Paukščiai

20 iš labiausiai neįprastų paukščių, kuriuos galbūt negirdėjote

Pin
Send
Share
Send
Send


Reikalingos įvairios sijos, svarbios sijos yra svarbios! Kažkas motina - gamta davė nedidelį snapą, ir kažkas tapo didžiausios snapo savininku. Ir neteisinga manyti, kad paukščiai naudojami tik paukščiams. Jis yra būtinas pagalbininkas daugelyje paukščių gyvenimo sričių. Ką? Kuris paukščiai turi labiausiai neįprastas sijas?

Štai keletas įdomių faktų apie labiausiai „išskirtinius“ žiedus ir jų „vežėjus“.

Rock Cock

Šio paukščio, kuris gyvena akmeninėse Pietų Amerikos vietose, snapas yra gana didelis, bet nematomas. Tiksliau, jis, kaip ir šydas, padengtas plunksnomis. Šios plunksnos yra šukos, pradedant nuo galvos ir baigiantis beveik pačiai snapo galai.

Kodėl tai reikalinga? Galų gale, jis labiau trukdo maistui nei padeda. Galbūt taip, bet tai reikalinga kitam - pritraukti partnerį, o partnerį. Faktas yra tai, kad didžiausi ir gražiausi kailiai yra vyriški, moterys yra kuklesnės. Kai akmeninis gaidys pradeda ieškoti savo partnerio, jis pradeda, pūkinėdamas keterą, garsiai šaukti. Moteris pasirenka vyrą, kurio šukutės atrodo jai gražiausios.

Iš lotynų kalbos šio paukščio pavadinimas reiškia „arktinį vienuolį“, iš anglų kalbos - „riebalų žmogus“, o pavadinimas „dead end“ - rusų šaknys. Jis yra sujungtas su nelygia snapo forma.

Tarnauja taip didelis snapas, kad pritrauktumėte partnerį ar partnerį. Prieš pasivaikščiojimo laikotarpį, tiek vyrams, tiek moterims, snapai yra geltonos spalvos, tačiau bausmės metu jie tampa raudoni.

Snapas gali būti naudojamas jaunam paukščiui atskirti nuo suaugusiojo: jauniems gyvūnams snapas yra ilgas ir plonas, o suaugusiems - platinamas.

Senasis užraktas turi savo vagų vagas. Kad apgautumėte jauną partnerį su raudona snapeliu, atrodo, kad seniūnai neturi mirusiųjų!

Toks platus snapas padeda nugaišus žvejybai. Ir mirę galai labai mėgsta žuvis! Jie neria po vandeniu ir greitai plaukia ieškodami „vakarienės“, nustatydami judėjimo kryptį su kojomis ir svyruodami sparnus. Jei žuvusysis užsikrauna žuvį, jis nedelsdamas praryja grobį, nesikelia į paviršių, ir, jei jis sugauna žuvis viščiukams, jis jį laiko savo snapelyje. Jis vienu metu gali paimti kelias žuvis (iki 20 vnt.), Paspaudus jas į liežuvio viršūnę su liežuviu.

Ir snapas padeda aklavietei iškasti gilias skyles perintiems viščiukams.

Iš anglų kalbos išverstas, paukščio pavadinimas paverčiamas kaip „dailininkas“. Gražus! Gamta aiškiai apgaudinėjo vargšą paukštį, kai ji perdavė plunksnų grožį, tačiau galbūt ji davė kitoglavai ką nors?

Kinijoje didžiausias snapas tarp visų paukščių (žinoma, palyginti su kūno dydžiu). Bet ar lengva kitoglave gyventi su tokiu snapu - čempionu? Ne iš tikrųjų.

Skrydžio metu, kitoglavas taip pat spaudžia snapą į krūtinę, o taip pat pailsėdamas. Faktas yra tai, kad be chitoglawo snapo galva yra labai didelė, kurią galima suprasti iš pavadinimo. Galva su snapu sudaro didelę viso paukščio kūno dalį. Ne viena kaklo negali atlaikyti tokios masės! Pažymėtina, kad kitoglav yra gana didelis paukštis. Jo svoris gali siekti 7 kg, sparnų ilgis - 2,5 m, aukštis - 1,5 m.

Akivaizdu, kad su tokiu kūnu kitoglavas negali pasigirti džiaugsmu, ir jam to nereikia. Jis nenaudoja grobio, bet laukia jos, stovėdamas vienoje vietoje: ant kranto arba sekliuose vandenyse. Kartais su savo snapu jis „suplena“ aplinką, kad išgąsdintų „vakarienę“, kuri ten paslėpta, ir tai yra varlės, gyvatės, žuvys, moliuskai, vėžliai ir netgi nedideli krokodilai. Bet kartais baidarė vis dar gali atlikti nedidelį važiavimą, jei jis mato „gyvą delikatesą“ per trumpą atstumą nuo jo. Kitoglavas gaudo grobį savo didžiuliame snape - kibiras ir jį nuryja.

Mano nuomone, snapas turi dar vieną funkciją. Šiltuose banginių medžioklėse dedami kiaušinių snapeliai arba jau išperinti viščiukai ir maudami juos vėsioje vandenyje, kad išgelbėtų nuo perkaitimo.

Garbanotas pelikanas

Vyriško garbanotojo pelikano snapas gali siekti 50 cm (tai yra 1,8 m paukščių augimas ir 3,5 m sparnų sparnas).

Skrydžio metu pelikanas sulenkia ilgą kaklą, kad galva su snapeliu atsidurtų ant kūno, tik šiek tiek išsikišus į priekį. Pailsėjęs, paukštis taip pat priverčia galvą ant nugaros.

Į pelikano apatinį žandikaulį sumontuotas odos maišas, kuriame gali būti daugiau vandens kibirų. Ant nugaros, pelikano viršutinio žandikaulio gale yra kablys, kuris palengvina slidžių grobių laikymą savo snape.

Toks snapas padeda pelikanui žvejoti. Norėdami tai padaryti, paukštis nuleidžia galvą į vandenį, kaip tinklas, patraukia žuvį su savo snapeliu, paverčia jį nedideliu judesiu, kad jis patektų į gerklę su galva ir ją nurytų.

Akivaizdu, kad grobio užfiksavimas, pelikanas į savo maišelį traukia daug vandens. Norėdami atsikratyti jos, jis užlenkia savo snapą ir spaudžia odos maišelį prie krūtinės, kad išspaustų vandenį iš jo, palikdamas tik grobį.

Pelikanai didžiąją laiko dalį praleidžia ant vandens, todėl jų plunksnos tampa šlapios. Čia vėl snapas ateina į gelbėjimą. Pelikanas pakaitomis snapas patraukia plunksną prie pagrindo ir perkelia jį į švirkštimo priemonės kraštą, purtant vandenį.

Pelikano maišelis turi dar vieną funkciją, tačiau jis susijęs su paukščių, gyvenančių vietose su druskos vandeniu. Jie surenka lietaus vandenį savo maišeliuose gerti.

Žvelgiant į tukaną, atrodo, kad jis įdėjo į juodą smokingą, baltą marškinėlį ir įdėjo į didžiulį ryškią snapą, visiškai nesusietą su jo kūnu. 60 cm kūno ilgio snapas siekia 20 cm, o jo svoris - tik 5% viso paukščio svorio.

