Gyvūnai

Kiek pasveria dramblys

Pin
Send
Share
Send
Send


Pasaulyje yra daug patarlių ir posakių, kuriuose pagrindinis veikėjas yra dramblys. Pvz., Sakymas apie asmens nevargumą "yra kaip dramblys Kinijos parduotuvėje." Yra dar vienas sakinys - „kaip dramblio granulės“. Ši išraiška prieštarauja didelei su labai maža, nereikšminga, taip pat fraze „dramblys ir mopsas“.

Šio gyvūno populiarumas nėra keistas. Galų gale, dramblys yra unikalus žinduolis, didžiausias žemėje, kurio dydis paprasčiausiai negali pritraukti jam ypatingo dėmesio. Drambliai yra pasakų didvyriai ne tik Afrikos ir Azijos šalyse, bet ir tose šalyse, kuriose jie nerastas, pavyzdžiui, Rusijoje. Jie yra labai įdomūs visiems floros ir faunos mėgėjams, ypač žmonės dažnai stebisi šių nuostabių žinduolių - Afrikos savannų gyventojų - dydžiu ir svoriu. Taigi, kiek sveria Afrikos dramblys, o ne Indijos, bet Juodosios žemyno gyventojas?

Atsakymas į šį klausimą neabejotinai neįmanomas, nes kiekvienas dramblys turi individualų aukštį ir svorį, kaip ir kiekvienas žmogus. Pavyzdžiui, vyrai ir moterys sveria skirtingai, pastarieji šiame parametre yra daug mažesni už pirmąjį. Tačiau norint nustatyti apytikslį svorį, tačiau problema yra gana išspręsta.

Afrikos dramblio svoris

Kiek Afrikos dramblys sveria tonomis - apie tai žino mokslininkai, studijuojantys šiuos žinduolius pagal savo profesines pareigas. Remiantis jų duomenimis, dramblio svoris gali būti 12 tonų, tačiau tai retai. Vidutinis dramblys sveria nuo 2,5 iki 7 tonų (nuo 2500 iki 7000 kg). Vyrai sveria dvigubai daugiau nei moterų.

Beje, sunkus dramblio svoris nepadeda. Dramblys yra gražus ir elegantiškas žinduolis, o posakiai, kuriuose teigiama priešingai, nėra visiškai teisingi. Tai šmeižtas gyvūnui!

Nuomonę apie dramblio prastumą sudaro klaidingi įspūdžiai, apsilankę zoologijos sode ar cirke. Dramblys, būdamas ankšta narve, elgiasi nenatūraliai, nes jis mato savo skausmingus judesius jam nepaprastomis sąlygomis ir atrodo, kad šis gyvūnas visiškai neturi malonės. Bet tie, kurie buvo į Afriką ir matę dramblio kaulą lauke, pasakys, kad jie paprasčiausiai neturi daugiau malonumo, palyginti su kitais panašių parametrų žinduoliais.

Prieš pradėdami ieškoti atsakymų į klausimą, kiek Afrikos dramblys sveria, pirmiausia turite sužinoti, kas tai yra. Pasirodo, kad Afrikos drambliai yra dviejų rūšių: miškas ir savanas. Jie šiek tiek skiriasi vienas nuo kito, bet ne dydžio. Miško drambliai yra daug mažesni nei jų stepių giminaičiai.

Savanos rūšių patinai ir vyrai sveria atitinkamai 7 ir 2,8 t. Pirmojo ilgis gali siekti 7,5 m, o aukštis - iki 3,5 metrų.

Apie dramblius, priešus ir ilgaamžiškumą

Nereikia galvoti, kad dramblys, turintis tokį didžiulį dydį, jaučiasi laisvai ir be baimės. Suaugusieji nuolat turi apsaugoti dramblius, dėl kurių liūtai mėgsta medžioti - plėšrūnai, labai pavojingi ir judrūs, pripažinti savo jėga ir didinga laikysena kaip „gyvūnų karaliai“.

Jei kas nors domina sužinoti, kiek Afrikos dramblys sveria kilogramais, tik tada, kai gimsta, tada sakykime: vaikas gali sverti iki 140 kg.

Dramblys gyvena panašiai kaip ir žmonės. Iki 20 metų jie jau yra visiškai suformuoti. Tačiau, kai kūdikių dramblys pasiekė dešimties metų amžių, jis jau yra už plėšrūnų nepasiekiamas.

