Gyvūnai

Amūro miško katė (Tolimųjų Rytų leopardų katė)

Pin
Send
Share
Send
Send


Amūro miško katė yra žinduolė, kankinanti kačių šeimos gyvūnė. Ši veislė yra glaudžiai susijusi su Bengalijos (Azijos) katė. Antrasis Amūro miško katės pavadinimas yra „leopardas“. Jis gavo jį dėl savo spalvos, panašaus į leopardo spalvą.

Amūro miško katės giminaičiai gyvena šiltose žemėse. Keista, kad jo protėviai pateko į taigos teritoriją. Tai taip pat paaiškinama tuo, kad galbūt čia kažkada buvo šiltesnė nei dabar. Po polių keitimo ir aušinimo šios nuostabiai gražios katės turėjo kažkaip prisitaikyti prie griežtų Rusijos klimato sąlygų.

Rusijoje laukinė katė gyvena Tolimuosiuose Rytuose, Amūro regione ir Ussuri regione. Už Rusijos Federacijos ribų jis apsigyvena Japonijos jūros pakrantėje, Kinijoje ir Indijos subkontinente.

Miško katės buveinė užauga upių slėnių krūmais, ežerų nendrėmis, mažomis papėdėmis, padengtomis mišriais miškais. Paprastai Amūro katė kalnuose nekyla. Ji toleruoja šaltas, atšiaurias žiemas, bet visiškai netinka gyvenimui snieguose.

Amurų kačių veislės atstovai yra mažiausi tarp Azijos kačių. Pagal veislės ir išvaizdos aprašymą jie nesiskiria nuo naminių gyvūnėlių:

  • Suaugusio žmogaus svoris svyruoja nuo 4 iki 8 kg.
  • Kūnas yra stiprus ir raumeningas. Jo ilgis kartu su uodega yra apie metrą.
  • Galva yra maža ir pailga.
  • Akys yra didelės, turi gilų nusileidimą ir yra netoli nuo kito.
  • Ausys yra suapvalintos.
  • Galingos šio gyvūno kojos yra ilgesnės nei naminių kačių, o jose yra trumpi ir stiprūs nagai.

Amuro kačių kailis yra labai storas ir minkštas. Spalva gali skirtis nuo pilkos smėlio iki geltonos rudos spalvos. Ovalinės rausvos dėmės yra išsibarsčiusios per visą kūną. Jie gali būti neryškūs arba aiškūs. Dėl šių dėmių, panašių į senovės kinų monetas, Kinijoje ji vadinama „pinigų katė“. Ant nugaros yra trys skirtingos juostos, ant gerklės ir krūtinės yra dar kelios juostos, o ant kaktos - dvi šviesios.

Tolimųjų Rytų miško katė yra vienišas naktinis plėšrūnas. Jis yra gana drovus ir atsargus, todėl labai sunku nustatyti. Pavojaus atveju turite įlipti į medžius. Amūro miško katė mėgsta medžioti iš pasalą, apeinant auką su prastu šuoliu. Jis medžioja gražiai tiek ant žemės, tiek į medžius.

Laukinės katės mityboje yra graužikų, voverių, lukštų, paukščių, žuvų ir gyvačių. Jis taip pat gali tvarkyti didesnius gyvūnus, pavyzdžiui, kiškius ar jaunus elnus. Paprastai jis slepia neapdorotos grobio likučius, palaidodami jį į sniegą, o po kurio laiko sugrįš į valgyti. Nepaisant baimės ir atsargumo, sunkios šalnos verčia šias katinas priartėti prie žmogaus būsto ir medžioti graužikus ir naminius paukščius senuose namuose.

Šalia laukinių miškų kačių taip pat gyvena didesnės katės - lūšys, leopardas ir tigras. Susitikimas su jais gali pasibaigti jam, todėl jis stengiasi jų išvengti. Tačiau verta paminėti, kad Amūro miško katės yra gana ryškios ir milžiniškos jėgos. Jie nedelsdami sugeba užmegzti ryšį su priešu, kuris yra didesnis nei jų.

Šis kačių šeimos atstovas mėgsta organizuoti senų medžių ir uolų įtrūkimų. Jis taip pat naudojasi senomis, apleistomis ūgliai ir lapės. Jūsų namų apačioje paprastai yra sausos lapijos ir žolė. Miško katės gyvenamojoje vietoje yra kelios laikinos prieglaudos, kurias jis kartais lanko. Žiaurioje žiemoje yra vienas - saugiausias.

