apsauga. Be to, pelėdos yra labai naudingos, nes daro gerus, naikina graužikus, taigi taupo mūsų augalus.

Kaip žodis „pelėda“

Pirmiausia, žodis „pelėda“ rašomas be minkšto ženklo. Pagal vieną iš versijų pavadinimas atsirado senovėje, kai nužudyti ar liūdni žmonės buvo lyginami su paukščiu. Pavyzdžiui, Kirgizijoje paukščiai vadinami „Baykush“, kuris verčia prastą ar neturtingą.

Yra antroji versija, kad paukščio pavadinimas sutampa su švilpuku. Faktas yra tas, kad, lyginant su pelėda, kurią jis yra panašus, pelėda „nešviečia“, bet švilpsta. Balso primena liūdnas ilgas verkimas. Slavai, girdėję pelėdos balsą, bandė tai pakartoti, taigi ir pavadinimas.

Koks skirtumas tarp pelėda ir pelėda?

Kas tai yra pelėda? Iš tiesų, paukštis yra labai panašus į pelėdas, netgi priklauso pelėdų šeimai. Tačiau tarp dviejų paukščių yra didelių skirtumų. Palyginti su pelėda, jų dydis yra mažas. Kūnas yra galingas, bet neviršija 30 centimetrų, svoris yra tik 200 g, galvos nėra apvalios, bet suplotos, ausys iš plunksnų nėra.

Akys yra apvalios, didelės, išsivysčiusios hipopsijos, bet tvirtinamos prie lizdų. Todėl, norėdami apsižvalgyti, paukštis turi pasukti galvą. Kaklo struktūros savybes galima pasukti 135 laipsnius.

Išvaizda, pelėda yra labai rimta ir niūri, o plunksnų plunksna virš akių suteikia įspūdį. Galingas kūnas baigiasi trumpu uodega, sparnai yra gana dideli ir plati. Kojos, kaip liemens, yra padengtos didelių plunksnų sluoksniu, o ilgis priklauso nuo konkretaus tipo.

Kokios rūšys randamos gamtoje

Yra keletas paukščių veislių. Pavyzdžiui, mažai pelėda. Įdomu tai, kad jo pavadinimas kilęs iš savo buveinės. Paukščiai renkasi lizdus šalia žmonių, tvartuose, senuose apleistuose namuose ar stoguose.

Indijos pelėda yra labai reta rūšis, kuri yra išnykusi.

Pelėda padalinta į 26 rūšis. Tarp jų yra maža, perlas, pelėda, apykaklė ir kt. Pasyvių genties paukščiai skiriasi mažais kūno dydžiais ir trumpais sparnais, bet tuo pačiu turi ilgą uodegą. Plunksną puošia gražus veidas ant galvos galo akių pavidalu, kuriam jie buvo vadinami „keturiais akimis“.

Sych-elfai: didžiausias kūno dydis, randamas gamtoje - 14 cm, už kurį paukštis ir gavo tokį neįprastą pavadinimą.

Kitos veislės yra žinomos:

  • pastebėtas ar Brahminas,
  • miškas,
  • triušis
  • šiurkštus,
  • paprastas
  • Pietų Amerikos,
  • Nauji škotai,
  • Meksikos

Kas yra įtraukta į paukščių mitybą

Pelėda yra puikus medžiotojas, matydamas blogai arti, bet naktį jis gali greitai nugriauti maistą. Kojose yra gijinės plunksnos, kurios atlieka jutiklio vaidmenį ir leidžia manyti, kad jis yra orientyras grobiui. Plunksnuose yra:

  • žinduoliai: lauko pelės, šeškai, voverės,
  • dideli vabzdžiai,
  • mažai paukščių

Priklausomai nuo pelėdos tipo, meniu šiek tiek skiriasi. Pavyzdžiui, pelėda elfas valgo tik vabzdžius ir į savo mitybą gali įtraukti skorpioną. Pygmy yra žiaurus mažiems paukščiams. Sugavę juos valgo tik skanias kūno dalis. Dauguma pelėdų atstovų kaupia maisto produktus, slepia aukų savo namuose.