Tikrieji gamtos mylėtojai, kurie žino, kiek Afrikos dramblių sveria kilogramais, taip pat žino apie Afrikos dramblių buveines. Yra žinoma, kad jie gyvena pietuose nuo Sacharos dykumos. Tačiau po XIX a. Masinio naikinimo jų buveinė labai sumažėjo.

Šiandien dramblys gyvena tik nacionalinių parkų ir rezervatų žemėse. Būtent čia jie yra santykinai saugūs, nors kartais lankytojai ir čia lankytojai - jie nėra suvaržyti net dėl ​​kalėjimo ir teisinės bausmės už saugomų gyvūnų žudymą.

Azijos drambliai - Afrikos jaunesni broliai

Sužinojęs, kaip daug sveria Afrikos dramblys, lengva jį palyginti su kolegomis iš Azijos. Azijos drambliai sveria daug mažiau nei jų giminaičiai iš Afrikos. Didžiausi asmenys gali pasiekti tik 5 tonas, kad kovoje su Afrikos drambliu Azijos gyventojai negali atsispirti. Beje, mūšis tarp dramblių gali trukti valandas. Buvo užfiksuotas ilgiausias mūšis, kuris truko 10 valandų ir 56 minučių.

Tai smalsu

Galiausiai, trumpai apie smalsumą. Taigi, drambliai:

  • Dideli plaukikai ir vandens mėgėjai.
  • Nežinau, kaip atšokti.
  • Jie žino, kaip jų klausytis.
  • Tarnaukite asmeniui. Bet tik Azijos drambliai.

Svarbu ne tai, kiek sveria Afrikos dramblys, bet kiek dramblių palieka mūsų planetoje, kur laukiniai gyvūnai šiandien turi kovoti dėl išlikimo. Dabar žemėje gyvena tik 600 000 Afrikos dramblių. Palyginti su žmonių skaičiumi, šis skaičius yra tiesiog nereikšmingas.

Straipsnio turinys

  • Kiek pasveria dramblys
  • Kodėl Zimbabvėje sukaupta 50 tonų dramblio kaulo
  • Kokio tipo gyvūnų - vandens buivolai

Dramblys yra didžiausias sausumos gyvūnas planetoje. Jo svoris priklauso nuo jo tipo ir kilmės ir gali siekti 8 tonų ar daugiau. Įsižeidęs dramblys yra labai pavojingas, pykčio metu jis veda viską į savo kelią. Yra atvejų, kai žmonės mirė pagal galingas dramblių kojas.

Dramblių tipai ir svoris

Jei lyginsime esamus sausumos gyvūnus pagal jų jėgą ir poziciją, tada pirmąją vietą šioje grandinėje priims dramblys - svarbiausias ir galingiausias Afrikos žvėris. Sekančias vietas užims raganos, hipopotamas ir buivolė, o tik po to lionas, žvėrių karalius, pakils į šią hierarchinę kopėčią. Likusieji gyvūnai, kurie yra stiprūs, vikrūs ir ištvermingi, nebegali būti lyginami su šiais Afrikos skydų meistrais, jie lengvai tampa liūtų grobiu, kurie neatsisako medžioti didesnius ir stipresnius gyvūnus.

Yra žinomos trys dramblių rūšys - miškas, Indijos ir Savannah (Afrikos). Visi jie priklauso tai pačiai žinduolių šeimai - drambliams. Pirmasis tipas yra mažiausias šios šeimos atstovas. Jo aukštis svyruoja nuo 2,4 iki 2,5 metrų, o jo svoris retai viršija 2,7 t. Indijos dramblys yra daug didesnis už mišką, nors jis toli nuo Afrikos. Didžiausių planetos žinduolių reitinge jis užima antrą vietą. Suaugęs vyras yra 2,5-3,5 m aukščio, o jo svoris gali siekti 5,5 tonos.

Afrikos ar Savannaja dramblys neturi vienodos jėgos ir galios, jo aukštis gali siekti 4 metrus ir jūsų, o svoris gali siekti 8 t. Moterys sveria daug mažiau - 3-4 tonos, naujagimio dramblys gimsta 80-140 kg svorio. 1974 m. Lapkričio 7 d. Angoloje Mūkuso mieste buvo nušautas didžiausias kada nors užfiksuotas vyrų dramblys, jis sveria 12,24 tonų!

