Paukščiai

Moorhen arba swamp vištienos - ką mes žinome apie ją?

Pin
Send
Share
Send
Send


Vandens vištienos gyvenimas priklauso nuo vandens aplinkos. Jos mėgstamos gyvenvietės yra lėtai judančios upės, pelkės ar tvenkiniai, kuriuose yra tankus ir gausus augalija. Moorhen, apsigyveno šiltuose regionuose, gyvena sėdimas. Šiauriniuose rajonuose gyvenantys paukščiai siunčiami žiemą pietuose.

Moorhen gyvena Afrikoje, Eurazijoje ir visame Amerikos žemyne. Ji labiau mėgsta žemumynus, bet jaučiasi puikiai kalnuotoje vietovėje. Nepale šios rūšies atstovai retkarčiais pasireiškia net iki 4000 m aukštyje.

Šiuo metu yra 16 porūšių, gyvenančių įvairiomis klimato sąlygomis. Apskaičiuota, kad Europos gyventojų skaičius yra 900 tūkst. Porų.

Ne viščiukų sezono metu vandens viščiukai nori gyventi vieni. Žiemą jie susirenka į pulkus, ieškodami rezervuaro su neužšąlančiu vandeniu. Paukščiai savo migruojančius skrydžius vykdo aiškiomis naktimis, kai veidrodis panašus vandens paviršius matomas per mėnulį.

Paukštis eina į pašarus ilgai prieš aušrą ir metodiškai apeina visus jo turtus. Ieškodama maisto, ji patikrina visą augaliją ant rezervuaro kranto ir gali nuplaukti galvą į vandenį, pastebėdama, kad yra tinkamas gabalas.

Vandens vištienos dieta labai įvairi. Į ją įeina gėlės, lapai, jauni ūgliai ir vandens bei sausumos augalų sėklos. Moorhen mielai regale žuvų mailius, vabzdžius, mažus vėžiagyvius ir kaipoles. Kartais ji nustoja pailsėti ir valo plunksnas.

Kartais paukštis ateina į arimus laukus, jei jie yra arti rezervuaro. Ji gali pakilti į krūmų šakas, užsikabinusi juos ilgais ir nugrimzdusiais pirštais, padėdama sau sparnų plunksną.

Moorhen yra labai drovus ir, suvokdamas menkiausią pavojų, greitai slepiasi pakrantėse. Jei prieglobstis yra toli, paukštis gali jį pasiekti trumpu skrydžiu. Nesant žemės dangos, ji neria po vandeniu ir, prikabindama prie žolės su savo kojomis ir pakeldama galvą į paviršių, stebi, kas vyksta aplink.

Tiesia linija vanduo skrenda gana greitai. Trumpi sparnai neprisideda prie manevringumo, todėl atlieka didelius lankus.

Veisimas

Pirmąsias pavasario dienas vyrai pradeda ieškoti nuošalios vietos lizdui. Kasdienis raundas savo namų svetainėje, garsiai skamba ir prabangių baltų uodegų plunksnų demonstravimas, skelbia jo teises. Bet kuris konkurentas, įsiveržęs į okupuotą teritoriją, atakuoja svetainės savininką, nukreipdamas galvą į priekį, skleidžia savo uodegą ir suteršiančias plunksnas.

Jis stengsis bėgti priešininką ir, jei jis neatsitraukia, jo negalima išvengti. Atsižvelgę ​​į karo išvaizdą, oponentai pradeda kovoti, naudodamiesi karpytomis pėdomis ir sparnais. Tokios kovos gali baigtis rimta trauma. Išsiaiškinę santykius, duelistai taikiai išsisklaido, o neseniai vykusio mūšio vietoje yra nauja siena tarp jų nuosavybės.

Pirmoje kovo mėnesio pusėje patelė patenka į vyrų teritoriją. Jis pradeda duoti savo dėmesio požymius, aplinkui apsisukdamas dideliais dvasiais, užsukdamas savo snapą į vandenį ir skambindamas gutturaliais. Jei mergina žavisi tokiu dėmesiu ir patobulinimu, ji kartoja savo veiksmus. Tada partneriai pradeda plaukti ir maitinti kartu, o retais poilsio momentais, sėdi ant banko, išspręsti viena kitos plunksnas.

Poravimas vyksta poravimosi platformoje, kurią pastatė vyrai. Tada, penkias dienas, būsimasis tėvas renka žolės peilį, o jo sutuoktinis iš jų padaro lizdą.

