Paukščiai

Pika paprastas

Pin
Send
Share
Send
Send


Išvaizda ir elgesys. Labai mažas (žymiai mažesnis nei žvirblis) paukštis su plonu, lenktu snapu, santykinai ilgu uodega ir patronuojančia spalva. Kūno ilgis 12,5 cm, svoris 7-10 g Santykinai tylus ir nepastebimas paukštis. Dažniausiai pika galima stebėti laipioti palei medžio kamieną, o paukštis juda iš apačios į viršų, lipdamas spirale. Atsiranda atskirai arba poromis, dažnai įtrauktose į mišriąsias mėlynas akis. Labai ir nenoriai linksta.

Aprašymas. Vyriškos ir moteriškos spalvos yra nudažytos. Bendras viršutinio atspalvio atspalvis yra rusvai rudos spalvos, nugaroje rausva ir nadhvostiya. Tamsiame fone tolygiai paskirstytos ryškios juostelės, mažos ant galvos ir didesnės gale. Ryškus antakiai yra aiškiai matomi, pradedant nuo snapo pagrindo ir baigiant už akies, iš tikrųjų jau ant kaklo. Kaktos ir akys yra juodos spalvos, o ant ausies plunksnų plunksninio šviesaus lašelio tipo pūsminio. Billas yra vidutiniškai ilgas, plonas, išlenktas žemyn. Kailis yra tamsiai rudos spalvos, apatinis yra gelsvas. Ant sparno yra sudėtingas juodos, rausvai rudos ir baltos spalvos derinys. Kūno apačia yra balta. Uodega yra pleišto formos, rausvai ruda. Jauni paukščiai yra labai panašūs į suaugusiuosius, tačiau jų dažymas dažniausiai yra mažesnis. Viršutinė kūno dalis atrodo žvynuota dėl to, kad išilgai didžiųjų šviesos laukų kontūro plunksnų centrai yra su tamsiomis briaunomis. Daugumoje aptariamo regiono yra vienintelis pikos tipas.

Vis dėlto Vakarų Kaukaze, išilgai Juodosios jūros pakrantės nuo Gelendžiko iki Abchazijos sienos, bendras pika gyvena šalia dvigubo, trumpalaikio piko. Galima patikimai atskirti juos vienas nuo kito tik ženklų rinkiniu, laikydami paukščius rankose arba fotografuodami aukštos kokybės. Paprastas pika turi trumpesnį snapą, o nagai (ypač ant nugaros piršto) yra ilgesni nei trumpo piršto. Ryškus paprastos pikos antakiai yra balti, skaidrūs ir plati, antakių priekiniai kraštai dažnai sujungiami virš snapo pagrindo. Paprastosios pikos pilvo spalva yra balta, šonuose nėra rausvos spalvos.

Balsas. Labai svarbus atpažinimo bruožas yra abiejų lyčių paukščių skambučiai ir vyrų atlikta daina. Įprasto piko kvietimai yra labai monotoniški, dažniausiai tai ilgas, subtilus švilpukas.srrri. „Su gerai išreikštu„ vibruojančiu “komponentu, rečiau - trumpais, smulkiais šauksmais“.tai „Ar“tii. ". Dažnai skambučiai sudaro ilgą seriją. Įprasto pikasos daina yra tylus, gana ilgas, sudėtingas švilpukas, kurio pabaigoje yra trilė. Jie aktyviai dainuoja žiemos pabaigoje ir pavasario pradžioje.

Platinimas, statusas. Palearctic miško zona. Europos Rusijoje - nuo šiaurinės taigos iki miško stepių zonos, izoliuota teritorija apima Kaukazą. Sėdimos rūšys, paukščiai migruoja mažai. Dėl nepastebimos gamtos, atrodo, kad pika nėra didelis paukštis, bet didžiojoje jos dalyje jis yra vienas iš įprastinių miško rūšių. Pikos populiacijos tankis yra labai mažas šiaurinėje ir pietinėje jos pasiskirstymo ribose, taip pat labai retuose miškuose.