Žmonės bandė sutramdyti miško katę daugiau nei vieną kartą. Teigiami tokių eksperimentų rezultatai yra labai maži:

  • Namuose šių kačių ilgaamžiškumas yra trumpas.
  • Laukinių gyvūnų plėšrūnai kelia pavojų pasidalijimui su kitais gyvūnais. Taip, ir jis elgiasi su žmogumi atsargiai.
  • Net jei sutriksite mažytį naujagimį kačiuką, jis vis dar nori išeiti į mišką.

Buveinė

„Amur“ katė yra platinama Tolimuosiuose Rytuose. tai galima rasti Amūro upės baseine, taip pat Japonijos jūros pakrantėje. Šie gyvūnai yra legalūs Lazovskio, Bolshikhtshirsky, Khanka ir Ussuri rezervatai, taip pat Kedrovaya Pad biosferos rezervatas. Yra žinoma, kad kai kurie „keliautojai“ net atėjo į Baikalo teritoriją. Remiantis preliminariais šių kačių specialistų skaičiavimais, yra tik apie 2000 žmonių, o gal ir mažiau, niekas jų nesuskaičiuoja.

Video apie laukinius Amur katinus:

Kaip atrodo Amuro miško katė?

Amuro miško katė yra mažas gyvūnas, jo svoris svyruoja nuo 4-8 kg. 60-90 cm kūno ilgis, apie 40 cm, nukrenta ant uodegos. Katės pastebimai didesnės nei katės. Kaip nuotraukoje galima matyti Amuro katę.

Amurų katės galva yra apvali, aukšta kaktos. Ausys yra labai mažos, suapvalintos, nukreiptos į priekį ir šiek tiek į šonus. Akys yra didelės, išraiškingos, šiek tiek pasvirusios ir artimos viena kitai. Nosis yra platus, tiesus su didele, raiškia ruda spalva. Gerai išreikštos mažos apvalios pagalvėlės vibracijai, kurias papildo stiprus smakras.

2004 m. Amuro katė buvo pavaizduota ant sidabro monetos iš „Raudonosios Rusijos knygos“ serijos, kurios nominalas buvo 1 rublis.

Amur katės yra stiprūs, gerai mezgę gyvūnai, turintys aukštas kojas su gerai išvystytais raumenimis ir storu sluoksniu. Spalva yra pilkšvai geltona apatinėje kūno dalyje ir pilkai rudos spalvos viršuje. Apvalios auburn dėmės yra išsibarsčiusios ant kūno, o tamsiai aiškios juostelės puošia galvą ir veidą.

Gyvenimo būdas ir įpročiai

Labai mažai žinoma apie Amuro kačių gyvenimą ir įpročius, matyt, nes jie visada buvo šešėlyje, medžių ir Amūro tigrų šešėlyje.

Yra įrodymų, kad „Amur“ katės yra monogamiškos, t. Tai nėra būdinga katėms ir kyla abejonių. Patikimai žinoma, kad katė padeda katėms auginti palikuonis. Amur katės pasiekia brendimą labai anksti. Jau 1 metų amžiaus jie yra pasirengę suteikti palikuonių. Jie sutampa, kaip ir katėms, kovo mėnesį. nėštumas trunka 60–70 dienų. Amuro katės šuniukuose retai turi daugiau nei keturis kačiukus. Gyvenimo trukmė yra 16–17 metų.

Kačių medžioklė dažniau miršta. Meniu daugiausia sudaro maži gyvūnai, graužikai ir paukščiai. Apskritai, Amur katės medžioja nieko mažiau nei patys. Kartais jie nenori valgyti roplių, vabzdžių ir retais atvejais žuvų. Jei esate laimingas ir Amur katė suklupia ant tigro ar leopardo šventės likučių, tada jums nereikės medžioti. Cupids puikiai lipa medžiai, slepiasi ant natūralių priešų viršūnių.

Sunku pasakyti, kaip agresyvios šios katės, susitikdamos su žmonėmis, stengiasi atsikratyti ir nesiartina prie antropogeninės zonos. Nors badas nėra teta. 2010 m. Tolimųjų Rytų katės, dėl ilgos šaltos žiemos, pradėjo reguliariai reiduoti ant vištienos bendrijų Primorsky teritorijoje. Kai tik pradėjo sniegas, kačių nebuvo.

