Gyvūnai

Raudonasis arba kalnų vilkas: aprašymas, elgesys ir įdomūs faktai

Pin
Send
Share
Send
Send


Raudonieji vilkai randami iš Hindustano į Kiniją, Indochiną ir Java. Už saugomų teritorijų yra labai reti. Jie nori gyventi miškuose, kuriuose gausu didelių kanopinių. Jų buveinėse turi būti gausios laistymo vietos.

Apibūdinami 10 raudonojo vilko porūšių, Rusijos teritorijoje, daugiausia Tolimųjų Rytų pietuose, du iš jų susidūrė, tačiau šiandien nėra tikslių duomenų apie šių retų gyvūnų buveinę mūsų šalyje.

Kaip atrodo raudoni vilkai? Išorinės funkcijos

Išoriškai raudonasis vilkas primena lapę ir paprastą pilką vilną. Jo kūno ilgis yra apie 90 cm, aukštis aukštyje yra 50 cm, žvėris sveria apie 17 kg. Plėšrūnų kūnas yra šiek tiek pailgos, jis yra stambesnis nei paprastas vilkas. Į šiaurę nuo diapazono raudoni vilkai yra šiek tiek didesni.

Iš plėšrūnų plaukai yra ilgi ir stori, ant nugaros ir šonų yra smėlio-rausvai rudos spalvos, ant krūtinės, pilvo ir kojų viduje kailis yra lengvesnis. Uodega yra ilga (40-45 cm) ir pūkuota, kaip lapė, su juodu antgaliu.

Dauguma šunų raudonųjų vilkų pasižymi daugiausia kaulų snukiu, taip pat tuo, kad abiejose apatinės dalies pusėse nėra vieno molinio danties.

Dholi gyvenimo būdas

Nors raudoni vilkai yra vienas iš blogiausiai ištirtų šunų šeimos narių (Canidae), patikimai žinoma, kad jie gyvena grupėse (kartu), bendrai medžioja ir kartu augina palikuonis.

Raudonųjų vilkų paketas yra išplėstinė šeima, kurią paprastai sudaro 5-12 asmenų, retai grupėje yra daugiau kaip 20 gyvūnų. Jie aktyviai veikia per dieną, bet ir mėnesinių medžioklė yra gana dažna. Visi suaugusieji pakuotės nariai dalyvauja didelių gyvūnų medžioklėje. Medžioklės pulkai apie 40 kvadratinių kilometrų. Jie stebi grobį kvapu.

Dholi naudoja dvi medžioklės strategijas, kurios priklauso nuo gyvūnų sąveikos pakuotėje. Pirma, pakuotė persikelia per tankias linijas. Bet kuris suaugusysis vilkas, kuris gali nužudyti grobį, skubėja į ataką, suranda tinkamą auką. Kai grobis yra mažas, vienas vilkas gali jį gauti. Jei grobis yra didelis - pvz., Vyriškasis ašis, persekiojimo garsas ir švelnus elnių šauksmas pritraukia kitus pakuotės narius. Vilkai skubėja į gelbėjimą. Medžioklės metu retai žūsta daugiau nei vienas didelis gyvūnas.

Taikant antrąją strategiją, kai kurie vilkai lieka laukti tankios augmenijos ribose. Jie sulaiko bėgančią nukentėjusįjį, kuriam vadovauja kiti paketo nariai. Tankioje džiunglėje važiavimas trunka ilgai. Medžiojant stiprius gyvūnus, ginkluotus dideliais ragais, tokius kaip Aksis ar Sambar vyrai, vilkai juos paima nosimi, o tai neleidžia kanopiniams naudoti savo mirtinų ginklų. Padarydamas išmestas elnias, elnias, plėšrūnus, kurie miršta dėl traumų ir kraujo netekimo. 2 ar 3 vilkai gali per kelias minutes sunaikinti 50 kg sveriantį elnį.

Medžiokdami pakuotėse, jie paprastai valgo savo grobį kartu, tačiau kai kurie gali ištraukti skerdeną į šoną, kad galėtų valgyti be trukdžių.

Kai yra vanduo, raudonieji vilkai dažnai geria valgydami, bet jei ne, jie iškart po valgio ieško laistymo vietos.

Vilkų mityba apima ne tik didelius kanopinius, bet ir mažus žinduolius, taip pat paukščius, driežus, vabzdžius ir uogas. Kartais jie valgo neapsaugotus leopardų ir tigrų grobį.

