Paukščiai

Mažiausias paukštis pasaulyje

Pin
Send
Share
Send
Send


Kolibras yra ne tik mažiausias paukštis mūsų planetoje, bet ir vienas gražiausių gamtoje sukurtų būtybių. Nuostabus kūrinys stebina savo gyvenimo būdą ir ryžtingą požiūrį. Bet sužinosime šiek tiek daugiau apie šį miniatiūrinį paukštį.

Maži dydžiai

Yra daug (apie 330) kolibrių rūšių. Tarp šios tvarkos atstovų galima rasti paukščių, kurių dydžiai panašūs į didesnius vabzdžius nei paukščiai. Pavyzdžiui, klaidingas teiginys, kad mažiausias kolibrių paukštis sveria 20 g, nes labai miniatiūrinė rūšis, vadinama kolibriu bišu, turi atstovų, sveriančių apie 2 g.

Šie trupiniai daugiausia randasi Kuboje ir pasiekia mažesnius nei 7 cm dydžius, o didžiausias kolibrių paukščiai gali augti iki 22 cm.

Paprastai matavimai atliekami nuo snapo galo iki galinės uodegos taško. Dauguma šių mažų paukščių gyvena Šiaurės Amerikos žemyne. Juos galima rasti ne tik atogrąžų ir subtropikų klimatuose, bet ir Aliaskoje. Jų mėgstamos buveinės yra sodai, pievos, laukai. Tarp kolibrių randama ir migruojančių, ir migruojančių paukščių. Pastarasis apima rubininį galvą, kolibrią ir raudoną gaisrinę, jie žiemą praleidžia Meksikoje. Deja, mūsų žemyno teritorijoje šie trupiniai nevyksta. Net ir kolibrių paukštis randamas Udmurtijoje, kur galite susitikti su kitu mažu paukščiu, vadinamu Kingfisher. Ji taip pat yra maža ir turi smaragdo žalia spalva, todėl jie dažnai painiojami.

Kolibras yra unikalios spalvos paukštis, jo plunksnas yra labai gražus ir panašus į brangakmenius. Dirbant tiesioginių saulės spindulių, ryškios plunksninės spalvos, kaip keisdami jų spalvas. Štai kodėl paukštis dažnai yra pavadintas, susijęs su brangakmeniais (pavyzdžiui: „topazas kolibriukas“, „smaragdo kaklas“, „ugnies topazas“, „skraidantis ametistas“). Sutinku, labai poetiniai slapyvardžiai.

„Šeimos gyvenimas“

Kolibrių lizdai išpjauti iš žolės, voratinklių, vilnos ir žievės gabalų. „Židinio“ dydis priklauso nuo pačio paukščio dydžio. Kai kuriose iš jų lizdai pasiekia puodelio skersmenį, o kitose - riešutmedžio lukštai.

Tokiame „namuose“ kolibriuose yra 2 kiaušiniai, kurių dydis neviršija žirnių. Kiaušinių skersmuo - tik 12 mm, svoris - ne daugiau kaip 0,5 g.

Reikia pasakyti, kad kolibras yra labai drąsus ir drąsus paukštis, pavojaus atveju jis be baimės gina savo viščiukus ir greitai skrenda į priešą. Nusivylusi mama savo aštrią snapą įkelia į užpuoliko nosį ar akį.

Pažymėtina, kad hummingbirdai nesudaro porų. Ant ertmės patelių yra palikuonių priežiūra. Tuo pačiu metu ji išlieka viena, pradedant nuo tos dienos, kai lizdas yra pastatytas ir prieš šėrimą.

Kolibras yra paukštis, kurio gyvybinės veiklos aprašymas šiek tiek skiriasi nuo mūsų įprastinio supratimo apie paukščių gyvenimo būdą. Pirmiausia įdomu, kad pagrindinis jų maistas yra nektaras, kurį jie išskiria nepriklausomai nuo gėlių. Hummingbirds sugeba pasislėpti ore virš gėlės, per vieną sekundę iki sparnų iki 80 sparnų. Toks intensyvus skrydis užima daug jėgų ir energijos, todėl, kai tik įmanoma, paukščiai sėdi ant gėlių nektarui gerti.

Tačiau neteisinga manyti, kad tai yra vienintelis šių paukščių maistas. Daugeliui kolibrių rūšių pagrindinis maistas (kai kuriems iš jų yra net išskirtinis) yra maži vabzdžiai. Kartais jie valgo interneto kalinius.

