Gyvūnai

Kur gyvena pingvinai?

Pin
Send
Share
Send
Send


Turbūt nuostabiausi mūsų planetos paukščiai yra pingvinai. Įdomūs faktai apie šias mielas būtybes, pateikiame jums šiame straipsnyje. Tai vienintelis paukštis, kuris puikiai plaukioja, bet negali skristi. Be to, pingvinas gali vaikščioti vertikaliai. Tai yra beširdis paukštis, priklausantis pingvino tvarkai.

Buveinė

Didžiosios teritorijos, daugiausia šaltesniuose pietų pusrutulio regionuose, yra tos vietos, kuriose gyvena pingvinai. Didžiausios populiacijos yra užregistruotos Antarktidoje. Be to, jie jaučiasi gana patogūs Pietų Afrikoje ir Pietų Australijoje. Beveik visa Pietų Amerikos pakrantė yra teritorija, kurioje gyvena pingvinai.

Šių paukščių pavadinimo kilmė yra trys. Pirmasis tai paaiškina žodžiais „pen“ - „head“ ir „gwyn“ - „white“. Kai jis priklausė sparno aukai (dabar išnykusi). Kadangi šie paukščiai atrodo panašūs, pavadinimas perduodamas pingvinui.

Antrosios versijos duomenimis, pingvinas gavo pavadinimą iš angliško žodžio „pinwing“, kuris verčia „sparneliu“. Pagal trečiąjį variantą paukščio pavadinimas kilęs iš lotynų kalbos, tai reiškia „riebalus“.

Imperatorius pingvinas

Didžiausias ir sunkiausias paukštis: vyrų svoris gali siekti 40 kg, o kūno ilgis - apie 130 cm, o nugarinė yra juoda, pilvas yra baltas, o ant kaklo matomos būdingos ryškiai geltonos arba oranžinės spalvos dėmės. Imperatoriaus pingvinai yra Antarkties gyventojai.

Karalius pingvinas

Iš išorės ji labai panaši į imperinę, bet šiek tiek prastesnę, nes jos kūno ilgis yra apie 100 cm, o jo svoris neviršija 18 kg. Be to, ši rūšis turi skirtingą spalvą - nugara yra padengta tamsiai pilkomis, kartais beveik juodomis plunksnomis, pilvas yra baltas, o ryškiai oranžinės dėmės yra ant galvos ir krūtinės. Šie paukščiai gyvena Lusitanijos įlankos pakrantės vandenyse, Tierra del Fuego, South ir Sandwich, Kerguelen ir Crozet, Macquarie ir South Georgia salose, Prince Edward ir Hurd.

„Northern Crested Penguin“

Šiuo metu nykstanti rūšis. Tai mažas, apie 55 cm ilgio, 3 kg svorio paukštis. Atgal ir sparnai yra pilki juodi. Pilvas yra baltas. Geltonos antakiai eina į šviesiai geltonos spalvos plunksnas, esančių akių pusėje. Ant pingvino galvos yra juoda keteros, kuri suteikė rūšies pavadinimą.

Didžioji gyventojų dalis gyvena Nepralaidžios ir Gough, Tristan da Cunha salose, kurios yra Atlanto vandenyne.

Auksinis plaukuotas pingvinas

Šio pingvino kūno ilgis svyruoja nuo 76 cm, svorio - šiek tiek daugiau nei 5 kg. Spalva yra būdinga visiems pingvinams, bet su viena ypatybe: virš akių yra neįprastų aukso spalvos plunksnų. Aukso plaukuotieji pingvinai gyveno pietinėje Indijos vandenyno pakrantėje, Atlanto vandenyne ir yra mažiau paplitę šiaurinėje Antarkties dalyje, taip pat ir Antarkties pietuose.

Išorinės funkcijos

Sausumoje šis neįprastas paukštis, negalintis skristi, atrodo šiek tiek nepatogus dėl struktūrinių galūnių ir kūno bruožų. Pingvinai turi racionalią kūno formą su gerai išvystytu krūtinės sąnario raumeniu - dažnai jis sudaro ketvirtadalį viso paukščio svorio.

Pingvino kūnas yra apatinis, šiek tiek suspaustas iš šonų, padengtas plunksnomis. Galva nėra per didelė, esanti ant lanksčios ir mobilios, bet trumpos kaklo. Šių paukščių snapas yra stiprus ir ryškus.

Įdomūs faktai apie pingvinus yra susiję su jų struktūra. Evoliucijos ir gyvenimo būdo metu pingvino sparnai buvo modifikuoti ir paversti pleiskanomis: po vandeniu jie sukasi kaip varžtas peties sąnaryje. Kojos yra storos ir trumpos, su keturiais pirštais, sujungtais plaukimo membranomis.

