Gyvūnai

Badgers: kur jie gyvena ir ką valgo lauke

Pin
Send
Share
Send
Send


Vienas iš labiausiai paplitusių mūsų šalies gyvūnų yra europietis. Šis mažas gyvūnas yra labai įdomus gyvenimo būdas, gana nepretenzingas ir visagalis. Jis yra visiškai saugus ir ne agresyvus, tačiau pastaraisiais metais jos gyventojų skaičius gerokai sumažėjo. Taip yra dėl to, kad žudikai sunaikinami dėl kailių ar sveikų riebalų. Šie gyvūnai turi ištirti, apsaugoti ir imtis priemonių jų skaičiui didinti. Galų gale, Europos badger duoda neįkainojamą naudą miško biocenozei ir padeda naikinti žemės ūkio augalų kenkėjus.

Briedo išvaizda

Tai didžiausias Cunha šeimos gyvūnas. Jo kūno ilgis pasiekia metrą, o forma yra labai skiriamoji. Šis gyvūnas yra masyvus ir pritūpęs. Tai atrodo kaip badger (žemiau nuotrauka).

Jo aštrus pailgos snukis eina į trumpą kaklą, o jo kūnas palaipsniui plečiasi atgal. Galva yra pleišto formos, su smailia pailga nosimi ir mažomis apvaliomis ausimis. Badgero kojos yra trumpos ir masyvios, su plika plantacine danga. Jie galų gale su aštriais ir labai stipriais nagais, puikiai pritaikytais kiaurymių kasimui, be to, jie gali smarkiai ir skausmingai sužeisti tą, kuris pyksta badger. Tačiau apskritai šis gyvūnas nėra agresyvus, lėtai juda, kartais netaisyklingai. Europos ūglio spalva yra labai būdinga: galva yra lengva, dvi juodos juostelės prasideda beveik nuo nosies ir per akis ant kaklo, palaipsniui prarandamos nugaros, tamsios, juodos, juodos, taip pat pėdos, skrandis ir krūtinė. Kailio kailis yra šviesiai pilkas, kietas ir ilgas, bet su minkštu apatiniu sluoksniu. Gyvūnų uodegos yra trumpos ir gana pūkuotos.

Kur susitinka

Europos briedis buveinei yra gana nereikalingas. Tai galima rasti visur Europoje. Ypač jie mėgsta lapuočių ir mišriuosius miškus, stepes ir visas neužtvindytas vietas, kur galite padaryti skyles. Vienintelis dalykas, kad badgers netoleruoja, yra šaltas, todėl žiemą jie nenusileidžia į šaldymo dirvožemį.

Šie gyvūnai taip pat nerandami dykumose ir sausose, be vandens beždžionėse. Jiems būtina turėti vandenį, be to, kad jie galėtų slaptai kreiptis į jį. Tačiau Europos badgeris neišvengia žmonių gyvenamosios vietos - jei tik neaiškioje vietoje būtų galima sureguliuoti skylę. Šie gyvūnai mėgsta įsikurti ant uolų ir sijų šlaituose, ant upių ir ežerų aukštų krantų. Jie renkasi vietas, kur miško tankai pakaitomis su pievomis ir dykumomis. Jei aplink yra daug maisto, badgers gali vienas kitą sutvarkyti. Šis gyvūnas retai pašalinamas iš namų daugiau nei 500 metrų.

Ką badger valgo

Šis gyvūnas nėra plėšrūnas. Apskritai, badger yra visagalis, tačiau labai dažnai jis renkasi vienos rūšies maistą ir naudoja jį tik. Tai daugiausia priklauso nuo gyvūno gyvenamosios vietos. Taigi, ką valgo badger:

  • Dažniausiai jos dietos pagrindas yra vabzdžiai, dažniausiai dideli vabalai, bet kartais gyvūnai maitinami iš vapsvų.
  • Mylėti gervuogių sliekas, lervas, sraiges, strypelius ir žuvis.
  • Kartais šie gyvūnai sugauna peles, mažus paukščius, driežus ar varles.
  • Tačiau dauguma žolelių mėgsta augalų maistą: stiebai ir lapai, šakniastiebiai, uogos, akacijos ankštys, gumbai, vaisiai, kukurūzai, avižos ir kt.

