Paukščiai

Flycatcher - paukščių paukštis

Pin
Send
Share
Send
Send


Paukščių skraidyklės paukštis priklauso „Flycatcher“ šeimai. Vidurio Europos teritorijoje šios šeimos atstovai gyvena mažai. Išvaizda, šis paukštis yra nepastebimas, mažas. Tai mažesnis nei žvirblis. Nepaisant to, paukštis duoda daug naudos žmonėms, naikindamas kenksmingus vabzdžius. Lotynų kalba rūšies pavadinimas skamba kaip Ficedula hypoleuca.

„Flycatcher“, šalia snapo pagrindo, yra šerių, kurie atlieka prisilietimo funkciją. Akys yra tamsios, apvalios. Ant viršūnės yra nukreiptas snapas, bet pagrindas yra platus. Dėl to, kad paukštis turi gana ilgus sparnus, jis gali greitai skristi. Viršutinėje kėbulo dalyje, ant sparnų ir galvos slyvų spalva yra juoda. Ant pilvo, iš dalies dėl sparnų, uodegos ir ant kaktos baltos spalvos. Šio paukščio kojos yra plonos, pilkos.

Dideliame tanklaivyje uodegos uodegos yra gana trumpos. Valtys su 4 pirštais. Trys yra nukreipti į priekį, o vienas - atgal. Jie auga aštriais nagais. Šio paukščio kūno ilgis yra tik apie 12 cm, sparnų ilgis - 22 cm.

Buveinė

Ši rūšis susijusi su tipiniais migruojančiais paukščiais. Jų lizdus galima rasti visoje Europoje. Jie negyvena tik šios pasaulio dalies pietuose. Galite susitikti su paukščiu Vakarų Sibire ir šiaurės vakarų Afrikoje. Jie gyvena beveik visur, kur yra aukšti medžiai. Skraidyklę galite pamatyti spygliuočių, lapuočių, mišriuose miškuose. Kartais jie apsigyvena soduose ir giraičių, netgi apleistuose miestuose ar kapinėse. Paukštis mėgsta žiemą tropiniuose miškuose.

Veisimas

Vyrai sugrįžta iš žiemojimo vietų keletą dienų anksčiau nei moterys. Vienas vyras dažniausiai užima 2-3 sklypus, kur randasi įvairių tuščiavidurių ar paukščių namų. Mylėjo sklypą, paukštis garsiai dainuoja, pranešdamas savo kaimynams, kad teritorija jau užimta. Dainavimas traukia moteris. Jie pasirenka partnerius sau, kai tik grįžta iš karštos Afrikos. Vienas vyras gali vienu metu pritraukti kelių moterų dėmesį. Kiekvienas iš jų randamas vyrų.

Kai atsiranda palikuonys, vyrai padeda tik vienai iš moterų rūpintis ja. Dažniausiai tai pirmas iš visų, kuris skrido į pokalbį. Savo ruožtu visos kitos moterys taip pat reaguoja į kitų vyrų raginimą. Todėl labai dažnai tai, kad tos pačios sankabos viščiukai turi skirtingus tėvus. Kai tik moterys stato lizdą, ji iš karto nustato savo kiaušinius. Tai vyksta gegužės mėn. Kiaušinių skaičius svyruoja nuo 4 iki 7. Jie yra melsvai žalia spalva. Inkubacijoje dalyvauja tik moterys. Šis laikotarpis trunka apie 2 savaites. Ir vyrai per šį laikotarpį atneša maistą jai. Tėvai maitina viščiukus su vikšrais ir įvairiais mažais vabzdžiais.

Gyvenimo būdas

Kai paukštis gyvena lizdinėse vietose, jis nenukrenta nuo savo vietos, bet medžioja netoliese. Kai viščiukai auga ir stovi ant sparno, skrajutės susiburia į pulkus, kad išvengtų žiemos. Ten jie laikomi pakuotėse, kartu jie ieško maisto ir praleidžia naktį medžiuose.

Pagrindinė paukščių mityba plaukioja nuo vabzdžių. Kartais gali valgyti ir voras. Jie medžioja dažniau, gaudydami grobį. Ji suranda patogią vietą, kurioje galite saugiai ieškoti grobio. Visi rajonai turėtų būti matomi iš šios ešerės. Kai tik iš prieglaudos prieplauka pamatys grobį, ji nedelsiant nužudo ir skrenda. Vabzdžiai, kuriuos ji patraukia ant savo stiprios ir atkaklios snapo.

Kadangi paukščių sparnai yra gana ilgi ir siauri, jie gali greitai skristi ir atlikti įvairius manevrus. Kartais jis trumpą laiką gali pakilti ore, kad sugriebtų grobį tiesiai nuo lapų, kaip tai daro hummingbirds.

