Paukščiai

Eagles: aprašymas ir gyvenimo būdas

Pin
Send
Share
Send
Send


Erelis yra didelis paukštis, priklauso uodų tvarkai. Net mažiausio šeimos nario sparnų plotas siekia 130 cm. Pakilęs ore, plėšrūnas žiūri į potencialią grobį ir pastebėdamas, kad jis patenka kaip akmuo, nukritęs aštrus nagus.

Erelis sugeba sugauti bet kokią grobį - nuo avilio iki antilopės. Viskas priklauso nuo to, kur gyvena paukštis. Būtina išsamiau apsvarstyti, kokie erelių tipai yra žinomi ir kur jie nori gyventi.

Kas yra ereliai

Iki šiol yra keletas erelių klasifikacijų. Kai kurios rūšys yra panašios viena į kitą, kad ornitologai turi atlikti genetinius tyrimus, kad nustatytų, kokios rūšies paukštis priklauso.

Siaubingas plėšrūnas nepretenzingas buveinei. Tai galima rasti daugelyje vienišų pasaulio vietų, kur asmuo negali sutrikdyti didelių paukščių ramybės. Afrikoje, Europoje, Azijoje ir Šiaurės Amerikoje yra ereliai. Jų buveinės ribos kerta šiaurėje esančią miško tundrą ir pietų dykumose.

Paukščiai nori apsigyventi kalnuose, pastatyti lizdus uolienose ir aukštuose medžiuose. Kadangi erelis yra gana masyvus, turi didelį kūną ir plačius ilgus sparnus, lizdas taip pat turi būti erdvus. Jo statybai kai kurios paukščių rūšys naudoja ne tik dideles šakas, bet ir akmenis.

Norėdami suprasti, kaip ypatingas plėšrūnas, galite susipažinti su įdomiais faktais iš paukščių gyvenimo. Taigi vidutiniškai erelių sparnų sparnai siekia beveik 2 m, o kūno ilgis - 90 cm, o ore jie gali judėti sportinio automobilio greičiu (iki 240 km / h). Jei plėšrūnas pastebėjo nukentėjusįjį ir skubėjo po jo, nardymo metu jis gali paspartinti iki 300 km / h.

Visi Eagles šeimos nariai pasižymi ryškiu regėjimu. Paukštis gali pamatyti grobį nuo atstumo iki 3 km. Tuo pat metu ji apima daugiau nei 11,5 km² plotą. Jei manome, kad dėl ypatingos sparnų struktūros, plėšrūnas gali patekti į orą net uragano metu, tada galime pasakyti, kad erelis yra tikrasis oro elemento savininkas, turintis tik vieną priešą žmogų.

Šeimyniniai santykiai ir gyvenimo trukmė

Siaubingi plėšrūnai - monogaminiai tvariniai. Jie susiranda pora, pasiekiančią brendimą, ir niekada nedalyvauja tarpusavyje. Kiek erelis gyvena šeimoje? Ornitologai žino paukščių porą, kuri egzistavo daugiau nei 35 metus. Žinant, kiek erelių gyvena, šis laikotarpis atrodo didžiulis. Iš tiesų, jų natūraliose buveinėse vidutinė plėšrūnų gyvenimo trukmė neviršija 25 metų.

Kiek metų gyveno paukščiai? Condorams būdingas didžiausias ilgaamžiškumas. Remiantis daugelio pastabų rezultatais, nustatyta, kad jų gyvenimo trukmė siekia 65 metus. Condorai yra didžiausi skraidantys paukščiai Vakarų pusrutulyje. Vietovė, kurioje gyvena šios rūšies ereliai, yra Amerikos Andai. Paukščiai maitina šviežią negyvų gyvūnų skerdenas ir nepanaudoja mėsos. Ieškodami grobio, paukščiai skrenda virš kalnų slėnių per 200 km per dieną. Nesant didelių pašarų, jie gali sunaikinti paukščių lizdus užpuoldami viščiukus.

