Paukščiai

Kestrel paprastas: aprašymas, buveinė ir gyvenimo būdas

Pin
Send
Share
Send
Send


Išvaizda ir elgesys. Mažas, balandžių dydžio, santykinai plataus sparno ir ilgai trinties mentelės. Šiek tiek didesnis nei raudonojo kojos ir derbnikos, šiek tiek mažesnis už hobloką Forma yra plona, ​​plunksnos „kelnės“ ant kojų yra beveik neišsivysčiusios. Kūno ilgis yra 32–39 cm, vyrų svoris yra 115–252 ir 154–310 g moterų, sparnų ilgis 65–82 cm.

Aprašymas. Bendra spalva yra ochra raudona su tamsiomis spalvomis, apačia yra lengvesnė nei viršutinė. Pirminės pirminės plunksnos ir jų plunksnos viršuje yra tamsiai rudos, sparno apačia yra padengta mažomis tamsomis. Suaugusiajam vyriškam vyriškam apvalkalui skiriasi, mažesnis tamsus pestrino lašelis, o viršutinė rodyklė - monotoninė pilka „gaubtu“ ant galvos, monochromatinė pilka uodega su juoda apine juosta, įrėminta siauru baltu kraštu.

Moteris turi dangtelį, nugarėlę ir uodegą raudoną, su dažniu tamsiu raumu, išilgine ant dangtelio ir skersine nugara. Nadhvoste ir uodegos kraštai paprastai yra pilkšvi, uodega su siauromis skersinėmis juostelėmis ir platesnė apical juosta, kuri taip pat ribojama balta. Vyrai, sulaukę 1-2 metų amžiaus, yra panašūs į moteris. Jaunuoliai yra panašūs į moterišką, bet dimmerį, su didesnėmis išilginėmis ir ne lašelinėmis dėmėmis ant krūtinės ir pilvo.

Orbitinis žiedas, žiedai ir kojos suaugusiems paukščiams yra geltoni, jauni - blyški, su melsvu ar žalsvu atspalviu. Palyginti su kitomis mažosiomis kepurėmis, bendrojo gumbelė turi plačiausius sparnus, su priblokštais viršūnėmis. Plečiantis ir planuodamas paukštis dažnai atsiveria ilgą uodegą su aiškiai matomu (ypač vyrišku) juoduoju pranašu. Iš visų kankinių, išskyrus stepių pėdkelnį ir stepę derbnik, ji taip pat raudonomis tonomis skiriasi sparnų gale ir viršutinėje dalyje, o kontrastas tarp raudonųjų sparnų bazių ir jų tamsių galų yra gerai matomas iš viršaus.

Paprastoji gervė skiriasi nuo stepių erškėčių moterų ir plačios apinės juostelės ant uodegos. Bet kokiame amžiuje abiejų lyčių paukščiai skiriasi nuo stepių gervės su apvaliais, ne pleištais, uodegomis, tamsiais, o ne baltaisiais nagais, siaurais tamsiais „ūseliais“ jų skruostuose. Suaugęs vyras taip pat yra puikus tamsiai pestrino vystymasis ant nugaros, pilvo, krūtinės ir sparnų, mėlynai pilkos juostos trūkumas sparnuose.

Balsas. Aukštas ir dažnasužuominos nurodo užuominas „, Maldaudamas už maistą patyrusias moteris ir ilgesnes ir vibruojančias“.Cree-and-and. ».

Platinimas, statusas. Platinama beveik visoje Eurazijoje ir Afrikoje. Kalnuose galima rasti iki 4500 metrų virš jūros lygio. Į pietus nuo diapazono ir didžioji Europos dalis įsikūrė iš Rusijos, o vidutinės Azijos dalys žiemą perkelia į sniego neturinčius regionus, įskaitant Ante-Kaukazą, Juodosios jūros regioną, Kaspijos jūrą. Lizdų rūšių skaičius ir sėkmė priklauso nuo graužikų skaičiaus. Rusijos Europos dalyje ši rūšis buvo gana dažna, tačiau pastaraisiais metais bendras skaičius sumažėjo, o priežastys nežinomos.

