Paukščiai

Waxwing - paukštis su kojine ant galvos

Pin
Send
Share
Send
Send


„Waxwing“ (Bombuse) - tai paukščių, priklausančių monotipinei vaškinių (Bombillidae) šeimai, paukštis, kuriame yra trys rūšys. Prieš kurį laiką, rusvos spalvos, priklausė „Silk waxwings“ pogrupiui, bet dabar jos yra atskiros „Ptiloganatidae“ šeimos atstovai.

Straipsnio turinys:

„Waxwing“ aprašymas

Waxwings - paukščiai yra mažo dydžio, tačiau turi gana ryškią ir pastebimą spalvą. Iki šiol žinomos ir aprašytos devynios rūšys, sudarančios porų šeimų: šilkiniai vaškiniai ir vaškiniai. Anksčiau visos devynios rūšys buvo tos pačios šeimos atstovai. Visi žvirbždės rūšies paukščiai ir Sviristelle šeima turi labai būdingą ir patrauklią išvaizdą, tačiau seksualinis dimorfizmas tokiuose paukščiuose nėra aiškiai išreikštas.

Vaškinės dainavimas panašus į „sweri-ri-ri-ri“ arba „sviriri-sviriri“ nykstančią žiedinę trilę, kuri labai panaši į fleito garsą, sukėlusį tokį neįprastą rūšies pavadinimą. Monotipinio karšto vaško šeimos atstovų skrydis yra pastovus ir gana greitas.

Išvaizda

Suaugusio žmogaus kūno ilgis yra ne didesnis kaip 18-23 cm, vidutinis svoris yra nuo 55 iki 68 gramų. Vaškuose yra gerai paženklintas tuftas ant galvos. Spalva yra rausvai pilka, juodos spalvos sparnai, geltonos ir baltos juostelės. Užpakalinė dalis, gerklės sritis ir juosta per akis patenka į juodą spalvą. Ant antrinių sparnų plunksnų antgalių atsiranda mažų ryškių raudonų plokščių, kurios aiškiai atskiriamos tik atidžiai išnagrinėjus. Už uodegos krašto yra labai pastebima geltona juostelė, o ant sparno yra siaura baltos spalvos juostelė.

Skirtingi tipai turi tam tikrą išorinį skirtumą. „Amur“ arba japonų vaškinė (Bombils jaronis) yra nedidelis, 15-16 cm ilgio karkasas, kuriame yra raudonieji vairo plunksnų antgaliai ir raudoni sparnai. Amerikietiškas ar kedro vaškavimas (Bombilla cedr Forum) yra mažiau ryškus ir pastebimas, o įprasta vaškinė (Bombillа gаrrulus) pasižymi švelniu, šilkiniu, dažniausiai rudos spalvos, su juodais ir geltonais ženklais.

Tai įdomu! Jaunuoliai iki pirmojo kritimo rudenį yra rusvai pilkos spalvos, su rudai baltu pilvu, o viščiukų aprangai būdingas kaštonų sutvirtinimas ir geltona spalva ant uodegos ir sparnų.

Paukštis yra gana trumpas ir santykinai platus, panašus į skraistės snapelį, su tiesiu apatiniu apatiniu ir šiek tiek išlenktu viršūniu virš snapo. Paukščių kojos yra stiprios, turinčios išlenktas nagas, kurios yra gerai pritaikytos šakoms įveikti, bet ne greitam judėjimui. Užpakalinė dalis yra trumpa. Yra vienodos uodegos plunksnos. Paukščių sparnai yra gana ilgi, o viršūnę sudaro trečias plunksnas ir pradinis pirmasis plunksnas.

Gyvenimo pobūdis ir gyvenimo būdas

Waxwing daugeliu atvejų yra labai sėdimas paukštis, tačiau aktyvios reprodukcijos laikotarpiu rūšies atstovai nori laikytis didelių pulkų, kurie intensyviai klajoja ieškodami turtingos dietos. Tokie paukščiai per metus išlaiko tik vieną pilvą, o suaugusiems - spalio ir lapkričio mėnesiais. Jauni paukščiai skiriasi daliniu išlydymu, todėl jie pradeda keisti savo jauniklių aprangą pirmąjį žiemos plunksną maždaug per paskutinį vasaros dešimtmetį.

Rugsėjo mėnesį egzistuojantys bažnyčios vaškinių vienuolių šeimos atstovų pavyzdžiai jau dabar įgauna būdingą tamsią vietą gerklės srityje. Pradėjus pirmąjį rudens laikotarpį, paukštis išsiskleidžia labai mažai plunksnų, o vairavimo ir skrydžio plunksnos lieka nepakitusios iki kitų metų rudens.

