Gyvūnai

Kur jie gyvena ir kokie didžiųjų akių cuties - lemurai valgo

Pin
Send
Share
Send
Send


Galago - žinduolių kūdikis, priklausantis primatų tvarkai. Tačiau tai nėra labai panaši į beždžionių ir citrinų: uodega primena voverę, užpakalinės kojos yra galingesnės už priekines, snukis yra aštriškas, o ausys yra panašios į šaukštą. Bet pats svarbiausias yra galago akys: jie yra tiesiog didžiuliai!

Gyvena Galagoje Afrikoje, jam patinka sausas klimatas.

Elgesio funkcijos

Gyvūnas yra naktinis. Jis sumaniai ir tyliai persekioja per medžius, paverčdamas savo subtilias ausis į mėgintuvėlį, kad nebūtų sužeistas.

Galagas mėgsta miegoti absoliučioje tyloje, todėl jis nuspaudžia ausis į galvą, kad niekas jo nepažeidžia. Pabudęs vėlyvą popietę, galaganas pakyla ausimis, klausydamas grėsmės kaimynystėje. Jo ausys gali sugauti garsus labai toli.

Galago nori gyventi vieni, bet kartais jie gyvena mažose grupėse, ne daugiau kaip 10 asmenų. Jie dauginasi 1 ar 2 kartus per metus. Pasaulyje gimę kubai (dažniausiai du gimę) gyvena su savo motina iki 3 mėnesių.

Galagosas maitina mažus stuburinius gyvūnus, paukščių kiaušinius, vabzdžius ir augalų maistą.

Šaukimas Galagija

Naktinio medžioklės metu su gyvulių pulku skamba švelnūs, panašūs į kūdikio verkimą. Tam jis buvo pavadintas „krūmo vaiku“.

Mažas, nekenksmingas laukinių gyvūnų gyvūnas slepia daugybę pavojų. Pagrindinis yra šimpanzės. Primatai atakuoja galagą miego metu, persmelkdami juos smailiais lazdomis.

Medžioklė mažiems gyvūnams ir žmonėms, dažniausiai pardavimo tikslais, nes maži gyvūnai su didelėmis akimis šiandien yra labai populiarūs egzotinių gyvūnų rinkoje. Deja, transportavimo metu daugelis kūdikių miršta.

Ai-ai iš Madagaskaro

Madagaskaro mitt - gyvūnas, turintis didelių akių ir ausų, taip pat priklauso primatų tvarkai ir yra vienintelė žuvų šeimos rūšis.

Madagaskaro marškinėliai yra nedideli (36-44 cm), ilgos krūminės uodegos, kuri yra 15–20 cm didesnė už kūną, ir tamsiai rudos spalvos paltai. Vadovas ah-ah yra pakankamai didelis, jis turi didelį plikas ausis.

Milžiniški, nuolat nustebinti akys, dideli priekiniai dantys, didelių dydžių mobilios ausys ir ištempti pirštai ant kojų ir atnešė jai slapyvardį Ah-ah.

„Ah-ay“ randama tik Madagaskaro saloje, bambuko ar tankių miškų tankeliuose.

Madagaskaro peilio gyvenimo būdas

Ah-ah veda naktinį gyvenimo būdą, o per dieną jis miega ant lizdo, kurį stato palmių lapai ant medžio viršaus arba tuščiaviduriai.

Atsižvelgiant į šio gyvūno paslaptį didelėmis akimis, nuotraukos su vaizdais laikomos retomis.

Rooky mėgsta šventę ant bambuko ar cukranendrių širdies, ji neatsisakys nuo vaisių ir kokosų, gali valgyti tam tikrų rūšių vabzdžių. Ah-ay - vienišas gyvūnas. Retai gali gyventi poroje (moterys su vyru poravimosi metu arba motina su kūdikiu).

Įdomūs faktai apie Madagaskarą

Madagaskaro apskritis yra vienas iš nuostabiausių planetos gyvūnų, čia yra keletas faktų, patvirtinančių tai:

  • Šių asmenų skaičius yra labai mažas, todėl „ah-ai“ yra įtraukta į Raudonąją knygą.
  • Kūgio priekiniai dantys auga visą gyvenimą.
  • Gyvūnai vaikščioja labai lėtai, nes galūnių pirštuose yra labai ilgai nagai.
  • Vidurinis pirštas ant priekinių kojų yra ilgas ir plonas, jo galas nėra padengtas vilna. Ai-ai juos išpjauna iš medžių įtrūkimų ir nukreipia juos į gerklę.

  • Moterys gimsta palikuonims kas 2-3 metus.
  • Nėštumas trunka apie 170 dienų, kūdikiai maitina motinos pieną iki 7-8 mėn.
  • Šuolio gyvenimo trukmė yra apie 30 metų (zoologijos sode).

Gyvūnas su neįprastai didelėmis akimis

Atrodo, kad klausimas: „Koks gyvūnas turi didelių akių?“ - neabejotinas atsakymas - „Didžiausias“. Bet viskas nėra taip paprasta: didžiausias pasaulyje gyvūnas - mėlynasis banginis - jokiu būdu nėra akies dydis.