Lizdas gali būti pastatytas ant vandens arba ant žemės, tačiau jis visada saugiai paslėptas nuo smalsių akių. Moteris sudaro iki 7 kiaušinių, o 22 dienų tėvai paeiliui kloja ant linijos.

Viščiukai gimsta vienu metu. Jie turi pradinius nagus ant jų sparnų, kurie padeda kūdikiams išeiti iš lizdo. Pasibaigus paskutiniam viščiukui, visa šeima palieka lizdą. Per artimiausias 4 savaites tėvai maitins savo vaikus su vabzdžiais, augalų gabaliukais ir moko jiems reikiamus įgūdžius.

Jau dešimtą dieną, kai tėvai miršta, protingi vaikai gali pasirūpinti patys ieškodami reikiamo maisto. 25 dienų amžiaus viščiukai pradeda maitintis savarankiškai, bet dar 45 dienas nepalieka savo tėvų. Po dviejų mėnesių jie turi suaugusiųjų plunksną ir 80 dienų amžiaus jie yra visiškai pasirengę savarankiškam gyvenimui.

Iki to laiko moterys jau atideda antrąją sankabą, todėl tėvas rūpinasi pernešimu. Po naujų palikuonių atsiradimo vyresnio amžiaus jaunikliai padeda tėvams. Jie stato plaukiojančias platformas, maitina jaunesnius brolius ir vienas kitą. Žiemą šeima išsisklaido, o jaunuoliai kitais metais pradės auginti.

Vandens vištienos kūno ilgis siekia 35 cm, svoris iki 300 g. Vyrai yra šiek tiek didesni nei moterų. Vyrų pilvas yra tamsesnis.

Smailus snapas dažomas dviem spalvomis. Jo pagrindas yra raudonas ir galas yra geltonas. Ant kaktos yra būdinga rausvai oda.

Šiek tiek suplotas kūno pusėse padeda lengvai įveikti krūmynus. Trumpi sparnai leidžia greitai atlikti skrydį. Ekstremalios uodegos plunksnos yra baltos ir pasagos formos. Galva yra juoda, sparnai ir viršutinė liemens ruda. Pilvas yra pilkas.

Raumenų kojos yra nudažytos šviesiai žaliai geltonos spalvos su mažu raudonu žiedu ant apatinės kojos. Ištęstos plonos pirštai, suardyti nagais. Tarp jų nėra plaukimo membranos.

Natūralioje buveinėje gyvena apie 9–11 metų.

Moorhen išvaizda

Šis mažasis paukštis, turintis balandžių dydį, kūno svoris yra 192-493 g, sparnų ilgis 192-493 cm, kūno ilgis - 27–31 cm.

Plunksnų spalva yra pilka arba juoda ruda, su kaklo atspalviu. Baltos spalvos juosta aiškiai matoma ant baltos spalvos. Kūno pusėse yra baltos juostelės. Žiemą paukščio pilvas šiek tiek ryškėja, nugaros ir galvos tampa rudos. Pirminės pirminės plunksnos yra tamsiai pilkos spalvos. Praėjus molt laikotarpiui, pilvo priekinės dalies ir krūtinės plunksnų antgaliai tampa baltos spalvos, todėl plunksnos užrašo.

Mooreno snapas yra trikampio formos. Galų gale jis yra nudažytas žalsvai ar gelsvai atspalviais, raudoname pagrinde. Ryškiai raudona dėmė ant bet kokios išvaizdos atrodo kaip snapo tęsinys. Dažniausiai raudona spalva yra raudonos spalvos, ir tik perjungimo laikotarpiu ji tampa tamsiai raudona. Stiprios ir ilgos kojos su šiek tiek pailgos pirštais yra gerai pritaikytos judėti palei pelkėtus krantus. Žiedai šiek tiek išlenkti. Skirtingai nuo daugelio kitų vandens paukščių rūšių, Moorhen neturi pirštų membranų. Mooren patelės yra mažesnės nei vyrai, o pilvas yra spalvotas šviesesniais tonais.

Moorhen (Gallinula chloropus).

Jauni jaunuoliai labai skiriasi nuo suaugusiųjų. Jaunų paukščių plunksna daugiausia yra šviesiai ruda, šiek tiek pilkai krūtinės, gerklės ir smakro. Kaip ir suaugusieji paukščiai, šonkauliai šonuose yra baltos spalvos, o šoninė yra balta, tačiau jų snapas yra pilkas, geltonas antgalis, o nekaltas raudonas taškas ant kaktos.

