Paukščiai

Migruojantys paukščiai: vaikų vardai, aprašymas, sąrašas

Pin
Send
Share
Send
Send


Temperatūros sumažėjimas ir įprastų maisto produktų nebuvimas verčia paukščius palikti įprastas gyvenimo vietas žiemą, todėl daugelis paukščių rūšių yra migruojančios.

Tokių paukščių sąrašas yra didžiulis, tačiau reikia aiškiai žinoti, kurie iš jų yra migruojantys paukščiai, kurie gali būti vadinami sąlyginai migruojančiais ir visada sėdintys.

Paveikslėliai su vaikų vardais, kurie vaizduoja paukščius, skraidančius į pietus žiemą, dažniausiai yra kranai. Tačiau daugelis paukščių palieka buveinę, išskyrus tuos paukščius, ir jie ne iš karto, bet kiekvienai rūšiai tam tikru metu.

Kai kurie migruojantys paukščiai: nuotraukos su pavadinimais ir nurodymas, kaip vyksta skrydžiai į pietus

Prieš visus palikdami paukščio, kurio maisto produktai yra tik vabzdžiai, gyvenamąją vietą. Tai logiška, nes tai yra vabzdžiai, kurie pradeda slėpti ar miršta su šalto oro pradžia.

Migruojanti kalvė, nuotrauka


Už jų plunksnos skuba į pietus, kurių maistas yra gėlės, sėklos, vaisiai. Jie tai daro šiek tiek vėliau nei vabzdžių, tai suprantama: vaisiai ir sėklos yra labai ilgai prieinamos maistui, kol jis yra visiškai šaltas, o ant žemės nėra kieto sniego.


Tarp paukščių, maitinančių ant žemės ar „gyvų“ maisto produktų, taip pat galima stebėti sąlyginę migraciją. Pavyzdžiui, tai yra „jays“ ir „waxwings“: kuo daugiau pietų jie gyvena, tuo dažniau jie palieka savo buveinę žiemą.

Įžymūs migruojantys paukščiai: nuotraukos, pavadinimai, pagrindinės žiemojimo vietos

Bendras gegutė. Iš Vidurinės Azijos ir Sibiro šie paukščiai skubėja į pietinę Sacharos dalį Afrikoje. Iš Anglijos ir Šiaurės Europos kakavos skrenda į Pietų Afriką, net pasiekdamos Pietų Afriką.
Starlings Rusijos pietūs, ukrainiečiai ir skandinavai skrenda į Europos pietus. Kartais žiemą jie kelia didelių nepatogumų Pietų Europos šalių gyventojams. Pavyzdžiui, Italijoje žiemos mėnesiais jie yra tokie triukšmingi, kad blokuoja transporto miestus.
Jei kalbate kranaijų skrydžių diapazonas yra labai platus. Kaukazas, Nilo slėnis, šiaurės ir vakarų Indija, Irakas - tai ne visos kranų žiemojimo vietos.
Naktiniai drabužiai beveik visi iš jų skrenda į Afriką žiemą, daugiausia į vakarus, tačiau jie bando sustoti šalyse, esančiose į pietus nuo pusiaujo.
Gulbė - didžiausias plunksnas, gyvenantis ant vandens, ir didžiausias migruojantis paukštis. Žiemą Rusijos gulbės plaukia į Viduržemio jūros ir Kaspijos jūrą, į pietus nuo Azijos pakrantės.
Nurykiteir visos jų veislės yra migruojančios. Iš Vakarų jie žiemą praleidžia Afrikoje į pietus nuo Sacharos, rytuose - Kinijoje ir zonose, esančiose prie Himalajų.
Rooksgyvena beveik visos Eurazijos iš Skandinavijos į Ramiojo vandenyno pakrantę, skristi žiemą yra gana arti. Rusijos kariai skubėja į Turkiją, iš Europos - į Italiją ir Prancūziją, Volgos regioną - daugiausia į Kazachstaną.
Žiūrėti vaizdo įrašą apie migruojančius paukščius.

