Paukščiai

Pieninė antis

Pin
Send
Share
Send
Send


Kregždas yra vienas iš mažiausių ančių rūšių. Šis paukštis paprastai vengia žmonių, todėl jo įpročių ir gyvenimo būdo tyrimas gamtos sąlygomis mokslininkams nėra lengvas. Vis dėlto buvo galima rinkti kai kuriuos duomenis.

Stebėdamas plyšius, buvo įmanoma sukurti savo mėgstamą buveinę, ką jis valgo, kaip jis pastatė lizdus ir kelia palikuonis. Jei norite daugiau sužinoti apie šį paslaptingą kūrinį, kurį tikriausiai niekada nesusidursite realiame gyvenime, perskaitykite šį straipsnį iki galo.

Išvaizda

Vidutinė kiaulytė sveria tik 300-400 g, o kūno ilgis paprastai neviršija 40 cm.Jei netyčia matote paukštį, plaukiantį greitai ir su geru manevringumu, nedideliu dydžiu ir rudos spalvos - tai gali būti plyšis. Moteris turi tą pačią spalvą ištisus metus: jos plunksnos sukuria rudos ir smėlio spalvos raukšles. Abiejuose kekių ir krekerių lyties kauluose ir kojose yra pilka.

Vyrų galva ir kaklas yra padengtos rudomis plunksnomis, pilvas ir apatiniai yra baltos spalvos su tamsiais pleistrais, o kūno viršūnė yra pilka ruda. Įdomu tai, kad per poravimosi sezoną plunksnos virš vyrų akių yra nudažytos baltos spalvos, sudarančios pusmėnulio formą. Sparnuose su šluota, aiškiai matomi pilki-mėlyni veidrodžiai su baltu kraštu. Jauni erškėčių menkės beveik nesiskiria nuo patelių.

Buveinė

Plyšių krekerį galima rasti Europos ir Azijos šalyse, kurios yra vidutinio dydžio. Vis dėlto jie užvaldė didžiulius pulkus Indijoje, Australijoje, Indochinoje, pietinėje Afrikos žemyno dalyje ir Viduržemio jūros šalyse.

Teteris mėgsta įsikurti šalia vandens. Geriausia vieta jam yra nedidelis atviras tvenkinys, apsuptas tankios augalijos, šalia kurios yra pievas. Kartais paukštis gali pastatyti lizdą ir toli nuo upės, bet neabejotinai pasirinks kalnų ar miško vietas.

Mityba ir įpročiai

Riešutmedžio mitybos pagrindas yra gyvūninės kilmės maistas. Paprastai tai moliuskai, kirminai, vėžiagyviai, žuvų mailiai ir ikrai, dumbliai, vabzdžiai ir jų lervos. Teal gali papildyti savo mitybą ryžiais, rūgštimi, sėklomis ir įvairiomis sėklomis. Jis turi tai padaryti, kai ateina molting laikotarpis ir jis negali skristi.

Teal atvyksta iš šiltų sričių į lizdą (skrydžio nuotrauka pateikiama straipsnio pabaigoje) vėliau nei kiti giminaičiai, ir skrenda į žiemą prieš kitus. Jo skrydis paprastai yra tylus ir manevringas. Moteriškos viščiukų uogos paprastai yra tylos ir tik retkarčiais. Tačiau vyrai visiškai pateisina savo vardą - jis dažnai skelbia nepakartojamą kreko. Kai kurie palygina plyšio raiščio garsą su garsais, kurie girdimi, kai paleidžiate pirštus palei plastikinio šukos dantis.

Poravimosi sezonas

Kaip ir beveik kiekvienas kitas antis, pirmuosius gyvenimo metus krekingo rauga pasiekia lytinį brandumą, tačiau grįžta į lizdus tik antrus metus. Priklausomai nuo buveinės, nuo kovo iki gegužės mėn. Jie iš karto suskirstė į poras ir pradėjo savo vedybų žaidimus.

Drebulė plaukia aplink moterį, o snapas nuleidžiamas į vandenį, smarkiai išmeta galvą, pakreipia jį į šoną arba jį supurto. Jis ruffles plunksnas ir gali įrodyti sparnus šiek tiek pakyla virš vandens. Visa tai lydi tipiškas garsus žmogus, kuris krekingo garsiai. Moterys taip pat elgiasi neįprastai per šį laikotarpį: ji traukia galvą, valo plunksnas iš užpakalinės ir švelniai gruntuoja.