Gyvenimo būdas. Tipiškas atvirų sausų erdvių gyventojas miško zonoje yra susietas su kraštais ir žemės ūkio naudmenomis. Nori įsikurti antropogeniniuose kraštovaizdžiuose, iki miestų. Šėrimui dominuoja smulkūs graužikai, pietuose - driežai ir vabzdžiai, retiau paukščiai. Jis medžioja žemai žemėje, banguojantis skrydis nėra greitas, kartais jis planuoja ar slenka su savo sparnais ir uodega plačiai atvira. Charakteristinė medžioklės technika - pakabinti ant grobio sparnų, tada nardykite. Dažnai jis žiūri į polius ir peles iš polių ir laidų.

Atvyksta anksti pavasarį. Jis lizdų medžių lizduose, uolų nišose, uolose, pastatuose, dirbtinių lizdų dėžėse, kartais į urvus, nišas ir tuščias. Yra žinomos pusiau kolonijinės gyvenvietės. Sankaba, paprastai 3–6 kiaušinėliams būdingi rūdžių spalvų kiaušiniai, tik moterys inkubuoja apie mėnesį, šerti viščiukus 27–35 dienas.

Pirmasis apatinis viščiukų apranga yra baltas, antrasis - pilkšvai baltas. Lizduose tėvai yra ne tokie neramūs ir agresyvūs, kaip kiti. Jauni paukščiai gali daugintis kitais metais po gimimo, dar neįgiję galutinio suaugusiojo aprangos. Rugsėjo-lapkričio mėn. Kai kurie asmenys, per daug gyvenvietėse, žiemos viduryje.

Kestrel arba Common Kestrel (Falco tinnunculus)

Kestrel falcon (stepė, paplitusi): aprašymas

Kestrelio stepės ir paprastos yra labai panašios. „Stepių“ klounas yra daug mažesnis, bet tuo pačiu daug gražesnis. Fotografai nori šaudyti šį paukštį, ypač vyrą. Jis turi neįtikėtinai ryškius sparnus. Veltra yra ryškiai raudona, be dėmių ir margų taškų. Galva yra melsvai pilka spalva, o pleišto formos uodega yra juoda riba. Įspūdingas skirtumas tarp stepių sėklų yra baltos nagai. Kestrelas ilgą laiką gali pakabinti danguje. Bet tai nuolat slopina sparnus. Be to, stepių kepurė nulemia judėjimą. Taip, ir gyventi šie paukščiai nori kolonijų. Jie mėgsta valgyti vabzdžius, o paprastasis vėžlys sugauna ir valgo graužikus, rečiau didelius vabzdžius.

Šis paukštis randamas Afrikoje ir Eurazijoje. Ir Rusijoje, vienas iš populiariausių vokiečių, gyvenančių Pietų Uraluose, Altaja, Transkaukazija yra paprastas kankorėžis. Šakono buveinė ir gyvenimo būdas yra gerai ištirti. Paukštis plinta beveik visoje mūsų šalies teritorijoje, išskyrus tundrą. Jis, žinoma, mėgsta daugiau upių, didelių upių, miško stepių ir mažų miško diržų. Tankūs miškai nėra jai skirti, nes gamina maistą atviroje erdvėje.

Pastaraisiais metais civilizacija aktyviai absorbuoja natūralią mažos šašlykinės buveinę, todėl ji „persikėlė“ ir puikiai įsitvirtino Europos megalopolyse. Asmens artumas jam visai nebijo.

Paprastas

Kestrel yra paprastas, gana kuklios spalvos paukštis. Maži šašlykai maitina driežus, peles ir kartais didelius vabzdžius. Siekdamas grobio, jis gali skristi beveik virš žemės ir ilgą laiką žvelgti į grobį. Pastebėję, kad paukštis dažnai pradeda sparnus, pakimba ir staigiai nuleidžiasi.

Paukščiai padeda gauti stipriąsias kojų žnypleles ir ryžtingą regėjimą. Keltrelyje regėjimas yra ryškesnis nei žmonėms, daugiau nei 2,6 karto. Jei žmonės turėjo tą patį, tuomet okulisto kontrolinis sąrašas galėtų būti lengvai skaitomas nuo 90 metrų! Ekspertai teigia, kad mažas šašlykis puikiai mato ultravioletinę spinduliuotę. Tai suteikia jam galimybę atpažinti graužikų likučius ant žemės ar žolės. Dėl to paprastas kankorėžis gali be vargo pastumti ir nužudyti šiuos gyvūnus. „Falcon“ šeima yra šeima, kuriai priklauso kalvė. Atsiskyrimas, kurį, kaip žinote, yra Falcon, ir gentis - Falcons.