Kiek laiko gyvena vaškas?

Waxwing yra vienas iš artimiausių paprastųjų žvirblių giminaičių, o tokio paukščio vidutinė gyvenimo trukmė natūralioje buveinėje yra apie dvylika metų. Waxwings dažnai laikomi nelaisvėje, tačiau tokie paukščiai retai ranka.. Griežtai laikydamiesi priežiūros ir priežiūros taisyklių, tokio dainuojančio gyvūno gyvenimas gali trukti apie penkiolika metų.

Buveinė

Amuras arba japonų vaškavimas yra šiaurės rytų Azijos gyventojas. Mūsų šalyje tokie paukščiai yra paplitę Amūro regione ir šiaurinėje Primorye dalyje. Žiemą, Japonijos vaivorykštė persikelia į Japoniją ir Korėją, taip pat į šiaurės rytų Kinijos dalį. Amerikietis, kedras, vaivorykštė gyvena atviruose Kanados miškų regionuose ir šiaurinėje Jungtinių Amerikos Valstijų dalyje.

Tokių paukščių žiemojimo vieta yra gana plati ir tęsiasi iki pietinės Centrinės Amerikos dalies, o vaškiniai plaukioja į pietinius Ukrainos regionus, Krymo, Šiaurės Kaukazo ir Transkaukazijos teritorijas. Dažnai randama Volgos upės ir Uralo žiočių, Turkmėnistano ir Uzbekistano, Tadžikistano, Kazachstano ir Kirgizijos teritorijoje.

Tai įdomu! Biotopas daugiausia yra miško tundros arba taigos spygliuočių ir beržų plotai, susidedantys iš pušies ir eglės, beržo, tačiau rytinėje Sibiro dalyje žievės yra tarp maumedžio miško.

Paprastas vaškavimas buvo plačiai paplitęs šiaurinio pusrutulio taigoje. Šios šeimos paukščiai gyvena retų spygliuočių ir mišrių miškų zonose, augmenijos apaugusiose kalnuose ir kliringo vietose. Paukščių migracija į pietus yra visur vykdoma ne anksčiau kaip pastebimas šaltas oras ar sniegas.

Beveik visur waxwings palieka savo tėvynę ne anksčiau kaip pirmojo rudens mėnesio viduryje. Ypač dideli paukščių pulkai pasireiškia nuo rudens iki pirmosios žiemos pusės. Pavasario judėjimas į šiaurę paprastai būna mažų pulkų.

Vaškinių mityba

Amuras, arba japonų vaškai, daugiausia maitina augalinius maisto produktus, tokius kaip vaisiai ir uogos. Pavasarį tokie smulkūs paukščiai naudoja augalų pumpurus maistui, o vasaros pradžioje pagrindinis paukščių mitybos racionas papildomas įvairiais kenksmingais vabzdžiais. Dažniausiai paukščiai laikomi dideliuose pulkuose, dažnai plaukioja vabzdžiais, maitina lervas ir jaunus augalų ūglius.

Nuo vasaros uogų kultūrų paukščiai mėgsta Kaliną, brukneles ir čiurną. Be to, paukščiai maitina gudobeles, Sibiro obuolius, kadagius, dogrozes ir smilkalynus. Žiemos sezono metu paukščių pulkai dažnai randami gyvenvietėse, esančiose mūsų šalies vidurinės zonos teritorijoje, kur jie daugiausia maitinasi bulvių uogomis.

Dauginimasis ir palikuonys

Dažniausiai dideliuose plotuose ir skirtinguose biotopuose dažniausiai yra vaškinis lizdas lengvame miške, brandaus medžio.. Paukščiai pasiekia lytinį brandumą vieno amžiaus. Intensyvaus veisimo sezonas tęsiasi nuo gegužės iki liepos. Viršutinėje medžių dalyje suaugę paukščiai pastatė puodelio formos lizdą. Norėdami gauti tvirtą plunksnų lizdą, naudojamos žolės, plaukai, samanos ir spygliuočių medžių šakos. Lizdas ant lizdo yra pamuštas švelniu ir minkštuoju žieve su žieve, o kartais dėžutėje yra kedro adatos. Dažniausiai lizdams naudojamas miško krašto plotas, netoli vandens telkinių ir kitų lizdų.

