Gyvūnai

Animal Wolverine: kur ir kaip žvėris gyvena be baimės ir paniekos

Pin
Send
Share
Send
Send


Wolverine (Gulo gulo) - ne stiprios, žiaurios, judrus ir atsargios žvėries dydis. XYIII a. Garsus švedų sistematistas Karl Linnei abejojo, ar įtraukti šią rūšį į meilę, ar kaip šunį. Ir nors šiandien tikrai žinome, kad vytės yra pilnavietės šeimos atstovai, jie vis dar daugeliu atvejų yra paslaptis mokslininkams. Ir tai nėra retas gyvūnas, bet jo slaptas gyvenimo būdas ir nuostabios intelektinės gebėjimai, kurie yra legendos. Jau amžinai Amerikoje gyvenančių tautų mituose šis žvėris buvo proto asmenybė, gudrus ir atsargus.

Kaip atrodo wolverines? Nuotrauka ir aprašymas

Tai gana didelis šeimos atstovas. Moterų kūno svoris yra apie 10, o vyrai - apie 15 kg, kartais atskirų asmenų svoris gali siekti iki 20 kg. Kėbulo ilgis 70-95 cm, uodega - 18-23 cm, o išorėje vytelė primena miniatiūrinį lokį.

Wolverine kūnas yra pritūpęs, stiprus ir tankus, su gerai išvystytais raumenimis, kojos yra storos, pločio penkių pirštų kojos, su dideliais lenktais ir labai aštriais nagais, užpakalinės galūnės yra ilgesnės už priekį, uodega yra trumpa ir pūkuota. Žvėries galva yra plati ir apvali, akys yra mažos, ausys yra trumpos, apvalios, plačiai išdėstytos.

Wolverine yra nudažytas gana gražiai. Kailių spalva skiriasi nuo tamsiai rudos iki juodos, kartais yra šviesiai rudi gyvūnai. Dauguma žmonių savo veiduose turi šviesią sidabro kaukę ir šviesiai geltoną arba rausvą juostą, kuri tęsiasi nuo pečių ir susilieja su kryžkelėmis. Ant kaklo ir krūtinės gali būti ir šviesių dėmių.

Dėl šiurkščių, storų ir ilgų kailių sunkūs žvėrys šalčiai nėra baisūs. Jis nebijo ir sniegas. Didelės kojos ir stovėjimas leidžia vyteliams judėti per sniegą. Ji gali pertraukti per sniego tunelius į maisto talpyklas ir ji pati gali pasislėpti po sniegu keletą dienų.

Žandikauliai ir dantys yra labai galingi, žvėris gali lengvai įtrūkti sušaldytą mėsą ir supjaustyti elnių kaulus.

Nuotraukoje wolverine demonstruoja didžiulį ginklą - dantis.

Kur gyvena wolverine?

Wolverine plitimas yra susijęs su šiaurėje. Ji gyvena Šiaurės Amerikoje ir šiaurinėje Eurazijos dalyje. Įsižiebia šiaurinė taiga, miško tundra, taip pat miškai ir krūmai. Ji klajoja į Arkties pakrantę. Jis bando laikyti vietas, kuriose yra daugiau laukinių gyvūnų.

Rusijoje jos ribos eina per Leningrado ir Vologdos regionus ir Permės teritoriją. Tai gana įprasta Tolimuosiuose Rytuose ir Sibire.

Žmogaus persekiojimo, miškų naikinimo ir urbanizacijos rezultatas yra, kad žolės buveinė buvo žymiai sumažinta, o jos riba persikėlė į šiaurę. Anksčiau jos asortimentas buvo išplėstas į pietus iki pietų Skandinavijos, Baltijos šalių ir šiaurės rytų Lenkijos ir į ją įtraukta dauguma Rusijos. Šie gyvūnai buvo surasti Kanados Kvebeko ir Ontarijo provincijose. Jų nebėra didelėje šios teritorijos dalyje.