Moteris ir vyrai

Šis paukštis turi ryškų seksualinį dimorfizmą. Moterį lengva atskirti nuo vyrų pagal galvos spalvą. Vyras turi šviesiai pilką galvos plunksnų atspalvių. Galva yra paprasta ruda spalva. Ant nugaros yra prastai matomų juodų dėmių, dažniausiai deimantų pavidalu. Uodega ir nugaros dalis prie uodegos yra padengtos ryškiomis šviesiai pilkomis plunksnomis. Uodegos galas yra su juodomis juostelėmis su baltu kraštu. Po jais yra grietinėlės plunksnos ir vos pastebimos šviesiai rudos dėmės. Pilvo ir sparno plunksnos yra beveik baltos.

Moterys skiriasi nuo vyriškos, atsidūrusi gražioje skersinėje tamsioje juostelėje, kuri nubėga atgal. Ji turi rudą uodegą su daugeliu skersinių juostelių ir aiškų kraštą. Pilvas yra ištemptas iš apačios ir daug tamsesnis.

Jaunasis vyriškasis liežuvis pirmą kartą primena spalvą. Tik sparnai yra šiek tiek trumpesni ir suapvalinti. Sklandžios plunksnos puoštos šviesos ratlankiais. Ankšto ir akių žiedo storėjimas jaunuose - nuo šviesiai mėlynos iki šviesiai žalios, o suaugusiems - geltonas. Uodega yra suapvalinta, nes uodegos plunksnos yra trumpos. Suaugusių asmenų sparnai uždengia uodegų plunksnas, ant tamsiai geltonos kojos labai tamsūs nagai. Bendrosios gervės masė yra šiek tiek daugiau nei 200 gramų, vyrai vos pasiekia 300. Vidutinis vyrų ilgis yra 34,5 cm, o moterys - 36 cm, tokio mažo paukščio sparnų spalva yra įspūdinga - 75-76 cm.

Kur yra lizdas?

Nuo žiemos buveinių nedidelis kepalas atvyksta balandžio viduryje - gegužės pradžioje. Lizdas susuktas poromis. Dažniau net keliose porose galima rasti ar net koloniją, bet ne daugiau kaip 10 paukščių.

Kestrel paprastoji lizdas teikia pirmenybę ne labai atviriems kraštams ir net elektros linijoms. Dažniau jos namus galima rasti mažose uolose ar upėse, stačiuose krantuose. Lizdas nėra įtrauktas į lizdų struktūrą, kaip ir daugelis sūnų, bet neranda laisvų lizdų, kuriuos palieka burbulai, botagai ar varnos. Kartais erškėčių šeima randama tuščiavidurėje ant atskiro medžio, ir nesvarbu, kad tuščiavidurė tuščia. Paukštis lengvai persekioja šeimininkus ir įsikuria. Pasirinktą lizdą simboliškai užpildo keli filialai.

Kiaušinių klojimas ir inkubavimas

Priklausomai nuo oro sąlygų, bendroji kankorėžė pradeda kiaušinius balandžio pabaigoje. Moterys inkubuoja maždaug penkis ryškiai dygliuotus kiaušinius į ąžuolo atspalvius. Tačiau ornitologai surado lizdus su 8 ar daugiau kiaušinių. Mūro karkasas vyksta tik kartą per metus. Retais atvejais, kai miršta visi kiaušiniai, paukštis vis dar gali dėti vieną kiaušinį. Tik moterys inkubuoja palikuonis. Vyrai dirba dėl maitinimo.

Viščiukai atsiranda po mėnesio. Nedelsiant gerai girdėkite ir žiūrėkite. Atsiradus šviesai, mažieji pūkiniai viščiukai yra padengiami švelniu baltu žemyn ir tuo pačiu baltu snapu ir nagais. Esant galimam pavojui, jie patenka ant nugaros, atidengdami aštrius nagus aukštyn arba tiesiog gulėti ant lizdo dugno. Tėvai aktyviai dalyvauja palikuonyse. Vaikų apetitas yra „rimtas“. Maistas reikalauja daug ir dažnai. Vieną dieną, augindami palikuonis, du tėvai nužudo daugiau nei dvidešimt smulkių graužikų! Šiuo palaimintu laiku jie duoda neįkainojamą naudą ūkininkams ir sodininkams. Ir jie sako, kad „tuščias“ paukštis. Neteisinga, nes jos indėlis į derliaus išsaugojimą yra puikus! Jaunasis liežuvis lėtai keičia plunksnų spalvą suaugusiam. Šiuo metu viščiukai jau domisi aplinkiniu gyvenimu ir reikalauja dar daugiau maisto.

