Gyvūnai

Kas žvėris - muskratas

Pin
Send
Share
Send
Send


Muskratas yra komercinė žinduolių medžioklės rūšis. Vertinamas iš ilgaamžio smėlio popieriaus. Mėsa taip pat yra valgoma. Kai kuriose šalyse jis netgi patiekiamas ant stalo kaip skanus patiekalas. Graužikas yra labai produktyvus ir gerai prisitaikęs prie naujos aplinkos. Nekontroliuojant muskratas kenkiama žemės ūkio paskirties žemei ir tampa ligomis, kurios yra pavojingos žmonėms ir naminiams gyvūnams. Nuotrauka ir aprašymas padės aptikti ir sugauti žvėrį, taip pat suprasti, kaip saugi jos mėsa.

Gyvūno aprašymas ir charakteristikos

Muskratų gentis priklauso vole sub-šeimai. Šis pusiau vandeninis graužikas buvo išvežtas į Euraziją iš Šiaurės Amerikos, kur jis buvo plačiai paplitęs. Kiti pavadinimai yra žiurkės ir vandens triušis. Muskratas pritaikytas auginti privačiuose ūkiuose. Laukinėje formoje jis stato būstą mažų tvenkinių pavidalu ir paviršiaus „trobelėmis“, taip pat gamina maistą. Gyvūnai kenkia žemės ūkio drėkinimo įrenginiams.

Dėmesio! Muskrato nelaisvėje gyvenimo trukmė yra iki 10 metų. Gamtoje graužikai gyvena ne ilgiau kaip 3 metus.

Muskrato charakteristikos yra pritaikytos evoliucijai, siekiant sėkmingai judėti po vandeniu:

  • kūnas yra tankus, trumpas kaklas,
  • liemens ilgis - 23-36 cm,
  • užpakalinės kojos turi plaukimo membranas,
  • uodega padengta retais plaukais ir svarstyklėmis, apatinėje dalyje yra maža pailgos plauko šukos,
  • uodegos ilgis - iki 28 cm,

  • galvos kvailas, mažas, palyginti su kūnu,
  • akys yra mažos, ausis beveik visiškai paslėptos kailiuose,
  • žandikaulis pritaikytas šerti po vandeniu,
  • svoris - 1-1,5 kg, ne daugiau kaip 1,8 kg.

Muskuso žiurkės komercinė vertė

Kailis - pagrindinė muskrato nuosavybė. Jį sudaro minkštas apatinis sluoksnis ir kieti apsauginiai plaukai. Spalva tolygiai eina nuo tamsiai rudos arba net juodos ant nugaros ir kojų iki šviesių pilvo atspalvių. Vasarą visas kūnas tampa lengvesnis. Graužikų kailis yra storas ir pūkuotas, atsparus vandeniui.

Kailinių kailių, žieminių kepurės, apykaklės ir kitų drabužių gamintojai reikalauja muskratų odos. Medžiaga yra panaši į brangius kailių tipus, su lengvu ir šiltu. Pagrindinis trūkumas yra tas, kad tokie drabužiai nebus patvarūs. Ketvirtąjį – penktąjį sezoną plaukai pradės masyviai iškristi, odos trina ir praras savo dekoratyvinę išvaizdą. Tačiau vis dar yra daug žmonių, kurie nori dėvėti kailinius kailius. Tokių drabužių kaina yra kelis kartus mažesnė už elito kolegas, todėl modai paprasčiausiai pakeičia dėvėtą skrybėlę arba kailį.

Muskusinė žiurkė virimo metu

Gali būti šališkumo prieš muskrato maistines savybes. Tiesą sakant, šis gyvūnas nėra nešvarus ir mažai panašus į tolimus mažesnius giminaičius - paprastas žiurkes ir peles. Švarumas pasireiškia ne tik kailių atžvilgiu:

  1. Muskratas pritaikytas valgyti beveik visiškai daržovių maistą.
  2. Gyvūnų maistas rūšies mityboje - moliuskai, vabzdžiai, mažos žuvys ir bet kokiu atveju ne atliekos ar mėsos.

Šio žinduolio mėsos skonis panašus į triušį ir antį. Ruošiant gana standartinius terminio apdorojimo tipus. Tačiau prieš siųsdami muskratą į krosnį ar orkaitę, svarbu tinkamai pašalinti kiaukutines netoli kanalų liaukų. Jie išskiria nykštą skystį, kuris sugadins gatavos mėsos skonį.