Skirtingai nuo daugelio paukščių, pingvino kojos pastebimai nukreiptos atgal, todėl paukštis laikosi savo kūno, yra sausumoje, griežtai vertikaliai. Trumpas uodega, susidedanti iš dvidešimties kietų plunksnų, padeda išlaikyti pusiausvyrą tarp pingvino: jei reikia, paukštis pakyla.

Kitas įdomus faktas apie pingvinus yra tai, kad jų skeletas susideda iš tuščiavidurių vamzdžių, paprastai būdingų paukščiams. Jų kaulai yra labiau panašūs į jūrų žinduolių kaulus. Šilumos izoliacijai pingvinai turi tvirtą riebalų rezervą, jo sluoksnis siekia tris centimetrus.

Pingvinų plunksnas yra storas ir tankus: trumpos, mažos plunksnos dengia paukščio kūną kaip plytelę, apsaugodamos nuo drėgmės šaltame vandenyje.

Gyvenimo būdas

Pingvinai yra ilgą laiką ieškodami maisto ieškodami maisto, skandindami tris metrus ir apimdami maždaug trisdešimt kilometrų atstumus. Nuostabu, kaip greitai plaukia pingvinai - jis gali pasiekti 10 km per valandą. Kai kurių rūšių atstovai gali nardyti iki 130 metrų gylio. Kai pingvinai neįeina į poravimosi sezoną ir nesimato savo palikuonių, jie iš kranto pašalinami gana ilgais atstumais (iki 1000 km).

Norėdami paspartinti judėjimą sausumoje, pingvinas yra ant pilvo ir greitai slysta ant sniego ar ledo, stumdamas galūnes. Šis transportavimo būdas leidžia paukščiams pasiekti iki 6 km / h greitį. Natūraliomis sąlygomis pingvinas gyvena apie dvidešimt penkerius metus. Laisvėje, tinkamai prižiūrint, šis skaičius padidėja iki trisdešimties.

Ką valgo pingvinai?

Už vieną medžioklę pingvinas sudaro nuo 190 iki 900 nardymų. Tikslus skaičius priklauso nuo klimato sąlygų, pingvino tipo, pašarų poreikio. Įdomu tai, kad naminių paukščių burnos dalelės yra pastatytos ant siurblio principo: per snapą jos ima vidutinio dydžio grobį. Maitinimo metu paukščiai plaukia apie trisdešimt kilometrų ir yra beveik aštuoniasdešimt minučių per dieną daugiau nei trijų metrų gylyje.

Pingvino dietos pagrindas yra žuvis. Bet ką pingvinai valgo (išskyrus žuvis)? Paukštis valgo kalmarus, mažus aštuonkojus ir mažus moliuskus su malonumu. Jauni pašarai maitina pusiau virškinamą maistą, kurį jų tėvai atgaivina iš skrandžio.

Kaip pingvinai miega?

Atsakymas į šį klausimą yra įdomus daugeliui mūsų skaitytojų. Pingvinai miega stovėdami, palaikydami kūno temperatūrą miegodami. Įdomūs faktai apie pingvinus yra susiję su šia paukščių būsena. Laikas, kurį jie praleidžia, tiesiogiai priklauso nuo oro temperatūros, tuo mažesnė temperatūra, tuo trumpesnis miegas. Paukščiai miego metu ilgiau miega: per šį laikotarpį jie valgo mažai, o papildoma miegas leidžia jiems sumažinti išeikvotos energijos išlaidas. Be to, pingvinai miega, o kiaušiniai perinti.

Įdomūs faktai apie pingvinus. Antarkties pingvinai: Aprašymas

Europoje juodieji juodieji „paltai“ paukščiai tapo žinomi XVI a. Pradžioje, nes jūrininkai iš Portugalijos. Įdomūs faktai apie pingvinus iš karto sukėlė jiems Europos užuojautą. Pavadinimas "pingvinas" kilęs iš anglų kalbos žodžio "pingvinas". Pagal vieną iš egzistuojančių versijų, išverstų iš valų pengwyn - balta galvutė. Kas yra tinkama šių įdomių gamtos kūrinių aprašymui. Antarkties pingvinai yra vieninteliai planetoje esantys paukščiai, kurie negali plaukioti, bet plaukia ir perkelia labai gerai.

Antarkties pingvinų tipai

Šiuose beprasmių paukščių šeimoje yra apie dvidešimt rūšių. Žmonės žino daug įdomių faktų apie pingvinus. Kiekvienos rūšies atstovai turi savo įdomius bruožus, kurie juos atskiria vienas nuo kito.

Magelaniški ir didingi pingvinai priklauso vienai iš mažiausių rūšių išnykimo riboje.

Adele - labiausiai paplitusi visos šeimos rūšis. Paukščio pavadinimas, gautas pagal vietovę, kurioje jie pirmą kartą buvo matomi - Adele Land.