Po 45-50 dienų jaunasis šonkaulis pasiruošęs pirmajam skrydžiui. Šiuo metu lizdo krašte matote „gimnastikos pratimus“. Netrukus viščiukų viščiukai bus ant sparno, o rugsėjo pabaigoje - spalio pradžioje - su tėvais į žiemojimo vietas.

Skaičius ir priešai

Pastaraisiais metais įprasta medžioklė buvo ištempta dideliu masteliu. Dėl to ornitologai sužinojo, kad paukštis gali būti klajoklis, labai migruojantis ar sėdimas. Šį galūnės elgesį veikia tik maisto tiekimas jos buveinėse. Svarbiausias migracijos kelias, vedantis į pietus, eina į Pietų Europą. Labai dažnai jie buvo matomi Ispanijoje, Lenkijoje, Belgijoje, Vokietijoje ir net Šiaurės Afrikoje.

Šis paukštis neturi priešų, gerai, nebent jis yra žmogus. Praėjusio šimtmečio septintajame dešimtmetyje buvo galima atsisakyti savo kojų už gerą atlygį. Įprasto Kestrelio skaičius smarkiai sumažėjo. To priežastis - didelis paukščių pasitikėjimas žmonėmis. Nuo 2000 m. Pradžios Kestrelio skaičius yra vienodas.

Bukleto aprašymas

Kestrel - bendras pavadinimas, kuriame yra 14 rūšių Falco (falcons), gyvenančių Eurazijoje, Amerikoje ir Afrikoje. Post-sovietinėje erdvėje nusistovėjo dvi rūšys - bendri ir stepių pylimai.

Remiantis viena versija, slavų pavadinimas „kestel“ kilęs iš būdvardžio „tuščias“ dėl paukščio netinkamumo kalakutėms. Tiesą sakant, paukščiai, dalyvaujantys pelkėse (dažnai JAV), todėl versija gali būti laikoma klaidinga. Arčiau tiesos, Ukrainos slapyvardis (ir jo aiškinimas) „borivizatorius“: kai šokinėja, paukštis visada pasukamas į priekį.

Išvaizda

Tai nedidelis gražus šonkaulis su išdidžiai apsodintomis galvomis ir harmoningomis formomis, plati sparnai ir ilga apvali uodega (dėl sutrumpintų išorinių vairo plunksnų). Gervė turi dideles apvalias akis, tvarkingą užkabintą snapą ir tamsiai geltonąsias letenas su juodais nagais. Kūno dydis, spalva ir sparnų sparnai skiriasi priklausomai nuo rūšies / porūšio, tačiau apskritai vijoklė neužauga daugiau kaip 30–38 cm, svoris 0,2 kg, sparnų ilgis iki 0,76 m. Suaugusiems asmenims sparnų galai pasiekia uodegos galą. Mažiausias pelkė yra Seišeliai.

Jo kūno ilgis neviršija 20 cm, sparnų ilgis yra 40–45 cm, bendras plunksnų kiekis yra rudos, peleninės, rudos arba rausvos. Ant viršutinių plunksnų pastebimos tamsios dėmės. Vienas iš ryškiausių yra amerikietiškas (passerine) kankoratas, kurio vyrai nustebina kontrastais. Jų plunksnos raudonos, šviesiai pilkos, baltos ir juodos spalvos yra sujungtos (moterys yra dažytos kuklesnėmis).

Svarbu! Jauni paukščiai yra trumpesni ir apvalūs (lyginant su suaugusiais) sparnais, o slyvų spalva panaši į moteris. Be to, nepilnamečiai yra šviesiai mėlynos / šviesiai žalios spalvos čerpės ir smūgiai aplink akis: vyresniems paukščiams jie paprastai yra geltoni.

Rusijai pažįstami pūsleliai (stepės ir paprastieji) yra labai panašūs vienas į kitą, išskyrus tai, kad pirmasis yra šiek tiek mažesnis už antrąjį ir turi ilgesnę pleišto formos uodegą. Ir smailės sparnai šiek tiek siauresni.