Habitat moorhen

Europoje paukštis randamas beveik visur. Vienintelės išimtys yra Skandinavijos kalnų regionai, Alpės ir Rusijos Federacijos šiaurė. Rusijoje šiaurinė diapazono riba yra 60 ° C. sh. per Karelijos šiaurę, Vologdą, Novgorodą, Baškortostaną, Tatarstaną, Altajaus teritoriją ir Omsko regioną. Moorhen gyvena Primorsky Territory, Tolimuosiuose Rytuose, taip pat pietinėje Kurile salose ir Sahaline. Azijos žemyno teritorijoje paukštis gyvena pietryčiuose iki Filipinų, taip pat randamas Indijoje. Vidurinės ir Vidurinės Azijos sausumos ir stepių regionai nėra. Vakarų Sibire nėra šio paukščio.

Afrikoje piliakalnis gyvena tik pietinėje žemyno dalyje, taip pat Vakarų Alžyro ir Kongo regione bei Madagaskare.

Šiaurės Amerikoje paukščių lizdai yra Jungtinių Valstijų rytuose ir pietuose (valstybės, į kurias įgauna Kanzasas, Minesota, Teksasas, Nebraska, Arizona, Kalifornija ir Naujoji Meksika). Taip pat šis paukštis yra nuolatinis Karibų jūros, Centrinės Amerikos ir Pietų Amerikos salų gyventojas iš Peru ir Argentinos iki Brazilijos.

Buveinių nendrės vištos

Moorhen nori likti dirbtiniuose ir natūraliuose gėlavandeniuose vandens telkiniuose, kurių pakrantės yra storai padengtos sedge, nendrėmis ir kitais augalais. Vanduo tokiuose rezervuaruose gali būti stovintis ir tekantis, o tokio dydžio rezervuaras gali būti tiek mažas, tiek didelis. Rezervuaro viduje pakrantėje renkasi krūmų krūmynus, nugrimzdo ant vandens ir pelkių krantų. Europos žemyne ​​paukštis gyvena daugiausia žemumose. Pavyzdžiui, Šveicarijoje yra sunku surišti uostas daugiau nei 800 m aukštyje, o Vokietijoje - daugiau nei 600 m virš jūros lygio. Transkaukazijoje paukštis gyvena iki 1800 m aukštyje, o Nepale - iki 4575 m aukščio virš jūros lygio.

Moorhen paprastai yra tylus paukštis, bet sugeba padaryti garsų ir atšiaurių garsų seriją.

Negalima migruoti

Dauguma buveinių yra sėdintys. Tik šiaurinėje šiaurinėje dalyje ši rūšis yra visiškai ar iš dalies migruojanti. Europoje šiaurės rytų ir pietvakarių migruojančių paukščių dalis mažėja. Suomijoje ir NVS šalyse daugelis paukščių migruoja.

Šiaurės Vokietijoje, Lenkijoje ir Skandinavijoje, tik nedaugelis paukščių lieka žiemoti. Vakarų Europoje beveik visi žmonės yra sėdintys. Šiaurės Europa migruoja į pietvakarius ir į vakarus iki Italijos, Iberijos pusiasalio, Britų salų, Balkanų ir Šiaurės Afrikos. Rytų ir Vidurio Europos gyventojai sezoninius skrydžius vykdo iš šiaurės vakarų į pietryčius arba iš šiaurės į pietus.

Moorhes skrenda iš Vakarų Sibiro į žiemą į pietus nuo Vidurinės Azijos, Kaspijos jūros pakrantės, į Iraną, Afganistaną, Iraką ir Artimųjų Rytų šalis. Iš Rytų Sibiro migruoja į Pietryčių Aziją ir Kiniją. Amerikos piliakalniai migruoja į teritoriją į šiaurę nuo Floridos ir Meksikos įlankos.

Nepaisant būdingų vandens paukščių membranų, vandens vištiena puikiai plaukioja.

Valgyti pelkės vištieną

Ramūnų mityba apima ir augalinės, ir gyvūninės kilmės maisto produktus. Ji gauna maistą, plaukdama ant vandens paviršiaus ir kartkartėmis panardindama galvą į vandenį, vaikščiojant sekliuose vandenyse ir apsiverčiant ančių, vandens lelijų ir kitų vandens augalų lapais. Kartais ieškant maisto, paukštis neria po vandeniu. Sausumoje piliakalniai maitina mažai plaukiojančius vabzdžius, taip pat krūmų ir medžių uogas bei žolinių augalų sėklas. Jis taip pat sunaudoja jaunus vandens ir vandens augalų ūglius, tokius kaip dumbliai, Nymphaeaceae, nendrių. Dieta taip pat apima varliagyvius, moliuskus ir įvairius bestuburius.