Lizdų išdėstymas ir perėjimas

Paprastai aukštuose tankintuvuose prie vandens telkinių jos lizdas. Žemiau esanti nuotrauka iliustruoja jaukią lizdą, kurį sukuria rūpestingi plunksniški tėvai nuo sausos žolės numatomiems palikuonims. Galima išskirti riešutmedžio kiaulytės lizdą baltomis plunksnomis su rudais purslais, supjaustytais aplink jo perimetrą.

Kiekvienais metais pūslelinė, sukurianti porą, palieka palikuonius, kurių vidurkis yra 8-9 asmenys. Didžiausia patelė yra 14 kiaušinių. Kiaušiniuose, kuriuose yra šviesiai arba tamsiai rudos spalvos, sėdi tik moterys. Inkubavimo procesas trunka vidutiniškai 22–23 dienas. Drake šiuo metu eina į moltą. Po 35-40 dienų viščiukai gali skristi.

Skaičius

Šiuo metu išnykimas nekelia grėsmės sprogimui. Tačiau nuo 1970-ųjų iki dešimtojo dešimtmečio buvusios SSRS ir Vakarų Europos šalyse pastebimas ryškus šios rūšies gyventojų skaičiaus sumažėjimas. Tokios padėties priežastys - rezervuarų ir užtvankų sandara, taip pat vandens telkinių, kuriuose norima nusėsti, nutekėjimas.

Daugybė atvejų buvo užfiksuoti, kai blaškosi, po to, kai buvo išsigandęs, jis visam laikui išmetė sankabą. Kitais atvejais, suvokus pavojų, moteris užšąla ir tampa visiškai nematoma, dėl kurios dažnai sankaba yra suspausta. Visa tai yra priežastis, kad ten, kur žmonės gyvena, yra labai mažai roplių.

Kapitalas ir medžioklė

Nelaisvėje kriaušės yra labai retai. Jie maitinami sėklomis, kukurūzais, avižomis, soromis arba kombinuotaisiais pašarais. Jie yra termofiliniai, todėl žiemą paukščiai turėtų būti apsaugoti nuo šalčio ir grimzlės. Jie nelaisvėje greitai priprato prie žmonių. Šiuose paukščiuose yra tvenkinys ir medžioklė.

Buitiniai tortai naudojami kaip išmatų balandžiai medžioklės laukinių krekerių ir kekių švilpėjų medžioklei. Išgirdę savo giminaičių balsą, spalvas nusprendžia, kad vieta, kur ji kilusi, yra saugi ir griežta. Matydami ir girdėję panašius į save, jie drąsiai juda į priekį, kad juos patenkintų, medžiotojų džiaugsmu.

Krabliukas yra mažas paukštis, kurį retai matote gyvai, nes vengiama žmonių. Iki šiol, laimei, beveik niekas nekelia grėsmės šių paukščių išlikimui. Jie nėra labai svarbūs medžiotojams, jie retai veisiami nelaisvėje, jie neturi įtakos miškų naikinimui, o šiltuose kraštuose laukia šaltų žiemų.

Kas tai yra antis

Ornitologai iki galo nesuprato žandikaulių sistematikos. Morfologinėmis savybėmis kiaulytės skiriasi nuo pelkių mažesniais dydžiais, tačiau anatomiškai šios antys yra labai panašios. Nėra įtikinamų priežasčių atskirti antis kūdikius į atskirą gentį, o zoologai tradiciškai priskiria upių antims, o taip pat žąsų antims.

Svarbu. Skandinavijos šalyse ir Didžiojoje Britanijoje sezoninės migracijos metu švilpimo dantys yra sužvejoti pramoniniu mastu. Tokia meilės tamsėms priežastis yra skanios mėsos savybės, didelis paukščių gyvojo svorio vienetų derlius (iki 70%).

Apibūdinta apie dvidešimt tipų:

  • mėlyna
  • pilka,
  • ruda,
  • ruda,
  • kaštonas
  • Campbell,
  • Oklandas
  • Madagaskaras ir kiti.
Riešutų švilpukas yra vienintelis leidimas medžioti Rusijoje.