Raudonasis vilkas turi žiaurų ir kraujo ištroškantį žudiką, nes jis ne visada tuojau pat žudo savo grobį, kaip įprasta (pilka) vilkė, gniauždama savo gerklę ir užpuolusi iš užpakalinės pusės. Kai gyvūnas išnaudojamas, vilkas pradeda valgyti dar gyvą auka. Tačiau sąžiningai pažymėtina, kad raudoni vilkai, skirtingai nei pilkieji, retai užpuolė gyvulius ir nesijaudina žmogaus, linkę likti nuošalyje nuo jo.

Indijoje gyvenantys dholi gali veisti beveik visus metus, tačiau dažniau šuniukai gimsta nuo lapkričio iki balandžio. Nėštumas trunka 60–62 dienas. Per šunį vidutiniškai buvo 8 šuniukai. Prieš gimdymą, vilkas rengia lyrą, dažniausiai į urvą, kuris yra tarp uolų ar upės slenksčių. Nuo 3-4 sav. Amžiaus šuniukai pradeda valgyti mėsą. Keli suaugusieji pakuotėje dalyvauja maitinant jaunimą. Per šį laikotarpį, pakuotė medžioja daug arčiau palei. 70-80 metų amžiaus šuniukai palieka urvą, tačiau pakuotė jau ilgą laiką rūpinasi jais: maitindama juos, lydėdama juos žaidimų metu ir leisdama jiems būti pirmaisiais, kurie gauna pakankamai maisto. Jaunuoliai greitai mokosi ir vystosi. 8 mėnesių amžiaus vyresni šuniukai aktyviai dalyvauja medžioklėje. Jie pasiekia lytinį brandą vienerius metus.

Raudonieji vilkai skleidžia įvairius garsus: žievę, nudegimą, švilpimą ir švilpimą. Švilpimas dažniausiai naudojamas pakuotės susijungimui po sėkmingo medžioklės.

Veidai, kuriuos dholis surengia takų ir kelių susikirtimo vietose, yra kvapo komunikacija. Tai yra „pasienio ramsčiai“, įspėjantys kaimynus apie sienų buvimą. Kvapo signalai sklypo viduje rodo, kad neseniai buvo medžioti.

Gamtoje raudoni vilkai gyvena 8-12 metų, nelaisvėje - iki 16 metų.

Gamtos apsauga

2 iš 10 raudonų vilkų porūšių (Rytų Azijos ir Vakarų Azijos) yra pavojingi. Iš trijų Indijos porūšių tik Cuon alpinus dukhunensis iš pietų Gango kranto yra gana dažnas. Cuon alpinus primaevus (Kumaon, Nepalas, Butanas) ir Cuon alpinus laniger (Kašmyras, Lasa) yra labai reti.

Anksčiau medžiotojai raudonus vilkus laikė savo konkurentais, todėl bandė juos sunaikinti nuodingais jaukais. Tačiau pagrindinė grėsmė šiems gyvūnams yra buveinių sunaikinimas dėl miškų naikinimo ir galvijų ganymo. Tolesnis vilkų - kanopinių maisto - sunaikinimas taip pat mažina dholi skaičių. Daugelio nacionalinių parkų sukūrimas Indijoje padėjo apsaugoti raudonus vilkus, o dabar apskaičiuota, kad gyventojų skaičius yra nuo 5 iki 8 tūkstančių gyvūnų.

Raudonasis (kalnų) vilkas: aprašymas

Šis gyvūnas tuo pačiu metu atrodo kaip pilkas vilkas, lapė ir jackalas. Plėšrūnas yra vidutinio dydžio: jos kūno ilgis svyruoja nuo 75 iki 90 cm, uodega 40-45 cm, o aukštis ties ketera yra maždaug pusė metro. Kalnų vilkas skiriasi nuo kitų savo šeimos narių trumpesnio ir smailiausio snukio, vieno molinio danties nebuvimo abiejose apatinio žandikaulio pusėse.

Vilnos danga

Neabejotinas raudonojo vilko skirtumas yra jo vilnos spalva - šie gyvūnai gali būti supainioti su lapsu. Priklausomai nuo sezono kailiai keičiasi: žiemą kailis yra storas ir aukštas, o vasarą jis yra daug tamsesnis, jis tampa trumpas ir šiurkštus. Uodega yra daug tamsesnė už kūną, ji yra padengta storesniais plaukais. Suaugusieji yra raudonai raudonos spalvos, o apatinėje dalyje - lengvesni.