Gyvenimo pobūdis ir gyvenimo būdas

Kiekvieną dieną vijoklis skrenda aplink savo medžioklės vietas, greitai plūsta plačius sparnus. Palankus oro srautas (ir netgi valgyti grobį), gervė persijungia į planavimą. Šitie kepsniai gali skristi oru, pavyzdžiui, uždarame kambaryje, o kai jie pakyla danguje, jie kreipiasi į artėjantį vėjas. Pelkėnų akys pastebi ultravioletinius ir šlapimo ženklus (ryškiai parodyti savo šviesoje), kuriuos palieka smulkūs graužikai.

Kuo intensyvesnis švytėjimas, tuo arčiau grobio: pažiūrėjęs, paukštis nuleidžiasi ir iškirpia jos nagus, sulėtindamas jau prie žemės. Beveik visi pūsleliai gali pasislėpti neįprastai įspūdingame drebulio skrydžyje (šis sugebėjimas juos išskiria iš daugelio kitų mažų kankinių).

Tokiu atveju paukštis foną suka ventiliatoriumi ir šiek tiek nuleidžia jį, dažnai ir greitai plūddamas sparnus. Sparnai, perkeliantys didelį oro srautą į plačią horizontalią plokštumą, kad būtų užtikrintas pakabinimas (10–20 m aukštyje), būtinas norint žiūrėti nukentėjusįjį.

Tai įdomu! Kestrel vizija yra ryškesnė už žmonių regėjimą, 2,6 karto. Žmogus, turintis tokį budrumą, nuo viršaus į apačią galėjo perskaityti Sivcevo stalą, nuvažiavęs 90 metrų nuo jos. Vyrai skleidžia ne mažiau kaip 9 skirtingus garso signalus, o moterys - jau 11 metų. Garsai skiriasi dažniu, pikiu ir tūriu, priklausomai nuo to, kas paskambino ragą.

Juostelė padėjo nustatyti, kad vėžlys (priklausomai nuo diapazono) gali būti sėdimas, klajoklis arba išreikštas migruojančiu paukščiu. Migruojančią rūšies elgseną lemia maisto tiekimo gausa arba trūkumas. Migruojančios gervės skrenda žemai, dažniausiai nekyla virš 40–100 m ir netrukdo skrydžiui net blogais orais. Kestreliai gali skristi virš Alpių, o tai paaiškinama maža jų priklausomybe nuo kylančių oro srovių. Jei reikia, paketai skrenda per ledynus ir smailes, tačiau dažniau jie traukia maršrutą išilgai praėjimų.

Seksualinis dimorizmas

Moteriški gumbai yra didesni ir sunkesni nei vyrai, vidutiniškai 20 g. Be to, moterys yra linkusios įgyti svorio per veisimo sezoną: šiuo metu moterų svoris gali viršyti 100 g. Kuo daugiau moterų, tuo didesnė jos sankaba ir sveikesnis palikuonis. Vyrams per metus svoris beveik nekinta.

Svarbu! Seksualinis dimorizmas atsispindi plunksnų spalva, ypač dengiantis paukščio galvą. Moteris yra nudažyta vienodai, o vyriškos galvos spalvos yra kitaip nei kūnas ir sparnai. Taigi, vyriškos liežuvės galvoje visada yra šviesiai pilka, o moteryje ji yra ruda spalva, kaip ir visas kūnas.

Be to, viršutinė vyrų plunksna dažniausiai yra spalvingesnė nei patelėms, o tai rodo, kad apatinė (tamsesnė nei vyriškos) kūno dalis smarkiai padidėja.

Bendra Kestrel grupė

  • „Falco punctatus“ - Mauritanijos kepurė,
  • Falco newtoni - Madagaskaro krantinė,
  • Falco moluccensis - Moluccan Kestrel, paplitęs Indonezijoje,
  • „Falco tinnunculus“ - bendrasis Kestrelis gyvena Europoje, Azijoje ir Afrikoje,
  • Falco araea - Seychelles
  • „Falco cenchroides“ - pilkosios barzdos ar Australijos šaligalis, randamas Australijoje / Naujojoje Gvinėjoje,
  • „Falco tinnunculus rupicolus“ - tai bendrosios eržilos porūšis, izoliuotas į atskirą Falco rupicolus rūšį, gyvena Pietų Afrikoje,
  • Falco duboisi susijungimo takelis - išnykusi rūšis, kuri gyveno apie. Reunionas Indijos vandenyne.