Gyvenimo būdas. Jis gyvena įvairių rūšių miškuose, pirmenybę teikia seniems prinokusiems medynams, kurie yra ideali vieta lizdų statybai ir pašarų paieškoms. Tose vietose, kur bendrų pikakų diapazonas sutampa su trumpais kraštais, dažniau pasitaiko spygliuočių ir mišriuosiuose miškuose, dažnai aukštuose aukštuose, nei trumpas veltinio vištos. Didžiojoje diapazone sėdimasis paukštis, tik šiaurinė ir aukšta kalnų populiacija, daro nedidelius sezoninius judesius. Jis maitina mažus vabzdžius ir ūglius, kuriuos jis aptinka žievės ir kitų medžių prieglaudų įtrūkiuose, valgo pušies ir eglės sėklas. Monogaminis vaizdas. Lizdų statyba prasideda balandžio pabaigoje arba gegužės pradžioje.

Lizdas dažniausiai yra išdėstytas ant medžio: įtrūkimų, tuščiavidurių ar didelių kamieno plyšių, užpjautos žievės gabalėlį 1–16 m aukštyje virš žemės, paprastai 1–2,5 m. Mažiau dažnai lizdas dedamas į nišą asmens pastate ir labai retai žemėje. Lizdas yra pastatytas iš smulkių šakelių, adatų, samanų ir medienos pluoštų - jį stato abu poros nariai. Plokštelę, pagamintą iš plunksnų, vilnos, kerpių ir voratinklių, gamina tik moterys. Sankaba yra 2–9 baltos spalvos su rausvais arba rusvomis spalvomis. Moterų inkubatoriai, inkubacinis laikotarpis yra 12–20 dienų. Viščiukai ant galvos turi storą tamsiai pilkos spalvos, burna yra geltona, o jų snapeliai - geltonos spalvos. Maitinimas tęsiasi 12–19 dienų, abu tėvai maitina viščiukus. Maždaug po dviejų savaičių po to, kai viščiukai išėjo iš lizdo, šeimos grupė išskaidė, o jauni paukščiai prisijungia prie mišrių vabzdžių paukščių pulkų.

„Pika“ arba bendra „pika“Certhia familiaris)

Išvaizda

Uodegos plunksnos yra labai sunkios ir padengtos. Paukštis pasilieka ant jo, kai jis pakyla į vertikalų medžio kamieną. Kūno ilgis yra 12 cm, svoris nuo 7 iki 13 g. Viršutinė liemuo yra šviesiai ruda su tamsiomis dėmėmis. Uodega yra ruda, pilvas yra šviesiai pilkas. Snapas yra ilgas ir sklandžiai sulenktas.

Dauginimasis ir ilgaamžiškumas

Rūšių atstovai gyvena miškuose ir gražiai pakyla į lagaminus. Pavasario viduryje moteris pradeda statyti lizdą. Ji tai daro nedideliame tuščiaviduriame ar giliame žievės skiltyje. Pati dėklas išklotas iš sausų šakų, o viduje yra pamušalas vilnomis ir plunksnomis. Kiaušiniai dedami gegužės pradžioje. Jie yra labai maži ir 1,5 cm skersmens. Pagrindinis fonas yra baltas, atskiestas rudomis dėmėmis. Klojant paprastai yra 6-7 kiaušinių. Pietiniuose rajonuose paukščiai sudaro 2 sankabas per sezoną. Šiaurinėse vietovėse yra tik 1 sankaba.

Inkubacinis laikotarpis trunka 2 savaites. Po 2 savaičių viščiukai palieka lizdą ir pradeda nuskaityti palei kamieną. Ant sparno jie tampa 3 savaitėmis po gimimo. Gyvenimo trukmė lauke yra 2-3 metai. Palankiomis sąlygomis rūšies atstovai gyvena iki 8 metų.

