Paukščiai

Didžiausi paukščiai pasaulyje

Pin
Send
Share
Send
Send


Žmonės nemėgsta žavėtis paukščiais. Galų gale, jie gali tai, kas nėra suteikta žmogui - skristi! Ir paukščiai turi grožį, nuostabius balsus, duodančius džiaugsmą, ir daugybę kitų savybių, kurios sukelia mūsų susižavėjimą.

Šiandien mūsų dėmesio objektas bus dideli Žemėje gyvenantys paukščiai.

Afrikos strazdas yra tikras milžinas

Pirmasis, kurį mes prisiminsime, yra Afrikos stručas - paukštis, kurį vertas susižavėjimas ir pagarba. Galų gale, ji ne tik yra aukščiausia ir sunkiausia plunksnaita pasaulyje, todėl stružas taip pat veikia greičiau nei arklys!

Šie dideli paukščiai trumpais atstumais gali pasiekti iki 70 km / h greitį, o tai gali padėti stiprios ilgos kojos, turinčios tik du plokščius pirštus. Beje, anatomiškai šio paukščio kojos yra panašios į kupranugarių galūnių struktūrą. Ir jų dėka, stručiukas, pasirodo, trunka keturių metrų žingsnius! Čia yra paukštis!

Cazuaras - paukštis, turintis „ragų“ galvą

Labai įspūdingas paukštis, nors ir šiek tiek prastesnis už stručius, yra šalmas, kuriame gyvena Australija ir Naujoji Gvinėja. Jo aukštis siekia 1,5 m, o sveria beveik 80 kg. Kaip ir stručiai, šie paukščiai nevažiuoja, bet gali pasiekti iki 50 km / h greitį.

Indoneziečiai vienu metu vadino kasuaro ragu galvą, nes jo kaukolė yra papuošta kaulų plokšte, kuri auga paukščio gyvenime. Jo dydis siekia 17 centimetrų. Tokios plokštės yra ypač didelės vyrams. Beje, jos paskyrimas tarp biologų vis dar karštai diskutuojamas.

Tačiau ne tik šie dideli paukščiai puošia savotišku karūnu - raudonieji ar ryškiai oranžiniai auskarų formos augalai nusileidžia į jų skrynią. Jų kūnas yra padengtas juoda laisva ir minkšta plunksna, labiau panaši į gyvūno kailį nei paukščio plunksnuose.

Condor - prerijų rezidentas

Tačiau dideli paukščiai ne tik vaikšto žemėje, bet ir žino, kaip skristi aukštai. Vienas iš jų yra Kalifornijos „Condor“. Senovėje Amerikos indėnai pakėlė prieš jį, manydami, kad saulė sėdėjo ant didžiulių sparnų.

Kondoro kūno ilgis yra 1,35 m, sveria apie 12 kg ir, nepaisant šių įspūdingų matmenų, puikiai skrenda. Galų gale, jos sparnų aukštis siekia 3,25 m, o tai leidžia paukščiams pakilti 4500 m aukštyje, naudojant oro sroves.

Kondoras turi labai didelę išvaizdą - juodas didelis paukštis su baltu pūkuotu apykakle aplink kaklą ir rausvą, visiškai pliką galvą, papuoštą mėsinga šukomis.

Kondoras yra plėšrūnas, žvalgantis, matęs nugaišusią auka iš atstumo ir galėdamas vienu metu valgyti keletą kilogramų mėsos. Dažnai po nuoširdaus valgio jis net negali patekti į orą.

Marabou grobio paukštis

Afrikos žemyne, Indijoje ir Indonezijoje, yra dar vienas didelis paukštis, marabou. Jo svoris siekia 9 kg, o sparnų sparnas yra 3 m. Išoriškai jis panašus į gandras, nors jis, kaip grifas, turi plunksnų neturintį galvą, apšaudytą dideliu (iki 30 cm) snapu.

Suaugusiųjų kakle Maraboo turi didelį odos augimą, kuris, beje, daro mokslininkus vis dar galingesnius už tai, ko jiems reikia.

Marabou yra plėšrūnas, kuris gyvena savanoje netoli vandens telkinių. Jis patenka į kovą už maistą ne tik su daržovėmis, bet ir su švarkais, ir dažniausiai pasirodo, kad jis yra nugalėtojas. Bet marabou valgo ne tik mėsą, bet ir mažus gyvūnus: netgi naujagimiai krokodilai tampa jo grobiu.

Beje, marabou neseniai tapo nuolatiniais lankytojais į sąvartynus, kurie yra labai naudingi asmeniui, juos valydami.