Tucano snapas yra ryškiai geltonos spalvos, su išilgine raudona juostele viršuje, juoda dėmelė ant galo ir pjūvis ant kraštų, pavyzdžiui, pjūklo. Norint išlaikyti „maistą“, jiems reikia tukano.

Iš karto kyla klausimas: kaip toks paukštis gali sulaikyti tokį svorį ir kodėl? Su snapo svoriu viskas yra gana paprasta - tai labai lengva, nes ji yra tuščiavidurė (ji turi porėtą struktūrą).

Tačiau situacijos dydis yra blogesnis. Pasak mokslininkų, mažesnis snapas būtų patogesnis, kai „mėsos“ maistą, būtų patogiau skristi su juo, ir būtų lengviau gauti maistą. Bet dabar toukanas turi išvalyti maistą, patraukti jį su savo snapelio galu, mesti jį ir, pakėlus galvą, patraukti jį į skristi ir nuryti.

Kai kurie ekspertai mano, kad knupo toucanai gali gauti maisto iš sunkiai pasiekiamų vietų, pavyzdžiui, iš plonų šakelių, kurios netelpa paukščio svorio. Be to, su tokiu snapeliu, toukanai labai neryškiai nulupia vaisius.

Kodėl mums reikia ryškių snapų spalvų? Taip pat nėra aišku. Jis neišgąsdina plėšrūnus maitinančių plėšrūnų, kaip ir jų didžiulis snapas.

Vis dėlto per daugelį metų puikiai sugeba egzistuoti tozanas, o tai reiškia, kad dėl kokių nors priežasčių tai reikalinga, paprasčiausiai, mes dar nesupratome, kodėl.

Stebinantis faktas: tukano snapas yra pralaidus kraujagyslėms, o tai padeda paukščiui reguliuoti kūno temperatūrą.

Šalmo snapas

Kitas šio paukščio pavadinimas yra šalmas, turintis ragą.

Viršutinėje rago snapo dalyje (nuo pagrindo iki snapo vidurio) yra tankus šalmas. Galva su snapeliu ir šalmu sudaro daugiau kaip 10% viso paukščio svorio. Jie (šalmas ir snapas) yra geltonos spalvos, šonuose yra raudonos spalvos atspalvis.

Kodėl Hala reikia tokių „dekoracijų“? Sunku pasakyti. Vienas dalykas yra tikras, kad vyriškoji kalao labai sumaniai kovoja su savo snapeliais, svyruodama ore. Kartais jie yra taip priklausomi, kad flopo į žemę, bet jie vis dar nesustabdo mūšio.

Raudonasis mokamas karalius

Šis trisdešimties centimetrų paukštis su raudonu snapu yra ganytojo giminaitis. Ji yra plėšrūnas, kuris maitina vabzdžius, sraiges, varles, žuvis ir mažus paukščius. Toks didelis snapas, žinoma, supaprastina maisto gavimo procesą.

Flamingas yra didelis paukštis, turintis „nuskustas“, išlenktas žemyn, snapas. Viršutinėje snapo dalyje yra plaukai - filtrai, per kuriuos paukštis išleidžia vandenį, filtruoja maistą. Ji įeina vandenį į burną, uždaro savo snapą, perduoda jį per filtrą ir nuryja maistą.

Hummingbird Mecheklyuv

Hummingbird Mecheklyuv turi 11 colių ploną snapą, sulenktą aukštyn, su kūno ilgiu 17-20 cm! Su juo paukštis ištraukia nektarą iš pakabinamų gėlių ir plačiai atveria vabzdžius.

Yra graži legenda apie šiuos paukščius. Kai Kristus buvo nukryžiuotas ir patyrė didžiausią skausmą, paukštis skrido į jį ir bandė ištraukti nagus iš savo kūno. Bet ji nepavyko - ji tiesiog išlenkė savo snapą ir nusidažė krūtinę su Kristaus raudonuoju krauju.

Kryžiuje viršutinė ir apatinė snapo dalys yra kerta viena su kita. Toks snapas padeda paukščiui pakilti šakas, netgi aukštyn kojom. Beak crossbill gali nelygiai nulupti spurgų sėklas, nuplėšdama svarstykles.

Briliantinis dažymas

Jo santuokinė suknelė vyrams paprastai yra ryškiai mėlyna (kartais juoda). Ne veisimo sezono metu vyrų spalva nesiskiria nuo moterų spalvos, pilkai rudos spalvos. Verta pažymėti, kad šie paukščiai yra daugiakalbiai, be to, skirtingi partneriai padės moterims auginti viščiukus.

Karūnuotas skrudintuvas

Yra keturių tipų karūnuotųjų lėktuvų. Iš pirmo žvilgsnio paukštis yra įprasta, bet jei jį erzinti, pastebėsite, kaip ji ištirpina savo švelnį tufą. Vyrai turi ugnies raudonos plunksnos su žiedais, o patelės yra oranžinės arba geltonos spalvos.

Scaly Rojaus paukštis

Šis paukštis gyvena drėgnuose miškuose Naujojoje Gvinėjoje. Ji skiriasi nuo neįprastų ilgų plunksnų, kilusių iš galvos. Kai jis pirmą kartą buvo įvežtas į Europą, žmonės manė, kad plunksnos nebuvo realios.

Daugelis mano, kad šis paukštis yra gražiausias pasaulyje. Tai yra Gvatemalos nacionalinis paukštis, jo šalies valiuta pavadinta, o šio paukščio įvaizdis matomas Gvatemalos emblemoje. Kvezalas negali gyventi nelaisvėje. Kai kurie mano, kad paukštis gali mirti nuo pažeistos širdies. Būdamas laisvės mylintis, Kvezalas nebuvo veltui pasirinktas kaip kovos už nepriklausomybę simbolis.

Alyvinis ritinėlis

Visų pirma, šis paukštis pasižymi ryškia spalva: krūtinė yra violetinė, pilvas yra mėlynas, galvos ir galvos galas yra žalios, o jo akyse galima rasti baltą juostelę. Be to, paukščio veidas yra rausvai atspalvis, o sparnai turi rudą atspalvį, kurio apačioje yra ryškiai mėlyna spalva.

Taip pat verta paminėti, kad per poravimosi sezoną galite pamatyti, kaip vyrai gamina neįtikėtinus akrobatinius triukus ore, kad moteris pastebėtų.

Inca Tern

Šis paukštis mėgsta Pietų Amerikos Ramiojo vandenyno pakrantę (Peru, Čilė). Pirmiausia jis skiriasi savo „ūsais“, kuris iš tikrųjų yra baltos, susuktos plunksnų sijos, kurių kiekvienas gali pasiekti 5 cm ilgio, be to, paukštis išsiskiria iš likusios spalvos su ryškiai raudonu snapu ir raudonomis kojomis.

Curly Aracari

Ši rūšis gavo pavadinimą dėl neįprastos galvos plunksnų formos - jie yra susukti kaip juostelės ant dovanų dėžutės. Pavadinimas „arasari“ iš lotynų kalbos yra išverstas kaip „rašytinė kalba“ - tai nurodo šių konkrečių tukų kalbos skiriamuosius bruožus.

Garbanotas arasari gyvena Brazilijoje, Gvianoje, Bolivijoje, Peru ir Ekvadoroje.

Mėlynas akis su nuostabiu rojaus paukščiu

Šio paukščio buveinė yra Indonezija, konkrečiau - Vaigeo ir Butta salos, esančios į šiaurės vakarus nuo Naujosios Gvinėjos salos.