Priklausomai nuo paskirstymo regiono, vilna svyruoja nuo šviesiai pilkos iki rusvai raudonos. Kalnų vilko palikuonys gimsta tamsiai rudos spalvos kailiais. Jie šešis mėnesius gauna raudoną atspalvį.

Skleiskite

Daugelis leidinių apie gyvūnus skelbia informaciją apie kalnų vilką. Remiantis šiais duomenimis, šios retos rūšys yra nuo Altajaus iki Manchurijos, kertančios Centrinę ir Rytų Aziją, skubančios į pietinę Birmos, Indijos ir Malajų salyno miškingumą. Iš dešimties raudonojo vilko porūšių tik Indijoje gyvena trys.

Šie gyvūnai nori įsikurti kalnuose. Jie sukūrė savo laurus kalnų urvuose, tuščiose nišose ar plyšiuose. Kartais maisto ieškojimas leidžia gyvūnams nusileisti į stepę ar mišką, bet ne ilgai. Be to, šiam plėšrūnui nomadizmas nėra būdingas - kalnų vilkas niekada nepalieka daugiau nei 200 km.

Iki šiol raudonojo vilko platinimo vietos apsiriboja keliomis sritimis:

  • Kinijos ir Mongolijos pasienyje,
  • Mianmare ir Indochinoje,
  • Sumatros saloje ir Indijoje, t
  • Rusijos ir Kinijos pasienyje.

Praėjusio amžiaus viduryje buvo gauta informacija apie mažų kalnų vilkų pulkų radimą iš Raudonosios knygos Tyvos Respublikos, Altajaus, pietvakarių Primorye teritorijoje. Tačiau konkurencija su jo pilkuoju broliu, taip pat brakonieriavimu, sumažino šią populiaciją, taip pat žvėries diapazoną Rusijos Federacijos teritorijoje.

Ką maitina raudonasis (ar kalnų) vilkas?

Dažniausiai šis plėšrūnas medžioja kanopinius, kurie yra atstovaujami savo grobio buveinėje. Jo aukos yra kalnų ožkos, ikrai, šernai ir elniai. Dažnai šio plėšrūno buveinių vietiniai gyventojai į klausimą, kas maitina kalnų vilką, atsako: „Naminės avys“. Ir tai nėra perdėtas - vilkas niekada nepraleis progos, šventės tokiose grobėse, tačiau gana retai jis konkuruoja su savo pilkais santykiais. Todėl dažnai reikia patenkinti kitų gyvų būtybių: driežų, mažų graužikų, elnių ir antilopių.

Skaitydami kalnų vilko apibūdinimą, galite atkreipti dėmesį į įdomų faktą: šie plėšrūnai skiedžia savo racioną su augalinės kilmės maistu. Vasarą jie valgosi dideliais kiekiais ir atneša naujagimių vilkų kubelius, pavyzdžiui, rabarbarų.

Gyvenimo būdas ir elgesys

Kalnų vilkas yra puikus medžiotojas, ir jis beveik visą dieną užsiima maisto gavyba. Dėl šių gyvūnų kraujo ištvermės ir ištvermės kasdien medžioklė dažnai ištempiama kelias valandas. Puikus regėjimas ir kvapo pojūtis aukoms palieka praktiškai jokios galimybės pabėgti nuo savo persekiotojų. Reikėtų atkreipti dėmesį į puikią gyvūnų tarpusavio sąveiką ir supratimą. Mažąsias 10-15 gyvūnų grupes supa auka, paliekant tik vieną išeitį.

Išėję iš atviros vietos, visos pakuotės plėšrūnai puolė grobį, kuris kartais viršija medžiotojo dydį ir svorį daugiau nei dešimt kartų. Raudonieji vilkai gyvena mažose pakuotėse (ne daugiau kaip 15 asmenų). Kalbant apie elgesį, kalnų vilkas panašus į afrikietišką laukinį šunį, kuris taip pat mėgsta grupinę medžioklę ir rūpinimąsi visos pakuotės jaunimu.