Gamtoje jauni ereliai pradeda medžioti jau 3 mėnesius, tačiau jie gali sukurti porą tik 4-5 metų amžiaus. Nuo gimimo momento erelio viščiukai aktyviai kovoja už egzistavimą. Dvejus mėnesius stipresnis žmogus bando stumti silpną vaikiną iš lizdo. Jei pastarasis išliks, santykiai tampa geresni ir viščiukai ramiai gyvena lizde.

Kitas įdomus faktas yra tas, kad net didžiausi paukščiai sugeba prisitaikyti skrydžio metu. Asmens masė priklauso nuo to, kiek laiko erelis gyvena. Tačiau, nepaisant to, moterų plėšrūnai visada yra didesni nei vyrai. Šis faktas netrukdo tikintiems ponai ne tik padėti draugui valgyti ir medžioti perinti skirtus kiaušinius, bet ir patys tai padaryti.

Didelis paukštis taip pat medžioja ore: jis sugeba pasivyti mažesnį kolegą ir atimti jo grobį.

Dažniausių rūšių sąrašas

Šiuo metu pasaulyje yra 16 rūšių paukščių, priklausančių pelkių erelių šeimai. Visai neseniai buvo daugiau, bet, pagal įdomius faktus, vieną išnykimo tipą. Paukščių išvaizdos skirtumai yra nereikšmingi. Dažnai jie gali būti atskirti vienas nuo kito tik mase ir matmenimis. Paukščių pasaulyje dydis taip pat lemia, kas yra stipresnis, kas yra dangaus šeimininkas.

Pietų gyventojas

Mokslininkams labai įdomus yra ankštinis erelis. Paukščių dydis - 65-70 cm, svoris - apie 2,5 kg. Anot ornitologų, senais laikais šis paukštis buvo rastas rytinėje pusrutulio tropinėse ir subtropinėse zonose visur, bet šiandien plėšrūnai gyvena mažose teritorijose, esančiose palei pusiaują. Pelkės erelis gyvena Pietų Europoje, Šiaurės Afrikoje, kai kuriose Turkmėnistano ir Tadžikistano dalyse. Kartais randama Pietų Kinijoje. Labiausiai paplitęs erelis yra labiausiai paplitęs Indijoje, kur dažnai apsigyvena sausros atsparių krūmų.

Gyvūnų gyvenimo trukmė retai viršija 30 metų. Hawk Eagle nori valgyti mažus žinduolius ir paukščius. Taigi, jos įprasti grobiai, laukiniai balandžiai ar pelekai. Šiuo atveju erelis gyvena ne tik ant žemės, bet ir ore. Jis gali sugauti grobį skrydžio metu. Taip medžioja kitas grobio paukščių atstovas. Vyrai ir moterys išlieka ištikimi vieni kitiems, kol jie gyvena kartu.

Mažas, bet nuotolinis

Pelkės genties „Eagles“ šeima apima plunksnų, kurių matmenys neviršija šurmulio. Šis erelis-nykštukas, taip pavadintas mažo dydžio. Plėšrūnų sparnų ilgis yra apie 130 cm, nykštukas yra migruojantis paukštis, vasarą praleidžia šiltuose Eurazijos regionuose, o rudenį eina žiemą Afrikoje. Tačiau žemyno pietuose yra vietų, kur nykštukinis erelis gyvena ištisus metus. Rūšių aprašymas apima tai, kad, skirtingai nei daugelis erelių, nykštukinis vyriškasis ir moteriškas apvalkalas atskirai. Pavasarį lizde atsiranda šeimos susijungimai ir 1-2 viščiukai.

Nykštukinis vyras švelniai rūpinasi savo draugu, sugauna savo žaidimą ir maitina ją tuo laikotarpiu, kol ji palieka lizdą, perinti skirti kiaušiniai. Koks skirtumas tarp vyriškos nykštukės ir moters? Jis yra mažesnis mažesnis draugas. Tačiau tai netrukdo jam turėti stiprių kojų ir snapų, dėl kurių jis gali susidoroti net su dideliu gyvūnu, kaip triušis ar gyvatė.