Šis rojaus paukštis gali išsiskirti garbanotomis uodegomis ir unikaliomis spalvomis. Vyriškos galvos karūną iš tikrųjų sudaro odos dalis, o ne plunksnos.

Gviana Roko Gaidys

Beveik tobulas pusapvalės šviesiai oranžinės šukos šios rūšies vyrams iš tiesų yra dviejų plunksnų eilučių susidarymas. Jis ištisas per visą paukščio galvą ir net iš dalies padengia jo snapą.

Šis paukštis gyvena atogrąžų ir subtropinių Gajana ir pietų Venesuelos miškuose. Gvianos uolų gaidys myli daug vandens telkinių - tai galima rasti netoli Rio Negro upės baseino.

Turaco Livingstone

Šis paukštis randamas atogrąžų Afrikoje. Ji gyvena lietaus, kalnų ir lengvųjų miškų. „Turako“ retai nusileidžia į žemę ir tik geria vandenį ir ima dulkių vonią. Verta pažymėti, kad iki šių paukščių buvo vadinami bananų valgytojais, kurie nuo šiol yra gana keista jie nevalgo bananų.

Brilliant Real Copping

Šis paukštis gyvena Brazilijos, Venesuelos, Kolumbijos ir Bolivijos atogrąžų miškų viršutinėje dalyje. Jos namai paprastai yra 600 m aukštyje virš jūros lygio.

Vyrai turi gražią spalvą. Verta paminėti, kad tamsiai violetinės plunksnos, puošiančios spindinčios spintelės kaklą, grožiuoja saulėje.

Hologorinis žiedas

Iš karto verta paminėti, kad šio paukščio metalo skambėjimo balsas gali būti lyginamas su varpais, ir šis garsas yra garsiausias paukščių pasaulyje. Paukščių galima rasti Brazilijos kalnų miškuose, taip pat Paragvajaus ir šiaurinėje Argentinos dalyje.

Indijos ragas

Šis paukštis išsiskiria geltonu snapu su dideliu šalmu. Hornbill galima rasti pietų Azijos atogrąžų miškuose. Ji yra visagalė, myli vaisius, žuvis ir mažus žinduolius.

Indijos gentys tiki, kad kabančios kaukolės kaukolė padės įgyti turtą.

Mažasis sultonas

Buveinė - pietryčių JAV, Centrinės ir šiaurinės Pietų Amerikos dalys, tai vyksta į Vakarų ir Pietų Europą.

Šis paukštis sumaniai pakyla ant aukštų augalų stiebų. Ji gali lengvai plaukti vandenyje kaip antis ir pasivaikščioti plaukiojančiais augalais, pavyzdžiui, vištiena, dėl ilgų pirštų.

Šis paukštis yra papūgos šeima. Ji gyvena Naujojoje Zelandijoje, o jūs galite susitikti su jais žmonių buveinėse - slidinėjimo namuose, viešbučiuose turistams ir stovyklavietėse. Verta pažymėti, kad tai vienintelis papūga pasaulyje, kuris gyvena ir veisiasi aukštyje, virš 1500 metrų virš jūros lygio.

Baltasis gandras: aprašymas

Gandrai priklauso gandro tipo (gandro šeimos) tvarka. Tai apima „ibis“ ir „herons“. Garsiausi šeimos nariai yra baltos gandros. Jie turi ne tik gražias ilgas kojeles ir kaklą, bet ir ilgą raudoną snapą.

Gandras yra gražus, elegantiškas paukštis, nors jame yra didelis kūno dydis. Jos svoris gali siekti keturis kilogramus, o kūno ilgis - 120 centimetrų. Bendras sparnų plotas yra 205 centimetrai.

Gandras - tai paukštis, turintis ilgą raudoną kūgio formos snapą, kurio pagalba jis lengvai ištraukia maistą (žuvis, varles ir kt.) Iš rezervuaro, taip pat maitina driežus, gyvates, sliekus, sraiges, peles, molius ir vabzdžius.

Kodėl gandrai turi raudoną snapą? Tai lieka paslaptis.

Suaugusiųjų gandai beveik neturi balso, nes jų balso virvės sumažėja. Dažniausiai jie skleidžia paprastą paspaudimą, o tai reiškia sveikinimą.

Gandrų patelės yra mažesnės nei vyrai, o abiejų pusių plunksnos yra vienodos, dažniausiai padengtos baltomis plunksnomis, tik sparnai yra juodi. Jų gyvenimo trukmė yra gana ilga, jos vidutinė trukmė yra apie 20 metų.

Gandrų pasiskirstymas ir buveinė

Pagrindinis šių gražių raudonųjų paukščių platinimo plotas yra visa Europa, Iberijos pusiasalis, Azija ir Šiaurės Afrika. Jie žiemą daugiausia gyvena Afrikoje, Indijoje, o Vidurio Europos gandrai dažniausiai skrenda į Aziją. Jie skrenda per 200 kilometrų per dieną. Pagrindiniai migracijos keliai yra per Viduržemio jūrą, Gibraltaro sąsiaurį, Bosphorus ir Suez Isthmus. Per šį laikotarpį šiose vietose rudenį ir pavasarį dideliame aukštyje danguje galima stebėti nuostabų, įspūdingą vaizdą - didžiulį baltųjų gandrų skaičių.

Pagrindinės gyvenvietės yra įvairūs pastatai, namų stogai, šiek tiek mažiau medžių ir uolų.

Svarbu pažymėti, kad baltųjų gandrų skaičius kasmet mažėja dėl sumažėjusio maisto tiekimo, susijusio su auginamų žemės ūkio produktų intensyvinimu ir chemikavimu.

Maistas ir gandų įpročiai

Pagrindinis baltųjų gandrų maistas - tai įvairūs bestuburiai ir mažieji stuburiniai gyvūnai, gyvenantys ir sausumoje, ir vandenyje. Jų mėgstamas maistas yra ropliai, varliagyviai, vabzdžiai ir žuvys. Šis stebėtinai gražus baltas paukštis su raudonu snapu yra keistai grobuoniškas pobūdis, kurį sukelia tai, kad jis valgo net mažus kiškius. Deja, atsitinka, kad gandrai valgo ir nevalgomi daiktai, natūraliai kenkia maistui. Tai lemia paukščių mirtį, susijusią su vėlesniu jų virškinimo trakto užsikimšimu.

Šių paukščių bruožas yra tas, kad daugelis jų naudoja daugiau nei šimtą metų lizdus, ​​perduodamus palikuonims iš kartos į kartą. Tai gana drąsūs paukščiai, jie drąsiai apsaugo lizdus ir paukščius iš kitų plėšrūnų ir gyvūnų.

Lizdai, kuriuose paprastai yra 4-5 kiaušiniai, gali pasiekti santykinai didelius dydžius. Kiaušiniai išperkami vyrų ir moterų pakaitomis, maždaug po mėnesio, atsiranda viščiukai, kurie po 70 dienų tampa visiškai nepriklausomi.

Legendos apie gandras

Daug gražių senovinių legendų ir pasakų pavaizduotas paukštis, turintis raudoną snapą ir baltą spalvą. Nuo neatmenamų laikų baltasis gandras buvo laikomas gana gerbiamu paukščiu, ir jis buvo susijęs su gerove, gerove, sėkme ir laimingu gyvenimu. Связано с ним также множество хороших сказаний и легенд как на Востоке, так и в Европе, и везде он выступает в роли защитника от любой нечистой силы и в роли хранителя очага семейного, приносящего счастье.