Afrikinių pilkųjų pilkštukų grupė

  • „Falco dickinsoni“ - „Dickinson's Kestrel“, taip pat žinomas kaip juodos spalvos šonkaulis, yra įprasta Rytų Afrikoje iki Pietų Afrikos,
  • Falco zoniventris - Madagaskaro dryžuotas medžioklė, endeminė Madagaskare,
  • „Falco ardosiaceus“ - tai pilkoji gervė, rasta nuo Centrinės iki Pietų Afrikos.

Ketvirtoji grupė yra vienintelė „Falco sparverius“ rūšis, kurioje gyvena Šiaurės ir Pietų Amerika - amerikietis arba žvirblis.

Buveinė

Kestrels yra išsibarstę visame pasaulyje ir yra Europoje, Azijoje, Amerikoje, Afrikoje ir Australijoje. Пернатые легко адаптируются к разным ландшафтам, преимущественно равнинным, избегая как излишне густых чащ, так и безлесных степей. Пустельга селится на открытой местности с низкой растительностью, где в изобилии водится мелкая дичь (объект птичьей охоты). Если кормовая база богатая, птицы быстро приспосабливаются к различным высотам. При отсутствии деревьев пустельга гнездится на опорах линий электропередач и даже на голой земле.

Tai įdomu! Vidurio Europoje paukščiai išsprendžia ne tik miškus / kraštus, bet ir auginamus kraštovaizdžius. Kestrel nebijo būti arti žmonių ir vis dažniau randasi mieste, apsigyvena gyvenamuosiuose rajonuose ar griuvėsiuose.

Stepių pūslelinė gyvena stepėse ir pusiau dykumose, kur lizdų piliakalniai, akmenų griuvėsiai ir sugadintos akmeninės sankabos. Rusijos Europos dalyje ji parenka lizdus, ​​sijas (su nuošliaužų uolomis) ir upių slėniais, ant kurių krantų yra motinos uolų protrūkiai. Pietų Sibiro ir pietų Uralo kalnuose paukščiai skrenda į upių slėnius, spinduliuojančias puses, kraigo šlaitus, uolienų likusius kalnus.

Kestrel dieta

Kestrelis, kaip ir daugelis plunksnų plėšrūnų, sukaupia savo žnyplę prie aukos, o nugarą nuleidžia ant galvos.. Medžioklė atliekama iš prisada (stulpų, medžių, palisokovo) arba iš skraidymo. Dažnai vyksta medžioklė iš kalėjimo ir yra sėkmingesnė šaltu oru, svaiginančiu skrydžiu - šiltuoju metų laiku (21% sėkmingų išpuolių prieš 16% žiemą).

Be to, nardymas iš aukščio praktikuojamas ypatingais atvejais, pvz., Staiga užpulti didelę mažų paukščių grupę, užimančią žemės ūkio paskirties žemę. Kruopščio kasdienės mitybos sudėtį lemia jo gyvenimo sąlygos, priklausomai nuo klimato ir reljefo.

Gyvūnai, kurie medžioja medžioklę:

  • smulkūs graužikai, ypač pelekai,
  • maži dainų paukščiai, įskaitant naminius žvirblius,
  • laukinių pilkųjų balandžių viščiukai, t
  • vandens žiurkės,
  • driežai ir sliekai,
  • vabzdžiai (vabalai ir pelkės).

Tai įdomu! Norint kompensuoti energijos suvartojimą, pūsleliai turėtų valgyti naminius paukščius, lygius 25% jų masės kiekvieną dieną. Iš autopsijos negyvų paukščių skrandyje buvo nustatyta vidutiniškai pora virškinamų pelių.

Vabzdžius ir bestuburius valgo grupės, kurios dar nežino, kaip gaminti didesnius gyvūnus, taip pat suaugusiųjų kestelius, turinčius mažų žinduolių trūkumą.

Dauginimasis ir palikuonys

Centrinėje Europoje, nuo kovo iki balandžio, padaugėja poravimosi kalviai, su pertrūkiais sparnais, pusiau apsisukę ašį ir slenkantys. Vyrų lėktuvas, lydimas skambinančiojo šauksmo, turi du uždavinius - pritraukti moterį ir išsidėstyti sklypo ribas.

Dažniau moterys kviečia mate, kuri priartėja prie vyrų ir daro šauksmą, kuris primena alkaniško viščiuko garsą. Po lytinių santykių partneris skrenda į lizdą, kviesdamas savo draugą skambinti. Tęsdamas koją, vyras sėdi ant lizdo, subraižydamas ir gilindamasis rankomis, o kai atsiranda moteris, ji pradeda šokinėti viršuje ir žemyn. Kad moteris galėtų sėdėti ant pasirinktos lizdo, vyriškis ją užsikabina su iš anksto sugautu gydymu.