Milžiniškas kalmaras turi didžiausias akis pasaulyje. Vienos jo akies svoris yra 3 kg, skersmuo 30 cm.

Tačiau Gineso rekordų knygoje užfiksuotas didžiausias akis (atsižvelgiant į kūno dydį). Tokios proporcijos galėtų būti pasiektos, jei, pavyzdžiui, žmogus turėjo didelių obuolių akis!

Koks yra toks garsus didelio akies gyvūno vardas? Jo vardas yra Filipinų tarjė.

Šis gyvūnas atrodo kaip animacinis personažas, įkvepiantis siaubą ir baimę. Jo dydis neviršija 10 centimetrų (be uodegos), o sveria tik 120-160 g, o akys gali siekti 1,5 cm.

Smailios ausys puošia didelę apvalią galvą, galūnės yra plonos ir elegantiškos, raudonos rudos spalvos plaukų kailis.

Gyvūnai gyvena Filipinų salose, o ypač kai kuriose Filipinų salyno salose:

Long-eared gali gyventi įvairiose vietose:

  • bambuko tankeliuose,
  • ant lapų,
  • apleistuose priekiniuose soduose,
  • soduose ir plantacijose.

Jis pageidauja įsikurti miškuose, kur prieiga prie asmens yra ribota.

Neįprasti sugebėjimai

Nuostabus gyvūnas su didelėmis akimis vis dar turi ypatingų sugebėjimų:

  • Dėl specialios stuburo struktūros jie gali pasukti galvas 180 laipsnių.
  • Pirštų antgaliai turi padėklų, leidžiančių ilgą laiką pasilikti ant medžių ir šakų kamienų.
  • Tarsių akys išdėstytos taip, kad gyvūnas puikiai matytųsi ir ryškioje, ir ryškioje šviesoje.
  • Skrydžio metu, kai šokinėja (ir gali būti iki dviejų metrų), tarjė gali „nukreipti“ uodegą, užtikrindama nusileidimo tikslumą.

Lemur Lory - nestiprus gyvūnas

Riebalų Lory yra dar vienas gyvūnas su didelėmis akimis. Lemur Lory, sėdi ant šakos, atrodo kaip purus kamuolys su didelėmis akimis. Šio gyvūno uodega, tiksliau, nėra, bet labai trumpas, tik keli centimetrai, o po kailiu jis yra visiškai nematomas. Bug-eyed fluff kūno ilgis gali būti nuo 20 iki 40 cm, o jo svoris gali būti ne didesnis kaip 1,5 kg.

Pavojingas gyvūnas su didelėmis akimis

Storos istorijos jaučiasi puikiai laukinėje ir nelaisvėje. Tačiau, prieš tai, kai šį žavingą gyvūną gausite gausiai, turėtumėte pasiteirauti pardavėjo, kokio tipo jūsų šeimos narys priklauso.

Yra penki riebalų loros tipai, o vienas iš jų - mažas riebalų loris - yra nuodingas. Ant kūdikio alkūnės lenkimo yra liaukos, kurios išskiria medžiagą, kuri tampa nuodinga, sąveikaujant su seilėmis.

Mažas riebalų sultys naudoja šį nuodus, kad apsaugotų kubelius nuo pavojingų plėšrūnų. Jis paprasčiausiai pakliūna kūdikio kailį, ir ji tampa nuodinga.

Kitų tipų storosios loros nekelia pavojaus žmonėms.

Rūpinkitės savo artimu

Storoji Lory - neįprastai taikūs gyvūnai. Jie niekada nesuderina su savo giminaičiu, ir kai jie sutinka, jie imasi įdomių „pasveikinimo“ kojų arba šepečiu savo plaukus tarpusavyje. Ypač šiam procesui storas Lori turi specialų įrankį - ilgą nagą, kuris auga ant piršto. Visi kiti šios rūšies nagai yra trumpi.

Lemur - aprašymas, struktūra, charakteristikos. Kaip atrodo lemūra?

Šiuo metu infraraudonųjų spindulių lemūre yra 101 gyvūnų grupė, suskirstyta į 5 šeimas (pagal duomenų bazę globalspecies.org). Jie pasižymi bendrais būdingais bruožais, tačiau kiekvienai rūšiai būdingi individualūs bruožai, jų dydis, kailio spalva, reprodukcinis ciklas, įpročiai ir gyvenimo būdas.

Lemurai yra vidutinio dydžio primatai. Mažiausias lemūras yra nykštukė pelė (lot. Microcebus myoxinus), lengvai įsitaisanti į suaugusiojo delną. Jo dydis yra tik 18-22 cm ilgio, atsižvelgiant į uodegą (kūno ilgis be uodegos yra 9-11 cm), o trupiniai sveria apie 24–38 g (pagal kai kuriuos šaltinius iki 50 g).