Įžymūs migruojantys paukščiai. Įvairaus amžiaus vaikų vardai

Taigi, tik tie, kurie žiemą perkelia į šiltas šalis, turėtų būti nukreipti į migruojančius paukščius. Tiesa ta, kad šie tvariniai yra šiltakraujantys (41 laipsniai - vidutinė jų kūno temperatūra). Todėl žiemą jie gali laisvai išlaikyti aktyvias pozicijas. Tačiau problema yra ta, kad ne visi jie gali gauti maistą šaltuoju metų laiku, nes užšalęs žemės paviršius, o dangaus gyventojai turi daug valgyti, nes jų išleidžiama energija yra daug didesnė už leistiną šiltą sezoną. Tai yra priežastis atsisveikinti su tėvynė ir skrydis į šalis, kuriose yra šiltas klimatas.

Aptariamos grupės atstovai yra: nurijimas, lapwing, dainų drebulė, žievė, robin, oriolė, miško arklys, redstartas, juodos spalvos galvas, ir daugelis kitų. Be migruojančių paukščių, taip pat apsigyvena (išlieka iki žiemos jų gimtosiose žemėse) ir klajokliai (skristi, priklausomai nuo sezono sunkumo) gyventojai. Toliau bus aprašytos migruojančių paukščių nuotraukos su vaikais.

Kokia tvarka paukščiai skrenda?

Pažymėtina, kad paukščiai palieka savo tėvynę palaipsniui. Visuomenėje buvo nustatyta, kad migruojantys paukščiai (toliau pateikiami vaikų pavadinimai), kurie maitina vabzdžius (vabzdžius), yra pirmasis sparnų atidarymas. Svarbu pažymėti, kad tokie tvariniai labai gerai dainuoja.

Daugelio metų tyrimų metu buvo pažymėta, kad migruojantys paukščiai (žr. Vaikų vardus, žr. Toliau pateiktą paukščių sąrašą), pvz., „Swift“ ir „Swallow“, tampa pirmuoju ryšiu atidarant atminimo sezoną su vietiniais kraštais. Tada vandens paukščiai (pavyzdžiui, gulbės) skrenda į pietines šalis. Ir tai nenuostabu, nes visi vandens telkiniai be išimties yra uždengiami ledo danga iškart po to, kai neigiami temperatūros rodikliai tampa tinkami. Kitas yra kranas, skrendantis (tai įvyksta pirmojo rudens mėnesio pradžioje), po kurio seka bokštas.

Paskutinė šio sąrašo nuoroda yra žąsys ir antys (pastarosios palieka kraštus vėliau nei kitos). Yra daug atvejų, kai antys nusprendė nenorėti skristi į pietines šalis, bet pasilikti savo vietose. Tačiau šis reiškinys pasireiškia tik tuo atveju, kai jų būsto, tvenkinio įšaldymas neįtraukiamas. Todėl populiarėja tarp žmonių, kurie ant uodegų turi šalnų ir žiemą.

Pagrindiniai skirtumai tarp migruojančių ir klajojančių paukščių

Migruojantieji paukščiai (vaikų vardai (vidutinės grupės): girgždas, gulbė, ančių, naktinių ryklių, žievės ir kt.) Yra išsamiai aptarti. Išlieka tik tarp jų ir skirtingų gyvų būtybių skirtumų. Taigi migruojantys paukščiai bet kuriuo atveju nori palikti savo tėvynę šaltu oru, nepaisant skirtingų aplinkybių. Jie turi skrydžio genų lygmeniu, todėl šiuo atveju neįmanoma prieštarauti gamtai.

Migruojantys paukščiai (vaikų pavardės) - tai medžio griovelis, pika, šaknis, riešutinė, juodoji gervė, smaigalys, uogienė, titmouse ir daugelis kitų.

Patys paukščiai nustato, ar jie skris į pietines šalis, ar ne. Šis sprendimas priklauso nuo oro sąlygų vietinėse žemėse. Jei žiema žada būti šilta, tuomet žiemos džiaugsmo metu bus malonu praleisti žiemą tame pačiame grupėje esančius dainus, sūris, šūras, bulves ir kitus. Ir jei jie jaučia artėjančio metų laiko sunkumą, jie, be abejo, skrenda į šiltus kraštus (pvz., Žvirblis greičiausiai išliks jos teritorijoje, jei jos gyvenamoji vieta yra Rusijos Europos dalis, Centrinės Azijos atveju ji skris į tolimąją Indiją) .

