Paukščiai

Pilka kranas: nuotraukos, gyvenimo būdo ypatybės

Pin
Send
Share
Send
Send


Didelis kranas, pasižymintis bendrąja pilka spalva, ilga kaklu ir kojomis, juoda galva su raudonu vainiku ir baltu skruostu. Nėra seksualinio dimorfizmo. Jaunuoliai yra rusvos spalvos.

Skleiskite. Eurazijoje yra migruojančių paukščių, 2 porūšiai. Europos teritorija yra centrinėje ir šiaurinėje vakarinės sienos dalyje, einanti per Danijos ir Norvegijos teritoriją. Jis žiemos Iberijos pusiasalyje, taip pat Šiaurės ir Rytų Afrikoje. Italijoje tai paplitusi kaip migruojančios rūšys, daug mažesnis asmenų skaičius žiemą čia ir tik tam tikrose srityse. Nuo XX a. Pradžios jis nustojo lizdus Venecijos rajone.

Buveinė. Pirmenybė teikiama atviroms vietoms: žolei ir kalnų pelkėms, miškingoms pelkėms. Žiemą pilkojo krano metu galima stebėti palei lagūnų, upių, laukų, stepių krantus.

Biologija. Nes lizdas pasirenka sausą vietą užtvindytose vietose, saloje ar ant kojų. Nuo kovo pabaigos iki birželio mėn. Paprastai yra 2 rausvos arba žalsvos spalvos su rudomis dėmėmis, kurias rūpinasi abu tėvai 28–31 dieną. Jaunuoliai skrenda 65–70 dienų amžiaus. Vienas šuo per metus. Pilkasis kranas yra atsargus ir neįtikėtinas paukštis, didžiąja dalimi praleidęs ant žemės, ant kurios jis lėtai ir gražiai juda. Skrydis yra galingas, sparnai plinta gana lėtai. Mityba yra įvairi, apima visų rūšių gyvūnus, bet yra pagrįsta augalų maistu.

Įdomus faktas. Sezoninių migracijų metu jie susilieja į daugybę pulkų, kurie įlaipinami skrydžio metu su pleištu. Garsūs rėkimai, dažniausiai skleidžiami skrydžio metu, panašūs į trimito garsą.

Susijusios rūšys. Crane demois (Antropoidai virgo) gali būti atpažįstami baltų plunksnų krūmais ant galvos ir juodo apatinio kūno. Ji lizdų Azijos žemyne, jos atsiradimas Italijoje yra atsitiktinis. (Rusijos stepių zonoje kai kuriose vietose ji yra gana dažna.)

Buveinė

Pilka kranai lizdo Vakarų ir Šiaurės Europoje, daugelyje Rusijos teritorijų (iki Kolmos ir Transbaikalia baseinų), Kinijoje ir Šiaurės Mongolijoje. Be to, jie nėra pastebimi Altajaus, Tibeto ir Turkijos. Žiemą kranai, kaip ir dauguma paukščių, paprastai migruoja į pietus: į Rytų ir Šiaurės Afriką, į Ispaniją, Prancūziją, Vidurio Rytus, į Indiją ir į Kiniją (pietus ir rytus).

Jų lizdai: pelkėtose vietovėse ir upių salose (pelkės). Jei trūksta pelkių, jie gali įsikurti šalia žemės ūkio paskirties žemės. Kranai paprastai pasirenka aukštesnes žiemojimo vietas, gana tankiai dengia žolinę augmeniją.

Veisimas

Pilkasis kranas - monogaminis paukštis. Ji palaiko porą gyvenimui. Tik tada, kai miršta moterys ar vyrai, gyvas paukštis suranda kitą gyvenimą. Ir nesėkmingų ilgų bandymų turėti palikuonių atveju gali būti suformuota kita pora.

Nuo balandžio iki liepos, veisimosi sezonas trunka. Paprastai prieš skrydį pradedama pora į būsimą lizdus. Atvykę į sceną, moterys ir vyrai organizuoja originaliausius ritualinius šokius. Jie reprezentuoja šokinėjimą, spygliuočių sparnus ir svarbų eiseną.

Virš ar šalia vandens yra pasirinktas žemės sklypas (santykinai sausas), būtinai tarp tankios augalijos (nendrės ir pan.). Tai vieta lizdui. Vyrai ir moterys praneša apie tinkamos vietos pasirinkimą su traukiamuoju balsu. Taigi jie žymi savo teritoriją.

Pati lizdas yra didelis (daugiau kaip 1 m skersmens). Jis yra pastatytas iš pačios įvairiausios medžiagos. Paprastai moterys padengia 2 kiaušinius. Inkubacinis laikotarpis trunka iki 31 dienos. Tiek vyriški, tiek moteriški liukai. Netrukus po gimimo viščiukai gali palikti tėvų lizdą. Jų pilnas plunksnas atsiranda apie 70 dienų.

Gyvenimo būdas, funkcijos

Pilka kranas, kaip jau minėta, atvykus į namus pradeda šokti ypatingu būdu. Jis tai daro atskirai arba pulku. Per šį laikotarpį paukščiai yra labai atsargūs, todėl visa tai galima stebėti tik iš tolo. Kranai ant lizdų paprastai niekada nesudaro masių grupių, ty poros lizdo viena nuo kitos.