Kasmet waxworm ieško naujo partnerio. Vyriškos lyties vyrams taip pat priskiriamas jo partnerio maitinimas uogomis. Moteris sudaro nuo keturių iki šešių melsvai pilkos spalvos kiaušinių su juodos ir violetinės spalvos dėmėmis. Kiaušinių klojimas inkubuojamas tik moterims kelias savaites. Šiuo metu vyrai rūpinasi pašaru, kurį gali atstovauti vabzdžiai ir uogų augalai. Į pasaulį atsiradę palikuonys maždaug per dvi ar tris savaites tampa visiškai nepriklausomi.

Tai įdomu! Rugpjūtis - tai laikas, per kurį plačiai paplito visi šiais metais gimę viščiukai ir paskesni žiemos pulkai.

Amuras arba japonų vaškučių lizdas yra maumedžio ir kedro miško zonose, o poravimosi laikas trunka žiemos pabaigoje. Tokios rūšies patelės kiaušinių darymui pastatyta nedidelė lizdas, kuris paprastai yra ant gana plonų aukštų medžių šakų. Savarankiškai pagaminti lizdai užpildo augalinius pluoštus. Viena iš tokių sankabų yra nuo dviejų iki septynių pilkai mėlynos spalvos kiaušinių. Inkubacijos procesas trunka vidutiniškai vieną savaitę, o visas perėjimo laikotarpis gali trukti apie 16-24 dienas. Abi poros paukščiai maitina jauniklius, kurie gimė.

Gamtos priešai

Šiais laikais blaškytuvai yra pageidaujamo maisto šaltinis daugeliui laukinių gyvūnų ir grobio paukščių, todėl šie paukščiai vaidina svarbų vaidmenį natūralioje maisto grandinėje. Pagrindiniai vaško kiaušinio priešai yra kramtukai, žvėriukai ir pelkės, varpai ir varnos, taip pat pelėdos.

Tai įdomu! Didelė šios rūšies rūšis neturi apsauginės spalvos, todėl ryškūs suaugusieji paukščiai dažnai tampa plėšrūnų grobiu, o kiaušinius aktyviai valgo žvėrių šeimos nariai ir voverės.

Smulkūs paukščiai, priklausantys trijoms monotipinių šeimos vaistų rūšims, aktyviai sunaikina įvairius kenksmingus vabzdžius, taip pat veiksmingai užkirsti kelią smarkiam jų gyventojų skaičiaus augimui. Be kitų dalykų, vaškiniai yra tarp daugelio kultūrų sėklų natūralių platintojų ir prisideda prie intensyvaus kai kurių augalų sklaidos.

Gyventojų ir rūšių būklė

Kai kurios gerai žinomos vaškinių rūšių rūšys šiuo metu yra menkai suprantamos, tačiau, pasak IUCN, bendras tokių paukščių populiacija yra gana daug, todėl jo būklė negali būti aktuali mokslininkams. Tačiau iki šiol „Amur“ važiavimas yra įtrauktas į Raudonosios knygos puslapius.

Bendras šios rūšies atstovų skaičiaus sumažėjimas buvo skatinamas nekontroliuojamų asmenų, kurie skrenda į žiemą Kinijoje, sugavimu, kai tokie paukščiai naudojami įvairiems patiekalams ruošti arba laikomi dekoratyviniais naminiais gyvūnėliais.

Waxwings aprašymas

Žmonių „Waxwinger“ yra laikomas „paukščio grožiu“, kuris negali dainuoti, bet tik chirpai ir švilpukai, išduodantys būdingas trasas - „sviririri ...“. Vaškinių, gerai apsirengusių drožlių paukščių paketai visada pritraukia žmonių dėmesį į miestus ir kaimus. Šie trumpi kojos paukščiai yra šiek tiek mažesni už žvaigždes. Jų viršūnes puošia dideli rožiniai kuokšteliai. Mažas kūnas (apie 15–18 cm ilgio) padengtas rausvai pilkomis spalvomis. Tai yra rusvai pilka su raudonomis spalvomis, atrodo iš rausva pilka. Juoda sparnai yra aiškiai matomos geltonos ir baltos spalvos juostelės. Uodegos, gerklės ir juostelės prie akių yra juodos. Uodega yra geltona juostelė, sparnai yra papuošti siaura balta juostele. Netoli galite pamatyti raudonus plunksnų antgalius.