Amūro katės nepatinka purvinas sniegas. Sniego metu jie negali palikti prieglaudos savaites, kol susidaro pluta. Jie gyvena apleistose kitų gyvūnų gaudyklėse, šiltuoju metų laiku jie gamina lizdus sau ir medžių šaknimis. Paprastai katė turi keletą laikinų prieglaudų vietoje ir tik žiemą yra viena, patogiausia ir saugiausia.

„Amur“ katės tyrimas pagal WCS (video):

Captivity

Kaip ir kiti laukiniai šunys, Amuro miško katė yra labai sudėtinga. Be to, jai būdingas slaptumas, kuris neleidžia integruotis į žmonių visuomenę. Verta pasakyti, kad niekas nesistengė jų per daug. Amūro katės yra nepastebimos ir negalėjo dominti katės savininkų.

„Amur“ katės turi kai kuriuos zoologijos sodus. Laisvėje gyvuliai gerai auga, tačiau žmonės ir toliau būna atsargūs žmonėms. Jei kas nors vis dar nori turėti „Amur“ katę, jis turės būti laikomas gana erdvioje paukštidėje. Mažą graužikų ir paukščių šerti galite vieną kartą per dieną.

Amūro miško katė: aprašymas

Amūro miško katė nėra daug didesnė už vietinius kolegas, o netgi kai kurie iš jų yra prastesni. Vidutinis katės ilgis yra apie 70–90 centimetrų. Pusė šio ilgio patenka į storą ir sodrią uodegą. Kojos yra ilgesnės nei kitos laukinės katės.

Net didžiausių asmenų svoris paprastai neviršija 7 kilogramų. Tiesa, tai labai priklauso nuo sezono: laukinės Tolimųjų Rytų katės labai daug ir sėkmingai medžioja vasarą, sukaupia riebalus ir dažnai žiauna žiemą, praranda svorį.

Tokios katės kailis yra pilkšvai gelsvas arba pilkšvai rudas su tamsiais apvaliais taškais (Kinijoje šie gyvūnai buvo vadinami piniginėmis katėmis). Jauni gyvūnai turi daugiau dėmių nei „amžiaus“ katėms. Kailis yra storas ir ilgas - iki 5 cm.

Paprastai ant kaklo paprastai eina 3 tamsiai rudos juostos, kelios juostos. Šviesos ir tamsios juostelės ant kaktos brėžinys yra katės pasas, jis yra individualus ir niekada nesikartoja. Smakro, kaklo ir krūtinės - purvinas baltas.

Galva yra maža, suapvalinta. Snukis yra labai išraiškingas, neįmanoma sumaišyti Amuro katės su kitais kačių šeimos atstovais. Ant pločio ir trumpo nosies juostelės vilnos. Akys gilios, apvalios, geltonos. Ausys yra apvalios ir mažos, su tamsiąja riba, bet be šepečių.

Amūro miško katė: namas eremui

Amuro katės tėvynė, kaip jau matyti iš jos pavadinimo, yra Tolimieji Rytai. Mūsų šalyje gyvūnas randamas Amūro upės baseine ir Japonijos jūros pakrantėje. Tolimųjų Rytų katės taip pat gyvena Japonijoje (vadinamos Tsushimos leopardo katinu), Kinijoje, Korėjos pusiasalyje.

Kiekvieno asmens individuali teritorija gali siekti 10 kvadratinių kilometrų. Dėl šio mažo plėšrūnų gyvenimo, nepaisant „nepageidaujamo“ pobūdžio, nepasirenka neišvengiamas tankus miškas. Jo mėgstamos buveinės yra kraštai, miškai, auginiai ir žvyrai, krūmų tankiai ir nendrės palei rezervuarų krantus, apaugę didelėmis žolės pievomis.

Aukštas kalnuose, plėšrūnas nori ne lipti - manoma, kad jo taisyklėse nėra "užkariauti" viršūnių daugiau nei pusę kilometro. Žiemą Tolimųjų Rytų katė paprastai mėgsta upių ir ežerų slėnius prie kalnų.