Tai įdomu! Kepurėlio lizdas už medžio atrodo kaip sekli fossa arba išvalytas plotas, kuriame yra nuo 3 iki 7 margas kiaušinių (paprastai 4–6). Moterys sėdi tvirtai ant sankabų, palikdamos jas tik pavojuje: šiuo metu jie apjuosia per lizdą ir išskiria būdingą nerimą.

Stepių pūslelinė nori statyti lizdus nišose, molinių uolienų ir uolienų įtrūkimus, tarp akmenų arba kalvotose šlaituose. Kestrelių lizdai randami akmens pastatų griuvėsiuose (tarp stepių) ir betoninių sijų ertmėse, apimančiose vasaros galvijų stovyklas. Ispanijos gyventojai dažnai įrengia lizdus gyvenamuosiuose rajonuose, lipdami į nišas po stogu. Stepių puskojis formuoja kolonijas (nuo 2 iki 100 porų), tarp lizdų - nuo 1 iki 100 m. Atstumas tarp skirtingų kolonijų yra nuo 1 iki 20 km.

Gamtos priešai

Perkeliant viščiukus į mišką, medžioklė (kaip ir kiti kankalai) netrukdo pastatyti lizdą, užimdamas tuos, kuriuos palieka burbulai, varnos ir vergai. Šis paukščių trio laikomas natūraliais medžioklės priešais, o ne suaugusiems, bet sankaboms ir augantiems viščiukams.

Taip pat piliakalniai lizdai ir žmonės. Paskutinis - nenaudingas smalsumas. Prieš trisdešimt metų medžiotojų priekiniai akmenys nukrito, bet dabar jis retai pasitaiko. Tačiau Maltoje šaudymas buvo visiškai sunaikintas.

Gyventojų ir rūšių būklė

2000 m. Didžioji žvėriena pasirodė „Pasaulyje nykstantiems paukščiams“ daugiausia dėl dviejų rūšių, kurių egzistavimas yra grėsmingas. Šios rūšys (Seišeliai ir Mauricijaus žudynės) taip pat yra įtrauktos į IUCN raudonąjį sąrašą.

Mauricijus Kestrel, iš viso 400 žmonių (nuo 2012 m.), Laikomas Mauricijaus salos endemija ir yra pripažįstamas kaip nykstanti rūšis dėl neigiamos demografinės tendencijos. Seišelių tunelis taip pat klasifikuojamas kaip nykstanti rūšis. 800 paukščių gyventojų nenaudoja migracijos ir gyvena tik Seišelių salyne.

IUCN Raudonojoje knygoje įvertinamas stepių kankinių pasaulio gyventojų skaičius 61–76,1 tūkst. Asmenų (30,5–38 tūkst. Porų) ir priskiriamas „mažiausiai pažeidžiamumo“ statusas.

Tai įdomu! Priešingai nei praėjusio šimtmečio antroje pusėje pastebimas didelis nuosmukis, rūšys nustatė stabilumą ir netgi padidėjo kai kuriose jo dalyse. Tačiau Rusijos Raudonojoje knygoje stepių piliakalnis yra vadinamas nykstančiomis rūšimis.

Daugiausia rūšių yra bendroji gervė, kurios Europos gyventojai (pagal IUCN) svyruoja nuo 819 iki 1,21 mln. Paukščių (409–603 tūkst. Porų). Kadangi Europos gyventojai sudaro apie 19% viso pasaulio, visų gyventojų populiacija artėja prie 4,31–6,37 mln. Suaugusių paukščių.

Vakarų Afrikoje antropogeniniai veiksniai, lemiantys buveinių degradaciją, lėmė, kad ilgaplaukis išnyko:

  • masinis ganymas,
  • medienos kirtimas
  • didelių gaisrų
  • pesticidų naudojimą.

Gyvulininkystės praradimas Europoje taip pat susijęs su žemės ūkio intensyvinimu ir ypač su chloro ir kitų pesticidų naudojimu. Tuo tarpu vėžlys priklauso labiausiai naudingiems paukščiams: tose srityse, kuriose jis aktyviai naikina skėriukus, lauko peles ir žiurkėnus.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Drones For Kids Top Rated On Amazon (Kovo 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org