Kur galiu rasti paukštį

Sullen plunksnų galima rasti bet kuriame žemyno žemyne, išskyrus galbūt Antarktidą. Įdomu tai, kad išvaizda nesikeičia priklausomai nuo buveinės. Pelėda nėra migruojantis paukštis, ji gyvena savo diapazone ištisus metus. Dažniausiai paukščiai randami stepėse, dykumose arba tankiuose miškuose.

Italijoje ir Austrijoje pelėda jau seniai žinoma kaip vietinis medžiotojas. Plunksnos yra supjaustyti sparnai ir išleidžiami į sodą, kad sugautų kenksmingus graužikus ir vabzdžius. Rusijoje ši idėja nepalaikoma, nes žmonės tiki, kad paukščiai sugadindami patirs sau nelaimę.

Šie paukščiai nesukuria lizdų, bet yra paimti ar paimti iš kitų gyvūnų, o „namai“ gali būti tuščia ir net skylė.

Pūkelių poravimosi sezonas

Iš prigimties, pelėda - monogamiška. Vyras gyvena su viena moterimi iki jo gyvenimo pabaigos, kurio vidutinė trukmė siekia 15 metų. Paukščiai pradeda poruotis su vieneriais metais. Pradedant pavasarį, atsiranda koncepcija, o patelė - iki penkių kiaušinių. Perinti kiaušiniai, motina, kuri laukia, rūpinasi vyrais maisto pavidalu.

Pelėnų elfų elgesys yra kitoks: inkubacijos metu vyrai pakeičia medžioklę, kol ji turi medžioti.

Perėjimas tęsiasi keturias savaites. Viščiukai patenka į aklų šviesą ir padengiami pūkais. Iškart po gimimo motina išvalo lizdą, iš jo pašalindama perteklių. Vaikai greitai vystosi ir po 28 dienų tampa visiškai nepriklausomi.

Dabar jūs žinote, kad natūra ir rūpestinga paukštis slepiasi už baisios ir nuobodžios išvaizdos. Patinka jai ir pasidalinti įdomia istorija su draugais.

KAS EATS

Anksčiau medžiotojai manė, kad pelėda maitina tik fazanų viščiukus. Tiesą sakant, šis paukštis daugiausia maitina peles, vabalus, ausines ir sliekus, kartais sugeba sugauti varlę, paukštį ar drugelį.

Namas pelėdas aktyviausiai medžiojamas ryškiai ir anksti ryte, be to, jis skrenda naktį ir net kartais per dieną. Per dieną jis persekioja mažus paukščius. Paprastai naminė pelėda sėdi savo grobį sėdi savo stebėjimo taške ir tyliai atakuoja ją iš viršaus. Jis medžioja ant žemės, ieško žolės gyvūnų ir kritusių lapų. Išgėrus grobį, jis persekioja jį ant žemės, o paukštis eina po stipriomis kojomis. Kartais pelėda sugauna vabzdžius, ištraukia iš žemės, kaip veršis, sliekai, sunaikina kitų paukščių lizdus. Kai kaupiasi perteklius, pelėda atsargas lietaus dieną. Skerdenų kvapas pritraukia vabzdžius - skrenda ir morkų valgytojus (Silphidae), kurie neprieštarauja pelėms iš pelno.

LIFESTYLE

Paprastoji pelėda vengia miško plotų, pirmenybę teikia atviroms vietoms, kuriose yra daugybė sričių, nuo kurių patogu stebėti. Mažoji pelėda mėgsta įsikurti kaimų pakraštyje ir netgi jų centrinėse dalyse - sunaikintuose pastatuose, tuščiuose kambariuose, akmeninėse sienose ir pietinėse šalyse - palmių giraitėse. Mažoji pelėda yra tipiškas plokščios vietovės gyventojas, kuris kalnuose beveik niekada nerastas. Pelėdos mėgstamos stebėjimo vietos yra gluosniai su pjautomis viršutinėmis dalimis, tvoromis, telefono stulpais ir laidais. Mažas pelėda gali sėdėti ant jų be valandų judėjimo. Išgąsdintas paukštis iš karto skrenda. Tipiška pelėda skrydžio trajektorija yra banguota linija. Pelėda medžioklės metu tam tikrą laiką gali pakilti ore, nuleidžiantį sparnus 1-2 m aukštyje nuo žemės. Mažasis pelėda nėra išskirtinis dėl specialių skrydžio įgūdžių ir kartais siekia grobio ant žemės. Matę kažką neįprasto ar įdomaus, mažasis pelėdis pradeda nulenkti galvą ir nuleisti uodegą aukštyn ir žemyn. Namų pelėdos laikomos poromis. Įdomu tai, kad poros taip pat saugomos ne lizdus. Maždaug vieno kvadratinio kilometro teritorijoje iki 20 porų šių paukščių gali tuo pačiu metu lizdus. Paprastas namų pelėdos balsas kitiems paukščiams, kad teritorija yra užimta, ir persekioti visus nekviestus svečius.

