Paukščiai

Kur mėsos antys gyvena ir ką valgo

Pin
Send
Share
Send
Send


Dažnai galima stebėti, kaip vandens paukščiai plaukia tvenkiniuose. Laukiniai antys yra labiausiai paplitęs tokių paukščių tipas. Žmonės dažnai maitina juos įvairiais maisto produktais. Tačiau ne visi žino, kad daugelis produktų yra žalingi paukščių sveikatai. Kas yra paprastos kepenėlės antis, kaip ji gyvena ir ką ji valgo laukinėje gamtoje?

Rūšių aprašymas

Laukinės antys priklauso anseriformų ančių šeimai. Žmonės juos vadina pelkėmis. Manoma, kad ši paukščių rūšis yra pritaikyta prie sezoninės migracijos. Pelkės yra didelės. Tarp kitų rūšių jie pasižymi savybėmis išorinis ženklai:

  • supaprastinta karkaso forma,
  • trumpas kaklas
  • maža galva
  • plokščias ir platus snapas su dantimis ir ragų plokštelėmis šonuose,
  • poodinio riebalų sluoksnio buvimas, t
  • galingos pėdos, panašios į papuošalus, įrengtos membranomis.

Moterys ir vyrai yra labai skirtingi. Vyras yra ančių, drake yra daug didesnis ir spalvingesnis. Jei pažvelgsite į moterį ir vyrą, susidaro įspūdis skiriasi paukščių rūšys. Drake svoris svyruoja nuo 1,6 iki 2 kg, nes vasarą paukščiai sveria mažiau. Moterys sveria apie 1 kg. Maisto svoris ir kokybė turi įtakos paukščio svoriui.

Paukščio kūnas yra apie 60 cm ilgio, o sparnų aukštis siekia 1 metrą. Moterų sparno ilgis yra 28 cm, o drake - šiek tiek trumpesnis - 26 cm, pelkių ančių spalva padeda jiems pasislėpti natūraliomis sąlygomis. Trečiadienis buveinės, kurioje jie gyvena. Moteriškos kepurės turi rudos spalvos spalvą, panašią į kamufliažas. Jos pilvas turi turtingesnį atspalvį. Sąskaita yra tamsiai pilka arba alyvuogių. Paukščių paukščiai atkreipia dėmesį į raudoną arba oranžinę spalvą.

Drakes atrodo patrauklesnė. Vyriškos kaklo ir galvos spalva yra tamsiai žalia. Vyrų kakle yra pastebimas baltas ratlankis. Jų pėdos yra oranžinės, krūtinės ir gūžinės kaštonų spalvos. Vyrams snapas yra tik alyvuogių žalia. Drake spalva visada patraukli moterims.

Platinimo ir buveinių sritis

Plačiausiai pelkė yra įprasta šiauriniame pusrutulyje. Jie lizdavo šiaurinėse platumose, taip pat šiltame subtropiniame klimate. Europos dalyje jie yra visur. Vienintelės išimtys yra Skandinavijos aukštumos.

Pelkės yra iš dalies migracijos paukščiai. Pavyzdžiui, Grenlandijoje ar Islandijoje kai kurie paukščiai nepalieka savo vietų. Likę paukščiai siunčiami į Britų salas. Dauguma Europoje gyvenančių pelkių yra sėdimas.

Kaip ir daugelis didžiųjų ančių rūšių, jie paprastai gyvena netoli vandens telkinių ar pelkių. Paukščiai mėgsta upes su nuolatiniu srautu, sekliuose ežeruose ir tvenkiniuose. Būtinos buveinių ančių sąlygos yra šios reikalavimus:

  • nendrės
  • tankiai augančius krūmus,
  • seni kritę medžiai.

Visos šios sąlygos bus jų natūrali apsauga, apsauganti. Jie yra būtini, kad paukščiai galėtų praleisti naktį, taip pat kiaušinių dėti ir perinti. Dėl šios priežasties ant ežerų ar upių, kuriose bankų augalija nėra, praktiškai nerandamos antys.