Kolibras - tai paukštis, kuris plaukdamas praleidžia milžinišką energijos kiekį, todėl jis dažnai yra priverstas maitinti. Veikimo laikotarpiu maistas suvartojamas kas 10 minučių. Pasirodo, kad per dieną šie trupiniai valgo maisto kiekį, kuris yra didesnis už savo kūno svorį.

Skrydžio stilius

Kitas įdomus šios mažos būtybės bruožas yra tai, kad kolibrių yra paukštis, galintis manevruoti atgal. Daugiau nei bet kuris pasaulio paukščių atstovas toks skrydis nėra galiojantis. Mokslininkai nustatė, kad plaukiojantieji paukščių raumenys sudaro apie 25–30% viso jų svorio. Gebėjimą judėti aukštyn ir žemyn bei atgal užtikrina specialus sparno dizainas. Paprastai paukščių sparnai sujungiami nuo pečių, alkūnės ir riešo, o kolibriuose jie pririšti tik nuo pečių. Visa tai leidžia jiems greitai pagreitėti, pakilti ore, pakelti vertikaliai, o poravimosi metu pagelbėti sparnų greitis iki šimtų per sekundę.

Hummingbirds turi didelę ir stiprią širdį. Jis užima beveik pusę savo kūno ertmės, o jo dydis yra tris kartus didesnis už savo skrandį. Širdies ritmas taip pat yra įspūdingas - 1000-1200 smūgių per minutę.

Svarbi biologinė funkcija

Beje, valgant nektarą, hummingbirdai atlieka vieną iš svarbiausių biologinių vaidmenų - jie apdulkina gėles. Faktas yra tai, kad daugelis gėlių turi tokią struktūrą, kad tik šis nedidelis paukštis gali juos apdulkinti. Įdomu tai, kad gėlių, dažniausiai apipurkštų tam tikro tipo kolibrių, forma tiesiogiai susijusi su paukščio snapo struktūrinėmis savybėmis. Tai reiškia, kad skirtingoms hummingbirdinėms rūšims būdingos savo snapo formos. Taigi, jei gėlė yra plokščia, paukštis turėtų būti trumpas. Iš ilgų žiedynų, panašių į piltuvą, nektaras gali būti gaunamas tik su siauromis ilgomis snapelėmis.

Ilgiausias snapas (iki 10 cm) yra uodų. Jo dydis yra beveik dvigubai didesnis nei bendras paukščio ilgis.

Be to, šis kolibrių organas turi kitų savybių, pvz., Žymiai nulenktą liežuvį, be pagrindo. Tokie individualūs skirtumai leidžia šiam paukščiui išsikišti į liežuvį daug toliau nei kiti paukščiai.

Perėjimas prie šalto krašto

Kai kurie kolibrių atstovai migruoja į kalnų roko formacijas, esančias Kanadoje, o sniego danga nėra ištirpusi. Tuo pačiu metu paukščių temperatūra yra 25 laipsniai. Tai šilčiau nei aplinkos temperatūra. Kaip tai vyksta?

Faktas yra tas, kad hummingbirdai yra paukščiai, lengvai prisitaikantys prie gana žemos temperatūros dėl unikalaus plunksnų barjero. Viena colio kūno dalis yra daugiausiai plunksnų, palyginti su kitais paukščiais (išskyrus didelių rūšių žuvis). Be to, hummingbirds gali sumažinti savo metabolizmą į mieguistumą, kad taupytų energiją. Prieš migruodami jie sukaupia daug riebalų. Taigi, tai yra 72% viso paukščio svorio. Norint kaupti tokį energijos rezervą, kiekvienam paukščiui neįmanoma, nes tam reikia specialių fiziologinių mechanizmų reguliavimo. Mokslininkai nustatė, kad hummingbirdžiai turi daugiausia metabolizuojamų kepenų pasaulyje. Kitas svarbus bruožas yra didelis gliukozės pristatymo greitis. Tai neįkainojama charakteristika gyvai būtybei, kurios pagrindinis maistas yra nektaras.

Kitas įdomus hummingbirdų bruožas yra jų sugebėjimas įsiminti. Mokslininkai atrado, kad kai paukštis „skrenda“ gėlės, vengiama tų, kuriuos jis nuniokojo iki galo. Tačiau jis grįžta į tuos augalus, kuriuose nektaras vis dar išlieka. Tai nuostabus faktas, nes tiriamojo kolibrio smegenys (rausvai rudos spalvos) turi ryžių grūdų dydį. Tačiau tai netrukdo jai naudotis savo galimybėmis.