Dauginti

Brownie pelėdos lizdas nuo balandžio iki liepos, dažniausiai lizdų piko atsiranda gegužės arba birželio mėn. Pelėdos kelerius metus sukuria poras, nors paukščiai greičiausiai yra labiau pririšti prie teritorijos nei partneris. Vyras vykdo santuokos šokį ir energingai lanko, norėdamas pritraukti moterų dėmesį. Partneriai bendrauja naudodamiesi balso signalais, o vyrai kartais atneša tidbitą moteriai. Pelėda lizdas paprastai randamas medžio tuščiaviduryje, akmens nišoje arba laukinio triušio skylėje. Moteriška yra 3-5 kiaušiniai ir inkubuoja 22-28 dienas. Vyras nedalyvauja perinti skirtuose kiaušiniuose, bet atneša moterišką pašarą. Nestlings gimsta dengtais trumpais, tankiais, o moterys ir vyrai duoda maistą. Po 4-5 savaičių sparnuose jau yra mažai pelėdų.

PERŽIŪROS APŽVALGA

Namų pelėdos nerandamos aukštuose ir viduriniuose kalnuose, taip pat spygliuočių miškuose. Mažiau tikėtina, kad jie randasi žemės ūkio vietovėse. Pavasarį galima girdėti būdingą pelėda dainą. Mažas pelėda po pietų yra aktyvesnis nei kitų pelėdų, todėl, jei jums pasisekė, galite stebėti netgi dienos šviesoje. Под ветвями, которые домовый сыч облюбовал для поедания добычи, накапливаются кучки пищевых остатков. Нередко обычный домовый сыч гнездуется вблизи человеческого жилья, например, на чердаках домов и в скирдах соломы.

ИНТЕРЕСНЫЕ ФАКТЫ, СВЕДЕНИЯ.

  • Однажды исследователь, наблюдавший за обычным домовым сычом, отметил, что птица в течение 45 минут поймала и съела 23 дождевых червей. Домовому сычу для удовлетворения жизненных потребностей ежедневно нужно 50-80 г пищи.
  • Jungtinėje Karalystėje paplitusi pelėda nėra. Bandymas išspręsti pelėdas Jorkšyre, kuris įvyko 1842 m., Baigėsi nesėkme. Keturiasdešimties metų patirtis Kento apskrityje buvo sėkminga.
  • Mažoji pelėda nėra mažiausia Europos pelėda. Įprasto kaušo kūno ilgis yra 20-22 cm, o pygmy - 17-20 cm.

CHARAKTERISTIKOS NAMŲ SAVYBĖS

Lėktuvai plaukioja ir sparčiai auga - atrodo, kad paukštis plaukioja banguotu keliu. Dėl plataus sparnų su apvaliais galais, plytelė skrydžio metu atrodo labiau nei sėdi ant šakos.

Viščiukas: baltas pūkas greitai keičiasi į pilką, o tada į plunksnas. Vieno mėnesio amžiaus viščiukas jau palieka lizdą. Tačiau jis pasiekia visišką augimą tik 5 savaičių amžiaus.

Vadovas: didelės, didelės išraiškingos geltonos akys, be plunksnų ausų.

Kūnas: stiprus ir stiprus.

Plyšys: abiejų lyčių paukščiai turi skirtingus pilkos ir rudos spalvos atspalvius su mažomis baltomis dėmėmis ir juostelėmis. Mažoji pelėda turi labai trumpą uodegą.

Nešiojimas: vidutiniškai sudaro trys kiaušiniai.


- Paprasto pelėda buveinė

Kur jis gyvena

Bendra pelėda randama visoje Europoje, išskyrus šiaurinius regionus, Šiaurės Afriką, Frontą ir Centrinę Aziją, taip pat Kiniją.

