Gyvūnai

Black Panther - Jaguar arba Leopard. Veislės aprašymas

Pin
Send
Share
Send
Send


Kartais sunku atskirti panašius gyvūnus vienas nuo kito. Bet tie, kurie nusprendė nutraukti nesusipratimus ir žinių spragas, mūsų straipsnis tikrai bus naudingas. Jame žiūrime į pagrindinius skirtumus tarp leopardų ir jaguarų, taip pat kai kurie kiti pagrindiniai katės šeimos atstovai, taip pat turi dėmių.

Kas yra panterai?

Skirtumai tarp jaguaro ir leopardo yra ne tiek daug, nes jie yra artimi giminaičiai. Abi rūšys priklauso Panther gentis. Be jų, gentyje yra daugiau tigrų ir liūtų, kurios akivaizdžiai negali būti supainiotos su niekuo. Žodis „pantera“ turi kitą reikšmę. Dažnai vadinami visi dideli tamsios spalvos katės. Reikia prisiminti, kad šiuo atveju mes nekalbame apie formą - tai būdinga spalva.

Padidėjęs melanino kiekis sukelia dėmių augimą ir tamsėjimą, todėl gyvūnas gauna storą tamsią spalvą, kartais beveik juodą. Tas pats atsitinka su jaguarais ir leopardais.

Dydžiai ir formos

Pagrindinis skirtumas tarp leopardo ir jaguaro yra kūno dydis ir struktūra. Vizualiai pateikiama tai padės kitą nuotrauką.

Jaguar yra didesnis ir masyvesnis, prieš šviesiai kojos leopardą, jis gali atrodyti riebalai. Ir jis nėra labai ilgas, skirtingai nuo leopardo, uodegos.

Laukinėje gamtoje šių gyvūnų nebus įmanoma sudėti ir palyginti, nes jie gyvena skirtinguose žemynuose. Todėl apsvarstysime kitus skirtumus. Tačiau pirmiausia pastebime, kad jaguaras yra vienintelis Pietų ir Šiaurės Amerikoje gyvenančių pantherų genties atstovas. Leopardai gyvena Afrikoje ir Azijoje.

Vadovo struktūra

Jaguar yra didesnis, o jo galva yra masyvesnė. Jei žiūrite į profilį, matysite nuožulnią, šiek tiek išsipūtusią nosį. Kai kurie sako, kad jis panašus į duobę. Skirtingai nuo jaguaro, leopardas turi elegantiškesnę galvą. Jis turi tipišką katės profilį su įgaubta nosimi. Skruostų dalis, iš kurios auga ūsai, taip pat skiriasi: jaguaras yra kriaušės formos, nuleistas į burną, o gepardas nuleistas, deimantinis.

Dėmesys dėmesio centre

Amerikos žvėris yra ne tik didesnis, bet ir žymiai ryškesnis už savo Afrikos ir Azijos kolegas. Jo odos spalva yra raudona, ne šviesiai geltona. Kitas būdingas skirtumas tarp leopardo ir jaguaro yra dėmės. Jie yra dideli jaguaro, juodos rozetės su dėmėmis, o leoparde jie yra mažesni, su spalvotu centru, bet be dėmių.

Elgesio savybės

Kalbant apie gyvenimo būdą, nėra tiek daug skirtumų. Leopardai ir jaguarai yra puikios medžių varlės ir medžiotojai. Jie užpuolė nukentėjusį nuo pasala, beveik nužudydami. Carrion šios rūšys nevalgo. Sužeisti gyvūnai gali užpulti žmones, bet apskritai kanibalizmas jiems nėra būdingas (nors istorija buvo žinoma keliems laukiniams plėšrūnams, kurie visą gyvenvietę laikė įlankoje).

Tačiau skirtumai vis dar yra. Leopardai nėra labai mėgstami vandeniu, o jų amerikiečių giminaičiai plaukia gražiai. Taip pat manoma, kad jaguarai yra agresyvesni.

Kitos didelės katės

Taip atsitinka, kad kyla painiava su kitais šeimos broliais. Dažniausiai kyla klausimų, kai kalbama apie gepardą, nors jis nėra netgi pantero genties narys.

Jis turi mažesnį dydį, liesą kūną ant stiprių aukštų kojų ir mažą galvą. Gepardo uodega yra ilga ir plona. Iš akių į burnos kampus yra juodos juostelės. Dėmės visai. Skirtingai nei leopardas ir jaguaras, gepardas medžioja tik per dieną ir niekada nemato išpuolių. Šis gyvūnas yra geriausias sprinteris tarp planetos plėšrūnų, tačiau daugiau nei 400 metrų jis nesivysto po aukų.