Atitinkamų paukščių skrydžio principai

Dėl mokslo raidos buvo surinkta nemažai informacijos apie paukščių skrydį. Šiame skyriuje turėtumėte išsiaiškinti, kaip yra orientuojami paukščiai ir kaip bandos formuojamos skrydžio metu.

Absoliutus atitinkamų tvarinių navigavimas tolimojo susisiekimo skrydžiais vedamas į žemės magnetinį lauką. Tai reiškia, kad žvaigždė gali grįžti iš pietų šalių į savo tėvynę tik dėl šiaurės magnetinio poliaus krypties supratimo, be to, ji gali laisvai nustatyti savo vietą, taip pat kryptį, reikalingą sugrįžimui.

Pakuotės formavimas vyksta labai įdomiu būdu, nes jo šviesos ir tamsių elementų dinamika šiame procese atlieka pagrindinį vaidmenį. Faktas yra tas, kad paukščiai išsaugo tam tikrą tankio lygį, kuris būtinas norint surinkti reikalingą informaciją iš savo kaimynų per genų lygmeniu sukurtus požymius ir veiksmus.

Migruojantys paukščiai. Vaikų vardai. Rook kaip garsiausias šios grupės dangaus gyventojas

Iš didžiulio migruojančių paukščių skaičiaus bėgikas užima ypatingą vietą. Štai kodėl žmonės jį vadina žiemos heraldu. Šis dangaus gyventojas atvyksta iki kovo vidurio ir palieka savo namus tik vėlyvą rudenį (spalio pabaigoje arba lapkričio pradžioje).

Įdomus bruožų bruožas yra gebėjimas imituoti žmogaus kalbą, ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl jis taip gerbiamas visuomenėje. Suaugusiojo paukščio ilgis yra apie 45 cm, tačiau jūsų svoris svyruoja nuo 310 iki 490 gramų. Vizualiai bėgikas panašus į varną, tačiau jo skirtumas yra santykinis plonumas ir plunksnų paviršius, kuris yra apdovanotas ne tik juoda spalva, bet ir violetine spalva.

Paukščio snapas yra labai plonas, bet tiesus. Toks įtaisas leidžia jam lengvai gauti maisto iš visų rūšių vietų (pavyzdžiui, jie gali lengvai leisti gauti maistą iš žemės). Šėrimo metu botagai yra visiškai smulkūs, jie valgo sliekus, graužikus ir pan.

Kalbant apie naudą visuomenei, kuri duoda aptariamus paukščius, neabejotinai tai puiki, nes botagai yra aktyvūs floros kenkėjai. Tarp tokių vikšrų, klaidų, graužikų ir kt. Ir tai yra dar viena priežastis, kodėl žmonės yra beprotiški.

Nurykite kaip vieną iš labiausiai paplitusių migruojančių paukščių

Labiausiai tikėtina, kad be įrodymų niekas nebūtų manęs, kad toks mažas ir trapus paukštis gali padengti didelius atstumus. Bet tai tiesa, be to, rijimo procesas atlieka šį procesą du kartus per metus. Nors reikia pažymėti, kad skrydis kelia didelį pavojų jai, todėl nurijimas dažnai nepasiekia paskirties vietos (visa pulka gali mirti). Paprastai ši situacija vyksta nepalankiomis oro sąlygomis.

Minėtas paukštis atrodo tikrai nepriekaištingas, nes jo pailgi sparnai ir aiškus uodegos gabalas daro savo darbą. Svarbu pažymėti, kad nurijimas yra puikus dangaus gyventojas, nes šis paukštis retai matomas ant žemės. Įdomu, kad skrydžio metu ji gali miegoti, valgyti ir net pora.