Bustard - sunkiausias plaukiojantis plunksnas

Apibūdindami didelius paukščius, atkreipėme dėmesį į jų augimą, sparnų plotį ir net snapo dydį, tačiau juos išvardydami, negalima pamiršti, kad spąstai.

Bustards yra dideli paukščiai, turintys stiprią koją ir ilgą kaklą. Tačiau, be to, tai yra ir pats sunkiausias paukštis tarp visų plaukiojančių paukščių. Krūties svoris siekia 20 kg.

Jie gyvena milžiniškuose lygumose, medžiojantys mažus stuburinius ir vabzdžius. Negalima paniekinti pjaustymą. Krūtinės lizdas tiesiai ant pliko žemės. Vyras, kuris mėgina žavesį, yra nuostabus akyse. Jis skleidžia sparnus ir uodegą, pripildo gerklės smaigalį ir, nugarą galvą, tampa panašiu į didelį šaligatvį, su kuriuo jie žaidžia badmintoną.

„Crowned Eagle“ - baisus paukštis

Centrinėje ir pietinėje Afrikos dalyje gyvena dideli plėšrieji paukščiai, galintys atakuoti net žmones, karūnus. Jie yra taip pavadinti, kad jie būdingi būdami pavojingų plunksnų ant galvos. Šio erelio kūno ilgis yra apie 1 m, o sparnai yra 2 m pločio.

Pagrindinis patiekalas šių paukščių meniu yra beždžionės ir net antilopai. Dėl savo dydžio, stiprių sparnų ir stiprių pirštų, šis paukštis gali pakelti 16 kg svorio į orą! Kuris, beje, yra 4 kartus didesnis už savo kūno svorį.

Karūnaus erelio grobis žiūri, sėdi ant šono ir tada užpuola žaibišku greičiu, nesuteikdamas aukos laiko pabėgti. Jei tai nėra labai didelis gyvūnas, tai jis suvalgomas sveikas, su kaulais, o didesnė grobė yra suplėšyta į gabalus ir po to perkeliama į patogią vietą valgymui (paprastai medžiui).

Kaip ir kiti ereliai, šis paukštis netoleruoja savo artimųjų kaimynystės, pavydžiai patruliuoja medžioklės vietas. Bet erelis renkasi savo draugą kartą ir visiems laikams.

Archeopteryx

Trumpai pažvelkime į istoriją, ir nors ši rūšis nebegali būti gamtoje, Archeopteryx įšaldė akmenyje ir papasakojo Žmonijai apie save.

Ne daugiau varnų, Archeopteryx tapo pirmuoju paukščių atstovu Žemėje. Prieš atrandant iškastines medžiagas, mokslininkai galėjo tik imituoti seniausių paukščių. Pagrindiniai Archeopteryx likučių radiniai randami tik pietinėje Vokietijoje. 1861 m. Seniausias paukštis gavo mokslinį pavadinimą - „Archeo“ - senovės „pterix“ - sparną.

Imperatoriaus pingvinas (Aptenodytes forsteri)

Didžiausias pingvinų šeimos narys. Kai kurių asmenų augimas gali siekti 122 centimetrus, o svoris - nuo 40 iki 45 kg.

Imperatoriaus pingvinai gyvena ant Antarktidos žemyno, be visų paukščių rūšių, jie eina toliausiai į pietus. Tačiau iš nuolatinių gyvenamųjų vietų nuo Antarkties ledo jie persikelia į žemyną ir tęsia lenktynes.

Šios rūšies pingvinai turi labai išsivysčiusį savęs išsaugojimo jausmą. Sunkiuose šalčiuose jie susiburia į grupes. Temperatūra grupės viduryje esant 20 laipsnių šalčiui gali siekti iki +35 laipsnių Celsijaus. Natūralu, kad apskritimo centre yra imperatoriaus pingvinų viščiukai.

Žvaigždžių jūros erelis (Haliaeetus pelagicus)

„Steller“ jūros erelis yra didžiausias plėšrūnas, besidriekiantis šiauriniame pusrutulyje. Kai kurių asmenų sparnų plotas siekia 2,5 m, o aukštis - 105-110 cm, o tokie parametrai paukščių svoris yra gana mažas, tik 8-9 kg.

Nerūdantis erelis yra ne tik vienas didžiausių paukščių, bet ir protingiausias paukštis planetoje. Keista, kad suaugusieji prisimena visus savo viščiukus ir planuoja medžioti. Paukščio svoris neleidžia ilgai būti ore, aktyvus skrydis yra 30–35 minutės per dieną. Be to, erelis yra patriotas. Žiemą Japonijos salose jis visuomet grįžta į tėvynę, Okhotsko jūros krantus, Sachalino ir Kamčatkos pakrantėse, kad gamintų ir augintų palikuonis.