Galapagai - šiauriniai genties atstovai. Jie gyvena labai arti ekvatoriaus Galapagų saloje aukštoje temperatūroje, o ne būdingi pingvinams. Šie simpatiniai, deja, netrukus išnyks iš Žemės paviršiaus, jiems gresia išnykimas.

Papuanas - ši rūšis yra trečioje vietoje po imperijos ir karališkųjų pingvinų.

Akmuo - šie šeimos nariai yra agresyvūs ir triukšmingi, jie pasižymi blogiausiu elgesiu.

Imperial - garsiausių rūšių pasaulyje. Be didelių dydžių, jie išsiskiria tarp savo draugų ir ypatingą nuokrypį nuo sunkių šalnų. Šalti šie paukščiai nerūpi. Jie net randami Antarktidos žemyne.

Labai liūdna teigti, kad mūsų laikais dauguma žuvų rūšių išnyksta.

Pingvinų buveinė

Gamtos pingvinai gyvena tik planetos pusrutulyje. Jų buveinė yra Antarktida, Australija, Pietų Amerika, Pietų Afrika ir Naujoji Zelandija. Paukščiai randami tropikuose, tačiau tai nereiškia, kad vietiniai vandens telkiniai yra šalti. Galapagų salos yra šilčiausias beždžionių gyvenimas. Didžiausios pingvinų gyvenvietės stebimos Antarktidos pakrantėje, netoliese esančiose salose ir didžiuliuose ledo sluoksniuose.

Antarkties pingvinai, priklausomai nuo rūšies, labai skiriasi svoriu, aukščiu ir išvaizda. Jų svoris gali svyruoti nuo 1 iki 45-50 kg, o augimas svyruoja nuo 30 cm iki 1 m, nors yra ir daug didesnių ir masyvesnių žmonių. Tai priklauso nuo klimato, kuriame gyvena paukščiai. Tose vietose, kur oro temperatūra yra mažesnė, didžiausios rūšys gyvena, imperatoriaus pingvinas užima lyderį šiame sąraše. Mažiausi pingvinai gyvena Naujojoje Zelandijoje ir Australijoje, vadinami „mažais pingvinais“. Jų svoris yra tik apie vieną kilogramą.

Paukščių kūnas yra supaprastintas, todėl jie gali laisvai ir sumaniai plaukti po vandeniu. Jie sukūrė raumenis, raumenų masė yra apie 30% visos kūno masės. Kaulai yra tankūs be ertmių, tai išskiria pingvinus nuo plaukiojančių paukščių, kurių kaulai yra vamzdiniai ir šviesūs.

Trys daugybė vandeniui atsparių „plaukų“ sluoksnių yra „vyriški“ vyriški „uodegos“. Oras tarp plunksnų šildo kūną plaukdamas šaltu vandeniu. Slydimo laikotarpiu plunksnos visiškai pasikeičia. Pakeitus „drabužius“, paukščiai negali plaukti, todėl jie turi būti alkani, kol „pasikeis“ į naujas plunksnas. Verta pažymėti, kad pingvinai neužšąla dėl trijų centimetrų storio riebalų.

Veisimas

Veisimo sezono metu viščiukus auginantys pingvinai surenkami didelėse kolonijose. Įvairių rūšių santuokos laikotarpis eina skirtingu laiku. Norėdami inkubuoti kiaušinius, paukščiai stato lizdus iš to, kas yra „po ranka“. Tai gali būti akmenys, žolė, lapai. Išimtys yra imperatorius ir karališkieji pingvinai, kiaušinius įdėjus į skrandį. Ten jie yra prieš viščiukų išvaizdą.

Inkubacinis laikotarpis trunka nuo vieno iki dviejų mėnesių. Jei iš pradžių buvo du kiaušiniai, o du viščiukai išperinti, tėvai visą dėmesį skiria savo pirmam vaikui, o antrasis kūdikis dėl tokio nesąžiningo elgesio su tėvu ir motina gali mirti nuo bado, kuris dažniausiai būna.

Gamtos priešai

Pingvinų gyvenimas nuolat kelia grėsmę. Gamtoje šie mieli priešų kūriniai gausūs, neskaitant žalingos žmogaus veiklos, kuri labiausiai paveikia Antarkties paukščių populiacijos mažinimą.

Sunkiausias dalykas yra mažai pingvinų, kurių apie 50% mirė pirmaisiais jų gyvenimo metais. Pagrindiniai viščiukų priešai yra grobio paukščiai, pvz., Milžiniškas pietinis petrelis. Be to, kad kūdikiai gali būti nužudyti, kūdikiai nuolat patiria mirtį nuo bado.

Jūriniai plėšrūnai laikomi natūraliais suaugusiųjų pingvinų priešais. Tai yra rykliai, žudikų banginiai, ruoniai, leopardai ir jūrų liūtai. Apie 6-10% paukščių žūsta dėl susidūrimo su šiais gyvūnais.