Nepaisant to, kad pelkės yra labai drovios, jos taip pat gali įsikurti mieste. Jie greitai priprasti prie žmonių, jei jie maitina juos ir artėja prie jų.

Mūsų platumose antys gali likti, jei rezervuarai neužšąla. Daugelis paukščių migruoja žiemą į šalis su daugiau šiltas klimatas:

  • pietinėje Kinijos ir Europos dalyje
  • Iranas,
  • Irakas
  • Šiaurės Indija
  • Meksikos įlanka.

Jie mėgsta įsikurti šalia seklių rezervuarų su pakankamu kiekiu pašarų.

Ką mėsos antys valgo?

Kalbant apie maistą, ši paukščių rūšis yra gana nepretenzinga. Ši rūšies savybė padeda jiems prisitaikyti prie skirtingų buveinių sąlygų. Dažniausiai maistas, kurį jie suranda netoliese esantiems rezervuarams. Antspaudai periodiškai panardinami į vandenį, kad rastų maistą tvenkinyje. Ieškodami maisto, pamatysite, kaip tik iš kaktos ir pelkės kūno užpakalinės dalies išeina iš vandens. Padedant pailgos galvutės, paukščiai randa apačioje labiausiai įvairūs maistas:

  • mažos žuvys
  • vandens vabzdžiai,
  • sraigės ir strypeliai,
  • ikrai
  • dumbliai ir šaknys
  • mažos varlės,
  • duckweed, kuris dažnai patenka į vandens paviršių su stovinčiu vandeniu.

Paskutinis maisto tipas yra tikras malonių delikatesas. Maisto įsigijimo būdas turi įtakos paukščio buveinės pasirinkimui, nes jis gali nusiaubti gylį. Pradėjus vasarą, antys dažnai skrenda į laukus, kuriuose auga grūdai. Toks maistas yra papildomas mitybos šaltinis.

Augalų ir gyvūnų maisto filtravimas atliekamas ant seklios anties vandens. Filtravimas vyksta per raguotas skardos plokšteles. Vasarą paukščiai daugiausia maitina augalų maistą. Moterims reikia dvigubai daugiau maisto, kad būtų galima veisti ateities palikuonis.

Jei norima maitinti tokius vandens paukščius artimiausiame tvenkinyje ar ežere, tai turėtumėte žinoti naudinga jiems maistas bus:

  • tarkuotas sūris
  • minkštos daržovės ir vaisiai
  • avižiniai dribsniai.

Jie negali būti maitinami balta duona, nes toks produktas sukelia pilnatvės jausmą. Tiesą sakant, klaidingas sotumas leidžia jiems atsisakyti savo įprastos maisto paieškos. Antys nerekomenduojama duoti daug maisto, nes paukščiai greitai priprato prie tokio maisto ir tada nenori savarankiškai gauti maisto. Kai kurie iš jų atsisako skristi į šiltą šalį žiemą ir dėl to mirti.

Veisimas

Po gyvenimo metų paukščiai yra pasiruošę poruotis. Sėdintys asmenys poravosi rudenį, o migruojančių paukščių - pavasarį. Jau kovo mėnesį jie pasirodo vietovėse lizdus, o ant vandens vis dar yra ledo. Moterys labai dažnai skrenda į daugiau pietinių platumų, todėl vėliau grįžta į lizdus, ​​o ne gręžinius.

Poros suformuojamos jau žiemą, o kai kurios palaiko santykius nuo praėjusio sezono. Gražūs vyrai pradeda rūpintis moterų antimis. Jie organizuoja vestuvių šokius, bandydami laimėti ančių simpatiją. Dažnai tarp moterų yra kovoja tarp drakes. Kartais antys provokuoja kovas tarp drakes.

Pelkės auginamos poromis arba mažomis kolonijomis. Paprastai drebulės yra didesnės nei moterys. Taip yra dėl dažno paukščių mirties po kiaušinių inkubacijos ir viščiukų perėjimo.