Kartais jos medžioklė yra kitokia. Ji sėdi ant šakos medžio karūnoje ir žiūri į vikšrus, pakabindama savo uodegą. Kai skraidiklis pastebėjo nukentėjusįjį, ji tikrai ją sugautų. Kartais ji ieško vabzdžių ant žemės.

Susijusios rūšys

„Flycatcher“ šeimai priklauso 275 paukščių rūšys. Visi jie yra mažo dydžio ir gyvena Eurazijos ir Afrikos teritorijoje. Jų maistas susideda iš įvairių vabzdžių ir vorų. Kai kurios šeimai priklausančios rūšys yra labai ryškios. Tai reiškia subtropikų ir tropikų rūšis. Ir tie, kurie gyvena vidutinio klimato zonose, yra migruojantys. Jie lizdo šiaurinėse teritorijose ir skrenda į šiltą šalį žiemoti. Jie gyvena bet kokio tipo miškuose. Be to, jie gali būti matomi mieste, pavyzdžiui, sode ar sode.

Įdomūs faktai

  • Flycatchers atneša žmogui daug gerų rezultatų. Galų gale, jie sunaikina daug kenksmingų vabzdžių, įskaitant tuos, kurie kenkia miškams. Todėl ši rūšis yra saugoma kai kuriose šalyse.
  • Kai kurios šiai šeimai priklausančios rūšys gyvena kalnuose. Oranžinė-kaklelinė skraidyklė Himalajuose gyvena iki 4 tūkst. Metrų aukštyje. Ji medžioja krūmynuose, plaukdama į viršutines miškų ribas.
  • Tarp visų skraidyklių yra rūšių, kurios išnyksta. Tai taikoma toms rūšims, kurios užima nedidelį plotą. Tarp jų yra džiunglių skrajutė. Šį vaizdą galima rasti tik apie. Negros. Čia rūšiai gresia išnykimas, nes saloje miškai smarkiai sumažinami. Jei gamtos sunaikinimas šioje saloje nesibaigia, vaizdas visiškai išnyks. Galų gale, niekur kitur pasaulyje negalite rasti tokio paukščio.
  • Daugelis skruzdėlių šeimos rūšių stato lizdus dubenyje. Jie turi juos ant medžio ar tankių krūmų. Kartais lizdą galima rasti plyšusioje apleisto namo sienoje. Tarp jų yra rūšių, kurios du sezonus duoda palikuonis.
  • Flycatchers tipai

    Šie paukščiai priklauso „Sparks“ grupei ir sudaro iki 300 rūšių visame pasaulyje, iš kurių tik penkiolika yra Rusijoje. Dažniausiai yra mažas skrajutė, pilka ir grūstuvas. Tai migruojantys paukščiai, kurie žiemą praleidžia Afrikoje ir Pietų Azijoje.

    Maži paukščiai, kurių svoris neviršija 25 gramų, dažniausiai skiriasi nuo slyvų spalvos. Visuose skrajutėse yra platus snapas, ant kurio gerai išsiskiria apatinio snapo keteros. Elastiniai šeriai yra šalia snapo pagrindo ir išilgai kraštų, padengiant kai kurių rūšių šnerves. Jie padeda paukščiams sugauti vabzdžius. Sparnai yra gana siauri, bet gana ilgi.

    Pilka skrajutė

    Šie paukščiai skiriasi nuo savo giminaičių, kurių spalva yra kuklesnė, o viršutinė kūno dalis yra pilkšvai ruda, o apatinė yra šviesiai pilka su mažais pleistrais. Pilkasis skraidiklis yra gana mažas paukštis, retai didesnis nei žvirblis. Jų giedojimas gali būti girdimas labai retai, labai paprasta, kaip pats paukštis.

    Sėdi ant kranto vertikaliai, dažnai nuleidžiant savo sparnus, tarsi jis ketina pakilti, ir budriai stebi netoliese esančius vabzdžius. Išsiplėšęs iš vietos, ji tęsia savo grobį ore.

    Jis lizdas daugiausia miškuose, ypač ten, kur yra daug nugaišusių medžių ir skaldytų medžių, pirmenybę teikiant saulėtiems kraštams ir glades. Šis paukštis nėra skirtingas slaptas, ir gana dažnai jis randamas parkuose, aikštėse, šalia kaimo namų. Mažai svarbi nedidelė išvaizda leidžia šiems paukščiams likti nepastebėti ir saugiai pakelti palikuonis beveik šalia žmogaus gyvenamosios vietos.