Kiek dramblys valgo ir geria

Ketvirtoji gyvūno svorio dalis patenka ant galvos. Ši masyvi struktūra turi specialų valgymo prietaisą - galingus kramtomuosius raumenis, moliusus, kamieną ir kojines. Suaugęs žmogus sveria net 4 rhino arba 4 žirafus. Dieną žvėris sunaudoja iki 350 kg pašaro ir geria iki 230 litrų vandens. Ieškodami maisto, Afrikos dramblys per dieną eina iki 12 km, pailsėdamas miego ir poilsio metu. Drambliai keliauti grupėse, kuriose atskirų šeimų nariai yra labai tarpusavyje susiję, nors kartais yra susirėmimų, kaip ir bet kurioje šeimoje. Koviniai bandoje yra labai reti, išskyrus tuos atvejus, kai vyrai kovoja už moterį.

Dramblių svoris pagal tipą

Afrikos drambliai (Lokhodonta) vadinami Savannaya drambliais (Lokhodonta afrika), Miškų drambliu (Lokhonta sylsis) ir nykštukiniu drambliu (Lokhodt creutzburgi). Indijos dramblių (Elérhas) rūšis atstovauja Indijos dramblys (Elerhas maximus), Kipro nykštukas dramblys (Elehas Cypriots) ir Sicilijos nykštukas dramblys (Elehrhas fаnsioni). Taip pat žinoma, kad yra miško tiesiai nosis (Ralaeolokhodon antiquus) ir daugelis kitų rūšių.

Afrikos dramblio svoris

Afrikos dramblys (Lohonta) yra Afrikos žinduolių gentis, priklausanti grupių grupei. Remiantis mokslininkų prielaidomis, šią gentį atstovauja dvi modernios rūšys: savanų dramblys (Lokhodonta afriña) ir miško dramblys (Lokhodonta syllotis). Remiantis naujausiais branduolinės DNR tyrimais, šios dvi Afrikos Lohodont genties rūšys sudarė apie 1,9 ir 7,1 milijono metų, tačiau palyginti neseniai jos buvo laikomos rūšimis (Lochoda afrisana afrisana ir L. africanana cyclótis). Šiandien vis dar kyla klausimas dėl trečiųjų rūšių, Rytų Afrikos dramblio, atrankos.

Afrikos drambliai yra pelnytai sunkiausi pagal svorį.. Vidutinis gerai išsivysčiusių suaugusių vyrų svoris gali būti 7,0–7,5 tūkst. Kilogramų arba apie septynis su puse tonų. Tokia didelė gyvūno masė priklauso nuo Afrikos dramblio aukščio, kuris yra nuo keturių iki keturių metrų, o kartais šiek tiek didesnis. Tuo pačiu metu miško drambliai yra mažiausi šeimos nariai: suaugusio asmens aukštis retai viršija 2,5 metrų, svoris 2500 kg arba 2,5 tonos. Savannah dramblių porūšių atstovai, priešingai, yra didžiausi pasaulyje gyvūnai. Vidutinis subrendusio vyro svoris gali būti 5,0–5,5 tonos ar daugiau, o gyvūnų aukštis yra nuo 2,5 iki 3,5 metrų.

Tai įdomu! Šiuo metu esantis pusė milijono Afrikos dramblio asmenų yra ketvirtadalis „Forest Elephant“ rūšies atstovų, o maždaug trys ketvirtadaliai - „Savanny“ dramblys.

Ant planetos nėra sausumos gyvūnų, kurie galėtų sverti ne mažiau kaip pusę vidutinio Afrikos dramblio svorio. Žinoma, šios rūšies patelė yra šiek tiek mažesnė ir mažesnė, tačiau kartais ją sunku atskirti nuo subrendusio vyro. Vidutinis suaugusių Afrikos dramblių moterų ilgis svyruoja nuo 5,4 iki 6,9 m, aukštis iki trijų metrų. Suaugusių moterų svoris yra apie 3 t.

Indijos dramblio svoris

Azijos dramblys arba Indijos dramblys („Elerhas makhimus“) - žinduoliai, priklausantys „Proboscis“ užsakymui. Šiuo metu jos yra vienintelės šiuolaikinės rūšys iš Azijos dramblio (Elérhas) genties ir viena iš trijų modernių rūšių, priklausančių dramblių rūšių šeimai. Azijos drambliai yra antra pagal dydį sausumos gyvūnai po savanų dramblių.

