Gyvūnai

Ką išvaizda koalas ir kokios spalvos kailis turi

Pin
Send
Share
Send
Send


Koala yra mažas, mielas, žiaurus gyvūnas, kuris gyvena tik viename žemyne ​​- Australijoje. Aborigenų kalba žodis „koala“ reiškia „negeria“. Gyvūnai ir tiesa beveik negeria vandens, yra drėgmės, esančios eukalipto lapuose. Jo graikų ir lotynų kalbos bendrasis pavadinimas „Phascolarctos“ reiškia „pelkę“. Koala ilgą laiką buvo vadinama lokiu, bet tai nėra lokys, ir tai neturi nieko bendro su lokiais, išskyrus tai, kad jis atrodo kaip purus meškiukas. Tiesą sakant, koala yra vienalytė, ji yra vienintelis modernus Koalovo šeimos (Phascolarctidae) atstovas.

Šiandien koala yra labiausiai mėgstamas Australijos gyvūnas, vienas iš pripažintų Australijos simbolių, tačiau tai ne visada buvo. Pirmieji Europos gyventojai sunaikino milijonus šių neapsaugotų gyvūnų, kad jie būtų stori. Tačiau eukalipto auginiai, sausros ir gaisrai buvo dar pavojingesni rūšies išlikimui. Grėsmė koalams pasiekė aukščiausią tašką 1924 m., Kai buvo eksportuota daugiau nei 2 mln. Iki to laiko koalas išnyko Pietų Australijoje ir daugelyje Viktorijos ir Naujosios Pietų Velso vietovių. Dėl visuomenės protesto, medžioklės draudimas buvo pradėtas nuo 1944 m., O tik po 10 metų jų gyventojai pradėjo atsigauti. Šiuo metu kai kuriose vietovėse, ypač pietuose nuo koalės, vėl tapo paplitusi rūšis, o IUCN yra priskiriamas mažiausiai nerimą keliančiam gyvūnui. Tačiau intensyvus miškų naikinimas kelia grėsmę šiaurinėms populiacijoms.

Koala aprašymas ir nuotrauka

Koalos išvaizda yra būdinga: kūnas yra trumpas ir storas, galva yra didelė, apvali, su mažomis akimis, didelėmis pūkuotomis ausimis ir plika oda ant nosies. Uodega yra pradinė, beveik nepastebima iš išorės. Storos ir minkštos kailio spalva ant nugaros pusės svyruoja nuo pilkos iki rausvai rudos spalvos, ant smakro, krūtinės ir vidinės priekinės dalies paviršiaus kailis yra baltas. Ausys ribojasi su ilgais baltais plaukais, krūtinė yra padengta balta dėmėmis. Į šiaurę nuo buveinės gyvūnų kailiai yra trumpesni ir rečiau.

Koalos kūno ilgis 70–85 cm, svoris 7–12 kg. Vyrai yra masyvesni nei moterys, jie turi platesnį snukį, o ausų dydis mažesnis. Be to, vyrams ant krūtinės yra kvapni liauka, su kuria jie palieka žymes ant jų teritorijoje esančių medžių. Moterys turi dvigubą spenelių atidarymo maišelį.

Koala yra puikiai pritaikyta sėdėtiems miškingiems gyvenimo būdams. Jo kūnas yra padengtas storu kailiu, kuris apsaugo gyvūną nuo oro ir temperatūros svyravimų, o tai labai svarbu - koalams nėra prieglaudų ar prieglaudų. Didelėse kojose yra tvirtai išlenktos žnyplės, dėl kurių gyvūnas gali lengvai lipti ant aukščiausio medžio su lygia žieve. Nuotraukoje yra gerų galingų ir stiprių koalos nagų rūšių. Jei žvėris juos įsiurbia į medį, jis nenukris.

Laipiojimas eukaliptu, koala užsikabina kamieną stipriais priekimis, judindamas kūną aukštyn ir tuo pačiu traukdamas priekines kojeles. Užpakalinėse kojose pirmasis piršto kontrastas su likusia dalimi, antrasis ir trečias - beveik lydomi. Priekinėse kojose pirmasis ir antrasis pirštai priešinasi kitiems, o tai užtikrina tvirtą sukibimą laipiojimo metu. Pėdų kojelės yra plonos, su palparnom modeliu. Įdomu tai, kad koalis pirštų atspaudai yra beveik identiški žmogaus.