Rusijoje yra keturios rūšys. Du iš jų - marmuras ir clotun priklauso pažeidžiamoms rūšims ir yra įtrauktos į Raudonąją knygą. Daugelis ruošinių ir kiaušinių-krekerių, tačiau medžioklė Rusijos Federacijos teritorijoje yra leidžiama tik dailininkams.

Teal-švilpukas

Tealistinis švilpukas antis yra mažiausias žydėjimas. Gerai maitinamo drake svoris rudenį yra ne didesnis kaip 450 g, o antys yra dar mažiau. Kūno ilgis yra tik 3,3–3,8 cm, o siaurų sparnų sparnų ilgis yra iki 6,4 cm.

Tealistinis švilpukas gali pakilti iš vandens be paleisties.

Plytelėse yra neįprastų sparnų, nukreiptų į galus, leidžianti jiems pakilti į orą, be jokio važiavimo pradžios nuo vandens ir žemės, su vertikalia žvakė. Skrydis yra greitas, pilnas apsisukimų, tūpimas tylus. Sparno struktūra ir mažas dydis leidžia plunksnams įsikurti tankiausiuose tankeliuose, rasti maisto ant potvynių užtvindytuose bankuose.

Vyrų ir moterų vasaros plunksnos yra beveik tokios pačios ir gana kuklios, todėl turėtumėte žinoti, kaip atskirti antis nuo drake. Fono pagrindas - tamsiai ruda, žiebtuvėlis su tamsiomis dėmėmis. Juos lengva atskirti nuo kitų laukinių ančių sparnų veidrodžiu.

Moterų drake pora keletą savaičių. Jis „keičia“ ryškiu vestuvių kostiumu. Mažasis kūnas tampa pilkas. Galva tampa rūdijusi. Ant galvos yra aiškiai dvi žalios spalvos juostelės, švytinčios mėlynos ir raudonos spalvos atspalviais. Juostos yra gražiai išdėstytos balta siena, nuo akių iki snapo. Poravimosi sezono metu drebulės skelbia, kad skamba, sklinda, šliaužo „hrayuk“.

Teterio teal

Teal-crackle (korostolek, mėlynos sparnų) yra šiek tiek didesnis nei švilpukas. Tankaus, gerai maitinamo kūno svoris siekia pusę kilogramo. Paukščiai gavo savo vardą sparnų švilpimui, kuris buvo išduotas per vieną po kito vykusių lošimų poravimosi lėktuvų skrydžių metu, ir svaiginantis drebėjimas „Crerr-Kerrrer“, „Kneck“.

Trinkunkov iš švilpukų, kuriuos lengvai išsiskiria ilgesnis tamsiai pilkas snapas su gelsvai oranžine baze.

Teal laikrodis (apsiaustas) gyvena Sibire ir Tolimuosiuose Rytuose. Poravimosi sezono drake gali konkuruoti su švilpuko grožiu ir poveikiu. Vyro galva yra juoda kepurė, dekoruota šonuose su auksine juosta, kuri virsta smaragdiniu veidrodžiu ir yra apipinta balta ir juoda juostelėmis. Krūties prisotinta rožinė spalva. Kėbulo pusė yra mėlyna.

Teal karokun atrodo labai elegantiškas.

Drakes yra kalbus. Skrydžio metu ir vandenyje jie nuolat garsiai šaukia „klok-klo“. Rusvai pilkai rudos moterys pasižymi baltais ženklais, esančiais jų snapo pagrinde, ir dvigubai juodos ir baltos spalvos juostele išilgai akių linijos.

Svarbu! Dažnai klostūnų migracijos keliai yra virš ryžių laukų, kuriuose paukščiai mėgsta maitinti. Saugodami derliaus nuėmimą, valstiečiai pastatė tinklus ir nuodus paukščius, dėl to nuolat mažėja riešutų skaičius.

Marbled Teal

„Marbled Teal“ - nykstantis vaizdas. Rusijoje, Volgos deltoje, mažuose Kaspijos žemumų ežeruose. Paskutinis susitikimas su marmuro dribsniais buvo užregistruotas 1984 m., Veislė išnyksta, nes antis Gogolis kartą išnyko.

Pasverkite paukščius nuo 400 iki 600 g. Skirtingai nuo jų bičiulių, jie gali giliai nardyti ir pasėdėti ant medžių. Plunksnos yra marmurinės, pilkos rudos spalvos su baltais dėmeliais, beveik vienodai vyrams ir moterims.