Wolverine gyvenimo būdas ir įpročiai

Wolverine daugiausia veikia naktį, bet gali eiti medžioklės metu. Jis neturi nuolatinio denio, organizuoja brandinimą, kur jis turės - pagal medžių šaknis, tuščiavidurėje ar tiesiog sniege. Medžioklė paprastai būna vieni, tik retais atvejais susirenka tik keletas žmonių, kad jie mielai valgytų.

Mokslinis Wolverine Gulo pavadinimas yra išverstas į „gluttoną“. Apetito stoka, ji tikrai nepatiria, ir, jei ji pasisekė medžioklėje, ji sėdi iki sotumo. Tačiau tuo pačiu metu jis gali būti alkanas kelias dienas.

Apskritai, kai tik šitas gyvūnas nesikviečia: šiaurės demonas ir miško demonas, ir velniukas, ir skumbras. Akivaizdu, kad žvėries gebėjimas paimti viską, kas yra „blogai“, sukėlė daugybę pasakojimų apie neįtikėtiną žiaurumą, gudrumą ir apgaulę. Iš tiesų jai yra tokia nuodėmė: ji gali sunaikinti medžioklės spąstus, valgyti jaukus. Dėl tokių triukų medžiotojai mano, kad tai „purvinas plėšrūnas“. Tačiau ji nesukelia tiesioginės žalos asmeniui ir negali jį užpulti. Pati į spąstus ir spąstus dažnai, nepaisant to, kad juos nuolat nagrinėja. Ir jei jis jums patiks į spąstus, jis nesigailės savo kojų - jis įkandis.

Nepaisant gana nepatogios išvaizdos, žolė gražiai virsta sniegu ir ledu, gerai plaukioja, blaiviai pakyla į medžius, netgi laikydama didelį grobį. Platus kojelės jį pakeičia sniegais, paskirstydamos masę ant paviršiaus ir leidžiančios važiuoti giliai minkštu sniegu. Tai labai tvirtas gyvūnas, per dieną jis gali praeiti 30-40 km per sniegą. Iš išorės ji atrodo neveiksminga, tačiau tai yra apgaulingas įspūdis. Jos liemuo yra labai lanksti ir reakcija yra žaibiški. Wolverine vizija yra nesvarbi, tačiau klausos ir kvapas yra aukštyje.

Predatoriaus mityba

Wolverine medžioja didelius ir mažus gyvūnus. Dažniausiai smulkūs graužikai, baltieji uodegai, muskuso elniai, dygliuotos avys patenka į savo kojų. Žiemą jis užpuolžia elnias arba maitina anksčiau sugautą žaidimą. Ji ieško jos kvapo pagalba. Grobis, kurį žvėris negali valgyti vienu metu, padalija jį į dalis ir slepiasi slėptuvėse, kurias jis organizuoja žemėje, sniege, įtrūkimų tarp akmenų ar pelkėse. Į talpyklas galima laikyti iki šešių mėnesių.

Dėl galingo kūno sudėjimo, žvėris gali nužudyti grobį, daug kartų didesnis už jo dydį. Yra atvejų, kai wolverine persekiojo medžioklę iš nužudyto grobio ir per kelis kilometrus nuvilkė briedžių skerdeną į talpyklą.

Vasarą ūgliai taip pat maitina negyvus elnių veršelius, paima lūšių, lokių ar vilkų nužudytus gyvūnus. Nuo pavasario jis intensyviai ieško paukščių lizdų ir juos sunaikino. Kartais žuvis, driežai ir varlės sugauna, o kartais nenorėja valgyti uogų ar riešutų.

Šeimos santykiai

Wolverines yra pavieniai gyvūnai. Poromis jie yra derinami tik santuokos laikotarpiu, kuris patenka į balandžio-rugpjūčio mėn. Tačiau apvaisintų kiaušinių implantavimas vyksta tik žiemą. Toks vėlavimas prisideda prie to, kad jaunimas gimsta optimaliu jų vystymosi laiku - paprastai vasario pabaigoje - kovo pradžioje. Kūdikiai gimsta denyje, kurį motina organizuoja tarp akmenų arba tunelyje, iškasti po sniegu.

