Paukščiai

Hoopoe: nepamirštamą išvaizdą turintis paukštis

Pin
Send
Share
Send
Send


Tikriausiai pirmieji įspūdžiai, kuriuos galima gauti susitikus su šiuo paukščių pasaulio atstovu - juokingo ir gražaus mišinio! Hoopoe - paukštis yra labai elegantiškas. Su ryškiomis spalvomis ir labai aiškiu juodos ir baltos spalvos sparno modeliu jis nustebins ne tik atsitiktinį stebėtoją, bet ir ornitologą.

Rūšis priklauso grobio šeimai, kuri plačiai paplitusi per paleearktiką, dažnai matoma Ispanijos ir Šiaurės Afrikos žmonių.

Aprašytos kelios vadinamosios genties rūšys:

  • Upupaindica, Indijos ir Ceilono gyventojas.
  • Upupalongirostrisas, kuris, matyt, yra Indochinese šalių forma.
  • Upupamarginata, būdinga Madagaskarui.
  • Upupaafricana arba nepilnametis, gyvenantis Pietų Afrikoje: į Zambezi į rytus ir vakarinėje Bengalijos pakrantėje.

Paprastai jie atrodo labai panašūs, turi mažų skirtumų.

Paukščių lankas: aprašymas

Paukščių dydis yra mažas. Jos korpusas retai pasiekia 30 cm ilgio, nes juoda juosta lengvai atpažįsta sparnų plunksnomis ir uodegomis, taip pat viršutine ir ilga plona snapelė, šiek tiek išlenkta. Galvos, kaklo ir krūtinės spalvos yra raudonos spalvos, pilvas yra šviesesnis. Kuo ryškiau spalvos paukštis, tuo vyresnis. Vyrai ir moterys yra beveik vienodi.

Šios rūšies vizitinė kortelė yra ilgas judantis tuftas ant galvos, susidedantis iš dviejų rausvų spalvų plunksnų su juodu kraštu. Iškraunant šį paukščių atstovą, jis atskleidžia ventiliatorių.

Dabar jūs žinote, kaip atrodo tarsi paukštis.

Skleiskite

Ši rūšis yra labai paplitusi Europoje (jos atstovai yra nuolatiniai gyventojai), taip pat Sibire, Azijoje ir Šiaurės Afrikoje. Taip pat randama Madagaskare ir Afrikoje į pietus nuo Sacharos.

Hoopoe - migruojantis paukštis. Gyvenimas vasarą, daugiausia Europoje ir Šiaurės Azijoje, rudenį šis paukštis paprastai skrenda į žiemą į pietus, į tropines zonas. Dažniausiai Hoopoe persikelia į Pusiaujo Afriką ir Indiją, nors ji kartais gyvena visus metus Kinijoje ir Šiaurės Rytų Afrikoje.

Paprastai paukštis yra ten, kur yra atvira teritorija, daug laiko praleidžiant pačioje vietoje. Žiedas turi gana silpnus sparnus, tačiau jis gali labai ilgai skristi, kaip rodo jo įprotis klajoti: paukštis dažnai būna labai toli nuo įprastų buveinių. Jo sugebėjimas skristi taip pat parodo, kad sėjamoji siekia greitai, ir jis greitai pakyla į aukščiausią aukštį ir dažnai palieka persekiojimą.

„Hoopoe“ - tai paukštis, kuris kiekvienais metais pasirodo konkrečioje Europos dalyje, dažniausiai pavasarį. Jis nėra prisitaikęs prie nelaisvės, todėl namų ūkiuose užregistruota labai mažai veisimo lankų atvejų.

Migracijos ypatybės

Žiedas, kurio nuotrauka yra straipsnyje, migruoja į šiaurines diapazono sritis. Migracija (daugelis iš jų vyksta naktį) vyksta visoje Europoje ir visoje Viduržemio jūroje, o galbūt ir visoje Sacharoje. Nors ornitologai nurodo, kad „juodojo žemyno“ paukščių populiacija migracijos požiūriu yra neveikli ištisus metus. Tikriausiai dauguma Europos migrantų žiemą į pietus nuo Sacharos, Indijoje, Turkmėnijoje ir Azerbaidžane.