Nuotrauka: Bikeadventure

Vieną kartą Madagaskare gyveno didžiuliai primatai. Šie išnykę lemūrai sveria apie 200 kg ir buvo didesni nei vyrų gorilos! Iki šiol didžiausia pasaulyje lemūra yra trumpoji uodega Indri (Babakoto) (Lotynų Indri indri): jos kūno ilgis yra 50-70 cm, uodegos ilgis 4-5 cm, o ypač didelių mėginių kūno svoris siekia 6-7,5 kg

Nuotrauka: Christophe Germain

Lemurai turi tankų, pailgintą kūną ir mažą, suapvalintą arba šiek tiek plokščią galvą. Daugumos gyvūnų pailga ir smailė, kaip lapė. Jame aiškiai matomos 4-5 vibrų grupės, atliekančios liesti funkciją.

Nuotrauka: Jiří Mařík

Lemūro akys yra didžiulės, uždarytos ir dažnai atrodo kaip lėkštutės. Jų išraiška paprastai yra kryžminis tarp nustebinimo ir išgąsčio. Naktinių primatų akių orbitos yra platesnės nei dienos primatų. Lemūro akių spalva paprastai yra raudona-oranžinė, gelsvai ruda arba geltona, nors yra mėlynos akies lemūro, kurio antrasis pavadinimas yra juodasis Sclater lakas.

Autoriaus nuotrauka: Gabriella Skollar

Lemūro dantų eilutės pasižymi savo charakteristika: viršutinio žandikaulio pjūklai yra labai plati, o apatiniai pjūviai pastebimai artimi šunims ir turi didelį polinkį į priekį ir sudaro „dantų šuką“.

Nuotrauka: Armin Weigel

Nuotrauka autorius: Vladimír Motyčka

Visi lemūrai būdingi galūnės, kurių kiekvienas turi 5 pirštus, o rankos ir kojos nykščiai priešinasi kitiems. Nagai auga ant visų pirštų, išskyrus antrą kojų pirštą, kuris turi ilgą nagą, kuris naudojamas higienos reikmėms, kuriam jis gavo pavadinimą „tualetas“. Ši funkcija taikoma visoms citrinoms, išskyrus Madagaskaro pirštines. Lemurai naudoja aštrius nagus higienos reikmėms, šukuodami jų storus kailius. Ir kai kurios rūšys laižo ir šepečiu vienas kito plaukus su dantimis.

Nuotrauka: Alex Dunkel

Paimta iš svetainės: musingsofajunglequeen.wordpress.com

Skirtingai nuo kitų citrinų, žnyplės auga ant Madagaskaro piršto pirštų, ir tik ant galinių galūnių nykščių yra nagai.

Nuotrauka: Davidas Haringas

Puikus šių gyvūnų bruožas yra jų prabangus, ilgas ir paprastai krūminis uodega, kurios ilgis kartais lygus kūno dydžiui ir netgi viršija jį. Lemūro uodegos vaidina svarbų vaidmenį primatų gyvenime: lemurai ją naudoja bendravimo komunikacijai, o taip pat padeda išlaikyti pusiausvyrą, šokinėja nuo šakos iki šakos, kaip voverės. Ir tik trumpoji uola, nepaisant įspūdingų matmenų, turi mažiausią uodegą, augančią tik 3-5 cm ilgio.

Storo sluoksnio storis gali būti labai įvairios spalvos: kai kurios rūšys patronuoja pilkai rudos spalvos, kitos yra ryškios juodos ir baltos, raudonos arba raudonos spalvos kailiai. Kačių lemūre yra ypatinga spalva - ilgas, išlenktas uodega puošia plačiomis juodomis ir baltomis juostelėmis.

Nuotraukų autorius: www.nathab.com

Kur gyvena lemūrai?

Prieš milijonus metų šiuolaikinių lemūrų protėviai gyveno Afrikos žemyne, bet dėl ​​to, kad prieš Kristų įvyko 165 milijonai metų. pvz., dalis gyventojų buvo izoliuoti Madagaskaro saloje ir netoliese esančiose salose, kur gyvūnai išgyveno ir sudarė unikalią salos fauną.

Lemurs jau seniai sėkmingai laikomi zoologijos soduose visame pasaulyje, kur primatai lengvai prisitaiko prie gyvenamųjų namų ir dauginasi gerai. Tačiau natūraliomis sąlygomis lemurs gyvena tik Madagaskaro saloje ir Komorų salose, kuri yra unikali zona, kurioje yra daugybė įvairių rūšių floros ir faunos atstovų.

Lemurai įsisavino beveik visus natūralius Madagaskaro salos biotopus: skirtingos šių primatų rūšys gyvena atogrąžų musoninio klimato džiunglėse salos rytuose, šiaurės ir pietų dalių miškuose, vidutinio klimato centruose, esančiuose jos centriniuose regionuose ir sausose miškingose ​​vietovėse netoli vakarinės pakrantės.

Lemūro klasifikacija.

Lemūrų taksonominis klasifikavimas dar nėra apibrėžtas ir ginčytinas. Lentelėje pateikiamos kelios klasifikacijos.