Drakų veikla prasideda ankstyvą pavasarį ir trunka iki gegužės mėnesio. Keletas vyrų susirenka į pulką ir plaukia aplink patelės. Kai antis pasirenka pačių draugą, jis pradeda plaukti aplink pasirinktą ir nusišyla, pakreipdamas galvą atgal. Vyras nuolat laikosi pasirinkto, prieš perinti kiaušinius. Beveik visada antis rūpinasi būsimais palikuonimis.

Lizdai sutvarkykite krūmynus, panašius į griovelius žolėje ar ant žemės. Ant jo nuleidžiami kraštai, o viduje jie skleidžia minkštą ir sausą žolę. Vienoje sankaboje moterys paprastai užima 7–12 kiaušinių. Jie yra baltos spalvos su žalsvai atspalviu. Inkubuojant kiaušinius, drake skrenda ir užsikrečia.

Mažiau nei po mėnesio pasirodo viščiukai ir 10 valandų po jų atsiradimo, antis veda juos į vandenį. Ji pradeda mokyti juos plaukti ir nardyti. Ančiukai auga labai greitai, o per mėnesį jų svoris bus apie 1 kg. Jauni ančiukai gali valgyti savarankiškai be mamos pagalbos. 50 dienų po gimimo jaunuoliai gali skristi. Laukinėje gamtoje girnelės gyvena 15-20 metų, o nelaisvėje gali gyventi 25 metus ar ilgiau.

Aprašymas ir buveinė

Su įvairiapusiška ir pakankama mityba moterų svoris siekia iki 1,5 kg, o vyrų - 2 kg. Kūno ilgis yra 57 cm, drake yra 60 cm, ančių sparno ilgis yra 30 cm, sparnų ilgis - 100 cm.Ši laukinių ančių rūšis gerai auga nelaisvėje, todėl ją augina ūkininkai.

Vyrų ir moterų išvaizda labai skiriasi. Moterys yra nepastebimos, jų spalva susilieja su bendrąja pakrantės linijos išvaizda: rusvai plunksnomis, tamsesnėmis ant pilvo, tamsiai rudos arba alyvuogių snapo, raudonos arba oranžinės letenos. Neaiškumas ir gebėjimas susilieti su ančių aplinka yra būtinybė išgyventi, kad išgelbėtų palikuonis.

Gražūs drebėjimai gerokai skiriasi nuo jų merginų. Žalsva arba smaragdinė galva su atspalviu, balta apyrankė ant kaklo, gestano ir krūtinės srityje esančios kaštoninės plunksnos, alyvuogių snapas ir ryškios oranžinės letenos daro pernelyg pastebimą. Šviesus atspalvis taip pat skirtas plėsti plėšrūnų ir medžiotojų dėmesį iš moterų ir palikuonių.

Pelkių ančių diapazonas yra platus. Ančių gyvenamos visoje Eurazijoje, kai kuriose JAV, Afrikos, Naujosios Zelandijos, Australijos vietose.

Pelkių antis - migruojantis paukštis. Žieminiai paukščiai siunčiami į švelnų klimatą turinčius regionus, pavyzdžiui, Iraką, Iraną, Pietų Europą, Indiją, Pietų Kiniją, Meksikos įlanką ir pan. Kai kuriuose regionuose antys lieka žiemą su neužšąlančiu vandeniu.

Gyvenimo būdas ir mityba

Kaip ir visos ančių rūšys, ant gretimų ežerų, lėtai tekančių upių, pelkių, antys pelkė šalia. Ne tik gėlavandeniai, bet ir sūdyti. Pagrindinė ančių atsiskaitymo sąlyga yra kamufliažinių kliūčių buvimas pakrantėje. Antys jaučiasi saugiai tankiuose negyvų medžių, krūmų, nendrių tankiuose. Pelkių antys nenusileidžia į atvirų ir uolų krantų rezervuarus, nes antims reikia natūralių prieglaudų saugiam šėrimui, nakvynėms ir perinti skirtiems kiaušiniams. Nepaisant atsargumo ir baimės, antys gana dažnai būna miesto rezervuaruose, kur jie yra tamsinami, nuolat maitindami juos.