Paprastai kiekvieno gyvūno teritorijoje yra keletas „kačių“ naudojamų „apartamentų“ - tai gali būti tiek akmenų, tiek medžių įdubų. Nedvejokite uodegos ir apleistų kitų plėšrūnų burbulų - pavyzdžiui, badgers ir lapės. Dėl jaukumo jis padengia savo būsto grindis medžio dulkėmis, kritusiais lapais ir sausomis žolėmis.

Amūro miško katė: medžioklė ir požiūris į žmogų

Šis laukinis žvėris yra labai atsargus ir veda į elnias gyvenimo būdą, todėl nežinoma apie jo įpročius. Jis eina gerai ant savo ilgų kojų, plaukia, gerai šokinėja (iki 2,5 metrų aukščio!) Ir dėl savo ilgų, išlenktų ir stiprių nagų pastebimai pakyla medžiai.

Kačių medžioklė tamsoje. Jo pagrindinis grobis yra pelės ir paukščiai, bet plėšrūnas taip pat nedvejoja su kitais graužikais, driežais, žuvimis. Galite pamatyti nuotrauką, kurioje Amūro miško katė, šis pasisekęs medžiotojas, išlaiko savo dantų uodą, o kartais jie sako, kad elniai taip pat gali tapti jo grobiu.

Šis mažas plėšrūnas nori likti nuošalyje nuo žmogaus. Vienintelis dalykas, kuris gali priversti jį priartėti prie žmogaus gyvenamosios vietos, yra badas. Tai yra žiema, kad dažniausiai Amuro miško katė patenka į žmogaus rankas. Kai kurie yra sugauti, kai jie vilioja naminius paukščius kaimuose.

Įdomūs atvejai

Tačiau yra keletas juokingų atvejų. Norint ištirti šių retų gyvūnų gyvenimą, Tolimųjų Rytų zoologijos mokslininkai kačių radijo apykaklėse. Bet, žinoma, laukinė katė jo nenorės savanoriškai. Todėl į mišką dedami specialūs gaudyklės narvai su skaniais jaukais.

Taigi, vienas ūsų laukinis žmogus, kuris buvo išleistas į radijo apykaklę ir išleistas laisvai, patiko tokį malonumą, kad pažodžiui atsidūrė prie spąstų, tikėdamasis naujos partijos. O kas buvo mokslininkų staigmena, kai jie pakartotinai atrado tos pačios katės spąstus, jau su apykakle aplink kaklą!

Tačiau šis atvejis, žinoma, yra išimtis. Laukinės Tolimųjų Rytų katės yra praktiškai nesuprantamos, jos yra labai drovios ir, būdamos sugautos, linkusios pabėgti pirmą kartą. Bet jie niekada neužpuola asmenį, tik gėdingai apsigindami. Laukiniai tokie plėšrūnai gyvena 10–15, kartais iki 18 metų.

Amūro miško katė: veisimas

Amūro miško kačių balsas gali būti girdimas tik žiemos ir ankstyvo pavasario pabaigoje, kai jie pradeda „dainuoti“ ieškodami poros. Likusį laiką, katės tik šypsosi ar šnabžda. Tie, kurie girdėjo šiuos skambučių garsus, sako, kad jie skamba nuostabiai, nors jie atrodo kaip paprastos katės ruletės.

Poravimosi sezono metu miškų katės gali gyventi poromis, nors likusį laiką jie mėgsta vienatvę. Neregūs kačiukai pasirodo balandžio pabaigoje - gegužės pradžioje. Šuniukuose gali būti iki 4 kačiukų, o ne tam tikriems duomenims gyventi su motina iki pusantrų metų.

Blondinės - aiškus „ne“!

Beje, dviejų tūkstančių metų pradžioje atliktas eksperimentas parodė, kad Amūro miško katės gali gaminti palikuonius, suporuotus su paprastomis katėmis iš Pietryčių Azijos. Tuo pačiu metu paaiškėjo, kad raudonos ir rudos spalvos partneriai yra „mieli“, bet baltieji visiškai nėra. Požiūris į tokias namines kates buvo labai agresyvus.

Be to, mokslininkai nustatė, kad nelaisvėje gimę Amūro miško katės puikiai prisitaiko prie laukinės gamtos. Vladivostoko biologijos ir dirvožemio instituto darbuotojai tai pasirūpino išlaisvindami 3 suaugusius ir 32 jaunus gyvūnus. Tai suteikia vilties, kad šios retos rūšies gyventojai gali būti atstatyti, jei pageidaujama.