Primo Lori, kuris taip pat priklauso voverės beždžionėms, dažnai vadinamas „lemur lori“, nors šis apibrėžimas yra netikslus. Nepaisant to, kad galutinė klasifikacija dar nenustatyta, dauguma mokslininkų mano, kad loriformifikatoriai yra atskira infraraudonoji spalva, kuri nesusijusi su lemūrų infraraudonaisiais būdais.

Laurie Nuotrauka: Davidas Haringas / Duke Lemur centras

Nykštukų lemūrų aprašymas

Kai kurie primityvūs bruožai yra gerai išsaugoti visiems gyviems nykštukams, todėl tokie žinduoliai yra vienas iš geriausių mūsų kilmės įrodymų. Tačiau tokie Madagaskaro tropikų gyventojai šiandien beveik visiškai skiriasi nuo bet kokių gerai žinomų ir studijuotų beždžionių žmonių.

Išvaizda

Dwarf lemurs yra gyvūnai, turintys ilgų uodegų ir skiriamųjų, labai gerai išvystytų, išsipūtusių akių.. Nykštuko lemūro galva sutrumpinama su apvaliu snukiu. Užpakalinės kojos yra šiek tiek ilgesnės už priekines kojeles, bet visi tokio žinduolio pirštai yra vienodai gerai išsivysčiusi, pasižymintys stiprių ir aštrių nagų buvimu. Vidutinio dydžio ausys, uždengtos išorėje su retais ir labai plonais plaukais.

Mažų gyvūnų kailiai yra minkšti, o kai kuriose vietovėse - ryškūs. Ant nugaros plaukai yra banguoti ir drąsūs. Madagaskaro atogrąžų miškų zonose gyvenantys nykštukiniai lemurai išsiskiria rausvais plaukais su rusvu atspalviu. Visuose vakarų Madagaskaro miškuose gyvenančiuose gyvūnuose nugaros zonoje vyrauja pilkos spalvos kailiai.

Tai įdomu! Šiandien mažiausias yra pelių nykštukė lemurs, o vidutinė šio tipo suaugusiųjų masė yra šiek tiek daugiau nei 28-30 gramų.

Primato akių spalva tiesiogiai priklauso nuo rūšies, tačiau dažniausiai žinduolių akys yra oranžinės ir raudonos spalvos. Tarp trisdešimties rūšių žymiausi yra pelekų lemurai, nes šiandien gyvūnus dažniausiai perka egzotiškų gyvūnų augintojai.

Gyvenimo pobūdis ir gyvenimo būdas

Visi šeimos nariai Dwarf lemurs priklauso naktiniams gyvūnams, kurie yra aktyvūs tik su tamsiu dienos laiku, todėl sukelia dideles akis, kurios gerai matomos naktį dėl specialių šviesą atspindinčių kristalų. Dienos metu tokie žinduoliai miega, būdingi rutuliui. Miego ar poilsio metu dažniausiai naudojami medžiai ir patogūs lizdai su žolėmis, mažais filialais ir lapais.

Zoologijos parkuose nykštukiniai lemurai, kartu su kitais naktiniais gyvūnais, laikomi ypatingomis sąlygomis arba salėse su pavadinimu „Night Primates“. Dienos metu tokiose patalpose dirbtinai palaikoma pakankamai tamsos, kuri leidžia naktiniams gyvūnams jaustis patogiai ir išlaikyti natūralią natūralią veiklą. Naktį, priešingai, šviesa įsijungia, todėl lemurai eina miegoti.

Visi santykinai didelės šeimos atstovai gali būti pelnytai priskirti prie unikalių gyvūnų tarp garsių primatų.. Ši nuomonė lengvai paaiškinama tuo, kad gyvūnai sugeba ilgai praleisti laiką, kuriam kyla grėsmė ar anabiosis.

Per šį laikotarpį medžiagų apykaita sulėtėja ir pastebimai sumažėja kūno temperatūra, todėl gyvūnas sutaupo daug energijos. Niekada žiemojančios šakutės, kuriose nėra žiemos, sėdi medžių įdubose, tačiau jie miega ir ilsisi tik būdingoje sėdimojoje padėtyje, o jų galvos yra tarp priekinių galūnių.

Tai įdomu! Lemūro balso diapazoną sudaro įvairūs garsai, per kuriuos tokie primatai gali bendrauti tarpusavyje, o kai kurie garsai gali skleisti ultragarso lygmeniu.

Pradėjus šiltam sezonui, pasirengimo patekti į „užmigdymo“ etapą, nykštukiniai lemurai pradeda aktyvų maitinimą, o tai padidina gyvūno svorį apie porą kartų. Riebalų atsargos kaupiasi prie uodegos pagrindo, o po to lemalas palaipsniui sunaudoja organizmą anabiozės metu. Natūraliomis aplinkybėmis nykštukiniai lemurai nori likti vienas arba gali būti sujungti poromis. Jie labai protingai juda, šokinėdami ar bėgdami palei šakų šakas, naudodamiesi visomis keturiomis galūnėmis.

Kiek lemurų gyvena

Tarp lemūrų yra skirtingos gyvenimo trukmės skirtumai. Pvz., „Cockerel“ pelekų lemurai gyvena apie dvidešimt metų, o pilkų pelių lemūro rūšių atstovai gyvena nelaisvėje ir gyvena iki penkiolikos metų ar net šiek tiek daugiau.