APSAUGA IR PRIEŽIŪRA

Mažasis pelėda prisitaikė prie gyvenimo kartu su asmeniu, tačiau Centrinėje Europoje ji palaipsniui išnyksta. Kaimuose ir kultivuojamose žemėse paukštis neranda pakankamai būtinų maisto ir lizdų. Vis dėlto neseniai populiarėja pelėda namuose.

Bendrosios charakteristikos

Pelėda yra mažas paukštis. Jos kūno ilgis neviršija trisdešimt centimetrų, o svoris neviršija 200 g. Jei lygintumėte pelėdą su reguliariais pelėdais, jis bus panašus į lizdą, nes pelėda kūno ilgis siekia 67-70 cm, o jo svoris - 700 g. matote, kad pelėdos galva turi labiau apvalią formą, o pelėdoje ji yra plokščia. Ant galvos nerasite plunksnų, kurios yra panašios į ausis. Likusi pelėda nesiskiria nuo pelėdos.

Be to, šiam paukščiui būdingos išorinės savybės, nes plunksnos virš akių yra labiau panašios į antakius. „Syeks“ žvilgsnis į ateitį, jie gali pastebėti grobį dideliu atstumu, bet nematau, kas vyksta keli coliai nuo jų. Šis paukštis turi trumpą uodegą, kuri padeda sukurti didelio sparno įtampą.

Pelėko dydis jam netrukdo būti kvalifikuotu medžiotoju. Priklausomai nuo rūšies, jie maitina skirtingą grobį, bet daugiausia į graužikus ir kai kurias vabalų rūšis įtraukiama į jų mitybą. Šie paukščiai yra labai selektyvūs ir gali gaudyti grobį pagal savo pageidavimus. Kartais jie medžioja poromis, paprastai tokiu būdu pelėdos sugauna didesnį grobį, pavyzdžiui, žiurkes.

Aprašytų paukščių buveinė yra labai plati, jie gali būti randami bet kurioje pasaulio vietoje, išskyrus Antarktidą. Remiantis išoriniais duomenimis, įvairių rūšių pelėdos yra labai panašios, tačiau yra keletas įdomių savybių.

Pelėda

Pelėda yra maža pelėda su apvalia galva. Ši rūšis yra šiek tiek didesnė už balandį. Paukščio spalva yra ruda, o kūnas yra baltas. Galva yra didelė, su asimetriniais veido diskais.

Pelėda pasižymi gana mažu akies dydžiu ir silpnu snapu. Jo kojos yra padengtos storu plunksnu, todėl buvo pavadintas "ikrai". Paukštis yra geltonas.

Melsvųjų pelėdų lizdas trunka beveik mėnesį. Mūrinis yra daugiau nei šeši kiaušiniai. Pūkinės pelėdos dažniausiai lizdos. Jų pagrindinis racionas yra pelėda ir vabalas.

Pelėda yra naktinis paukštis, tačiau kai kuriose vietovėse jis taip pat gali sukelti dienos gyvenimą. Nelygios pelėdos mieliau gyvena spygliuočių miškuose. Tokie paukščiai gyvena Rusijoje, Šiaurės Mongolijoje, Vakarų Kinijoje ir šiauriniuose JAV regionuose.

Mažoji pelėda

Mažoji pelėda yra rudos spalvos paukštis su mažomis baltomis dėmėmis. Jis turi mažą galvą ir trumpą uodegą. Šio paukščio dydis yra šiek tiek didesnis nei šiurkštus. Jis pageidauja įsikurti atviroje vietoje, kalnuose arba lygumoje. Kaip pelėdos šaukia, galite sužinoti, būdamas šalia jo lizdo. Dainavimas yra labiau kaip švilpimas.

Sychi - labai nuolatiniai paukščiai, renkantis partnerį. Nepriklausomai nuo veisimo sezono, jie visada lieka kartu. Jie stengiasi sukurti lizdus į urvus, kartais jie pačius juos. Kartais jie pastogė senuose apleistuose pastatuose.

Mažosios pelėdos klojimas yra daugiau nei 7 kiaušiniai. Paukščiai paprastai medžioja per dieną. Pagrindinę dietą sudaro maži paukščiai ir graužikai. Aprašytos rūšys gyvena Šiaurės Afrikoje, Azijos šalyse, taip pat Vidurio ir Pietų Europoje.