Buveinė ir buveinė

Whistlers ir menkės gyvena praktiškai visoje Rusijos Federacijos teritorijoje. Žiemą jie skrenda į pietus ir vakarus nuo Europos, Mažosios Azijos ir Viduržemio jūros. Žiemą kanalai, kurie mėgsta šiaurinius kurortus, palieka antis migruojančius arčiau pietų.

Žiemojantiems paukščiams pasirinkti ežerus, potvynių pievas, upių deltas, užaugusius įlankus. Lizdavimo vietose jie apsigyvena mažuose rezervuaruose, kuriuose nėra miško stepių, tundros ir miško tundros juostų. Jie mėgsta pelkes, padengtas nuodėmėmis ir nendrėmis.

Pašarų bazė

Kolekcionuoti maisto apvalkalus tiesiog „stovėti ant galvos“. Jie panardina galvą į vandenį, pakeldami uodegą aukščiau virš paviršiaus. Rupinių šėrimo būdai būdingi daugeliui laukinių ančių rūšių - jie „paspaudžia“ snapą, per vandenį ir dumblą patenka į snapą, išleidžia maistines medžiagas arba renkasi maistą iš žemės.

Riešutai maitina viską, ką galima rasti užkandžiais.

Rupinių maistui priskiriama:

  • sėklos, šaknys, minkštos augalų dalelės, augančios pakrantėse ir vandenyje, t
  • lervos ir suaugusieji vandens vabzdžiai, t
  • nedideli moliuskai,
  • kirminai
  • mažieji vėžiagyviai,
  • nugarinė,
  • grūdai.

Poravimosi žaidimai

Santuokos ritualai yra sudėtingi ir ilgi. Pirma, „Drake“ pjauna apskritimus netoli pasirinkto. Rodo sparnus ant sparnų, garsiai švilpia sparnus. Moterys reaguoja į groomingą ramybę. Vyrai poravimosi žaidimų metu dažnai ant orų ir apskritimo patenka ant ančių, tampa geru taikiniu.

Svarbu! Puodai - ančių ilgos kepenys. Didžiausias užregistruotas paukščių amžius yra 21 metai.

Namų ruošiniai įrengiami ne daugiau kaip 150 metrų atstumu nuo vandens. Tačiau iki to laiko, kai atsiranda viščiukai, vanduo krenta ir jie turi pakankamai ilgai keliauti, kad pasiektų vandenį. Saugumo sumetimais ančių trijų lizdų gretimai yra vienas nuo kito ir sudaro mažas gyvenvietes.

Moterų lizdams pasirinkite:

  • tankūs dumblo, mannos, skubėjimo ar paparčio
  • vėjo jėgainės, krūmynai,
  • pakrantės alksnis, gluosnių krūmai,
  • kalva,
  • storas pušis, eglės pomiškis.

Ančių kasti mažuose dirvožemiuose sausame dirvožemyje, padėkite apačią su šienais, šakelėmis ir sausais lapais. Jie stato plunksnų ritinėlį ir apjuosia aplink visą apskritimo plotą, iš kurio pačiame lizde jie patenka papildomą kraikas.

Lizdų dydis lukštuose šiek tiek skiriasi:

  • lizdo skersmuo - 14-18 cm,
  • dėklo skersmuo - 12-15 cm,
  • dėklo gylis - 8-10 cm,
  • šonų aukštis yra 7-10 cm.

Antis, priklausomai nuo rūšies, yra nuo 8 iki 15 kiaušinių. Pieno kiaušiniai matuoti, lygūs, maži. Spalva yra balta, šviesiai alyvuogių, grietinėlė, ochra. Į švilpukus, kiaušiniai yra apvalūs, o krekeriuose jie yra pailgi.

Kiek ančių sėdi ant kiaušinių? Ant sankabos, moteris sėdi vienas 21-24 dienų. Drakes palieka merginas iš karto po paskutinio kiaušinio darymo, susirenka į „berniukų“ pulkus ir išvyksta į sezonines moltas. Moterys keičia plunksną po to, kai viščiukai stovi ant sparno.