Elgesys ir mityba

Šis paukštis yra sėdimas gyvenimas. Maistas patenka į medžių žievę, žemė labai retai krinta. 70 proc. Sudaro vabzdžiai. Tai yra lankstinukai, amarai, vikšrai, kandys, krapai, vorai, įvairios lervos, krekeriai. Galima sakyti, kad bendras pika yra miško sveikatos priežiūros pareigūnas, nes jis sunaikina įvairius kenkėjus. Iš augalinių maisto produktų jis daugiausia tiekia sėklas, kurios iškrenta iš spygliuočių spurgų. Paukštis tyliai elgiasi, ramiai, todėl labai sunku jį aptikti. Išilgai medžio kamieno paprastai juda spirale, ieško vabzdžių medžio žievėje.

Ši rūšis užima didžiulę teritoriją. Apskaičiuota, kad vien tik Europoje paukščių skaičius yra 15–20 milijonų asmenų. Tačiau be to, Azijoje vis dar yra milžiniška teritorija. Taigi galime daryti išvadą, kad gyventojų nėra.

KAS EATS

Bendra pika suranda vietą, kuri yra patogi lizdui ir turtingas maisto šaltinis miškuose, parkuose, upių miškuose ir soduose su senais spygliuočiais.

Pikos snapas yra plonas ir išlenktas kaip pjautuvas, todėl jis lengvai pasiekia vabzdžius ir jų kiaušinius, paslėptus siaurose ląstelėse tarp žievės. Čia taip pat randama ir kitų bestuburių. Paukščiai maitina vorus, dipteranus, hymenoptera, drugelių vikšrus ir bedugeles, tačiau didžioji jos mitybos dalis susideda iš žolelių ir lapų vabalų.

Ir labiausiai pika mėgsta valgyti įvairių rūšių vabalų lervas.

Skirtingai nuo gumbų, pika negali dėti pastangų ir gauti maisto. Ištraukiant vabzdį iš žievės, jis stipriai atsilieka nuo uodegos plunksnų, esančių kamiene, ir grobis nuo atotrūkio.

Žiemą piko meniu papildo tam tikros rūšies sėklos, daugiausia spygliuočių medžių sėklos. Šis paukštis sistemingai ieško medžio kamieno iš apačios į viršų. Jei pika suranda pernelyg „produktyvų“ medį, jis grįžta į jį kelis kartus, kad būtų atliktas antrasis patikrinimas.

LIFESTYLE

Bendra pika yra bloga ir šiek tiek skrenda. Paprastai paukštis skrenda tik iš vieno medžio karūnos į kito kojų, šokinėdamas ant naujo medžio kamieno.

Ieškodami maisto, pika spiralėje juda aukštyn, o ant sėdynės ir sparnų - ant medžio kamieno. Dažnai paukštis tiria šakų apačią.

Su savo ilgais, išlenktais nagais, bendra pika tvirtai prisiriša prie medžio žievės. Švilpukai gyvena atskirai, tačiau rudenį jie susilieja į bendras paukščių rūšis su kitomis paukščių rūšimis, pvz. Taip atsitinka, kad kartais šaltose žiemose iki penkiolikos paukščių sėdi kartu ir sušildo vienas kitą su savo kūnų šiluma.

Nuo rudens šie paukščiai keliauja vietose, kur yra medžių - parkuose, soduose ir miškuose. Tačiau likusi metų dalis, paprastas „pika“ aktyviai saugo savo sklypą ir nakties sustojimą nuo bet kokio įsibrovėlio.

Šie paukščiai paprastai miegoja į žievės plyšius, dažnai būna lizdų dėžėse, kuriose yra nedidelis įėjimas.

Dauginti

Vyras pradeda rūpintis moterimi balandžio pradžioje. Jis tęsia savo pasirinktą orą arba eina su juo išilgai medžio kamieno. Vyras duoda savo maisto gabalus ir nuolat dainuoja. Santuokos ritualo metu abiejų partnerių sparnai būdingi drebėti.

Vidurio Europoje bendrosios pikos veislės veislės iki birželio ir dažnai turi laiko auginti du jauniklius. Tėvai kartu stato lizdą. Paprastai jis yra už žievės, kuri persikėlė nuo kamieno, arba pasenusiame medyje. Kartais lizdas dedamas į storą gebenę ant pastato sienos. Piko lizdas yra netikslus, pastatytas iš mažų šakelių, išklotas viduje su žolės peiliais, plunksnomis ir gyvūnų plaukais.

