Paukščiai

Fieldbird - aprašymas, buveinė, įdomūs faktai

Pin
Send
Share
Send
Send


Nuo kovo iki balandžio pabaigos kalnų pelenai palieka žiemojimo vietas ir skrenda į lizdus, ​​esančius Europoje ir Azijoje. Ten paukščiai sukuria poras, o iš žolės, samanų ir mazgų stato puodelio lizdus, ​​kurie iš vidaus yra padengti šlapiu moliu, o po to iškloti minkšta, sausa žolė.

Lizdas yra šakų aukštyje virš žemės. Kalnų pelenai veisiasi kolonijose, tačiau jų lizdai yra toli vienas nuo kito, o ne aplink, kaip ir paukščių. Nepaisant atstumo, tarp kaimynų vis dar kovoja. Lauko kareivio patelė užima 5-6 kiaušinius. Tik moterys inkubuoja sankabą. Neregūs ryabniko viščiukai išperinami 12-16 dienų. Perintieji viščiukai lizdą praleidžia 12–13 dienų, juos maitina ir moterys, ir vyrai.

LIFESTYLE

Europoje laukinių paukščių strazdas dažnai randamas migracijos sezone. Tai XVIII a. Pabaigoje Vidurio Europoje įsitaisiusi sėklininkystė. Dabartinis diapazono diapazonas pastebimai persikėlė į pietus. 1840–45 m paukščiai atsirado Bohemijos šiaurėje ir 1860–1880 m.

Žiemą kalnų pelenai sujungiami į didelius pulkus su kitų rūšių dumbliais. Šie triukšmingi paukščiai maitina laukus ir pievas. Ant žemės lauko lauko dreifas juda būdingais šuoliais, išlaikant jį tiesiai. Pastebėdamas pavojų, jis ištiesina dar daugiau ir žiūri. Iš priešo pabėga šlaunų pulkas, plaukiantis į orą prieš vėją ir nuleidžiant į artimiausią medį.

Migruojančių laukų žuvys rudenį renkasi dideliuose pulkuose. Šių paukščių išvykimo laikas gali skirtis priklausomai nuo oro sąlygų ir uogų derlingumo.

Kalnų pelenai labai mėgsta uogas. Rowanas savo gyvenime yra toks svarbus, kad uogų derliaus nuėmimo metu kalnų pelenų lapai žiemą praleidžia namuose. Juodieji paukščiai valgo ir kitus augalinius bei gyvūninius pašarus. Jis sunaudoja sliekus, sraiges, vabzdžius ir vorus.

Žiemą, kai paukščiai nesugeba pertraukti iš kieto ledo korpuso, atšaldydami žemę, sėklų lauko baras valgo uogas - kalnų pelenų, laukinės rožės, gelsvos, gudobelės ir briedžių vaisius. Rudenį paukštis mielai reguliuoja obuolius, kriaušes ir kitus vaisius. „Fieldbird“ maitina žemę ir medžius. Ieškodamas vabzdžių, jis netgi eina į naujai išpjaustytus laukus.

Dažnai galima stebėti, kaip didelė juodųjų paukščių pulka „išpjauna žemę“, pažodžiui centimetrais ištyrinėdama centimetrą. Rudenį lauko legendai organizuoja realius banketus vaismedžiams ir krūmams. Visiškai išaugę iš vieno augalo, jie skrenda į kitą.

RABINNIK PASTABOS

Rudenį lengviau stebėti žolę nei veisimo sezono metu. Spalį dideli šių paukščių pulkai skrenda iš Skandinavijos pusiasalio į pietus, sustodami Rusijos Europos dalyje. Šaltomis rudens ir žiemos dienomis kalnai renkasi laukinių rožių ar gudobelių krūmus, kuriuos jie maitina. Sode ar parke pėdų kareivių lizdą lengva surasti būdinga daina, kurią sunku išgirsti. Kartais lauko kareivio asilai yra supainioti su sėklomis. Skirtingai nuo Shriyaba, viščiuko galvutė yra pilkšvai plieno, o nugaros ir sparnai yra kaštonai. Kalnų pelenai nebijo šalčio, todėl paukščiai skrenda į pietus tik tada, kai jų lizdinėse vietose nėra pakankamai maisto.

Įdomūs faktai, informacija.