Pirmiau minėtam dalykui galime pridurti, kad laukiniai šunys, kuriuos žmonės atsisakė, taip pat yra labai pavojingi vangių būtybių gyvenvietėms, kurios negali pabėgti nuo priešų ant žemės. XX a. Galapagų salose visos pingvinų kolonijos buvo sunaikintos laukinių šunų.

Kūno struktūra

Gamta užtikrino, kad pingvinai sumaniai persikėlė per vandenį, todėl jų kūno forma yra supaprastinta. Paukščiai turi stiprius raumenis. Kaulų audinio struktūra padeda dirbti sparnus, pavyzdžiui, varžtus. Įgimtas prietaisas padeda medžioti vandenyje.

Pingvino krūtinėje yra ryškus kilis. Raumenys pritvirtinami prie kilpos ir pečių. Ji yra atsakinga už sparno pakėlimą.

Pingvinai gali būti pastebimai sutrumpinti uodega, kuri linkusi atlikti vairo funkciją.

Pingvinų kaulai nėra vamzdiniai, kaip ir kiti paukščiai, bet su vidiniais ertmėmis. Jie panašūs į ruonių, delfinų, kaulus.

Termoreguliavimas ir plunksnos

Šiauriniai paukščiai neužšąla. Kodėl Paukščiai turi ypatingą plunksną: stora, trumpos plunksnos dengia kūną ir yra viena su kita. Tokia struktūra neleidžia karščiui palikti paukščio kūno, o vėjas - tai smūgis.

Antrasis apsauginis faktorius yra riebalų sluoksnis iki 1 cm, jo ​​dėka pingvinai plaukia ledo vandenyje. Tačiau sparnams ir kojoms trūksta plunksnų - tai silpniausi taškai. Norint užšaldyti, paukščiams nustatomas termoreguliavimas: kai galūnės yra labai šaltos, joms tiekiamas šiltas arterinis kraujas. Ji, pasiekusi problemines sritis, perkelia savo šilumą į veną, kuris grįžta atgal į kūną.

Matymas ir klausymas

Akys pritaikytos prie to, kad paukščiai didžiąją laiko dalį praleidžia po vandeniu. Ragena yra plokščia, todėl yra šiek tiek trumparegystė. Mokinių susitraukimas leidžia akiai priprasti prie apšvietimo skirtinguose gyliuose.

Ausų struktūra nėra pažymėta aiškia linija. Panardinus, jie yra šalia kūno ir glaudžiai uždengti plunksnomis, o tai neleidžia vandeniui įsiskverbti į ausines.

Puikus ar geltonas akys

Retas padaras, kuris skiriasi nuo miniatiūrinio gražaus didelio dydžio. Jie yra 2 kartus daugiau nykštukų. Ant galvos yra ryški juosta, dažyta geltona spalva.

Paukštis yra vidutinio dydžio. Su 65 cm kūno ilgiu, suaugusysis sveria 6 kg. Pilvas yra baltos spalvos, nugara yra juoda. Akis supa baltas žiedas. Adelie vienintelė buveinė yra Antarktida ir visos gretimos teritorijos: Pietų Šetlando salos ir Orkney salos.

Subantarctic arba Papuan

Jei įdedate į vieną pagrindinės imperijos, karaliaus ir papuano pingvino eilutę, pastarasis užims trečią vietą kūno ilgio ir svorio atžvilgiu. Kūno ilgis yra 85 cm, o paukščio svoris - 7-8,5 kg.

Šios rūšies tipinė spalva yra baltas pilvas ir tamsus atgal. Pėdos ir snapas ryškiai oranžinės spalvos.

Kur gyvena pingvinai? Subantarktinė zona, Antarktida - Papuanų rūšių plotas.

Galapagai

Vienas iš įspūdingų pingvinų veislių. Buveinė nėra šaltuose žemynuose. Jie randami Galapagų salose, kur oro temperatūra retai nukrenta žemiau +18 C. Suaugusiųjų atstovai, jų palikuonys, maudosi šiltu vandeniu, kurio temperatūra nėra būdinga pingvinams. Ji yra 22 metų. Galapagų pingvinai maitina mažas žuvis, vėžiagyvius. Kūno ilgis 0,5 metrų, paukštis sveria 2,5 kg.

Kuris tik slapyvardžiai negavo įspūdingo pingvino. Jis taip pat vadinamas juodos kojos, asilų ir Afrikos. Suaugusiųjų, atstovaujančių 65 cm ilgio kūnui, kūno svoris yra 3-4 kg. Pilvo apačioje yra išlenkta juoda juostelė, panaši į pasagą. Toks smulkmena išskiria įspūdingą pingviną iš kitų rūšių.

Juodosios kojos grožis gyvena Namibijoje, puošia pakrantės zonas, kuriose yra šaltas srovė, kur jie kiaušinius.