Net ir labiausiai alkanas laikas, šis gyvūnas niekada nevalgys mėsos ir plėšrūnų švenčių liekanų. Jei jis neturi pakankamai maisto, jis tiesiog eina į kitą vietą ir organizuoja naują skylę.

Badger gyvenimo būdas

Tai labai įdomus gyvūnas. Jis turi nuostabų elgesį, dažnai labai skirtingą nuo kitų gyvūnų įpročių.

  1. Badger veda pusiau požeminį gyvenimą. Ji palieka skylę tik tamsoje, o žiemą dažnai žiemoja jau keletą mėnesių. Todėl paprastam žmogui beveik neįmanoma sužinoti, kur gyvena badger. Taip pat labai sunku jį nufotografuoti, nes jam patinka išeiti į tamsią naktį be akių, bet netgi tada jis nesikelia toli nuo skylės.
  2. Važiuojant badger sukelia pernelyg didelį triukšmą: jis trenkiasi, garsiai sklinda lapus ir kirtimus žemėje.
  3. Šis gyvūnas juda gana lėtai ir sunkiai. Vaikščiojant jis nuleidžia galvą. Jis retai vyksta, dažniausiai juda žingsniais ar šuoliais.
  4. Europos badger yra labai švarus gyvūnas. Netoli jo namų nerasite maisto ir kitų šiukšlių. Jis netgi išskiria ypatingas „palapines“, esančias netoli nuo skylės. O lizdas savo lizduose keičiasi du kartus per metus.
  5. Šių gyvūnų regėjimas yra labai silpnas: jie pastebi tik judančius objektus. Jų klausymasis nėra staigesnis už asmenį. Vargas yra orientuotas tik su kvapo jausmu, kurį jis sukūrė gana gerai.
  6. Šio gyvūno balsas yra panašus į gruntą, jis taip pat gali griauti ir stipriai išgąsdinti.
  7. Gyvūno gyvenimas yra apie 15 metų.

Nora badger

Šis gyvūnas pats stato savo būstą. Be to, jis nuolat plečiasi ir remontuojamas. Nauja skylė turi nuo dviejų iki penkių išėjimų. Po kelių metų „Lazy“ skaičius gali siekti 40 ar daugiau.

Skylėje yra skylių. Požeminis gyvenamasis badger yra bent vieno metro gylyje ir yra sudėtinga galerijų, karkasų, nugriovimų, avarinių išėjimų ir plėtinių sistema. Dažnai jie yra keliose pakopose ir tęsiasi iki daugiau nei penkių metrų gylio. Paprastai yra keletas lizdinių kamerų, dažnai badgers turi juos po vandeniu, apsaugančiu nuo požeminio vandens nutekėjimo. Kartais judesių ilgis pasiekia 80 metrų. Jei gyvūnai nekliudo, o maistas yra pakankamas, tada kelios kartos gali gyventi toje pačioje skylėje - ji paveldima. Jauni badgers baigia statyti namus ir pridėti naujų judesių. Todėl senas „badger“ gali užimti daugiau nei hektaro plotą.

Santykiai su kitais gyvūnais

Badgers visai nėra agresyvūs gyvūnai. Jie yra tokie tolerantiški, kad kelios šeimos gali gyventi tame pačiame būste. Badgers neturi natūralių priešų, tik žmogus jam pavojingas. Tačiau vilkai ir lokiai gali medžioti jaunus gyvūnus. Suaugusieji gyvūnai yra labai atsargūs ir nori atsigręžti ir paslėpti į duobę, nors net ir didelį plėšrūną sunku susidoroti su tokiu varžovu.

Jei jį išmuštumėte, jis garsiai skaudi ir įkandžia, taip pat gali smarkiai pakenkti nusikaltėliui nagais. Kartais kiti gyvūnai, pvz., Meškėnai, šeškai, marinukai ar lapės, yra užsikabinęs į badger skylę. Kol jie netrukdo savininkui, jis juos toleruoja, tik tvoros. Bet badger yra labai švarus gyvūnas, todėl gana dažnai ji nukreipia lapes iš savo namų.