Hummingbirds yra tikrai unikalūs kūriniai. Jie skiriasi nuo kitų paukščių, struktūros, gyvenimo būdo ir plunksnų, ir, svarbiausia, dydžio. Nė vienas paukštis, atrodantis kaip kolibrių išvaizda, negali palyginti su kitais parametrais, pavyzdžiui, skrydžio greičiu. Todėl daugelį metų ypatingai domina gamtos mylėtojai.

Jums gali būti įdomu, kiek kainuos kolibri - tai tikrai unikalus paukštis. Tačiau, jei norite jį nusipirkti, geriau galvoti, nes kolibriui, kaip ir bet kuriam kitam laukinės gamtos atstovui, reikia laisvės gyventi visą gyvenimą. Tinkamos sąlygos jiems gali būti sukurtos tik gamtos parkuose. Be to, siekiant užtikrinti tinkamą mitybą, bus sunku.

Mažiausio paukščio pasaulyje aprašymas

Hummingbirdas priklauso sparčiai. Plotas Pietų Amerikos vakarinėje dalyje. Pietų šalyse retai gyvena. Šie paukščiai gyvena kalnuose. Kiaušiniai, kuriuos paukščiai sulaikė, neužšąla, moterys išlaiko temperatūrą per 25 laipsnių Celsijaus. Kolibras prisitaiko prie bet kokios aplinkos temperatūros. Prieš skrydį, paukščiai kaupia storą poodinio riebalų sluoksnį.

Jie naudingi gamtai ir žemės ūkiui. Paukščiuose ir žiedadulkėse auginami paukščiai.

Senieji Teotiukano miesto gyventojai tikėjo, kad hummingbirdai yra karių sūnų, kurie nukrito į mūšį, įsikūnijimas.

Paukščių odos naudojo žmonės papuošalų pavidalu. Tai sukėlė hummingbirdų medžioklę ir labai sumažino jų skaičių gamtoje.

Struktūrinės savybės

Mažiausias paukštis turi ypatingą išvaizdą. Paukštyje paukščiai turi didelį kaulo kraigo. Paukščiuose sparnai yra gerai išvystyti, jie turi gana ilgą šepetį. Dilbio ir trumpos peties yra mažiau išsivysčiusios. 10 sparnų plunksnų sparnuose.

Daugumos paukščių uodegos struktūra yra tokia pati, kad ją sudaro 10 plunksnų. 4 tipo raketų uodegų plunksnos.

Kojos nėra tinkamos vaikščioti. Jie yra maži, pirštai auga ilgais nagais.

Proboscis (snapas) - ilgas. Jis gali būti tiesus arba išlenktas. Mechcap kolibriuke snapas yra tiesus ir viršija savo kūno ilgį. Snapas neturi šerių prie pagrindo, o jo viršutinė dalis su jos kraštais užsikabina apačioje.

Šių mažų paukščių liežuvis yra sukaltas ir ilgas.

Spalva priklausė nuo paukščio tipo. Dažniau dažymas yra ryškus, su metaliniais atspindžiais.

Pjūvis yra būdingas visoms rūšims ir yra įvairių formų. Jis suformuotas ant galvos nuo plunksnų.

Moterims ir vyrams išvaizda skiriasi. Vyrams spalva yra įvairesnė, o uodegos plunksnos ir įvairios ir keistos formos. Moterų spalva yra švelnesnė nei vyrų, o keteros ir uodegos yra kuklesnės, jos nėra taip sodrios ir patrauklios.

Hummingbirds turi didelį judėjimo greitį. Šių paukščių širdis labai greitai verčia. Skrendant, širdis daro 1200 smūgių per minutę, o kai paukštis pailsės - 500 smūgių.

Kiek stroke per sekundę daro kolibri?