Считалось, что в семье, к дому которой прилетает аист, обязательно появится долгожданный ребенок, в связи с чем на помощь этой птицы и уповали многие семьи, не имеющие детей.

Pasak liaudies, Dievas šiam paukščiui suteikė baltą spalvą ir velnias juodais sparnais, todėl jis simbolizuoja begalinę kovą tarp gero ir blogo, tarp gėrio ir blogio.

Kulik-magpie: aprašymas

Šis paukštis priklauso Charadriiformes (šeimos smilkalai). Tai taip pat apima „fifi“.

Labai ryškus ir pastebimas paukštis yra keturiasdešimtmetis paukštis (tai juodojo paukščio su raudonu snapu pavadinimas). Be šviesaus skarlatino snapo, juodos spalvos baltos krūtys, raudonos kojos, nugaros ir sparnai. Spalva yra panaši į kitą gerai žinomą visų paukščių paukštį, todėl ji gavo tokį dvigubą pavadinimą.

Paukščiai yra daugiausia juodos ir baltos spalvos. Kaklas, galvos ir uodegos taip pat yra juodos, pilvo apačioje, krūtinėje ir iš dalies šoninėje pusėje yra baltos spalvos.

Nuostabus ryškiai raudonos spalvos snapas yra 3 kartus ilgesnis už galvą. Raudonieji akių vokai ribojasi su mažomis akimis. Šviesiai rožinės kojos primena paukščių paukščių eilės kuroravnyh. Kūno ilgis yra 35-48 centimetrai, tačiau sparnų vidurkis yra tik 85 centimetrai.

Kartais stebina, kaip paukštis, turintis mažą kaklą ir galvą, turi tokį stebėtinai ilgą snapą. Vidutiniškai šie paukščiai, priklausomai nuo metų laiko, sveria 350–720 gramų.

Kulik-magpie buveinė

Šie paukščiai, turintys didelius raudonus snapelius, yra migruojantys ir ne migruojantys. Jie įsikuria prie ežerų ir upių krantų. Žiemą jie renkasi ne labai šaltas vietas: Viduržemio jūros ir Atlanto vandenyno pakrantes. Lizdams pasirinkti tokias vietas, kuriose yra geras maistas jaunimui. Tai daugiausia smėlio ir smėlio pakrantės, o kartais jie įsikuria uolose.

Sandpiper magpies skrenda į Rusiją gegužės pradžioje. Žiemą jie praleidžia šiaurės vakarų Europos kryptimi: į Prancūziją, Daniją, Vokietiją ir Olandiją.

Sandpiper elgesys

Šis daugelis paukščių su raudonu snapu gali būti atpažįstamas jo aštriu šauksmu. Jo ilgas snapas su aštriomis briaunomis leidžia lengvai ištraukti smėlį iš skylės arba lengvai atverti moliuskų sklendes.

Pažymėtina, kad blauzdų elgesys labai skiriasi nuo apatinės ir apatinės valandos. Pirmuoju atveju jie yra gana aktyvūs, kasti dumblių ir smėlio, ieškodami maisto. Dideliu potvyniu paukščiai laukia laiko, stovėdami ant akmenų, išsikišusių iš vandens.

Toks akivaizdžiai didelis ir nepatogus snapas vaidina svarbų vaidmenį ieškant maisto tiek iš vandens, tiek iš smėlio dideliais atstumais ir tuščiaviduriais.

Mityba ir lizdas

Iš paukščio buveinės savybių galima daryti išvadas, kad juodasis paukštis maitina ilgą raudoną snapą. Dėl to, kad kulik-keturiasdešimt apsigyvena šalia vandens, maistas dažniausiai išgaunamas iš vandens.

Jų mityba apima mažas žuvis, midijas, vėžiagyvius ir vabzdžius, o pastarieji daugiausia yra dideli, pavyzdžiui, drugiai, drakonai, vabalai ir kartais drugelių lervos. Jie taip pat gali maitinti kirminus, vėžiagyvius ir cadflies. Taip atsitinka, kad kitų mažesnių paukščių kiaušiniai gali būti smilkalų dietoje.

Juodieji paukščiai su raudonu snapu daro lizdus žemyninėje ir salų pakrantėse. Šiam tikslui moteriškas kapas užsidaro pelkioje vietoje, jos apačioje jis išmeta kriaukles ir žievės gabalus, tada viršuje yra 2-4 kiaušiniai.

Poros sukuria 3 metų ir vyresnius smėliasparnius. Paukštis laikomas monogaminiu ir nori apsigyventi vienatvėje.

Moterys ir vyrai kiaušinius inkubuoja iki 4 savaičių, o po to viščiukai lieka, kurie lizdoje lieka tik dieną, kol jie visiškai išdžiūsta. Tuomet jie važiuoja skirtingomis kryptimis tarp akmenų.

Per pirmąsias savo gyvenimo dienas jie priartėjo prie vandens, kur jie klajoja su tėvais ieškodami maisto per apatinį potvynį. Dažnai viščiukai pasigenda po motinos sparnais. Jie neišeina toli nuo tėvų, kol jie mokosi skristi savo.

Klushitsa: aprašymas, platinimas

Koks yra paukščio, turinčio raudoną snapą, pavadinimas, priklausantis pasyvos (Corvidae šeimos) tvarkai? Yra gamtos ir tokių.

Paukštis, kuris yra šiek tiek didesnis nei 40 cm ilgio, yra juodas paukštis su raudonu snapu (žr. Nuotrauką žemiau), vadinamas klushitsa.

Jis išsiskiria tarp kitų paukščių, su šiek tiek išlenktu raudonu snapu ir raudonomis kojomis. Klushitsy plunksnos blizga įvairiomis spalvomis. Jauni viščiukai turi kojeles ir geltonos spalvos, o slyvų juoda spalva.

Šie paukščiai yra platinami sausose, miškingose ​​vietovėse, jūros pakrantėse ir aukštumose. Reti klushitsa yra Alpėse. Dauguma jos buveinių yra kalnai (3500 m virš jūros lygio) iš Kinijos, Pietų Azijos ir Vakarų Europos.

Pastovaus šio paukščio populiacijos mažėjimo priežastys, ypač šiaurės vakarų Europoje, per pastaruosius du šimtmečius buvo didelė kalnų šlaitų erozija dėl didelio žemės ūkio darbo poveikio.

Lizduojančios klushitsy charakteristikos

„Klushitsa“ daugiausiai lizdų kolonijose, ir jie saugomi vienoje vietoje šimtmečius. Filialai, pastatyti iš filialų, šie paukščiai paprastai būna urvuose ar uolienose, toli nuo stiprių vėjų ir sūkurių.

Perinti kiaušinius tik moterims apie 18 dienų. Išaugęs viščiukų augimo laikotarpis, tėvai maitina savo jaunimą kas 60 minučių, atnešdami maistą į submandibulinį maišelį. Nuo lizdo jaunieji skrenda po maždaug 38 dienų, kai jie skrenda gana užtikrintai. Nepaisant to, šeima ilgą laiką nėra suskaidyta.

Kas maitina klushitsa?