  • Laukinių paukščių strazdas šaltose žiemose netoleruoja maisto trūkumo, todėl, jei maisto yra mažai, paukščiai migruoja į pietus. Silpni asmenys miršta kelyje.
  • Miško kareivio giminaitis, baltasis kraujas, gavo savo pavadinimą didelėms, baltoms, gerai pažymėtoms juostoms virš akių.
  • Tropinis laukas gali užpulti priešą, „bombarduoti“ jį su savo išmatomis. Uždengtas sluoksniuotosios dygliuotosios girnelės išskyrų sluoksniu, kuris vos vyko skristi.
  • Gurmanai vertina švelnią, kadagių skonio kiaulienos pelenų mėsą.
  • Šie paukščiai 1937–1938 m. Žiemą vejasi Grenlandijoje. Vienas bandas, skrendantis iš Norvegijos į pietus, po stiprios audros buvo nugabentas į Grenlandiją, kur jis nusileido.

RABINNIK SAVYBĖS. APRAŠYMAS

Beak: su aštriu geltonos spalvos snapeliu kalnų pelenų sėklai surenka kirminus ir vabzdžius ant žemės, taip pat ašaromis nuo šakų.

Suaugusiųjų paukštis: viršutinė galvos ir kaklo pusė yra pilkos spalvos, juodos šviesios dėmės. Nugarinė kūno dalis yra tamsus kaštonas, sparnai ir uodegos yra juodos rudos spalvos, pelkė yra pilka. Krūtinė yra raudona, juodos išilginės dėmės, pilvas yra baltas.

Jaunas paukštis: Panašu, kad jis yra suaugęs paukštis, bet neturi pilkos pagrindinės uodegos, o modelis nėra toks įvairus. Pėdos tamsėja su amžiumi.

Mūrinis: susideda iš 5-6 šviesiai žalių kiaušinių su rūdžių spalvomis.


- visus metus
- žiemą
- Vasarą

Kur jis gyvena

Blackbird gyvena miškų festivaliuose, parkuose, soduose ir laukuose. Šio paukščio vasaros diapazonas yra teritorija nuo Skandinavijos pusiasalio iki Rytų Sibiro. Dauguma miškų pelenų žiemą yra šiaurinėje Viduržemio jūros pakrantėje.

LAIKYMAS

Juodas paukštis yra paplitęs visame diapazone. Neigiamas poveikis šios rūšies gyventojams gali padaryti kelias labai šaltas ir alkanas žiemas iš eilės.

Drozd rowan. Brateevograd.wmv. Vaizdo įrašas (00:00:52)

Maskvoje žolės kareivis yra paplitęs migruojanti ir iš dalies žiemojanti rūšis. Pastaraisiais metais Brateevo mieste Brateevskio kaskados parko teritorijoje dažnai matyti, arčiau Saburovskio kilmės, taip pat Maryinsky šalia pramoninių atliekų. Ištisus metus iš abiejų pusių abiejose pusėse abiejuose krantuose, kur yra nusileidimai su šarvais, stebimas gatvės bilietas.

Gyvenimo būdas

Jie gana blogai ištverti. Jei žiemos laikotarpiu jie neranda maisto sau, jie skrenda į šiltesnes vietas, kad galėtų saugiai žiemą. Tuo pačiu metu migracijos metu miršta nemažai paukščių. Orų sąlygos veikia numerius. Jei per kelerius metus žiemą yra pernelyg didelių šalnų, mažėja rūšių skaičius.

Šie paukščiai yra labai panašūs į kitus juodųjų paukščių atstovus - belobrovik. Jie yra panašūs ir elgesio, ir mitybos požiūriu. Todėl šių dviejų rūšių atstovai dažnai jungiasi į bendruosius pulkus. Rowan uogos yra taip pavadintos, nes Rowan uogos yra jų mėgstamiausia delikatesas. Jie nori įsikurti ten, kur jūs galite valgyti daug. Jie užima tam tikrą teritoriją, ne toli nuo krūmynų, ir apsaugo ją nuo kitų paukščių, kurie taip pat nori mėgautis šernais.

Šių paukščių elgesys turi vieną bruožą. Kai jie užpuola priešą, aš paprastai pradėjau atakuoti su savo nuosėdomis. Kitiems paukščiams, kurie nepatiko kojoms, tai kelia tam tikrą pavojų. Galų gale, jei paukščio plunksnos yra išteptos šiukšlėje, tada jos susilieja. Dėl to paukštis neteks galimybės skristi. Dažnai neteisingoje vietoje esantys žmonės patiria panašius lauko takų išpuolius.

Šie paukščiai dažniausiai trokšta. Tuo pat metu jie skamba nepatogiai. Jie turi karštą ir burbuliuojančią balsą. Jei dėl bet kokios priežasties paukštis yra išsigandęs ar piktas, šie garsai bus ypač griežti ir garsūs. Be to, šios paukščių rūšies dainavimas nėra labai patrauklus. Taip, ir labai retai galite išgirsti.