Skrydžio greitis yra didelis ir beveik 80 km / h. Jauniausi šios rūšies nariai daro garsą. Taip yra dėl spartaus sparnų darbo. Kolibrieji paukščiai per 1 sekundę atvažiuoja savo sparnus 80-100 kartų, o didesni asmenys - 8-10 smūgių per 1 sekundę. Dėl spartaus mažų sparnų darbo, žiūrint į paukštį, atrodo, kad vietoj sparnų yra kažkas neaiškaus ir migloto, nes tokiu greičiu jų neįmanoma pamatyti.
Kolibrių paukščių įrašai

  • ne vienas skraidantis tvarinys planetoje negali reaguoti į kliūtis skrydžio metu tuo pačiu žaibo greičiu,
  • kolibrių skrydžio technika yra neprieinama kitiems paukščiams, ji gali skristi ne tik tiesiogiai, bet ir skrydžio metu, ir šonuose - kairėje ir dešinėje,
  • net maži kolibrių rūšių atstovai 16 valandų gali gerti apie 120 kartų ir valgyti daugiau savo svorio.

Veisimas

Kolibrai yra poligaminiai. Lizdas viet moteris, tvirtinamas prie krūmų, medžių ar lapų. Kai kurie paukščiai klijuoja lizdo komponentus. Norėdami sukurti namą, naudojamas paukštis: šakos, žemyn, samanos, kerpės, lapai, žolės peilis.

Veislė nuolatinėje buveinėje. 2 mažų baltų kiaušinių, kurie inkubuoja moterį, klojimas. Naujagimių viščiukai atrodo nepatraukli - po perinti, kūdikiai yra nuplikę, silpni ir bejėgiai. Perinti skirti kiaušiniai turi 14-19 dienų. Po perinti iš kiaušinių viščiukai 20-25 dienų nepalieka jaukios lizdo. Šį kartą užtrunka stipresnė ir stipresnė jėga prieš pirmąjį skrydį.

Kai moteris įsikuria lizdą ir kelia palikuonis, vyrai stebi šeimos ir būsto saugumą.

Paukščiai maitina žiedadulkes, vabzdžius, kurie sėdi gėlėse ir lapuose. Nevalgykite ant žemės. Jie valgo tik skrydžio metu. Gerkite ir valgykite daug.

Kai paukštis geria nektarą iš gėlių, jis sumažina liežuvį į gėlių kaklą 20 kartų per sekundę. Įdėjus į nektarą, pusė liežuvio atsiskleidžia šonuose, užfiksuoja turinį, o po to susitraukia ir maitina į kolibrią.

Natūralūs paukščio priešai

Laisvėje paukščiai gyvena iki 9 metų. Nusivylus paukštis gyvens mažiau. Poachers medžioti hummingbirds ir parduoti juos, bet kaina vienam asmeniui yra gana didelis. Be žmonių, medžių gyvatės ir tarantuliai yra pavojingi hummingbirdams.

Hummingbirds yra labai drąsūs. Jie gali užpulti paukštį, kuris viršija jų dydį. Veisimo sezono metu ypač ryškus jų drąsa ir kova.

Mažo paukščio grožio istorija ir aprašymas

Kubos gamtininkas Juan Cristobal 1844 m. Atrado šią plunksnų rūšį. Kolibras gyvena Kuboje, daugiausia Juventudo saloje.

Europiečiai, pirmą kartą matę tuos tvarinius, supainiojo juos su vabzdžiais, ir visi, nes jų svoris yra tik 2 gramai. Ir indėnai iš Amerikos mylėjo naudoti spalvingus paukščio sparnus visoms papuošalų rūšims: ausų ausyse, galvos apdailai. Hummingbirds yra nepaprastai gražūs, jų kūnas padengtas svarstyklėmis, švytinčiomis visomis vaivorykštės spalvomis. Kai kurie bronzos spalvos paukščiai, kiti - mėlyni, violetiniai, žali. Gerklės ir vyrų galvos yra specialios svarstyklės, kurios skiriasi nuo patelių. Kolibro kūnas yra pailgos (arba atrodo, kad dėl ilgos uodegos). Šių paukščių snapas yra panašus į odą, kuris ilgis lygus kūnui arba gali būti netgi didesnis. Kolibrių kojos yra labai mažos ir trapios, tačiau nagai yra gana aštrūs ir ploni. Šių paukščių sparnai yra ilgi, siauri, sulenkti taip, kad netgi panašūs į pjautuvą. Nuo kolibrių vidinės struktūros specifiškumo, įdomus prietaisas liežuvyje, susidedantis iš dviejų sriegių, susiliejusių prie šaknų, kurios taip pat yra tuščiavidurės.

Šiandien žinoma daugiau kaip 300 šių paukščių rūšių, ir visi jie gyvena Pietų Amerikoje.

