Paukščiai

Crested Tit - aprašymas, buveinė, įdomūs faktai

Pin
Send
Share
Send
Send


Išvaizda ir elgesys. Mažas (mažesnis nei žvirblis), nedidelis spalvos paukštis. Tai vienintelis mažas paukštis Europoje ir vienintelis žvėris Rusijos faunoje, turintis karkasą. Kūno ilgis 11,5–12 cm, svoris 10–15 g.

Aprašymas. Vyrai ir moterys dažytos panašiai. Kūno viršūnė yra pilkšvai ruda, apačia yra blyški, šonuose yra ąžuolas ir pažeminta. Galvos gale dangtelis eina į smailų šoką, jo aukštis ir kampas gali skirtis priklausomai nuo paukščio nuotaikos. Galvos kaip visumos spalvos yra labai kontrastingos. Ant dangtelio yra būdingas baltas ratlankių ir juodųjų plunksnų pagrindas. Šiuo atveju bendroji dangtelio spalva skiriasi nuo beveik baltos ant kaktos iki skaliosios pilkos karūnoje ir beveik juodos spalvos viršuje. Iš priekinio akies krašto, nepasiekiant snapo pagrindo, eina juoda juostelė. Jis tęsiasi už akies, o ausies plunksnų srityje jis smarkiai kreivė žemyn, sukasi į gerklę ir šiek tiek atsilieka nuo akies linijos. Dėl to kontrastinga juoda pusmėnulio spalva aiškiai matoma plataus balto „skruosto“ fone. Tarp tamsos dangtelio ir juostos per akį eina baltą antakį. Gerklė yra juoda, trikampė. Siaura juoda juostelė nuo gerklės apačios tęsiasi išilgai baltos skruostos ir rudos viršutinės ribos ir pasiekia pačią keteros pagrindą. Sparnai ir uodega yra tamsūs, rusvai pilki, vos pastebimi kontrastuojantys viršutinę kūno dalį. Billas yra juodas, akys yra šviesiai rudos arba tamsiai raudonos, kojos yra melsvai pilkos. Moteris turi trumpesnę kuokštelę, o modelio linijos ant galvos šonų yra siauresnės, ant dangtelio yra šiek tiek okkerinė danga, šoninės yra raudonos.

Jauni paukščiai nudažyti silpniau, tortas yra trumpas, ant dangtelio yra rusvos spalvos, o galvos pusėse yra ochros tonai. Tamsos modelio linijos ant galvos šonų yra rusvos, neryškesnės. Ant rudos spalvos atspalvio ant gerklės dėmės nesusijusi su galvos kraštu. Iš visų kitų žaislų ir kitų panašaus išvaizdos paukščių jis pasižymi pastebimu smailiuoju puokšteliu.

Balsas plonas, gudrus, pakankamai garsus. Labiausiai būdingas skambutis yra plonas, skubotas trilys "Zia-Zia-Zia-Zia. "Su sunkesniu galu"taa-taa-taa. ", Dažni ir individualūs švilpukai"tai „Ar“sėdėti ". Daina yra pailginta ir garsesnė pagrindinio skambučio versija: „syi-syi-syi-cha-cha-cha. ". dažnai yra trumpas trumpasšie ir ir. ».

Platinimas, statusas. Teritorija apima Europą ir ateina į Pietų Uralus. Jis gyvena daugelyje mūsų regionų. Gyvenamasis paukštis vykdo tik nedidelę žiemos migraciją. Atitinkamuose biotopuose, esančiuose šiaurinėje regiono dalyje, yra labai dažni, vidurinėje juostoje ir pietuose yra retesni. Skaičius priklauso nuo nereguliarių svyravimų, kurie dažniausiai susiję su šaltomis žiemomis.

Gyvenimo būdas. Vengiama įvairių rūšių spygliuočių, mišrių ir ypač lapuočių miškų. Kartais galima patenkinti soduose ir parkuose. Mityba apima įvairius bestuburius, spygliuočių, uogų, beržų sultų, drebulės ir klevo sulčių sėklas. Per metus jis saugo maistą, pavasarį ir rudenį - sėklas, vasarą - bestuburius. Dribsnio tėviškis mielai prisijungia prie mišrių mėlynų galvijų pulkų, dažniausiai jau tuos, kurie jau yra susitepę, paprasti pika ir geltonais galais.