Šie paukščiai yra labai jautrūs. Jie dažnai pasiima maistą kalnų viršūnėse, kur alpinistai jį išmeta ir šalia kalnų. Paprastai žiemos klushitai nešioja, bet jų kolonijų kalnuose yra tuščių, nes paukščiai nusileidžia į kalnų papėdes ir slėnius. Ispanijoje gyvenantys kalvai, dažniausiai lizdantys namų sienose (tiek griuvėsiuose, tiek gyvenamuosiuose rajonuose), nėra tokie baisūs kaip aukštumose. Ir maistas, kurį jie dažnai patenka į žmonių prieglobstį.

Palyginti su kitais paukščiais, kurių priklausomybė nuo maisto ir maisto gavimo būdai yra gana įvairūs, šuolis dažniausiai yra mažų vabzdžių, pirmiausia skruzdžių, vartotojas. Šis santykinai mažas paukštis su raudonu snapu vis dar valgo kirminus, sėklas ir uogas.

Paprastai klushitsy valgyti, surinkti į mažus pulkus. Šiame svarbiame procese juos gerai padeda ilgos, plonos sijos, kurios yra išgaunamos iš mažų žolių ar velnių (triušių ir avių likučiai).

Juoda vodorezė

Juodojo vandens pjovimas turi neįprastą snapą, ne tik tarp visų blauzdų, bet ir tarp visų Šiaurės Amerikos paukščių. Jo unikalumas yra ne tik tai, kad jis yra labai plonas ir spalvingas (raudonos ir juodos spalvos smūgiai), bet ir tai, kad jos apatinė dalis yra ilgesnė už viršutinę dalį.

Ši savybė yra labai svarbi mitybos supjaustymo procese. Kaip tai vyksta? Dideli greičiai paukščiai skrenda virš vandens, o apatinė snapo dalis per kanalo vandens paviršių nukrenta ir nusileidžia į vandenį. Kai joje yra žuvies, viršutinė snapo dalis užsifiksuoja. Žinoma, toks ekstremalus būdas gauti maisto yra be rizikos. Juodieji vodorezovai kartais susiduria su kai kuriais povandeniniais objektais.

Svarbiausia, šie paukščiai taip pat naudoja savo snapelius, kad nužudytų kiras, kurios turi drąsos įsiveržti į jų lizdus.

Juodieji paukščiai su raudonu snapu - tai vienintelės paukščių rūšys Pietų ir Šiaurės Amerikoje, turinčios panašią šėrimo techniką.

Išvada

Šiame straipsnyje pateikiama tik nedidelė visų gamtoje esančių paukščių dalis su nuostabiomis spalvomis ir kailių formomis. Iš tikrųjų yra tiek daug jų: nepaprastas ilgis, ypatingos formos ir spalvos ir tt Motina Gamta kiekvienai gyvai būtybei, įskaitant paukščius, suteikė savo savybes, būtinas jų normaliam gyvenimui. Be to, daugelis tai padarė tam tikru skoniu, todėl jie atrodo estetiškai ir gražiai.

16 Hiacinto auka

Vienas iš didžiausių papūgos rūšių, kurių kai kurie asmenys pasiekia 95 cm ilgį, maždaug pusė nukrenta ant uodegos, sparnas yra 36 cm ir sveria apie 1,5 kg. Žydros spalvos hiacinto aukso kobalto mėlyna spalva. Iš šono galvos uždaromos plunksnomis, tik plona juostelė apatinės dalies apačioje ir siauras žiedas aplink akis be plunksnų, aukso geltonos spalvos. Šios papūgos uodega yra pilka-mėlyna, ilga ir siaura. Snapas yra juodas ir pilkas, didelis ir galingas, vyriškumas yra žymiai didesnis nei moterys. Pėdos yra tamsiai pilkos. Rainelė yra tamsiai ruda. Lauro balsas yra labai garsus ir ryškus, taip pat ir šiurkštus girgždėjimas, kurį galima išgirsti gana ilgais atstumais - nuo 1 iki 1,5 kilometrų.

Centrinėje, rytinėje ir pietrytinėje Brazilijoje yra didelė hiacintė. Šis neįtikėtinai gražus paukštis lengvai įsišakoja, dažnai glaudžiai susietas su asmeniu, labai smalsus, pasitiki ir turi labai gerą atmintį. Laukinėje gamtoje hiacinto auka sudaro porą, taip pat yra mažų 6-12 paukščių šeimos grupių.

Medaus lizdai yra statomi į tarpas tarp akmenų, medžių įdubose arba urvuose, kuriuos jie pajaučia savo pačių ir kojų pagalba stačiuose upių krantuose. Aušros pasiekia lytinį brendimą 3 metų amžiaus, o po to hiacinto auka suranda savo įprastą aplinką. Paprastai poravimosi laikotarpis prasideda gegužės mėnesį, dažniausiai sankaba yra tik 2 kiaušiniai. Atsižvelgiant į tai, kad šie paukščiai yra sunkiai pasiekiamose vietose, šio papūgaus gyvenimas nepakankamai ištirtas.

15 Rainbow Toucan

Vaivorykštinis toukanas yra didžiausias Ramphoslos grupės šakniastiebių narys, kuris yra plačiai paplitęs Vidurio ir Pietų Amerikoje iki šiaurinės Argentinos. Jį sudaro 36 rūšys. Tucanai, gana dideli, sunkiai pastatyti paukščiai. Pirmas dalykas, kuris žiūri į juos, yra neproporcingai didelis, tuščias, ryškiai spalvotas snapas, ilgis iki 17 centimetrų. Jo ilgis beveik lygus paukščio liemens ilgiui. Paukščio kūno ilgis yra apie 50 centimetrų, o jo svoris - 400 gramų. Plunksna ant nugaros, pilvo ir viršutinės sparnų dalies yra juoda matinė, ant viršutinės kaklo dalies - juoda su raudonu atspalviu. Krūtinės ir skruostai yra geltonos ir citrinos atspalviai, apatinė uodega yra ryškiai raudona.

Vaivorykštiniai tukai gyvena mažose 5-10 asmenų grupėse. Vyrai yra šiek tiek didesni nei moterys. Jie praleidžia naktį tuščiavidurėse vietose, tvirtai priglundančius viena prie kitos ir užsikimšdamos savo didelius griovelius prie savo kaimynų sparno, taupydami erdvę dėl mažo būsto dydžio. Lizdai yra įrengti kitų paukščių paukštidėse. Vaivorykštiniai tukai yra monogamiški. Moterys yra nuo 2 iki 4 kiaušinių, o palikuonys perėjo po 20 dienų. Per metus pora gali augti iki trijų jauniklių. Abu tėvai rūpinasi naujagimiais, juos perinti po vieną. Paukščiai daugiausia maitina vaisius, rečiau vabzdžius ar medines varles, o dėl maisto trūkumo jie gali net valgyti kitų paukščių lizdus.

14 Kyšulys

Kyšulys yra Shrike tipo, kurį sudaro 57 rūšys, esančios Afrikoje ir Pietryčių Azijoje, Ramiojo vandenyno ir Indijos vandenynų salose, atstovai. Kyšulio dydis svyruoja nuo 30 cm nuo mažiausio atstovo iki 1,2 m nuo didžiausio. Svorio skirtumai nuo 60 gramų iki 6 kilogramų. „Hornbills“ gavo savo vardą dėl didelių ilgų snapų, smarkiai išlenkusių ir turinčių pagrindinį įvairių formų augimą. Snapo kraštai su nereguliariais grioveliais ir tuščiaviduryje, nes jie yra gana lengvi, nepaisant dydžio. Nėra aišku, kaip auga ragai, o mokslininkai teigia, kad jie gali būti naudojami, kad būtų palaikomi kauliukai, padidėtų rėkimai ar pritrauktos moterys.