Hummingbirds yra mažiausias paukštis pasaulyje, kuris nebijo žmonių. Šie kūdikiai dažnai daro savo lizdus šalia namų, tapdami beveik žmonių mėgstamiausiais. Ir kai kurie netgi specialiai augino savo soduose šiuos nuostabius paukščius.

Kolibrių dydis

Mažiausias pasaulyje paukštis, kurio nuotrauką galima pamatyti šiame straipsnyje, gali būti 5,5 cm ilgio, o kolibro dydis gali būti lyginamas su kamanės dydžiu. Šių paukščių kiaušiniai nebėra net kavos pupelės. Vyrai visada yra mažesni nei moterys. Šių paukščių svoris svyruoja nuo 1,5 iki 2 gramų, o ne daugiau.

Hummingbirds yra mažiausias paukštis pasaulyje, kuris valgo maistą 2 ar net 3 kartus viršijantį asmeninį svorį. Taip yra dėl to, kad šie trupiniai yra gana mobilūs. Tokie paukščiai maitina įvairių augalų nektarą, taip pat gali pasilepinti mažais vabzdžiais. Įdomu: kai jie valgo, maistas patenka į dvylikapirštę žarną, apeinant skrandį. Jie maitina kas 10 minučių. Kai šie paukščiai geria nektarą, jie liežuvį nuleidžia į gėlės žiedą iki 15 kartų per sekundę.

Skrydžio funkcijos

Hummingbirds yra mažiausias paukštis pasaulyje ir vienintelis, kuris gali skristi atgal. Jo skrydžio greitis gali siekti net 80 km / h. Sparnų atvartų dažnis yra 90 smūgių per sekundę.

Vaidmuo gamtoje

Nors kolibri ir mažiausi paukščiai pasaulyje, jie vis dar yra neatsiejama ekologinės sistemos dalis. Šie kūdikiai atlieka svarbų vaidmenį: jie apdulkina daug augalų. Pavyzdžiui, per dieną jie gali apdulkinti apie 1,5 tūkst. Gėlių. Ir tai savo ruožtu prisideda prie ekologinės pusiausvyros pobūdžio palaikymo.

Kaip jie gauna nektarą iš gėlių ir kur jie lizdo?

Jie išpurškia jį ore: jie pirmiausia pakyla virš žiedo ir tada įdeda savo snapelį. Tada liežuvis tęsia darbą, kuris paima įvairius mažus vabzdžius ir nektarą.

Įdomūs faktai apie kolmingus

- Pusė kūno ilgio yra snapas.

- Šių paukščių širdis kovoja su 500 smūgių, o žmonėms ji gali pasiekti tik 80. Ir kai šis paukštis skrenda, jo vidinis variklis gali dirbti su 1200 smūgių per 60 sekundžių.

- Ši trupinių kūno temperatūra yra didžiausia iš visų paukščių ir pasiekia 40 laipsnių.

- Kolibras - mažiausias paukštis pasaulyje, kuriame taip pat yra mažiausias plunksnų skaičius - tik apie 1 tūkst. Paprastuose paukščiuose yra apie 25 tūkst.

- Šie paukščiai niekada sėdi ant žemės, jie skrenda. Jie gali sėdėti tik ant šakų, nes jų kojos nėra pritaikytos vaikščioti.

- Kolibriui yra 2 kartus daugiau kaklo slankstelių nei žirafa.

„Šie paukščiai yra nykstanti rūšis.“ Raudonojoje knygoje išvardytos daugiau kaip 10 šių paukščių rūšių. Šio trupinių priešai yra žiurkės, varlės, žuvys, vorai, grobio paukščiai. Tačiau jų pagrindinis nusikaltėlis yra žmogus. Ir visi dėl to, kad žmonės, atliekantys masinį miškų naikinimą ir pelkių drenavimą, tiesiog sunaikina kolibrių buveinę.

- Эта миниатюрная птичка изображена на гербе Тринидада и Тобаго.

Крошечная хищница

Самая маленькая хищная птица в мире – сокол-крошка, причём их существует 2 вида: черногорский и белолобый.

Оба экземпляра имеют среднюю длину 15 см, в том числе и хвост (5 см). Вес этих пернатых хищников - всего 35 г.

Питаются они различными насекомыми (бабочками, стрекозами, молью), термитами, маленькими птицами и ящерицами.

Где обитают?