Lizdavimo laikotarpis nuo kovo iki birželio. Lizdai yra įrengti natūralių senų medžių arba kelmų ertmėse, senosiose dumblių ertmėse, senosiose varnų lizduose, grobio paukščiuose arba voverėse 13 m aukštyje, paprastai 3 m atstumu nuo žemės. Moteris stato lizdą, o vyrai kartais padeda ruošti lizdus. Sankaba 5–11 baltų su rausvais arba rusvaisiais spygliuotais kiaušiniais inkubuoja 13–18 dienų. Maitinimas trunka 16–22 dienas, abu tėvai maitina. Po išvykimo iš lizdo šėrimas tęsiasi apie 23–25 dienas.

Crested Tit arba Grenadier (Parus cristatus)

Dažniausiai paplitę mūsų šalies papai

Prieš nustatant, kurie titmouses yra Rusijoje, būtina išsiaiškinti, kurios šių paukščių rūšys yra visai. Populiariausios ir dažniausios veislės yra šios:

  1. Didžiosios zylės Šis titmouse tipas dažniausiai randamas mieste. Šie paukščiai visai nebijo ir nėra drovūs apie žmones, todėl jie mielai eina į miestą maistui.
  2. Blue Tit. Šie titmouses, priešingai, kategoriškai ignoruoja miestus. Paukščiai yra migruojantys.
  3. Moskovka. Tokie papai taip pat yra gana paplitę miestuose, tačiau ne visi supranta, kad tai titas, nes jo spalva yra visiškai mėlyna.
  4. Balta galvutė. Šie paukščiai taip pat nėra ypač mėgstami žmonėmis, stengiasi išvengti miestų, ir apskritai gyvenimui pasirinkti pelkes.
  5. Ilgas uodegos zylė Šis paukščių atstovas mėgsta taiką ir vienatvę, todėl juos beveik neįmanoma pasiekti mieste. Dažniausiai šie paukščiai gyvena palei upių pakrantes.
  6. Remez. Šis paukštis taip pat gali būti priskiriamas upių rūšiai. Tačiau su visais šio genties atstovais taip pat yra visiškai laukinis, todėl jis taip pat apeina žmonių gyvenvietes.

Kur jie gyvena?

Anksčiau tradicinė kriaušių papuošalų buveinė buvo šiaurinė Europos teritorija. Šiandien šie paukščiai išplito ir pasiskirstę ir Vidurio Volgos ir Arkhangelsko regionuose, Baškirijoje, rytinėse Kaukazo teritorijose, šiuose regionuose titulinis jaučiasi puikiai.

Per pastaruosius kelerius metus šių paukščių platinimo plotai labai išaugo. Šiandien kiaušinius galima rasti kituose regionuose, daugiausia jie užima plotus, kuriuose spygliuočių medžiai auga. Įdomu tai, kad ornitologai rado Khokhlushka net Graikijos ir Ispanijos teritorijoje, nors tai buvo tik izoliuoti asmenys.

Trikotažo tito elgesys ir pobūdis


Trikotažo zylė pasižymi visomis savo rūšims būdingomis dorybėmis ir įpročiais. Tai labai aktyvūs paukščiai, nuolat judantys, o jie labai linksmi ir drąsūs, dažnai dalyvauja įvairiuose ginčuose ir kovose. Khokhlushka turi labai vyrišką charakterį, kurio dėka jis mėgsta lipti.

Jūs negalite skambinti į žiaurius krūtininius dainininkus, nes šie gebėjimai nėra labai išsivysčiusi. Tai gali šiek tiek nuvilti augintojus, kurie bando sutramdyti titmouse. Tačiau ukrainiečiai gali būti suinteresuoti kitais savo įpročiais. Pavyzdžiui, poravimosi laikotarpiu vyrai imasi tokių pozų, kad didžiausi plunksniniai gundytojai gali pavydėti.

Taip pat unikalus yra tai, kad žiemą žiemą galima lengvai sujungti su kitomis paukščių rūšimis, kad būtų lengviau išgyventi. Paprastai jų draugai yra korėjiečiai, medžiai, pikas ir papai. Šių paukščių kelionė yra išimtinai prižiūrima įvairialypės šakelės. Šis metodas užtikrina saugesnį skrydį.

Khokhlushka - plunksninis gelbėtojas

Khokhlushka, taip pat smokingas, yra tikras tvarkingas, išvalantis spygliuočių miškus. Pagrindinis šių paukščių privalumas yra tas, kad net ir šaltuoju metų laiku įdubus neatsisako vabzdžių ir tęsia paiešką miške. Jie kreipiasi į grūdų pašarus tik kraštutiniais atvejais, kai vabzdžių visai nerasti. Pažymėtina, kad paukščių paieškai vabzdžių ir lervų užtrunka labai ilgai, tačiau jie nesitraukia į grūdus, kol jie nebus visiškai bado. Jei nuspręsite pradėti naminį paukštį namuose, jums gali kilti sunkumų dėl šėrimo, nes paukštis turės būti nuolat maitinamas.