Reino paukščiai dažniausiai yra stambūs paukščiai. Norint laikyti galvą ir didelį snapą, jie turi gana stiprius kaklo raumenis. Galva, palyginti su kūno dydžiu, yra maža, uodegos, kaklo ir sparnų yra gana ilgos, o kojos yra labai trumpos. Daugelio ragų plunksnos yra juodos, baltos, pilkos arba rudos. Šie paukščiai gali skristi gana ilgais atstumais, nors skrydis retai būna ilgas. Skrydžio metu oras eina per orą tarp sparnų sparnų plunksnų, todėl vibruojantis garsas panašus į artėjančio traukinio garsą.

Kai kurios rūšys turi pliką odą ant gerklės ir aplink akis, o storas, ilgas blakstienas ant viršutinio voko. Kyšulys yra gana garsūs, beveik visose rūšyse dažnai kartojamas aštrus, kurčias, vienagalis arba dviejų skiemenų šauksmas. Jis gali būti išgirstas nuo laiko, kol plaukioja paukščiai, arba kai jie yra sunerimę. Jei paukštis sužeistas ar sugautas, jis skelbia nenutrūkstamą siaubą. Šį garsą galima išgirsti net už mylios.

13 flamingo

Flamingas yra vienintelė paukščių šeima „Flamingos“ šeimoje ir „Flamingose“. Flamingai yra dažni Afrikoje, Kaukaze, Pietryčių ir Centrinėje Azijoje, taip pat Pietų ir Centrinėje Amerikoje. Rožinės ar paprastos flamingos taip pat egzistuoja Pietų Ispanijoje, Prancūzijoje ir Sardinijoje. Ši rūšis yra didžiausia ir dažniausia šeimos rūšis. Jo aukštis siekia 130 cm. Flamingos yra plonos ilgos kojos, lanksčios kaklo ir plunksnos, kurių spalva svyruoja nuo baltos iki raudonos. Jų savitas bruožas yra masinis, išlenktas snapas, su kuriuo jie filtruoja maistą iš vandens ar dumblo.

Skirtingai nuo daugelio kitų paukščių, judanti flamingo snapo dalis nėra apačioje, bet viršuje. Flamingos gyvena didelėse kolonijose palei seklių tvenkinių ar lagūnų pakrantes. Flamingo kolonijos dažnai yra šimtai tūkstančių asmenų. Šie paukščiai daugiausia maitinami vėžiagyviais, dumbliais ir vabzdžių lervomis. Patogeniniai mikroorganizmai išsivysto aplinkiniuose vandenyse dėl paukščių išpylimo, o net šiek tiek įbrėžimas ant odos gali sukelti uždegimą. Nuo 1 iki 3 didelių kiaušinių yra išperinti iš dumblo. Flamingos daro aukštus kūgio formos lizdus, ​​pagamintus iš dumblo, purvo ir coquina sekliuose vandenyse, kurių aukštis siekia 60 centimetrų. Nestlings gimsta gerai išvystyta, aktyvi ir palieka lizdą per kelias dienas.

12 Barn Owl

Bendras tvartas yra vištienos čiulpų šeimos paukštis, labiausiai paplitęs paukščių vištienos genties pasaulyje. Rasta beveik visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą. Jo kūno ilgis yra apie 35 cm, jo ​​sparnų ilgis yra 80–95 cm. Paukščių svoris svyruoja nuo 187 iki 700 gramų. Plunksnos yra labai minkštos, pūkuotos. Viršutinė kūno dalis paprastai yra raudona su mažomis tamsomis juostelėmis ir dėmėmis. Uodega yra trumpa. Ypatingas visų veislių bruožas yra veido korolla, kuri yra širdies formos, paprastai balta su ąžuolo ratlankiu, su mažais raudonų plunksnų pleistrais po akimis. Kojos visiškai padengtos plunksnomis. Vyrai ir moterys skiriasi viena nuo kitos.

Ausys yra asimetriškai - viena iš jų yra ant kaktos, o kita - šnervių lygiu. Ši klausos konstrukcija padeda paukščiams puikiai skirtingais kampais išgirsti potencialios auka. Dažniausiai tvartų pelėdos veisimo sezono metu skleidžia skirtingus garsus - šiuo metu jie skurdžiai ar šlykščiai šaukia, šnabžda, šūka. Dėl savo ypatingo, užgaulaus ir garbančio šaukimo „heee“ paukštis gavo rusų pavadinimą „plunksna“. Be veisimo sezono, paukščiai paprastai yra tylūs. Be balso garsų, kepurėčių pelėdos kartais paspaudžia savo snapą, liežuvį ar gėdingai spygliuoja savo sparnus.

11 Įprasta Rosella

Bendra Rosella yra papūgos šeimos paukštis, gyvenantis Australijos pietryčiuose ir Tasmanijos saloje. Jo kūno ilgis siekia 30 centimetrų, o sparnai - apie 11 cm. Paukščių svoris apie 50-60 gramų. Viršutinė nugaros pusė yra juoda, tačiau kiekviena plunksna yra apsupta žaliai geltonos spalvos, apatinė nugara yra žalsvai geltona. Kaklas ir krūtinė yra ryškiai raudonos spalvos, apatinė krūtinės dalis yra ryškiai geltona. Pilvas, nadhvoste ir šlaunys yra šviesiai žalios spalvos. Sparnai alyviniai mėlyni su juodomis dėmėmis. Nadkhvoste šviesiai žalia. Moterų spalva yra nuobodu. Jų skruostai yra pilkšvai baltos spalvos, trikampio formos viršutinės kaklo žalios spalvos spalva patenka į galvos galą, snapas ir galva yra mažesni nei vyrų.

Įprasta rosella įsikuria aukšto žmogaus veiklos vietose - savanose, parkuose. Jie maitina laukinių ir auginamų žolelių ir kai kurių vaisių sėklas. Jie gali pakenkti kultūriniams augalams, tačiau jie taip pat duoda naudos naikindami piktžoles ir valgydami kenksmingus vabzdžius. Rožinis skrydis yra banguotas, dažnai plinta sparnai, retai plaukioja ilgais atstumais. Lengva judėti ant žemės. Balsas yra gana garsus, bet ne nemalonus, poravimosi metu vyrai skleidžia melodingą švilpuką, beveik dainuodami.

10 Papūga Lori

Lori papūgos, kaip ir kai kurie ankstesni mūsų reitingo dalyviai, yra papūgos subprodukto atstovai. Pogrupis suskirstytas į 12 genčių, įskaitant 62 rūšis. Jie gyvena Australijoje, Naujojoje Gvinėjoje, Rytų Indonezijoje ir Filipinuose. Lizdas medžių įdubose ir keliose rūšyse net ir termituose. Jie daugiausia maitinami žiedadulkėmis ir nektarais, taip pat minkšti, sultingi vaisiai. Jų liežuvis baigiasi su raginės spalvos šepečiu. С их помощью птицы высасывают сок из плодов и нектар из цветов.