Migracijos sezonų trukmė labai vėluojama. Rudens sklaidos laikotarpis apima laikotarpį nuo liepos vidurio iki spalio pabaigos arba net iki lapkričio pabaigos. Antrąjį rugpjūčio pusmetį žiedai pradeda skristi į pietus nuo Sacharos, tačiau dauguma paukščių atvyksta ten rugsėjo ir spalio mėn.

Grįžimo skrydžiai prasideda vasario pradžioje. Masių judėjimas vyksta nuo kovo vidurio iki balandžio ir baigiasi gegužės mėn.

Buveinės

Hoopoe - paukštis, pasirinkęs tokias buveines:

  • Wasteland.
  • Pievos ir ganyklos.
  • Miško stepės.
  • Savana.
  • Kalnų žemės.
  • Miško plotai.

Ant žemės turi būti augmenija, kad paukščiai galėtų lengvai gauti maisto. Taip pat turėtų būti „vertikaliai“, kur jie gali statyti savo lizdus, ​​pavyzdžiui, medžius, uolas, sienas ir šienas.

Žmonių padarytos natūralios buveinės pokyčiai lėmė tai, kad šie paukščiai taip pat paprastai gyvena:

  • Vynuogynai.
  • Daržovių sodai ir sodai.
  • Alyvmedžių giraitės.
  • Parkai ir namų sodai.

Įdomu tai, kad paukščių lankas, kurio buveinė dažniausiai yra lygumos, taip pat randama kalnuotose vietovėse iki dviejų tūkstančių metrų aukštyje, ir jis retai pakyla virš jo.

Ką valgo lankas?

Paukštis (paukščio nuotrauka rodo jo grožį) daugiausia maitina vabzdžius - muses, žąsinius, termitus, drugelius, skruzdes, nors ir vorai, kirminai ir lervos sudaro didelę jos dietos dalį. Jo mėgstamas maistas yra įvairių rūšių vabalai. Kai klaidos yra pakankamai didelės, paukštis, pirmiausia su snapu, sutriuškina juos į žemę ir tada jas valgo dalimis. Ji be jokių nereikalingų ceremonijų priverčia mažai klaidų.

Hoopoe dažniausiai renkasi tuos vabzdžius, kurie gyvena mėšle, dirvožemyje, puvimo medienoje. Plunksnos atstovas, turintis ilgą išlenktą snapą, lengvai ištraukia juos iš minkšto medžio ar žemės krūvos. Hoopoe - geras apetitas. Rudenį šie paukščiai gali tapti tokie riebalai, kad kai kurie gurmanai jiems atveria medžioklę. Beje, kai kuriose Pietų Europos šalyse XIX a. Kepsnys buvo laikomas išskirtiniu delikatesu.

Veisimas

Hoopoe yra monogaminis paukštis, nors pora yra tik vienas sezonas. Šie paukščiai taip pat yra teritoriniai, o vyrai dažnai reikalauja nuosavybės tam tikroje teritorijoje. Kovos ir kovos tarp varžovų vyrų (o kartais ir moterų) yra įprastos ir gali būti griežtos. Paukščiai stengsis nugalėti konkurentus su savo snapeliais.

Paprastai lankas organizuoja būstą skylėje, ant medžio ar tuščiavidurio. Lizdas turi siaurą įėjimą, gali būti nerašytas arba surenkamas iš įvairių atliekų, iš jo atsiranda nemalonus kvapas, kuris bijo priešus.