Amūro miško katė: žinoma apie nežinomą

Amūro miško katė mokslininkams atvėrė daug paslapčių ir nebuvo pranešimų apie šio Tolimųjų Rytų plėšrūnų skaičių. Yra tik prielaida, kad Rusijoje yra ne daugiau kaip 2,5 tūkst. Tačiau, nepaisant to, Amuro miško katė nėra įtraukta į Rusijos Federacijos Raudonąją knygą, ji saugoma tik keliose Tolimųjų Rytų vietose.

Tačiau ant „Raudonosios knygos“ serijos sidabro rublio monetos pavaizduota Tolimųjų Rytų katė. Žinoma, gerbiamas. Bet labai norėčiau, kad šios monetos aversas nebūtų vienintelė vieta, kur galite pamatyti šį nuostabų plėšrūną.

Amūro katės malonė

Tolimųjų Rytų miško katės kūnas yra raumeningas ir pailgas, ilgos kojos. Maža galva su apvaliomis ausimis ir akimis. Kačių plaukai yra minkšti ir purūs.

Ir aukščiau spalva Gamta išbandyta iš širdies:

Pagrindinė viršutinio sluoksnio spalva yra geltonų ir pilkų atspalvių mišinys su aiškiomis arba neryškiomis rudos spalvos tamsiomis dėmėmis.

  • Amuro pavyzdžių gale kailis yra tamsesnis, šoninės spalvos yra šviesesnės. Vilna ant pilvo, nudažyta purvina balta spalva. Ant kojų yra skersinių tamsių juostelių.
  • Iš akių ant kaktos yra baltų juostelių pora, o atstumas tarp jų yra rudos spalvos su raudonu atspalviu.
  • Plaukai ant uodegos yra tankesni, juodos spalvos uodegos viršūnė.
  • Paprastas miško gyvūno gyvenimo būdas

    Tolimųjų Rytų katės gyventi atskirai ir poromis. Tačiau didėjančių palikuonių sezono metu keletas asmenų gali ramiai gyventi kartu. Kiekviena katė turi savo pažymėtą valdžią nuo 5 iki 9 kvadratinių kilometrų.

    Predatoriai pirmenybė teikiama naktiniam ir ryškiam gyvenimo būdui. Amūro katės yra baisios ir atsargios, todėl gamtoje jų nėra lengva aptikti. Jie guli laukdami grobio, sėdinčio ant žemės ar medžių. Miško katė sugeba sugauti grobį vienoje šuolyje. Dažniausiai Amūro Tolimuosiuose Rytuose esančios katės turi prieglaudas medžių ertmėse, uolienose ar tarp krūmynų. Kartais naudojami seni ūgliai ar lapės.

    Žiemą katės nusileidžia iš kalnų į slėnius. Turinčios plonos trumpos kojos, jiems sunku judėti giliu sniegu. Dažnai Amūro miško kailių plombos palieka kelias dienas pastogėje, kol susidaro pluta. Žiemos metu sukauptų riebalų kiekis leidžia greitai ir laukti tinkamų medžioklės sąlygų. Sunkiuose šalčiuose jie „ardo“ arčiau žmonių, kur jie dažnai maitinasi graužikais, bet gali įlipti į kaimų namelį ir valgyti viščiukus ar antis. Primorye gyventojai žino, kad jei atvyko snieguotas, šalta žiema, palaukite svečių.

    Tolimųjų Rytų miškų katės, maitinančios graužikais, raugelėmis, voverėmis, gali paimti paukštį arba, sunaikinus lizdą, išbandyti kiaušinius.

    Yra atvejų, kai puolami jauni elniai. Skirtingai nei namuose, амурские коты — отличные пловцы. Поэтому охотятся за лягушками, ловят рыбу.

    Среда обитания

    Амурские лесные мурлыки на территории России живут на Дальнем Востоке, на побережье Японского моря и на берегах Амура. Кроме того, они живут в Китае, Японии, Корее, Пакистане, на острове Ява. Привычные места обитания — это непроходимые леса, чащи кустарников, тростниковые заросли или травянистые луга. Живут на склонах гор, но выше 500 метров в горы не поднимаются. Puikus lipimas ant uolų ir medžių, gerai plaukite.