Kregždės rūšių įvairovė yra labai plati: gamtoje yra apie 120 rūšių. Šie dangaus gyventojai greitai pripranta prie naujų sąlygų, todėl juos galima rasti visur, išskyrus Australiją ir Antarktidą. Kregždės maitina tik vabzdžius, išeina juos iš žemės arba juos suranda medžių žievėje.

Nightingale ir jo gyvenimo pobūdis

Kaip matyti iš straipsnio, visi migruojantys paukščiai (vaikų pavadinimai randami skaitymo procese) turi esminių skirtumų. Paskutinis kandidatas į atlygį yra naktinis turas, populiariai žinomas kaip puikus dainininkas.

Kodėl dainuoja naktinis pasakas? Faktas yra tai, kad tiesiogiai per šį procesą paukštis visiškai pamiršta apie visus pavojus, kurie kelia grėsmę. Ji tiesiog nuleidžia savo sparnus ir mėgsta savo meną (puikiai, jei žmogus galėtų gauti panašų rezultatą iš dainavimo!).

Žiemą šis dangaus gyventojas skrenda Šiaurės Afrikos kryptimi ir grįžta pavasarį. Kaip taisyklė, balandžio viduryje jau galima žiūrėti naktį, nes būtent šiuo metu atsiranda pirmieji vabzdžiai - ir paukštis gali visiškai valgyti. Naktiniai svogūnai sveria šiek tiek, tik 25 gramus, o jo spalva yra labai tamsus su rusvai pilkos spalvos atspalviu. Štai kodėl paukštis atrodo miniatiūrinis, ir net nėra tikima, kad jis gali atlikti tolimojo susisiekimo skrydžius.

Kas lieka su mumis?

Daugelis paukščių nevažiuoja niekur ir lieka su mumis žiemą. Tai apima tuos, kurie, be vabzdžių, gali užsėti sėklas, grūdus, uogas ir duonos trupinius. Tarp tokių žiemojančių paukščių yra gerai žinomi žvirbliai ir burbulai, balandžiai ir varnos, burbulai ir papai.

Žiemą miškuose galite išgirsti, kaip sunkiai užsikrečia kamienai. Jis nebijo šalto oro, bet jis gauna lervų ir vabzdžių, žalingų medžiui, po žieve. Be to, kad ji yra miško slaugytoja, jis taip pat daro gerą darbą kitiems paukščiams ir mažiems gyvūnams, tuščiaviduriams tuščiaviduriams namams, kuriuose vėliau atsiskaito nauji nuomininkai.

Mediena nepalieka savo žemės, nes jis turi daug maisto žiemos miškuose - jis valgo pušų adatas.

Juodieji grioviai ir lazdelės, kurių maistas yra kadagių uogos ir pumpurai, taip pat alksniniai auskarai, nebus palikti alkanas.

Ar žinote? Klestas ne tik jaučiasi gerai žiemą, maitindamas kūgius iš kūgių. Jis vis dar sugeba užsidėti saulėje ir pakelti palikuonis.

Nesvarbu, kaip žiemojantieji paukščiai yra pritaikyti žiemai, mūsų ir jūsų užduotis yra padėti jiems išgyventi šaltuoju metų laiku. Išdėstykite maitinimą paukščiams. Jei kiekvieną dieną įpilate grūdų ir duonos trupinių, paukščiai priprasti prie šėrimo vietos ir džiugins jus su jų išvaizda, atvykdami į pietus.

Netgi yra ypatinga diena, kai būtinai reikia pakabinti tiektuvą arba paukštidę. Galų gale, šią dieną visi paukščiai švenčia savo atostogas. Kada tiksliai jis švenčiamas? Sužinokite apie tai čia.

Taip galite trumpai ir įdomiai pasakyti apie plunksninius draugus. Ir aš siūlau baigti projektą poema tema:

Žiemą maitinkite paukščius.

Leiskite iš visų

Jie skris į jus kaip namus

Triušių pulkai.

Mokykite paukščius šaltame

Tai neturėjo be dainų

Susitikime pavasarį.

Tuo aš atsisveikinu su naujų atradimų norais.