Už kiaušinių inkubaciją atsako tik moterys. Sankabos dydis priklauso nuo vietos: šiaurinio pusrutulio paukščiai daugiau kiaušinių nei pietiniame pusrutulyje, o aukštesnėse platumose esantys paukščiai turi didesnes sankas nei paukščiai arčiau pusiaujo. Centrinėje ir Šiaurės Europoje bei Azijoje sankabos dydis yra apie 12 kiaušinių, o tarp tropikų ir subtropikų sankaba paprastai yra nuo 4 iki 7 kiaušinių. Kiaušiniai dedami apvalūs ir pieniški-mėlyni, tačiau greitai nudažomi dėl nešvarumų lizde, kurių kiekvienas sveria 4-5 g, o sankabos keitimas galimas, jei pirmasis bandymas atgaminti nebuvo sėkmingas.

Inkubacinis laikotarpis prasideda, kai patelė užima pirmąjį kiaušinį ir trunka nuo 15 iki 18 dienų. Todėl viščiukai slepiasi asinchroniškai. Inkubacijos metu hoopo vyrai maitina moteris.

Nestlings plunksna su plunksnomis, o dienos metu atsiranda pirmosios tikrosios plunksnos, kurios vėliau auga. Vaikus pirmiausia maitina tėvas, o vėliau moterys įsijungia į vyrą, ieškodamos maisto. Jaunieji žiedai pakilo 26-29 dienas ir pasiliko su savo tėvais kitą savaitę po to, kai jie buvo apgaubti pilnavertėmis plunksnomis.

Apskritai, hoopoosų populiacija nėra laikoma dingsta Kai kuriais skaičiavimais, paukščių skaičius gamtoje skiriasi nuo 5 iki 10 milijonų asmenų. Kai kurie porūšiai sumažėja dėl jų buveinės ekosistemos sutrikimų ir brakonieriavimo. Europoje, nepaisant to, kad pagal ornitologų vertinimus yra 700 000 veisimo porų, pastaruoju metu gyventojų skaičius sumažėjo. Hoopoe yra pavojus Vokietijoje ir pažeidžiamiems kai kuriose kitose šalyse.

Mažiau ir rečiau šiauriniuose regionuose pasitaiko paukščių (paukščių). Raudonojoje daugelio Rusijos regionų knygoje (pavyzdžiui, Lipeckas, Maskva, Tveris, Novosibirskas) yra šio paukščio įrašai.

Įdomūs faktai

Mokslininkai kartą tikėjo, kad blogo kvapo iš lanko lizdo sukėlė maistas, kurį jis aptiko labai abejotinose vietose - mėšlo krūvose, puvimo medžių kamienuose. Tačiau neseniai ornitologai sužinojo, kad šį kvapą patys paukščiai skleidžia savigynai. Užpulti plėšrūną, suaugusieji paukščiai ir viščiukai sukuria slaptą kvapą. Šios išskyros, kurios kvepia (jei galiu pasakyti) puvimo mėsą, padengia plunksną, lizdą. Mokslininkai taip pat mano, kad paslaptis slopina parazitus ir veikia kaip antibakterinis agentas. Įdomu tai, kad migracijos metu paukščiai nebesuteikia.

„Hoopoe“ - tai paukštis, kuris dėl savo snapo struktūros negali pakelti maisto iš žemės, todėl jis valgo gana originaliu būdu: jis paima maistą su savo snapu, išmeta jį į orą, sugauna jį su atviru snapu ir jį nuryja. Kaip ir cirke!

Kartais per karštus mėnesius paukštis randamas Islandijoje. Bet ten ji niekada veislių.

Jei arklys pastebi grobio paukštį, jis tvirtai prispaudžiamas į žemę ir skleidžia sparnus, tampa nematomas iš oro.

Išvaizda

Užsakymo „Hornbirds“ ir „Khodod“ šeimos atstovai pasižymi juodos ir baltos spalvos sparnų ir uodegos plunksnų buvimu, ilgu ir gana plonu snapu, taip pat santykinai ilgu tuftu, esančiu galvos srityje. Kaklo, galvos ir krūtinės spalva, priklausomai nuo porūšio, gali svyruoti nuo rausvos atspalvio iki rusvai rudos spalvos.