Rusijos didžiausias grobio paukštis

Stavropolio teritorijoje galite rasti didžiausią Rusijos erelį. Jo svoris siekia 4,8 kg, o sparnų plotas yra 2,3 m. Tai stepių erelis, plaukiantis į Indiją ir Afriką žiemoti. Tačiau žinomi tokie įdomūs faktai, kurie sako, kad Rusijos Federacijoje Vakarų ir Rytų Sibiro teritorijoje Ukrainos stepėse gyvena sėdintys paukščiai, kurie nepalieka namų net šaltuoju metų laiku.

Koks skirtumas tarp tokių plunksnų ir migruojančių erelių? Pasak mokslininkų, nieko. Nuotraukoje matote, kad įprastas plėšrūnų kūno ilgis svyruoja nuo 60 iki 80 cm, svoris ne didesnis kaip 3,2 kg. Erelio snapas yra juodas ir pilkas, jos kojos yra juodos, stiprios ir raumeningos. Skrydžio metu paukštis skleidžia sparnus taip, kad jų plunksnos būtų panašios į pirštus. Tai leidžia erelis ilgai plaukti. Uodegos dydis yra pakankamai didelis, plunksnas turi apvalią formą, panašią į pleištą.

Moterys ir vyrai skiriasi viena nuo kitos. Kaip ir visi ereliai, jie nedalyvauja visą gyvenimą.

Kas erelis valgo stepe? Maži žinduoliai (pelekai, žemės voverės, žiurkėnai), kiškiai, gyvatės, driežai ir paukščiai tampa paukščių grobiu. Paukščių ypatumai yra labai neįprasti: atsitinka, kad jis turi važiuoti ant žemės, siekdamas ypač ryškaus grobio. Esant reikalui, ereliai Rusijoje ilgą laiką gali gulėti prie gopherio ar žiurkėno skylės, laukdami, kol ji pamatys prieglobstį.

Siaubingi auksiniai ereliai ir kitos rūšys

Atsižvelgiant į erelių genties atstovų tipus ir pavadinimus, neįmanoma prisiminti auksinio erelio. Šio gigano svoris gali siekti 7 kg, erelio sparnų plotas - 2,4 m. Vyrų dydis yra beveik 1/3 mažesnis nei moterų.

Auksinis erelis mėgsta įsikurti kalnuotuose regionuose, toli nuo perpildytų vietų. Ji plačiai paplitusi visoje Šiaurės pusrutulyje. Auksinis erelis turi labai gerą regėjimą, bet naktį jis nemato nieko. Todėl plėšrūnas nori medžioti per dieną. Jis paprastai sugauna marmotus, kiškius, skunksus ir net vėžlius. Yra žinoma, kad didieji brigandai nustoja atakuoti pelkes ir nesmulkina negyvų gyvūnų lavonų.

Be to, turėtumėte apsvarstyti kitų rūšių plėšrūnus, kurie yra įtraukti į šeimą. Tarp jų yra:

  1. Indijos gandras - randamas Indijos ir Malaizijos tropikuose.
  2. Kapinės yra Eurazijos miško stepėse (iki Baikalo). Žiemojant į Indiją, į pietus nuo Kinijos.
  3. Ispanijos kapinės - teritorija apima tik Iberijos pusiasalį.
  4. Akmuo - pasirenka stepių ir savanos gyvenimą, jis yra paplitęs Afrikoje, Indijoje ir kaimyninėse šalyse.
  5. Didysis erelis, panašus į pelkės, gyvena Kinijos teritorijoje į Suomiją. Žiemą skrenda į pietinius regionus.

Visų erelių genties narių skaičius palaipsniui mažėja, daugelis išnyksta.

Trumpas erelio aprašymas

Kūno dydžio ereliai yra 45–95 cm, o sparnai - 1-2 metrai. Didžiausias šios paukščių genties atstovas yra „Auksinis erelis“, todėl jo sparnų plotas siekia 240 cm.

Erelių plunksnų spalva skiriasi nuo pilkos arba šviesiai rudos iki tamsios, tamsiai rudos arba juodos rudos spalvos. Tačiau yra ir ryškių spalvų dėmių, dažniausiai ant sparnų ir uodegos. Apskritai paukščių spalva negali būti vadinama monotonišku.