    Pramogos

    Amurų kačių dauginimo laikas ateina žiemos pabaigoje, pavasario pradžioje. Kūdikiai gimsta gegužės mėnesį. Tolimųjų Rytų miškų pietūs gali auginti ištisus metus. Santuoka pažįstami kartu su garsiais šauksmais.

    Katės nėštumo laikotarpis yra nuo 65 iki 72 dienų. Amuras gali gimdyti keturis kačiukus. Bet paprastai gimė 1-2 kačiukai. Gimusių kūdikių svoris yra ne didesnis kaip 80 gramų. Kačiukai atveria akis per dvi savaites. Mama katė nuolat rūpinasi kačiukais ir menkiausiu pavojuje kelia naują prieglobstį. Tėvas aktyviai dalyvauja kačių vystyme.

    Pusantrų mėnesių amžiaus jaunuoliai išeina iš prieglaudos ir susipažįsta su nauja teritorija. Rudenį, užaugę ir stiprūs, ruoniai palieka motinos našlaičių namus ir tampa nepriklausomi, gyvena savo teritorijoje. Miško katės brendimas atsiranda ne anksčiau kaip 18 mėnesių.

    Amuras Tolimųjų Rytų katė ir žmogus (gyvenimas nelaisvėje)

    Tolimųjų Rytų katė gali būti auginami kaip augintiniai arba laikomi paukštidės kieme. Namų namams patartina paimti ne vyresnį nei trijų mėnesių kačiuką ir dar geriau. Tačiau reikia prisiminti, kad pasiekus brendimą, gyvūno elgesys tampa nekontroliuojamas.

    Amurų katė, gyvenanti namuose, greitai pripranta prie dėklo. Dažniausiai katės prisitaiko prie savininkų ir vengia svetimų žmonių. Mėgstamiausi kambaryje reikia vaikščioti dažnai ultravioletinių spindulių priėmimui ir kačių kraikas šėrimui vasarą.

    Turinys paukštidėje

    Mažiausias korpuso dydis yra 1,5x1,5 m ir aukštis iki 3 metrų. Paulius geriau išdėstyti lentas. Taip pat reikia reguliuoti dėklą. Kačių kraiko atveju smėlis ar pjuvenos gali būti naudojamos kaip užpildas. Paukštyje turi būti orų kioskas su šiaudų ar skudurų lova. Geriamojo dubenį galima įrengti nedideliame aukštyje. Jei leidžiamas korpuso dydis, galite įrengti skirtingų aukščių medžių gabalus kaip kačių laipiojimo terasa.

    Maistas nelaisvėje

    Pageidaujamas pašaras Tolimųjų Rytų katėms, laikomas nelaisvėje - mažai riebalų jautiena apie 200 gramų per dieną. Tačiau, be „gyvų pašarų“, dažnai neįmanoma išlaikyti normalaus gyvūno fiziologinio aktyvumo ir reprodukcijos nelaisvėje.

    Valgyti gamtoje su pelėmis, žiurkėmis, naminiais paukščiais, katėmis valgyti ne tik mėsą, bet ir gyvūnų odas ir mažus kaulus. Šis maistas fiziologiškai reikalingas normaliam skrandžio veikimui. Taigi, be mėsos, Tolimųjų Rytų miško katė turi būti pora pelių ar žiurkės. Pašarai gyvūną vieną kartą per dieną.

    Be to, būtinos ir vadinamosios pasninkavimo dienos, kai katėms skiriama nedaug maisto.

    Būtina įtraukti į maistą ir pievų žolę. Bado streikas yra natūrali gamtoje esančių gyvūnų būklė. Tai yra svarbi sąlyga laikyti lauko narve, nes neužima daug energijos, katės auga riebalais ir gali susirgti.

    Aktyvus gyvenimo būdas

    Dėl visiško gyvūnų vystymosi namuoseJums reikia palaikyti nuolatinį kačių aktyvumą:

    Į kasdienį bendravimą reikia įtraukti įvairius žaidimus. Jūs galite mesti virvę per tinklelį ir žaisti su juo velkant karą.