Nykštukų lemūrų rūšys

Iki šiol šeima Dwarf lemurs apima penkias gentis, taip pat atstovauja trys rūšys, tarp kurių dažniausiai yra:

  • Толстохвостые карликовые лемуры (Сhеirоgаlеus mеdius) — имеют длину тела в пределах 6,0-6,1 см при длине хвоста 13,5-13,6 см и массе тела 30,5-30,6 г,
  • Большие карликовые лемуры (Сhеirоgаlеus mаjоr) — характеризуются достаточно коротким хвостом, с заметным утолщением у основания,
  • Мышиные лемуры Кокерела (Мirzа соquereli) — отличаются длиной тела с головой в пределах 18-20 см при хвосте не более 32-33 см и максимальной массе тела – 280-300 г,
  • Карликовые мышиные лемуры (Мiсrocebus myохinus) - yra tarp mažiausių primatų, sveriančių 43–55 g, kurių ilgis 20–22 cm,
  • Pilkos pelės (Microsebus murinus) - vienas didžiausių genties atstovų ir svoris yra 58–67 g,
  • Red Mouse Lemurs („Microsebus rufus“) - pasižymi maždaug 50 g masės, kurios kūno ilgis yra 12,0-12,5 cm ir uodega - 11,0-11,5 cm,
  • Bertha Mouse Lemurs („Microsebus berthae“) - Madagaskaro salos endemikai šiuo metu yra mažiausi žinomi mokslai žinomi primatai, kurių kūno ilgis yra 9,0–9,5 cm, o suaugusiųjų svoris - 24–37 g,
  • Plaukų liekanos (Allobusbus triсhоtis) - ilgis iki 28–30 cm, vidutinis svoris ne didesnis kaip 80–100 g, t
  • Fork Lemurs (Ranner furser) - kūno ilgis yra 25–27 cm, o uodegos dalis - 30–38 cm.

Tai įdomu! 2012 m. Rytinėje Sahafinos miško dalyje, esančioje 50 km nuo Mantadijos nacionalinio parko zonos teritorijos, buvo atrasta nauja rūšis - pelės lemūra Herpa arba Microcebus gerpi.

Yra šešios „Cheirógaleus“ arba „Rat Lemurs“ genties rūšys, o „Micracebus“ arba „Mouse Lemurs“ gentims atstovauja du dešimtys įvairių rūšių. Mažiausia šiandien laikoma Mirza gentimi.

Platinimo sritis

Sheirogaleus medius yra paplitę Vakarų ir pietų Madagaskaro dalyse, kur jie gyvena sausus ir šlapius lapuočių tropinius miškus, pirmenybę teikdami žemesniam augmenijos lygiui. „Shearoagalos májór“ rūšis gyvena miškuose ir miškinguose sausuose regionuose, esančiuose Madagaskaro rytuose ir šiaurėje, ir kartais yra Madagaskaro vakarinėje dalyje.

Vilnos ausų nykštukiniai lemurai (Сheirogаleus crоssleeyi) gyvena Madagaskaro šiauriniame ir rytiniame miškuose, o Sibri (Сheiroоgaleus sibrayeei) nykštukiniai lemūrai būdingi tik rytinėje salos valstybėje. Mirza soquereli rūšies atstovai pasirinko sausus Vakarų Madagaskaro miškus. „Kappeler“ vienintelė 2005 m. Atrado Didįjį Šiaurės pelės Lemurą, kuris yra bendras Madagaskaro šiaurėje esantis gyvūnas.

Microcebus myochoinus yra sausų mišrių ir lapuočių miškų, esančių salos valstybėje ir Kirindi gamtiniame parke, gyventojai, o Michael Rubus rūšių antrinės buveinės yra antriniai ir pirminiai miškai, įskaitant miško diržus pakrantės atogrąžų zonose ir antrinius bambuko miško plotus.

Nykštukų lemurų dieta

Beveik visagaliai nykštukė lemūro šeimos nariai maiste naudoja ne tik vaisius ir žieves, bet ir gėles bei nektarą, kurie yra labai daug augalų aktyvūs apdulkintojai. Kai kurios rūšys pasižymi trumpu nusileidimu į žemę, kuri leidžia jiems medžioti įvairius vabzdžius, taip pat gana mažus gyvūnus, įskaitant voras ir mažus paukščius, varles ir hameleonus.

Tai įdomu! Augalų kiekis ne visada yra pakankamas gyvūnams šerti, todėl, norėdami papildyti savo jėgą, lemurai naudoja ilgą poilsio laiką arba sulėtina jų fizinį aktyvumą.

Be kitų dalykų, žinduolių primatai dažnai patiria skirtingų augalų sultis, kurių liežuvis gana ilgas. Nykštuko lemūro dantys turi ypatingą struktūrą, todėl jie puikiai pritaikyti lengvai supjaustyti medžio žievę, kuri skatina aktyvų augalinių maistinių sulčių nutekėjimą.