Moterys sudaro keletą baltų kiaušinių su šviesiai rausvai rudomis dėmėmis ir inkubuoja 2 savaites. Tėvai maitina nepilnamečius. Jauni jaunikliai palieka lizdus 16–17 dienų.

MAISTO PASTABOS

Bendra pika atsiranda beveik visoje Europoje, dažniausiai spygliuočių miškuose, bet taip pat gyvena mišriuose miškuose ir parkuose, kur yra seni spygliuočių medžiai. Šis paukštis yra bebaimis - jei paprastas pika ieško maisto, jis nebesitraukia, net po to, kai mato asmenį. Skrydžio metu nuo trumpo atstumo sparnuose galima pamatyti šviesias juosteles. Žiemą šis paukštis gali būti pritrauktas į konkrečią šėrimo vietą, užkrečiant jautienos ir minkšto maisto mišinį vabzdžių paukščiams ant spygliuočių medžio žievės. Vasarą galite pakabinti nedidelį namą, kuriame paprastas pika gali padaryti lizdą. Kai kurie žmonės suklaidina piką su riešutine dėl panašaus elgesio medžio kamiene.

Įdomūs faktai, informacija.

  • Dainuojantiems paprikams susideda iš dviejų trilių, kurių pirmasis visada yra didesnis nei antrasis.
  • Važiuojant išilgai kamieno, bendra pika naudoja uodegą kaip atramą, todėl laikui bėgant jos uodega tampa tokia apgaulinga ir ištrinama, kad jos plunksnos išnyksta ir keičiasi dažniau nei kartą per metus.
  • Po vieno miško namo stogo buvo surasta penkiolika paprastų pikos, kuri ten susikaupė vienoje įtemptoje sukibimo vietoje. Taigi, paaiškėja, paukščiai buvo apsaugoti nuo šalto ir blogo oro.
  • Paprastas pika primena pelę ne tik nenuilstantis važiavimas aplink kamieną, bet ir jo garsai - aukštas, švelnus girgždėjimas.

CHARAKTERISTIKOS ORIENTINIO MAISTO YPATYBĖS. APRAŠYMAS

Kiaušinių dėjimas: nuo 4 iki 8 (paprastai 6) baltos spalvos su raudonai rudomis kiaušinių dėmėmis, su aiškiai matomu nuobodu.

Skrydis: netolygus. Paukštis skrenda lyg šonai. Lydeka skrenda tik trumpais atstumais. Skrydžio metu sparnuose yra aiškiai matomos baltos juostelės.

Beak: ilgas, pjautuvas.

Plyšys: paukščio užpakalinė dalis yra pilkšvai ruda su blyškiais pleistrais. Pilvas ir juostelės po akimis yra šilkiniai balti. Jauni paukščiai yra pilki, jie turi daugiau baltų dėmių ant nugaros pusės.

Uodega: ilgas, šakotas, smailus. Šakės galas aiškiai matomas skrydžio metu. Uodega vaidina svarbų vaidmenį judant paukštį palei medžio kamieną.


- Paprastųjų buveinių buveinė

Kur jis gyvena

Bendra pika veda sėdimą gyvenimo būdą. Jis randamas Vakarų Europos teritorijoje per Vidurio ir Rytų Europą ir Aziją iki Himalajų ir Japonijos.

APSAUGA IR PRIEŽIŪRA

Nepaisant didelio mirusių, supuvusių medžių skaičiaus, kurį paukštis naudoja kaip lizdą, bendra pika suranda naujas prieglaudas, kuriose ji greitai išsprendžiama.

Pika paprastas. Brateevogrado paukščiai. Vaizdo įrašas (00:00:49)

Šio paukščio lizdas Brateevo ir Marino mieste nepastebimas, tačiau įmanoma, kad jie yra. Jie dažnai matomi sezoniniais skrydžiais. Kai kurie iš jų lieka žiemos kvartaluose Mariinskio apleistoje prieplaukoje, esančioje netoli buvusio smėlio ūkio, ir priešingame Brateevskaya užtvankos krante.