  • Jie turėtų turėti visų rūšių kamuolius, dirbtinę pelę, pakabintą ant virvės, šluostę, suvyniotą į griežtus ryšulius. Visa tai užims naminį gyvūnėlį ir išlaikys jo fizinį aktyvumą.
  • Išsaugoti kvapo funkciją paukštidėje turėtų būti žolelių krūmai. Mėgstamiausias delikatesas - tai svajonių ir kviečių žolės žolė.
  • Iki 10 metų Amurų miško katės gyvena savo buveinėje. Grobiuose gyvena iki 15 metų.
  • Tolimųjų Rytų miško katė ir Raudonoji knyga

    Amūro miško katės išvardytos Rusijos Raudonojoje knygoje. Mokslininkai pastebėjo, kad pastaraisiais metais gyventojų skaičius padidėjo. „Amur“ kačių skaičius Primorye mieste yra apie 2,5 tūkst. Japonijoje „Tsushima“ kačių skaičius yra mažas ir yra apie 110 asmenų. Zoologijos soduose gyvena 32 katės. Ši plėšrūnų rūšis Japonijoje yra valstybės apsaugai.

    Pagrindinė gamtoje gyvenančių kačių grėsmė yra didėjantis miškų gaisrų skaičius, miškų naikinimas ir žmogus, užkariavęs vis daugiau gryno žemės, taip pat klimato kaita planetoje.

    Ar verta nusipirkti Amur katės?

    Amuro kačių kaina yra labai didelė - nuo 80 iki 100 tūkstančių rublių, tačiau jo turinys bus dar brangesnis ir varginantis. Todėl kruopščiai pagalvokite, ar turite pakankamai jėgos, pinigų, meilės ir kantrybės šiam gyvūnui. Tikriausiai sveikas žmogus priims teisingą sprendimą neprašyti jo ambicijų.

    Žmonės turi suprasti, kad laukinių kačių vieta natūralioje aplinkoje, tarp miškų ir laukų. Ir komfortui, galite padaryti naminį purr, kuris jums atsakys ir meilės.

    Amur Forest Cat aprašymas

    Kūnas yra pailgos, raumeningas ir tvirtas. Galva yra maža, pailga, vibris yra ilgas. Ant nosies yra plati plika juostelė. Viršutinės šunys yra storos ir ilgos. Vidutinio ilgio kojelės baigiamos mažais nagais. Ausys suapvalintos, jų antgalių nėra. Plona uodega padengta pūkuotu tankiu kailiu.

    Kailis yra trumpas, storas ir pūkuotas. Žieminiai kailiai yra lengvesni ir storesni už vasarą. Apsauginiai plaukai yra 4,9 cm ilgio. Kailio spalva nuo pilkai geltonos iki raudonos rudos arba purvino rudos spalvos. Apatinis korpusas ir šoninės pusės yra lengvesnės už nugaros. Ant kūno yra ovalo formos spalvos su juodos arba neryškios apvado spalvos.

    Ant nugaros eina trys rudos-juodos juostos, kurios yra suformuotos iš pailgos siaurų dėmių. Kartais šios juostos gali sujungti į vieną plačią juostą. Ant gerklės yra 4 arba 5 skersinės raudonos rudos juostelės. Ant priekinių kojų yra skersinių juostų. Ant pilvo taip pat yra dėmių, tačiau jos yra ryškesnės. Uodega paprastai yra tamsiai pilka arba rausva, jo viršūnė yra tamsiai pilka arba juoda.

    Kiekvienoje galvos pusėje nuo akių kaktos pakyla 2 baltos spalvos juostelės, o tarp jų yra rausvai rudos juostelės, einančios nuo nosies iki kaklo. Nosis yra pilkai raudonas, gerklės ir krūtinės yra baltos spalvos, smakras yra baltas. Ausys yra baltos, tamsi riba, ir patarimai yra rausvai balti. Jauni dėmės turi daugiau dėmių nei suaugusieji.

    Šalia Khanka ežero katė susitiko visoje gyvenamojoje teritorijoje.

    Tolimųjų Rytų miškų kačių gyvenimo būdas

    Šie gyvūnai gali gyventi vieni arba poromis, tačiau veisimosi sezone susirenka keli asmenys. Kiekviena katė turi atskirą 5-9 kv. Šie plėšrūnai yra naktiniai ir ryškūs. Amūro miško katės yra drovios ir neįtikėtinos, jas sunku aptikti. Jie užpuolė grobį iš pasalos, kurią jie organizuoja ant žemės ar ant medžių.