Lizdas moterims ir vyrams statomas labai greitai ir neatsargiai. Dėl šios priežasties ji yra tik daugybė malkų, surinktų iš netoliese esančių vietų. Viduje lizdas yra padėklas, išklotas sausomis žolėmis. Paprastai vyresni paukščiai užima savo lizdus (pernai). Toks lizdas porą metų gali tarnauti porai kranų, paukščiai tik kasmet ją atnaujina.

Kranų pasiskirstymas Rusijoje

„Grey Crane“ Rusijoje atstovauja dvi porūšiai - Vakarų ir Rytų. jie skiriasi vienas nuo kito. Jų pasiskirstymo siena, taip pat jų subspecifinė nepriklausomybė šiandien šalyje tiriama gana prastai. Apytiksliai mes galime pasakyti, kad siena, kuri atskiria šiuos du porūšius, tęsiasi išilgai Ural. Vakarų porūšis gyvena Europos Rusijoje ir Rytų Azijoje.

Be to, žinoma, kad žiemą pilką kraną iš šalies Europos dalies skrenda į Afriką (Maroką, Egiptą ir kt.), O iš rytinės dalies (daugiausia gyvena Sibire) į šiaurę Indijoje arba į Kiniją. Nedidelė pilkųjų kranų dalis užtvindė Transkaukaze.

Apibendrinant apie įdomiausią

Pačioje poravimosi pradžioje pilki kranai uždengia savo plunksnas su purvu ir dumblu. Tai leidžia jiems užmaskuoti ir paslėpti nuo plėšrūnų, todėl jie mažiau pastebimi inkubacijos ir inkubavimo laikotarpiu.

Kranų pilka, kaip ir kitos rūšys, pradeda sklandžiai nuleisti vėją, spartindama ir atskleidžiant didžiulius sparnus prieš pat kilimą.

Pilkieji kranai yra visagalūs: jie maitina augalus (gumbus, lapus, stiebus, giles, uogas ir kt.), Bestuburius (kirminus ir vabzdžius), stuburinius gyvūnus (gyvates, varles, graužikus ir žuvis). Kranas taip pat gali maitintis grūdais, netgi sukeldamas grėsmę kultūrai.

Buveinė

Kranas nori gyventi atviroje vietoje, pavyzdžiui, žolės pelkėje. Inkubuojant kiaušinius ir jauniklius, jie apsigyvena šalia vandens telkinių ar krūmynų.

Maisto produktuose kranai nėra smulkūs. Jų mityba apima daug augalų maisto: laukinių uogų, sėklų, augalų ūglių, grūdinių kultūrų (kviečių, avižų). Vasarą paukščiai maitina varles ir vabzdžius. Jie taip pat vartoja mažus graužikus (pavyzdžiui, peles), gyvates, driežus.

Svarbi kranų mitybos dalis yra vanduo. Šie paukščiai sunaudoja daug skysčių. Jei šalia nėra vandens šaltinio, kranai kelis kartus per dieną skrenda į kitas vietas.

Averijose ir veislyse kranų mityba yra labai įvairi. Jiems duodami duonos grūdai, žaliavinė mėsa, žuvis ir kt. Kranai labai mėgsta pašarus, skirtus naminiams viščiukams.

Gausumas ir paplitimas

Iki šiol kranų skaičius yra apie 250 tūkst. Paukščių. Jie gyvena daugiausia Rusijoje ir Skandinavijoje. Šios rūšies žuvų skaičius nuolat mažėja dėl drėgnų žvėrių išdžiūvimo ir žemės ūkio paskirties žemės statybos. Ūkininkai atlieka svarbų vaidmenį: jie gydo laukus pesticidais, kuriuose kranai ieško maisto. Keista, kad poachers mažai veikia kranų skaičių. Žmonės labai retai šaudo šiuos paukščius.

„Grey Crane“ yra įtraukta į Raudonąją knygą. Įstatymai draudžia šaudyti ir paimti paukščius. Jei norite išsaugoti numerį, sukuriami aptvarai ir veislynai.

Rusijoje yra 2 pilkojo krano porūšiai: rytų ir vakarų. Požymiais jie beveik nesiskiria. Skirstanti riba eina per Uralo diapazoną. Vakarų pilkojo krano žiemos Afrikos šalyse ir rytuose - šiaurinėse Indijos ir Kinijos dalyse. Kai kurie rūšies atstovai žiemoja Transkaukaze.

Įdomūs faktai

  1. Kai kranai iškelia kiaušinius ir rūpinasi viščiukais, jie sluoksniais padengia dumblas ar pelkes. Tai padaryta geram maskavimui ir apsaugai nuo plėšrūnų.
  2. Nuimkite kraną - įspūdingą vaizdą. Jis sklandžiai išsklaido ir skleidžia sparnus prieš pat kilimą.
  3. Kranas - seniausias gyvūnas. Šis paukščių šeimos atstovas pasirodė prieš 40–60 milijonų metų. Tai reiškia, kad kranas sugavo dinozaurų erą. Primityvūs žmonės vaizdavo šiuos paukščius ant urvų ir uolų sienų.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Piłka do golfa water test (Spalio Mėn 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org