Pietinėje Rusijoje ančiukai nuo liepos-birželio mėn., Šiaurėje, liepos mėn. Perintieji viščiukai dengiami pūkų, ant kūno viršaus yra žalsvai rudos spalvos, apačioje gelsvai pilka. Pukhovichki gana gyvybingas. Iškart po gimimo jie yra energingi, greitai persikelia į žemę ir vandenį, sugeba patys pašarus, puikiai neria, bet su amžiumi šis įgūdis dingsta.

Mėnesį viščiukai pradeda stovėti ant sparno ir iš rezervuaro į rezervuarą važiuoja trumpais atstumais. Po to, kai palikuonys tampa visiškai nepriklausomi, plunksnos, pakeičiančios plunksną, susiburia į pulkus ir pradeda vaikščioti iki maitinimo vietų iki rudens migracijos pradžios rugsėjo-lapkričio mėn.

Aprašymas ir variantai

Daug upių antys. Rūšis skiriasi kūno dydžiu, plunksnų spalva, įpročiais. Rupių antis yra mažiausia šioje kategorijoje. Paukštis yra paklausa, nes ji randama visur.

Įvairių porūšių galima rasti tiek pietuose, tiek Tolimuosiuose Rytuose. Išimtis - šaltieji šiauriniai regionai. Anketa gavo savo vardą, nes buvo sukurtas ryšys - „chirk-teal“. Charakteristikos:

  • kūno ilgis - apie 35 cm moterims, apie 40 cm drakes,
  • kūno svoris - 300-600 g,
  • Drake yra didesnis nei antis, turi ryškesnę spalvą.

Dėmesio! Paukščių spalva yra ryškesnė tik poravimosi metu. Likusį laiką drake primena šviesiai pilką moterį. Tik sparno spalvos spalva lieka nepakitusi.

  1. Švilpukas. Drake išsiskiria horizontali melsvai žalia juosta, esanti šalia akių. Likusioji galvos dalis yra ruda-raudona. Suaugusiųjų masė - 280-390 g (drake) ir 200-360 g (moteriškos).
  2. Treskunku. Ant galvos yra atskira balta juosta. Moterys yra lengvesnės už švilpukus.
  3. Clotun Didesnė nei kitų rūšių kiaulių ančių. Suaugusio žmogaus masė siekia 0,6 kg. Vyro aukso smaragdinio modelio galva. Jis lizdo Šiaurės Azijoje ir Tolimuosiuose Rytuose. Labai retas svečias medžioklės vietose, todėl jis yra labai vertingas.
  4. Marbled Teal Taip pat gana didelis paukštis (0,4-0,6 kg). Moterų ir drake apie tą pačią spalvą. Baltos ir juodos plunksnos sulankstomos taip, kad būtų panašios į marmurą. Be to, porūšis yra žinomas kaip siauras nosis dėl būdingos snapo formos. Tai dar retesnė už klokštą. Šio ančių pobūdis yra labiausiai pasitikintis ir bauginantis.

Rūšių ypatybės

Skirtingų tipų dribsniai išsiskiria balsu:

  • švilpimas,
  • įtrūkimai,
  • kloktun skelbia kurčiųjų gurgingo garsus,
  • marmuro antys tyliai „streikoja“.

Ankštinis lizdas tęsiasi keletą savaičių vasario – kovo mėn. Kai kurios paukščių rūšys demonstruoja įdomius poravimosi žaidimus. Be to, drakes kartais siekia kitų laukinių ančių rūšių atstovų.

Veislinės žuvys labai aktyvios veisimo metu, jų santuokos ceremonija yra triukšminga: paukščiai skamba garsiai, švelni garsai. Ne vienas pareiškėjas vienu metu rūpinasi vienu ančių. Šių porūšių drakes vilioja moterų ir ančių įdaryti gyvūnai. Whistlers turi ilgą santuokos ritualą. Jis susideda iš komplekso pa ore ir ant žemės. Po poravimosi drebulys lėtai virsta moterimi ir tampa lengvu taikiniu.

Visų tipų paukščiai stato lizdus į žolę, nendrę ar krūmus šalia vandens telkinių. Marmurinis apelsinas kartais įsikuria ant medžio. Palikuonys greitai prisitaiko prie sparno iki medžioklės sezono pradžios. Išimtis yra kloktuna ančiukai, kurie vystosi lėtai.