Kinijos šilko viščiukų laikymas ir veisimas

Rytuose jie įsijungia net ir kaip augintiniai. Paukščiai yra labai ramūs ir draugiški, jie noriai susisiekia su asmeniu. Gali būti su kitomis ramybėmis. Dažnai jie laikomi kontaktiniuose zoologijos soduose.

Ūkyje kinų šilkas gali tapti viščiukais tų veislių, kurių motininis instinktas sumažėjo. Ji lengvai šildo ne tik vištienos kiaušinius, bet ir fazanus, putpeles.

Laikykite juos optimalioms normalioms veislėms. Jei reikia ištisus metus vykstančių kiaušinių vežimo, patalpoje palaikoma gera temperatūra, o lempos sumontuotos. Jie nežino, kaip skristi, todėl jie nenustato. Šiltuoju metų laiku jie vaikščioja, jie yra apsaugoti tinklu nuo plėšrūnų.

„Silk Hens“ apžvalgos

Jie kalba apie gražius paukščius su neįprastu plunksnu. Jie netinka mėsai ir kiaušiniams parduoti, bet puikiai atlieka inkubaciją. Taip pat atkreipkite dėmesį į turinio paprastumą ir stiprų imunitetą.

Paukščiai patys gerai išvalo pūkas, nemėgsta nešvarumų, todėl nereikia stengtis apdoroti medžiagos, bet kambarys visada turi būti valomas. Rekomenduojama juos reguliariai supjaustyti, kad pūkas būtų nuolat atnaujinamas.

Svarbus veislės trūkumas yra didelė kiaušinių ir suaugusiųjų kaina. Ji turės sumokėti 5 dolerius už ją, apie 7 viščiukus ir 50 - suaugusiems, tačiau gyvuliai sėkmingai išperinami namuose, dedami kiaušiniai į inkubatorių arba vištą. 5 viščiukams reikia 1 gaidžio.

Paprastai gausite ne daugiau kaip 10 asmenų, nes jie nėra pelningi. Todėl veislė nėra populiari ūkiuose, jie yra perkami į namų ūkius tik dekoratyviniais tikslais arba nedideliam kiaušinių ar mėsos rinkiniui.

Moorhen (vandens vištiena)

Moorhen, taip pat vadinamas vandeniu, gyvena visuose žemynuose, išskyrus Antarktidą. Vienas iš labiausiai paplitusių paukščių, jis gyvena labai slaptai ir retai sugauna akis.
Buveinė Jis gyvena Afrikoje, Azijoje, Europoje ir abiejose Amerikose.

Buveinė
Moorhen gyvenimas yra glaudžiai susijęs su vandens aplinka. Šio paukščio mėgstamos buveinės yra vandeniu užpildyti grioviai, pelkės, lėtai tekančios upės ir drėkinimo kanalai su tankiai apaugusiomis pakrantėmis. Gyventojų, gyvenančių vietose, kuriose yra lengvas ir šiltas klimatas, paprastai gyvena sėdintys, o paukščių, esančių šiaurinėje diapazono dalyje, kur vandens telkiniai žiemą užšąla, skrenda į žiemą į pietus. Moorhes yra beveik visuose planetos žemynuose, išskyrus Australiją, Antarktidą ir Arkties Arktį.

Rūšis: Moorhen (vandens vištiena) - Gallinula chloropus.
Šeima: Ganytojai.
Squad: Kranas.
Klasė: Paukščiai.
Subtipa: stuburiniai.