Trūkumai žiemą


Blogiausias kriaušių krūties laikas yra žiema. Šį sezoną jie ateina valgyti beveik viską, kas vyksta, nes vabzdžių ar jų lervų radimas tampa beveik neįmanomas. Nors nėra rimto šalčio, viščiukai ir toliau ieško gyvų maisto produktų, tačiau kai tik temperatūra nukrenta žemiau -15 laipsnių, papai pradeda sutikti su bet kokiu maistu.

Taip pat žiemos laikotarpiui turėtų būti statomi pašarai, jie padės jiems apsisaugoti nuo šalčio. Verta pažymėti, kad žiemą titmouses yra laimingi mieste, jie nebijo asmens ir netgi gali išeiti iš rankų. Galima pastatyti šėrimo lovelį iš improvizuotų priemonių, ir tai visiškai neįmanoma. Pakanka užpildyti tuščią švarų 5 litro vandens butelį ir supjaustyti plačią angos pusę. Butelio apačioje reikia išsklaidyti maistą papai ir susieti jį su medžio šaka už kaklo. Padėkite tiektuvą maždaug 1-2 metrų aukštyje nuo žemės.

Nepamirškite, kad titmouses yra labai ryškūs paukščiai. Žiemą jie taip pat gali skristi tarp rėmų, į langų lapą ir šventę maisto produktuose, kurie dažnai laikomi žiemą lange arba už jo. Jie mielai švenčia kiaulienos, sviesto, dešros ar varškės. Taigi, nepamirškite tvarkyti produktų.

Kas krūtys yra labiausiai paplitusi Rusijoje

Pradžioje išsiaiškinkime, apie kokį paukštį mes kalbame. Yra labai skirtingų tipų papai, o jų pavadinimai yra tokie:

  1. Didžiosios zylės Tai yra tas, kuris dažniausiai pilna piliečių akį, nes gyvenimas megalopolizuose jai visai nesivargina.
  2. Blue Tit. Tikėtina, kad su juo susitiksite mieste, nes ji turi įpročius migruoti, be to, ji iš esmės ignoruoja miestus.
  3. Moskovka. Labiausiai tikėtina, kad jūs net nesuprasite, kad tai titas - jame nėra mėlynos spalvos. Nors miestuose gyvena gana laisvai.
  4. Crested tit Apie ją - visą straipsnį, iki šiol nenusileidžia.
  5. Balta galvutė. Ji taip pat labai tikėtina - ji vengia „žmogiškųjų“ vietų, o ji taip pat mėgsta pelkes.
  6. Ilgas uodegos zylė. Jis mėgsta upių pakrantes, vienatvę ir tylą, todėl tiems, kurie nėra linkę į tylias keliones, vargu ar susidurs.
  7. Remez. Taip pat upės paukštis, be to, dainuojantis. Bet upė ir gražus laukas nėra tas simbolis, kurį galite susitikti miesto aplinkoje.

Ką atrodo kriaušių titas?

Šis paukštis yra labai mažas, net mažesnis nei žvirblis. Jo kūno ilgis, net ir didžiausiems egzemplioriams, neviršija 14 cm, o abiejų sparnų ilgis yra 21-asis. Paukštis sveria šiek tiek ir nesvarbu - nuo 9 iki 14 gramų. Šio mažo veršelio viršus yra nudažytas pilkšvai rudos spalvos atspalviu, o apačioje - baltas, bet ne švarus. Juoda juosta eina aplink kaklą, gerklės spalva yra tokia pati. Tačiau pagrindinis skirtumas, kurį gali pasigirti paukštis, „Crested Tit“ (paveikslėlis žemiau), yra lengvai atpažįstamas aštrus tuftas, dekoruotas kontrastingos (baltos ir juodos) spalvomis.

Paukščių buveinės

Pažymėtina, kad papuoštasis šunys tradiciškai gyveno tik Europos šiaurėje. Spygliuočių miškai tarp vidurinės Volgos ir Archangelsko, Baškirijos, rytinėje Kaukazo dalyje - tai jausmas patogiai. Tačiau pastaraisiais metais jos buveinė labai išaugo. Dabar jis randamas kituose regionuose - daugiausia ten, kur yra spygliuočių. Įdomu tai, kad Khokhlushka atvyko į ornitologus ir tiesiog gamtos mylėtojus net Graikijoje ir Ispanijoje, nors ir sąžiningai pripažino, kad jie yra vienas egzempliorius. Čia gyvena paukštis Crested Crested (nuotrauka žemiau).