Erelių skiriamieji bruožai yra galingos kojos, apvirusios iki pačių pirštų, taip pat labai stiprios nagai. Jų snapas yra gana didelis, suspaustas iš šonų, užsikabinęs žemyn.

Ereliai labai ryškiai matosi - jie gali pamatyti 2 km atstumu. Be to, jie gali iš karto nustatyti objekto dydį ir atstumą iki jo. Tiesa, paukščiai gali pasinaudoti savo puikia vizija tik dieną. Atitinkamai, jie aktyvūs per dieną.

Gyvenimo būdas ereliai

Erelių dieta pasižymi nuostabia įvairove. Į maistą patenka maži žinduoliai (ypač graužikai arba tie patys kiškiai) ir varliagyviai (varlės), ropliai (vėžliai, gyvatės, driežai) ir kiti paukščiai. Predatoriai taip pat medžioja didelius gyvūnus: avis, ikrus arba elnias. Negalima paniekinti paukščius ir mėsą.

Įdomu tai, kad ereliai gali medžioti poromis. Paprastai jie pakyla aukščiau ir žiūri į žaidimą, kurį jie užpuolė. Bet jie gali užpulti nuo pasala, kuri dažniausiai yra išdėstyta ant medžio. Kiekvienam grobiui jie turi atskirą žudymo būdą.

Eagles yra paplitę Eurazijoje, Afrikoje ir Šiaurės Amerikoje. Jų skaičius yra gana žemas, todėl paukščiai yra reti. Didžiausia tikimybė, kad jie susitiks aukštumose.

Falcons
Falcons yra greito grobio paukščių gentis. Vienas iš jos atstovų yra sparčiausias pasaulio gyvūnas „Sapsan“.

Hawks
Hawks yra grobio paukščiai, iš kurių yra keliolika rūšių. Skirtingas greitas skrydžio greitis.

Eagle (paukštis): aprašymas ir nuotrauka, dydis, išvaizda ir savybės

Dauguma erelių rūšių pasižymi įspūdingu dydžiu, kai kurių asmenų kūno ilgis siekia 80–95 cm, o moterų erelis yra daug didesnis nei vyrų. Erelio svoris gali būti 3-7 kg. Išimtys yra mažos rūšys: nykštukinis erelis ir stepinis erelis.

Genties atstovai pasižymi masyviu kūnu su išsivysčiusiais raumenimis ir gana ilgomis, stipriomis kojomis, iki pirštų. Erelio galva yra kompaktiška, kaklas yra stiprus ir raumeningas. Didelių akių obuolių judumas yra nedidelis, bet gerai išsivysčiusi kaklas yra daugiau nei kompensuoja šį trūkumą.

Įspūdingi nagai ir stiprus erelio snapas turi išlenktus galus, todėl paukštis tampa neprilygstamu plėšrūnu.

Gyvenimo metu erelio snapas ir nagai linkę augti, tačiau paukštis juos šlifuoja savo gyvenimo metu.

Ilgi plačiai erelio sparnai siekia 2,5 metrų, o tai leidžia plėšrūnui ilgą laiką pakilti daugiau kaip 700 metrų atstumu nuo žemės.

Erelio uodegos yra trumpos ir siauros, pleišto formos ir kai kuriose rūšyse finnuotos.

Afrikos kailiniai ir keteros ereliai turi „apdailą“ ilgų plunksnų krūva, vainikuojantys galvas.

Afrikos kriaušių erelis, Spizaetus Coronatus

Filipinų Eagle Pithecophaga jefferyi

Gamta ereliui suteikė labai aštrų regėjimą, dėl kurio plėšrūnas iš didelio aukščio žiūri į mažą grobį (driežai, gyvatės, pelės). Pavyzdžiui, erelio auksinis erelis pastebi iki 2 km atstumu. Naudojant periferinį paukščio vaizdą, erelis gali stebėti iki 12 kvadratinių kilometrų plotą.

Klausymas dažniausiai naudojamas bendravimui, tačiau erelio jausmas yra blogai išvystytas.