Ką jis daro žiemą

Badgero žiemojimas yra panašus į lokį. Jie neužmigę žiemą tik ten, kur nėra šalčio. Tačiau dažniau rudenį griuvėsiai apsėda riebalais, didėja svoris beveik du kartus, ir pataiso skylę, paruošdami ją užmigdyti. Jie pašildo lizdą, nuvilkdami samanas ir sausus lapus. Vargas išmeta seną pakratą, nes jis yra labai švarus. Šie gyvūnai taip pat kaupia maistą, įdėdami jį į specialius indus į skylę. Augalų šaknys ir grūdai yra labai naudingi, kai pavasarį jis atsibunda alkanas. Jie nustoja atsirasti ant paviršiaus po šalčio ir sniego kritimo, o pavasarį išeina su sniego lydymo pradžia. Visi gyvūnai iš skylės prieš užmigdami šį gyvūną užsikimšia žemės ir sausų lapų.

Badger veisimas

Šie gyvūnai keletą metų sukuria porą, dažnai net visą gyvenimą. Gonas juos perduoda pavasarį ar vasarą. Moterų nėštumas trunka nuo 9 iki 12 mėnesių, o nuo gruodžio iki balandžio gimsta 2-3 badger.

Jie yra aklai ir visiškai bejėgiai per pirmąjį mėnesį. Tik po trijų mėnesių amžiaus jaunimas pradeda kilti iš skylės ir gauna kitą maistą nei motinos pienas. Kai kurie jauni badgers palieka šeimą rudenį, mate ir kasti savo skylę, tačiau kai kurie išlieka ir žiemoja su savo tėvais.

Badger turi labai įdomų gyvenimo būdą. Šis gyvūnas vis dar išlaiko savo gyventojus, ir manoma, kad jos gyventojai nekelia pavojaus. Tačiau daugelis jų sunaikinami dėl braškių kailio, kuris naudojamas šepečiams ir kepurėms gaminti. Taip pat vertingas yra jo gijimo riebalai, kurie gydo tuberkuliozę ir įvairias odos ligas. Gyvūnai taip pat miršta dėl žmogaus veiklos, skylių naikinimo ir daugelio kelių atsiradimo.

Buveinės

Badger yra gyvūnas, plačiai paplitęs visoje Europoje. Rusijoje stebima daugybė gyvūnų populiacijų. Gyvenamosiose vietose gyvūnas yra beveik visur už Uralo kalnų, be tolimiausių šiaurinių ir sausų vietovių. Badgers gyvena ir Korėjoje ir Kinijoje, kai kuriose Japonijos salose.

Gyvūnai nori įsikurti tankiuose mišriuose miškuose. „Badger“ retai matoma stepių regionuose. Gyvūnai gyvena daugiausia vietose, kur yra daug krūmų ir aukštų žolių, o dirvožemis niekada nekildomas paviršiniais vandenimis.

Badger maitinimas gamtoje

Nepaisant jo kaip plėšrūnų statuso, badgers yra visagalūs gyvūnai. Gyvūnų kasdienė mityba gali keistis, atsižvelgiant į metų laiką. Badgers yra naktiniai medžiotojai. Dienos metu šie gyvūnai nori pasilikti saugiose urvose, virškinti maistą ir įgyti energiją.

Vasarą vietose, kur gyvena badgers, daug įvairių graužikų, varlių ir driežų. Šitie tvariniai sudaro gyvūnų šiltą sezoną. Be kitų dalykų, badgers nėra prieš valgyti sliekus, didelius vabzdžius ir jų lervas, taip pat įvairius vėžiagyvius, šliužus. Retais atvejais jų grobiai yra bėdoje esantys paukščiai. Kartais badgers pakyla ant mažų medžių, kur jie sunaikina paukščių lizdus. Taip pat vasarą gyvuliams tampa maistu daržovių šaknys, uogos, riešutai, grybai ir laukiniai vaisiai.

Atvykus rudeniui, badgers reguliariai atsiveria į žemę. Čia gyvūnai ieško likučių iš augalų, sugeria kukurūzų, ankštinių augalų ir kitų auginamų augalų grūdus. Žiemą, kai trūksta maisto, ieškant grobio, šie gyvūnai gali keliauti dešimtis kilometrų, tada grįžti atgal į šiltą ir jaukią skylę.

Ryšys su asmeniu

Labai retai medžiojami mėsos augintojai. Galų gale, gyvūnas turi gana specifinį, šiek tiek atbaidomą kvapą. Valgomieji indai, pagaminti iš pūkinės mėsos, nėra labai malonūs. Komercinė vertė taip pat neturi gyvūnų kailio.