Iš viso yra 30 koalinių dantų, viršutiniame žandikaulyje yra trys pjovimo poros. Dantys gerai pritaikyti eukalipto lapams, kuriuose yra daug skaidulų. Kramtomieji lapai cekumoje patenka į mikrobiologinę fermentaciją, kuri yra ilgiausia, palyginti su kūno ilgiu, tarp visų žinduolių (jo ilgis yra 1,8–2,5 m).

Nuotraukoje koala paprastai sugeria mėgstamiausio eukalipto medžio lapus.

Koala smegenys, palyginti su kūno dydžiu, yra viena iš mažiausių tarp žinduolių, tik 0,2% viso kūno svorio. Mokslininkai mano, kad tai yra dėl prisitaikymo prie mažo kaloringumo dietos.

Kur gyvena koala?

Koalai gyvena tik Australijoje, kur jie randami daugelyje šimtų tūkstančių kvadratinių kilometrų į rytus nuo kontinento nuo Šiaurės Kvinslando iki pietinės Viktorijos. Šių pelkių populiacijos dažnai atskiriamos viena nuo kitos plataus masto miško kirtimų. Koalas pasirinko šlapias kalnų miškus pietuose, vynuogių sodinukus šiaurėje, giraičių ir pusiau dykumų kraštovaizdžius Vakarų Australijoje. Gyventojų tankumas priklauso nuo žemės našumo. Pietuose lietaus miškuose jis pasiekia 8 gyvulius vienam hektarui, o pusiau dykumoje zonoje 100 ha teritorijoje gyvena tik vienas asmuo.

Kaip gyvena natūralus koalas?

Koalos gyvenimas yra glaudžiai susijęs su Eucalyptus genties medžiu, kurio vainikėliai beveik visą laiką praleidžia. Didžiąją dienos dalį (18-20 valandų) jie praleidžia miego metu, tai užtrunka 2-3 valandas, o likęs laikas - gyvūnai. Tik retkarčiais jie nusileidžia į žemę, kad važiuotų iš vieno medžio į kitą.

Koalai paprastai miegą per dieną, o naktį jie užima tai, kad jie lėtai sugeria eukalipto lapus. Gyvūnų judėjimas paprastai yra labai lėtas, tingus, nors išsigandęs gyvūnas gali judėti labai judrus.

Koalas yra sėdimas. Dauguma jų yra vieniši, jie retai gyvena poromis. Suaugusieji gyvūnai užima tam tikras buveines. Palankiomis sąlygomis šios teritorijos yra palyginti mažos: vyrai gali užimti tik 1,5-3 ha, moterys ir net mažiau - 0,5-1 ha. Neturtingoje augmenijos vietovėje vyriškoji vieta gali būti daugiau kaip 100 hektarų. Vyraujančio vyriškumo teritorija gali apimti iki 9 patelių ir pavaldžių vyrų teritorijas. Kiekvienas gyvūnas atskirame sklype turi keletą mėgstamų šėrimo medžių.

Gamtoje, koala gyvena iki 10 metų, didžiausia žinoma gyvenimo trukmė nelaisvėje yra 18 metų.

Ką valgo koalas? Eukalipto dieta

„Evergreen“ eukalipto lapai suteikia koalas su nuolatiniu maisto šaltiniu. Suaugęs žmogus per dieną suvalgo apie 500 gramų šviežių lapų ir, nors daugiau kaip 600 eukalipto rūšių auga ant žaliosios žemyno, koala valgo tik 30 iš jų. Skirtinguose regionuose pirmenybė teikiama įvairiems eukalipto tipams, bet daugiausia tiems, kurie auga esant labai drėgnoms sąlygoms.

Tokia dieta iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti abejotina, nes eukalipto lapai yra nevalgomi arba net nuodingi daugeliui žolelių. Jie yra menkos maistinių medžiagų ir turi daug nevirškinamo pluošto, taip pat toksiškų fenolių ir terpenų. Tačiau šie gyvūnai turi keletą dalykėlių, kurie padeda susidoroti su tokiu nevalgomu maistu. Jie nevalgo kai kurių lapų, nuodingi kitų komponentai yra neutralizuojami kepenyse ir pašalinami iš kūno. Kadangi dieta yra mažai kalorijų, koalas gali miegoti iki 20 valandų per dieną. Jie taupo vandenį ir, išskyrus karščiausias oras, gauna reikiamą drėgmę iš valgytų lapų. Taigi, evoliucija davė koalams maisto šaltinį ištisus metus, taip pat juos išgelbėjo nuo maisto konkurencijos.