Dėmesio! Maitindamas trupinius, žmogus kenkia laukiniams paukščiams. Ančių duona yra kenksminga - ji sukelia ligas, kurios lemia paukščio mirtį.

Pelkių antys gali gyventi pulkuose (iki kelių šimtų asmenų), poromis ir netgi atskirai. Ančių laukinio gyvenimo trukmė tikriausiai yra 15 metų, nelaisvėje su gera priežiūra ir tinkama mityba, pelkės gyvena iki 25 metų.

Be žmonių, antys turi daug priešų lauke. Antys medžiojamos:

  • kiti paukščiai (pelkės, kepsniai, dideli kirai ir varnos ir tt), t
  • plėšrūnai (lapės, marinukai, audinės, skruzdės, usūriniai šunys, ūdros ir tt).

Maitinant antis, pelkės yra nepretenzingos ir maitinasi tik tuo, kas randama rezervuaruose:

Ančių maitinimo būdas lemia buveinę - pelkės įsikuria sekliuose vandens telkiniuose, nes jie negali nardyti dideliais gelmiais. Pelkių antys nepatinka greitos ir gilios upės, nes po maisto surinkimo jie nardomi, bet pasiima iš apačios, panardina kūną po vandeniu ir palieka uodegą ir kojeles ant paviršiaus.

Veisimo sezonas

Iki metų suaugę paukščiai yra pasirengę poravimuisi, todėl nuo pat rudens sėdimos antys yra sukurtos poros, kurios kartu praleidžia žiemą. Migruojančiuose paukščiuose lizdą sudaro poros. Veisimo sezonas vyksta nuo balandžio iki rugpjūčio mėnesio, priklausomai nuo to, ar jis gyvena, ar migruoja. Drebulių pulkuose daugiau nei moterys dėl to kovoja ir agresija nėra neįprasta. Laimėjęs vyras pasirenka moterį ir pradeda įkalinimo ritualą. Taip atsitinka, kad pinti pasirenka porą, kuri apjuosia aplink pasirinktą.

Ančių lizdai įrengti netoli vandens. Vyras aktyviai dalyvauja rengiant lizdą ir saugant teritoriją. Visoje sankaboje drake apsaugo antis ir skrenda tik tada, kai antis pradeda perinti kiaušinius.

Sankaba yra 7-12 baltų su žalios spalvos atspalviu 50 g sveriančiais kiaušiniais. Jei pirmasis sankaba miršta, moterys vėl nustato kiaušinius. Paprastai antroji sankaba yra nenaudojama.

26-28 d. Inkubavimo dieną kiaušiniai išliejami iš kiaušinių. Po 12 valandų antis veda ančių ančių į vandenį. Jauni gyvūnai greitai priauga svorio, o pirmojo mėnesio pabaigoje jie sveria nuo 800 gramų. iki 1 kg

Taigi, pelkės yra garsiausios laukinių ančių rūšys. Jie yra visagalūs ir prisitaiko prie bet kokių natūralių sąlygų. Todėl šie paukščiai yra įsikūrę visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą.

Laukinių ančių maitinimas

Ornitologai išskiria kai kurias ančių grupes. Tarp jų, upė, nardymas, peganki, ančių-garlaivių, kurie negali skristi, ir visas laikas, praleistas tvenkinyje. Pašarai paukščiams priklauso nuo jų buveinės. Upių rūšių paukščiai visada yra sekliuose vandenyse. Tarp jų labiausiai paplitusios kepenys, uogienės, sviyaz, pintail, pilka antis. Jų snapas yra plokščias, o viduje - kubilai.