Tai maža cinamono spalvos pelėda su pilkomis ir baltomis linijomis. Jos akys yra didelės, geltonos, snapai pilka. Kojos be plunksnų, bet padengtos šeriais. Šie nuostabūs paukščiai skrenda kaip šikšnosparniai, tik labiau koordinuotai. Jie nėra agresyvūs. Niekada nedalyvaukite kovoje. Pageidautina sukurti lizdus tuščiavidurėse. Šio paukščio klojimo metu yra ne daugiau kaip penki kiaušiniai.

Sichik-elfas visiškai negali medžioti dėl silpno snapo ir ne grandinės. Jų mityba susideda iš įvairių vabzdžių. Paukščiai gyvena Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Meksikoje, kur jie gyvena saguaro kaktusų kamienuose.

Kas skiriasi nuo pelėda

Straipsnyje jau išvardijamos pelėdos savybės. Pelėda, kaip pelėda, priklauso pelėdų šeimai. Šie du paukščiai yra labai paprasti:

  • Pelėdos veda kasdienį gyvenimo būdą. Tai yra pagrindinis paukščio išskirtinis bruožas, nes pagrindinis ir pastovus erelio pelėdos budrumo laikotarpis laikomas tamsiu dienos laiku.
  • Pelėda yra daug didesnė nei pelėda. Jo ilgis siekia 80 cm, o svoris gali būti 4 kg. Sunku jį nepastebėti, o pelėda gali lengvai paslėpti.
  • Erelio pelėdų mityba yra daug platesnė nei pelėda. Dėl stiprių kojų ir galingo snapo pelėda gali užpulti didelius žinduolius.
  • Pelėda turi didelių plunksnų ausis, kurios nėra būdingos daugeliui pelėdų veislių.
  • Pelėdos akys gali turėti raudoną rainelę, kuri visiškai nėra būdinga geltoniems akims.

Pelėdų aprašymas

Priklausomai nuo klasifikacijos, pelėdų gentis priklauso nuo dviejų iki penkių rūšių.. Pagal klasifikaciją, kuri šiuo metu laikoma tinkamiausia, tik trys rūšys skaičiuojamos kaip tikrieji pelėdos: brahmanas, pyragas ir triušis. Ir anksčiau jiems priklausantis pelėda dabar skirstoma į atskirą gentį - Heteroglaux.

Išvaizda

Pelėdos negali pasigirti dideliu dydžiu: šių paukščių kūno ilgis yra ne daugiau kaip trisdešimt centimetrų, o pagal svorį jie net nesiekia 200 gramų. Jų sparnų sparnai gali siekti apie 60 cm, o išorėje jie panašūs į viščiukų viščiukus, o suaugusieji paukščiai, nors ir panašūs į pelėda, yra daug didesni už jų dydį. Jei pelėdos galva turi apvalią formą, pelėda yra labiau išsilenkusi, panaši į pailgos ovalo, esančios jo pusėje, o jų priekinis diskas nėra labai gerai išreikštas. Kitas skirtumas tarp pelėdų ir pelėdų yra tai, kad jų galvose nėra plunksnų, kurios yra panašios į jų ausis.

Uodega yra gana trumpa, sparnai sulankstytoje padėtyje taip pat atrodo gana trumpi. Pelėdos turi gana tankius rusvų ar smėlio atspalvių pluoštus, skiedžiančius baltuosius dėmelius, kurie ant galvos sudaro baltas antakius ir chaotiškai išsibarstę po visą kūną, panašūs į dėmes. Tuo pat metu pilvo srityje vyrauja šviesūs atspalviai, dėl kurių išsiskiria ryškios pagrindinės tamsesnės spalvos dėmės.

Žnyplės yra juodos rudos - gana ilgos ir aštrios. Pelėdų snapas gali būti vienas iš gelsvų atspalvių, dažnai su šviesiai žalios ir pilkos spalvos mišiniu, o kartais kartais tamsesnis nei žandikaulis. Šių paukščių akys yra ryškios, su ryškiu juodu mokiniu, išsiskiriančiu rudos spalvos pūkelių fone. Akių spalva, priklausomai nuo rūšies, gali svyruoti nuo šviesiai geltonos iki šviesiai gelsvos.