Šios rūšies atstovai pasižymi gana plačiais ir apvaliais sparnais, labai būdingi spalvos su kontrastingais baltai geltonos ir juodos spalvos juostelėmis. Užpakalinė dalis yra vidutinė, juoda, viduryje plati balta juosta. Kūno pilvo sritis yra rausvai raudona, šonuose yra juodos išilginės juostelės.

Tai įdomu! Čečėnijoje ir Ingushuose pagonybės laikais lankai („tushol-cats“) buvo laikomi šventais paukščiais, simbolizuojančiais vaisingumo, pavasario ir vaisingo Tušolio deivę.

Galvos galvos krašte yra oranžinės raudonos spalvos, su juodų plunksnų viršūnėmis. Paprastai paukščio karkasas yra sudėtingas ir ilgis 5–10 cm, tačiau nusileidimo procese rinoceros ordino atstovai ir Udodovye grupės šeima ją ištirpina aukštyn ir su ventiliatoriumi. Suaugęs paukštis 4–5 cm ilgio, šiek tiek išlenktas.

Liežuvis, skirtingai nei daugelis kitų paukščių rūšių, labai sumažėja. Pėdų plotas yra švino pilka. Paukščių galūnės yra pakankamai stiprios su trumpais pliusais ir nelygiais nagais.

Gyvenimo būdas, elgesys

Žemės paviršiuje žiedas greitai ir gana greitai juda, kas primena paprastus varnėlius. Pirmaisiais staigaus nerimo požymiais, o taip pat ir tada, kai paukščiai visiškai negali pabėgti, toks plunksnas gali būti žemas, prilipęs prie žemės paviršiaus, sklindantis uodegą ir sparnus, taip pat pakėlęs savo snapą aukštyn.

Jų palikuonių inkubavimo etape ir viščiukų šėrimas, suaugusieji paukščiai ir kūdikiai gamina specifinį aliejų skystį, kurį išskiria alyvos liauka ir turintys aštrią, labai nemalonų kvapą. Tokio skysčio išsiskyrimas kartu su trąšomis yra tam tikros rūšies apsauginės konstrukcijos apsauga nuo mažo dydžio žemės paviršiaus plėšrūnų.

Būtent šis paukščio bruožas leido jai tapti labai „nesąžiningu“ žmogumi žmogaus akimis. Skrydžio metu lankai yra lėtai, sklindantys kaip drugeliai. Tačiau toks atstovo „Hornbirds“ ir „Udodovoe“ šeimos atstovas skrydžio metu yra gana manevringas, todėl plunksniniai plėšrūnai retai sugeba jį sugauti ore.

Seksualinis dimorizmas

Vyriškos lyties ir šios rūšies patelės iš esmės neturi reikšmingų skirtumų. Jauni paukščiai, priklausantys „Hornbirds“ ir „Udodovye“ šeimai, dažniausiai turi mažiau ryškių spalvų, pasižymi trumpesniu snapeliu ir sutrumpintu tuftu.

Lankstelių tipai

Yra keletas ordino Hornbirds ir Udodovye (Upupidae) šeimos atstovų porūšių:

  • Upupos epopų epopai arba bendrasis lankas, kuris yra nominacinis porūšis. Jis gyvena Eurazijoje iš Atlanto ir vakarinės dalies į Skandinavijos pusiasalį, pietiniuose ir centriniuose Rusijos regionuose, Artimuosiuose Rytuose, Irane ir Afganistane, Indijos šiaurės vakarinėje dalyje ir šiaurės vakarų Kinijoje, taip pat Kanarų salose ir Kanarų salose. Šiaurės Vakarų Afrika
  • porūšis „Upupa epops“ gyvena Egipte, Šiaurės Sudane ir Rytų Čade. Šiuo metu ji yra didžiausia porūšis, turi ilgesnį snapą, pilkos spalvos atspalvį ant viršutinės liemens ir siaurą pynimo juostą uodegos srityje,
  • „Upupa epops senegalensis“ arba Senegalo lankas gyvena Alžyro, sausos Afrikos juostos teritorijoje nuo Senegalo teritorijos į Somalį ir Etiopiją. Ši porūšis yra mažiausia forma, turinti santykinai trumpus sparnus ir didelę baltos spalvos dalį ant pirminių plunksnų plunksnų,
  • „Upupa epops waibeli“ porūšis yra tipiškas Ekvatorijos Afrikos gyventojas iš Kamerūno ir šiaurinio Zairo ir vakaruose iki Ugandos teritorijos. Rūšis yra labai dažnai rytinėje Šiaurės Kenijoje. Išvaizda panaši į U. e. senegalensis, bet tamsesni spalvas skiriasi,
  • „Upupa epops africana“ arba Afrikos lankas įsikuria Ekvatorijoje ir Pietų Afrikoje nuo centrinės Zairės dalies iki Kenijos centro. Šių porūšių atstovai turi tamsiai raudoną spalvą, be išorinių sparno pusių. Vyrams sparnuotieji sparnų sparnai išsiskiria balta baze,
  • „Upupa epops marginata“ arba „Madagaskaras“ yra Madagaskaro šiaurės, vakarų ir pietų paukščių atstovas. Tokio paukščio dydis yra žymiai didesnis nei ankstesnių porūšių, o taip pat išsiskiria tuo, kad ant sparnų yra siauresnė plunksna ir labai siauros baltos juostelės,
  • pogrupis „Upupa epops saturata“ gyvena Eurazijoje iš Rusijos pietinių ir centrinių regionų į rytinę Japonijos salų dalį, pietinę ir centrinę Kiniją. Šio vardinio porūšio dydis nėra per didelis. Pogrupių atstovai nugaroje yra šiek tiek pilkai slysti, o pilvelyje yra mažiau ryškiai rausvai atspalvio.
  • „Upupa epops ceylonensis“ porūšis gyvena Centrinės Azijos teritorijoje, pietinėje Pakistano dalyje ir šiaurinėje Indijos dalyje, Šri Lankoje. Šių porūšių atstovai yra mažesni, paprastai turi daugiau raudonos spalvos, o baltos spalvos ant karkaso galo visiškai nėra,
  • „Upupa epops longirostris“ porūšis gyvena Indijos valstijos Asom, Indochinos ir Bangladešo, Rytų ir Pietų Kinijos bei Malacca pusiasalio teritorijose. Paukštis yra didesnė nei nominacinė porūšis. Lyginant su U. e. „ceylonensis“ sparnuose yra šviesesnė spalva ir santykinai siauros baltos juostelės.

Tai įdomu! Seniausia išnykusi Messelirrisoridae šeima laikoma seniausia paukščių grupe, panaši į šiuolaikinius hoopoes.

Net sugauti suaugusiųjų lankai, galintys greitai priprasti prie asmens, o ne skristi nuo jo, bet jau visiškai plunksniuoti viščiukai įsitvirtina namuose.

Buveinė

Hoopoe yra senojo pasaulio paukštis. Eurazijos teritorijoje paukštis išplito, tačiau Vakarų ir šiaurinėse dalyse praktiškai nėra lizdų Britų salų, Skandinavijos, Beneliukso šalių, taip pat aukštų Alpių kalnų rajone. Baltijos šalyse ir Vokietijoje hodos yra įprastos sporadiškai. Europos dalyje genčių lizdai į pietus nuo Suomijos įlankos teritorijos, Novgorodo, Nižnij Novgorodo ir Jaroslavlio regionų, taip pat Baškortostano ir Tatarstano respublikos.