Dėmės gali būti matomos iš lūšių odos, bet tai yra pigiau. Lūšis taip pat yra gerokai mažesnis už leopardą, ir jį galima lengvai atpažinti pagal galvos formą su didelėmis trikampėmis ausimis.

Sniego leopardas arba sniego leopardas yra gana didelis gyvūnas, panašus į riebalų, ryškią leopardą. Irbis gyvena kalnuose, todėl jo spalva yra pilka, be raudonų. Šio gyvūno plaukai yra stori ir labai ilgi, o maža krūminė uodega atrodo labiau kaip jaguaras.

Yra nedideli šeimos nariai (servalai, ocelotai), kurie yra labiau panašūs į dideles namines katinas, o ne didelius jaguarus. Be dėmių, panašių požymių, susijusių su šių gyvūnų pantherio gentimi, nėra.

Klausykite jaguaro balso

Paprastai dideli žinduoliai (tapirs, capybaras, peccaries) tampa šių kačių aukomis. Kai jie yra alkani, jie gali valgyti mažus žinduolius, paukščius, vėžlius ir kaimanus, taip pat žuvis. Jaguaras gali saugiai žvejoti su savo priekine ašimi, kaip tai daro lokiai. Po medžioklės jaguaras slepia nukentėjusiojo kūną saugioje vietoje. Lieka palaidotas žemėje. Alkanas ar grasina, jie gali užpulti žmones.

Jaguarai buvo garbinti gimtoji amerikiečiai, įskaitant senovės majas ir actekus.

Jaguars gražūs plaukikai

Ar žinote, kad:

• Jaguar turi didžiausią žandikaulį tarp visų kačių.
• Didžiausią metų dalį jaguarai gyvena vieni kaip tigrai.
• Poravimosi metu (rugpjūčio ir rugsėjo mėn.) Vyrai kovoja už moteris.
• Gimimo metu jaguaro kačiukai sveria 0,7–0,9 kg.
• Kartais jaguaras vadinamas „juoda pantera“.
• Jaguars yra labai sunku mokyti.
• Zoologijos soduose šios katės dažnai gyvena dviem ar net tris kartus ilgiau nei lauke.
• Kas dvejus metus atkurkite palikuonių jaguarus.

jaguaras

Jaguaro (Panthera Onca) charakteristikos

• Kūno ilgis 120-195 cm
• uodegos ilgis: 70-90 cm
• Aukštis: 76 cm
• Svoris: 56-96 kg, iki 160 kg
• Nėštumas 91-111 dienos
• Moterų brendimas yra 1-2 metai, vyrams - 2-3 metai
• 1–4 vytelių veršelių skaičius (paprastai 2-3)
• 11–12 metų gyvenimo trukmė, nelaisvėje iki 28 metų

jaguaras nelaisvėje

Kodėl pantera juoda?

Juoda spalva, kurią sukelia pantera, atsiranda dėl specifinių gyvūnų geno mutacijų, vadinamų melanizmu. Tokia mutacija yra labai paplitusi tarp kačių šeimos mėsėdžių atstovų, pavyzdžiui, Malaizijoje maždaug pusė visų vietinių leopardų yra juodos dėl melanizmo, ir iš tikrųjų yra juodi pantherai.

Dažnai šių gyvūnų juoda spalva yra praktiška (vis dėlto gamta visada yra išmintinga), tiek daug juodųjų pantherų gyvena tankiuose miškuose, kur, esant nepakankamai apšvietimui, tamsūs gyvūnai yra mažiau matomi, todėl gyvenimas tampa daug paprastesnis.

Pantera: aprašymas, struktūra, charakteristikos. Kaip atrodo pantera?

Visų pantera vizitinė kortelė yra jos juodos spalvos. Nors jei pažvelgiate į panterą, galite pamatyti, kad jos kailis yra padengtas tamsiomis skirtingų atspalvių dėmėmis, o visa tai sukuria juodos spalvos išvaizdą.

Pantherai yra dideli plėšrūnai, panterio svoris gali siekti 40-50 kg. Liemenė yra pailga ir pasiekia iki dviejų metrų ilgio.