Kitos ančių veislės savybės

Riešutai gali skristi greitai, lengvai manevruoti danguje. Vandens akyse ir pavojaus metu jie iškart patenka kaip akmuo ir giliai nardantys. Vandens paukščiai taip pat gali kilti vertikaliai. Tokių įgūdžių paslaptis yra ypatinga sparnų forma.

Dėmesio! Whistlers - greičio skrajutės. Dėl šios priežasties jie tapo populiariu medžioklės žaidimu. Siauros sąskaitos užpildai yra geriausi gylio ieškikliai.

Jis maitina upių rūšis augalų ir gyvūnų maiste (moliuskai, vabzdžiai). Vasaros pabaigoje paukštis gauna riebalų. К середине осени сбивается в большие стаи и улетает в тёплые края. Представители этой разновидности покидают родные места позднее других утиных собратьев, и возвращаются часто позже других.

Мясо уток чирков, по мнению охотников, вкуснее, нежели у кряковой разновидности. Platus gyvybės spektras ir didelis švilpėjų bei jigglininkų skaičius tapo populiariu paukščių žaidimu skirtingų rūšių medžioklei. Labiausiai tikėtina, kad ši antis pasidarys ramioje užaugę tvenkiniai ir ežerai su stovinčiu vandeniu.

Būdingas

Riebalų svogūnų svoris yra penki šimtai gramų. Antis turi siaurus sparnus, kurie yra aštrūs. Šis natūralus turtas suteikė paukščiui galimybę labai pakilti. Sparnai padeda savo žemei bet kurioje vietovėje. Nepakartojamu turiniu išskirtos antys gyvena visuose mūsų šalies regionuose. Iš tikrųjų venkite ypač šalto klimato zonų. Jie pateikiami netoli ežerų ir pelkių, kur jie gali rasti patiekalų patys be didelių sunkumų.

Ančių riešutų švilpukas išryškina juos nuo kitų, turinčių trumpą kūną, aštrius sparnus ir mažą kaklą. Vyriškos anties spalva yra žalia, geltona ir pilka. Ant galvos dominuoja ruda su žaliąja juosta, einanti rudos dėmės centre.

Ant sparnų taip pat yra žalios juostelės. Keičiantis plunksnų vyrams vyrauja pilka. Vyriškos kekės švilpukas turi juodą snapelį ir blizgias plunksnas.

Anties reprodukcinis amžius yra vienerių metų amžiaus, tačiau vėliau jie pradeda daugintis. Su šalnų pabaiga antys pereina prie poravimosi žaidimų.

Vyrų švilpukas turi ryškią spalvą.

Balso dėka jie įgijo skiriamąjį vardą. Vyrų poravimosi žaidimų metu balsas balsuoja. Vyriškos žandikaulių švilpukas nuleidžia galvą į ežerą, pakreipdamas galvą savo balsu, vilioja moteris. Paukštis balsas yra naudojamas tik per pašaukimo laikotarpį. Balsas yra vyrų būdas pritraukti moterį, su kuria jie sukurs palikuonis.

Tipiškos rūšies savybės:

  • specialiųjų balsų turėtojai įsikuria mažose grupėse,
  • lizdus vainikuoja prie rezervuarų,
  • Jie ištraukia lizdo dugną ir jį padengia žolė, lapai ar šakos,
  • paukštis plinta aplink lizdą,
  • klojant kiaušinius iki dešimties kiaušinių
  • inkubacijos trukmė trunka dvidešimt tris dienas,
  • nuo gimimo ančių yra atsparūs,
  • po mėnesio ančiukai pradeda skristi.

Plytelių švilpukas negali būti atliekamas be tvenkinių

Gyvenamoji vieta

Asmenys daugiausia gyvena šiauriniuose regionuose, bet taip pat koncentruojasi į pietus. Pernelyg mažos temperatūros ančių vietovės, kuriose norima išvengti. Tundros ir stepių reljefas kartu su miškų zonomis idealiai tinka švilpėjų populiacijai.

Kai atsiranda poreikis gimdyti, antys nusėda prie rezervuarų su stagnaciniu vandeniu. Tokie vandens plotai suteikia antims galimybę maitintis.

Šaltuoju metų laikotarpiu antys valgo daržovių, šiltuoju metų laiku jie mėgsta gyvulius. Gyvūnų pašarai antims yra kirminai ir vabzdžiai.