Indijos ar Azijos dramblio dydis yra labai įspūdingas. Pasibaigus savo gyvenimui vyresni vyrai pasiekia 5,4–5,5 tonos kūno svorį, vidutinis aukštis 2,5–3,5 m. Šios rūšies patelė yra žymiai mažesnė nei vyrų, todėl tokio suaugusio gyvūno vidutinis svoris yra tik 2,7-2,8 tonos. Tarp mažiausių „kamieno“ ir Indijos dramblių rūšies ir svorio rūšių atstovų yra Kalimantano salos teritorijos porūšis. Vidutinis tokio gyvūno svoris retai viršija 1,9–2,0 t.

Azijos dramblių didelis dydis ir įspūdingas kūno svoris priklauso nuo tokio žinduolio maitinimo įpročių.. Visi keturi šiuolaikiniai Azijos dramblių porūšiai, įskaitant Indijos dramblys (E. m. Indisus), Šri Lankos ar Ceilono dramblys (E. m. Maximus) ir Sumatro dramblys (E. m. Sumatrénsis) ir Bornish dramblys (E. m. .borneensis), sugeria daug maisto. Maždaug dvidešimt valandų per dieną šie drambliai išleidžia ieškoti ir valgyti visų rūšių augalinės kilmės maisto produktus. Tuo pačiu metu vienas suaugęs žmogus per dieną valgo apie 150-300 kilogramų žolinių kultūrų, bambuko ir kitos augalijos.

Kasdien suvalgyto pašaro kiekis sudaro apie 6-8% viso žinduolio kūno svorio. Nedaugelyje dramblių valgė žievė, augalų šaknys ir lapai, taip pat vaisiai ir gėlės. Ilgas žolė, lapai ir ūgliai yra nukirpti nuo dramblio, naudojant lanksčią kamieną. Per trumpą žolę iškastas galingas smūgis. Per didelių šakų žievę nulupia moliniai, o pats filialas laikomas kamieno. Žemės ūkio pasėlius, įskaitant ryžių laukus, bananų ar cukranendrių plantacijas, smarkiai sunaikina dramblys. Štai kodėl Indijos drambliai yra laikomi didžiausiais žemės ūkio kenkėjais.

Tai įdomu! Bendras Azijos dramblių populiacijų skaičius dabar yra palyginti lėtai, bet tikrai artėja prie kritinių lygių, o šiandien mūsų planetoje yra tik apie dvidešimt penkis tūkstančius šios rūšies individų.

Kai kurie mokslininkai ir ekspertai mano, kad jų kilmės Azijos drambliai yra įpareigoti stegodoną, kurį paaiškina panaši buveinė. Stendogonai priklauso išnykusioms žarnyno žinduolių gentims, o pagrindinis skirtumas yra dantų struktūra, taip pat stipresnis, bet kompaktiškas skeletas. Šiuolaikiniai Indijos drambliai mėgsta įsikurti šviesiuose tropiniuose ir subtropiniuose lapuočių miškuose su tankiu pomiškiu, kurį atstovauja krūmai ir ypač bambukai.

Kūdikių dramblio svoris gimimo metu

Dramblys pasižymi ilgiausiu nėštumo laikotarpiu tarp visų šiuo metu žinomų žinduolių. Bendra jo trukmė yra 18-21,5 mėnesio, tačiau vaisius pasiekia visišką vystymąsi jau praėjus devynioliktam mėnesiui, po kurio jis pamažu auga, didėja svoris ir dydis. Moterų dramblys, kaip taisyklė, atneša vieną kubą, tačiau kartais šviesoje pasirodo dramblys. Vidutinė naujagimio kūno masė yra 90-100 kg, o pečių aukštis yra vienas metras.

Naujagimio dramblys turi vidutiniškai 4–5 cm ilgio kojeles, kurių modifikuoti dantys išeina iš dramblio iki dviejų metų, kai pieno dantys pakeičiami suaugusiais. Po poros valandų po gimimo jaunuoliai pakyla ant kojų, o po to pradeda aktyviai maitinti motinos pienas. Moteris „purškia“ dulkes ir žemę ant veršio, naudodama kamieną, kuris leidžia lengvai išdžiūti odą ir efektyviai užmaskuoti plėšrūnų kvapą. Po kelių dienų po gimimo jaunuoliai jau gali sekti savo bandą. Keliaudami kūdikio dramblys laikomas jo kamieno už savo vyresniojo seserio ar motinos uodegos.

Svarbu! Tik šešerių ar septynerių metų amžiuje jauni žmonės pradeda palaipsniui atskirti nuo šeimos klano, o galutinis brandžių gyvūnų pašalinimas vyksta dvyliktaisiais žinduolių metais.