Gyvenimo būdas
Už lizdų sezono moorhes gyvena vienatvėje. Žiemą paukščiai kartais renkasi laikinose kelių dešimčių asmenų pulkuose, ir šiuo metu jiems nėra svarbesnės užduoties nei neužšąlančio rezervuaro paieška. Moorhenes, žiemojančios šiltose šalyse, vykdo migruojančius skrydžius ramiomis naktimis, kai yra lengva matyti švarų veidrodį iš viršaus. Prabudus iki aušros, moorhen išeina maitintis ir plaukti ar plaukti aplink savo svetainę pėsčiomis. Ieškodami maisto, paukštis apžvelgia dirvožemį, vandens paviršių ir pakrantės augmeniją, o kartais nuleidžia galvą į vandenį, kad išstumtų švelnumą. Į daugelį žemės ir vandens augalų žolelių patenka į pumpurą, jaunus ūglius, gėles, lapus, vaisius ir sėklas. Paukštis taip pat mielai valgo mažus vėžiagyvius, vorus, vabzdžius, kepalus, žandikaulius ir nespausti lazdelės. Laikas nuo laiko nustoja pailsėti ir valyti plunksnas. Kartais piliakalniai pasirodo ant pievų ar išardytų laukų, tačiau jie tikrai lieka arti vandens. Paukščiai gerai pakyla ant šakų.

Dauginti.
Žiemos pabaigoje vyriškoji moorhen ieško tinkamos vietos statyti lizdą ir paskelbia savo teises artimiausioje kaimynystėje. Savininkas žymi savo sekcijos ribas, reguliariai rengia raundus, garsiai verkia ir kiekvienam parodo baltas uodegų plunksnas. Jei kitas vyras galvoja apie įsilaužimą į savo teritoriją, paukštis iš karto atakuoja nepažįstamąjį, tempdamas galvą aštriu snapeliu ir raudoną apnašą ant kaktos, energingai kratydamas sparnus ir sukdamas uodegą. Jei įsibrovėlis skrenda, kapitonas jį tęsia važiuodamas ar plaukdamas, bet jei nepažįstamasis nepalieka, kovoti dėl žemės ar vandens negalima. Kovodami priešininkus, oponentai stengėsi nugalėti vienas kitą sparnais ir ilgomis rankomis, kartais sukeldami sunkias žaizdas. Išsiaiškinus santykius, konkurentai išsisklaido, o dvikovos vieta tampa kaimyninių atkarpų siena. Kovo mėnesį moteris pasirodo vyrų teritorijoje. Džentelmenas pradeda plaukti aplink ją su didžiule išvaizda, nuolatos nuleisdamas savo snapą į vandenį ir pasisakydamas žemos gutroninės šauksmų.

Ar žinote?
„Moorhen“ ovaliniai kiaušiniai yra uždaromi ryškiu kreminiu apvalkalu su rudomis, violetinėmis ir juodomis dėmėmis.
Šeimyninės ir miego platformos yra aplaistos kamienų ir lapų krūva. Daug šakų yra pagaminta iš šakų, o puodelio formos puodelis padengtas lapais, žolėmis ir nendrėmis. Įprasta lizdo aukštis yra 15 cm, vidinis skersmuo 25 cm.
Ornitologai, priklausomai nuo paukščių buveinės, išskiria 12 paukščių porūšių.

Moorhen (vandens vištiena) - Gallinula chloropus.
Kūno ilgis: 32-35 cm.
Sparnų ilgis: 50-55 cm.
Svoris: 250-300 g.
Kiaušinių skaičius sankaba: 5-7.
Inkubacinis laikas: 19-22 dienos.
Pubertas: 1 metai.
Maistas: sėklos, uogos, maži bestuburiai.
Gyvenimo trukmė: 11 metų.

Moorhen struktūra.
Snapas Trumpas, smailus snapas yra nudažomas dviem spalvomis: raudonas ant pagrindo ir geltonas gale.
Vadovas Ant kaktos yra raudona plokštelė.
Sparnai. Короткие и широкие крылья обеспечивают быстрые полет по прямой.
Тело. Слегка сжатое с боков тело позволяет птице пробираться сквозь густые заросли водных растений.
Хвост. Крайние рулевые перья окрашены в белый цвет и уложены в форме подковы.
Окраска. Голова черная, спина и крылья сверху коричневые, снизу темно-серые. Вдоль боков тянутся белые полоски.
Ноги. Stiprios kojos nudažytos geltonai žalios spalvos su rausvu žiedu ant blauzdų.
Pirštai Ilgi pirštai baigiasi aštriais, užsuktais, lenktais nagais.

Susijusios rūšys.
Ganytojų šeima jungia smulkius paukščius, gyvenančius gėlavandenių krantų krantuose. Visi ganytojai plaukia gerai, turi slepiamą plunksną, trumpą uodegą ir puikų kvapą. Ganytojo šeima susideda iš trijų grupių: pušies, vandens viščiukų ir sultelių, peties ir piemens berniukų. Moorhen yra vandens viščiukų ir sultanokų grupė, kurioje yra 21 rūšis.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org