Erelio plunksnų spalva, priklausomai nuo rūšies, gali būti vienalytė su įvairiapusia ar kontrastinga. Pavyzdžiui, auksinio erelio spalva yra juodos rudos spalvos su auksinėmis plunksnomis, todėl angliškas paukščio pavadinimas yra „Golden Eagle“ (Auksinis erelis).

Erelio skrydis pasižymi ypatingu manevringumu ir galingais bei giliais jos sparnais. Erelis yra paukštis, kuris net ir su stipriais vėjo smūgiais lengvai susiduria su oro srautu, ir, pastebėjęs potencialų grobį, gali apsvaiginti iki 320 km / h greičiu.

Erelio gyvavimo trukmė yra apie 30 metų, ypač didelės rūšys gyvena iki 40-50 metų.

Kas erelis valgo gamtoje?

Priklausomai nuo rūšies ir rūšies, maži ir vidutiniai gyvūnai tampa erelio grobiu: pelėmis, kiškiais, marmotais, maržomis, ežiukais, lapėmis, erminais, goferiais, triušiais, voverėmis. Dideli plėšrūnai atakuoja jaunus elnius, antilopus, ikrus, jaunuosius lapius ir vilkus, taip pat gyvulius (karves ir avis). Dažnai ereliai gaudo paukščius - balandžius, medžius, griovius, žąsis ir pelėdas. Australijoje ir Šiaurės bei Pietų Amerikoje gyvenantys ereliai maitinami voverėmis, papūkais, šikšnosparniais, pelėdomis ir kartais net beždžionėmis.

Kai kurios erelių rūšys prideda prie žuvies mitybos, kai jie žvejoja vandenyje. Nepamirškite roplių (driežų, vėžlių), vabzdžių ir roplių.

Pagrindinė maisto erelio dalis patenka į žemę, bet paukščiai sugauna skrydžio metu. Grobio paukštis ilgą laiką virsta ant žemės ir ieško grobio. Tada erelis pakyla ore, krinta kaip akmuo, patraukia grobį su galingais nagais ir nuneša jį.

Kur gyvena ereliai?

Erelių pasiskirstymo diapazonas yra gana platus, o buveinė priklauso nuo paukščių rūšies. Nepaisant to, visi šeimos nariai nori apsigyventi nuo civilizacijos ir žmogaus, renkantis kalnų ar pusiau atvirus kraštovaizdžius.

Pavyzdžiui, auksinis erelis, gyvenantis Rusijoje (Kaukazo šiaurėje ir į pietus nuo Primorye), lizdai sunkiai pasiekiamoje miško zonoje, ir jos Australijos giminaitis, pleišto auksinis erelis, jaučiasi patogiai Naujojo Gvinėjos miškuose. „Stepių ereliai“ gyvena stepėse ir pusiau dykumoje, gyvena juos iš Transbaikalia į Juodosios jūros pakrantę. Erelio palaidoją pasirinko Ukrainos miško stepė, Kazachstano stepių regionai, Čekijos, Ispanijos ir Rumunijos miškai. Irane ir Kinijoje, Vengrijoje ir Slovakijoje, Graikijoje ir Vokietijoje yra ereliai.

Koks skirtumas tarp erelio ir erelio?

Nepaisant to, kad priklauso tai pačiai pelkių šeimai, erelis ir erelis skiriasi, daugiausia jų gyvenimo būdu. Erelis gyvena kalnuotose, dykumose ir miškingose ​​vietovėse, erelis renkasi rezervuarų krantą, nes jis paprastai maitina žuvis, gyvūnus ir šalia vandens gyvenančius paukščius. Kalbant apie išorinius skirtumus tarp erelio ir erelio, jie taip pat yra:

  • erelių rankos yra labai tankios, o ereliai turi kojų, kurių apatinėje dalyje nėra tokios „elegantiškos“ plunksnos,
  • erelio snapas yra galingesnis ir šiek tiek didesnis nei erelio,
  • erelio uodega yra pleišto formos, erelio uodega yra gana siaura ir trumpa.