Vakarų Sibiro dalyje paukščiai pakyla iki 56 ° C. Achinskas ir Tomskas, rytinėje pakrantės dalyje, Baikal ežeras, Pietų-Miya trans-Baikal diapazonas ir Amūro upės baseinas. Kontinentinės Azijos teritorijos teritorijoje randama beveik visur, tačiau vengiama dykumų ir kietų miškų plotų. Taip pat yra Udodovo šeimos atstovai Taivane, Japonijos salose ir Šri Lankoje. Pietryčių dalyje jie įsikuria Malajų pusiasalyje. Yra retų migracijų į Sumatrą ir Kalimantano salą. Afrikoje pagrindinis asortimentas yra į pietus nuo Sacharos regiono, o Madagaskare gyvena labiau sausoje vakarinėje dalyje.

Paprastai hoopoes įsikuria lygumoje arba kalvotose vietose, kur pirmenybė teikiama atviriems kraštovaizdžiams, kai nėra didelės žolės, kartu su atskirų medžių ar mažų giraičių buvimu. Didžiausias gyventojų skaičius pasiekia sausus ir šiltus regionus. Šeimos atstovai aktyviai gyvena stepių griuvėsiuose ir pievose, apsigyvena prie krašto ar miško krašto, gyvena upių slėniuose ir papėdėse, krūmyninėse pakrantės kopose.

Dažnai Pododos randamos kraštovaizdžiuose, kuriuos naudoja žmonės, įskaitant įvairias ganyklas, vynuogynus ar vaisių plantacijas.. Kartais paukščiai pateikia gyvenvietes, kuriose jie maitina sąvartynuose esančias atliekas. Пернатые предпочитают избегать сырых и низинных участков, а для создания гнездовий используют дуплистые старые деревья, расщелины среди камней, норы в речных обрывах, термитники, а также углубления в каменных строениях. Активен удод исключительно в светлое время суток, а на ночлег отправляется в любые пригодные для таких целей убежища.

Рацион удода

Основа питания удода представлена преимущественно самыми разными мелкими по размерам беспозвоночными животными:

  • vabzdžių lervos ir kūdikiai, t
  • Gegužės vabalai,
  • mėšlo vabalai,
  • mertvoyedami
  • žolės,
  • drugeliai
  • stepių fillies,
  • skrenda
  • skruzdėlės
  • termitai
  • vorai
  • medienos utėlių
  • centipedes,
  • nedideli moliuskai.

Kartais suaugusieji lankai gali sugauti mažas varles, taip pat driežai ir netgi gyvates. Paukštis maitina tik ant žemės paviršiaus, ieško savo grobio tarp žemos žolės ar dirvožemio, kuris plinta nuo augmenijos. Pakankamai ilgos snapo savininkas dažnai renka mėšlą ir šiukšles, ieško maisto supuvę medieną arba daro žemes skyles žemėje.

Tai įdomu! Per daug dideli vabaliukai nuleidžiami ant žeme, suskirstyti į gana mažas dalis ir tada valgomi.

Gana dažnai ordino „Hornbirds“ ir „Udodovoe“ šeimos atstovai lydi gyvulius. Hoopo liežuvis yra trumpas, todėl šie paukščiai kartais tiesiog negali praryti grobio tiesiai iš žemės. Šiuo tikslu paukščiai mesti maistą į orą, tada sugauti ir nuryti.

Gamtos priešai

Hoopoe gąsdina priešus, greitai užsikabinęs prie sparnų, plintančių į žemės paviršių ir pakėldamas snapą. Tokioje padėtyje jie tampa panašūs į kažką visiškai nesuprantamo ir neįsivaizduojamo, taigi ir siaubingo ir visiškai nevalgomo.

Tai bus įdomu:

Gamtoje nėra per daug priešų - retas gyvūnas išdrįstų valgyti blogą kvapą ir nepatrauklią grobį. XIX a. Pabaigoje, Vokietijoje, buvo valgoma suaugusiųjų hoopoe ir viščiukų mėsa, kurios buvo „gana skanios“.