Vasaros buveinė ir lizdų lizdai yra visa Rusijos taiga, įskaitant miško tundrą. Tai yra spygliuočių miškai, mišrūs miškai ir šiaurinės šalies teritorijos kliringo miškai. Dažniausiai waxwings yra vietose, kur auga eglė, beržas ir pušis. Altajaus kalnuose yra specialios porūšės. Iki birželio mėn. Vaškai grįžta į savo lizdus. Jie stato lizdus skirtingais medžių aukščiais. Lizdas yra pagamintas iš statybinės medžiagos, kuri visada yra. Tai sausos šakelės, žolės stiebai, samanos ir kerpės. Visa konstrukcija (didesnė kaip 20 cm skersmens ir apie 10 cm aukščio) išklota minkštais plunksnais ir žemyn. Sankaba yra nuo trijų iki septynių pelenų-mėlynių arba pilkai violetinių kiaušinių su pilkomis dėmėmis ir juodomis dėmėmis. Dažniau klojant tris-penkis kiaušinius. Po dviejų savaičių atsiranda viščiukai. Migruojantys migruojantys paukščiai sugeba paimti jauniklius, kol jie pradeda skristi į šiltesnes vietas, esančias arčiau pietų su šaltu oru.

Waxwings gali skristi į Kaukazą, Krymą ir Centrinę Aziją. Kelyje (du kartus per metus) rudenį ir ankstyvą pavasarį į vidurinę juostą atvyksta didelės pulko. Jie pasirodo Maskvos regione dažniausiai pirmąją žiemos pusę, kartais į Kalėdas. Ornitologai turi daugiau galimybių studijuoti šiuos paukščius „migracijos“ metu. Retai apgyvendintose ir nepasiekiamose šiaurinės teritorijos vietose, kur vaivorykštė yra slapta, sėdimas gyvenimo būdas.

Waxwings ant medžio

Maitinimo vaškai

Savo tėvynėje waxworms maitina uogas, mažus vaisius, pumpurus, jaunus ūglius ir vabzdžius. Paukščiai įgijo ranką, kad galėtų sugauti uodus, drakonus, drugelius ir midges, ir surasti lervas. Rudenį vaškiniai turi nugabenti nuo šių vietų ne iš šalčio, o nuo bado. Juos skatina būtinybė rasti tokių vietų, kuriose yra daug maisto. Keliaujant vaškiniai dažniausiai tampa „vegetarais“. Jei yra daug uogų, paukščiai tam tikrą laiką sustoja ir valgo daug. Jie mėgsta kalnų pelenų, kadagių, gelsvų, laukinių rožių, braškių ir kitų medžių ir krūmų uogas.

Waxwings turi puikų apetitą. Nešvarūs kariai gyvena daug ir greitai. Jie nuryti visas uogas. Tokiu kiekiu, kad jų skrandžiai neturi laiko virškinti maisto. Juokingi, bet apie šių paukščių atvykimą galima rasti jų išmatose. Oranžinės raudonos dėmės su pusiau virškinamomis uogomis su žievelės liekanomis ir sėklomis užtepia laiptus, aklas zonas ir vietas priešais namus. Dauguma atsitiktinių vietų sudygsta sėklos „nuo vaškinių“. Šie paukščiai kartais apsilanko tiektuvai ir maloniai užklijuoti sėklas ir džiovintas uogas.

Po kelių savaičių, paketai skrenda, klajojo iš vienos vietos į kitą. Skrydžio atstumas priklauso nuo maisto kiekio naujose vietose. Žiemos pabaigoje - ankstyvą pavasarį, Maskvos regione vėl atsiranda waxwings, maitinantys likusias uogas ir patinus purvų ir tuopų medžius.

Waxwings ant laidų

Girtuokliai

Waxwings kartais girtas. Keistas apsvaigusių paukščių elgesys jau seniai žinomas. Ne tik mūsų šalyje, bet ir kitose valstybėse, pavyzdžiui, Skandinavijos šalyse. Tokios situacijos atsirado ir Amerikoje, bet paukščiai ten valgė kitus vaisius. Girtuokliai yra ne tik rudenį, bet ir pavasarį. Kartais apsinuodijimą sukelia medžių sultys. Pavyzdžiui, klevų sultys. Jo slydimo pavasaris teka ant kamieno ir šakų su žievės pažeidimu. Waxwings dažnai girtas šiltoje ir drėgnoje rudenį, kai jie atvyksta į krūmus ir medžiai paliko daug uogų, ypač kalnų pelenų. Tokiomis klimato sąlygomis uogų sultys pradeda fermentuotis. Įspūdingi kariai turi viską praryti, net ir fermentuotas uogas, puola juos visuose pulkuose.