Raudonieji vilkai taip pat yra dideli vandens mėgėjai. Po valgymo jie iš karto eina į tvenkinį ir, jei jis yra arti, raudonasis vilkas nutraukia valgį, kad girtų. Dažnai mokslininkai, tiriantys šių gyvūnų elgesį, pastebi, kad jie sėdi sekliuose vandenyse, nepriklausomai nuo vandens ir oro temperatūros. Kaip ir naminiai šunys, raudonieji vilkai dažnai sukasi savo uodegą.

Negalima gauti šių plėšrūnų agresyvumo tarp pakuotės narių patvirtinimo. Tarp jų kovoja labiau kaip žaidimas.

Veisimas

Kiekvienoje plėšrūnų pakuotėje yra dominuojanti pora. Likusi pakuotė rūpinasi savo palikuonimis. Nėštumas raudonasis vilkas trunka 62 dienas. Paprastai gimsta aštuoni šuniukai. Jie pasiekia lytinį brandą iki metų. Kūdikiai gimsta nuo rudens pabaigos arba nuo žiemos pradžios iki kovo pabaigos.

Raudonojo vilko atveju pilkasis varžovas yra pagrindinis laukinių varžovų. Taip yra dėl daugelio veiksnių, bet dėl ​​didesnio pilko plėšrūno tinkamumo ir puikių medžioklės įgūdžių. Būtent ši populiacija auga ir išstumia kalnų vilkus, kuriems jau kyla išnykimo pavojus. Be to, būtina pabrėžti kovą dėl išgyvenimo su lazda ir sniego leopardu.

Gyventojai ir saugumas

Be visų šių problemų, ligos veikia raudonų plėšrūnų skaičių. Dažnai gyvūnai miršta nuo maro ir pasiutligės. Nepalikite nuošalyje ir žmogus. Didžiųjų teritorijų plėtra paveikė vilkų pašarų bazės mažėjimą. Be to, raudonieji vilkai dažnai yra brakonierių aukos. Šiandien Rusijos Federacijos Raudonojoje knygoje esantis kalnų vilkas, kuriame jis laikomas dingęs, yra valstybės apsaugai.

Ne tik mūsų šalyje, bet ir kitose valstybėse draudžiama šaudyti šią retą rūšį. Be to, daugelyje šalių kuriami zakaznikai, kuriant palankias sąlygas, atsikratyti šios rūšies konkurencijos ir sudarant palankiausias sąlygas medžioklei, žmonės bando išsaugoti ir didinti šių gyvūnų populiaciją. Aš tikrai noriu tikėti, kad ateities kartos galės stebėti raudonojo vilko gyvenimą.

Įdomūs faktai

Štai keletas įdomių faktų apie šiuos gyvūnus:

  • Lūšys ir pilkos vilkai nebijo raudonųjų vilkų, jie dažnai laimėjo kovoje už maistą ir teritoriją, net jei pilka vilkai yra mažumoje, o lūšis yra fiziškai silpnesnis.
  • Kalnų vilkai dažnai dalijasi teritorija su leopardais, tačiau šių dviejų rūšių susidūrimai yra reti - tik labai rimtų vietinės tvarkos pažeidimų.
  • Kalnų vilkai turi dvi ar tris porų spenelių daugiau nei kiti šunys - paprastai yra šešios ar septynios poros. Šiuo atveju visi speneliai yra vienodai užpildyti pienu, kuris taip pat yra retas šioje šeimoje. Dauguma kitų rūšių atstovų turi tris porų spenelių, kurių viena, net ir pačiomis palankiausiomis sąlygomis, yra labai retai užpildyta, nepriklausomai nuo gimusių šuniukų skaičiaus.
  • Dažnai lapės tampa raudonųjų vilkų aukomis. Jei vilkai lygioje vietoje susitinka su raudonplaukiu, jie tuojau pat ją supa ir kelis pulko narius. Bet, sugavę ją, jie tiesiog nužudė lapę, palikdami ją vietoje, beveik niekada nevalgo.
  • Skirtingai nuo daugelio šunų, kalnų vilkai žudo žaidimą, užpuolę iš užpakalinės dalies, o ne griebdami gerklės.
  • Raudonieji vilkai veisiasi nelaisvėje, bet nekaltina.

Ir raudoni vilkai skleidžia garsus, panašius į švilpuką, kurį lengva imituoti. Indijos medžiotojai tai naudojasi gyvūnams suvilioti.