Panteroje taip pat yra keturios galingos ir didelės kojos, su ilgais ir aštriais nagais, kurie traukiami į pirštus (jų struktūra yra maždaug tokia pati, kaip ir geriausias kačių atstovas - naminė katė).

Panterio galvos yra labai didelės, šiek tiek pailgos, su karūnomis mažos ausys. Akys yra vidutinio dydžio stalelis su dideliais mokiniais. Be to, pantera turi aštrių dantų ir galingų žandikaulių.

Vilnos panthers yra viso kūno, taip pat yra labai ilga uodega, kuri kartais gali būti iki pusės gyvūno ilgio.

Kur gyvena pantera

Pantherai gyvena didelėje geografinėje vietovėje, daugelis jų gyvena Afrikos žemyne, ypač Etiopijos ir Kenijos kalnuose. Jie taip pat randami Azijoje ir Pietų Amerikoje, tik, žinoma, Pietų Amerikos juodieji panterai turi didelį skirtumą nuo Azijos juodųjų panterų, kur jie iš tikrųjų yra juodieji jaguarai, kai Azijoje jie yra juodi leopardai.

Ką valgo pantera

Visi panterai yra žiaurūs ir pavojingi plėšrūnai, o tarp pavojingiausių tarp kačių šeimų. Jei pantera yra alkanas, jis gali lengvai užpulti bet kokį netoliese esantį žaidimą, įskaitant žmones. Bet dažniausiai pietams į panterį patenka įvairūs augaliniai gyvūnai: zebrai, buivolai, antilopai. Kartais pantera neprieštarauja užkandžiams ir beždžionėms. Naminiai gyvūnai: karvės, avys, arkliai, taip pat patys be priežiūros džiunglėse, turi didelę galimybę tapti maistą panterams.

Pantherai visada medžioja naktį, naktį, dėl juodos spalvos, jie tampa beveik nematomi, o tai suteikia jiems galimybę be jokių problemų laukti galimo grobio.

Panterio gyvenimo būdas

Pantherai, kaip ir tikri kačių šeimos nariai, yra tikri individualistai, linkę gyventi vieni, arba poromis, vyriškos ir moteriškos. Kartais jie gali susirinkti į pasididžiavimą, kaip liūtai, sukurdami nedidelę panterų šeimą, tačiau tai dažnai nepasitaiko.

Pantherai yra teritoriniai gyvūnai, kiekviena pantera turi savo konkrečią teritoriją, taip kalbėdama apie medžioklės vietas, kur kiti pantherai nenori eiti.

Pantherai yra naktiniai, kurie didele dalimi prisideda prie juodos spalvos, dėl kurių naktiniai panterų medžioklės yra daug labiau pageidautini nei žaidimo per dieną.

Veisimo panterai

Pantherai pasiekia lytinį brandą iki 2-3 metų. Ir kadangi jie gyvena nuolat šiltoje aplinkoje, jie gali daugintis ištisus metus. Vyras, suradęs tinkamą moterį, su juo pradeda seksualinius santykius. Nėštanti moteris ieško saugios ir patogios gimdymo vietos.

Pati patelė nėštumo metu trunka 3-3,5 mėnesius. Paprastai panteris gimsta du ar tris mažus kačiukus (gerai, ne tiksliai kačiuką), kaip ir paprastos katės vaikai, iš pradžių jie yra akli, ir tik tada jie supjauna akis. Mama pantera iš pradžių nenaudoja savo vaikų, maitindama juos pienu, o tėtis, kaip tikras žmogus, maitina maistą.

Paprastai panterai labai rūpinasi savo palikuonimis, o vyresniuose laikuose panteros motina moko savo kubelius judėti, medžioti ir kitus savo gyvybės gudrybės. Kai panteris pasiekia metus, ji jau tampa visiškai suaugusia ir pasirengusi savarankiškam gyvybės žvėriui.

Įdomūs Panthero faktai

  • Anot angliško rašytojo Kiplingo „Mowgli“ knygos, kaip prisimename, juodasis „Pantheera“, pavadintas „Bagheera“, buvo vienas iš svarbiausių šios knygos simbolių, kuris populiarėja populiarioje kultūroje.
  • Pantheras taip pat rado savo vietą heraldikoje, tai buvo anglų karalių Henrio IV ir Henrio VI emblema.
  • Kaip drąsos ir drąsos personifikacija, pantera yra ant Afrikos valstybės herbo.

Žiūrėti vaizdo įrašą: The Best Cane Corso Video Of All Time (Kovo 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org