Сокол-крошка – хищник, обитающий в Центральной, а также Южной Америке. Šie paukščiai gyvena miškingose ​​vietovėse, netoli plačių atvirų lygumų maždaug 1300 m aukštyje virš jūros lygio. Šie paukščiai yra Tailande, Singapūre, Malaizijoje, Borneo, Indonezijoje.

Dabar žinote, kas yra mažiausias paukštis pasaulyje. Nustatyta, kad hummingbirdai yra ne tik maži, bet ir labai gražūs paukščiai, turintys unikalių gebėjimų: jie gali skristi atgal, turėti daugiau kaklo slankstelių, nei žirafos, jie ne sėdi ant žemės, bet maitina skristi. Tačiau mažiausias grobio paukštis pasaulyje gali būti teisingai vadinamas sūnumi. Tačiau ne paprasta, bet Juodkalnijos ir baltos kojos atstovas šio kankinių rūšių.

Kaip atrodo kolibri?

Kolibrių dydis neviršija 5 cm, o kolibro svoris - 1,6-1,8 gramų. Tai tikrai mažiausių paukščių pasaulyje. Tačiau tarp jų yra didesni atstovai, pavyzdžiui, milžinasis kolibras. Jo matmenys iš tikrųjų yra „gigantiški“ - svoris net 20 gramų, o kūno ilgis kai kuriems asmenims siekia 21,6 cm!

Kolibri - aprašymas ir nuotraukos.

Beak hummingbird ilgas ir plonas, jo viršutinė dalis apgaubia apačią. Ant snapo pagrindo nėra daugelio paukščių charakteristikos, be to, šie paukščiai turi žiaurų liežuvį. Kolibrių sparnai, mažiausi paukščių pasaulyje, yra ryškūs, juos sudaro 9-10 sparnų plunksnų ir 6 trumpos plunksnos, kurios beveik visiškai paslėptos po plunksnomis. Paukščių kojos yra silpnos, labai mažos, su ilgais nagais. Kadangi jie yra netinkami vaikščioti, didžiąją laiko dalį jie yra ore.

Kolibrių spalvos yra ryškios, o vyrams - spalvingesnės nei moterys. Kai kurios rūšys ant nugaros ar neįprastos spalvos. Įvairių rūšių uodega gali būti įvairiapusė ir susideda iš 10 plunksnų. Iš visų rūšių tik kelios gali dainuoti, bet dažniausiai Kolibro balsas atrodo kaip silpnas chirpas.

Kolibrių rūšys.

Paukščiai iš užsakymo kolibrių skaičiuoja daugiau nei 350 rūšių.

Mažiausias kolibrių paukštis, kolibrių bičių dydis yra 7 cm ir randamas Kuboje.

Didžiausias tarp kolibrių yra milžiniškas kolibras. Jo kūno ilgis siekia 21,6 cm, o svoris - 18-20 gramų.

Kur gyvena kolibri?

Kolibrių paukštis gyvena Šiaurės ir Pietų Amerikoje. Buveinė - kur yra gėlės: pievose, laukuose, dykumose ir miškuose. Dažniausiai jie yra sėdintys ir nori apsigyventi kalnų pievose ir šlapiuose miškuose. Kai kurios rūšys, t.

Kas valgo hummingbirdus?

Kolibras, žinoma, gavo slapyvardį „plunksna“. Dėl to, kad hummingbirds maitina gėlių nektarą, paaiškėja, kad jie apdulkina gėles. Tačiau kolibrių maistas yra ne tik gėlių nektaras. Be to, šie paukščiai taip pat valgo mažus vabzdžius ir kartu maitina tik skristi. Atsižvelgiant į nevaldomą kolibrių paukščių apetitą, mes galime saugiai pasakyti, kad kartu su kaiščiais jie yra tarp pasibjaurėtų paukščių. Dienos metu kolibrių gėrimai yra daugiau nei 100 kartų, o bendras suvartojamo maisto svoris viršija savo svorį ir siekia apie 2,5 gramų. Nektaro priėmimo metu kolibrių liežuvis nusileidžia į gėlių kaklą 20 kartų per sekundę. Būtent dėl ​​visų šių „greičio“ rodiklių hummingbirdai dažnai lyginami su žaibais.

Išvaizda, kolibrių paukščio aprašymas

Kolibrių karą atstovauja viena, bet labai daug ir spalvinga kolibrių šeima, žinoma ornitologams pagal lotynišką pavadinimą Trochilidae.