Šiukšlėje dažniausiai 2-3 kubeliai. Naujagimiai yra padengti baltais kailiais, jie sveria tik apie 90 gramų. Motinos maitina savo kūdikius pienu iki 9-10 mėnesių. Jaunas augimas sparčiai auga, o balandžio pabaigoje ji pradeda lydėti savo motiną visur. Jie pasiekia suaugusių gyvūnų dydį iki žiemos pradžios, o jų motina yra maždaug vienerių metų amžiaus.

Atskiros vytelių vietos yra didžiulės. Moterys, turinčios veršelių, užima 40–1000 km2 plotą. Vyrų vietos yra 2-3 kartus didesnės. Jų žemėse, nepažįstami, jie netoleruoja. Priklausomai nuo sezono, gyvūnai gali pakeisti savo buveines. Važiavimo metu jie daro didelius apskritimus, o po mėnesio jie paprastai grįžta į savo buvusią vietą. Tačiau su maisto gausa gyvena daugiau ar mažiau sėdimas.

Priešai

Wolverine neturi jokių ypatingų ir akivaizdžių priešų - jos dantys yra stiprūs, ir ji neprivalo paimti jėgų. Tam tikru mastu vilkas gali būti priskirtas jo priešams, kurie gali pabandyti užpulti vagį, bet tik vieną kartą per gyvenimą, o tada per nepatyrimą. Meškučiai, lūšiai ir lapės yra pavojingos tik jaunimui.

Wolverine, kaip ir visi šeimos nariai, yra princų liaukos, kurios išskiria paslaptį su labai stipria ir nemaloniu kvapu. Tai yra pagrindinis žvėries „ginklas“ priešams, kurie ne tik apsaugo ją nuo kitų plėšrūnų, bet ir suteikia herojui tiek daug arogancijos, kad ji dažnai atima iš lūšio grobį. Pastarasis, skiriasi nuo švarumo ir ištikimybės, matyt, labiau nenori įsitraukti į neapgalvotus ir nemalonius kvapus gyvūnus.

Formos išsaugojimas

Wolverines yra pažeidžiamos rūšys didžiojoje diapazone, kai kurioms populiacijoms gresia pavojus. Bendra tendencija yra mažinti plotą ir sumažinti skaičių. Tik kai kuriose Šiaurės Amerikos teritorijose šių gyvūnų skaičius nesukelia susirūpinimo.

Žolės medžioklėje jie sugauti į spąstus. Jie tapo ypač pažeidžiami, kai medžioklės metu buvo naudojami greitaeigiai sniego motociklai.

Kaip tai atrodo

Nors ūgliai priklauso Cunha šeimai, atrodo, kad tai šiek tiek lokys. Wolverine kojos yra trumpos, nugaros yra ilgesnės už priekines, dėl kurių jos nugara yra išlenkta aukštyn, kojos yra neproporcingai didelės. Uodega yra trumpas ir labai pūkuotas. Kailis yra storas, šiurkštus ir gauruotas, spalva yra nevienalytė: nuo šviesiai rudos ant galvos ir kaklo iki tamsiai rudos, beveik juodos ant kojų. Wolverine kūno ilgis iki 90 cm, aukštis iki keturių cm, uodegos ilgis iki 23 cm, svoris iki 20 kg.

Dėl savo prabangaus kailio, ji lengvai išlaiko atšiaurias šiaurines žiemas. Pažymėtina, kad dėl visiškai nesuprantamų priežasčių tai nėra naudinga kailių pramonei. Tačiau tai yra jos laimė, nes kitaip jos egzistavimas būtų pakenktas.

Žnyplės - pagrindinis ginklas

Wolverine nagai taip pat yra svarbus elementas. Jiems reikia žvėrelio medžioti. Prieš galingas kojas su aštriomis kilpomis neužteks net medinio sandėlio sienos, kurioje medžiotojai paruošia ir saugo mėsos atsargas. Ką pasakyti apie aukos minkštuosius audinius.