Taryba Negalima nusiminusi, jei paruošėte graužikų su liaukomis. Situacija ištaisys mėsos mirkymą keliuose vandenyse 3-5 valandas.

Muskrato mėsa laikoma mityba, su visa naudingų savybių sąrašu. Gerai sugeria žmogaus kūnas ir riebalai. Tiesa, jis turi mažą lydymosi temperatūrą ir lydosi be pėdsakų iki normalaus virimo pabaigos. Atskirai, riebalai nėra naudojami maisto ruošimui, bet naudojami gydymui.

Vandens triušio medžioklė

Privačių namų ūkių sąlygomis moliuskai auginami erdvėse patalpose, narvuose arba aptvertuose tvenkiniuose. Graužikai yra nepretenzingi maistui. Jie yra gana įvairūs augalų maisto produktai. Gyvulių veisimas ant odos laikomas pelningu verslu.

Tai yra teisėta medžioti muskratą ištisus metus. Pavasarį ir beveik visą šiltą laikotarpį, jis išnyksta, o aukščiausios kokybės kailis gaunamas žiemą. Pusiau vandeninis graužikas yra sugautas spąstais arba nušautas iš ginklų. Tai gana paprasta tai padaryti, nes gyvūnas yra lėtas ir budrus. Muskratas turi daug natūralių priešų tarp miško, vandens gyventojų ir net paukščių. Šis veiksnys riboja muskuso žiurkių populiaciją, nepaisant jo didelio vaisiaus, spartaus jaunimo vystymosi ir gebėjimo prisitaikyti prie naujų klimato sąlygų.

Vandens triušis dienos metu šiek tiek nerodo. Optimalus medžioklės laikas yra naktis. Tiesa, pavasarį poravimosi metu žvėris gali būti randamas per dieną. Muskuso žiurkė yra nuostabus gyvūnas, kitaip nei bet kuris kitas graužikas. Veisimas ir medžioklė yra pelningi dalykai. Be to, muskratas gali būti skanus ir neįprastas dietinis patiekalas ant stalo.

Gyvenimo būdas

Šios mažos žinduolės tėvynė yra Šiaurės Amerikos teritorija nuo Aliaskos iki šiaurinių Meksikos regionų. Praėjusio amžiaus pradžioje gyvūnai atvyko į Europą, kur jie puikiai įsisąmonino. Šiandien muskratų buveinė sudaro visą Europos teritoriją Rusijoje, šiaurinius ir centrinius Europos regionus, Sibirą ir miško stepę į Jakutiją ir Korėją. Artimiausias gyventojas gyvena Izraelio upėse. Gyvenimui gyvūnai pasirinko mažai tekančias upes, durpių duobes, ežerus ir miško tvenkinius, pelkes. Dauguma laiko gyvūnai praleidžia vandenyje ir žiemą patenka į žemę. Po vandeniu gyvūnas gali gyventi iki 15 minučių be kvėpavimo. Toks ilgas laikotarpis atsiranda dėl ypatingos kraujo sudėties gyvūnuose, padidėjusio hemoglobino kiekio kraujyje ir mioglobino raumenyse.

Gyvūnas aktyviausias ryte ir vakare. Jie nemato gerai ir turi blogai išvystytą kvapo jausmą, bet labai jautrią ausį.

Muskratai maitinami įvairiais augalais:

  • Reed
  • Reed
  • Sedge
  • Horsetail
  • Augalai,
  • Krūmų lapai ir šakelės,
  • Šaknys.

Be augalų maisto, jie valgo upių moliuskus, mažas žuvis, varles.

Muskratai yra teritoriniai gyvūnai. Kiekviena šeima gyvena tam tikroje vietovėje, kurios ribos vyrams žymi specialią sekreciją, išskiriamą iš smegenų liaukų. Gyvūnai gyvena urvuose, kurie kasti bankuose arba nameliuose, kurie statomi pagal bebrų namelių iš šakų, šaknų, žolės, dumblo pavyzdį. Siekiant didesnio būsto saugumo, įėjimas į būstą visada yra po vandeniu. Namelio aukštis gali siekti pusantrų metrų ir turėti keletą atskirų maisto saugojimo skyrių. Minko gyvūnas taip pat aprūpina keliais skyriais. Judesių ilgis gali būti iki dešimties metrų.