Išvaizda

Raudonieji vilkai yra gana dideli gyvūnai, kurių kūno ilgis svyruoja nuo 55 iki 110 cm, o uodega yra 45–50 cm, o kūno svoris - 17-21 kg. Laukinių žvėrių forma apjungia lapės, vilko ir jackalo bruožus. Pagrindinis skirtumas nuo paprasto vilko yra spalva, purus vilna ir ilgesnė uodega, beveik pasiekianti žemės paviršių. Rūšių atstovams būdingas sutrumpintas ir smailus snukis.. Ausys aukštai ant galvos, didelės, stačios, su apvaliais viršais.

Bendras kailio spalvos atspalvis yra raudonas, daugeliui žmonių, gyvenančių skirtingose ​​diapazono dalyse, labai įvairus. Uodegos galas yra juodos spalvos. Iki trijų mėnesių kubeliai turi tamsiai rudą spalvą. Žiemos kailis labai aukštas, gana minkštas ir storas. Vasarą kailis pastebimai trumpesnis, šiurkštesnis ir tamsesnis. Uodega yra gana purus, kaip ir reguliariai lapė. Atsižvelgiant į kailių spalvos ir tankio įvairovę, taip pat į kūno dydį, šiandien aprašytos dešimt porūšių, iš kurių dvi gyvena Rusijos teritorijoje.

Gyvenimo būdas, elgesys

Raudonasis vilkas yra tipiškas kalnų gyventojas, pakilęs iki keturių tūkstančių metrų virš jūros lygio. Didelę metų dalį plėšrūnas laikomas Alpėse ir subalpine juostoje, taip pat kalnų taiga su uolomis ir gorgais. Gyvūnai nepateikia labai atvirų ir plokščių plotų, tačiau gali ieškoti sezoninių migracijų per ilgus atstumus, ieškodami maisto. Kartais genties atstovai gali pasirodyti neįprastuose kraštovaizdžiuose, įskaitant stepių zonas, miško stepę ir dykumą.

Kai kalnuose yra didelis sniego sluoksnis, raudoni vilkai pradeda aktyviai sekti daugeliu laukinių artiodaktilų, įskaitant argalius, kalnų ožkas, ikrus ir elnias. Šiuo metų laiku plėšrūnai nori būti kalnų papėdėse, snieguose, įskaitant šlaitus su gera saulė. Raudonieji vilkai gyvena ir medžioja mažuose pulkuose, kuriuos paprastai sudaro keliolika kartų keleto kartų. Kartais gyvulių skaičius pulke viršija du ar tris dešimtis.

Tai įdomu! Garsai, skleidžiantys raudonus vilkus, yra įvairesni, lyginant su paprastu vilku, neaiškiai primena melodinį ir gana ilgą dainavimą.

Dažniausiai santykiai tokioje bandoje yra ne agresyvūs. Hierarchinių santykių stabilizavimas vyksta po septynių mėnesių. Prieglobstį plėšrūnui paprastai aptarnauja pakankamos uolos uolos, taip pat nišos ir urvas. Gyvūnai pagal gamtą turi gerai išvystytą ausį, gali plaukti ir gali šokti, lengvai įveikti šešių metrų atstumą. Raudonieji vilkai labiau linkę vengti žmogaus, todėl jie nėra sugadinti, bet jie yra gana pajėgūs daugintis pakankamai gerai vergijos sąlygomis.

Kiek gyvena raudonasis vilkas

Gerai žinoma, kad raudonojo vilko gyvenimo trukmė nelaisvėje buvo 15–16 metų, tačiau toks plėšrūnas žinduolis gyvena daug mažiau laukinių. Jų natūraliose buveinėse tokie plėšrūnai turi mokėti beveik pastovią ir labai stiprią kovą už egzistavimą, todėl natūraliai gyvūnai paprastai gyvena apie penkerius metus.

Buveinė

Pagrindinė raudonosios vilko buveinės ir diapazono dalis patenka į Centrinės ir Pietų Azijos, Pietryčių Azijos, įskaitant Indoneziją, Indiją, Kiniją ir Tibetą, taip pat Mongolijos, Java ir Sumatros salų teritoriją. В пределах ареала обитания местами такой хищник истреблён полностью или вытеснен людьми, местами отсутствует на больших пространствах без вмешательства людей. В основном хищный зверь отсутствует в пустынных и степных частях ареала.