Kiek pingvinų gyvena

Nelaimingų paukščių gyvenimo trukmė priklauso nuo rūšies. Mažų rūšių gyvavimo trukmė yra lygi 10-12 metų. Imperatoriški ar karališki šeimos atstovai geromis sąlygomis ir tinkama mityba gali gyventi ketvirtį amžiaus. Neišplėstiems paukščiams, žinduoliams, plėšriosioms žuvims dideli pavojai yra labai pavojingi.

Zoologijos soduose gyvenantys pingvinai nekelia pavojaus. Jie yra prižiūrimi ir nepasiekiami jų natūraliems priešams. Tačiau tai neturi įtakos gyvenimo trukmei.

Tyrimai parodė, kad pingvinai yra paukščiai, kurie yra jautrūs kvėpavimo takų infekcinėms ligoms. Su masine infekcija miršta visos kolonijos. Pingvinariume galite bendrauti su paukščiais. Gera priežiūra ir tinkamas gydymas paukščio gyvenimą gali būti pratęstas iki 30 metų.

Ar pingvinas yra gyvūnas ar paukštis?

Pingvinai turi sparnus, bet jie negali skristi. Kyla klausimas, ar pingvinas yra paukštis ar gyvūnas? Iš tiesų, suaugusiųjų egzemplioriai gali patekti į orą, bet jų skrydis ribojamas nedideliais atstumais.

Pingvinai yra sėdintys, jie turi viską po ranka. Remiantis gyvenimo aplinka, galima daryti išvadą, kad pingvinas yra paukštis ir nustojo skristi.

Pingvinas - aprašymas, aprašymas, struktūra.

Visi pingvinai gali plaukti ir nardyti puikiai, bet jie visiškai negali skristi. Sausumoje paukštis atrodo gana nepatogus dėl struktūrinių kūno ir galūnių savybių. У пингвина обтекаемая форма тела с сильно развитой мускулатурой грудного киля, которая нередко составляет четверть от общей массы. Тело пингвина довольно упитанное, чуть сжатое с боков и покрыто перьями. Не слишком крупная голова находится на подвижной, гибкой и довольно короткой шее. Клюв пингвина сильный и очень острый.

Крылья пингвина в результате эволюции и образа жизни видоизменились в эластичные ласты: при плавании под водой они вращаются в плечевом суставе по принципу винта. Ноги короткие и толстые, имеют по 4 пальца, соединенных плавательными перепонками. Skirtingai nuo kitų paukščių, pingvino kojos yra labai įtrauktos, o tai verčia paukštį išlaikyti savo kūną vertikaliai, kai jis yra sausumoje.

Norint išlaikyti pusiausvyrą, trumpas uodega, sudaryta iš 16-20 kietų plunksnų, padeda pingvinui: jei reikia, paukštis tiesiog ant jo stovi, tarsi stende.

Nuotrauka: John Kendrick

Pingvino skeletas nesudaro tuščiavidurių vamzdžių, kurie yra įprasti kitiems paukščiams: pingvino kaulai yra labiau panašūs į jūrų žinduolių kaulus. Siekiant optimalios šilumos izoliacijos, pingvinas turi įspūdingą riebalų ribą 2-3 cm storio sluoksnyje.

Pingvinų plunksnas yra tankus ir tankus: individualios mažos ir trumpos plunksnos, kaip plytelės, dengia paukščio liemens, apsaugodamos nuo drėgmės šaltos vandens. Plunksnų spalva visose rūšyse yra beveik identiška - tamsus (paprastai juodas) nugaros ir baltas pilvas.

Kartą per metus pingvinas išsikiša: naujos plunksnos auga skirtingu greičiu, išstumdamos senas plunksnas, todėl dažnai paukštis per slydimo periodą turi netvarkingą skonį. Moltų metu pingvinai yra tik ant žemės, bando paslėpti nuo vėjo gūsių ir nieko nevalgyti.

Pingvinas. Paul North nuotrauka

Pingvinų dydis skiriasi priklausomai nuo rūšies: pavyzdžiui, imperatoriaus pingvinas siekia 117–130 cm ilgio ir sveria nuo 35 iki 40 kg, o mažas pingvinas turi tik 30-40 cm kūno ilgį, o pingvino svoris yra 1 kg.

Ieškodami maisto, pingvinai gali praleisti daug laiko po vandeniu, įsiverždami į storį 3 m ir įveikdami 25-27 km atstumus. Pingvino greitis vandenyje gali siekti 7-10 km per valandą. Kai kurios rūšys neria iki 120-130 metrų gylio. Tuo metu, kai pingvinai nesirūpina poravimu ir rūpinimusi palikuonimis, jie yra gana toli nuo kranto, nutolę nuo jūros iki 1000 km.