Vietose, kur gyvena labai didelis muskratų gyventojų skaičius, daugybė namelių kelia didelę žalą drėkinimo sistemai.

Natūraliai kailinių gyvūnų gyvenimas yra ne ilgesnis kaip 3-4 metai. Jų nelaisvėje jie gali gyventi iki 10-12 metų. Skirtumas kyla ne tik dėl maisto gausos namuose, bet ir nuo plėšrūnų trūkumo. Pagal natūralius priešus:

Šaltoje ir snieguotoje žiemoje muskratų audinės gali sunaikinti šernus ieškodami lengvo maisto. Pavojingiausias plėšrūnų plėšrūnas yra audinė.

Muskrato išvaizda

Muskrato išvaizda labai panaši į pilkos žiurkės išvaizdą. Vidutinis svoris yra apie 1,5 kilogramo, o maksimalus svoris gali siekti iki 2 kilogramų. Suaugusio žmogaus kūno ilgis svyruoja nuo 20 iki 35 cm, gyvūnas turi ilgą uodegą, kurios ilgis gali būti 10-15 cm, o vyrams ir moterims nėra skirtumo. Gyvūnai turi trumpą kaklą ir kūną. Storas kailis yra teikiamas organizmui, o ne poodiniams riebalams. Muskrato kaukolė labai panaši į žiurkės kaukolę, turi ryškius žandikaulius ir plokščią kaktą. Gyvūno snukis yra ilgas, su didelėmis akimis ir mažomis ausimis. Gyvūnų uodega yra plokščia, su retais plaukais. Trumpos kojos turi mažas membranas tarp pirštų.

Muskrato kailis yra trumpas ir storas, labai tankus. Šios savybės neleidžia jam susikaupti ilgą laiką vandenyje.

Gyvūnai turi trumpą ir labai minkštą, tankų paltą. Muskrato spalva yra skirtingi rudos spalvos atspalviai su raudonais ir juodais plaukais. Gyvūno pilvas yra daug lengvesnis už nugaros plaukus. Tuo tarpu muskratas atrodo žiemą ir vasarą yra didelis skirtumas. Žiemos kailis yra daug storesnis, kailis yra tamsesnis ir blizgesnis. Vasarinė oda atrodo labiau raudona, kailiai prarasti.

Veisimas

Muskratai pasiekia seksualinį brandą nuo septynių iki dešimties mėnesių amžiaus. Moterų nėštumas trunka apie 32–33 dienas ir baigiasi septynis ar aštuonis kūdikius. Pirmoji patelė - moterys atneša pavasario pradžioje. Šiauriniuose regionuose pora veža tik du kartus, o pietiniuose regionuose jauniklių skaičius gali siekti iki penkių. Pietų regionuose veisimo sezonas trunka ištisus metus. Taip yra dėl pakankamo maisto kiekio ir šiltesnio klimato. Iš pradžių moteris išeina iš lizdo. visą laiką likti su savo palikuonimis. Vyras maitina visą šeimą. Naujagimių svoris yra apie 25 g. Pirmuosius du mėnesius jie maitina motinos pieną, bet jau tris savaites jie pradeda valgyti augalus ir šaknis.

Cubs visada pirmąją žiemą praleidžia kartu su savo tėvais, ir tik pavasarį jie ieško laisvos teritorijos ir įkuria savo būstą.

Vandens žiurkė

Artimiausias muskrato giminaitis yra žiurkė. Gyvūnui yra suapvalintas kūnas ir sutrumpintas snukis. Vandens žiurkės svoris priklauso nuo sezono ir maitinimo sąlygų, tačiau vidutiniškai tai yra apie 200 - 300 gramų, kurių kūno ilgis yra iki 25 cm, o vandens žiurkė judėja daugiau šokinėdamas, nesugeba plaukti blogai, bet nori praleisti didžiąją laiko dalį žemėje. Jis mėgsta įsikurti šalia vandens telkinių ir šlapžemių. Su šaltu oru atėjus, gyvūnas priartėja prie žmogaus būsto - jie gali gyventi rūsiuose ir pastogėse, garažuose ir net gyvenamuosiuose pastatuose.