Tai laukinės ančių rūšys, priklausančios erškėčių ar didžiųjų gentims. Jie yra atsparūs ir nereikalingi. Išlaikymo vaizdas aukštu lygiu. Rūšių atstovai turi reikiamų išvaizdos duomenų ir konkretų balsą.

Švilpukas veža palikuonis ant stovinčio vandens

Žiemą paukščiai skrenda į pietinius regionus, renkantis pelkę ir vandens plotą. Pradėję veisimą, paukščiai įsikuria vienoje vietoje, kol jų palikuonys tampa nepriklausomi. Naujagimiams jų tėvams nereikia ypatingo dėmesio ir dėmesio. Po trumpo laiko vaikai įgyja skraidymo įgūdžius. Tėvai šiek tiek daugiau rūpinasi savo vaikais, kol pastarieji tampa įsitikinę skrydžio metu ir nepriklausomi savo mityboje.

Gražūs ir įdomūs rūšies atstovai pritraukia savo miniatiūrą ir plunksną.

KAS EATS

Pašalina pašarus ir augalams, ir pašarams. Daržovių pašaro sudėtis apima žalias augalų dalis ir jų sėklas, daugiausia vandens augalus, ir gyvūnus - vandens bestuburius. Dauguma maisto paukščių randami vandenyje. Riešutai panardina savo snapą į vandenį ir nutekina maistą iš vandens. Ant žemės, šios antys kelia nerimą dėl savo trumpų kojų, nuleidžiančios žolę ir apgaubia maistą. Nedideli kiaušiniai, gyvenantys nutolusiuose nuo gyvenviečių rezervuaruose, per dieną ieškoti maisto. Paukščiai plaukia vandenyje, surenka savo valgomas augalų dalis ir vabzdžius jų snapais. Vasarą pjauti pašarus gyvulių pašarams - drakonų lervas, kūdikius ir vandens matuoklius.

GYVENAMOSIOS VIETOS

Pūslių švilpukas palieka miškų ar miško stepių diržų rezervuarų krantus. Šis vandens paukščiai mėgsta pelkėtus vandens telkinius, kartais lizdus palei lėtai tekančias upes. Tealistinis švilpukas sukuria didžiąją maisto dalį vandenyje. Riešutų lizdai paprastai yra išdėstyti tarp tankios pakrantės augmenijos. Žiemą jie sujungia didžiulius pulkus su kitais vandens paukščiais ir laikosi upėse, dideliuose ežeruose, upių ir jūros pakrantėse.

Dauginti

Pradedant lizdus, ​​drake yra apsirengęs įspūdingomis poravimosi suknelėmis. Galvos, gerklės ir viršutinės kaklo spalvos. Galvos kraštai dažyti melsvai žaliai su vario raudonu atspalviu. Drake nugaros ir sparnai yra pilkos spalvos su juodais skersiniais srautais. Jo apatinis kūnas yra lengvesnis. Sparnuose ryškiai žalios spalvos veidrodžiai yra tiksliai paskirstyti.

Priversti blauzdų švilpukus, tokius kaip marshmallows. Lizdų lizdai yra agresyviai nukreipti į savo konkurentus. Tačiau, skirtingai nuo kitų ančių, vyriškos lyties pjūvis neapsaugo jo sklypo. Poros susidaro žiemojimo metu. Vyrai ir moterys skraido kartu ieškodami lizdo. Lizdas turi būti gerai padengtas tarp žolinių krūmų ar pakrančių krūmų. Panašu, kad moteris su savo krūtimi „prisukama“ į žemę, surengdama skylę, kurioje bus dedami kiaušiniai. Padėklas padengtas žolės peiliais. Pilnai klojant gali būti nuo 8 iki 11 kiaušinių. Tik moterys inkubuoja kiaušinius.

Pietinėse vietovėse viščiukai pasirodo gegužės pabaigoje - birželio pradžioje, o šiaurėje - liepos mėnesį. Po viščiukų, išėjusių iš kiaušinių, sausas antis atneša juos į vandenį. Pukhovichki nuo pirmos gyvenimo dienos plaukia gerai ir neria.

Įdomūs faktai, informacija.