Paukščiai maitina augmeniją ir rezervuarą bei ant kranto. Jie sugeba nardyti, bet jie nėra visiškai panardinti į vandenį. Jie neria, kad gautų augalų, moliuskų ir mažų vėžiagyvių šaknis ir lapus iš seklios dugno. Upių ančiose stebėta mityba. Jie visą dieną praleidžia ant vandens ar pakrantės augmenijos, naktį pulkai vyksta į laukus su grūdais. Kokie upės angos valgo:

  • paukščiai medžioja valgyti augaliją, esančią ant vandens paviršiaus. Tai apima duckweed, rogolniki, vodokras varlė. Kai kurie podvortsy rinkti dumblius ir naminius gyvulius, padaryti derliaus nuėmimą žiemai,
  • antys valgė kraigo šukos vaisius ir stiebus. Lengvai pasiekiamas sekliuose vandenyse
  • ant kranto, jie valgo dribsnius, kiaulpienius, dobilus,
  • skristi į laukus kviečių, soros, rugių, miežių.

Kartais galite žiūrėti antį, valgantį žuvį. Moltingo laikotarpio metu paukščiams reikia mineralų ir daug baltymų, todėl jie sugaunami sekliuose vandenyse ir krapuose, žuvyse ar varlių kiaušiniuose, ant tvenkinio gyvenančiuose vabzdžiais. Kartais antys valgo varles, tačiau varliagyviai nėra jų pagrindinis maistas. Asmenys retai gaudo varles ir rupinius, kol jų plunksnos auga arba baigiasi kiaušinių gamyba.

Nardymo antys mėgsta gilius tvenkinius. Dauguma laiko, praleisto tvenkinyje, jie retai išeina į krantą, nelaukia grūdų laukais. Tarp nardymo rūšių išsiskiria nardymas ir juodas. Gilūs ežerai renkasi puodą.

Paukščiai gali nardyti iki 6–7 m gylio. Po vandeniu jie lieka pakankamai ilgai, plaukdami 10 m atstumu. Tuo pat metu jie greitai dirba su sparnais ir galūnėmis. Jų snapas yra siauresnis nei upių ančių. Dantys ant vidinio krašto yra gerai apibrėžti:

  • nardymo rūšys antys valgo žuvis, o ne tik mažos, bet ir gana didelės. Jie gali valgyti iki 20 cm ilgio silkes,
  • iš apačios jie pasiekia moliuskus ir vėžiagyvius,
  • ančiukai pirmosiomis dienomis maitina vandens augmeniją,
  • tėvai juos kepina, žuvys neršia. Jie moko savo palikuonis nardyti. Jaunimas pradeda žvejoti savarankiškai arčiau nei 30 dienų.

Varliagyviai gyvena vandenyje netoli kranto, todėl nardymo ančių veislės, būdamos giliai gyvenantys paukščiai, nevalgo varlių. Amfibijos įeina į dietą tik tada, kai antys į krantą patenka į krantą, bet retai tai daro. Medžiotojai nemėgina gauti ančių ar nardyti. Jų mėsa turi ypatingą skonį.

Antis parko tvenkinyje valgo tuos pačius maisto produktus, kaip ir asmenys atviruose vandens telkiniuose. Dažnai vaikai ir suaugusieji, apsigyvę parke, sunaikina. Į tvenkinį jie išmeta duoną, sausainius, likusias picas ir karštus šunis. Paukščiai viską valgo, bet tokio nenatūralaus maisto nauda jiems bus maža. Greičiau jis pakenks paukščio kūnui. Ornitologai primygtinai ragina neuždirbti laukinių ančių kepinių.

Ką duoti laukinių ančių?

Laukiniai paukščiai gali gauti savo maistą. Padėkite juos žiupsnelis. Tokie atvejai gali būti pernelyg sausi orai, dėl kurių vandens telkinys išdžius. Kartais paukščiai neteisingai nustato klimato kaitą, nesijaučia šalčio.

Ančių pulkai lieka rezervuare, neturi laiko migruoti, kai ežeras yra uždengtas ledu. Šaldytuose arba sausuose rezervuaruose jiems nėra maisto. Jiems reikia žmogaus pagalbos.