Muskratas ir nutrija priklauso tai pačiai šeimai, o ne specialistas atrodo labai panašus. Tačiau skirtumai tarp rūšių yra dideli: coypus yra daug didesnis, jis turi didelę galvą su gana mažomis akimis ir ausimis. Trumpas snukis baigiasi ilgomis ir sunkiomis ūsomis. Nutrijos svoris gali siekti iki dešimties kilogramų, o kūno ilgis - iki metro. Išilgai upės plaukiojimas yra panašesnis į bebrą. Gyvūnų kailiai yra tankūs, stori, gali būti raudoni ir beveik rudi. Ilga uodega beveik neturi vilnos ir tarnauja kaip vairas. „Nutria“ maitina augalų maistą, pirmenybę teikia šaknų ir jaunuolių ir nendrių ūgliams. Vabzdžiai ir varlės, taip pat mažos žuvys, nevalgo taip aktyviai, kaip muskratai.

Muskratas dažnai painiojamas su ūdru, nors šie gyvūnai yra ne tik artimi giminaičiai, bet ir visiškai kitokie.

Otteras priklauso ginklų šeimai. Tačiau skirtumas tarp dviejų gyvūnų yra ne tik tai. Gyvūnai apsigyvena prie rezervuarų ir veda pusiau vandens gyvenimo būdą, daugiausia maitindamas žuvis, moliuskus, varles, paukščių kiaušinius ir paukščius. Dažnai vidra medžioja muskratui. Vandenys visada kasti savo kiaurymes krante. Gyvūno kūnas yra ilgas, gerai supaprastintas. Suaugusiųjų su uodega ilgis gali siekti pusantro metro. Svoris - apie 6 - 10 kg. Spalva dažniausiai tamsiai ruda. Gyvūno snukis yra pailgas, su didelėmis ir išraiškingomis akimis. Gyvūnas turi aštrius dantis. Oterio kojos yra trumpos, bet stiprios. Tarp pirštų yra membranos, leidžiančios vandeniui plaukioti puikiai.

Muskrato aprašymas

Muskuso žiurkė yra vienintelis jos rūšies ir muskratų genties atstovas.. Muskratus atstovauja pusiau vandens organizmai, priklausantys graužikų grupei priklausantiems pelekams, ir yra laikomi vienu iš didžiausių Muridae šeimos narių šiaurinėje Amerikos dalyje. Jie taip pat prisitaikė prie egzistavimo Rusijoje, Europoje ir Šiaurės Azijoje, kur jie buvo dirbtinai atnešti.

Jų išorinis nepatogumas priverstas prisitaikyti prie vandens buveinių. Tai pusiau vandeninis graužikas, kuris kenkia drėkinimo žemės ūkio struktūroms ir tuo pačiu metu yra tinkamas upių kanalus. Muskratas gyvena laukinėse upėse ir ežeruose, o dirbtiniuose rezervuaruose - atskirų ūkių sąlygomis.

Išvaizda

Muskuso žiurkės turi vandeniui atsparų kailį, dažniausiai rusvos spalvos. Jis susideda iš kelių sluoksnių apsauginio sluoksnio ir apatinio sluoksnio. Jie yra stori, šilkiniai ir aukščiausios kokybės liesti pluoštai. Kūnas yra padengtas stora, minkšta izoliacine vilna, taip pat ilgesniais, šiurkščiausiomis ir blizgančiomis išvaizdomis. Ši struktūra sukuria hidrofobinį poveikį, dėl kurio vanduo negali patekti į odos vilną. Muskratas kruopščiai rūpinasi savo „kailiu“, reguliariai nuvalykite jį ir tepkite specialiu tepalu.

Tai įdomu! Spalva gali būti įvairi. Nugaros ir kojos su uodega paprastai yra tamsesnės. Pilvas ir kaklas yra lengvesni, dažnai pilki. Žiemą kailis pastebimai tamsesnis, o vasarą jis sudegina saulėje ir šviečia dviejų atspalvių.

Jų uodegos, panašios į vairą, yra šoniniu būdu suspaustos ir praktiškai neturi plaukų. Vietoj to, jie yra padengti šiurkščia oda, tarsi suspaustų šonuose, o išilgai apačios yra šiurkšta šukuotė, paliekant žymę ant laisvo kelio pėsčiomis. Jos pagrinde yra gūžinės liaukos, skleidžiančios garsią muskusinį kvapą, per kurį gyvūnas žymi savo teritorijos ribas. Šio žiurkės uodega yra susijusi su judėjimu, tarnauja kaip parama sausumoje ir plaukimo vairas vandenyje.