  • Patelės, kurių kiaulytės yra birželio mėnesį arba liepos mėnesį, patelės - rugpjūčio arba rugsėjo mėn. Už lizdų periodo drake yra beveik toks pat kaip antis, bet poravimosi laikotarpiu jis atrodo iš anties visoje jo šlovėje.
  • Nedideli dribsniai skrenda labai greitai, todėl traukia ypatingą medžiotojų dėmesį. Jie medžiojami dėl sporto interesų. Ispanijoje, Italijoje ir kitose Europos šalyse pusę švilpuko gyventojų per metus žuvo medžiotojai.
  • Netgi pora kiaulių vyrų dažnai prisijungia prie bakalauro grupių. Bažnyčios metu jie dažnai grįžta į tokovische.
  • Moteris, ketinanti ieškoti maisto, padengia lizdus kiaušinius su tamsiu sluoksniu.

CHRIST-WAFER CHARAKTERISTIKOS SAVYBĖS. APRAŠYMAS

Skrydis: Plyšių švilpukas skiriasi nuo kitų rūšių dėl siaurų ir aštrių sparnų. Ši funkcija suteikia paukščiui greičiausią skrydį. Plyšių švilpukas skrenda beveik tyliai, dažnai pasisuka. Ši antis gali pakilti iš vandens ir nusileisti beveik vertikaliai aukštyn.

Mūrinis: 8-11 geltonų arba baltų kiaušinių. Moteris padengia lizdo padėklą lapais ir žolėmis. Po perinti, joje atsiranda tamsios nugaros mazgas.

Drake: vyriškos plunksnos yra labai ryškios. Galvos, gerklės ir viršutinė kaklo dalis yra rausvai ruda priekyje, galvos šoninės yra mėlynos-žalios spalvos su vario raudonu atspalviu. Krūtinės šviesos okkeras su rudomis dėmėmis. Atgal ir šoninės yra pilkos su juodais skersiniais srautais. Ant sparno yra dviejų spalvų veidrodis.

Antis: kaip ir kitų ančių moterys, yra gana kuklios spalvos. Apranga tarnauja kaip puiki kaukė.


- Lizdavimas
- Žiemojimas

Kur jis gyvena

Lizdų švilpuko lizdas yra gana didelis - dauguma Vidurinės Azijos, Mongolijos, Manchurijos ir Japonijos pasiekia Vakarų Europos pietus.

APSAUGA IR PRIEŽIŪRA

Šiandien drėkinimai yra gana daug, tačiau išnyksta nedideli rezervuarai. Siekiant išvengti šių paukščių skaičiaus sumažėjimo, taip pat turite apriboti jų medžioklę.

Teal švilpukas. Brateevogrado paukščiai. Vaizdo įrašas (00:00:45)

Per pastaruosius dešimt metų šis mažasis buvo maitinamas Gorodnyos upėje, senovės Neti upės teritorijoje. Pagrindinė sankabų ar mažų ančių mirties priežastis Maskvoje yra pilkos varnos, kurios balandžio-gegužės mėn. Ypač aktyviai tiria miško rezervuarų krantus. Tačiau šioje srityje, nuo Borisovo užtvankos iki garažų, yra daug žmonių, kurie gąsdina varnas su daugeliu minčių.
Nuo metų pradžios abiejuose Maskvos upės krantuose nuo Maryinsky parko pradžios iki „Conversations“ ruožų riebalai krūva. Žiemą, ieškodami maitinimo, jie skrenda į Maryino ir Brateevo gyvenamuosius rajonus.

Kontinentiniai paukščiai Teal švilpukas. Vaizdo įrašas (00:01:39)

vandens paukščiai iš ančių šeimos. Mažiausias iš upių ančių, jis laikomas normaliu ir vienas iš daugelio jų buveinių ribose. Jis lizdas šiaurinėje ir vidutinio klimato aplinkoje, įskaitant beveik visą Rusijos teritoriją (išskyrus Sibiro kraštutinius regionus). Be to, kai kuriuose leidiniuose Šiaurės Amerikoje gyvenantis žaliasis spalvas yra laikomas riešutų švilpuko porūšiu, tačiau galutinis sutarimas dėl šių dviejų rūšių atskyrimo dar nėra pasiektas. Beveik visur migruojančių paukščių žiemos į vakarus ir pietus nuo lizdų: Vakarų ir Pietų Europoje, Afrikoje, Pietų ir Pietryčių Azijoje. Jis maitina gyvūnų ir augalų maistą. Veislės atskirose porose, likęs laikas veda pakuotę. Komercinės medžioklės objektas.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Antis (Kovo 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org