Kolibro anatomija yra panaši į praeivę: ji turi vienodai trumpą kaklą, ilgus sparnus ir vidurinę galvą.. Tuo pačiu baigiasi panašumas - praeiviai negali pasigirti didžiuliu „sijų“ asortimentu arba nuostabia plunksnų spalva, kurią gamta apdovanojo hummingbirdais.

Vyrai (moterų fone) turi daugiau šventinės išvaizdos dėl ryškių spalvų ir sudėtingų plunksnų ant galvos ir uodegos, dažnai būnant kuokštelių ar kuokštelių pavidalu. Snapas gali būti visiškai tiesus arba išlenktas aukštyn / žemyn, labai ilgas (pusė kūno) arba gana kuklus.

Tai įdomu! Ankšto bruožas yra viršutinė pusė, kuri apgaubia apatinę dalį, taip pat tai, kad nėra pagrindo, o ilgai užtempta liežuvis toli už burnos.

Dėl silpnų trumpų kojų, hummingbirdai nešokinėja ant žemės, bet gali prisirišti prie šakų ir ten sėdėti. Tačiau paukščiai nėra labai sunkiai susijaudinę dėl plonų galūnių, daugumą savo gyvenimo skiria balionavimui.

Plunksnos ir sparnai

Kolibrių sparnas panašus į drugelio sparną: jame esantys kaulai auga kartu, kad nešamasis paviršius, virstantis viena plokštuma, yra daug didesnis. Tokio sparno kontrolei reikalingas specialus peties sąnario judėjimas ir geras plaukiojančių raumenų masė: kolibriuose jie sudaro 25-30% viso svorio.

Uodega, nepaisant formų įvairovės, sudaro beveik visos 10 plunksnų rūšys. Vienintelė išimtis - rotatokhvos kolibras, kurio uodegoje yra 4 uodegos uodegos.

Dėl plunksnų ryškumo, įvairovės ir metalinio atspindžio hummingbirdai dažnai vadinami plunksnų brangakmeniais. Didžiausias pranašumas suteikiant glostančią vardą priklauso nuostabiai plunksnų savybėms: jie suskaido šviesą, priklausomai nuo žiūrėjimo kampo.

Viena vertus, plunksnas gali atrodyti smaragdas, bet kai tik paukštis šiek tiek pakeis savo padėtį, žalios spalvos akimirksniu tampa raudonos.

Buveinė

Visų kolibrių - naujosios pasaulio - tėvynė. Hummingbirds užtvindė Centrinę ir Pietų Ameriką, taip pat pietinius Šiaurės Amerikos regionus. Beveik visos kolibrių rūšys gyvena nuolat. Išimtis apima kelias rūšis, įskaitant Ruby-Hooded Hummingbird, kurio buveinės yra Kanadoje ir Rocky Mountains.

Asketiškos gyvenimo sąlygos priverčia šią rūšį eiti į Meksiką su šalto oro pradžia, apimančiu 4-5 tūkst. Kilometrų atstumą. Pakeliui, „Ruby-Throated Hummingbird“ pasižymi tinkamu greičiu už savo statybą - apie 80 km / h.

Tam tikrų rūšių plotai apsiriboja vietine teritorija. Šios rūšys, vadinamos endemijomis, apima, pvz., Jau žinomą kolibrių bičių, niekada neišvykstančių iš Kubos.

Kolibrių gyvenimo būdas

Kaip dažnai atsitinka su mažais gyvūnais, hummingbirds kompensuoja savo kompaktišką dydį su neginčijamu charakteriu, gyvybe ir hipertrofiniu judumu. Jie nedvejodami pulti didesnius paukščius, ypač kai reikia apsaugoti palikuonis.

Hummingbirdai yra vieniši, ryškiai ir po pietų rodantys didesnį gyvybingumą. Pradėję susilieti, jie patenka į trumpalaikę žiemos miego režimą.

Tai įdomu! Itin greitas metabolizmas reikalauja nuolatinio prisotinimo, kuris negali būti naktį. Norėdami sulėtinti medžiagų apykaitą, kolibrias užmigo: šiuo metu kūno temperatūra nukrenta iki 17-21 ° C, o impulsas sulėtėja. Su saulėtekiu pasibaigia užmigdymo laikas.

Priešingai nei teigiama nuomonė, ne visi hummingbirdai skrydžio metu sudaro 50–100 smūgių per sekundę: dideli hummingbirdai yra tik 8–10 smūgių.