На севере граница ареала красного волка проходит очень узкой полосой на территории России. Tokias laukines buveines atstovauja pietiniai Tolimųjų Rytų, Vidurio ir Rytų Sibiro pakraščiai, kuriuose raudonieji vilkai yra labai reti ir yra reti. Visose savo įprastose buveinėse raudoni vilkai renkasi kalnus ir kalvotą uvalyamą.

Predatorinis retas žvėris gali gyventi įvairiose stotyse, pradedant nuo Alpių pievų, įskaitant didelio aukščio slėnius su daugybe stepių augmenijos, iki Cedar plačialapių miškų zonų Tolimuosiuose Rytuose, įskaitant spygliuočių miškus Rytų Sibire. Nepaisant to, neatsižvelgiant į raudonojo vilko pakuotės buveinės savybes, būtina sąlyga tebėra nereikšminga sniego danga. Pernelyg gilus sniegas visuomet sukelia gyvūną migruoti į kitas, ne per sniegas.

Raudonojo vilko mityba

Raudonasis vilkas klasifikuojamas kaip tipiškas plėšrūnas. Įvairiais metų laikais beveik bet koks miško gyvūnas gali tarnauti tokiam maistui kaip žvėriui. Tačiau suaugusiųjų vilkų mitybos pagrindas dažniausiai yra daugybė ne labai didelių laukinių kanopinių. Taip pat gerai žinoma, kad vasaros laikotarpiu toks grobuoniškas gyvūnas sunaudoja pakankamą kiekį augalinio maisto, ypač žaliųjų rabarbarų. Vilkinių denių buvimas šuniukų akivaizdoje nuolat buvo rabarbaras, todėl buvo pasiūlyta, kad suaugusieji raudonieji vilkai maitina savo jaunus, riebius pusiau virškintus, bet dar ne visiškai žydėjusius žiedynus.

Kartais suaugęs grobuoniškas gyvūnas gali lengvai valgyti visų rūšių morkas. Raudonieji vilkai dažnai sukelia grobį į vandenį, o tai labai trukdo grobio judėjimui ir tampa prieinamesne. Prieš medžioklę plėšrūnai atlieka sudėtingą privalomą ritualą, į kurį įeina trinti ir šnipinėti, taip pat heteroseksualūs ir homoseksualūs.

Raudonieji vilkai medžioja daugiausia dienos metu, naudojant įvairius medžioklės metodus ir tradicines jų užpuolimo formas, kurios tiesiogiai priklauso nuo susidariusio pulko dydžio, teritorijos reljefo savybių ir grobio rūšių savybių. Pavyzdžiui, vilkai mėgsta medžioti vien tik dėl visų rūšių lagomorfų ir graužikų, o tik pulkas gali medžioti per didelius gyvūnus.

Tai įdomu! Skirtingai nuo daugelio laukinių varliagyvių, raudonasis vilkas nužudo savo grobį, nesugriebdamas jo gerklės, bet smarkiai atakuoja iš užpakalinės dalies, todėl du ar trys suaugusieji plėšrūnai mažiau nei per kelias minutes gali nužudyti 50 svarų elnias.

Vilkų grupė, sudaryta iš 15-20 suaugusiųjų, visada veikia labai harmoningai, todėl ji gali sėkmingai medžioti net tokį didelį gyvūną kaip buivolą.. Raudonasis vilkas ieško ir randa savo grobį kvapu, po kurio prasideda tradicinis persekiojimas. Toks grobuoniškas žvėris vyksta lėčiau nei žiedai ir lapės, tačiau jis pasižymi ekstremaliu ištvermingumu, kurio dėka jis siekia grobio iki momento, kai jis visiškai neveikia. Perkėlęs pernelyg didelį grobį, raudonųjų vilkų paketas ją įkvepia, taigi po kurio laiko griuvėsiai patenka ir juos valgo plėšrūnai. Labai gerai žinomi atvejai, kai vilkų paketas nukreipė aukų į uolos kraštą, kur jis privertė ją nutraukti.

Retos rūšies aprašymas

Raudonasis vilkas (Cuon alpinus) arba vadinamas kalnų šuo, kalnų vilkas, Himalajų vilkas, priklauso šunų šeimos plėšrūnams. Ši rūšis pripažįstama labai reta, nes šie šviesūs gyvūnai yra paskutiniai šios šeimos nariai, išgyvenę iki mūsų dienų. Be to, gyvūnai nuolat subalansuoja laipsniško išnykimo ribą.