Buveinė ir buveinė

Lydeka - tai paukštis, vedantis sėdimą, mažiau dažnai klajoklią gyvenimo būdą. Tai paplitusi Europoje. Taip pat Šiaurės Azijoje, Kanadoje ir Amerikoje (JAV). Rusijoje pikuha yra Europos dalyje, pradedant Arkangelsku ir baigiant Krymu bei Kaukazu. Šis paukštis nėra randamas tik stepėse ir vietose, kur medžiai neauga. Per klajojo gali skristi daug toliau už lizdų diapazoną. Dažnai randama mažuose miesteliuose. Azijoje pika randama Sibiro miško juostoje, į rytus nuo Sahalino ir Okhotsko jūros, į pietus nuo Tien Shan, Mongolijos, Šiaurės Irano ir Kazachstano.

Jis teikia pirmenybę lapuočiams, spygliuočiams ir mišriems miškams. Pika kaip seni medžiai. Lizdavimo laikotarpiu ji renkasi senus lapuočių ir mišriuosius miškus. Dažniau tai galima pamatyti spygliuočių. Per klajojimą vyksta sodai, parkai, giraitės - kur auga medžiai.

Kaip atrodo pika paukštis?

Kaklo užpakalinė dalis yra pilka arba ruda-raudona, su blyškiais baltais dėmeliais. Nugarinė ir viršutinė dalis yra pilkšvai rudos spalvos. Pilvo baltumas, šilkinis. Skraistės yra šviesiai rudos, su mažomis ryškiomis dėmėmis. Vairavimas - ta pati spalva, tačiau jie turi ryškius kraštus ir naststvolyą.

Beak rusvai ant viršaus ir apačioje. Ruda iris. Kojos yra tos pačios spalvos, tačiau pilkos spalvos. Jauni pikas turi apvalias dėmes ant nugaros ir pailgųjų suaugusiųjų. Jaunų spalva yra blizgesnė, pilvas yra gelsvas.

Pagrindiniai maisto produktai - vabzdžiai ir vorai. Dauguma paukščių valgo dipteras, vorus ir vabalus. Dauguma meilės nyksta. Be to, puikaus mityboje yra amarai, vikšrai, ropliai, bedugės, kandys, krapai ir kiti miško kenkėjai. Paukščiai maitina sėklas, bet daugiausia iš spygliuočių ir žiemą. Ieškodami maisto, šie paukščiai ieško medžio kamieno, neprarandydami vieno kreko. Jei medis turi daug maisto, pika gali jį sugrįžti kelis kartus.

Žiemą šis paukštis gali būti apmokytas laikinai vienai maitinimo vietai, jei užtepate minkštą maistą ir jautienos taukus. Vasarą pakabinamas nedidelis namas, kuriame nuolat dedamas maistas.

Pikos paukštis: veisimo aprašymas

Pika sezono pradžia prasideda kovo mėnesį. Šiuo metu galite pamatyti vyrų kovas ir kaip jie dainuoja. Lizdai stato pikas vėliau. Pirma, atidžiai pasirinkite vietą. Pikas pirmenybę teikia siauroms ertmėms arba laisvai žievei. Tačiau lizdas visada yra žemas.

Kenkėjai stato lizdus nuo aštuonių iki dvylikos dienų. Tačiau tik moterys pasiruošia sau, vyrai nesirūpina savo palikuonimis. Lizdo dugnas paprastai turi laisvas platformas ir susideda iš žievės ir plonų šakų. Jie eina į tuščiavidurių sienų. Pasirodo, kad lizdas nėra gulėti, bet viduryje stiprėja. Iš viršaus, gyvenamasis namas yra pagamintas iš pluošto pluošto, sumaišytas su mažais žievės, kerpės, medienos ir samanų ryšuliais. Viduje yra pamušalu daug mažų plunksnų su vilnos, voratinklių, vabzdžių kokonų mišiniu.