Muskratas turi mažą galvą su nelygiu mažu snukiu. Matymas ir kvapas yra prastai išvystyti, daugiausia gyvūnas remiasi klausa. Kūnas yra apvalus ir storas. Muskuso žiurkės ausys yra tokios mažos, kad jos beveik nepastebimos už jų aplink plaukus. Akys yra mažos, išsikišusios už galvos struktūros, yra aukštos. Dėl dantų, kaip ir visi graužikai, moliuskai yra labai pastebimi. Jie išsikiša už burnos, yra už lūpų. Ši struktūra leidžia gyvūnui gniuždyti daiktus, kad vanduo nepatektų į burnos ertmę.

Muskrato priekines kojeles sudaro keturi pirštai ir vienas mažas. Tokios mažos priekinės galūnės puikiai tinka sumaniai manipuliuoti augalinėmis medžiagomis ir kasti. Muskuso nagais yra penki apatiniai kojų pirštai, kurių struktūra yra iš dalies padengta. Kad jis leidžia gyvūnui puikiai judėti į vandens elementą. Suaugusio gyvūno fizinės savybės: kūno ilgis - 470–630 mm, uodegos ilgis - 200–270 mm, apytikslis svoris - 0,8–1,5 kg. Didelio dydžio vidutinis suaugęs muskratas primena kažką tarp bebrų ir paprastų žiurkių.

Gyvenimo pobūdis ir gyvenimo būdas

Muskuso žiurkės - neramūs gyvūnai, kurie gali būti aktyvūs visą parą. Jie yra puikūs lovų ir tunelių ekskavatorių statytojai, kurie kasti upių stačius krantus arba stato purvo ir augalų lizdus. Jų burbulų skersmuo gali siekti 2 metrus, aukštis - 1,2 m. Namų sienos yra apie 30 centimetrų pločio. Būsto viduje yra keli įėjimai ir tuneliai, einantys į vandenį.

Atsiskaitymai yra izoliuoti vienas nuo kito. Jie gali pasiekti vidinę oro temperatūrą 20 laipsnių šilčiau, palyginti su aplinkos išorės temperatūra. Muskuso žiurkės taip pat sukuria vadinamąjį „tiektuvą“. Tai dar viena struktūra, esanti 2-8 metrų atstumu nuo lovos ir naudojama laikyti maistą žiemos mėnesiais. Muskrats pertrauka tunelius per savo dumblą iš savo namo į „saugyklas“, kad palengvintų priėjimą prie rezervų.

Muskuso žiurkės taip pat gali gyventi žemės ūkio paskirties žemės drenažo kanaluose, kur yra daug maisto ir vandens. Idealus vandens gylis muskrato buveinėms svyruoja nuo 1,5 iki 2,0 metrų. Jie nepatiria siauros erdvės ir nereikalauja didelių vandens platumų. Jų pagrindiniai atsiskaitymo kriterijai yra plačiai prieinamų maisto produktų gausa, teikiama sausumoje esančių pakrančių ir vandens augalų pavidalu. Tunelių trukmė siekia 8-10 metrų. Įėjimas į korpusą iš išorės nematomas, nes jis yra saugiai paslėptas po vandeniu. Muskratai turi specialų būsto statybos būdą, kuris apsaugo juos nuo potvynių. Jie stato jį dviem lygiais.

Tai įdomu! Šie gyvūnai yra puikūs plaukikai. Jie taip pat turi kitą specialų prietaisą - maistinių medžiagų tiekimą kraujui ir raumenims, kad jie galėtų sėkmingai gyventi po vandeniu. Tai suteikia muskusui graužikams galimybę ilgai atsilaikyti be prieigos prie oro.

Todėl jie gali ilgai nardyti. Buvo dokumentuoti atvejai, kai gyvūnas buvo surastas 12 minučių be vandens laboratorijoje ir 17 minučių lauke. Дайвинг – это очень важный поведенческий навык ондатр, который позволяет в краткие сроки убежать от преследующего хищника. Потому что он позволяет им успешно остерегаться недоброжелателей и плавать в безопасности.Ant paviršiaus plaukioja apie 1,5-5 kilometrų per valandą greičiu. Ir tai netgi nenaudojant slapto akseleratoriaus - uodegos.