Yra apie 10 gyvūnų porūšių, kurios skiriasi viena nuo kitos pagal spalvą, dydį ir kailio ypatumus. Tuo pačiu metu pagrindinis jų skiriamasis bruožas yra mažesnis šunų skaičius, kurį kompensuoja didelis skaičius spenelių - nuo 6 iki 7 porų.

Tai įdomu. Raudonieji vilkai labai skiriasi nuo savo bičiulių - žiaurių vaikų pasakų herojų - pilkųjų vilkų. Raudonųjų plėšrūnų uodegos yra ilgesnės, ausys yra mažos. Ir, žinoma, išsiskiria įspūdingas ugnies raudonasis su gelsvu blizgesiu.

Raudonasis vilkas yra gyvūnas daugeliu atžvilgių nuostabi, net ir išvaizda. Be to, kad jame būdingi vilko požymiai, kažkas slysta iš lapės ir netgi iš žirgo. Bent jau raudona ilgoji uodega stipriai primena lapę. Gyvūnai yra gana dideli - jie gali siekti 110 cm ilgio, o keteros aukštis kartais siekia 50 cm, o vyrai sveria vidutiniškai 15-20 kg, moterys sveria 10–13 metų. Plėšrūnų kūnas baigiasi smailiu snukiu.

Žiūrint iš tolo, lengva tikėti, kad vilkas yra raudonas, bet iš tiesų jo kailio šešėlis yra vario raudonas. Nors spalvų požiūriu jie gali skirtis - atspalviai gali skirtis nuo turtingos rudos iki gelsvos, priklausomai nuo to, kur gyvena plėšrūnai. Puikūs plaukai pasiekia apie 15 cm ilgį ir padengia liemens ir viršutinę galvos dalį. Vilko krūtys ir pilvas yra baltos, taip pat ir kojos. Uodega, raudona prie pagrindo, arčiau jo pabaigos, įgauna tamsią atspalvį. Žiemą vilna tampa daug kartų ilgesnė nei vasarą, plaukai yra ryškesni ir prabangesni. Vasaros kailiai tampa reti ir sunkūs.

Raudonojo vilko savybės ir buveinė

Dažniausiai aptariami asmenys yra Vidurio ir Pietų Azijoje, taip pat Sumatros ar Java salose. Rusijoje buveinė yra Tolimuosiuose Rytuose, kur jie klajoja nuo Mongolijos ir Kinijos. Būstams jie renkasi kalnų vietoves, kurių aukštis yra ne didesnis kaip 4 km virš jūros lygio. Lair gyvūnai sutvarko įtrūkimus ir urvas. Pietų vilkai renkasi miškus kaip gyvenamąją vietą.

Tai įdomu. Anksčiau daugelyje Rusijos buvo rasti raudoni vilkai. Paradoksalu, tačiau šiuo metu nėra žinoma, kiek šiandien gyvena Rusijos gamtos teritorijos. Statistika apie tai paprasčiausiai nepasiekiama. Kai jie gyveno Chabarovsko teritorijoje, dabar čia neregistruojama informacija apie susitikimus su gyvūnais. Yra žinoma, kad paskutinis paminėjimas buvo pastebėtas jau 20-ojo amžiaus pradžioje Primorsky krai.

Gyvenimo pobūdis ir gyvenimo būdas

Raudoni šunys yra kolektyviniai gyvūnai, kurie nori laikyti pakuotėse. Tokias bendruomenes gali sudaryti visos kartos, įskaitant šeimas, kuriose yra iki 12 asmenų. Santykiai ląstelėse paprastai yra labai draugiški. Raudonieji vilkai yra labai aktyvūs padarai ir aš galiu praktiškai gyventi visą parą.

Ieškodami grobio krūmuose, vilkai smarkiai kvapo ir tuo pačiu metu sugeba šokinėti beveik 3 metrus. Jų medžioklė taip pat yra kolektyvinis dalykas - jie išeina į 10-15 gyvūnų grupes. Slydantys ir nenuilstantys medžiotojai kantriai siekia aukos. Iš pradžių plėšrūnai susivienija į gyvą grandinę, sukurdami lanką. Vilkant iš įvairių kraštų grobį, vilkai ją vairuoja į atviras vietas, kur bejėgis gyvūnas neturi kito pasirinkimo, kaip tik perduoti. Toks kolektyvizmas padeda plėšrūnams per kelias minutes susidoroti su grobiu, kuris daug kartų viršija jų dydį. Skirtingai nuo kitų plėšrūnų, šio porūšio vilkai nekirpsta į grobio gerklę, bet užpuola nuo užpakalinės dalies. Vilkai pradeda valgyti auką iki mirties pabaigos ir jų valgio greitis yra tikrai įspūdingas.