Visos tos pačios bandos laktacijos patelės maitina dramblius. Pieno šėrimo laikotarpis trunka pusantrų ar dvejus metus, tačiau dramblių žuvys pradeda aktyviai valgyti visų rūšių augalus nuo šešių mėnesių arba septynių mėnesių. Žiaurios išmatos taip pat valgo drambliai, o tai skatina augančio kūdikio su nesuvirškinta maistine medžiaga ir simbiotinėmis bakterijomis, reikalingomis celiuliozės absorbcijai, nurijimą. Motinos priežiūra palikuonims trunka kelerius metus.

Įrašykite pertraukiklius pagal svorį

Tarptautinį oficialų pripažinimą gana neseniai nusipelnė vienas iš garsaus Safari parko mokinių, esančių Romat-Gan miesto ribose. Ežeras Yossi yra šio parko vyresnysis ir yra pripažintas didžiausiu dramblys pasaulyje..

Tai įdomu! Pasak „Science and Life“, mūsų planetoje gyvenusių milžiniškų dramblių Archidiskódon meridiónalio „Nésti“ karkasas buvo saugomas apie pusantro milijono metų, o dabar ekspertai stengiasi visiškai atkurti šio priešistorinio gyvūno išvaizdą Gineso rekordų knygai.

Safari parko personalo pakviestas ekspertas sugebėjo kruopščiai išmatuoti dramblys Yossi. Rezultatai buvo labai įspūdingi - žinduolių svoris buvo apie 6 t, padidėjo 3,7 m. Bagažo atkarpos atstovo uodega yra vienas metras, o kamieno ilgis - 2,5 metrai. Bendras ausų ilgis Yosi - 120 cm, o jo kojos - pusė metro.

Visų tipų dramblių svoris buvo Afrikos dramblys savanas, kuris buvo nušautas 1974 m. Angolos teritorijoje. Šis suaugęs vyras turėjo 12,24 tonų svorio, taigi milžiniškas žinduolis nukentėjo į Gineso rekordų knygą tik po mirties.

Dramblio svorio faktai

Įdomiausi ir netikėti faktai, susiję su dramblio svoriu:

  • Kvėpavimo sistemai priklausantis kamienas yra daugiafunkcinis organas, leidžiantis gyvūnui rinkti lytėjimo informaciją, užfiksuoti daiktus, taip pat dalyvauja mitybos, kvapo, kvėpavimo ir garsų kūrimo procese. Nosies ilgis, kuris auga kartu su viršutine lūpu, yra 1,5-2 m ir net šiek tiek daugiau,
  • Paprastas suaugusių Azijos dramblių moterų skrandis yra 76,6 litrų ir sveria apie 17-35 kg, o Afrikos dramblių vidutinis skrandžio tūris yra 60 litrų ir sveria nuo 36 iki 45 kg.
  • Elefanto trišalis arba dviejų dalių kepenys taip pat turi gana įspūdingus matmenis ir svorį. Moterų kepenų masė yra 36-45 kg, o suaugusiems vyrams - apie 59-68 kg,
  • вес поджелудочной железы взрослого слона составляет 1,9-2,0 кг, при этом отсутствуют достоверные данные о любых заболеваниях, которые вызывает какое-либо нарушение работоспособности этого органа,
  • средняя масса сердца слона составляет примерно 0,5 % от общего веса млекопитающего – примерно 12-21 кг,
  • слоны обладают самым большим по размерам и весу мозгом среди всех известных на нашей планете млекопитающих, а его средняя масса варьирует в пределах 3,6-6,5 кг.

Nepaisant gigantiško dydžio ir įspūdingų svorio rodiklių, net suaugusieji drambliai gali veikti pakankamai greitai, taip pat atlikti gana aštrius ir greitus manevrus, nes tai yra unikali šios didingos žinduolio kūno svorio struktūra.

Kiek dramblys sveria gimimo metu?

Didžiausi gyvūnai, gyvenantys mūsų planetos žemėje, yra dramblys. Ir nors Afrikos dramblys yra daug didesnis nei Indijos giminaitis, neįmanoma kalbėti apie dydį, nes visi jie yra tik milžiniški.