Žmonėms įdomu, kad tai yra tik braškių riebalai, kurie plačiai taikomi ligų gydymui liaudies metodais. Šios medžiagos naudingų savybių tyrimas buvo ūkių organizavimo priežastis, kur jie užsiima veisimu. Šiandien riebalų išgavimo auginimas yra gana pelningas verslas. Gyvūnai yra lengvai sutrumpinami. Tačiau jiems sunku įveikti su šunimis, prie kurių badgers'as rodo ypatingą priešiškumą ir agresiją.

Kaip atrodo badger?

Vargas atrodo kaip vidutinio dydžio gyvūnas. Bendrasis badger yra 60-90 cm ilgio ir iki 24 kg masės, o uodegos ilgis yra 20-25 cm, o vyrai yra šiek tiek didesni nei moterų. Badgeras atrodo masyvus dėl savitos kūno struktūros. Žvėrys gyvūnas yra pailgos kūno formos, panašus į pleištą, nukreiptą į priekį.

Europos badger yra siauras pailgas snukis su apvaliomis blizgančiomis akimis ir labai trumpu kaklu. Žvėris gyvūnas turi trumpas stipriąsias kojas, ant kurių pirštai yra ilgi nagai kasti skyles.

Vargas atrodo purus dėl savo ilgų plaukų, kuris yra gana sunkus. Pagal pagrindinį Europos ūglio kailį yra šiltas ir tankus paltas. Pūkų vilna yra pilka arba ruda, dažnai su sidabru blizgesiu, o apatinė kūno dalis yra beveik juoda.

Badger atrodo gana neįprasta. Baltojoje pusėje yra dvi plačios, tamsos juostelės, kurios nuo nosies nukreipiamos į mažas ausis su baltais antgaliais. Žiemą badger atrodo šviesesnis nei vasarą, kai vilna tampa tamsesniais atspalviais. Rudenį badger įgyja 10 kg riebalų, kol jis užmigęs į įprastą svorį. Per šį laikotarpį badger atrodo ypač didelis.

Kur gyvena badger?

Badger gyvena praktiškai visoje Europoje, išskyrus tik Suomijos šiaurę ir Skandinavijos pusiasalį, nes jis negyvena užšaldytuose dirvožemiuose. Be to, gyvulys gyvena Mažojoje ir Vakarų Azijoje, Kaukaze ir Transkaukazijoje.

Badger gyvena mišriuose ir taiga miškuose. Kartais badai gyvena kalnuose, taip pat randami pusiau dykumose ir stepėse. Badger gyvena netoli vandens telkinių ir užsikimšia sausose vietose, vengdamas užtvindytų plotų.

Badger's house yra jo skylė. Badgers gyvena giliai burrowy, kad kasti ant griovių šlaitų, griovių ir kalvų, aukštų upių ar ežerų. Badger gyvena praleidžiant didžiąją laiko dalį į urvą. Vargas paprastas yra nuolatinis ir konservatyvus gyvūnas, taigi šuniukų buveinės skylės perduodamos iš kartos į kartą.

Tose vietose, kuriose yra gausu maisto, skirtingos ūglių šeimos gali suformuoti visą miestelių miestą, sujungdamos jų skyles tarpusavyje. Kiekviena vėlesnė žolelių karta baigia savo burbulas, pertrauka naujas dalis ir plečia šeimos turtą. Taigi burrow'ų urvai virsta požeminiu miestu, kuriame yra daugybė išėjimų.

Vieniši ėriukai gyvena paprastose burbose, tokiame rūmų name yra vienas įėjimas ir lizdinė kamera. Tačiau didelė badgers šeima gyvena visose gyvenvietėse. „Badgers“ miestas yra sudėtinga ir daugiapakopė požeminė konstrukcija, kurioje yra daug įėjimo ir ventiliacijos angų, su ilgais tuneliais, įvairiomis ištraukomis ir keliais lizdais. Lizdų kameros paprastai yra bent 5 metrų gylyje, jos yra erdvios ir išklotos sausomis žolės pakratomis.