    Pilkasis skraidiklis yra paukštis, kuris gana vėlai pradeda statyti lizdą, nes jis skrenda tik iki gegužės vidurio. Statyboje užsiima tik moterys, naudojančios augalinius pluoštus, šiaudus ir sausą žolę. Lizdas lizde, paprastai, yra labai ribotas ir susideda iš plunksnų ir vilnos. Birželio mėnesį atsiranda sankaba, susidedanti iš 4–6 žalsvų kiaušinių, padengtų taškeliais.

    Mažas skraidyklė

    Paukštis labai panašus į žavesį, išskyrus baltas dėmeles ant uodegos, gerai matomas skrydžio metu. Palyginti su pilka skrajutė ir grūstuvas, pagrindinis bruožas yra imbiero vietoje ant krūtinės, ypač didelis ir ryškus suaugusiems vyrams. Na ir, žinoma, daug mažesnių dydžių - šio paukščio kūnas neviršija 10 cm ilgio, o jo svoris - tik 11 gramų.

    Dainuojant mažą skrajutę sunku painioti su kitų paukščių balsais. Jos nerimas švilpimas yra liūdnas ir net liūdnas. Jis lizdas daugiausia tamsesniuose didelio augimo miškuose, paprastai eglės ar eglės lapuose, kur yra daugiau kurčiųjų tankių. Nepaisant mažo dydžio, paukštis užima daug didesnę nei kitų rūšių skruzdėlių lizdą, paprastai apie 300 metrų.

    Kartą per metus moterys nuo keturių iki šešių baltų kiaušinių į mažas rūdias dėmeles, iš kurių po 14 dienų atsiranda pilkai padengti viščiukai. Stiprėjantys ir nuimę iš lizdo jie vis dar yra netoliese. Mažas skraidiklis yra retiausias visų pirmiau išvardytų rūšių paukštis.

    Buveinės

    Flycatchers yra visoje Europoje, taip pat Uralo, Sibire, Kaukaze, Pietų ir Vidurinėje Azijoje bei Afrikoje. Visur (išskyrus pietus esančius diapazonus) šie paukščiai yra migruojantys. Rugpjūčio arba rugsėjo mėn. Jie atsikėlė už žiemą Afrikoje, Sirijoje, Irake, Jordanijoje, Pakistane ir Indijoje.

    Skraidyklių buveinės yra miško kraštai, žemas miškas, užaugę krūmai.

    „Flycatchers“ maisto sudėtis priklauso nuo daugelio sąlygų: būtent oras ir paros laikas, šviesa, ty viskas, kas daro poveikį vabzdžių veiklai. Paprastai švariomis, šiltomis dienomis pagrindinis skrudintuvų maistas yra musės, skruzdėlės ir drakonai. Lietingu oru maistą naudoja medžiai, lervos, vabalai ir vorai, slepiasi ant medžių šakų ir lapų.

    Elgesio funkcijos

    Vabzdžių medžioklė sukelia šiuos paukščius. Jau ilgą laiką skruzdė gali sėdėti dar paslėptuose filialuose, staigiai skrendant po plaukiojančiu vabzdžiu, užsikabinęs jį skristi, tada grįžta į savo vietą.

    Lizdų metu vyrai labai pavydžiai saugo savo teritoriją, garsiai dainuoja, pritraukia moterį. Lizdų statybą paprastai atlieka abu tėvai, išskyrus pilką skrajutę (paukštis, kurio aprašymas pateikiamas aukščiau).

    Iki 500 kartų per dieną pora „flycatchers“ turi skristi į lizdą su maistu savo snapeliu, kad galėtų maitinti savo viščiukus. Per visą šėrimo laikotarpį, kuris trunka vidutiniškai dvi savaites, skruzdėlės užmuša iki pusantro milijono vabzdžių. Pagal svorį tai yra apie 1,5 kilogramo. Neabejotina, kokią naudą šaudyklė atneša naikindama vabzdžius.

    Flycatcher Small: išorinės funkcijos

    Mažasis pilkasis paukštis priklauso pasažų tvarkai, šeimai Flycatchers. Jo dydis yra mažas (ne daugiau kaip 12 cm), plunksnos yra gana nuobodu, o tai yra pranašumas nei trūkumas: grobio paukščiams tai nėra lengva pamatyti.

    Mažame skraidytuve yra plonas, šiek tiek pailgas, ovalus kūnas. Uodega yra plona ir ilga. Galva yra didelė su didelėmis tamsiomis akimis. Juodas snapas yra vidutinio dydžio. Pėdos yra tamsios su trumpais nagais. Mažas skraidiklis, kurio balsas yra gana garsus, daro gana originalius garsus. Šio paukščio daina susideda iš dviejų ar trijų pasikartojančių „cirko“ ir keturių ar penkių švilpimo garsų, kurie turi mažesnį toną. Ši paprasta melodija nesimaišo su kitų paukščių balsais, ji yra ilga ir lengva prisiminti.