Amerikos ornitologai ištyrė „girtų“ vaškinių ir jų kūno pokyčių elgesį. Paaiškėjo, kad paukščiai turi savo „rizikos grupę“. Ši vaškinė. Kai daug uogų valgoma, paukščių stemplėje prasideda fermentacija. Kepenys neturi laiko susidoroti su apkrova. Alkoholis keičia paukščių elgesį. Girtų waxwings pulko visai nėra juokingas akyse. Paukščiai nustoja naviguoti erdvėje. Jie negali skristi tiesia linija, sudužti į kliūtis, kristi, sužeisti ir net mirti. Ir kadangi kliūtys dažnai yra langai, namų sienos ir patys žmonės, žmonės pradeda paniką. Pateikiama informacija apie agresyvius girtuoklius, kurie stengiasi atakuoti žmones ir terorizuoti miestus.

Buveinė

Paukščių paukštis mėgsta Rusijos taigos zoną. Tai yra vasaros buveinių ir lizdų vieta. Jį galite susitikti su miško tundra. Ji pageidauja mišrių miškų, kirtimų ir hvoyniki, esančių šiaurinėje šalies zonoje. Paukščiai, pušys ir eglės dažniausiai pasirenkamos paukščių buveinėms.

Waxwings - migruojantys paukščiai. Pradėję šalto oro, jie artėja prie pietų, kur vietos yra šiltesnės. Kai kurie pulkai skrenda į Krymą, Vidurinę Aziją ir Kaukazą. Vis dėlto labiausiai pageidaujama naudoti vidurinę juostą. Paprastai waxwing paukštis pasirodo pirmoje žiemos pusėje, o kartais ir Kalėdomis, Maskvos regione.

Važiavimo metu ornitologai turi puikią galimybę studijuoti šiuos paukščius. Iš tiesų, nutolusioje ir retai apgyvendintoje šiaurinėje zonoje waxwings yra sėdimas ir slaptas gyvenimo būdas.

Namuose paukščių vašku valgo maži vaisiai ir uogos, jauni ūgliai ir pumpurai. Meilės paukščiai ir vabzdžiai. Jie gauna ranką, kad skristi midges ir uodus, drugelius ir drakonus. Waxworms taip pat maitina lervas.

Pradėjus rudenį, paukščiai palieka savo gyvenamąsias vietas. Važiuojant iš ten nėra tiek daug šalčio, kaip badas. Jie skrenda ieškodami vietų, kuriose jie gali rasti maisto. Kelionės metu vaškiniai tampa vegetarais. Они делают остановку в тех местах, где много ягод. За время отдыха птицы стараются наесться вдоволь. Нравится им рябина и можжевельник, калина и барбарис. Могут они съесть ягоды и с других кустарников и деревьев.

Свиристель – птица с отменным аппетитом. Прожорливые пернатые едят быстро и помногу. Ягоды они заглатывают целиком. При этом пищу употребляют в таком количестве, что их желудки не в состоянии успеть ее переварить. Įdomus faktas yra tai, kad vaškučių išvaizdą nurodo jų išmatos. Paukščiai palieka raudonai oranžines dėmeles, susidedančias iš pusiau virškinamų uogų su žievelėmis. Tokie pakratai dėmės ir žingsnius priešais namus. Sėklos, paliekančios vašku, kartais auga įvairiose vietose. Aplankykite šiuos paukščius ir žmogaus sukurtus tiektuvus. Jie lengvai užkabina džiovintas uogas ir sėklas.

Po to, kai paketas praleis kelias savaites vienoje vietoje, jis skrenda į kitą. Naujos buveinės pasirinkimas priklauso nuo maisto kiekio. Waxwings vėl pasirodo priemiestyje žiemos pabaigoje arba ankstyvą pavasarį. Čia jie maitina likusias uogas, taip pat jau augančius tuopų ir drebulių pumpurus.

Keista elgsena

Kartais paukštis yra „girtas“. Toks keistas paukščių elgesys jau seniai žinomas. Šis reiškinys pastebėtas ne tik Rusijoje. Tokios situacijos kilo Amerikoje ir Skandinavijos šalyse.

„Girtas“ vaškas gali būti pastebimas ne tik rudenį, bet ir pavasarį. Kartais „apsinuodijimas“ provokuoja medžių sūrį. Pavasarį jo slydimai teka žemyn nuo kamieno su mažiausiu žievės pažeidimu. Tačiau dažniau, jei oras yra šiltas ir drėgnas, rudenį vaškiniai „giria“. Uogos, kurios liko ant krūmų paukščiams atvykti, sultys pradeda fermentuotis tokiomis sąlygomis. Tvarkingi paukščiai valgo viską. Jie nuryti ir fermentuoti uogas.