Paukščio skrydis šiek tiek primena drugelio skrydį, tačiau jis tikrai yra sudėtingesnis ir manevringesnis. Kolibras skrenda aukštyn ir žemyn, pirmyn ir atgal, į šoną, užšąla, taip pat vertikaliai prasideda ir nusileidžia.

Pervažiavus, paukščio sparnai apibūdina aštuonis ore esančius, o tai leidžia išlaikyti nelankstumą, griežtai vertikaliai laikant kolibrių kūną. Tai išsiskiria hummingbirdais nuo kitų paukščių, kurie gali pakabinti tik plokštumus. Sparnų judesiai yra tokie trumpi, kad jų kontūrai susilieja: atrodo, kad kolibrieji tiesiog užšaldė priešais gėlę.

Maistas, Hummingbird Humming

Dėl pagreitinto medžiagų apykaitos paukščiai yra priversti nuolat maitintis maistu, kurį jie užima ieškodami dienos kelionės. Hummingbirdai yra tokie nepasitenkinti, kad per dieną suvalgo du kartus daugiau. Jūs niekada nematysite valgomojo paukščio, sėdinčio ant žemės ar šakos - valgis vyksta tik skristi.

Tai įdomu! Dauguma kolibrių dietos yra nektaras ir tropinių augalų žiedadulkės. Skirtingi hummingbirdai turi savo gastronominius pageidavimus: kažkas skrenda nuo gėlių iki gėlių, o kai kurie gali paragauti nektaro iš vienos augalų rūšies.

Daroma prielaida, kad gėlių puodelio struktūra taip pat lemia įvairių tipų hummingų paukščių snapo formą.

Norėdami gauti nektarą, paukštis antrą kartą turi mažiausiai 20 kartų nuleisti liežuvį į gėlės kaklą. Paliečiant saldžią medžiagą, susukta liežuvis ištiesina ir vėl sukasi, kai patenka į snapą.

Nektaras ir žiedadulkės suteikia daug angliavandenių paukščių, tačiau jie negali patenkinti jų poreikio baltymams. Štai kodėl jie turi medžioti mažiems vabzdžiams, kuriuos jie sugauna tiesiai arba yra nuplėšti nuo voratinklių.

Gyventojai, gyventojai

Dėl nekontroliuojamo kolibrių sugavimo daugelio rūšių populiacijos smarkiai sumažėjo, o kai kurios turėjo būti įrašytos į Raudonąją knygą. Dabar daugiausiai gyventojų gyvena Ekvadore, Kolumbijoje ir Venesueloje, tačiau beveik visuose diapazonuose šie paukščiai susiduria su sunaikinimu.

Gyventojų gyvybingumas yra glaudžiai susijęs su aplinkos būkle: vienas kolibriukas turėtų nektarą iš 1,5 tūkst. Gėlių kasdien, suteikdamas energiją greitam (150 km / h) skrydžiui ir reguliariajam orui.

„Instituzione Scientifica Centro Colibrì“ darbuotojai jau daugelį metų stengiasi inkubuoti kolibrių kiaušinius. Tai buvo daug sunkumų, nes kolibrių kiaušiniai yra labai jautrūs CO₂ turiniui, temperatūrai ir drėgmei. „Petersime“ padėjo mokslininkai, siūlydami „Embryo-Response Technology ™“ technologiją.. Taigi 2015 m. Kolibrių kiaušinių inkubacija pirmą kartą tapo realybe, suteikdama vilties gyventojų atkūrimui.

Kolibrių paukščių įrašai

Be to, kad kolibras yra mažiausias paukštis pasaulyje, yra keletas kitų pasiekimų, kurie jį skiria nuo bendros paukščių masės:

  • hummingbirds yra vienas iš mažiausių stuburinių,
  • jie (vieninteliai tarp paukščių) gali skristi priešinga kryptimi,
  • kolibriu vadinamas planetos paukštiausias paukštis,
  • širdies susitraukimų dažnis yra 500 smūgių per minutę, o skrydžio metu - 1200 ar daugiau.
  • jei žmogus rankomis nuvažiavo į kolibro sparno greitį per minutę, jis būtų įkaitęs iki 400 ° C,
  • Kolibrių širdyje sudaro 40-50% kūno apimties.

Žiūrėti vaizdo įrašą: mažiausias pasaulyje dronas yra ir Kaune (Vasaris 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org