Bustard (Otis tarda)

Sunkusis svoris tarp plaukiojančių paukščių laikomas krūtine. Šio paukščio svoris siekia 20 kg, o jo aukštis - 110 cm. Šio paukščio lizdas yra Eurazijos žemyno dykumos ir pusiau dykumos: nuo Ispanijos iki Mongolijos stepių.

Bustardas išmoko sumaniai valdyti oro srautą skrydžiui, kuris tokiu svoriu yra gana sunkus. Stebint biustas, jūs galite padaryti analogiją su sunkiosios linijinės linijos kilimu. Prieš išvažiuojant, šios paukščių rūšys yra didelės.

Dėl sutuoktinių sutuoktinių vyrų biustai pasirinko tam tikrą dienos laikotarpį. Paprastai 8 val. Arba prieš vakarą, nuo 4 iki 5, ir niekada per dieną. Po veisimo vyrai nedalyvauja viščiukų gyvenime. Visi rūpesčiai, vaizdingai kalbant, patenka į moterų sparnus.

Pilkasis kranas (Grus communis)

Pilka kranas yra antras pagal dydį krano šeimos paukštis. Vienas iš aukščiausių paukščių, aukštis - 180–190 cm, sparnų ilgis - beveik 2 m.
Mėgstamas Rusijos pasakų herojus Gray Crane taip pat yra vienas seniausių paukščių, mokslas įrašo savo pasirodymą dinozaurų eros pabaigoje, maždaug prieš 70 milijonų metų.

Pilkasis kranas, nepaisant jo aristokratinės išvaizdos, yra nepretenzingas ir apsigyveno visame pasaulyje. Tai galima rasti daugelyje mūsų žemių vietų, išskyrus Antarktidą ir Pietų Ameriką.

Paukštis rado įdomų būdą pabėgti nuo plėšrūnų. Prieš sėdėdami ant kiaušinių, patelė yra užteršta pelkių dumble ir nešvarumuose, todėl ji tampa mažiau pastebima palikuonių judėjimo laikotarpiu.

Pilkasis kranas gali būti pasirinktas kaip santuokinės ištikimybės simbolis. Paukščiai yra monogamiški ir išlaiko porą per visą savo gyvenimą.

Garbanotas pelikanas (Pelecanus crispus)

Paukštis, kuris lizdus Rusijoje, Balkanuose, Azijos šalyse, yra viena retiausių didelės pelikano šeimos rūšių.

Kai kurių asmenų augimas siekia 180 cm, o svoris - 20 kilogramų, o tai yra su pusmetro snapu. Snapas iš tiesų yra išskirtinis pelikano bruožas. Su savo snapu, garbanotas Pelikanas medžioja žuvims.

Nepaisant to, kad šis paukštis visą gyvenimą praleidžia ant vandens, „Garbanotas Pelikanas“ visai negali nardyti. Dėl šios priežasties jis medžioja daugiausia sekliuose vandenyse.

Kinky pelikanas yra daugelio pasaulio tautų pasakų ir mitų požymis, o musulmonai yra laikomi šventu paukščiu.

Gandras (Ciconia)

Europoje yra dviejų tipų gandrai: juodos ir baltos, kurios priklauso kulkšnies gentims. Iš tiesų, jei pažvelgiate į gandras ant kojų, nėra plunksnų.

Suaugusio gandro augimas yra 110-125 cm, o sparnų ilgis - 1,5-2 metrų. Didelis paukštis valgo varles, žuvis, vabzdžius.

Įdomu tai, kad jaunas gandras yra lengva padaryti rankiniu būdu. Apskritai gandrai pasitiki asmeniu, apsigyvenę namų ir pastatų stogais. Rusijoje, Ukrainoje ir Baltarusijoje žmonės specialiai dengia medinius ratus ant stulpų, kad gandrai padėtų savo lizdą.

Baltasis gandras tapo modernios Baltarusijos simboliu. Senovėje ir viduramžiais Vakarų Europoje ir Graikijoje gandras buvo pristatytas kaip labai rūpestingas paukštis. Yra aprašomi jauni gandrai, kurie maitina savo tėvus, kurie negali judėti savarankiškai. Rusijoje užfiksuota legenda, kad gandrai duoda vaikus jaunoms šeimoms.