    Vyrų spalva

    Suaugusiems vyrams galvos ir viršutinės kaklo pusės yra rusvai pilkos arba tamsiai pilkos spalvos. Nadhvoste ir atgal pilkšvai rudos spalvos. Viršutinės uodegos plunksninės spalvos. Nedidelis Europos porūšis turi didelį ryškiai raudonos arba ochros spalvos tašką ant krūtinės, kaklo ir viršutinės krūtinės. Vietos spalvos intensyvumas ir dydis priklauso nuo paukščio amžiaus. Didesnis ir ryškesnis yra seni vyrai.

    Iš kaklo pilka spalva tęsiasi iki krūtinės šonų ir apačioje yra raudona dėmė. Apatinė krūtinės dalis ir apatinės uodegos uodegos, pilvo - baltos spalvos. Apatiniai dangtelio sparnai yra nuo baltos iki šviesios ochros. Viršutinis ir sparno sparnai yra rudi. Centriniai vairuotojai yra juodi, kiti - dviem spalvomis: baltuose ir juoduose pagrinduose. Snapas yra rudai rudos spalvos, šiek tiek lengvesnis apatinės dalies apačioje. Kojos yra rudos ir juodos. Akies rainelė yra ruda.

    Kaip moterys nudažytos?

    Suaugusiajai moteriai viršutiniame liemenyje yra pilkšvai rudos arba rusvai rudos spalvos. Vairavimo ir viršutinės uodegos uodegos yra tos pačios spalvos kaip ir vyrai. Galvos šoninės pusės yra šiek tiek lengvesnės už viršų. Kūno apačia yra balta, su šviesiu okkerio atspalviu. Ant uodegos apatinės dangos yra baltos. Viršutinė danga ir sparnų sparnai yra rudi, turi nedidelį rudos mišinį.

    Mažas skrajutė, visiškai apsirūpinanti maistu. Anot ornitologų, šie kūdikiai valgo viską, kas gali tilpti į miniatiūrinę snapą. Valgyti mažą skrajutę didžiąja dalimi priklauso nuo oro sąlygų: švelnioje aiškioje dienoje šie paukščiai gaudo muses, mažus drugelius, drakonus. Skraidyklė nepriims arklių, skrendančių į medžioklės plotą.

    Blogais orais, kai neįmanoma skristi, paukštis valgo vikšrus, mažas klaidas ir kitus vabzdžius, kurie medžių lapuose slepiasi nuo lietaus. Mūsų herojė taip pat saugo nuo lietaus. Flycatchers medžioja beveik visus vabzdžius, kurie yra ore, ir šliaužiančios rūšys jų nepaiso.

    Įdomu tai, kad skrajutė gali nelygiai pakelti savo lapus su savo snapu, ir pagal jį ji tikrai ras maisto. Tai gali būti vorai, skruzdėlės, mažos klaidos ir pan.

    Lizdų konstrukcija

    Įdomu tai, kad skrajutės (moters) lizdas aprūpina tik savo natūralias medžiagas. Ji švelniai išpjauna ją iš samanų, plonų žolės kotelių, medienos pluoštų, paukščių pūkų. Už jos ribų paukštis kartais pergauna jį kerpėmis ir plonomis šakelėmis.

    Padėklo viduje išklotos samanos, plaukams panašios antenos, naudojami nedidelis kiekis arklių. Atviras lizdas (ne tuščiaviduris) paprastai būna mažo dubenėlį. Skersmenyje jis neviršija 50 mm, gylis - 45 mm. Sunku rasti mažo skruzdėlio lizdą, nes jis yra gerai užmaskuotas, o paukščiai yra labai atsargūs ir laikomi viršutinėse medžių šakose.

    Viščiukų išvaizda

    Birželio mėnesį lizduose atsiranda kiaušiniai, kurie paprastai yra ne daugiau kaip šeši. Korpusas yra nudažytas mėlynos spalvos tamsoje atspalviu. Moterys inkubuoja pačius kiaušinius dvi savaites. Kiaušinių dydis yra 19 x 14 mm. Pavojus, paukščiai, turintys nemalonų šauksmą, skrenda aplink lizdą, kartais jie netgi gali imituoti užpuolimą prieš nekviestą svečių, kuris bando apžiūrėti lizdą, skristi į jį, pasukdamas jį į veidą.