Vikšrinio tito pobūdis ir įpročiai

Jis pasižymi privalumais (arba trūkumais - tai, kaip ieškoti), būdingu visiems šios genties paukščiams. Varpinė zylė yra labai judri, beprotiška, linksma, myli ginčus ir kovoja, tuo pačiu metu ji turi didelę drąsą ir mėgsta lipti. Paukščių dainavimo gebėjimai yra nedideli, kurie dažnai išnyksta tiems, kurie bando juos sutramdyti, bet bet kuris balandis ar povas gali pavydėti „viliojimą“, kurį patiria vyrai, einant medžioklę.

Taip pat domina žiemos įpročiai, kuriuos turi dribsnis, - šalta ji jungia karalius, pikas, erelius, krūtines ir keliauja po stebuklingu dygliuotojo akies, o tai labai padidina išgyvenimo galimybes.

Gelbėjimo paukštis

Žirgynas, kartu su kabrioletu, yra natūralus sanitarinis spygliuočių miškai. Jo pagrindinis privalumas yra tas, kad net ir šaltu oru jis pirmiausia ieško užmigusių vabzdžių, o tik jų nebuvimas sutinka su grūdų pašarais. Beje, tokia mityba labai erzina paukštį, nes tam reikia daug valandų, tačiau kol laukinis paukštis bus visiškai bado, jis ieško lervų ar vabzdžių kiaušinių. Beje, tai gali būti problema, jei nuspręsite laikyti tokį paukštį namuose - jam reikia daugiausia gyvo maisto.

Žiemos problemos

Blogiausias iš jų jaučiasi žaislai žiemą. Ir šiuo metu jie nėra ypač smulkūs - jie valgo, ką jie susiduria. Žinoma, tol, kol temperatūra nėra pernelyg maža, tas pats dribsnis ieškos žiemojančių vabzdžių, bet kai tik jis nukris iki minus 15, jis sutiks su kitais maisto produktais. Žmonės, norintys padėti šaltuoju sparnu, turėtų žinoti, kad, be trivialinių grūdų, jie gali būti skiriami palatoms jų palaikymui, bet ne nuodų. Geriausias šėrimas bus nesūdyti kiauliniai taukai, žalios saulėgrąžų sėklos, arbūzas ir moliūgas. Jei Naujųjų Metų išvakarėse nusipirkau kokosą, jo kriauklės taps papai dovana - pakanka juos pakabinti ant virvės. Atkreipkite dėmesį, kad duona ar tradiciniai soros papai nevalgo, kad juos maitintų žvirbliais ir balandžiais. Kartais, jei nėra nieko kito, papai gali būti pasiūlyta liesos mėsos arba žalių kaulų.

Krūtims šaltuoju metų laiku, kai sniego kritimas ir šalčio smūgiai, būtina statyti tiektuvus.

Šie linksmi faunos atstovai dažnai ir maloniai juos aplanko, kartais valgydami maistą net iš žmogaus rankų. Paukščių tiektuvas statyti yra gana paprastas. Būtina supjaustyti į tuščią penkių litrų plastikinį butelį iš išvalyto vandens šoninėje dalyje esančią skylę, kuri yra gana plati. Mėlyną maistą įpilame į pašarų dugno apačią (žr. Aukščiau, ką jis gali ir negali padaryti), mes susiejame struktūrą su medžio šaka, kuri yra statmena žemei, pusantro iki dviejų metrų aukštyje nuo kaklo. Paruoštas improvizuotas papuošalų stalas!

Žymūs paukščiai žiūri tarp langų rėmų ir lango, kur žmonės (ypač vyresnio amžiaus žmonės) dažnai saugo produktus žiemą: varškės, sviesto, taukų ir dešros. Ir šventė su dideliu malonumu!

Skleiskite

Habitat užima didelę Europos žemyno dalį nuo Iberijos pusiasalio iki Uralo, išskyrus Šiaurės Skandinaviją, Italiją, Mažąją Aziją, Pietryčių Europą, pietus Didžiosios Britanijos ir Graikijos regionus. Grenadieriai daugiausiai įsikuria borealinio ir vidutinio klimato zonoje.

Rusijoje jie randami iki Arkties rato. Škotijoje yra pušynai, kuriuose pagrindinis miško medis yra pinia (Pinus pinea).

Pietinė diapazono riba eina per Ispanijos, Prancūzijos, Alpių, Balkanų kalnų ir Ukrainos pietus. Ukrainos gyventojai yra paplitę Karpatuose, miško ir miško stepių zonoje į šiaurę nuo Čerkasų.

Paprastai drobė yra sėdimas ir nerodo didelės susidomėjimo ilgalaikėmis migracijomis.