Faktas! Intensyvaus dirginimo ir nepasitenkinimo momentu paukštis pakelia uodegą. Tuo remdamiesi kiti paukščiai iš karto suvokia, kad žolė yra pasirengusi užpulti.

Ši rūšis turi grubų temperamentą, todėl gana lengva provokuoti kalnų kėlėjus kovoti ir skandalui. Ją seniai prilygino grobio paukščiai, kurie dažnai naudojasi šia funkcija. Dažnai jų lizdai yra karvių pulko aukos. Kai kurie iš jų atitraukia pieną, kad jį erzintų ir sukeltų kovą, o kiti ramiai paima kiaušinius.

Maitinimo funkcijos


Labiausiai įvairi mityba kalnų pelenuose vasarą. Jie valgo vabzdžius, kirminus, o taip pat arakadžius. Kartais galima valgyti ir sraiges. Ir kai pradeda subręsti skirtingos uogos, paukštis juda. Ypač jie mėgsta burtą.

Jie labai mėgsta vaisius, pavyzdžiui, obuolius ir kriaušes. Paukščių vaisiai ir uogos sėdi tiesiogiai, sėdi ant šakos arba paimdami juos iš žemės. Šie paukščiai yra tikrasis saldainis.

Jei sunokęs didelis šaulių kiekis, sėklų lėktuvas negrįš į pietus, tačiau žiemą bus likti lizdinėse vietose. Žiemą jie maitina ne tik krūtinę. Tačiau šunų rožė, vyresnysis, grobis.

Vasarį ypač sunku rasti maisto. Kai buvo suvalgytos visos uogų atsargos, paukščiai pradeda maitintis bestuburiais, kurie randami vandenyse. Pavasarį jie maitina lauką. Kai žemė yra ariama, galite rasti daug įvairių vabzdžių lervų.

Lizdavimas

Prieš dedant kiaušinius, lizdą surenka pora šių sėklų. Moteris tiesiogiai užsiima statyba. Tada vyrai gėdingai saugo ateities būstą. Pastatytas lizdas yra panašus į dubenį. Jis pagamintas iš džiovintos žolės, sujungtos su moliu ir šaknimis. Vidinis paviršius padengtas minkšta medžiaga. Paprastai šio paukščio lizdas yra ant medžio, galingų šakų šakutės vietoje. Jie lizdavo mažose kolonijose, kuriose yra apie 6-7 poros. Kartais daugybė kolonijų.

Poravimas prasideda nuo gegužės pradžios. Viename klojant paukščius apie 4–7 kiaušinius. Jie turi kamufliažinės spalvos - žalsvas su mažomis rudos dėmėmis. Išlenkite savo moterį. Tuo pačiu metu vyrai net neužsiima savo maistu, todėl paukštis turi būti nukreiptas nuo šėrimo proceso, kad galėtų ieškoti maisto.

Viščiukai pasirodo gegužės viduryje. Jie taip pat greitai skrenda nuo tėvų - iki gegužės pabaigos. Rūpinkitės abu palikuonimis.

Jau birželio mėn. Antrasis sankaba pradeda pora kiaušinių, kurioje paprastai yra mažiau kiaušinių. Tėvai atneša skirtingų uogų į šiuos viščiukus.

Paukščių nauda ir žala

Nors šie paukščiai mėgsta laukines uogas, tačiau jei jie susiduria su sodu, kuriame auga kultūriniai krūmai ir medžiai, kuriuose auga saldžiosios uogos ir vaisiai, šlaunys juos valgo dar nesubrendę.

Šių paukščių pulkai dažnai užpuolžia laukus su braškėmis, todėl jie daro didelę žalą. Kai sode nėra vaisių, jie maitina mišką. Ir kai vyšnios sunoksta, serbentai ir obuoliai vėl atvyksta į sodą.

Tačiau kalnų pelenai, šie paukščiai taip pat duoda naudos. Iš paukščio išvežamos sėklos nėra virškinamos, tada auga daug geriau. Taip yra dėl paukščio skrandžio sulčių. Kai kurie sodininkai tai žino ir naudoja, augindami kalnus.