Amerikiečių ornitologai ištyrė „girtų“ vaškinių ir jų kūno pokyčių elgesį. Paaiškėjo, kad, valgant daug uogų, jų fermentacija prasideda stemplėje. Tuo pačiu metu kepenys negali susidoroti su padidėjusia apkrova. Paukščio organizme sugautas alkoholis keičia paukščių elgesį. Girtų waxwings bandų nėra juokinga akyse. Paukščiai nenaudoja erdvėje. Jie negali skristi tiesia linija, sudužti į įvairias kliūtis, nukristi, sužeisti ir kartais mirti.

Buveinių, migruojančių paukščių ar ne

Waxwings yra dažnai lankytojai į miestus ir miestelius žiemą, tačiau jie yra slapti, todėl daug jų elgesio nėra visiškai suprantama, įskaitant sezoninius judesius.

Būtų teisingiau juos pavadinti sąlyginai nomadiniais, nes jei jie žiemos metu skrenda į kitas vietas, jie yra trumpi atstumai. Noras žiemą šaudyti į pietus šiuose paukščiuose gali nebūti, jei yra švelnus žiema ir daug pažįstamo maisto.

Gyvenamoji vieta yra Šiaurės Amerika, Šiaurės Europa ir Azija, spygliuočių ir mišrūs miškai. Rudenį pulkuose į pietus pereina vaškai, jie šiuo metu ir žiemą randami centrinėje Rusijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje ir Italijoje.

Kai kurie pulkai skrenda į Krymą ir Turkiją. Amerikoje gyvenantys Waxworms vasarą gyvena pietvakariuose nuo žemyno, o žiemą skrenda į Meksiką.

Išvaizda Aprašymas

Waxwing - mažas paukštis, apie 20 cm ilgio kūnas, svoris 60 g. Rašalo spalva - pilka su rausvu atspalviu, šis atspalvis yra ryškesnis ant galvos. Galvos gale yra aštrus tuftas, sparnai galuose su juodais ir baltais pleistrais, juodos dėmės juosta po snapu. Eurazijos vaškučių moterys ir vyrai yra tos pačios spalvos.

Šilkinis (amerikietiškas) vaškinis vyras yra juodas su mėlynu atspalviu, bet moteris yra pilka ir nepastebima. Jie turi ilgą, aštrią uodegą ir raudonas akis. Ornitologai linkę manyti, kad juodos vaškinės yra laikomos atskiromis rūšimis.

Lizdavimas ir veisimas

Griežtai monogamiški vaškiniai negali būti vadinami. Susidūrę pavasarį poromis, jie renkasi praėjusių metų partnerį, bet ne visada.

Lizdas pastatytas ant spygliuočių, kurie nėra labai aukšti nuo žemės. Sausos žolės, šakelės, adatos - nuo šio pastato lizdo, apačioje yra pamušalu iš vilnos ir samanų.

Moteris sudaro iki 5 nedidelių melsvųjų kiaušinių, inkubacijos metu nepalieka lizdo, vyrai nešioja maistą. Po poros savaičių, kai viščiukai išperėjo, abu tėvai skrenda maistą sau ir mažiems vaikams. Po 15 dienų viščiukai tampa nepriklausomi.

Galios ypatybės

Valgykite ir mažus vabzdžius, ir uogas, vaisius. Maisto produktų lengvatos skiriasi priklausomai nuo amžiaus ir metų laiko. Nestlings šeriami vabzdžiais, juos sugaudydami.

Maistas yra drugiai, drakonai, uodai, midges. Vasarą iš daržovių patiekalų galima rasti šilkmedžio ir braškių. Arčiau rudens vaškučiai mielai užkabina obuolius, laukinius arba tuos, kurie nėra surinkti soduose.

Pradedant šalčiui, kai vaškiniai jau plaukia žiemą, jie pereina prie uogų: jie valgo Kaliną, kalnų pelenus, bruknius ir spanguoles, kadagius. Jei paukštis, paėmęs paukštį, nukrito į žemę, tada vaškas niekada nenusileis.

Dirvožemis po medžiu ar krūmu, uždengtu uogomis, yra ženklas, kad vaškinės buvo čia šventės.

Apsvarstomas blogas dalykas, jei važinėja histeriškai per langą ar duris, kartais miršta. Tai paaiškinti paprasta: jie užklijuoja ir fermentuoja uogas, iš kurių jie praranda savo orientaciją.

Šie nesąžiningi paukščiai yra puikūs sėklų platintojai. Peck uogos mielai ir daug, nepažeisdamos sėklų, jų skrandis ne visiškai virškina tiek daug maisto. Skrendant į naujas vietas, ieškant maisto, vaškiniai skleidžia sėklas ilgais atstumais.