Žemėje, jei reikia greitai judėti, pingvinas atsistoja ant pilvo ir, paspaudęs galūnes, greitai slenka ant ledo ar sniego. Šiuo judesiu pingvinai sukelia greitį nuo 3 iki 6 km / h.

Pingvino gyvenimo trukmė yra 15–25 metai ar daugiau. Laisvėje, turint idealią naminių paukščių laikymą, šis skaičius kartais padidėja iki 30 metų.

Pingvinų priešai gamtoje.

Deja, pingvinas natūralioje buveinėje turi priešų. Gaidžiai su malonumu pengia pingvinų kiaušinius ir bejėgiškus viščiukus - skanus grobis. Antspaudai, žudiko banginiai, leopardai ir jūrų liūtai medžioja pingvinus jūroje. Negalima atsisakyti įvairinti savo meniu plump pingvinas ir rykliai.

Kur gyvena pingvinai?

Šių paukščių geografinis pasiskirstymas yra gana platus, tačiau jie mėgsta atvėsti. Pingvinai gyvena šaltoje pietų pusrutulio zonoje, iš kurių dauguma yra klasteriai, pastebėti Antarktidoje ir Subtarkto regione. Jie taip pat gyvena Pietų Australijoje ir Pietų Afrikoje, yra beveik visoje Pietų Amerikos pakrantėje - nuo Falklando salų iki Peru, prie pusiaujo jie gyvena Galapagų salose.

Pingvinų tipai, nuotraukos ir pavadinimai.

Šiuolaikinė pingvinų klasifikacija apima 6 genus ir 19 rūšių. Toliau pateikiami kelių veislių aprašymai:

  • Imperatoriaus pingvinas (lot. Aptenodytes forsteri) - Tai didžiausias ir sunkiausias pingvinas: vyrų svoris siekia 40 kg, o kūno ilgis yra 117–130 cm, moterys yra šiek tiek mažesnės - padidėjo 113–115 cm, jos sveria vidutiniškai 32 kg. Paukščių užpakalinė pusė yra juoda, pilvas yra baltas, o kakle yra būdingos oranžinės arba ryškiai geltonos spalvos dėmės. Imperatoriaus pingvinai gyvena Antarktidos pakrantėje.

  • Karaliaus pingvinas (lot. Aptenodytes patagonicus) labai panašus į imperijos pingviną, bet skiriasi nuo kukliausio plunksnų dydžio ir spalvos. Karaliaus pingvino dydis svyruoja nuo 90 iki 100 cm, o pingvino svoris - 9,3-18 kg. Suaugusiems nugara yra tamsiai pilka, kartais beveik juoda, pilvas yra baltas, šviesios oranžinės dėmės yra tamsios galvos ir krūtinės srityje. Šio paukščio buveinės yra Pietų Sandvičo salos, Tierra del Fuego salos, Crozet, Kerguelen, Pietų Gruzija, Macquarie, Hurd, Prince Edward, Lusitania įlankos pakrantės vandenys.

  • Penguin adeli (lat. Pygoscelis adeliae) - vidutinio dydžio paukštis. Pingvino ilgis yra 65-75 cm, svoris apie 6 kg. Nugara yra juoda, pilvas yra baltas, savitas bruožas yra baltos spalvos žiedas aplink akis. Adele pingvinai gyvena Antarktidoje ir gretimose salų teritorijose: Orkney ir South Shetland salose.

  • Northern Crested Penguin (lat. Eudyptes moseleyi) - Pavojinga rūšis. Paukščio ilgis yra apie 55 cm, vidutinis svoris - apie 3 kg. Akys raudonos, pilvas yra baltas, sparnai ir nugara yra pilka-juoda. Geltonos antakiai sklandžiai į geltonąsias plunksnas, esančios akių pusėje. Ant pingvino galvos juodos plunksnos išsitraukia. Ši rūšis pasižymi trumpesnėmis plunksnomis ir siauresnėmis antakinės penguin akimis (lotyniški: Eudyptes chrysocome). Pagrindinė gyventojų dalis gyvena Gough, Impregnable ir Tristan da Cunha salose, esančiose pietinėje Atlanto vandenyno dalyje.

Nuotrauka: Brian Gratwicke

  • Auksinis plaukuotas pingvinas (auksinis pingvinas) (lat. Eudyptes chrysolophus) Jis turi tipišką spalvą visiems pingvinams, bet skiriasi pagal savo išvaizdą: šis pingvinas turi įspūdingą aukso spalvos plunksnų virš akių. Kūno ilgis svyruoja nuo 64-76 cm, maksimalus svoris - šiek tiek daugiau nei 5 kg. Aukso plaukuotieji pingvinai gyvena pietinėje Indijos vandenyno ir Atlanto vandenyno pakrantėje, jie yra mažiau paplitę šiaurinėje Antarkties dalyje ir Tierra del Fuego, kitoje saloje, esančioje kitose Antarkties salose.