Badgers organizuoja lizdus, ​​kad lietaus arba požeminis vanduo nesandarėtų. Badger paprastas - praktinis žvėris ir myli komfortą. Todėl patogios ir sausos ančių skylės dažnai būna lapių ir usūrinių šunų. Tai nėra paprastas badger'io gyvenimas.

Be to, gyvulys yra retas šveitimas, kuris reguliariai valo skylę, išmeta šiukšles ir periodiškai pakeičia seną kraikas. Net augintinis ėdalas tinka skylės išorei arba tam skiria ypatingą vietą. Be to, žiurkės skylėje yra įvairių patalpų gyvūno namų ūkio reikmėms.

Raganos gyvenimas yra ramus, todėl gyvulio badas gamtoje beveik neturi priešų. Vilkai ir lūšiai gali jam kelti grėsmę. Bet pagrindinis pavojus Europos badger yra žmogus. Kai kuriais atvejais žmogaus veikla pagerina badgers gyvenimo sąlygas. Tačiau, kita vertus, natūralių vietų keliuose įrengtas kelių tinklas didina šio gyvūno mirtingumą ir atima iš jos natūralių buveinių zonas. Didžiausia žala piktžolių populiacijoms kyla iš asmens, kuris sunaikina badger skyles. Namų ėdalas labai svarbus gyvūnui.

„Badger“ yra įtraukta į Tarptautinę raudonąją knygą „mažiausiai grėsmė, kad išnyktų“. Galų gale, šis žvėris yra gana dažnas ir turi stabilų gyventojų. Bet medžioklė yra medžiojama siekiant gauti jos gydomuosius riebalus, kurie yra plačiai naudojami alternatyvioje medicinoje. Europoje žiauriai buvo sunaikinti kaip pavojingų ligų nešėjas.

Žvėrių skaičius žymiai sumažėjo tose vietovėse, kuriose vykdoma aktyvi ekonominė veikla. Dėl to buvo prarasta braškių buveinė, be to, ji sunaikinama kaip „pasėlių“ augalai. Vis dėlto, nuo bendrojo žvėriuko daugiau naudos nei žala, nes jis valgo daug žemės ūkio kenkėjų.

Badger veršelis

Badgers yra monogamiški ir dažnai sudaro poras daugelį metų ar netgi gyvenime. Europos badgero poravimosi laikotarpis prasideda žiemos pabaigoje ir trunka iki rugsėjo. Nuo rudens išsilavinusios poros rengia lizdinę kamerą, kurioje turėtų būti gimę badger.

Moterų nėštumas yra ilgesnis ir jo trukmė priklauso nuo poravimosi laiko. Todėl moteris nuo 9 iki 14 mėnesių gali auginti badgerą. Dažniausiai gimsta nuo 2 iki 6 ūgliai.

Europoje badgers gimsta nuo gruodžio iki balandžio, o Rusijoje - kovo-balandžio mėn. Badgeras gimsta aklais, kurčiais ir bejėgiais. Tik 1,5 mėnesio amžiaus ūgliai pradeda matyti ir pradėti girdėti. Mama beveik 3 mėnesius maitina badą su pienu.

Bet netrukus jaučio burbulai jau pradės vaikščioti iš skylės ir pačios pašaro. Iki 6 mėnesių amžiaus badgeras beveik pasiekia suaugusiųjų dydį. Осенью выводок распадается. После чего каждый барсучонок начинает самостоятельную жизнь.

Самки становятся способными к размножению в возрасте двух лет, а самцы – к трем годам жизни. В природе барсук живет 10-12 лет, а в неволе продолжительность жизни барсука достигает 16 лет.

Если Вам понравилась эта статья и Вы любите читать о животных, подписывайтесь на обновления сайта, чтобы получать самые свежие и интересные статьи о животных первыми.

Питание. Kaip veikia badger?

Badger yra tikrai visagalis gyvūnas, jis nėra maistingas dėl maisto, bet jo mityba labai priklauso nuo gyvenamosios vietos ir metų laiko. Dėl medžioklės jis eina naktį.

Gyvūnų maistą, ėduonis maitina peles panašius graužikus, varles, driežus, žuvis, paukščius, paukščių kiaušinius, vabzdžius, lervas, moliuskus ir sliekus.

Nuo augalų maisto, jis valgo žolę, šaknis, sultingas medžių šakas, grūdinius augalus, augalų vaisius, vaisius, uogas, riešutus ir dar daugiau. Taip pat naudojami grybai.