Dainuojančios vaškuotės, jos priešai lauke, domestacija

Garsai, kuriuos publikuoja waxwing, yra labai skirtingi: melodingas tinklingas kaip varpas, švilpimas ir čirpimas, šaukimas aukštais tonais.

Paukščio pavadinimo kilmė - nuo senosios rusų „pūkytos“ (garsiai švilpimas). Kita versija - nuo žodžio "vamzdis", jie dažnai dainuoja kaip ši priemonė.

Jų pagrindiniai priešai yra grobio paukščiai: pelėdos, pelkės, varnos. Voverės ir marinukai yra užkrėsti vašku, jie naikina lizdus ir valgo kiaušinius bei viščiukus.

Tai lengva išlaikyti narvelį narve, tačiau, jei ją išspręsite vieni, tai taps sėdimasis ir beveik nepajus. Geriausios sąlygos jiems nelaisvėje - didelė paukštis, turintis keletą paukščių.
Žiūrėkite vaizdo įrašą apie tai, ką jie yra, šie waxwings.

Crested gentis

Mūsų planetoje yra daug paukščių, įskaitant kailius. Priklausomai nuo klimato zonų ir oro sąlygų, vyraujančių skirtingose ​​Žemės dalyse, šie paukščiai pasirenka sau patogią aplinką. Jiems būdingas gyvenimo būdas, mityba, asmenybės bruožai, elgesys ir kūno dydis. Sąlyginai sujungia visus šiuos paukščius, linksmus tufus, dažytus ant galvos.

Paukščių paukščiai apima:

  • waxwing
  • paprastas žievė,
  • Remezos avižiniai
  • Hoopoe,
  • spygliuotas medis
  • povas
  • goatsina,
  • chomgu,
  • kakadu
  • Šiaurės kardinolas,
  • sekretorius paukštis
  • jay ir kiti.

Daugelis šių drožlių paukščių yra gausu mūsų tėvynės atvirose erdvėse. Kiti yra egzotiškos kilmės ir gyvena karštose tropijose.

Žieminiai paukščiai

Waxwings yra maži, bet labai įspūdingi paukščiai, gyvenantys Rusijos miškuose. Suaugusiojo individo svoris yra iki 70 gramų, o kūno ilgis - ne didesnis kaip 18 cm, o ryškiai raudonos dėmės kontrastuoja pilkšvai rudos kūno spalvos fone. Paukščių sparnai ir uodegos yra juodos, ryškiai geltonos ir baltos dėmės.

Vaškavimas vyksta priemiesčiuose, Sibire, Kryme, Kaukaze ir Vidurinėje Azijoje. Ji nebijo šalčio, todėl ji jaučiasi patogi net šiauriniuose šalies regionuose, taiga ir miško tundra.

Paukštis valgo kalnų pelenų, laukinės rožės, medžio sultys, iš kurių ji kartais girta. Taip atsitinka, jei ji valgo fermentuotas uogas ar nektarą. Vėlesnis netinkamas elgesys šioje valstybėje kelia grėsmę agresyvumo, kitų paukščių sužalojimui ir rizikai patekti į vietinių plėšrūnų rankas: marių, voverių, pelėdų ir pelkių.

Lauko chibis

Dar vienas krestas, kuris gyvena Rusijoje, taip pat Persijoje, Indijoje, Kinijoje. Jis turi ryškią, spalvingą plunksną ir skiriasi nuo kitų lauko paukščių, kurių dydis yra gana didelis. Suaugęs paukštis sveria nuo 110 iki 330 gramų, o kūno ilgis - iki 30 cm, juodos ir baltos spalvos plunksnos spalvos labai gražiai šviečia saulėje ir turi metalo blizgesį.

Pušė, kaip buveinė, pasirenka atviras teritorijas: pievas, stepes, laukus, kuriuose auga bulvės, ir retus miškus. Svarbu, kad vietovei būdingas didelis drėgmės lygis, o šalia yra rezervuaras.

Kaip maistas, šis paukštis su tuftu pasirenka vabzdžius ir mažus bestuburius.

Chibis sukuria vieną porą gyvenimui, stato lizdus ant žemės paviršiaus. Vienoje sankaba vienu metu yra ne daugiau kaip keturi kiaušiniai.

Crested lark

Šis paukštis su tuftu pasižymi nedideliu dydžiu: jo svoris yra iki 45 gramų, o veršelio ilgis neviršija 19 cm, o žievė pasižymi pilkai rudos spalvos. Išorinis homeliness prisideda prie geros kaukės sausoje žolėje, lapuose ir šakose bei ant žemės. Tepalas ant žvėrienos galvos yra mažas.