Tai įdomu! Pelėda „veidas“ išraiška yra nuobodu, o išvaizda yra dygliuota ir pradurta. Daugeliui žmonių visa sparnų išvaizda atrodo bjaurus ir nemalonus būtent dėl ​​to, kad ji yra niūrus „fiziologija“ ir pernelyg arti žvilgsnio, būdingo šių paukščių prigimčiai.

Būtent šis išorinis pelėdų bruožas sukėlė neigiamą Rusijos žmonių požiūrį į juos. Iki šiol drūmūs ir niūrūs žmonės dažnai sako: „Ką jūs trenkiate kaip pelėda?“.

Gyvenimo pobūdis ir gyvenimo būdas

Pelėdos yra gyvenamieji paukščiai su naktiniu gyvenimo būdu. Tiesa, kai kurie iš šių paukščių kartais gali migruoti trumpais atstumais, tačiau daugeliu atvejų pelėda kartą ir visiems laikams apsigyvena tam tikroje vietovėje ir niekada nesikeičia. Kaip ir visi kiti pelėdos, jie turi puikų regėjimą ir klausą, kurie pastebimai supaprastina judėjimą per naktinį mišką ir palengvina medžioklės procesą. Pelėdos gali skristi taip ramiai ir atsargiai, kad jų potencialus grobis ne visada galėtų pastebėti, kad plėšrūnas artėja prie paskutinės sekundės, o tada jau per vėlu pabėgti nuo jų pabėgti.

Tai įdomu! Atsižvelgiant į tai, kad šie paukščiai negali pasukti akių, norėdami pamatyti, kas vyksta iš šono, jie turi nuolat keisti galvą. O pelėda, dėl to, kad jis turi gana lanksčią kaklą, gali pasukti net 270 laipsnių.

Šie paukščiai yra ypač aktyvūs vėlai vakare ir anksti ryte, nors tarp pelėdų ir tų, kurie yra aktyvūs net dienos metu. Jie yra labai atsargūs ir neleidžia asmeniui patekti į save. Jei taip atsitiktų, pelėda, užsikabinusi sargybą, stengiasi išgąsdinti galimą priešą labai įdomiu būdu: jis pradeda šypsotis iš šono į kitą ir yra nesuderinamas su lanku. Iš išorės ši šokio išvaizda atrodo labai komiška, tik keli žmonės matė tai.

Jei pelėda, nepaisant visų savo pastangų, nesugebėjo įbauginti priešo šokiu ir jis nemanė, kad jis atsitrauktų, jis palieka savo vietą ir slenka žemyn virš žemės. Dienos, kurias šie paukščiai praleidžia, sėdėdami medžių tuščiavidurėse dalyse arba mažose įdubose tarp uolų. Lizdų pelėdos stato save arba užima lizdus, ​​kuriuos palieka kiti paukščiai, dažniausiai gumbai. Paprastai jie nekeičia jų per visą savo gyvenimą, žinoma, jei nieko neįvyksta, nes paukštis turi palikti savo gyvenamąją vietą ir pastatyti naują lizdą.

Seksualinis dimorizmas

Pelėdose jis yra silpnai išreikštas: nei statinio charakteristika, nei plunksnų spalva, nei vyrai, nei vyrai negali būti atskirti. Net ir skirtingų lyčių paukščių dydis yra beveik tas pats, nors moterys gali būti šiek tiek didesnės. Štai kodėl reikia suprasti, kuris iš jų yra tas, kas, kartais, yra įmanoma tik dėl pelėdų elgesio sutuoktinio ir poravimosi metu.

Pelėdų rūšys

Šiuo metu tikros pelėdos gentyje yra trys rūšys:

  • Brahmino pelėda.
  • Mažoji pelėda
  • Triušio pelėda.

Tačiau prieš tai egzistavo daug daugiau šios genties paukščių. Tačiau dauguma jų mirė Pleistocene. Ir tokios rūšys, kaip, pavyzdžiui, kretai ir antiguanai, kasinėjantys pelėdas, išnyko, kai žmonės kolonizavo tas žemės paviršiaus dalis, kuriose šie paukščiai kartą gyveno.