Apskritai, centrinės Rusijos sąlygomis badger gali valgyti apie 50 skirtingų augalų rūšių ir apie tą patį skaičių gyvūnų rūšių. Mėgėjų malonumas yra sultingi sliekai, strypeliai, dideli vabalai, todėl jiems nereikia vandens.

Vartojant maistą, badger yra gana nedidelis - jis valgo tik 0,5 kg maisto per dieną, išskyrus pasiruošimo užmigdymo laikotarpiui, kai jis yra penimas.

Dauginimasis ir ilgaamžiškumas

Badgers yra monogaminiai gyvūnai. Jie sukuria porą keletą metų, dažnai gyvenimui. Poravimosi sezonas paprastai prasideda nuo žiemos pabaigos iki ankstyvo rudens. Po apvaisinimo nėštumas moterims trunka gana ilgą laiką - nuo 9 mėnesių (su vasaros poravimu) iki 12 mėnesių (su žiemos poravimu). Vidutiniškai 2-3 gimsta šiukšlėje, daugiausia 6 kubeliai. Naujagimio badger sveria 70-80 gramų.

Vos per kelias dienas po gimdymo moteris yra pasirengusi naujam nėštumui. Šuniukai gimsta bejėgiai, akliems ir kurtiesiems, tačiau po mėnesio jie išklauso, antrą mėnesį atidarė akis, o po trijų mėnesių po gimimo jie palaipsniui pereina prie savarankiško maitinimo. Iki šiol moteriškasis badgeras maitina juos motinos pienu.


Naujagimiams pirmieji gyvenimo metai yra pavojingiausi ir sudėtingesni, tuo tarpu jų mirtingumas šiuo laikotarpiu yra iki 50%. Perėjimas prie savarankiškos mitybos, barucucata greitai priauga svorio ir po šešių mėnesių pasivijo savo tėvus.

Rudenį girnelių šeimos susiskaldo. Kai kurie jauni badgers palieka šeimą rudenį, sudaro porą ir iškirpia jų duobę, tačiau dauguma jų gyvena ir užmigsta su tėvais. Jaunos patelės tampa lytiškai brandžios 2 metų amžiaus, vyrų - 3 metų. Badgerio populiacijoje apie 73% suaugusiųjų ir 27% jauniklių.

Kaip ilgai gyvena badger?

Bado gyvenimo trukmė natūraliomis sąlygomis yra apie 5-6 metus (vidutiniškai) iki 10-12 metų (didžiausia), nelaisvėje iki 15-16 metų.

Tik trečdalis gyvūnų išgyvena per pirmuosius 3 gyvenimo metus. Mirties priežastys gali būti skirtingos. Juos žudo giminaičiai, susidūrę su teritorijomis, juos gali valgyti lokys, lūšys, vilkai, arba jie tampa medžiotojų grobiais, miršta kelyje arba apsinuodiję nuodingomis cheminėmis medžiagomis, miršta dėl infekcinių ligų ir pan.

Badgers turi nedaug gamtinių priešų, jie yra dideli plėšrūnai - lokiai, lūšiai, vilkai. Be to, jis prieštarauja maistui su lapėmis ir usūriniais šunimis. Naminiai ir laukiniai šunys taip pat kelia grėsmę jam. Jų auka daugiausia yra jauni badgers, suaugusieji yra labai atsargūs ir nori atsitraukti ir paslėpti skylėje.

Tačiau, jei badas buvo nustebintas, su juo nėra lengva susidoroti netgi dideliems plėšrūnams - jis beviltiškai ginamas, garsiai skamba, įkandimai, ir gali pakenkti nusikaltėliui su nagais.

Didžiausią žalą žiurkių populiacijoms lemia tiesioginis šių gyvūnų veisimas žmonėmis ir požeminių saugyklų naikinimas.

Badger ir žmogus

Kas yra pavojingas badger?
Žolė nekelia tiesioginės grėsmės žmonėms. Bet jis gali toleruoti žmonėms pavojingą ligą - pasiutligės. Dėl šios priežasties imamasi priemonių, kad būtų tiesiogiai sunaikinti badgers ir jų būstai.