Желтоспинные лори обладают скрипучим и необыкновенно резким голосом, благодаря которому легко учатся повторять речь человека и другие слышимые звуки. В процессе обучения лори желтоспинные запоминают до 50 слов и до 15 небольших предложений. Происхождение названия лори изначально определяется от голландского «клоун». Птицы имеют очень сочный и яркий окрас, больше подходящий в качестве наряда для цирковой арены. Bet gamtoje, toks užmaskavimas apsaugo papūga, kuri gali lengvai paduoti tarp gėlių ir lapų.

9 Rojaus paukštis

Rojaus paukštis yra paukščių paukščių šeimos atstovas. Iš viso 45 rūšys, iš kurių 38 yra tik Naujosios Gvinėjos ir mažų gretimų salų. Paprastai tai yra miško paukščiai, kai kurios rūšys randamos tik aukšto kalno miškuose. Šie fantastiški paukščiai yra artimiausi mūsų bendrųjų varnos giminaičiai, o vertė gali būti nuo jay iki žievės. Dauguma jų yra ryškios spalvos, tamsios, su metaliniu atspalviu. Vyrauja raudonos, mėlynos ir geltonos spalvos. Vyrai dažniausiai yra ryškesni nei moterys, daugelis jų plunksnų ant galvos, šonų ar uodegos, kurios rodomos sudėtingų poravimosi žaidimų metu.

Paukščiai maitina sėklas, uogas, mažus vaisius, daugiausia valgo vabzdžius, mažas medžių varles ir driežus. Paprastai šie paukščiai laikomi vieni. Poros nėra tokios dažnos. Kai kurios rūšys yra monogamos ir sukuria poras gyvenimui. Rojaus paukščiai daugeliu atvejų stato savo lizdus į šakas. Ir tik karališkasis rojaus paukštis tinka jam medžių įdubose. Moteris nustato ir inkubuoja tik 2 kiaušinius.

8 Karūnuotas kranas

Karūnuotas kranas - didelis paukščių iš tikro krano šeimos, vedantis sėdimą gyvenimo būdą Vakarų ir Rytų Afrikoje. Paukštis yra apie 100 centimetrų aukščio, 183–198 centimetrų sparnų ir 4-5 kg ​​svorio. Daugumos kūno plunksnos yra juodos arba tamsiai pilkos, elytros plunksnos yra baltos. Pagrindinis šios rūšies bruožas yra didelių tuftų buvimas ant galvos, kurį sudaro kietos aukso spalvos plunksnos, dėl kurių paukštis gavo pavadinimą. Skruostuose abiejose pusėse yra raudonos ir baltos dėmės.

Nėra matomų skirtumų tarp vyrų ir moterų, nors vyrai atrodo šiek tiek didesni. Jauniems paukščiams plunksnos yra lengvesnės, viršutinės kūno dalies galai yra raudonos, o dugnas yra smėlio spalvos. Kaklo nugarėlė yra ruda ir veidas geltonas. Gyvena atvirose erdvėse - tiek pelkėse, tiek sausesnėse, tačiau pageidauja gėlavandenių pelkių, potvynių ar krantų. Dažnai buveinėje galite pamatyti akacijas ar kitus medžius, ant kurių naktį įsikuria paukščiai. Karūnuotas kranas nebijo asmens ir dažnai apsigyvena šalia žmogaus gyvenamosios vietos. Tarptautinėje raudonojoje knygoje yra pažeidžiamų rūšių statusas.

7 Pietų Amerikos Harpy

Pietų Amerikos harpija yra didelis grobio paukštis, miško erelis iš pelkių šeimos, lizdas ir medžioklė Centrinės ir Pietų Amerikos tropinių miškų lygumose, nuo Meksikos iki Brazilijos. Harpija yra stipriausia iš visų grobio paukščių. Šio erelio kūno ilgis siekia 110 centimetrų, jo sparnų ilgis yra apie 2 metrai, o jo svoris - apie 8 kilogramus. Harpyje yra tamsiai pilka nugara, šviesiai pilka galva su didelėmis tamsiomis akimis ir gana maža, bet galinga juoda snapelė. Susijaudinimo momentu, harpija pakelia ant galvos plunksnas beveik vertikaliai kaip „ragas“.

Harpių kojos yra labai didelės ir galingos, galinčios palaikyti labai didelį svorį, pirštai yra ginkluoti labai ilgais juodais nagais. Pagrindinis harpijos maistas yra kalviai ir beždžionės, taip pat kai kurie kiti Pietų Amerikos gyvūnai. Be to, harpijos užpuolė lašišų papūgas ir yra vieninteliai medžiotojų medžioklės medžiotojai. Harpijos kaimuose dažnai yra kiaulių ir mažų šunų. Harpių lizdai aukštų medžių karūnoje yra 50-75 metrų aukštyje virš žemės. Moterys paprastai sudaro vieną gelsvą kiaušinį. Viščiukai vystosi labai lėtai ir ilgą laiką rūpinasi savo tėvais. 8–10 m. Amžiaus harpių viščiukai jau skrenda gerai, bet negali pašarų. Gali greitėti iki 10-14 dienų, nekenkiant sau.

6 Auksinis fazanas

Auksinis fazanas yra vienas iš ryškiausių fazano šeimos narių. Auksiniai fazanai gyvena kalnuotuose centrinės Kinijos regionuose iki 2000 metrų aukštyje virš jūros lygio, pietrytinėje Tibeto kalnų miškuose ir Asamo šiaurėje. Vidurio Europoje yra pusiau laukinių auksinio fazano populiacijos. Vyrai turi labai gražų plunksną, todėl dekoratyviniai paukščiai yra laikomi zoologijos soduose. Auksiniai fazanai vengia miško, pelkių ir atvirų vietų. Daugeliui metų auksiniai fazanai laikomi vieni. Pradėjus pavasarį, pasikeičia paukščių elgesys ir jie pradeda siekti partnerystės.

Jų tėvynėje auksiniai fazanai daugiausia maitina įvairių krūmų lapus ir ūglius, taip pat bambuko. Jie taip pat valgo rododendro gėlės. Dienos metu jie maitinasi ant žemės, o naktį jie miega, bėga nuo plėšrūnų, didelių medžių. Auksinis fazanas laikosi savo teritorijoje. Aukštuose kalnuose gyvenantys paukščiai per dieną nusileidžia į žemesnes vietas. Ieškodami maisto, auksiniai fazanai lengvai patenka per net storiausius tankius. Auksinių fazanų, gyvenančių Europoje, mityba buvo mažai ištirta. Tikriausiai Europos aukso fazanų meniu nesiskiria nuo savo kinų giminaičių meniu.

5 Atlanto puffin

„Atlantic Tupik“ yra paukščių paukštis, gyvenantis Šiaurės Afrikos pakrantėje ir rytinėje Atlanto vandenyno pakrantėje. Kūno ilgis 30-35 centimetrų, sveria 450-500 g. Aukštas, ryškiai spalvotas snapas yra stipriai suspaustas iš šonų. Atgal yra juoda, apatinės dalys yra baltos. Pėdos yra oranžinės spalvos. Dead baigiasi gerai, plaukioja, plaukia ir neria naudodamiesi sparnais ir kojomis. Nepaisant santykinai mažo dydžio, paukščio gyvenimo trukmė yra apie 25 metai. Dirbdama pilnai jėga su sparnais, skylė gali pasiekti greitį iki 80 km / val.