Rusijos migracijos paukščiai

Ne migruojantys paukščiai yra didelė grupė, kurioje yra nešiojami ir sėdintys gyvūnai. Visi jie nepalieka šalies žiemą. Siekiant geresnio šėrimo, tik antraukščiai gali skristi per trumpus atstumus. Tačiau tai nėra sezoninis gyvenamosios vietos pasikeitimas, bet tik laikinas perkėlimas. Rusijoje krūtys, riešutmedžiai, džinsai, bulvytės, sūriai, vynai, kryžiai ir kt. Yra nukreipti į migruojančius migrantus.

Sėdintys paukščiai yra įdomesni, nes jie beveik niekada neišeina iš savo gyvenamosios vietos savo gyvenime. Žinoma, tokie atstovai yra reti šiaurinėse ar vidutinio klimato zonose, nes ten yra sunku gauti maisto. Dažniausiai jie gyvena atogrąžų ar subtropikų klimatuose.

Sėdintys paukščiai

Rusija yra griuvėsiai, medžio grioviai, juodos griovės, kai kurios keturiasdešimt rūšių. Daugelis jų taip pat gali būti migruojančios (priklausomai nuo klimato). Taigi, pilkoji varna, daugiausia gyvenanti Rusijos šiaurėje, žiemą skrenda į pietus. Tačiau kai kuriose pietinėse šalyse tai yra sėdimas paukštis, ir jis niekur nevažiuoja. Tą patį galima pasakyti apie paukščius, kurie žiemą palieka Rusiją, o Vakarų Europoje - tarp migruojančių paukščių. Rusijos žvirblis gali būti vadinamas „tikru Rusijos patriotu“: jis niekada nepalieka šalies sienų. Tačiau jo broliai, kurie gyvena Vidurinėje Azijoje, žiemą skrenda į Indiją. Jie niekada neišeina iš paukščių pelėdos vieneto (syeks, pelėdos, pelėdos, pelėdos).

Vasaros migruojantys paukščiai Rusijoje gamina maisto atsargas. Pavyzdžiui, papai paslėpti surinktus vabzdžius ir sėklas medžių žievėje ir kerpėse. Šios atsargos padės išgyventi šaltuoju metų laiku, o ne galvoti apie skrydį.

Nuo žiemos pabaigos migruojantieji paukščiai ruošiasi veisimui ir dažnai pamiršti apie maistą, taigi jie praranda svorį poravimosi metu. Visą pavasarį, taip pat vasaros pradžią, migruojantys paukščiai stato naujus lizdus, ​​perinti kiaušinius ir šerti paukščius. Toks sunkus darbas daro įtaką „jaunų tėvų“ mitybai, ir jie vėl praranda svorį. Todėl nuo vasaros vidurio ir rudenį sėdintys paukščiai maitina maistą ir renka atsargas žiemai. Išimtis yra kryželė: jos maistas yra eglės ir pušies sėklos, kurios nebėra vasaros pabaigoje. Todėl šis ne migruojančių paukščių Rusijos atstovas rudenį praranda masę ir pradeda valgyti savo nuimtus rezervus, o žiemą - švieži.

Taigi mūsų šalies „oro patriotai“ niekada nepalieka savo sienų ir visus metus renkasi maisto rinkimą ir naujos kartos auginimą.

Ieškodami šilumos

Paukščiai laikomi mobiliausiais pasaulio kūriniais. Taip yra dėl jų kūno struktūros ypatumų, ypač sparnų buvimo. Žinoma, pareiškimas apie mobilumą netaikomas visoms paukščių rūšims. (Prisiminkite pingvinus ir paukščius).

Visi paukščiai skirstomi į dvi plačias kategorijas: sėdimas ir migruojančias. Pirmajai grupei priklausančios rūšys neturi migruoti, nes jos gyvena ištisus metus patogiomis sąlygomis. Mes kalbame apie šiltąsias šalis, kuriose gausu maisto ir šilumos šaltinių.

Kitas dalykas yra tų šalių gyventojai, kurių klimatas yra palankus paukščiams tik kelis mėnesius. Tarp jų yra mūsų šalis. Štai kodėl nuo metų iki metų stebime, kaip rudenį pradėjus paukščiai susirenka į pulkus ir palieka savo namus. Grįžti su pirmuoju šiluma, pažymint ilgai laukto pavasario pradžią.