Badger nebijo žmonių ir gali gyventi arti žmonių gyvenamosios vietos. Tai sukelia žmonėms nepatogumų, nes badger, ieškodamas maisto, taip pat gali naudoti žmogaus darbo vaisius - įvairias pasėlių kultūras, kurios verčia asmenį apriboti savo gyventojų skaičių tam tikrose teritorijose.

Kas yra naudinga?
Atneša badger ir naudą žmogui. Didelė jos dietos dalis susideda iš daugelio žemės ūkio kenkėjų, pavyzdžiui, gegužės mėn.

Drožlių odos, atsiradusios dėl šiurkščios ir kietos vilnos, nerodo didelio susidomėjimo kailių pramone, bet šunų plaukai yra naudojami ypač skutimosi šepečiams gaminti, taip pat dažymui skirtiems šepetėliams.

Medžioklės medžioklė Rusijoje vykdoma daugiausia norint išgauti badger riebalus - populiarią alternatyvią medicinos priemonę.

Badger gali būti sugautas ir nelaisvėje laikomas, jis lengvai suranda bendrą kalbą su asmeniu ir tampa augintiniu. Tačiau vis dar lengviau jį nusipirkti.

Badger mėsa yra valgoma, ji primena džiovintą avienos skonį.

Susipažinkite! Žemės savininko badger - nuotraukos iš gyvenimo.

Pasitenkinimo metu šie žvėrys yra patogesni gyventi bendrabučiuose, kurie yra daugelio kelių pakopų požeminiai labirintai, kartais iki mylių ar ilgesni. Šių patalpų plotas, kuriame nuo metų iki dešimtmečio gali padaugėti gyvatvorių, gali padidėti. Tai labai sudėtinga konstrukcija su keliais įėjimais ir išėjimais, vietomis, skirtomis miego ir atsargų laikymui, taip pat pagalbinėms ventiliacijos priemonėms.

„Kambariai“ gyvenimui dažnai būna labai gilūs po žeme (giliau nei vandeningasis sluoksnis dar 5-7 metrai). Dažniausiai kiekviena šeima turi atskirą įėjimą į urvą, o gal ir keletą. Taip atsitinka, kad keletas šeimų gali naudotis vienu pagrindiniu įėjimu, tačiau tikrai bus avariniai išėjimai.

Vargas yra švarus, ekonomiškas gyvūnas, jis ne sėdi ant jo, jo namas myli ir rūpinasi juo: išeis kraikas, tada skylė bus pataisyta, pataisyta, patobulinta.

Badger buveinių nėra tik burrows.

Aplink skylę taip pat yra tvarkingumas ir švarumas: tvarkingai iškasami kanalai, skirti tualetui, ne toli nuo gyvenamosios vietos, ir viskas, kas tarnavo savo laikui, yra toli nuo vietos, kur gyvena būsto savininkas.

Šis pavedimas gali išlaikyti tik badgerą, bet kiti gyvūnai, tokie kaip lapės ar usūriniai šunys, mėgsta gyventi toje eilėje. Todėl jie kviečiami apsilankyti rūpestingu savininku. Nieko, badger šeimininkas yra svetingas, nors ir griežtas. Leiskite gyventi, tačiau su sąlyga, kad svečiai laikysis nustatytos higienos tvarkos.

Ir, jei erzina, tada įdėkite juos į badger. Ir uolus savininkas nėra pasirengęs priimti kiekvieno gyvūno: laukinių kačių, šeškų ir marių patenka į badger skylę. Todėl netikėkite istorijomis, kurias lapė gali paimti su savo valia.

Investavęs tiek daug darbo į savo susitarimą, jis suplyšins visus, kurie bando jį išstumti.

Nepaisant to, kad badgers gyvena kolonijose, kiekvienas užima savo žemės sklypą ant žemės. Pasienio kaimynai gerbiami ir nepatenka į užsienio teritoriją. Vasaros mėnesiais, jei yra pakankamai pašarų, šis plotas yra tik keli hektarai. Mėgstamiausia tokio gyvūno sritis kaip badger yra vieta netoli vandens telkinių.