Įdomu bus informacija apie tai, ką valgyti. Žvėris be jokių problemų gali valgyti negyvus gyvūnus, tačiau, nepaisant to, jis yra puikus medžiotojas. Jis gali sugauti tiek mažus, tiek mažus kanopinių atstovus. Puikus ištvermė leidžia jam net kelias dienas elgtis net į elnias, po kurio laiko gauti norimą grobį. Dažniausiai tai vyksta žiemą, kai ūgliai gali nukreipti savo grobį į sniegą, o dėl savo kojų, ne patekti į pačią sniegą, ir baigia grobį. Dažnai yra situacijų, kai ūglis bando paimti maistą iš kito gyvūno, ir reikėtų pažymėti, kad ji taip retai negali to padaryti, bet visa tai dėka jos dantys ir nagai. Taip pat bus įdomu, kad šis gyvūnas būtų laikomas miško sveikatos pareigūnu, o medžiotojai patyrė blogą šlovę, nes jis gali savarankiškai išgelbėti gyvūnus iš spąstų, kad jie galėtų juos valgyti.

Vertingas žvėris

Kiekvienas medžiotojas žino, kaip atrodo vaivorykštė (jam nereikia nuotraukos). Iš tiesų, dėl savo odos šis gyvūnas labai vertinamas. Iš jo kailio yra puiki kepuraitė, kurios šalčio niekada nesudaro. Rusijoje svarstomo gyvūno medžioklė leidžiama ir sutampa su kitų kailių derliaus nuėmimo laiku: maždaug nuo spalio iki lapkričio ir iki vasario-kovo mėnesio. Kitu metu draudžiama žudyti ūglį įstatymu, ir šis faktas laikomas brakonieriumi.

Aprašymas, vytelių išvaizda

Ir šeima, ir apatinė šeima, kuriai priklauso plėšrūnas, vadinami vienodai - „martens“. Didesnė už vytelę (tarp artimųjų) tik ryan. Dydžio atveju, ėriukai panašūs į didelį šunį, išvaizda yra badger arba lokys su pūkuota, vidutiniškai ilga (18-23 cm) uodega. Suaugęs gyvūnas auga iki 70-85 cm, kurio svoris - 10-14 kg (patelė) ir 13-17 kg (vyrai). Didžiausios kopijos gali traukti iki 20 kg.

Didelėje galvos pastebimos tvirtos apvalios ausys, snukis panašus į rudą. Akys, kaip ir nosis, yra juodos. Sūris, tankus kūnas yra pasodintas ant trumpų, storų galūnių, priekinė dalis yra trumpesnė už galinę, vizualiai pakeliant kūno nugarą, todėl jis atrodo šiek tiek šoktelėjęs.

Wolverine pasižymi didžiulėmis penkių pirštų, beveik kvadratinių pėdų (10 cm ilgio, 9 cm pločio): šis „padas“, sustiprintas kabliukais, padeda žvėriui lengvai įveikti gilias sniegas. Perkeliant, plėšrūnas, nurodydamas sustojimą, akivaizdžiai yra klubinė pėda, nes ji koją palieka ant visos pėdos.

Vasariniai kailiai yra per trumpi, kad būtų pridėta žavesio vilnoniui, slepiasi neproporcingai didelės kaukolės ir kojos: šiuo metų laiku ji atrodo ypač juokinga. Wolverine yra gražesnė už šalčio, auga stora tamsiai rudos / juodos spalvos sluoksnio, atskiesta plataus, lengvesnės juostelės pusėje.

Tai įdomu! Shaggy vilna slepia stiprius kaulus. Yra dar vienas bruožas, kuris jį padengia ant lokio: kaip ir jis, jis atrodo tik gremėzdiškas. Ji lengvai kontroliuoja savo stiprų kūną, demonstruodama žaibišką reakciją priešininkui.

Buveinė

Žvėris gyvena didžiulėse Šiaurės Amerikoje ir Eurazijoje esančiose cirkuliarinėse ir vidutinio klimato zonose, gyvenančiose į tankią šiaurinę taigą, Arkties salas, miško tundrą ir tundrą (kur yra daug laukinių gyvūnų).