Koks skirtumas tarp erelio ir pelkės?

  • Svarbiausias skirtumas tarp erelio ir pelkės yra jo dydis: pelkė yra daug mažesnė nei erelis.
  • Pelkės sparnai yra trumpi, šiek tiek apvalūs ir šiek tiek išlenkti, o erelio sparnai yra ilgi, plati, diapazonas nuo dviejų iki pusantrų metrų.
  • Erelio uodega yra trumpa, bet pelkė turi ilgą uodegą.
  • Kitas skirtumas tarp šių paukščių yra skrydžio tipas: erelis labai ilgai plūsta, svyruoja oro srovėse, sparčiai didėjantis skrydis nėra būdingas pelkėms.

Koks skirtumas tarp erelio ir šašlio?

  • Skirtingai nei erelis, šonkaulis yra labiau grakštus ir ne toks didelis. Šakono svoris retai viršija 1 kg, o erelio svoris siekia 3-7 kg.
  • Šakės sparnų sparnas yra 1 metras, erelio sparnų plotas siekia 2,4 metrus.
  • „Falcon“ sparnai nėra tokie plati kaip erelių sparnai, todėl kalvė nėra toks didėjančių srovių sparčiai augantis meistras.
  • Kalbant apie gyvenimo būdą, yra skirtumų tarp erelio ir šonkaulių. Pūkeliai būtinai lizdo aukštyje, nes, norėdami pradėti skrydį, jiems reikia stumti, bet ereliai turi pakankamai „pagreitį“, o tai leidžia jiems įrengti lizdus net ant žemės.
  • Eagles domina maistas, jie maitina ne tik paukščius, bet ir žinduolius, graužikus, žuvis ir varliagyvius. Falcon yra gimęs oro medžiotojas, o paukščiai tampa pagrindiniu grobiu.

Koks skirtumas tarp erelio ir aitvaro?

  • Коршун – обладатель короткого, загнутого крючком, но достаточно слабого клюва, а у орла клюв очень мощный и прочный.
  • Как и орел, коршун легко и по долгу может парить в поднебесье, но по полету этих птиц сразу отличишь. Коршун имеет кажущиеся чрезмерно длинными крылья и такой же длинный хвост в форме вилки. Орел гораздо крупнее по размеру, его крылья широкие, с растопыренными по краю и на концах перьями, хвост короче, чем у коршуна.
  • Орлы – отменные охотники с отличным зрением, маневренные и стремительные при атаке. Aitvarai yra šiek tiek flegmatiniai ir tingūs: jie nesiskiria nuo jų judrumo ir greitumo, jie dažnai remiasi tuo, kad jie bus paimti iš jau sugautų kitų paukščių grobio, nepažeidžiant karpų.
  • Dėl lizdo aitvaras pasirenka aukštus, dažnai atskirus medžius. Dažnai būna atvejų, kai aitvaras užima kitų žmonių lizdus. Erelis stato lizdus miškuose ir vien tik ant uolų, taip pat ant žemės paviršiaus.

Veisliniai ereliai

Moterų ir vyrų brendimas prasideda nuo 4 iki 6 metų amžiaus, net prieš įsigyjant suaugusiųjų plunksnų „aprangą“. Eagles renkasi savo draugą ir daugelį metų saugo santuokinę lojalumą. Poravimosi laikotarpis priklauso nuo atsparumo laipsnio, migruojančiose rūšyse jis trunka nuo žiemos vidurio iki balandžio.

Erelių poravimosi žaidimai pasižymi įspūdingais oro antspaudais, kuriuose dalyvauja abu poros nariai: persekioti vienas po kito, lenktyniavimą, aštrią nardymą ir spiralinę rotaciją.

Lizdų plotas yra atidžiai apsaugotas nuo kitų plėšrūnų, o erelio lizdas atsiduria aukštai medžių šakose, uolėtose karnizose ir nišose. Kartais ereliai gali būti pasirinkti geodezinių bokštų lizdams ir remia aukštos įtampos greitkelius.

Eagių pora gali naudoti tą patį lizdą kelis sezonus iš eilės, užbaigdama ir atnaujindama savo namus.