Jie naudojasi galinėmis pakabos kojomis, kad judėtų žemėje. Dėl kūno struktūros ir bendro jo gausumo bei lėtumo judėjimas nėra labai estetiškas. Dėl mažo priekinių kojų dydžio jie yra palaikomi arti po smakro ir nėra naudojami judesiams. Po vandeniu plaukiojimui muskratai naudos savo uodegą, naudodamiesi horizontaliu judėjimu. Jų kūno struktūra plaukimo metu leidžia greitai perkelti vandenį, kad pasiektų nusikaltėją arba išvengtų plėšrūnų. Taip pat evakuacijos procese gali būti naudingos tunelio formos skylės, per kurias jie sėkmingai slepia. Muskuso žiurkės gali juos iškasti į upės kranto pusę ir laukti, kol plėšrūnas bus po augmenijos sluoksniu, esančiu virš vandens linijos.

Namo struktūra leidžia jums išsaugoti būtiną šilumos reguliavimą. Pavyzdžiui, šaltų žiemos šalnų metu oro temperatūra skylėje nesumažėja žemiau nulio Celsijaus laipsnių. Užimti vieną žiemos namą vienu metu gali būti iki šešių asmenų. Žiemos laikotarpiu didelis gyventojų skaičius leidžia patenkinti medžiagų apykaitos santaupas. Kuo daugiau gyvūnų, tuo šilčiau jie kartu.

Todėl grupėse gyvenantys gyvūnai išgyventi šaltu oru yra didesni nei vienišiems asmenims. Muskratai yra jautresni šalčiui, kai jie yra savarankiškai. Ypač jautrus šalčiui yra visiškai plika gyvūno uodega, kuri dažnai būna šalta. Ekstremaliais atvejais muskratas gali kramtyti visiškai užšalusią uodegą, kad sukeltų greitą gijimą. Taip pat dažnai užfiksuoti vidaus kanibalizmo atvejai. Toks reiškinys gali atsirasti dėl to, kad būsto grupė gyvena per daug gyventojų. Taip pat dažnai yra vyrų kova dėl moterų ir teritorinės vietos.

Kiek muskratų gyvena

Muskrato vidutinė gyvenimo trukmė yra mažesnė nei 2–3 metai.. Visa tai susiję su dideliu laukinių gyvūnų mirtingumu, kuris yra 87% asmenų pirmaisiais gyvenimo metais, 11% - antrajame, likusieji 2% negyvena iki 4 metų. Vidaus sąlygomis muskrats gyvena iki 9-10 metų, jei jie yra patogūs. Beje, norint juos laikyti nelaisvėje, yra gana paprasta. Muskratai yra maitinami viskuo, ką jie siūlo, ir malonumu. Didesnio augimo laikotarpiu į meniu galite pridėti kalcio turinčių produktų. Pavyzdžiui, varškės, pieno, liesos žuvies ir mėsos. Muskuso žiurkės greitai prisitaiko prie asmens buvimo, bet nepraranda budrumo. Šie gyvūnai gali būti daugelio ligų nešėjai.

Buveinė

Ankstyvieji pranešimai apie Amerikos įsikurstytojų istorinius įrašus rodo, kad iš pradžių didžiausias šių gyvūnų skaičius buvo skaičiuojamas Viskonsine. Drėgnų vietovių teritorijos nebuvo išsamiai ištirtos prieš masinį žmonių perkėlimą į valstybę. Per šį laikotarpį muskratų populiacija stipriai svyravo dėl sausrų, pakaitomis su kraštutinėmis žiemomis. Didžiausią žalą gyventojams lėmė buveinių naikinimas. Iki šiol muskratų populiacijos buvo pažymėtos istoriniais duomenimis, tačiau išlieka aukštas gyventojų gyvybingumo lygis.

Tai įdomu! Natūralus asortimentas yra Šiaurės Amerikoje. Šių gyvūnų aklimatizacija buvo atlikta Rusijoje ir Eurazijoje. Laikui bėgant, siekiant padidinti jų skaičių, jie taip pat apsigyveno kitų šalių teritorijose. Toks uolumas yra susijęs su muskratų naudojimu pramoninėje gamyboje.