Gyvūnas yra pripažintas oficialiu Mičigano valstijos simboliu, kuris dažnai vadinamas „Wolverine state“. Europoje Wolverine pasirinko šiaurinę Skandinavijos pusiasalio dalį, taip pat Suomiją, Lenkiją, Latviją, Estiją, Lietuvą, Baltarusiją ir Rusiją.

Mūsų šalyje plėšrūnai randami Sibire, Kolos pusiasalyje, Permės teritorijoje, Karelijoje, Komų Respublikoje, Tolimuosiuose Rytuose ir Kamčatka. Pietinė gyvenvietės siena eina per Kirovo, Tverio, Leningrado, Pskovo, Vologdos ir Novgorodo regionus.

Wolverine kaupimasis lauke yra labai retas.. Vienas iš gamtininkų buvo nustebęs, kad jis ir jo draugai pastebėjo žvėries perpildymą Sikhote-Alin kalnuose - 100 kvadratinių kilometrų vienam asmeniui. Toks rekordinis tankio dydis plėšrūnui buvo paaiškintas dideliu briedžių skaičiumi, atvykusiu į šias vietas. Yra žinoma, kad išplėstoje Ussuri regiono teritorijoje gyvena apie keturis šimtus, o Jakutijos apylinkėse - ne daugiau kaip du tūkstančiai vilkų.

Natūralūs Wolverine priešai

Kaip ir visi ragenos atstovai, ūgliai turi prianalines liaukas, kurių išleidimas naudojamas trimis atvejais:

  • pritraukti priešingos lyties asmenis,
  • žymėti „jų“ teritoriją,
  • užpuolė priešą.

Kvapnus paslaptis ne tik apsaugo vargą nuo plėšrūnų išpuolių, bet ir suteikia drąsos, kurios karštyje jis gėdingai priima vilko ir lūšio grobį. Pasipriešinimo trūkumas yra aiškinamas paprasčiausiai: lūšis, kaip ir kruopščiai švarus gyvūnas, stengiasi kuo greičiau pabėgti nuo smirdančio plėšrūno.

Jie sako, kad pati ūgliai gali užpulti vilkas, tikėdamasi savo stiprybės ir stiprių dantų: jei jie nepadeda, naudojamas paskutinis žudikas ginklas - bjaurus kvapas. Wolverine neturi pykčio, nes tai, ką netgi meškiukas vengia. Neužpuola asmeniui, nebent tai yra absoliučiai būtina. Su pavojuje ji mėgsta kaip lapė.

Tai įdomu! Biologijos mokslų daktaras Jurijus Porfirevichas Yazanas, įdomių knygų apie komercinius žinduolius autorius, gyrė vargšų nuovargį, jėgą ir drąsą. Yazanas rašė, kad ji nesuteiks medžioklės ar netgi tigro, bet ji taip pat nepaliko kraujo.

Tarp medžiotojų buvo pasakojimų, kad žolė reguliariai plėšė, vagia maistą (įskaitant mėsą) iš sandėlio ir žvėrių iš spąstų. Dėl šių gudrybių, taip pat dėl ​​to, kad ūgliai sugadina medžioklės takuose įrengtus lovelius, jai buvo suteiktas netinkamas slapyvardis „nešvarus plėšrūnas“ ir pradėjo žudyti be jokių priemonių. Kai kuriose vietose netgi parašė priemoką už wolverine sunaikinimą.

Žvėris nustojo veikti ne taip seniai, geriau išmoko įpročius ir įvertino jo indėlį į miško faunos sveikatą. Kaip paaiškėjo, taigos sandėlius dažniau sunaikina rudieji lokiai, o ūgliai, nors jie klajoja šalia labazes ir medžioklės takų, jie vengia žmonių ir nekrauna produktų.

Wolverine Eating

Jos gastronominių interesų diapazonas yra labai platus, tačiau visagaliai nėra palaikomi pakankamų medžioklės įgūdžių: vytelė ne visada turi pakankamai savybių, kad sugautų mažą gyvūną, o jėga užvaldytų didelį. Tačiau retkarčiais vis dar vyksta: ūgliai gali vairuoti visiškai sveiką briedį ar elnį, kuris yra palaidotas giliame sniege arba įstrigo plutoje.. Ką pasakyti apie sužeistą ar sergančią gyvūną: ūgliai nepraleis savo galimybės. Ji nedvejodama pasiima gabalus, likusius po lokių, lūšių ar vilkų šventės. Ant drožinių jis „vadovauja“ varnų ir varnų šauksmams.