Dramblys yra tarp nuostabiausių gyvūnų. Jie ypač mėgsta vandens procedūras, laistydami save iš savo kamieno. Apskritai, jų kamienas yra daugiafunkcinė kūno dalis, nes dėl to drambliai kvėpuoja, geria, paima maistą, šnipinėja, skamba, skalbia ir tt

Todėl dramblio kamienas yra savotiškas nosies hibridas su ranka, per kurį vyksta objektų ir pan. Užfiksavimas, sulaikymas, judėjimas. Beje, dramblio kamieną sudaro apie šimtą tūkstančių raumenų. Afrikos drambliai turi du mažus procesus, panašius į pirštą kamieno gale, o Indijos drambliai turi tik vieną „pirštą“.

Paklausti, kiek dramblys sveria, svarbu apsvarstyti alkanas dramblio faktą ar pilną. Galų gale, pasak mokslininkų, dramblys maitina apie 2/3 viso laiko, t.y. apie 16 valandų per dieną. Tuo pačiu metu suaugęs dramblys sugeria 300-450 kilogramų augalinės kilmės maisto, nuplaunamas 200-300 litrų vandens.

Žinoma, jauni dramblių žmonės negali organizuoti tokio „pilvo šventės“, tačiau per dieną jie gali valgyti 50–300 kilogramų augalijos, nuplaunami šimtais litrų vandens. Kalbant apie klausimą, kiek tonų dramblys sveria, svarbu žinoti, kad suaugusių asmenų svoris tarp Afrikos dramblių yra iki 7 tonų vyrams ir iki 3,5 tonų moterims. Reikėtų nepamiršti, kad tai yra gerai maitinamo, o ne alkio gyvūnų svoris.

Kas yra dramblių pasididžiavimas? Žinoma, jų gana galingi rankenos. Verta paminėti tai, kad maždaug trečdalis užkarpų dydžio yra paslėpta po oda dramblių kūnuose. Ir jie auga visą savo gyvenimą, taigi kuo senesnis dramblys, tuo daugiau jos turi.

Ir kadangi dramblio kaulas buvo vertinamas anksčiau ir dabar yra vertinamas žmonėms, daugelis dramblių tampa nužudytojais, kurie juos nužudo vien tik dėl jų kailių. Šiandien dramblio kaulo prekyba yra uždrausta, tačiau tokio tipo juodoji verslas dar nėra visiškai pašalintas.

Kiek dramblys sveria gimimo metu? Kad naujagimio dramblio masė yra nuo 85 iki 120 kilogramų. Tuo pačiu metu jis gimsta su trumpu bėrimu ir be kojinių.

Yra labai įdomus bruožas: atsižvelgiant į suaugusio dramblio augimą, aukščiausias Indijos taškas yra galvos karūna, o Afrikos - pečių.

Verta pažymėti, kad dramblys yra bandos gyvūnai, visi bandoje esantys asmenys yra susiję su giminyste. Jie žino, kaip rūpestingai rūpintis savo palikuonimis, šiam tikslui bandoje yra netgi specialios jaunos patelės, kurios veikia kaip „auklės“.

Tokiu būdu jie ruošiasi rūpintis savo būsimais palikuonimis. Įdomu tai, kad dramblys yra kai kurie gyvūnai, kurie gali juoktis.

Kalbant apie klausimą, kiek pasveria Indijos dramblys, jo masė yra daug kuklesnė - iki 5 tonų vyrams ir apie 2,5-3 t moterims.

Dramblių gyvenimas trunka apie septyniasdešimt metų. Tačiau šis skaičius yra gana savavališkas, nes apie 40% vyrų negyvena penkiolika metų. Tačiau tuo pačiu metu yra atvejų, kai zoologijos soduose gyvenantys dramblių asmenys gyveno 82 metai, todėl nereikia kalbėti apie vidutinę gyvenimo trukmę.

Bet apskritai, jis lieka paslaptis ilgą laiką, kai miršta drambliai. Be abejo, su amžiumi, kai jų molarai ištrinami, jie eina į vietas, kur yra minkštesnis maistas. Tačiau tyrimo metu buvo rasta labai mažai skeletų, dėl kurių kilo daug legendų apie dramblių kapines, kurios nėra prieinamos žmogaus akiai.

Taigi dramblys yra ne tik vienas didžiausių Žemėje esančių gyvūnų, bet ir vienas iš protingiausių, įdomiausių ir tuo pačiu paslaptingų. Beje, protingi drambliai niekam nereikalingi, nes suaugusio žmogaus smegenų svoris siekia šešis kilogramus. Yra kažkas, ką galvoti!

Žiūrėti vaizdo įrašą: The Book of Enoch Complete Edition - Multi Language (Balandis 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org