Kelionės gentys

Migruojantys paukščiai gyvena dviejose šalyse. Tam jie yra priversti rasti patogią vietą žiemoti. Priklausomai nuo rūšies, paukščiai migruoja įvairiais laikais. Taigi, prieš visus, būtent rugpjūčio mėn. Vandens paukščiai (antys ir gulbės) skrenda tik po pirmojo šalčio pradžios.

Visas migruojančių paukščių, kurių gimimo vieta yra mūsų šalis, pavadinimų sąrašas yra labai platus.

Tarp jų yra miesto:

  • gulbės
  • laukinės antys,
  • „flycatchers“
  • garnės,
  • pelenai
  • orioliai
  • Chibisy,
  • kalnų pelenai ir kiti.

Pažymėtina, kad žiemojimo metu visi keliaujantys paukščiai laukia grįžimo namo nesukurdami šeimų. Ir tik namuose jie sudaro poras ir įgyja palikuonių.

Migruojantieji ir klajokliai

Существуют принципиальные отличия перелетных видов от кочующих. Первая группа в обязательном порядке с наступлением холодов покинет свою родину. Что касается кочевых стай, у них всегда есть выбор, улететь или остаться. Он зависит от уровня комфорта времени года, погодных условий и пропитания. Теплой зимой грачи, галки, чижи, снегири, поползни и другие кочевники остаются в насиженных местах.

Kalbant apie griovius, gulbes, naktinius gėrimus, antis, žvynelius, jie neturi pasirinkimo ir todėl priklauso migracijai. Dėl šios priežasties jūs niekada nematysite jų per šaltus mėnesius, net jei žiema buvo lengva.

Žieminės dėmės, kurias renkasi paukščiai, renkasi: Pietų Azijos, Afrikos, taip pat šiltų Europos žemyno regionų.

Nomadų tipai

Nomadiniai paukščiai yra suskirstyti į tris rūšis: vabzdžių, granivorous ir oras. Būtent šie veiksniai sudaro polinkį palikti tėvynę vienu ar kitu metu. Paukščiai, kuriuose savo mityboje vyrauja vabzdžiai, skrenda anksčiau, kai tik jaučia, kad dienos šviesa pastebimai sumažėjo. Orų grupė yra paukščiai, kurių maisto rūšis apima vabzdžius ir grūdų maistą. Jei pablogėja oro sąlygos, jie palieka tėvynę, bet paprastai ne per daug migruoja.

Įdomu tai, kad košė, neseniai įgijo migruojančio paukščio statusą. Anksčiau ji patogiai žiemą (žiemą arklidėse), bet dabar, išnykusi kaimus, žiemą persikėlė į šiltas šalis. Kaip antys, su jais padėtis yra atvirkščiai. Dabar daugelis ančių apsupo miestų vandenyse, kur žmonės aprūpina juos maistu.

Grąžinimo priežastys

Vieningi atsakymai į klausimą, kas motyvuoja paukščius grįžti į tėvynę, mokslininkai negali. Tačiau yra keletas hipotezių.

Pirma: migruojantys paukščiai jaučia diskomfortą, sumažindami dienos šviesą ir sugrįždami į savo tėvynę, kur pavasaris prasideda šiuo metų laiku.

Antrasis: šiltų šalių aukšta drėgmė ir šiluma. Nepaisant įvairių maisto produktų gausos, paukščiai kenčia nuo aukštų temperatūrų ir vabzdžių parazitų.

Trečia: tropiniuose miškuose vidurinių platumų paukščiai negali rasti įprastos lizdų vietos.

Skirtingi bruožai

Išoriškai migruojantys paukščiai nesiskiria nuo naminių (sėdimųjų). Nei papuošimas, nei sparnų tipas, nei galvos struktūra neatsakys tai. Vienintelės išimtys yra bešvartiniai ir naminiai paukščiai (viščiukai, naminės antys, kalakutai).