Pramogos

Koalas yra daugiakampis, mažai vyrų skaičiuoja daugumą brendų. Tačiau išsamiai neišreiškiama išsiskyrimo tarp dominuojančių ir subdominuotų gyvūnų pasiskirstymas.

Tiek moterys, tiek vyriškos koalės pasiekia lytinį brandą dvejų metų amžiaus. Tuo pačiu metu moterys pradeda veisti, o vyrai pradeda veisti po 2-3 metų, kai jie tampa pakankamai dideli, kad galėtų konkuruoti dėl moters.

Veisimo sezonas vyksta pavasarį ir vasaros pradžioje (rugsėjo – sausio mėn.). Šiuo metu vyrai persikelia per labai ilgus atstumus, o jų susitikimai dažnai būna susivieniję. Per „vestuves“ „jaunieji“ nuolat riaumoja. Šie šauksmai, susidedantys iš garsiai įkvėpus, po to burbuliuojantis iškvėpimas, yra skirti pritraukti nuotakų dėmesį, taip pat įspėti konkurentus. Vieno vyro šaukimas paprastai sukelia artimųjų giminaičių atsaką. Šiuo laikotarpiu vyrai dažnai žymi savo teritorijos ribas, trina medžius su krūtine.

Moteris per metus iš vieno, mažiau retai iš dviejų kubelių. Nėštumas trunka 35 dienas. Kūdikis gimimo metu yra labai mažas - jo svoris yra mažesnis nei 0,5 kg. Naujagimiai pakyla į maišelį, kur jis yra tvirtai pritvirtintas prie vieno iš dviejų spenelių. Maišelyje nedidelis koalas praleidžia apie 6 mėnesius, kur jis auga ir vystosi. Jau kurį laiką motina nuneša jį ant nugaros.

Nuo septynerių mėnesių amžiaus kūdikis maitina specialią pusiau virškinamų eukalipto lapų, kuriuos išskiria motinos virškinimo sistema, pripildyti suaugusių gyvūnų maistu. Jaunasis koalas tampa nepriklausomas 11 mėnesių amžiaus, tačiau paprastai tęsiasi artimas motinai keletą mėnesių.

Gamtos apsauga

Gamtoje koaloje beveik nėra priešų, plėšrūnai nepalaiko jo mėsos, matyt dėl ​​to, kad jis turi stiprią eukalipto kvapą. Nepaisant to, gyvūnai dažnai laikomi pažeidžiamais. Nors niekas oficialiai neužregistravo šių pelkių, neoficialiais duomenimis jų skaičius svyruoja nuo 40 000 iki 1 mln. Buveinių naikinimas yra pagrindinė grėsmė daugumai šiaurinės dalies koalos populiacijų. Tačiau daug rimtesnė yra situacija pusiau dykumose centrinėse Kvinslando vietose, kur kasmet išvaloma apie 400 tūkst. Hektarų ganykloms ir kitiems žemės ūkio poreikiams. Ir nors aplinkosaugininkai skamba pavojaus ir bando sustabdyti miškų naikinimą, ši problema išlieka aktuali Vidurio Kvinslando kaimo vietovėse.

Buveinė

Koalas plinta palei rytinę Australijos pakrantę. Be to, jie gyvena salose, esančiose prie Kvinslando, Viktorijos ir Pietų Australijos pakrantės.

Jie gyvena aukštus eukalipto miškus ir žemus miškus bei saloje esančius pakrantės medžius.

Koalas valgo tik lapus ir žievę iš eukalipto medžių. Šių medžių rūšių yra daugiau kaip 600, tačiau koalas valgo tik lapus ir žievę iš 12 iš jų.

Eukalipto lapai daugeliui gyvūnų yra labai nuodingi, tačiau koalinė virškinimo sistema neutralizuoja nuodus. Kiekvienas koalas valgo apie 350–600 gramų lapų per dieną. Jie mėgsta jaunesnius lapus, kurie yra labiau sultingi ir minkštesni.

Koalsas gauna daugiau kaip 90% savo skysčių reikalavimų iš eukalipto lapų. Jie tik geria vandenį, kai jie serga, arba kai medžių lapuose nėra pakankamai drėgmės.