Mūryje yra nuo 1 iki 3 pilkai baltų kiaušinių su tamsiomis dėmėmis. Atidėjimas vyksta 3-4 dienas.

Sankabos inkubacija trunka 40-45 dienas, o vyrai kartais pakeičia moterišką erelį.

Pilkas ir baltas pūkas padengtas erelio viščiukais taip pat, kaip ir kiaušiniai. Pirmasis kubas turi geresnes galimybes išgyventi, parodydamas agresiją prieš brolius ar seseris. Tėvai yra visiškai abejingi šio pirmųjų palikuonių elgesiui.

Nevaisingi viščiukai maitina moterišką erelį, plyšdami grobį, kurį patenka vyrai į mažus gabalus. 65–80 dienomis jauni jaunikliai atsistojo ant sparno ir išlenda iš lizdo, nors pirmais gyvenimo metais jie retai palieka lizdus.

Erelių tipai, vardai ir nuotraukos

Šeimos haukoje yra 70 genčių, kurių sudėtyje yra 14 pogrupių, tačiau tarp jų yra pelkės, ereliai ir aitvarai, gumbai ir gumbai. Dabartinė klasifikacija apima 17 pagrindinių erelių rūšių, turinčių savo išskirtinius bruožus. Štai keletas iš jų:

  • Auksinis erelis (lat. Aquila chrysaetos)

Didžiausias erelis pasaulyje, žmonių svoris gali siekti beveik 7 kg. Kėbulo ilgis 76-93 cm, sparnų ilgis 1,8 - 2,34 m. Skiriamasis formos bruožas yra galinis sparnų kraštas, išlenktas lotyniškos raidės „S“ forma. Jauni ereliai auksiniai ereliai išsiskiria beveik juodos spalvos plunksnomis su baltais, „signaliniais“ taškais ant sparnų, kuris yra tipiška gynyba nuo senesnės kartos agresijos.

Auksiniai ereliai yra įprasti Šiaurės Amerikos žemyno vakarinėje dalyje, Vidurio Meksikoje, Afrikoje, Azijoje, kalnuotose Europos teritorijos vietose, Viduržemio jūros salose. Rusijoje jie randami visur nuo Amūro regiono iki Kamčatkos.

  • Hawk Eagle (lotynų Aquila fasciataanksčiau Heraaetus fasciatus)

Jame yra juodos rudos spalvos nugarinės spalvos ir baltas pilvasis su skersinėmis tamsios spalvos juostelėmis. Erelio svoris yra apie 2,5 kg. Sparnų ilgis yra 46-55 cm, erelio kūno ilgis yra nuo 65 iki 75 cm.

Šių erelių rūšių buveinė apima Pietų Europą, Afrikos žemyną (išskyrus Sacharą) ir Vidurinės Azijos krūmų šlakus. Europoje šios rūšys yra medžiojamieji paukščiai.

  • Akmens erelis (lat. Aquila rapax)

Pietvakarių Afrikos, Irano, šiaurės vakarų Indijos, stepės ir savanos gyventojai. Kūno ilgis yra 60-72 cm, erelio sparnų ilgis yra 159-183 cm, o vyrų svoris siekia 2 kg, moterų svoris - nuo 1,6 iki 2,5 kg.

Ši nykstančių erelių rūšis yra įtraukta į Rusijos Raudonąją knygą. Tvirtas ir klastingas plėšrūnas, jei įmanoma, pavogia ir renkasi grobį iš žvelgiančių paukščių. Iš išorės labai panašus į stepių erelį.

  • Steppe Eagle (lat. Aquila nipalensis)

Suaugusiųjų plunksnos yra tamsiai rudos spalvos, ryškios, raudonos dėmės ant galvos. Erelio kūno ilgis yra 60-85 cm, erelio sparnų ilgis siekia 220–230 cm, erelio svoris - nuo 2,7 kg iki 4,8 kg.

Mažos rūšys, gyvenančios Vidurio ir Centrinės Azijos stepėse. Stepių erelis yra įtrauktas į Rusijos Raudonąją knygą ir yra randamas iš Stavropolio į pietus nuo Uralo. Žiemos Afrikoje, Indijoje, Arabijos pusiasalyje.