Šeimos idilis

Badgers yra gyvūnai, kurie sudaro stiprią ir draugišką šeimą, kurioje visi atlieka savo pareigas. Mumija badger yra įsipareigojusi rūpintis palikuonimis. Pavasario sezone gimsta nuo trijų iki šešių kubelių. Jie vis dar yra labai bejėgiai ir jiems reikia motinos pieno. Barsuchyha juos maitina iki trijų mėnesių amžiaus. Tada, subrendę ir stiprindami, jie gali valgyti suaugusius maistą.

Badgers yra labai atsakingi už mokymą, kad jaunuoliai išgyventų. Mažose vietose, esančiose šalia skylių, vaikai mokosi medžioti. Norėdami tai padaryti, suaugusieji badgers sugauna peles, driežus ir varles ir atneša juos į savo jaunimą.

Pažymėtina, kad ši mokymo forma yra būdinga beveik visiems plėšrūnams.
Vasaros pabaigoje badger gali savarankiškai pasirūpinti maistu. Tačiau tėvai vis dar juos kontroliuoja. Rudenį vaikai mokosi aprūpinti savo žiemojimo kameromis.

Jie praleidžia žiemą su mama, o pavasarį jie pateks į savarankišką gyvenimą. Kai kurie erškėčiai, gimę prieš kitą pakratą, gyvena atskirai nuo rudens.
Žvelgiant į atskirą miško dalį, jie kasti skyles ir auga šaknis.

Kartais jie suranda vietą tarp kitų ūglių namų, todėl namą sudaro atskiri išėjimai. Svarbiausia yra turėti nemokamą svetainę netoliese, kad galėtumėte ieškoti maisto.

Badger burrows

Europos badgero būstas yra visiškai skirtingo dydžio.

Didžiausias rastas buvo panašesnis kaip senovės anglų pilys. Kadangi turėjo daugiau nei 100 įėjimų, daug kambarių ir labai ilgų tunelių. Šioje pilyje gyveno klanas, sudarytas iš 20 badgers. Pagal savo pobūdį, badgers praleidžia apie pusę savo gyvenimo miego būsenoje.

Gyvūnas priklauso naminių paukščių šeimos mėsėdžių žinduoliams. Jo šeimoje yra ūdra ir erminas. Badgers paprastai nereikia gerti, nes jie dažniausiai naudoja sultingas sliekas. Tik su stipriais alkiais jie valgo badgers su pelėmis, vabaliukais, rupūžiais, žiurkėmis ir net grūdais.

Medžioklė ir mityba

Apskritai, badgers yra gana talentingi medžiotojai. Vienu būdu jie sugeba sugauti daugiau kaip 70 aukų. Maistas, kurį jie turi, yra gana saikingas, jie mažai valgo badgers. Tik arčiausiai rudenį, badgers sukaupia riebalus, kad žiemos miego metu jie turėtų energijos šaltinį. Tai vienintelis garstyčių šeimos, žiemojančios. Vargas, užmigdymas yra pirmas dalykas sniego šaltyje. Pavasaris paverčia lieknas formas ir aktyviai pradeda naują sezoną.

Paprastai žmonių atžvilgiu badgers nėra agresyvūs. Nuotraukoje esantis badger visada ramus. Jiems pageidautina vengti kontakto, paslėpti skylėje. Bet nesipriešinkite badger, nes jis gali atsistoti už save.

Badger komunikacijos

Po badger uodegos yra specialios liaukos, kurios išskiria gana kvapią medžiagą, vadinamą muskusu. Jo dėka, badger žymi savo teritoriją. Be to, jis naudojamas klano priklausomybei nustatyti.

Jei ilgai nėra jos skylės, kvapas gali išnykti. Šiuo atveju gyvūnas gali likti be savo šeimos.

Badgers turi savo žodyną, kurį sudaro šešiolika skirtingų garsų. Šio rūšies gyvūnų poravimas gali įvykti bet kuriuo metų laiku.

Deja, dėl didelio mirtingumo, tik maža dalis gyvena iki pirmosios metinės.

Didžioji dalis badgersų miršta keliuose po Amerikos automobilių ratais. Nepaisant fotografavimo, jų skaičius nuolat auga. Tokią griežtą priemonę sukelia įtarimas, kad badgers yra galvijų tuberkuliozės nešėjai.

Burtininko buveinė yra labai plati. Yra žinoma, kad daugiau nei prieš du milijonus metų iš Kinijos, badger pateko į Europą.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Badgers : animated music video : MrWeebl (Sausis 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org