Dauginimasis ir palikuonys

Aktyvus įvairių rūšių nykštukės Lemūro šeimų atstovų apsiaustas griežtai priskiriamas tam tikram sezonui, o daugelio šių primatų žinduolių poravimosi elgesį atstovauja garsūs šūksniai ir jų partneris. Pavyzdžiui, storosios uodegos nykštuko veisimo sezonas yra spalio mėn. Santykiai šeimoje gali būti monogamiški arba poligaminiai.. Paprastai moterys kasmet augina palikuonis, tačiau bendra skirtingų rūšių atstovų nėštumo trukmė labai skiriasi.

Maždaug porą nėštumo mėnesių moteriai atsiranda du ar trys gana gerai išvystyti jaunikliai. Didelių nykštukinių citrinų nėštumas trunka šiek tiek ilgiau nei du mėnesius, o pasauliui gimę palikuonys maitina motinos pieną 45-60 dienų. Mirzos soquereli vaizdu jauni žmonės trunka apie tris mėnesius, po to gimsta nuo vieno iki keturių jaunuolių. Naujagimių pygmy lemurų svoris yra tik 3,0-5,0 g. Vaikai gimsta visiškai aklai, bet labai greitai atveria akis.

Po gimimo kubeliai pakabina savo motinos pilvą, prilipę prie moterų galūnių, bet suaugusieji gali paimti palikuonis į burną. Dažniausiai, vieno mėnesio amžiaus, jaunasis nykštukas gali lengvai ir greitai lipti augalus ar medžius, bet iš pradžių jie nenuilstamai seka savo motiną.

Svarbu! Iš karto, kai žinduolis yra nujunkytas nuo maitinimo krūtimi, jis iš karto tampa visiškai nepriklausomas.

Pomidorų žinduoliai pasiekia lytinį brandumą per pusantrų ar dvejus metus, bet net ir šiame amžiuje gyvūnas palaiko glaudžius ryšius su savo tėvais, todėl motina save patys garsiai verkia. Sezoninio reprodukcijos laikotarpiu rūšių priklausomybę lengvai nustato partnerių balso duomenys, kurie veiksmingai užkerta kelią hibridizacijai tarp skirtingų rūšių, turinčių reikšmingą išorinį panašumą.

Gamtos priešai

Net ir nepaisant jų pakankamo natūralaus judrumo ir didžiąją laiko dalį praleidžiant medžio vainiką, Dwarf lemūro šeimos nariai labai dažnai tampa daugelio plėšrūnų grobiu.

Pagrindiniai tokių lemūrų priešai natūralioje natūralioje buveinėje yra Madagaskaro ausinių viščiukų ir tvartinių pelėdų, taip pat didelių pelkių ir kiaušinių, kai kurių gyvulių, įskaitant medžių batus.

Kai kurie grobuoniški žinduoliai taip pat gali medžioti nykštukinius citrusus, įskaitant siaurąsias ir žiedines uogas, taip pat fossas, kurios yra tipiški endeminiai atstovai, priklausantys Madagaskaro civetų šeimai. Pakankamai dažnai nykštukės lemūro šeimos narius užpuolė dideli veislės mongoozės ar suaugusieji naminiai šunys.

Statistikos duomenimis, apie 25% pelių lemurų kasmet miršta dėl įvairių plėšrūnų išpuolių. Tačiau, atsižvelgiant į ilgalaikius stebėjimus, netgi dideli populiacijos nuostoliai gali greitai atsigauti dėl aktyvaus tokių primatų žinduolių dauginimo.

Gyventojų ir rūšių būklė

Iki šiol absoliučiai visoms lemūrų rūšims buvo suteikta apsaugos būklė, ir daugelis šių retų primatų yra priskiriami nykstančioms rūšims. Kai kurių rūšių, ypač plaukų ausų, atstovai šiuo metu laikomi nykstančiomis rūšimis.

Taip yra dėl aktyvaus vietinių miškų kirtimo ir masinio suaugusių žmonių sunaikinimo maistui, taip pat dėl ​​populiariausių ir egzotiškų naminių gyvūnėlių pardavimo. Žmonės traukia mažą gyvūno ir jo išraiškingų akių dydį, bet, laikant nelaisvėje, tokie primatai turi užtikrinti sąlygas kuo arčiau natūralios aplinkos.

Kaip migla miega?

Naktį maitina tauriųjų citrinų rūšys, o dienos metu miegojasi tarp žalumynų ar jų prieglaudų, susipynusios į rutulį. Dažnai vienu metu 10–10 asmenų miega medžių tuščiaviduriuose. Kai kurie citrinų (pavyzdžiui, trumposios uodegos Indri arba Verro sifaka) mėgsta miegoti tiesiai ant šakos, tvirtai pririšdami juos prie priekinių kojų ir kojų rankų, galvą tarp kelio ir uodegą apvyniodami aplink kūną.

Ką valgo lemurai?