Autoriaus nuotrauka: Butterfly reisai - Serge Ouachée

  • „Gentoo“ pingvinas (lot. Pygoscelis papua) - didžiausias pingvinas po imperijos ir karaliaus. Paukščio ilgis siekia 70-90 cm, o pingvino svoris - nuo 7,5 iki 9 kg. Juoda nugara ir balta pilna - tipiška šios rūšies paukščių spalva, snapas ir kojos yra nudažyti oranžinės spalvos atspalviu. Pingvinų buveinė apsiriboja Antarkties ir Sub Antarkties zonos salomis (Princo Edvardo sala, Pietų Sandvičas ir Folklendų salos, Heard sala, Kerguelenas, Pietų Džordžija, Pietų Orkney salos).

Foto autorius: Jerzy Strzelecki

  • Magelaninis pingvinas (lat. Spheniscus magellanicus) kūno ilgis yra 70–80 cm ir svoris apie 5-6 kg. Plunksnų spalva yra būdinga visoms pingvinų rūšims, o tai yra 1 arba 2 juodos juostelės kakle. Magelaniniai pingvinai lizdo Patagono pakrantėje, Juan Fernandez salose ir Folklendų salose, mažos grupės gyvena Pietų Peru ir Rio de Žaneire.

  • Antarkties pingvinas (lot. Pygoscelis antarctica) pasiekia 60–70 cm aukštį ir sveria ne daugiau kaip 4,5 kg. Nugaros ir galvos dažytos tamsiai pilkos spalvos, o pingvino pilvas yra baltas. Ant galvos yra juoda juosta. Antarkties pingvinai gyvena Antarktidos pakrantėje ir salose, esančiose prie žemyno. Jie taip pat randami ant Antarkties ir Falklando salų ledkalnių.

Nuotrauka: Greg Lasley

  • Įspūdingas pingvinas, tas pats asilas pingvinas, juodos kojos pingvinas arba Afrikos pingvinas (lat. Spheniscus demersus) pasiekia 65–70 centimetrų ilgį ir sveria nuo 3 iki 5 kg. Skirtingas paukščio bruožas yra siaura juodos spalvos juostelė, išlenkta pasagos forma ir palei pilvą nuo krūtinės iki kojų. Įspūdingas pingvinas gyvena Namibijos pakrantėje ir Pietų Afrikoje, lizdai palei pakrantės liniją salose su šalta Bengalijos srovė.

Nuotrauka: Awie Badenhorst

  • Mažasis pingvinas (lat. Eudyptula minor) - mažiausias pingvinas pasaulyje: paukštis yra 30-40 cm aukščio ir sveria apie 1 kg. Mažo pingvino nugarėlė yra mėlyna-juoda arba tamsiai pilka, krūtinės sritis ir viršutinė kojų dalis yra balta arba šviesiai pilka. Pingvinai gyvena Pietų Australijos, Tasmanijos, Naujosios Zelandijos ir gretimų salų - Stewart ir Chatham pakrantėje.

Nuotrauka: JJ Harrison

Mažiausias pingvinas pasaulyje. Autoriaus nuotrauka: Fir0002

Ar pingvinai valgo?

Atsakymas į šį klausimą yra sudėtingas. Šiandien žmogus vargu ar nuspręs dėl tokio delikateso, nors ekstremaliomis sąlygomis viskas gali būti. Pasak kai kurių pranešimų, pingvinų mėsos patiekalai savo meniu sudaro kai kurias tautas, gyvenančias Antarktidos teritorijoje.

Patvirtinti įrodymai apie pingvino mėsos vartojimą maistui yra R. Priestley knygos „Antarkties Odisėja“ informacija. Jame išsamiai aprašoma ekspedicijos narių pingvinų medžioklė, kad nebūtų mirę nuo bado dėl nuostatų trūkumo. Tiesa, tai atsitiko gana seniai, XX a. Pradžioje, ir tai sukėlė nenumatytos aplinkybės, kai staiga padidėjo ekspedicijos laikotarpis. Pasak jo dalyvių, pingvinų krūtinė buvo vertinama dėl savo maistinės vertės dėl savo riebalų kiekio ir nebuvo bloga skonio.

Pingvinas: aprašymas, struktūra, charakteristikos. Kaip atrodo pingvinas?

Be išimčių, pingvinai yra pirmos klasės plaukikai, be to, jie gali puikiai nardyti. Tačiau, deja, jie iš viso negali skristi iš žodžio. Taip, ir ant žemės, jie pernelyg baisiai persikelia dėl savo kūno struktūros ypatumų.

Pingvino kūnas turi supaprastintą formą ir išsivysto krūtinės sąnario raumenis, kuris kartais sudaro ketvirtadalį viso šio paukščio svorio. Be to, pingvinų kūnas paprastai yra gana plonas (čia prisimename lotynišką šio paukščio pavadinimą) ir yra uždengta plunksnomis šonuose.