Koalas dažniausiai yra naktinis. Maždaug 20 valandų per dieną, koalas miega ar ilsisi medžiuose, susipynęs. Kai jie juda, jie gali pereiti iš medžio į medį, taip pat keliauti ilgais atstumais žemėje.

Koalas vaikščioja ir lėtai juda, bet gali važiuoti, jei jie yra pavojuje.

Keliaudami žemėje jie yra pažeidžiami plėšrūnų, pvz., Šunų, lapių ir dingų, atakomis, taip pat jiems kyla pavojus susižeisti ar mirti nuo automobilių.

Koalas paprastai yra tylus, tačiau gali sukelti įvairius garsus, tarp jų ir žlugimą bei gruntavimą. Koals šaukia daugiausia poravimosi ar pavojaus metu. Išgąsdinti ar sužeisti gyvūnai šaukia ir „verkia“ mažo vaiko balsu.

Labai didelė koala nosis yra viena iš svarbiausių jai. Galų gale, labai išvystytas kvapo jausmas padeda gyvūnams sužinoti, kurie lapai yra saugūs vartojimui.

Koalas turi labai mažą medžiagų apykaitą, kuri taupo energiją ir padeda eukalipto lapams virškinti. Jie valgo bet kuriuo paros metu, bet paprastai naktį atvėsina, kad taupytų energiją ir drėgmę.

Eukalipto lapai daugeliui gyvūnų yra nuodingi ir nėra daug maistinių medžiagų. Todėl koalas kruopščiai kramtyti lapus prieš juos nurijus. Koalos skrandyje yra bakterijų, kurios neutralizuoja eukalipto aliejuje esančius toksinus.

Koalės patelės pasiekia lytinį brandą nuo 2 iki 3 metų amžiaus. Vyrai pasiekia brandą vėliau per 3 - 4 metus. Poravimas vyksta nuo gruodžio iki kovo, o tai yra vasaros laikas pietiniame pusrutulyje. Dažniausiai vienas vaikas gimsta koalas. Kūdikių koalas gimimo metu yra labai pažeidžiamas, jie yra plika ir akli. Todėl jie bus motinos maišelyje maždaug 6 mėnesius, maitindami pieną. Po šešių mėnesių maišelyje kubas pradeda tyrinėti aplink jį aplink pasaulį, jodinėdamas ant motinos nugaros, maitindamas pieną ir lapus. Ir tik 12 mėnesių amžiaus kūdikių koalas pradeda gyventi savarankiškai.

Koal apsauga

Kai Australijoje buvo milijonai koalių, tačiau XX a. Pradžioje koala medžioklė beveik išnyko. 20-ajame dešimtmetyje žuvo beveik aštuoni milijonai gyvūnų, daugiausia dėl kailių.

Koalams reikia didelių miško plotų. Tačiau miškų skaičius mažėja, o gyvūnai turi judėti dažniau ant žemės, todėl yra didesnė rizika, kad jie kenčia nuo plėšrūnų ar žmonių.

Dažniausios koalos mirties priežastys yra šunų išpuoliai ir eismo įvykiai. Pastaraisiais metais tam tikros koalijos kolonijos labai nukentėjo nuo ligos.

Dabar buvo sukurta daug mokslinių tyrimų programų, padedančių apsaugoti koalas ir jų buveines.

Kas gyvena žemyne?

Koala - gyvūnas, endeminis Australijai. Tai yra pirminis Koalovo šeimos atstovas. Jie gyvena ant eukalipto medžių. Koala yra dvipusio paveldo priklausantis gyvulinis gyvūnas. Jos asortimentas yra žemyninė Australija, bet tik jos rytinės ir pietinės dalys.

Prieš atvykstant europiečiams, gyvūnai buvo platinami šiaurėje ir vakaruose. Daug vėliau koalas buvo apsigyvenęs Kengūros salos teritorijoje. Maži gyvūnai, panašūs į meškiukus, sukelia visuotinę užuojautą. Beveik visi jų gyvenimai, šie pelkiniai gyvūnai praleidžia medžius, blaiviai vaikščiojant filialus. Koala daugelį dienų gali gyventi ant vieno medžio, o tik išvalius jos lapus, ji keičia savo „namus“.