Bendrasis pika turi penkis – septynis kiaušinius. Aštuoni ar devyni yra labai reti. Kiaušiniai yra rausvai rudi, su taškais ir taškais. Jie labiausiai tyliai. Kartais sankaboje yra baltų kiaušinių su vos pastebimai rausvu atspalviu.

Moteris inkubuoja sankabą nuo 13 iki 15 dienų. Po gimimo viščiukai tuo pačiu metu lieka lizde. Moterys maitina juos vorais ir mažais vabzdžiais. Pirmojo sankabos viščiukai pradeda skristi gegužės-birželio mėn. Nuo antrosios - birželio ir liepos mėn. Padaugėjus, viščiukai pradeda klajoti, bet ne plaukioja nuo lizdo.

Pike - paukštis, slystantis pirmaisiais gyvenimo metais. Liepos mėnesį jis pradeda keisti plunksną. Rugsėjo mėn. Senuose paukščiuose šis laikotarpis trunka nuo birželio iki rugpjūčio. Ir pirmasis keisti kontūro didelius sparnus. Mažas - vėlesnis, išlydžio pabaigoje. Po plunksnų pasikeitimo jis tampa šviesesnis. Ir plunksnų spalva tampa raudona.

Porūšiai ir kintantys ženklai

Lydeka - paukštis, turintis geografinį skirtumą. Tai pasireiškia kūno dydžiu ir plunksnų spalvos pasikeitimu viršutinėje kūno dalyje. Bet jis gali būti sezoninis ar individualus. Ir tai labai apsunkina geografinių rūšių nustatymą. Dabar yra dvylika. Skirtumai tarp jų yra nereikšmingi, todėl juos gali būti labai sunku atskirti.

Anglijoje ir Airijoje spalvų pika yra tamsesnė nei Vakarų Europoje. Japonijoje - su ryškiu raudonu atspalviu. Skirtingų porūšių dainavimas taip pat skiriasi. Iš esmės, jų trilija yra garsi ir užsitęsusi, su trumpomis pauzėmis. Būtent jos paukštis gavo tokį pavadinimą.

Piko gyvenimo būdas

Bendra pika yra nedidelė ir neveikia gerai. Iš esmės tai tik skrydžiai iš vieno medžio į kitą. Dėl ilgų ir lenktų nagų šis paukštis yra labai tvirtai laikomas žieve. Живут пищухи в основном разрозненно. Они одиночки. Но когда наступает осень, объединяются в стаи. Причем с другими видами птиц. Например, с синицами.

В холода они могут сидеть в плотном кольце из 10-15 птиц, согреваясь. Осенью пищухи выискивают места с большим количеством деревьев – парки, скверы, леса. Но в остальные сезоны у птиц существуют свои участки питания и ночевки, которые они воинственно защищают.

Пищуха – птица бесстрашная. Kai ji ieško maisto, ji netruks po to, kai pamatys asmenį.

Ji netgi gali dainuoti. Tiesa, jos trilė dvigubai panaši į pradūrimą. Antrasis yra mažesnis nei pirmasis.

Kadangi puodų uodega tarnauja kaip parama ieškant maisto, laikui bėgant ji ištrinama, plunksnos tampa susipynusios. Todėl šio paukščio uodega dažniau nei kiti plunksnos.

Pikos paieška nėra lengva. Ji visada išlieka tyli, o jos plunksnų kaukės spalva gerai. Bet kartais, pastebėdamas kažką, kas tinkama sniegui, vis dar galite šokti. Sugriebdama grobį, ji vėl skuba į kamieną.

Žiemos pabaigoje pika tampa energingesnė, gyvesnė. Ant kamienų jis pradeda šliaužti daug greičiau ir netgi susiduria su susitikimais su giminingomis medžiagomis.

Klausyk bendrų puodų balsas

https://animalreader.ru/wp-content/uploads/2014/10/pishuha-amerikanskaya-certhia-americana-114kb.mp3
Iš augalų maisto, pikas naudoja spygliuočių spurgų sėklas. Pika yra labai rami, todėl sunku pastebėti. Ieškodami vabzdžių, šie paukščiai juda palei kamieną spirale.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Super receptas - Pica Keptuvėje (Gegužė 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org