Pingvino galva nėra labai didelė, tačiau ji yra ant judančio, lanksčiojo ir trumpo kaklo ir turi stiprią ir aštrią snapą.

Kodėl pingvinas sparnai, jei jis negali skristi? Toks teisėtas klausimas gali iškilti, ir mes atsakysime į tai, kad pingvino sparnai evoliucijos procese transformavosi į šlepetes, kurios sukasi pečių sąnaryje plaukimo metu pagal varžtų principą, visa tai paverčia pingvinu į puikų plaukikų.

Pingvino kojos yra trumpos ir tuo pačiu metu storos, su keturiais pirštais ant kiekvienos kojos, sujungtos plaukimo membranomis. Faktinė kojų struktūra ir tai, kad pingvinai juda taip juokingai ir nepatogiai, yra suprojektuoti taip, kad jie turi išlaikyti savo kūną griežtai vertikaliai į žemės paviršių.

Pingvinai turi trumpą uodegą, sudarytą iš 16-20 plunksnų, tai padeda jiems išlaikyti pusiausvyrą ir, jei reikia, netgi gali pasikliauti juo kaip stende.

Kitaip nei kiti paukščiai, pingvino skeletas nesudaro tuščiavidurių kaulų, o pingvino kaulai yra labiau panašūs į žinduolių kaulus. Sunkūs Antarkties šaltieji pingvinai padeda perkelti atšilimo riebalų rezervą, kurio sluoksnis yra 2-3 cm.

Pingvinų plunksnos yra storos ir tankios, paukščio liemens plunksnos, pavyzdžiui, plytelės, ir jos taip pat apsaugo jas nuo šlapio drėgmės šaltame vandenyje. Plunksnų ir pingvinų spalva yra vienoda visiems - tamsus nugaros ir baltas pilvas.

Maždaug kartą per metus pingvinai išnyksta, senos plunksnos išnyksta, o jų vietoje auga naujos. Per šį laikotarpį pingvinai yra įsikūrę tik sausumoje, kur jie stengiasi kuo greičiau pasislėpti nuo vėjo gūsių ir apskritai šalto oro.

Pingvinas žnyplės metu.

Pingvinų dydis skiriasi priklausomai nuo jų rūšies, pavyzdžiui, didžiausias imperatoriaus pingvinas turi 117–130 cm ilgį ir iki 40 kg svorio. Mažas pingvinas yra tik 40 cm ilgio ir sveria vidutiniškai apie 1 kg.

Adelie Penguin

Šie pingvinai yra vidutinio dydžio, Adelie ilgis 65-75 cm, svoris - 6 kg. Taip pat skiriamasis šio tipo bruožas yra baltų žiedų buvimas aplink akis. Adelie pingvinai gyvena Antarktidoje ir kai kuriose gretimose salose (Orkney, South Scots).

Papuanų pingvinas

Po imperatoriaus šis pingvinas užima antrą vietą, o jo ilgis siekia 90 cm, jo ​​svoris - iki 9 kg. Taip pat būdingas tokio tipo pingvinas yra jų snapas, kuris yra nudažytas oranžinės raudonos spalvos.

Magelaninis pingvinas

Magelano pingvinas, kaip nurodo pavadinimas, gyvena Magelano sąsiauryje, Pietų Amerikoje. Magelano pingvino kūno ilgis yra 70-80 cm, svoris 5-6 kg. Šių pingvinų spalvai būdinga viena ar dvi juodos juostelės aplink kaklą.

Antarkties pingvinas

Šis pingvinas, kuris gyvena Antarktidos pakrantėje ir gretimose salose, be parašo pingvino spalvos, turi papildomą juodą juostą, kuri eina palei galvą. Jo ilgis 60-70 cm, svoris 4-5 kg.

Įspūdingas pingvinas

Taip pat žinomas kaip asilų pingvinas, juodagalvis pingvinas arba afrikietiškas pingvinas. Skirtingai nuo kolegų, gyvenančių šaltose Antarkties sąlygomis, šis pingvinas gyvena Pietų Afrikoje, Pietų Afrikos teritorijoje (Pietų Afrikos Respublika), jie taip pat randami kaimyninių Namibijos pakrantėse, bet tik tose vietose, kur yra šaltas vandenyno srovė. Taip pat iš jų giminių šie pingvinai pasižymi siaura juoda juosta, esanti jų krūtinėje esančios pasagos formos.

Mažas pingvinas

Šis pingvino tipas yra mažiausias pingvinų šeimoje, jo augimas yra ne didesnis kaip 40 cm, svoris iki 1 kg. Šie mažai pingvinai gyvena Australijos, Naujosios Zelandijos, Tasmanijos ir gretimų salų pakrantėse.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Pingvinai (Vasaris 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org