Juodoji medžioklė (Aegypius monachus)

Vienas iš didžiausių plaukiojančių paukščių planetoje. Dėl plunksnų spalvos, juodos ir rudos spalvos, kaklo ir slapyvardžio. Suaugusio žmogaus sparnų plotas siekia 2,5 m, o jo aukštis - 120-135 cm.

Paukščių lizdai trijų žemynų kalnuotuose regionuose: Pietų Europa, Šiaurės Afrika, Artimieji Rytai ir Centrinė Azija.

Griffinas priklauso purkštuvų grupei. Šio paukščio regėjimo aštrumas yra ryškus, jo auka gali būti matoma 3 km aukštyje.

Maisto produktuose nežinote priemonių. Švilpimas į pragarą, kad šiek tiek laiko po "šventės" negali pakilti. Juodasis avys, kaip didelis grobio paukščių atstovas, stato didžiulius lizdus didelių medžių viršūnėse. Lizdai gali būti iki 3 metrų skersmens ir 1 metrų aukščio. Dideli dydžiai apsaugo paukštį, gamtoje kaklas neturi priešų.

Gulbė (Cygnus)

Vienas iš gražiausių paukščių Žemėje. Senovės Graikijoje ir pirmosiose Rytų civilizacijose gulbės buvo vadinamos „puikiais“, „putojančiais“. Šioje etimologijoje jo pavadinimas su rusų atspalviu „baltas“, „grynas“ atėjo į mūsų dienas.

Globe išplatino 7 gulbių rūšis. Didžiausia iš jų, kurių sparnų ilgis - 2,4 m, o svoris - 11-12 kg, yra neaktyvi gulbė. Galbūt labiausiai neįprasta yra Juodoji gulbė.

Gulbė turi gerai išvystytą raumenį, leidžiantį paukščiams plaukioti tūkstančius kilometrų. Yra įrodymų, kad pilotai matė gulbę 8200 metrų aukštyje virš jūros lygio. Labiausiai tikėtina, kad paukštis yra nukreiptas į tokį aukštį, norėdamas susidurti su uragano vėjomis.

Gulbės įvaizdis dažniausiai naudojamas literatūroje, tapyboje ir kine. Mokslininkai nustatė, kad gulbės, kaip ir kranai, šeimos gyvenime yra monogamos.

Andų Kondoras („Vultur gryphus“)

Europos susitikimas su šiuo paukščiu įvyko 1553 m. Europos gamtos mokslininkai iš karto pastebėjo, kad paukštis labai aukštai kalnuose, beveik 7000 metrų virš jūros lygio.

Gyvenimas kalnuose nulėmė Andų Condor gyvenimo būdą. Pakilimas nuo kalnų, kondoras aukštai danguje, ieško aukų. Sparnai, kurių ilgis siekia 2,7-3,2 metrų, yra horizontalioje plokštumoje. Silpni krūtinės raumenys neleidžia dažnai plaukti sparnų aktyviu skrydžiu, todėl pirštų lenta pakyla oro srovėse.

Jis maitina, kaip ir dauguma paukščių, kurie yra aviečių šeima. Ieškodami maisto, kartais Andų kondoras keliauja iki 200 km.

Seniausios Pietų Amerikos tautos deivavo Condorą. Archeologai kalnuose rado roko paveikslus ir jie yra nuo 3-2 tūkst. Mochica indėnai tai laikė šventu paukščiu ir atsiprašė Kondorui, kad jie turėjo žudyti paukščius medžioklės metu, kad nebūtų mirę nuo bado.

Kondoras pavaizduotas daugelio Pietų Amerikos žemyno šalių: Čilės, Ekvadoro, Kolumbijos, Bolivijos.

Albatrosas (Diomedea)

Didžiausias jūrinių paukščių rūšių atstovas. XX a. Devintajame dešimtmetyje mokslininkai nustatė dvi albatrosų grupes - Amsterdamas ir klajojo, Galapagų.

Iš šių grupių didžiausias yra karališkasis albatrosas (Diomedea epomophora). Jo sparnų aukštis siekia 3,7 m, o suaugusieji paukščiai sveria vidutiniškai 11 kg.

Paukščiai nelieka ilgai vienoje vietoje ir nueina per pietines pasaulio vietas. Visame maršrute nutolusiose salose. Albatrosas stato lizdus - tam tikrus navigacijos etapus.