Trumpomis kojomis ant žemės negausite, todėl lėtas koalas dažnai miršta po automobilių ratais arba tampa lengva laukinių dingo šunų grobė. Naktį gyvūnai skiria maistą, o likusį laiką jie miega, patogiai sėdi prie šakų šakų. Miego koalės yra labai jautrios ir pabunda mažiausiu šurmuliu. Norite gyventi vieni. Kiekvienas suaugęs gyvūnas turi savo pagrindą, kurį jis žymi kvapiųjų liaukų išskyromis. Toks vyriškos lyties bruožas kartais sutampa su keleto moterų nuosavybe.

Kaip atrodo koala?

Tai yra maži gyvūnai: jų kūno dydis yra nuo šešiasdešimties iki aštuoniasdešimt centimetrų, svoris nuo šešių iki penkiolikos kilogramų. Koalos uodegos yra labai mažos: beveik už nemalonių kailių. Gyvūnui yra unikalių apvalių ausų, kurios yra visiškai padengtos kailiais.

Neįmanoma apibūdinti koala atrodo, nekalbant apie šių gyvūnų kailius. Jis yra minkštas ir storas, gana patvarus. Spalva gali būti skirtinga, tačiau dažniausiai vyrauja pilkos spalvos atspalviai. Labiau retai galima sutikti mažą gyvūną su ryškiai raudonai raudonu kailiu.

Koalas yra labai tylūs gyvūnai: jų balsai gali būti girdimi tik tam tikrais laikotarpiais, veisimo metu arba kai priešas artėja. Išgąsdintos ar sužeistos koalės skleidžia garsą, panašų į verkiantį kūdikį.

Gyvenimo būdas

Mes sužinojome, kur gyvena koala ir kas atrodo. Atėjo laikas pasakyti, kaip šie gyvūnai gyvena. Koals yra gyvūnas, vedantis matuojamą ir neskubantį gyvenimo būdą. Beveik visą dieną (nuo 18 iki 22 valandų) jie miega. Veikla „meškiukai“ pasireiškia naktį, kuri trunka ne ilgiau kaip dvi valandas. Paprastai tai yra dėl to, kad reikia rasti maisto.

Tai juokinga, kad vadinamuosiuose pabudimo perioduose koalės praktiškai nesikreipia: jie tiesiog sėdi ant šakų, laikydami kamieną su priekinėmis kojomis. Tokiu atveju koala kartais eksponuoja pavydėtiną malonę ir lengvumą, baisiai šokinėdama iš vieno medžio (kur visi maistas yra valgomas) kitam.

Kaip nustatė mokslininkai, toks nestabilus koalos gyvenimo būdas nėra atsitiktinis. Taip yra dėl jų dietos. Ką valgo koalas? Kodėl mityba veikia tiek jų gyvenimo būdą? Žinodami, kur gyvena koalas, į šiuos klausimus lengva atsakyti. Šių gyvūnų mityba apima tik eukalipto lapus ir ūglius, kuriuose beveik nėra baltymų. Be to, eukalipto lapai daugumai gyvūnų yra mirtini. Taip yra dėl to, kad juose yra daug fenolinių junginių.

Įdomu tai, kad ne visi eukalipto medžiai yra tinkami koalėms. Be to, gyvūnai pasirinkdami lapus yra labai selektyvūs: jie gerai žino apie gyvybei pavojingą vandenilio cianido rūgšties buvimą. Be to, gyvūnai gali įvertinti jo dozę. Vieną naktį suaugusysis valgo daugiau nei 500 g jaunų ūglių ir lapų. Specialios bakterijos, kurios išsivysto žarnyne, padeda susidoroti su šiuo šiurkščiu daržovių pašaru.

Dėl specialios terpės lapai virsta maistingais grybais ir gaminami kūnui reikalingi baltymai. Переработанный корм хранится в защечных мешках, а для ускорения пищеварения коала периодически глотает мелкие камешки и комочки земли. Сидя на своеобразной диете из листьев, насыщенных эфирными маслами, коала постоянно находится в состоянии легкого опьянения, чем можно объяснить ее «заторможенность».

Еще один интересный факт: учитывая, что едят коалы, вполне естественно было бы предположить, что зверьки пьют много жидкости. Однако это не так: коалы практически не пьют воды, за исключением особо жарких месяцев. Gyvūnai yra pakankamai skysčių, kuriuos jie gauna su augaliniu maistu.