Bandydami rasti maisto, raudoni vilkai gali ilgai išvykti į visiškai neįprastas sąlygas, tokias kaip stepės, miško stepės, dykuma.

Raudonojo vilko maitinimas

Raudonieji šunys dažnai maitina didelius gyvūnus, tokius kaip elniai, elniai, šernai, kai kuriais atvejais naminės avys, o kartais jie gali valgyti tigrus ir leopardus. Negalima paniekinti vilkų ir mažų gyvūnų: marmotų, triušių, driežų.

Informacijos. Raudonos spalvos vilkai labai mėgsta maistingą kalnų rabarbarą. Tėvai šį augalą laiko jaunuoliais denyje.

Raudonojo vilko skaičiaus sumažėjimo priežastys

Pagrindinė išnykimo priežastis yra pripažinta konkurencija su pilkais vilkais, teigianti, kad maitina bazę. Be to, raudonieji šunys yra persekiojami dėl medžioklės, nuodų ir atima iš jų maisto. Pasiutligė ir maras taip pat nepadidina gyventojų skaičiaus. Šiandien laukinėje gamtoje yra daugiau nei 2 000 šių gyvūnų.

Raudonųjų vilkų trūkumo paminėjimas vyko jau XIX a. Šiuolaikiniai raudonieji vilkai yra saugomi įtraukiant juos į tarptautines ir Rusijos raudonąsias knygas.

Puikūs ugniniai vilkai - tikras gamtos apdaila. Deja, dėl žmonių agresyvumo ir pilkųjų vilkų, jų dabartinis skaičius yra mažas. Rusijoje praėjusio šimtmečio viduryje paminėta naujausių žmonių susitikimų su gyvūnais paminėjimas.

Gamtos priešai

Pagrindinis raudonojo vilko konkurentas gamtos sąlygomis daugelį metų yra jo įprastas pilkasis brolis, kurį sukelia daug gamtos veiksnių, įskaitant puikius medžioklės įgūdžius ir geresnį tinkamumą. Pilkųjų vilkų populiacija ir toliau auga labai aktyviai ir šiuo metu labai pakyla dėl visiško raudonųjų vilkų išnykimo grėsmės. Retas, nykstantis plėšrūnas sukelia kovą už išgyvenimą su grobiu ir sniego leopardu.

Tai įdomu! Raudonieji vilkai vis dar yra baudžiamojo persekiojimo objektas, todėl dabar buvo uždraustas draudimas ir buvo paskirtos įspūdingos nuobaudos už tokį nykstamą plėšrūną.

Daugybė ligų yra labai neigiamos raudonojo vilko populiacijoms, tarp jų maras ir pasiutligė yra ypač pavojingi plėšrūnams. Žmonių elgesį apsunkina laukinių žvėrių padėtis. Labai didelį plotą reguliariai sukuria žmogus, dėl kurio pastebimai sumažėja įvairių didžiųjų ragų, įskaitant elnias ir ikrus. Pastaraisiais metais stipriai sukrėtė mitybos bazė privertė gyvūnus mirti nuo bado.

Gyventojų ir rūšių būklė

Raudonasis vilkas yra įtrauktas į Rusijos Federacijos Raudonąją knygą. IUCN Raudonojoje knygoje plėšrūnui suteikiamas „pražūtingų rūšių“ statusas. Raudonojo vilko išgelbėjimo renginiai šiandien yra tarptautinio masto, o mūsų šalyje plėšrūnas yra visiškai apsaugotas valstybės.

Nustatytos sritys, kuriose išsaugota raudonojo vilko populiacija. Tokiose teritorijose rezervai yra aktyviai organizuojami siekiant apsaugoti plėšrūnus ir laukinius gyvūnus, kuriuos jie naudoja kaip grobį. Šiuo metu vykstančiame aiškinamajame darbe siekiama užkirsti kelią atsitiktinai nykstančių rūšių fotografavimui. Tikslių duomenų apie dabartinį raudonojo vilko skaičių nėra.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Raudonasis šuo -Red dog (Vasaris 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org