Šie reiškiniai pasireiškia labai retai. Dažniausiai, kai tvenkinyje trūksta maisto, pulka skrenda, ieškodama kitų rezervuarų, kur ji randa maisto. Instinktas taip pat retai atneša paukščius. Paprastai jie ruošiasi migracijai pirmuoju šalčiu, nesulaukę vandens užšaldymo.

Sergantis ar sužeistas paukštis, kuris negali atlikti tolimojo skrydžio, gali likti rezervuare. Taigi silpnintiems asmenims reikia pagalbos. Paprastai žmonės paima juos į savo naminius namus.

Ornitologai įspėja, kad šėrimo paukščiai gali jiems tarnauti. Kokia yra asmens nereikalingos „labdaros“ žala:

Kaip atrodo antis?

Iš išorės laikytojas labai panašus į kepenėlę, tačiau jis yra mažesnis. Drakos kūno ilgis yra 52 cm, patelės - 40 cm, o vyrų kūno masė - 1 kg, o moterys sveria ne daugiau kaip 500 g. Antis gyvena sekliuose vandenyse ir giliame vandenyje. Jo išskirtinis bruožas yra platus snapas. Jis yra 7 cm ilgio, o pagrindas yra siauresnis nei galas. Taip yra dėl paukščio mitybos. Jai patogu filtruoti vandenį per plačią snapą.

Įdomus aprašymas, kaip ančių šeimos gauna savo maistą. Sibiro audėjas valgo ne tik dumblius, bet ir vėžiagyvius, moliuskus, vabzdžių lervas, kepti. Antis mažina savo snapą į vandenį, surenka augalus, ieško vabzdžių ant vandens paviršiaus.

Ji gali nardyti, bet ji visiškai nardina po vandeniu. Norėdami gauti maistą iš tvenkinio dugno, paukščiai pradeda pasukti ant vandens, todėl sūkurinė vonia. Šis sūkurinė vonia iš dugno pakelia dumblius, vėžiagyvius ir kitus maisto produktus:

  • у птиц отмечается половой диморфизм. Селезни в брачный период отличаются от самок своим оперением. Самцы яркие. Самки имеют скромный окрас пера. Он бурого цвета с белыми вкраплениями. Перо различного оттенка образует на теле индивидуальный узор. Особенно красив он в области воротниковой зоны. Бурое перо с белым кантом смотрится на утке очень нарядно,
  • Drebulės galva yra tamsus su žaliu atspalviu. Akies rainelės yra ryškiai geltonos spalvos. Akys išsiskiria nuo tamsios spalvos.
  • kaklo tamsiai ruda, lygi, balta apykakle,
  • atgal juoda su mėlyna ir žalia spalva. Tas pats plunksnas turi uodegą ir viršutinę dalį,
  • šoninės ir pilvo pusės,
  • tiek drake, tiek moteriškoje veidrodyje yra ryškiai žalios pirminės plunksnos. Kaimu yra rudos spalvos plunksnos.

Paukščiai yra tylūs. Jų balsas yra kurčias, tylus, užgaulus. Jie šaukia tik tada, kai būtina įspėti apie artėjančius pavojus. Jie skrenda tyliai. Poravimosi sezono metu drakes nesukelia trilių, kaip tai daro kitų rūšių ančių vyrai.

Pūkinė antis yra migruojantis paukštis. Iš Europos antys migruoja į Bulgariją ir Rumuniją, Juodosios jūros pakrantėje. Vidurio Europoje vidurdienis migruoja į Afriką, Šiaurės Nigeriją, Ugandą, Raudonosios jūros pakrantėje. Iš Azijos šiaurinių ir centrinių dalių antys skrenda į Iraką, Iraną ir Transkaukaziją. Kai kurie paukščiai pasiekia Japoniją ir Australiją. Šiaurės ganytojas migruoja į Meksiką, Antilus.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Kalakutiena sveikesnis požiūris į gyvenimą! (Lapkritis 2022).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org