Muskratai gyvena įvairiuose durpynuose, kanaluose ir upeliuose. Jie nesipainioja, kaip natūralūs rezervuarai ir dirbtinai sukurti. Jie netgi gali būti surasti aplink miestą, nes netoliese esantis žmogus jų niekaip nebijo. Muskuso žiurkės žiemą ir vietose, kuriose nėra natūralios augalijos, nėra gilaus vandens užšalimo vietose.

Muskrato dieta

Muskratai yra vidutinio nuotolio trofiniai vartotojai, daugiausia valgantys augalinę medžiagą, pavyzdžiui: kopūstai, nendrės, piktžolės ir kiti augalai, augantys vandenyje ir krante. Mažiau pasitenkinti asmenys gali sėkmingai valgyti moliuskus, vėžius, varles, žuvis ir morkas, jei tai yra gausu. Apskaičiuota, kad 5-7% muskratų meniu sudaro gyvūninės kilmės produktai.

Žiemą pagrindiniai maisto šaltiniai renkasi maisto talpyklas, taip pat povandenines šaknis ir gumbavaisius.. Šie gyvūnai pageidauja maitinti ne daugiau kaip 15 metrų atstumu nuo jų namų ir, kaip taisyklė, jie net eis net ir esant ūminiam poreikiui, kad atstumas būtų didesnis nei 150 metrų.

Gamtos priešai

Muskuso žiurkė yra svarbi daugelio plėšrūnų grobė. Juos medžioja šunys, kojotai, vėžliai, ereliai, pelkės, pelėdos ir kiti maži plėšrūnai. Minka yra viena didžiausių plėšrūnų plėšrūnų. Ankstyvas abiejų organizmų santykių tyrimas parodė, kad 297 produktų, kurių sudėtyje yra audinių rėmų, dydis 65,92 proc.

Gyventojų ir rūšių būklė

Muskratai yra plačiai paplitę gyvūnai, tačiau kas 6–10 metų gyventojai smarkiai sumažėja. Sistemingo skaičiaus mažėjimo priežastis nebuvo nustatyta. Tuo pačiu metu muskuso žiurkės yra ypač derlingos ir lengvai pritaikomos įvairioms sąlygoms.

Muskratas ir žmogus

Muskuso žiurkė yra viena iš svarbiausių pramoninių kailinių gyvūnų rūšių. Didžiausia vertė yra patvari, minkšta oda. Taip pat valgoma ir šių graužikų mėsa. Šiaurės Amerikos miestuose jis dažnai vadinamas „vandens nuskaitymu“. Jis gavo šį pavadinimą dėl savo skonio ir unikalios mitybos sudėties.

Muskusinis graužikas buvo laikomas „Wisconsin“ spąstų „duona ir sviestu“. Nuo 1970-1981 m 32,7 mln. Kailių buvo surinkta iš Wisconsin šlapžemių „sugavimo“. Dauguma valstybės valdymo metodų leidžia gaminti didelius muskratų kiekius. Savo ruožtu aukštas muskratų populiacijos lygis sukelia buveinių žalą ir plintančią ligą.

Tai įdomu! Muskratai nuolat vaidino svarbų vaidmenį Viskonsino kailių rinkoje. Po kelerių metų šių gyvūnų mėsa buvo pagrindinis produktas, kuris buvo nupirktas ir parduodamas kailių pramonėje.

Daugelyje gyvenviečių ir rezervuarų, dėl jų sprogimo pajėgumų, kenkia drėkinimo sistemoms, užtvankoms ir užtvankoms. Tokiu būdu žala ūkiams daroma, ryžių auginimas kenčia nuo jų „pastangų“. Nekontroliuojamas muskratų atgaminimas gali pakenkti pakrančių ir vandens augalams, suvartodamas nekontroliuojamus kiekius.. Šiuos mielius gyvūnus gali toleruoti daugiau nei dešimt natūralių židinių. Tarp sąrašo taip pat yra pavojinga paratifoidinė ir tularemija.

Tuo pačiu metu muskuso žiurkės yra labai svarbios aplinkai. Jie padeda išlaikyti šlapynes, kad jos atsidarytų, ir jas atveria, išvalydamos vandens kelius, nes čia auga augalija. Tai leidžia jums organizuoti sklandų įvairių jautresnių rūšių augalų, vabzdžių, vandens paukščių ir kitų gyvūnų srautą.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Melodija pagal filmą Mano meilus ir švelnus žvėris. . ir mano vaizdeliai. (Kovo 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org