Lizdas grupėse ar kolonijose stačiuose pajūriuose. Jie maitina mažas žuvis ir jūros bestuburius. Jie praleidžia didžiąją dalį savo laiko jūroje, šokinėdami bangas, kartais šimtus kilometrų nuo žemės. Tai laikotarpis, kai aklavietės gali būti vienišas gyvenimo būdas, nors kai kurios iš jų laikomos poromis. Pavasarį krante susikaupia šimtai mirusiųjų, kurie veisia viščiukus. Dažniausiai šie paukščiai kramtosi su savo snapu stačiuose kalvų šlaituose, o kartais tarp akmenų uolų pakraštyje.

4 sumedėjusi antis

Medis ar švilpimas antys yra ant paukščių šeimos, kurios yra paplitusios atogrąžų ir subtropikų zonose. Medinės antys turi tarpines savybes tarp ančių ir žąsų: jos panašios į ančių jų kūno sudėjimą, ilgos kojos ir kaklai, taip pat plati, bukas sparnai. Vyrai ir moterys nesiskiria vienas nuo kito. Gerai plaukite ir pasinerkite, rinkdami maistą viršutiniuose vandens sluoksniuose, kaip antai upių ančių. Sausoje žemėje kūnas laikomas vertikaliai. Pirštai yra suprojektuoti taip, kad jie lengvai užfiksuotų medžių šakas, ant kurių kai kurios rūšys kartais sėdi, taigi ir pavadinimas „medinis“.

Antrasis pavadinimas, „švilpimo antys“, kilo dėl ypatingo ryšio tarp paukščių - jie skleidžia melodinius švilpukus. Plunksnos nėra ryškios - jame dažniausiai vyrauja rudos, pilkos ar smėlio spalvos tonai. Veikia daugiausia naktį. Jie daugiausia maitina vegetatyvines vandens augalų dalis ir fitoplanktoną, filtruoja vandenį viršutiniuose vandens sluoksniuose. Hibridai su kitomis rūšimis, skirtingai nuo daugelio ančių, nesudaro. Nakvynės vietose jie susirenka į didelius pulkus.

3 Raudonasis papūga Ara

Atidaro trijų geriausių paukščių sąrašą - raudoną alyvą iš papūgos šeimos. Šis paukštis gyvena atogrąžų miškuose iš Meksikos į Ekvadorą, Boliviją ir Amazonės upę, pirmenybę teikdamas aukštų medžių karūnoms. Kūno ilgis 78-90 cm, sparnai nuo 28 iki 40 centimetrų, uodega nuo 50 iki 62 centimetrų. Galvos, sparnų viršaus, kaklo, nugaros, krūtinės ir pilvo viršuje yra ryškiai raudonos spalvos, nadhvoste ir sparnų apačia yra ryškiai mėlynos, per sparnus eina geltona juosta. Bare skruostai yra šviesūs su baltų plunksnų eilėmis. Nadklyuve baltos spalvos su rudos-juodos spalvos dėmeliu prie snapo ir juodo antgalio. Rainelė yra geltona. Moteriškoje dalyje snapas yra mažesnis ir platesnis prie pagrindo, o viršutinė pusė turi staigesnį lenkimą.

Jie daugiausia maitina augalų maistą: vaisius, riešutus, jaunus medžių ir krūmų ūglius. Žemės ūkio kultūrų brandinimo laikotarpiu jie skrenda į laukus ir plantacijas, kurios daro didelę žalą kultūrai. Jie yra labai pritvirtinti prie tuščiavidurių vietų, kur jie auga, daugelį metų iš eilės naudojasi veisimo sezonais. Santuokos laikotarpis paprastai prasideda balandžio-gegužės mėn. Sėdėdami šalia šakos, pasukdami savo uodus priešingomis kryptimis, papūgos švelniai paliečia viena kitos plunksnas, ir jos lydi visus veiksmus su minkštais gurgingais garsais. Tada vyrai pradeda šokti, purtyti galvą, mesti jį atgal ir pamerkti.

2 Mandarinų antis

Antroje vietoje yra Mandarin Duck - ančių šeimos paukštis, bendras tik Rytų Azijoje. Rusijoje mandarinų lizdai yra Amūro ir Sachalino regionuose, Chabarovsko ir Primorskio teritorijose. Žiemos Kinijoje ir Japonijoje. Tai nedidelis antis, sveriantis apie 600 gramų. Vyras turi antgalį ant galvos ir yra ryškesni nei moterys. Ši antis gyvena kalnų upeliuose su medžio šakomis, kabančiomis virš vandens ir upės kalnų miškų. Mandarinas plaukioja gerai, bet retai nardina, tik kai sužeistas. Jo skrydis yra greitas ir manevringas, jis skrenda lengvai, kartais beveik vertikaliai. Skirtingai nuo daugelio ančių, mandariną dažnai galima pamatyti sėdi ant medžių šakų ar pakrantės uolų. Šis paukštis yra įtrauktas į Raudonąją knygą kaip reta rūšis.

Jie maitina sėklas, daugiausia pelkes ir vandens augalus. Taip pat mandarinai valgo moliuskus, kirminus ir žuvies ikrus. Lizdai paprastai yra išdėstyti skirtingose ​​aukštyse, kartais iki 10 metrų, o lizdai dažniau yra ant žemės. Klojimo metu yra 7–14 kiaušinių, kurių patelė inkubuoja apie 30 dienų. Išleistos viščiukai savarankiškai išeina iš lizdo į žemę. Oro sąlygos daro įtaką mandarino veisimo sėkmei - viščiukai yra labai jautrūs hipotermijai.

Pirma vieta mūsų gražiausių paukščių reitinguose, žinoma, yra povas. Šis paukštis yra monotipinė rūšis, ty ji nėra suskirstyta į porūšius, tačiau ji turi keletą spalvų variantų. Plačiai paplitęs Pakistane, Indijoje ir Šri Lankoje 2000 metrų aukštyje virš jūros lygio, jis gyvena džiunglėse ir miškuose, auginamose žemėse ir netoli kaimų, pirmenybę teikia krūmų krūmams, miško kliringo ir upių krantams. Alyvuotas žmogus. Būdingas vyrų bruožas yra stipri viršutinių uodegų plunksnų raida, suklaidinta uodega.

Kūno ilgis yra 100-125 cm, uodega yra 40-50 cm, pailgos uodegos plunksnos yra 120-160 centimetrų. Vyras sveria apie 4 kilogramus. Galvos, kaklo ir dalies krūtinės yra mėlynos, nugaros yra žalios, apatinės dalys yra juodos. Moterys yra mažesnės, kuklesnės spalvos ir neturi pailgos plunksnų. Povas yra daugiakampis paukštis: vyrai gyvena su 3-5 moterų grupe. Seksualinis brandumas pasiekia dvejus – trejus metus. Veisimo sezonas yra nuo balandžio iki rugsėjo. 4–10 kiaušinių patenka tiesiai ant žemės, todėl per metus nelaisvėje yra trys sankabos. Kiaušinių inkubacinis laikotarpis yra 28 dienos. Jauni vyrai nuo vieno iki 1,5 metų amžiaus dėvi suknelę, panašią į moterišką, o tipiškos suaugusios plunksnos pilnai vystosi tik trejus metus. Gyvenimo trukmė yra apie 20 metų.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Labiausiai neįprasti gyvūnai (Gegužė 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org