Wolverine yra viena iš miškų slaugytojų, iš silpnų giminaičių atleidžianti muskuso elnių, elnių, kalnų avių, elnių ir ikrų elgesį. Statistika yra tokia: ji užima septynis iš 10 kanopinių didelių plėšrūnų ir ištraukia tris iš jų.

Tai įdomu! Retos suaugusiųjų ūglių asociacijos priežastis tampa kolektyvine medžiokle. Tai dažniausiai vyksta Rytų Sibiro ir Tolimųjų Rytų rajonuose, kur yra daug muskuso elnių, einančių nuo apeigų. Žinant šią funkciją, wolverines skiria vaidmenis: vienas muskuso elnias, kiti laukia, kol ratas užsidarys.

Wolverine ramiai išgyvena savaitę trunkantį badą, tačiau jis visada valgo atsargoje, greitai įgyja svorį. Sunaikina didelę auką į keletą didelių fragmentų ir slepiasi įvairiose vietose, palaipsniui valgydama. Valgo kabargą per 3-4 dienas.

Paprastai kanopiniai ir riešutai sudaro žiedinę žiemos racioną. Vasarą ir pavasarį maistas tampa vis įvairesnis, o kelionė ieškant maisto yra reta.

Į plėšrūno vasaros meniu įeina:

  • naujagimių šuniukai, veršeliai ir ėriukai, t
  • paukščių (griovių, juodųjų griovių) ir paukščių t
  • žuvys (gyvos ir šurmuliuojančios),
  • pelės, driežai, varlės ir gyvatės,
  • uogos, medus ir riešutai,
  • lervos.

Обладая малой скоростью, но повышенной выносливостью, способна уморить свою жертву долгим преследованием.

Размножение

Самец и самка начинают благосклонно относиться друг к другу в мае – августе, в период спаривания, образуя временный (на несколько недель) союз. Роды у росомахи случаются раз в 2 года, а беременность имеет продолжительную латентную фазу (7– 8 месяцев), после которой начинается нормальное развитие зародыша. Спустя 30 – 40 дней самка наконец рожает.

Tikėdamasis gimdyti motina, kuri yra viena iš dviejų arba ilgų (iki 40 metrų) skylių. Wolverine nerūpi komforto ir nerūpestingai nubrėžia denį, nurodydamas palikuonis nuo pirmųjų dienų iki klajoklių gyvenimo. Lizdas ne visada yra saugioje vietoje (oloje, tarp akmenų, medžio šaknų): kartais tai yra tik skylės gylis.

Šuniukai (2-4) gimsta vasario / kovo mėnesiais. Vaikai yra akli ir negraži, kiekvieno svoris neviršija 70-100 gramų. Iki mėnesio jie tampa sunkūs iki 0,5 kg ir atveria jų akis, o po kelių mėnesių jie tampa panašūs į motiną, tuo pačiu suteikdami jai masę.

Motinos pienas pakeičiamas pusiau virškinamu maistu, o šuniukai tampa gana nepriklausomi, o vasaros viduryje išeina iš motinos. Wolverine ruošia juos ilgiems perėjimams, kad jie bus leistini pradėjus pilną brandą per 2 metus.

Wolverine ir žmogus

Taiga medžiotojai pastebi, kad jų sužvejotos ūgliai pasižymi didele riebalų riba, tačiau šis gyvūnas retai prisideda prie medžioklės trofėjų skaičiaus.

Wolverine oda yra ribotas produktas. Jo ypatinga paklausa tarp šiaurinių aborigenų yra dėl stiprios ir ilgos krūvos, o ne indyvayuschim kietajame šalčiuose. Kailis naudojamas išoriniams drabužiams pritaikyti, taip pat sankaboms, apykaklėms ir dangteliams gaminti.
Dėl ūglio odos jie prašo daugiau nei sabato - nuo 70 iki 100 dolerių.