Brahmino pelėda

Skiriasi nedideli dydžiai: ilgis neviršija 20-21 cm, o svoris - 120 g Pagrindinė plunksnų spalva yra pilkai rusvos spalvos, skiedžiama baltais dėmeliais, pilvas, priešingai, balta su mažomis pagrindinės spalvos dėmėmis. Aplink kaklą ir galvos dugną yra baltos „apykaklės“. Brahmino pelėdos balsas panašus į garsų gniaužimą. Šis paukštis gyvena didžiulėje Pietryčių ir Pietų Azijos, taip pat ir Irano teritorijoje.

Mažoji pelėda

Šiek tiek didesnis nei ankstesnės rūšys: jos matmenys gali būti apie 25 cm, o jų svoris gali siekti iki 170 g. Pagrindinės uodegos spalva yra šviesiai rusvai ruda arba smėlio spalvos su baltomis plunksnomis.

Tai įdomu! Šis pavadinimas pelėda gavo savo pavadinimą, nes jo atstovai dažnai gyvena palėpėje ar klotyje. Ir dėl to, kad namų pelėdos yra gerai sutankintos, jos dažnai laikomos dekoratyviniais paukščiais.

Jie gyvena didžiuliame asortimente, kurį sudaro Pietų ir Vidurio Europa, Afrikos žemyno šiaurė ir dauguma Azijos (išskyrus šiaurę).

Buveinė

Pelėdos turi didžiulę buveinę. Šie paukščiai gyvena Europoje, Azijoje, Šiaurės Afrikoje ir Naujojoje Pasaulyje. Tuo pat metu jie jaučiasi patogūs tiek atvirose erdvėse, tiek miškuose, net kalnuotose vietovėse, pusiau dykumose ir dykumose.

Brahmin Syechi

Gyvenant Pietų Azijoje, norėtumėte įsikurti lengvuose miškuose ir atvirose vietose, turtingai užaugę krūmais. Dažnai apsigyvena šalia žmogaus gyvenamosios vietos: jį galima rasti net Delio ar Kalkutos priemiesčiuose. Lizdai, paprastai medžių ertmėse, bet taip pat gali įsikurti pastatuose arba sienose suformuotose ertmėse, pavyzdžiui, senovinių šventyklų ir rūmų griuvėsiuose. Be to, šie paukščiai nenorėja įsikurti svetimoje lizdoje, kurią jau atsisakė jų savininkai, todėl dažnai jie įsikuria Indijos žvaigždės-meino lizduose.

Triušiai.

Kuris taip pat vadina triušius ar urvus, gyvena Amerikoje, ir šiaurėje, ir pietuose. Jie nori įsikurti atvirose vietose, kuriose yra maža augmenija. Lizdai yra pastatyti triušių ir kitų santykinai didelių graužikų skylėse, kuriose jie poilsiui laukia ir laukia šilumos.

Pelėdų dieta

Sychi, kaip ir kiti grobio paukščiai, turi medžioti, kad gautų maistą.

Jie mėgsta tai padaryti poromis, be to, jie elgiasi stebėtinai gerai koordinuojami, o tai leidžia jiems lengvai nužudyti netgi dideles pilkas žiurkes, kurios vienam paukščiui, kuris jį paėmė, gali būti ne juokingas pavojus. Vieni, pelėdos medžioja daugiau nekenksmingo žaidimo: sakykime, žindyk peles, gyvenančias po žeme savo burbose.

Tai įdomu! Šie paukščiai, kurie ilgą laiką užsiėmė požeminėmis medžioklėmis, gali būti lengvai atpažįstami: galvos ir viršutinės dalies plunksnos dažnai randamos kartu, todėl kai kurie šios genties atstovai, o ne jų, turi tik skeletus, kurie atrodo tolimais iš adatų.

Apskritai, priklausomai nuo rūšies, pelėdų meniu labai skiriasi: kai kurie iš šių paukščių mėgsta medžioti ganyklas, kiti vilioja mėšlą į savo lizdus ir valgo juos apetitais, o kai kurie net medžioklę, pvz. . Jie neatsisako driežų, varlių, rupūžių, įvairių vabzdžių, sliekų ir kitų paukščių, kurie yra mažesni už save.

Ne per daug pasikliauja medžioklės sėkme, pelėdos dažnai sukaupia maistą „lietingą dieną“. Triušio pelėdos eina dar toliau: į savo skyles įeina kitų gyvūnų mėšlo gabalėliai, taip pritraukdami atgal mėšlo vabalus, kuriuos jie nori valgyti.

