Paukščiai

Vaizdas: Sylvia borin

Pin
Send
Share
Send
Send


Išvaizda ir elgesys. Vidutinio dydžio Slavka, didesnė nei pilka, bet mažesnė kiaulytė Slavka, kūno ilgis 12,5–15 cm, sparnų ilgis 20–25 cm, svoris 14–24 g Bendra išvaizda - tipiškas slavka, su santykinai trumpu snapu ir šiek tiek sutrumpintas, tiesus baigiantis uodegai, šie požymiai skiriasi nuo daugiau panašios spalvos nendrinių akmenų, turinčių ilgesnę ir apvalią uodegą. Jis skiriasi nuo jų judant daugiausia horizontalių ar pasvirusių šakų krūmų vainikėlėse, o ne išilgai žolinių augalų vertikalių stiebų, taip pat balso ir biotopo laiko.

Aprašymas. Spalva yra nedidelė, monotoniškesnė nei kitų slavų, panaši į nendrių spalvą: alyvuogių pilka viršutinė dalis, blyški apačia su blyškiai pilkšva atspalviu šonuose, gerklės, pilvo ir apatiniai yra lengvi, beveik balti. Vyrams ir moterims spalvos skiriasi, o pirmieji rudens apranga jauni paukščiai skiriasi nuo suaugusiųjų aukštesnėse tretinio skrydžio plunksnų viršūnėse, o sparnas, kaip visuma, vis tiek yra lygesnis, nei jaunų vilkų vilkų. Akys yra juodos, aplink juos yra silpnai matomas, labai plonas šviesos žiedas, virš akies yra tik nedidelis ryškus antakis. Beak ir kojos yra pilkos, palyginti lengvos. Skiriamasis spalvos elementas yra mažų neryškių pilkai pilkų dėmių, esančių priešais aplinkinių rusvų plotų, buvimas ant kaklo pusės. Jis skiriasi nuo jaunų jūrinių žuvų pagal savo ryškų apatinį sluoksnį ir kontrastingo modelio nebuvimą ant sparno.

Balsas. Paprastai dainuojasi krūmų ar mažų medžių vainikėliai, retai pasirodo ant akių. Dainos paprastai yra trumpesnės nei Chernogolovka dainos, trunka nuo 3 iki 8 sekundžių, bet gali po vieną po kitos beveik nepertraukiamai sekti, dažniausiai atliekamos greičiau, be pertraukų ir neįtraukiamos gražios, skambančios „fleitos“ pastabos, kurios paprastai yra daugiau panašūs į netikėtą šuolį, kylantį, nuleidžiantį toną. Kartais jie skamba kaip baisios dainos. Nerimo atveju jis gamina tipišką žavesį, vieną ir seriją. Kai dainavimas nepadaro dabartinių skrydžių.

Platinimas, statusas. Gnezdovoy asortimentas užima beveik visą Europą ir Vakarų Sibirą į Jeniejus. Žiemos Afrikoje. Atvyksta palyginti vėlai, paprastai gegužės mėnesį, skrenda rugsėjo arba spalio mėnesiais. Įprasta, bet ne daugybė beveik visų Europos Rusijos rūšių, išskyrus pietinius regionus.

Gyvenimo būdas. Jis gyvena įvairiuose biotopuose, kurių krūmai yra iš esmės neturtingi medžiai, iki lengvų miškų, įskaitant santykinai drėgnias upių palei, taip pat sodus ir parkus, jei jie turi pakankamai šepetėlių. Kalio formos lizdas, šiek tiek storesnis ir gilesnis už Chernogolovka, yra tarp krūmų šakų arba žolinių augalų stiebų, kurie nėra aukšti virš žemės. Lizdų zonoje yra keletas nebaigtų lizdų. Klojant, nuo 2 iki 6, paprastai 4–5 skirtingų spalvų kiaušinių, pavyzdžiui, inkštirų. Beveik tik moterys inkubuoja sankabą 10–12 dienų, abu tėvai maitina lizdus, ​​skristi iš lizdo 9–12 dienų amžiaus. Naujagimių viščiukai yra nuogas.

Jis maitina vabzdžius, kuriuos jis renka iš šakų ir lapų paviršiaus, žolės stiebų, o vasaros pabaigoje - mažos uogos.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Gamtos vaizdai: ruduo, žiema, jūra, kalnai ir rašytojų veidai. . (Rugpjūtis 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org