Mėgstamiausios buveinių buveinės yra keliai, smėlio duobės, reti miškai, geležinkelio krantinės. Mažasis paukštis maitina vabzdžius ir grūdus. Todėl rudenį žvėrių pulkai pereina į šiltą žemę: Korėja, Afrika, Kenija, Arabija, į pietvakarius Europoje.

Po poravimosi larkų lizde atsiranda iki penkių šviesiai geltonos arba smėlio spalvos kiaušinių. Moteris inkubuoja palikuonis dvi savaites. Praėjus 10 dienų po gimimo, viščiukai yra pasirengę savarankiškam suaugusiųjų gyvenimui.

Avižiniai dribsniai Remez

Šis paukštis, kurio galva yra ant galvos, yra gana mažas. Ji sveria tik 20 gramų, o jos blauzdos ilgis yra 15 cm, išorėje jis labai panašus į paprastą žvirblį. Jis išsiskiria nuo jo giminingo pluošto, dažytas pilkai-smėlio spalvomis su balta ir raudona juostelėmis. Vyrų tuftas yra šiek tiek didesnis nei moterų. Avižiniai dribsniai yra pelkės, šalia kurių yra geriamojo vandens telkinys, taip pat atviros erdvės, kuriose auga krūmai.

Remez avižiniai dribsniai pirmiausia tiekiami vabzdžiams ir javams. Kai jie išnyksta, šie paukščiai išėjo į žiemą Rytų Azijoje.

Avižiniai dribsniai savo lizdus tiesia ant žemės. Užmaskuoti paukščius naudokite įdubimus ar krūmus.

Miško ir vandens paukščių veislės

Įprasti paukščiai, gyvenantys miškuose ir pelkiuose rajonuose, yra aštrių dumblių, džinsų, hoopoe, goatsin ir chomga.

Menkė, kaip žinoma, yra miško sveikatos priežiūros pareigūnas. Jo specifinė galvos struktūra ir tam tikras ilgas snapas sukurtas siekiant tiesiog ir veiksmingai iš parazitų išgauti iš medžio žievės. Kalbant apie išvaizdą, paukštis atrodo labai spalvingas ir ryškus. Ilgas tuftas yra plunksnų bruožas.

Mažas uogienė taip pat yra puodelio, kurio spalvos yra smėlio rudos arba mėlynos spalvos, spalva. Yra juodos ir juodos ir baltos galvos apdangalai. Lapuočių ir amatų miškų gyventojai mėgsta valgyti klaidas, driežus, mažus graužikus, varles. Stipri snapas, išlenktas gale, padeda paukščiams gauti maisto.

Hoopoe - dar vienas ryškus miško paukščių pasaulio atstovas. Jo karkasas išreiškiamas labai ryškiai, taip pat kiti šio paukščių veislės požymiai. Paukščių plunksna ant nugaros, krūtinės ir pilvo smėlio. Spalvų ir uodegų srityje kontrastingos baltos ir juodos juostelės atrodo labai įspūdingos.

Crested Chomga ir Goatsin mėgsta rezervuarus ir pelkes kaip buveines. Goatzin yra atogrąžų mylintis paukštis. Kalbant apie chomgi, ji gyvena senojo pasaulio teritorijoje.

Egzotinis su tuftu

Tolimų karštų šalių plunksniniai gyventojai paprastai atrodo labai elegantiški ir ryškūs. Karpas, kartu su įvairiapusišku plunksnu, yra viena iš būdingų šių paukščių spalvų.

Užjūrio paukščių, „gamtinių karūnuotų“, skaičius apima:

  • kakadu, su didžiuliu tufu, panašiu į mohawką,
  • sekretoriaus paukštis (sagittarius serpentarius), turintis grakščią konstituciją, ilgas kojeles, tufą, sparnus ir uodegą,
  • povas, įskaitant retą baltą veislę,
  • šiaurinis kardinolas su ryškiai raudonomis plunksnomis.

Šis sąrašas būtų neišsamus be pačių išskirtinių tropinių paukščių. Mes kalbame apie mitinius rojaus paukščius. Į šią kategoriją įeina 45 veislės. Dauguma jų gyvena Naujojoje Gvinėjoje. Iš šios egzotinės veislės išskiriamas šešių smailių rojaus paukštis. Ant galvos yra šešios ryškios plunksnos, panašios į karūną. Jų dydis yra neproporcingai didelis, palyginti su kūno ilgiu, kuris atrodo labai neįprasta.

Jei sužinojote kažką naudingo iš šio straipsnio, palikite komentarus ir pasidalykite su draugais socialiniuose tinkluose.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org