Paukščio išvaizda

Lauko išvaizda skiriasi nuo kitos rūšies veršių. Jo kūno ilgis siekia 30 cm, o svoris - 130 g, sparnų ilgis iki 45 cm, paukščio spalva įdomi: kalnų pelenų nugaros ir pečių spalvos yra rusvos (kai kurie pastebi, kad jis panašus į mestą), ir uodega pati yra tamsus, net ir juodas iš tolo. Krūtinės rudos spalvos rudos spalvos, ant jo yra išsklaidytos dėmės. Moterų spalva nėra labai skirtinga nuo vyrų kūno spalvos. Ant nugaros esanti mantija yra šiek tiek šviesesnė, o dėmės ant krūtinės nėra tokios ryškios.

Stipri sezoniniai paukščių išvaizdos pokyčiai nepastebimi. Pavasarį plunksnos ir dėmės ant krūtinės tampa ryškesnės nei kitais laikais. Spygliukas pavasarį yra gelsvos spalvos, o rudens pradžioje šiek tiek ruda.

Blackbird balsas neturi malonaus balso. Išgąsdinimo ar dirginimo momentu ji panaši į avariją ir rėkimą. Gatvės gatvės daina taip pat nėra labai maloni ausiai (priešingai nei nuostabus paprastų dulkių dainavimas). Šie paukščiai dainuoja retai, dažniausiai „keliu“, plaukdami. Ženklas, panašus į „gri-gri-gri“, reiškia, kad vienoje vietoje skambina gaudyklės.

Paukščio pobūdis

Europoje asperai buvo vadinami veršeliais, ir tai nėra atsitiktinumas. Paukštis - tikras cholerinis temperamento tipas. Tai pastebimas dėl pernelyg blizgesio ir nervingumo. Jei kiaušinių perėjimo metu moterys yra sutrikdytos, ji įniršio nusišypsos ant priešo, pursdama su išpylimais. Paukščiai, kuriuose gaudomi grobiai, dažnai sukelia lizdus. Gudrūs varnos yra suskirstyti į grupes, o kai kurie žaidžia su juodaisiais paukščiais, kiti ramiai vagia kiaušinius iš tuščių lizdų.

Kai kankorūzų sėklidė yra susirūpinusi kažkuo, jis visada pakelia savo uodegą aukštyn. Tokiu būdu jis įspėja netoliese esančius paukščius apie jų pasirengimą kovoti. Dainuodamas uodega yra atsipalaidavęs, bet bet kuriuo metu jis yra pasirengęs pakilti aukštyn.

Šėrimo šėrimas

Paukščių mėsos, kalnų pelenai, vasarą valgyti įvairiai. Jų kasdienio mitybos pagrindas yra sliekai, vabzdžiai, vorai ir moliuskai. Kai uogos sunoksta, juodieji paukščiai mielai juos džiaugiasi, ypač pabrėždami berną. Tais metais, kai ant medžių ir krūmų yra ypač daug uogų, ryabnik netgi žiemą Rusijoje. Žieminiai paukščiai taip pat gali būti maitinami gesintuvu, šaltalankiu. Kai žiemos pabaigoje nebelieka uogų, sėklų milteliai maitina vandens bestuburius, kurie randami be ledo šaltinių ir seklių.

Jei žiemą nėra pakankamai pašarų, tada lauko parko negalima išlikti Rusijoje, bet eina į Vidurinę Aziją arba Viduržemio jūrą.

Buveinės

Paprastas strazdas - paukštis yra gana dažnas, gyvena Eurazijos žemyno teritorijoje, jos šiaurinėje dalyje. Jį galite sutikti beveik visoje Europoje, iki Sibiro. Kartais Afrikoje ir Azijoje yra sėklų kolonijos. Tačiau šie praeivių atstovai nėra Ispanijoje, jie yra labai reti Anglijoje ir Prancūzijoje.

Pirmenybė teikiama lizdams ant aukštų medžių, tarp mėgstamiausių yra alksnis, gluosniai. Kartais jie skrenda maitinti drėgnose pievose. Mėgstamiausia paukščių buveinė yra miško kraštai, miškai, lengvieji spygliuočių miškai, kurių atstumas nuo drėgmės šaltinių yra nedidelis. Tamsiuose storuose tankintuvuose jūs jų nepasieksite.

Jie priklauso migracijai, o žiemą jie nori būti Pietų Europoje, Mažojoje Azijoje, Šiaurės Afrikoje. Žiemos šiltose šalyse žiemą paukštis sugrįžta pakankamai anksti, o balandžio mėnesį pradeda daugintis. Tačiau, jei paukščiai Europos šalyse suranda pakankamą maisto kiekį, jie nebus migruojami, žiemą praleis lizdinėse vietose ir veda į sėdimą gyvenimo būdą.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org