    Tolimųjų Rytų miško katė pasiekia auką vienu šuoliu.

    Žiemą „Amur“ katės migruoja iš kalnų į slėnius ir į kalvų viršūnę, iš kurios sniegas pučia vėją. Sunkių šalnų metu jie gali kreiptis į žmonių būstą, kur graužikai yra sugauti senuose pastatuose.

    Jei Tolimųjų Rytų katė yra pavojuje, jis yra išsaugotas medyje. Jie sudaro prieglaudas tuščiavidurėse, uolienose ar tarp tankių krūmų, jie taip pat mielai naudojasi apleistomis ūgliai ir lapės. Denio apačia yra izoliuota medžio dulkėmis, lapais ir žolėmis.

    Amūro miško katės gali lipti medžius, uolų ir plaukti puikiai. Iš plėšrūnų vietos yra keletas laikinų prieglaudų. Žiemą naudojamas nuolatinis saugiausias būstas.

    Tolimųjų Rytų miškų katės maitinasi graužikais, raugėmis, voverėmis, manchurijos kiškiais, paukščiais ir jų kiaušiniais. Kartais jie gali pulti didesnes aukas, pvz., Jaunus elnius ir elnias.

    Amūro miško kačių gyvenimo trukmė gamtoje yra 8-10 metų, o nelaisvėje jie gali gyventi iki 15 metų.

    Amūro mityboje miško katė gali apimti varles ir vabzdžius.

    Veisimo leopardas tsushima katės

    Amur kačių veisimosi sezonas šiaurinėje diapazono dalyje patenka į vasario-kovo mėn., O jų kačiukai gimsta gegužės mėnesį. Pietinėje diapazono dalyje Tolimųjų Rytų miškų katės gali auginti ištisus metus. Santuokos metu jie skamba gana garsiai ir stogai. Pora susidaro katės estrumo metu. Vyras aktyviai dalyvauja kūdikių auginime.

    Nėštumas trunka 65–72 dienas. Šiukšlėje yra 1-2 kačiukai, gali būti ne daugiau kaip 4 kūdikiai. Jie yra bejėgiai ir aklai, sveriantys ne daugiau kaip 80 gramų. Kačiukų akys atidarytos po 10 dienų. Moterys rūpinasi kačiukais ir, jei jie yra pavojuje, patenka į naują prieglaudą. 50 dienų amžiaus jaunos katės išeina iš denio ir tiria artimiausią teritoriją. 4 mėn. Moterys jau sveria 2,4 kg, o vyrai - 3,2 kg. Po 6 mėnesių kačiukai tampa nepriklausomi ir palieka motiną, ieškodami savo medžioklės ploto. Remiantis kai kuriais duomenimis, amurų miško kačių brendimas vyksta 8-10 mėnesių, tačiau pagal kitą informaciją jie brandinami ne anksčiau kaip 18 mėnesių.

    Vienas Amūro kačių kačių atneša iki keturių kačiukų, kuriuose dalyvauja vyrai.

    Tolimųjų Rytų miško kačių populiacija

    Amūro miško katės yra Rusijos Raudonojoje knygoje. Juos saugo CITES konvencija (II priedas). Neseniai gyventojų skaičius pradėjo augti.

    Pagrindinė grėsmė rūšiai yra buveinių praradimas: žemės arimas, miškų naikinimas, gaisrai. Taip pat dėl ​​„Amur“ kačių skaičiaus medžioklė, oro sąlygos ir hibridizacija daro poveikį naminėms katėms.

    Amūro miško katė - retas porūšis, yra įtraukta į Raudonosios knygos „Primorsky Krai“ sąrašą.

    Didžiausias Tolimųjų Rytų stepių kačių tankis pastebimas Korsano ir Khankos rajonuose Primorsky Krai, tai yra 3-4 asmenys per 10 kvadratinių kilometrų. Apytikris amurų miškų kačių skaičius Primorye teritorijoje yra 2–2,5 tūkst. Asmenų.

    Leopardo katės Tsushima skaičius saloje yra labai mažas, jis neviršija 80-110 asmenų. Japonijos zoologijos soduose yra 32 katės. Japonijoje šiuos plėšrūnus saugo valstybė.

    Pin
    Send
    Share
    Send
    Send

    zoo-club-org