Šiaurinės populiacijos paprastai bėgimo laikotarpiu migruoja per trumpus atstumus.

Paukščiai įsikuria spygliuočių ir mišriuose miškuose, buko giraitėse, soduose ir miesto parkuose, kur yra daug senų medžių ir supuvusių medžių. Pietų Europoje juos traukia daugiausia roko (Quercus petraea) ir Makedonijos ąžuolo (Quercus trojana) krūmynai. Jie kategoriškai vengia teritorijų, kuriose yra tik lapuočiai.

Remiantis įvairiais skaičiavimais, bendras gyventojų skaičius apskaičiuojamas nuo 6 iki 12 milijonų lizdų porų, iš kurių apie 90 tūkst. Lizdų Ukrainoje. Iki šiol žinomi 7 porūšiai. Nominalūs porūšiai gyvena Šiaurės ir Rytų Europoje iki Karpatų.

Trikotažo tito skrydis yra greitas, lydimas sparnų sparnais. Dainavimas susideda iš skirtingų tonalinių guturalinių garsų kombinacijų, pakartotinių tam tikroje sekoje. Ji nebijo žmogaus ir gali jį laikyti arti.

Vasarą kasdieniame meniu, žiemą ir viščiukų, mažų spygliuočių sėklų šėrimo metu, vyrauja vabzdžiai (Insecta), nariuotakojai (artropoda) ir arachnida (Arachnida).

Rudenį krūtininiai papai susirenka į kelių dešimčių asmenų pulkus, įskaitant ir kitas paukščių paukščių rūšis.

Kartu jie ieško maisto ir pabėgsta nuo plėšrūnų. Maistas yra renkamas daugiausia ant žemesnių lygių. Žiemą paukščiai sudaro nedidelius išteklius, slepia sėklą medžio žievės įtrūkiuose arba ant medžių augančios samanos.

Veisimas

Grenadieriai sukuria monogamines poras, kurios yra gana retos tarp mažų paukščių. Partneriai išlieka ištikimi iki vieno iš sutuoktinių mirties.

Kiekviena pora užima savo namų zoną. Pakankamai aprūpinant maistu, jis retai palieka savo sienas. Priklausomai nuo maisto prieinamumo, šeimos žemių plotas svyruoja nuo 5 iki 30 hektarų.

Lizdas yra tuščiavidurėje dalyje, kurią patelė atsiskleidžia medyje. Jis yra 1,5 m aukštyje virš žemės. Siaura skylė, kurios skersmuo yra iki 3 cm, veda į lizdinę kamerą, o lizdas yra pastatytas kelmuose arba duobėse pagal medžių ir krūmų šaknis. Dirbtiniuose lizduose (lizdinėse dėžutėse ir bluegrose) tai yra labai reti.

Maža dubenėlio lizdas yra pastatytas iš žolės, plytos ir kerpės, izoliuotas vilna, kailiais ir voratinkliais. Перышки в качестве утеплителя, как правило, не используются.

Брачный период проходит с апреля по июнь.

Самка сносит 5-7 яиц размером 12х16 мм. Они окрашены в белый цвет и покрыты многочисленными коричневато-красными пятнышками. Инкубация длится 15-18 дней. Самец в насиживании участия не принимает, но регулярно подкармливает свою супругу.

Viščiukai gimsta aklai ir plika, todėl jiems reikia ilgos tėvų priežiūros. Išperinti viščiukai šeriami abu tėvai 18-21 dieną bestuburių gyvūnų. Po to jie taps sparnu, bet lieka priklausomi maždaug tris savaites.

Per vieną sezoną yra viena sankaba. Nuostolių atveju moterys vėl užima kiaušinius.

Suaugusiųjų kūno ilgis yra 11–12 cm, sparnų ilgis - 16–20 cm, vidutiniškai vyrai sveria 11,5 g, o moterys - 10,8 g.

Galva yra papuošta smailiu juodos ir baltos spalvos tuftu, kuris pakyla. Baltos linijos ir balti žiedai matomi ant baltų skruostų, o ant krūtinės yra plati juoda kaklaraištis.

Nugara yra rusvai ruda, sparnai ir uodega yra pilki ruda, šoninės yra rudos. Pilvas yra lengvesnis, smėlio ir baltos spalvos. Moterims ir jaunikams keteros yra mažesnės ir mažiau kontrastingos spalvos.

Iris yra rudos spalvos. Galūnės yra tamsiai pilkos. Trys pirštai nukreipti į priekį ir atgal.

Natūralių sąlygų laukinės žvėrienos gyvenimo trukmė yra 2-3 mėnesiai.

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org