    Abu tėvai maitina viščiukus. Palikuonys auga labai greitai, o iki vieno mėnesio amžiaus jie tampa nepriklausomi. Ir tėvai per šį laiką turi laiko antrajam klojimui.

    Viščiukai: plunksnos

    Pirmasis viščiukų plunksnas yra rusvai rudos spalvos, su plunksnomis ant plunksnų. Gerklės, gerklės ir viršutinės krūtys yra šviesiai ūgliai su rausvai rudos spalvos raumu. Jo intensyvumas mažėja viršutinėje pilvo dalyje. Datos apačioje visiškai nėra.

    Apatinės uodegos uodegos yra baltos. Pirmasis jaunų paukščių apranga (žiemą) yra labai panaši į suaugusių moterų spalvą. Tačiau viršutiniame ir viršutiniame dangtyje yra mažiau ryškių. Jaunųjų paukščių lizdų pasikeitimas nuo ankstyvųjų jauniklių prasideda birželio viduryje. Tokia dalinė įtampa apima beveik visą nedidelį plunksną, išskyrus išorinį viršutinį nepermatomą ir antrinį smagratį.

    Vėlyvųjų jauniklių palikuonyse pirmasis šuolis paprastai baigiasi rugpjūčio pabaigoje - rugsėjo pradžioje. Žiemojimo laikotarpiais tik retais pirmuosius metus ant gerklės atsiranda atskiros raudonos plunksnos. Suaugusieji sulaiko du kartus per metus: visiškai priešlaikinį laikotarpį žiemojimo vietose ir po vedybų metu esančius lizdus.

    Išvaizda Ptahi

    Didelio tanklaivio kūno dydis yra apie 13 cm ilgio. Ptah plinta savo sparnus, jų span yra 22 - 24 cm. Didelio tankio sviediklis sveria maždaug 19-20 gramų.

    Lėktuvas (lat. Ficedula hypoleuca)

    Moterys ir vyrai skiriasi nuo slyvų spalvos. Vyrai turi juodą nugarą, jų sparnai taip pat yra juodi ir papuošti baltomis juostelėmis. Vyrų pilvo dalis yra balta. Moterys nėra tokios kontrastingos spalvos. Be to, plunksnos yra dažytos pilkai rudos spalvos atspalviu, pilvo dalis yra baltos spalvos. Ant krūtinės - okkerio dangos.

    Skraidyklė rengia lizdą.

    Akys, kojos ir snapelė dygliuotuose dažuose yra dažytos tamsiomis spalvomis. Pažymėtina, kad visų jaunų žmonių plunksnų spalvos yra tokios pat, kaip ir moterims, o tik su brendimu keičiasi spalva.

    Klausykitės nuotykių skraidytojo balso

    Didelio tankio tanklaivis yra labai judrus ptah, jis labai sparčiai praleidžia šakas. Šis paukštis yra labai aktyvus, jis praktiškai sėdi ir gali praleisti visą dieną. Ir kai tik ji nesijaučia?

    Tačiau yra jėga, kuri gali sukietėti ir tapti liūdna - tai nuobodu oras. Kai gatvė yra niūrus ir nėra saulės, siaurėjanti skraidyklė tyliai sėdi ant šakos ir vargu ar juda.

    Kas valgo mažai dainuojančio skraidytojo

    Главной пищей для этих пернатых считаются насекомые. Мухоловка-пеструшка ест личинок пилильщиков, личинок божьих коровок, мух, гусениц, пауков, цикад.

    Насекомые составляют основу рациона мухоловок пеструшек.

    Кроме того, эта птаха питается плодами фруктовых и ягодных растений.

    Выведение потомства у мухоловки-пеструшки

    Прилетев из теплых краев, птички приступают к строительству гнезда. Paprastai šis procesas trunka nuo 3 iki 10 dienų. Paprastai kiaušiniai dedami gegužės mėn. Viena moteris gali atidėti apie 5–8 vnt. Perinti skirti kiaušiniai trunka maždaug dvi savaites. Visą šį laiką „šeimos tėvas“ rūpestingai rūpinasi moterimi, savo maistą nukreipdama tiesiai į lizdą.

    Kenkėjai patenka į viščiukus.

    Apie 2–2 savaites pasauliui gyvenantys viščiukai gyvena lizde, po to palaipsniui pradeda savarankišką veiklą. Tačiau jų vaikų tėvai dar nėra toli. Net per savaitę jie prižiūri ir maitina juos.

    Didelio tanklaiviai gyvena gamtoje apie 9 metus.

    Žiūrėti vaizdo įrašą: Paukščiai (Rugpjūtis 2020).

    Загрузка...

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org