Tai įdomu! Taip pat labai vertinami gyvi ūgliai. Už kiekvieną plėšrūną zoologijos sodai yra pasirengę mokėti 250 JAV dolerių. Wolverine yra labai retas nelaisvėje, nes jos populiacija taip pat yra ribota gamtoje.

Beje, jauni wolverines pateko į žmogų labai greitai prijungti ir tapti sutramdyti. Vidaus žvėrys laikosi paties, yra nepretenzingas, pakluso savininkui ir yra labai juokingas.

Medžioklė ir mityba

Wolverine yra naktinis gyvūnas. Po pietų ji miegoja skylėje tarp akmenų ar užsikimšus, o vakare ji eina medžioti. Tai puikiai orientuota tamsoje, nes tai gera klausa ir regėjimas. Susipažinęs su grobiu, žvėris tyliai užgniaužė už jų ir užpuolė didelius gyvūnus iš viršaus, iš medžio ar uolos. Vienas smūgis - ir jo galingi žandikauliai su didžiuliais dantimis, tvirtai prilipusiais prie miego arterijos.

Wolverine sėkmingai sužvejoja kiškius, peles, peles, pikas, juoduosius griovius, lazdeles ir kitus paukščius. Ši didžiulė krantinė, kai neršia žuvų, lengvai susitvarko su lašiša ir rožine lašiša. Vasarą vytelė valgo įvairius vabzdžius, uogas ir pušų riešutus.

Wolverine taip pat medžioja kanopinius, ypač elnias. Jos aukos paprastai yra jauni veršeliai, sužeisti ar sergantys gyvūnai. Wolverines yra neįtikėtinai ištvermingos ir, be to, vykdymo metu jie niekada nepalieka tikslo, net jei jie mato kitą gyvūną. Ieškodami grobio, jie gali važiuoti iki keturiasdešimties kilometrų per dieną. Medžiotoją bandą ir žymėdamas nukentėjusįjį, plėšrūnas ją veda, kol ji, susilpnėjusi, sustoja. Wolverine, kartais, atgraso nuo silpnesnių gyvūnų grobio - lapės, botagai, ūdros, kartais gali ginčytis dėl sugautų kiškių, net ir su lazda.

Wolverine yra vienas žiauriausių plėšrūnų Žemėje. Ji nejaučia baimės ir gali užpulti gyvūną, kuris yra daug didesnis už save, ar žmogų.

Jaunas gluttonas

Wolverine yra visagalis. Nuolat apeinant savo didžiulį individualų sklypą, vytelė jį pakelia. Ji valgo didelių plėšrūnų grobio liekanas - vilkas, lokys, Primorye ir tigras.

Dažnai šis neapgalvotas plėšrūnas sugriauna žiemojančius medžiotojus ir pavogia jų grobį nuo spąstų. Žvėris išlaiko nepanaudotą grobį rezerve.

Raudonojoje knygoje

Wolverine yra įtraukta į IUCN tarptautinę raudonąją knygą. Jis įrašomas Karelijos Respublikos regioninėse Raudonosiose knygose, Leningrado ir Murmansko regionuose. Žvėrių medžioklės skaičius neigiamai veikia tik iš dalies. Ribojantis veiksnys yra įvairios epizootijos (masyvi vienos ar kelių rūšių gyvūnų ligos tam tikroje teritorijoje), įskaitant pasiutligę, kuri pažodžiui sunaikina žvėrį didelėse teritorijose. Pasiutligės plitimas tarp ūglių prisideda prie to, kad jie yra purkštuvai. Žmogaus veikla taip pat neigiamai veikia žvėrių skaičių.

Klasifikacija

Karalystė: Gyvūnai (Animalia).
Tipas: Chordata (Chordata).
Klasė: Žinduoliai.
Squad: Predatory (Carnivora).
Šeima: Cunha (Mustelidae).
Rod: Wolverines (Gulo).
Peržiūrėti: Wolverine (Gulo gulo).

Žiūrėti vaizdo įrašą: Wolverines Are the Honey Badgers of the North (Gegužė 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org