KAS EATS

Paprastai hoopoe ieško maisto ant žemės. Pievose, ganyklose arba vejos, kuriose yra plonas ir ilgas snapas, jis gauna vabzdžius ar jų lervas iš žemės. Šis paukštis mėgsta didelius lokius, sužvejoja vorus, kirminus, skorpionus ir net mažas driežai.

Kartais hoopoe sugaudo vabzdžius. Sugautas grobis, jis žudo, o tada mesti į viršų, sugauti ir nuryti. Žiemą užkandžiai valgo skruzdes ir termitus. Viščiukų pašarai yra maždaug tokie patys kaip suaugusių paukščių pašarai.

LIFESTYLE

Ypatingas briaunos bruožas yra karūnos krona. Kai šis paukštis bijo ar nervuoja apie kažką, jis kelia savo kirpčiukus. Be to, lankelis pakelia sprogimo momentą, kai jis sėdi ant žemės ar šakos. Lėktuvo skrydžio metu lengva atpažinti ne tik kontrastingą plunksną, bet ir ypatingą banguotą skrydį, lėtą, pertraukų sparnus. Iš pirmo žvilgsnio žiedą galima supainioti su dideliu drugeliu, jis atrodo lėtas ir neveiksmingas, tačiau iš tikrųjų šis paukštis skrenda labai greitai ir greitai. Iš plėšrūnų blauzdos bėga, plaukioja į viršų - šiuo atveju plėšrūnas negali užpuolti iš viršaus ir paimti jį su savo nagais. Henshocksas skrenda iš savo lizdų rugpjūčio arba rugsėjo mėn., O žiemą keliaudamas į Afriką ir į pietus nuo Sacharos esančias Afrikos šalis, o kartais į Viduržemio jūros pakrantę. Paukščiai grįžta į savo lizdą balandžio mėnesį, kai šiauriniuose regionuose oras yra pakankamai šiltas.

Dauginti

Žiedai yra monogaminiai paukščiai - jie sukuria poras gyvenimui ir grįžta į tas pačias lizdus. Dabartiniai vyrai dainuoja santuokos dainą, slepiasi tarp retų augalų. Jis sulaikė savo snapą, pakabino plunksnas aplink kaklą, karštai pakelia jo puokštę ir stengiasi pritraukti savo partnerio dėmesį. Po poravimosi, lizdą turinti lizdas be pakratų, esančio senojo medžio tuščiaviduryje, yra nuo 5 iki 8 kiaušinių.

Dažnai, kaip lizdas, žiedai sienose naudoja skyles, tarp akmenų arba šakų krūva. Kartais paukščiai sujungia tuščiavidurį žolės ar samanų peilius, tačiau dažniausiai lizde nėra. Kiaušiniai hoopoe matte balta su pilkšva, melsva ir okherous danga. Moteris inkubuoja juos 15-16 dienų, tuo metu vyrai atneša savo maistą. „Nestlings“ liukas su kelių dienų pertrauka. Jie jau yra padengti. Iš pradžių moterys juos sušildo, o vyras atneša jiems maistą. Vėliau, kai kūdikiams bus pirmosios plunksnos, tėvai skrenda kartu maistui.

Keturių savaičių amžiaus viščiukai jau išeina iš lizdo. Šalia hoopo lizdų yra nemalonus kvapas. Tai yra „cheminė apsauga“. Žiedai turi ypatingą liauką, kuri sukuria aštrų kvapą, kuris gąsdina priešus. Moterys ir viščiukai gali „šaudyti“ priešo šarminiame išmatose su stipriu kvapu.

Įdomūs faktai, informacija.