„Royal Albatross“ veisimo vieta pasirenka tik Naująją Zelandiją. Didelę šių paukščių kolonijų galima pamatyti Otago saloje.
Įdomus faktas yra tai, kad su amžiumi albatrosų plunksnos nėra tamsesnės, o priešingai - ryškėja. Tuo remiantis lengva nustatyti paukščio amžių.
Jūrininkai vengia susitikti su Albatrossu, manydami, kad jis yra audra. Šiame vaidmenyje Albatrossas įžengė į jūrą ir piratų legitus bei mitus.

Casuar (Casuarius)

„Galvos galva“ buvo šio paukščio pavadinimas, kurį pateikė Naujosios Gvinėjos ir Australijos vietiniai gyventojai - „cazuar“ Papuanų kalba.

„Cazuar“ yra antras pagal dydį tarp beždžionių paukščių. Suaugusieji gali pasiekti 1,5-1,8 cm aukštį, kai buvo aptikta 2 m aukščio paukščių ir daugiau kaip 60 kg svorio.

Vienas trūkumas, būtent „Cazuara“ nesugebėjimas skristi, yra daugiau nei kompensuojamas dėl galimybės pasiekti greitį iki 50 km per valandą. Ši funkcija padeda jai išvengti asmeninio susitikimo. Kasetės yra labai slaptas gyvenimo būdas, slepiasi giliai miškuose ir slepiasi ilgai prieš žmogaus išvaizdą.

Istorija žino šio paukščio išpuolio prieš žmones atvejus, tačiau dažniausiai tai buvo savigynos arba teritorijos, kurioje buvo Cazuaro viščiukai, apsauga.
Naminių paukščių mitybos mityba daugiausia yra vaisių. Bet nedvejodami kreipkitės į Cazuar ir mažus gyvūnus: varles, gyvates. Šis paukščių tipas nuryja nedidelius akmenis, kurie skrandyje atlieka maisto šlifavimo funkciją.

Strazdas (Struthio camelus)

Pirmąją vietą nominacijoje „didžiausias paukštis pasaulyje“ užima strichas.

XX a. Mokslininkai izoliavo strutą iš kitų panašių paukščių rūšių (emu, nandu), o šiandien Afrikos stručiai yra didžiausias paukščių, priklausančių vienai rūšiai, paukštis.

Susitikimo metu stručiai stebina didelį dydį. Suaugusių paukščių augimas - 1,8–2,2 m, svoris iki 60 kg. Tačiau zoologai žino asmenis 131 kg. Su tokia galia, stručio smegenų dydis su riešutmedžio.

Unikalūs strucų struktūros bruožai yra vienodas plunksnų pasiskirstymas paukščio kūnu ir dviejų pirštų kojos su galingais raumenimis. Ostricho rekordas judėjimo greičiui, kuriant greitį 70 km per valandą.

Strichiniai poligaminiai paukščiai. Vyras supa save su daugeliu moterų, bet įdomu yra tai, kad patiekti kiaušiniai. Moteris yra netoliese šiuo metu ir stebi. Vyras taip pat užsiima tolesnio jaunosios kartos ugdymu. Žavisi tėvų rūpinimusi viščiukais. Jie savanoriškai juos apsaugo nuo plėšrūnų, o Afrikos karščio sąlygomis jie sparnus skleidė šešėliai, kurių viščiukai paslėpti.

Strazdai gali būti vadinami visagaliais, tačiau mityboje vyrauja augalų maistas, rečiau - maži varliagyviai ir vabzdžiai.

Bendras stereotipas yra tas, kad stručiai paslėpti galvas smėlyje. Tačiau nė vienas toks atvejis nebuvo užregistruotas. Pavojaus atveju stručiai yra apsaugoti pėdomis ir naudojant galingą snapą.

Išvada

Dauguma straipsnyje nurodytų paukščių yra išvardyti Raudonojoje knygoje. Atskirų valstybių, kurių teritorijoje retas paukščių lizdas, lygmeniu buvo priimti keli įstatymai, skirti apsaugoti, apsaugoti, remti ir didinti gyventojų skaičių. Daugelis jų XIX – XX a. Pabaigoje buvo išnykę.

Medžioklė mėsai, plunksnoms, tik visiškas sunaikinimas galėtų visam laikui ištrinti šiuos paukščius iš gamtos.

Šiandien, žmonija pagaliau suvokė būtinybę apsaugoti ir išsaugoti visus žemės gyventojus. Šiuolaikinis žmogus, veikiantis gamtos, tuo pačiu metu mokosi gyventi harmonijoje su savo kaimynais - paukščiais ir gyvūnais.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Portfolio "PASAULIO PAUKŠČIAI" Fotografas Ričardas Anusauskas. (Rugpjūtis 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org