Saugumo priemonės

Kadangi daugelis tradicinių šių gyvūnų buveinių buvo sunaikintos, šiandien išliko tik išsklaidytos populiacijos. Maždaug prieš šimtą metų koalas buvo išnykimo riba. Dėl to buvo kaltinami žmonės, kuriuos patraukė švelnus ir brangus šių gyvūnų kailis. Vien tik 1924 m. Iš Australijos eksportuota daugiau nei du milijonai koalų.

Šiandien koalas yra ypatingai apsaugotas, jų naikinimas draudžiamas. Koal auginami zoologijos soduose ir rezervuose, atkuriant gyventojų skaičių.

Veisimas

Gyvūnų skaičiaus sumažėjimą taip pat paaiškina mažas natūralus gyventojų skaičius. Beveik 90% moterų yra nevaisingos, o likusi dalis - lėtai: daug laiko skiriama slaugomam veršeliui, kuris paprastai yra vienintelis palikuonių. Poravimosi sezonas prasideda koalėse gruodžio mėnesį ir baigiasi kovo mėnesį: šie mėnesiai pietų pusrutulyje yra pavasario pabaiga arba vasaros pradžia. Per šį laikotarpį vyrams vyrauja tam tikroje vietovėje draugai su moterimis, kurios yra pasirengusios veisimui.

Poravimas vyksta naktį, aukštas medyje ir trunka apie pusvalandį. Šiuo metu partneriai žievės, skamba garsiai, įbrėžimai ir įkandimas. Atlikus santuoką sakramentą, pora suskaido, o vyrai nuo to laiko pamiršo apie palikuonis. Po maždaug 35 dienų gimsta nedidelis kubas, kuris visiškai priklauso nuo motinos. Aklas ir visiškai nuogas kūdikis, kurio pupelių sėklos dydis yra ne didesnis kaip 3 gramai. Iki gimimo jo nugaros galūnės dar nėra suformuotos, o priekinės kojos su nagais jau gerai išvystytos.

Nuvykęs į pasaulį, kūdikis nusileidžia į motinos maišelį, einantį kelyje, kurį rūpinančios moterys pakliūna į kailį, ir kūdikis nepalieka maišelio šešiems mėnesiams, tvirtai pritvirtintas prie motinos spenelių. Per pirmuosius mėnesius ji maitina tik motinos pieną, bet tada motina pradeda maitinti kūdikį su pusiau virškinamų lapų srutomis su išmatomis.

Po šešių mėnesių kubas išeina, pakyla į motinos nugarą ir su juo keliauja per medžius. Iki aštuonių mėnesių jis periodiškai slepia maišelį, bet vėliau tiesiog sustojo, kad tilptų į jį: jūs turite įdėti galvą į jį, kad sustiprintumėte savo motinos pieną. Nuo devynių mėnesių amžiaus brandintas gyvūnas persijungia į savo duoną. Vienmetis moteris įgyja savo sklypą, o suaugusiųjų vyresnysis vaikinas ištraukia jauną vyrą per kitą poravimosi sezoną.

Įdomūs faktai apie koalas

Atsakėme į pagrindinius žmonių, kurie domisi šiais egzotiškais gyvūnais, klausimus: kur gyvena koala, kaip atrodo, kaip organizuojamas jo gyvenimas. Ir dabar mes norime pateikti jums keletą įdomių faktų apie šiuos gyvūnus.

  • Iš Australijos aborigenų kalbos gyvūno vardas paverčiamas „ne gerti“.
  • Kohaliniai kailiai kvepia eukaliptu, kuris yra gana natūralus ir muskusas. Šie aštrieji kvapai apsaugo gyvūnus nuo blusų ir kitų parazitų.
  • Poodinės liaukos sukuria ypatingą medžiagą, kuri suteikia plaukams gražų sidabro blizgesį. Eukalipto lokiai yra labai jautrūs saulės spinduliuotei, ir ši medžiaga sugeria spindulius, neutralizuoja jų žalingą poveikį.

Koal negali būti vertinamas Europos zoologijos soduose, nes vidutinio klimato sąlygomis neišauga eukalipto, o gyvūnai bado. Už Australijos, jie gali būti matomi tik San Diego zoologijos sode, kur eukalipto miškas buvo specialiai pasodintas šiems gyvūnams.

Žiūrėti vaizdo įrašą: KAIP NUPIEŠTI KUKURŪZĄ (Kovo 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org