Lemur pirmiausia yra augalinis gyvūnas, tačiau maistas priklauso nuo primato tipo. Daugumą gyvūnų mitybos sudaro medžių lapai ir prinokę vaisiai, pavyzdžiui, figos ir bananai, taip pat gėlės, jauni ūgliai, sėklos ir medžio žievė. Auksinis lemūras ir didelis bambuko lemūras maitina milžiniško bambuko lapus ir ūglius. Nors reikia pažymėti, kad kai kurios kitos šių gyvūnų rūšys valgo masę, lapus ir jaunus bambuko ūglius, pavyzdžiui, švelnus lemūras, kurie, beje, maitina tik šį augalą. Kačių lemurai labai mėgsta Indijos tamarindo (tamarindo) vaisius. Indri ir Sifak mėgsta tik augalinį maistą. Madagaskaro pirštinės valgo vabzdžių lervas ir vaisius (mango, kokoso). Svarbų vaidmenį atlieka nykštukas, nektaras, derva, žiedadulkės ir augalų sultys, jie taip pat maitina mažus vabzdžius, jų lervas ir išskyras. Tačiau vis dar vabzdžiai ir bestuburiai yra antrinės svarbos daugelio rūšių lemūrai.

Iš vabzdžių gyvūnai daugiausia medžioja vabalus, taip pat valgo dievus, naktinius drugelius, žibintus, kriketus, vorus, tarakonus. Kai kurios rūšys, pvz., Pilka pelekų lemūra, valgo nedidelius stuburinius gyvūnus: medžių varles ir hameleonus. „Cokerel dwarf lemur“ taip pat yra maži paukščiai ir jų kiaušiniai. Šeimos indriyevy atstovai ne tik augina maistą, bet ir valgo žemę, neutralizuoja augalų toksines medžiagas.

Lemurs kompensuoja ne labai maistingą mitybą, ilgą poilsio laiką. Tačiau šie primatai yra visagaliai ir zoologijos soduose greitai priprato prie bet kokios dietos. Jie patraukia maistą savo dantimis arba paima priekines pėdas ir įdeda jas į burną.

Autoriaus nuotrauka: Arun Kumar Anantha Kumar

Lemūrų dauginimas.

Gon kiekvienos rūšies lemūrų metu nustatomas tam tikras sezonas. Pavyzdžiui, nykštukinių citrinų poravimosi laikotarpis trunka nuo gruodžio iki gegužės mėn. Mažos lemūrų rūšys pasiekia lytinį brendimą 1,5 metų amžiaus, o indrioms - tik 4–5 metai. Daugelio lemūrų poravimosi elgesys susideda iš garsų šūksnių ir prisilietimo prie partnerio.

Indriyevy šeimos atstovai sudaro stiprią monogaminę porą, ir tik vyrų mirties atveju moteris suranda kitą partnerį. Kitose šeimose lyčių santykiai yra tiek monogamiški, tiek daugiakalbiai.

Paprastai, lemurų patelės gamina palikuonius kartą per metus, tik Madagaskaro pirštinės dauginasi labai lėtai ir gimsta kartą per 2-3 metus. Nėštumo trukmė labai skiriasi skirtingų rūšių lemūrose ir vidutiniškai svyruoja nuo 2 mėnesių (mažiausių rūšių) iki 5-6 mėnesių (didelėse rūšyse). Paprastai gimsta 1-2 kūdikiai, o tik „Lemurs“ gali gaminti palikuonis iki 4-6 kūdikių. Lemūro kubeliai gimsta aklai, bet antrą dieną jie atsiveria akis.

Nuotrauka: Christa Klein

Naujagimių nykštukų lemūrų svoris yra tik 3-5 gramai, didesnėse rūšyse kūdikių svoris nuo 80 iki 120 gramų. Mažai gimsta į pasaulį, mažos švelnios lemuros pakliūna ant motinos pilvo, tvirtai prilipusios prie kailių, o moterys gali atsikratyti jaunuolių savo burnoje. Pelės lemūrų kubeliai pirmuosius 2-3 savaites praleidžia medžių lizduose. Kačių kailiai ir paprastos citrinos persikelia į motinos nugarėlę, kuri juos nešioja. Kitos rūšys (pavyzdžiui, maisto ruošimas) nesikerta į motinos nugarą, bet yra lizdą prižiūrint tėvui. Kai kurioms rūšims, dviejų mėnesių kūdikiai jau iš trumpos pertraukos iš lizdo grįžta į motiną tik valgyti ir miegoti. Pieno maitinimas trunka iki 4-5 mėnesių, tada jaunasis lemūras nujunkomas ir tampa nepriklausomas.

Paimta iš svetainės: goodnewsanimal.ru

Lemurų priešai gamtoje.