Dauginimasis ir palikuonys

Dėl rūšies tęsimo, pelėdos apie tai galvoja net žiemą, maždaug vasarį: šiuo metu jie pradeda ieškoti pačių draugo. Vyrai stengiasi pritraukti moterų dėmesį su šūksniais, ir jei jie pavyksta, prasideda bausmės ritualas, kuris apima ir partnerio grobį, taip pat abipusį strokavimą ir šviesą.
Po to paukščiai stato lizdą, o patelė - nuo dviejų iki penkių baltų kiaušinių. Ji nedelsdama pradeda liūtis, kai tik atideda pirmąjį - kaip ir visi grobio paukščiai. Todėl nenuostabu, kad po mėnesio, kai ateina viščiukų inkubavimo laikas, jų dydis ir vystymasis labai skiriasi. Dėl šios priežasties iki to laiko, kai žemyn pakeičiamas suaugusiųjų plunksnas, 1–2 viščiukai gyvena iš viso pelėdų, nepaisant to, kad tėvai rūpestingai juos prižiūri.

Tai įdomu! Moterys inkubuoja kiaušinius, trumpą laiką palieka juos tik vieną kartą per dieną, o vyrai rūpinasi savo ir būsimais palikuonimis: maitina ją savo grobiu, jos nebuvimo metu ją pakeičia kaip vištą ir apsaugo savo draugę ir kiaušinius nuo galimų bandymų iš kitų plėšrūnų.

Jau tris savaites tėvų lizdą gyvena jau jauni jauni paukščiai, tuo metu mokantis medžioklės ir savarankiško gyvenimo gudrybių. Pelkės tampa lytiškai subrendusios maždaug vienerių metų amžiaus, ir nuo to laiko jie gali pradėti ieškoti pačių draugo ir pastatyti lizdą būsimam broliui.

Gamtos priešai

Paukščių, gyvenančių netoli žmonių gyvenamosios vietos, naminės katės gali būti pavojingos ir tropikų beždžionėse, taip pat dažnai gyvenančios netoli miestų. Be to, taip pat gali būti pavojinga ir grobuoniški ir visagaliai paukščiai, ypač vargai, kurie gali užpulti peteliškus, sėdinčius ant medžių šakų ir skersti juos iki mirties. Pūslelius pūslėse yra daug gyvatės rūšių, kurios gali lengvai nuskaityti į lizdus.

Tačiau didžiausias pavojus šių paukščių gyvybei yra ne stuburiniai plėšrūnai, bet ir išoriniai bei vidiniai parazitai. Būtent jų infekcija laikoma pagrindine priežastimi, kodėl tiek daug žudikų miršta, net ir neturėdami laiko pasikliauti.

Gyventojų ir rūšių būklė

Šiuo metu pelėdos - visos trys Athene genties rūšys yra viena iš mažiausiai susirūpinusi rūšių. Jų gyventojų skaičius yra gana didelis, o platinimo plotas yra platus, kad pagrįstai būtų galima manyti, kad pelėdos yra paukščiai, kuriems artimiausioje ateityje neabejoja išnykimas. „Sychyi“ tik iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip pelėdos ir pelėdos. Tiesą sakant, jie yra daug mažesni. Благодаря своей буровато-песочной окраске, эти птицы являются настоящими мастерами маскировки, так, что многие люди слышали, как кричат сычи, но мало кто может похвастать тем, что видел их.

Nepaisant to, kad daugumoje regionų, pavyzdžiui, Vidurio Rusijoje ir Indijoje, jie laikomi nesėkmių ir nelaimių pranašais, kai kuriose vietose, pavyzdžiui, Sibire, pelėdos, priešingai, laikomos gerais keliautojų globėjais, kurie neleis jiems prarasti miškas ant įsipainiojusių gyvūnų takų ir jų šūksniai parodys asmeniui tinkamą kelią. Bet kuriuo atveju, šis paukštis, gyvenantis arti žmonių gyvenamosios vietos, nusipelno pagarbos ir artimiausio dėmesio. Ir tai nėra nieko, kad 1992 m. Pelėda buvo užfiksuota vandenženklio pavidalu 100 gildininkų.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Pelėda - juokingas pelėdos ir mielas pelėdos. Kompiliacija. naujas (Lapkritis 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org