  • Jaunasis lankas turi labai veiksmingą ginklą. Kai priešas patenka į tuščiavidurį, o viščiukai yra pavojuje, jie išskiria medžiagą, kurios kvapas yra nemalonus iš naftos liaukų, kuris yra atleistas iš užpuoliko. Šis kvapas pašalina priešą ir taupo viščiukų gyvenimą. Dėl šio gebėjimo „hoopoe“ vadinama „stinkingomis gervėmis“.
  • Vienoje senovės legendoje sakoma, kad kartais žiedas turėjo aukso puodą. Žmonės nuolat persekiojo paukščius dėl tauriųjų metalų. Paukščiai paprašė pagalbos iš karaliaus Saliamono, kuris vietoj aukso vainiko davė jiems plunksnų ornamentą.
  • Senovės Egipte buvo labai vertinamas lankas. Yra net hieroglifas, vaizduojantis lanko galvą su pakeltu tuftu ant vainiko.
  • Vasarą Hoopoe buvo matomas toli į šiaurę, net ir Islandijoje. Tačiau šis paukštis negali užsikabinti tokiose šaltose vietose.
  • Apykaklė, kurią grobio paukštis randamas atviroje vietoje, išsaugomas gudru būdu. Jis spaudžiamas į žemę, labai plačiai atveria sparnus ir uodegų plunksnas, o snapas pakyla. Tada iš viršaus matomi tik kontrastingi modeliai ant sparnų, dėl kurių lankas praktiškai susijungia su aplinka, o plėšrūnas to nepastebi.

CHARAKTERISTIKOS PAVIRŠIAUS SAVYBĖS. PAVIRŠIŲ APRAŠYMAS

Vadovas: mažas, šviesiai oranžinis, ilgas, plonas, šiek tiek išlenktas snapas. Tipiškas paukščio bruožas yra ventiliatoriaus formos tuftas ant ilgų plunksnų su juodais antgaliais vainiko. Tufas yra nepastebimas, jis pakyla tik nusileidžiant arba kai lankas sukelia kažką pikto.

Sparnai: platus ir apvalus, su aiškiomis juodomis ir balta juostelėmis, kurios labai aiškiai matomos skrydžio metu.

Uodega: pakilo, su tokiomis pačiomis juodos ir baltos spalvos juostelėmis kaip ir sparnuose.

Pilvas: oranžinė ruda.

Kojos: gana trumpas, tinkamas važiuoti po žeme (su juo nuolatos sukasi galvą).

Kiaušiniai: šviesiai alyvuogių su gelsva, pilkšva arba žalsva atspalviu. Moteris yra 5-8, kartais net 12 kiaušinių.


- Buveinių buveinė

Kur jis gyvena

Kai kuriose vietose arklys yra migruojantis paukštis. Jis lizdas beveik visoje Europoje, išskyrus Skandinaviją. Kartais Hoopoe pasirodo Pietų Anglijoje. Paukštis gyvena daugelyje Afrikos, Indijos ir Pietų Azijos dalių per metus.

APSAUGA IR PRIEŽIŪRA

Nepaisant to, kad Centrinėje Europoje sumažėjo lankų skaičius, šiandien šios rūšies išsaugojimui netaikomos jokios apsaugos priemonės.

Hoopoe. Potatuyka. Brateevogrado paukščiai. Vaizdo įrašas (00:00:33)

Maskvoje medžių veisimas nėra nustatytas miško biotopuose, o Marino filtravimo laukuose, netoli Marino smėlio bazės netoli Maskvos upės. Tai buvo 1996 metais. Po dešimties metų „Hoopoe“ pradėjo atsirasti tankiuose Mariino krantinės pabaigoje.
Žiedai įrengia lizdus po laikinųjų pastatų ir kitų prieglaudų stogu, o maistui jie skrenda į kaimyninius sodus į Maryino ir per Maskvos upę į Brateevską, kur taip pat yra daug sodų.
Jie taip pat stebimi pavasarį skrendant Brateevskaya ir Mariinskio potvynių lygumais.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Documentary Birds Return of the Hoopoe - The Secrets of Nature (Kovo 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org