Nepaisant pakankamo judrumo ir to, kad didžiąją laiko dalį lemalai praleidžia medžių karūnoje, jie dažnai tampa plėšrūnų grobiu. Pagrindiniai lemūrų priešai savo natūralioje buveinėje yra pelėdos (Madagaskaro ilgi ausis pelėda ir tvartas), pelenai, kniedės, gyvatės, pavyzdžiui, Madagaskaro medis. Kiauliniai ir mėsėdžių žinduoliai, tokie kaip žiediniai ir siauros juostos mungo, taip pat Madagaskaro kniedės šeimos išnykimas, endeminiai nariai, medžioklės, pjūvis ir naminiai šunys bei mongoozai dažnai užpuolė. Remiantis statistiniais duomenimis, apie 25 proc. Pelių lemurų kasmet miršta nuo plėšrūnų atakų (tarp kitų rūšių, šis skaičius yra mažesnis), nors tokie populiacijos nuostoliai labai greitai atsigauna dėl greito šių primatų dauginimo.

Lemurų saugumo statusas.

Šiuo metu visiems lemurams suteikiamas apsaugos statusas, dauguma jų laikomos nykstančiomis rūšimis. Kai kurios rūšys, visų pirma šiaurinė smulkioji lemūra, yra įtrauktos į 25 labiausiai pažeidžiamų primatų sąrašą. Tam tikros rūšies lemūro rūšys yra naikinamos komerciniais tikslais, kitos kenčia dėl intensyvaus atogrąžų miškų naikinimo.

Lemur namuose: priežiūra ir priežiūra.

Lemurai yra pakankamai lengvi, kad juos sutramdytų, jie nėra agresyvūs ir paklusnūs, todėl dažnai egzotiškų gyvūnų mėgėjai tampa naminiais gyvūnais. Tam, kad lemūra jaustųsi nelaisvėje (bute ar namuose) kuo patogiau, jam reikia suteikti tinkamą priežiūrą. Prieš pradėdami lemūrą, jūs turėtumėte tiksliai ištirti, kaip tinkamai prižiūrėti šį gyvūną ir kaip jį maitinti.

Lemūro narvelis arba terariumas turėtų būti erdvus, nes naujuose namuose turėsite įdėti medžių šakas arba net pakabinti dirbtinius šliaužiklius, ant kurių gyvūnas bus laimingas. Besiūlio ar terariumo dugnas turi būti užpildytas pjuvenomis, kurios turi būti periodiškai pakeistos, nes nebus galima pritaikyti lemūro ant dėklo, o nesant reguliaraus valymo savo namuose iš narvo ir pačio gyvūno, jis kveptų nemalonus. Lemūro namuose galite pastatyti atskirą „miegamojo“ langelį, kuris yra dėžutė, išklota gerai išdžiovinta šieno ar natūralaus vilnos, - šioje vietoje gyvūnas pailsės ir galės paslėpti, jei nori būti vienas. Lemūro būste turi būti indas su geriamuoju vandeniu. Nepaisant storų kailių, lemurai yra termofiliniai ir netoleruoja skersvėjų: tai pasirūpinkite, kai pasirenkate vietą, kurioje bus įrengtas jūsų namelis.

Autoriaus nuotrauka: SHLANGO

Ką maitinti vidaus lemūrai?

Lemurai paprastai būna budrūs nuo vakaro ir visą naktį, todėl šiuo metu turėtumėte jį maitinti. Negalima nerimauti, jei po pietų gyvūnas atsisako valgyti, o ypač nesistenkite jį maitinti. Lemur dieta gali apimti gana įvairius gyvūninės ir augalinės kilmės produktus. Štai kaip galite maitinti lemurą namuose:

  • virti burokėliai ir bulvės
  • balti kopūstai ir žiediniai kopūstai,
  • salotos ir druskos,
  • agurkai, ropės, morkos, ridikai,
  • įvairūs vaisiai, įskaitant citrusinius vaisius,
  • grūdų grūdai be aliejaus,
  • varškės ir kietos virti arba žali kiaušiniai,
  • virtos mėsos ir žuvies (ne kaulai), t
  • duona (ir balta ir juoda),
  • pienas ir net kefyras (kartais ir mažais kiekiais).

Lemurai yra dideli saldūs pirštai, todėl mityba gali būti papildyta virtais džiovintais vaisiais, riešutais ir medumi, kuris ištirpinamas dubenyje su geriamuoju vandeniu. Apetitą turintys citurai valgo visų rūšių gyvas būtybes: kriketus, tarakonus, valgio kirminus ir taip pat nesuteiks naujagimių pelių. Tokius patiekalus galima įsigyti naminių gyvūnėlių parduotuvėse.

Nuotrauka: KimK

Lemūro suderinamumas su kitais gyvūnais.

Lemuras yra visiškai nesuderinamas gyvūnas ir labai lengva kartu su katėmis, šunimis ir kitais vietiniais gyventojais. Skirtingai nuo kitų primatų, lemurai nieko nesunaikina, nesidegina ir nesulaužo, jei jie yra už savo namų. Vienintelė problema gali kilti su užuolaidomis ir langų karnizais: lemurai - mėgėjai pasiplaukia iki didelio aukščio atkaklių pirštų pagalba ir stebi, kas vyksta.

Tinkamai prižiūrint nelaisvėje, lemūra gali gyventi apie 20 metų, o savininkams patinka jaudinantis elgesys ir neįprasta išvaizda.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Kregždžių kovos 2017. Didieji TS-LKD debatai (Kovo 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org