Keliaujantys asmenys skiriasi pagal maisto tipą ir jautrumą dienos šviesos trukmės mažinimui. Nustatant diskomfortą, susijusį su neigiamais šių veiksnių pokyčiais, paukščiai formuoja pulkus ir eina į žemyną, kur priešinga tendencija vyksta šiuo metų laiku.

Net ir šie paukščiai pasižymi gebėjimu neabejotinai orientuotis erdvėje ir ištvermėje ilgą laiką buvusio skrydžio metu. Pavyzdžiui, žvirbliai, gerai žinomi sėdintys paukščiai nelaikomi ore ilgiau nei 15 minučių. Kalbant apie keliautojus, jie nebijo bauginti skrydžių, kurie trunka kelias dienas.

Pagrindiniai skrydžio įgyvendinimo principai

Daugelis žmonių domisi, kaip paukščiai plaukia per ilgą kelionę ir kaip veikia jų vidinis navigatorius. Tai padeda jiems bendrauti su mūsų planetos šiauriniu magnetiniu lauku. Jis nukreipia paukščius į savo tėvynę ir prisideda prie neabejotino vietos nustatymo konkrečiame jų kelio segmente.

Yra du skrydžio tipai: aktyvūs (flapping) svyravimai, nurijimai. Ir pasyvus (sparčiai augantis) gulbės, gandrai.

Pulkai formuojami pagal tam tikrus principus, sukurtus geno lygiu.

Įvairių rūšių paukščių skrydžio strateginiai bruožai skiriasi priklausomai nuo asmenų dydžio, jų svorio ir kūno struktūros. Visų pirma, nuo pirmųjų skrydžio sekundžių mažieji paukščiai (varnė ar putpelės) sukuria apie 90% viso greičio. Dideli paukščiai padidina greitį patekdami į būtinus vėjo srautus.

Kregždės - drąsūs keliautojai

Paukščiai yra priversti palikti savo lizdus dėl maisto trūkumo, nes jie maitina tik vabzdžius.

Šie paukščiai, nepaisant jų nedidelio dydžio ir akivaizdaus trapumo, yra labai atsparūs ir stiprūs.

Verta pažymėti, kad fizinė kregždės struktūra turi nepriekaištingą formą, suprojektuotą skrydžiui: supaprastintą kūną, ilgą šakotą uodegą, smailius sparnus ir gerą navigaciją. Be to, paukščiai greitai priprato prie besikeičiančių oro sąlygų ir prisitaikyti prie jos sąlygų.

Jie du kartus per metus skrenda į šiltą šalį, kiekvieną kartą įveikdami milžiniškus atstumus. Šis procesas yra rizikingas. Daugelis žmonių, nepasiekę, miršta nuo išsekimo, alkio ir temperatūros kritimo. Nepalankiomis oro sąlygomis visos šių migruojančių paukščių pulkai kartais miršta. Dar daugiau informacijos straipsnyje „Paukščių nurijimas: kaimas, miestas ir kiti“.

Apie migruojančius paukščius vaikams

Kalbant apie migruojančių migruojančių kūdikių pobūdį, paminėkite dažniausiai pasitaikančių rūšių pavadinimus. Vaikai lengvai prisimena, kokių nurijimų jie sieja su pavasariu, laukiniais ančiais, plaukiojančiais sklandžiai ir teisingai. Pagalvokite apie gulbes, gandras ir garneles, kurių didingi sparnai skrydžio metu yra neįmanomi.

Vaikams įdomu žinoti, kur gyvena migruojantys paukščiai, o tai yra sniego mūsų platumose. Pasakykite jiems apie saulėtą ir karštą Aziją, Afriką, Graikiją, Turkiją, Indiją.

Nurodykite, kad viščiukai keliaujantys paukščiai pasirodo tik namuose. Šių tvarinių grobiai ir giesmės yra ypač ryškios namuose, nes prieš šeimos sukūrimą yra ieškoma pora. Vyrai dainuoja ir chirpuoja. Tokiu būdu jie pritraukia potencialaus partnerio dėmesį.

Jei šis straipsnis jus domina, palikite savo komentarus ir bendrinkite naudingą informaciją su draugais socialiniuose tinkluose.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Migruojantys paukščiai (Spalio Mėn 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org