  • Laidojimo vieta (lat. Aquila heliaca)

Retos rūšys, panašios į auksinį erelį, tačiau būdingos baltos spalvos ženklai - antklodės ant pečių. Vienas ryškiausių erelio rūšių, kurių šauksmą galima išgirsti 1 km atstumu. Kūno ilgis yra 72-84 cm, erelio sparnų aukštis siekia 180-215 cm, o grobio paukščio svoris - 2,4-4,5 kg.

Jis lizdas Vidurinės Azijos, Indijos ir Mongolijos dykumos miškuose. Rusijos Europos dalyje ji randama Lipecko regione, aplink Tambovą, Krasnojarską, Buriatiją ir Transbaikaliją. Persikelia į Izraelį, Iraką, Pakistaną ir Afrikos žemyną.

  • Eagle-dwarf (lat. Aquila pennata)

Vidutiniai, sveriantys iki 1,3 kg ir ne ilgesni kaip 53 cm, primena dydį ir statybą. Eglės-nykštukės sparnų sparnai yra tik 100–132 cm, skiriasi nuo tipiškų genties atstovų susiaurėjusiais sparnais ir ilga uodega.

Veislės Libijoje, Egipte, Sudane, Prancūzijoje, Graikijoje, Turkijoje. Rusijoje erelis gyvena Tula ir Tambovo, Altajaus teritorijos ir Transbaikalia priemiesčiuose. Pagrindiniai gyventojai migruoja į šiaurę nuo Afrikos ir Artimųjų Rytų.

  • Sidabro erelis (lotynų Aquila wahlbergi)

Grobio paukštis, kurio sparnų ilgis yra nuo 130 iki 160 cm, paukščio ilgis siekia 55–60 cm.

Gyvena Afrikos šalyse į pietus nuo Sacharos dykumos. Jis maitina paukščius, žinduolius ir roplius. Viet nests ant medžių.

  • Kaffir Eagle (lat. Aquila verreauxii)

Paukščio svoris yra 3,5-4,5 kg. Kūno ilgis siekia 70-95 cm, erelio sparnų ilgis yra 2 metrai. Jis maitina mažus žinduolius, graužikus.

Kaffra Eagle gyvena Etiopijoje ir Rytų Afrikoje: Sudane, Ugandoje, Kenijoje, Somalyje, Kongo Demokratinėje Respublikoje ir Tanzanijoje, Zambijoje, Zimbabvėje, Mozambike, Lesoto ir Pietų Afrikoje. Jis gyvena kalnuose ir kalnuose, tarp uolų, uolų ir kalkakmenio liekanų.

  • Mažasis erelis (lat. Aquila pomarina)

Paukščio svoris yra 1,5–1,8 kg, o kūno ilgis nuo 62 iki 65 cm.

Ši erelių rūšis lizdo 2 vietose Rusijos teritorijoje (Sankt Peterburge, Novgorode, Maskvoje ir Tulos regionuose), Vidurio ir Rytų Europos šalyse, Turkijoje. Jis gyvena Pietų Azijos šalyse, o kartu ir žiemą Rytų ir Pietryčių Afrikos šalyse. Jis maitina mažus žinduolius ir roplius.

  • Didesnis erelis (lat. Aquila clanga)

Paukštis, kurio kūno svoris yra 1,6-3,2 kg, o kūno ilgis yra 65–73 cm, ši rūšis yra didesnė ir tamsesnė už mažą erelį.

Jis lizdas Rytų Europoje, Rusijoje, Kazachstane, Kinijoje, Mongolijoje. Žiemos Indijoje, Irane, Kinijoje, Rytų Afrikos šalyse. Dažni ereliai dažniausiai gyvena mišriuose miškuose, lygumose, prie upių, ežerų ir pelkių. Jis maitina mažus paukščius, graužikus, roplius ir roplius.

  • Australijos erelis-nykštukė (lat. „Aquila morphnoides“)

Tai mažas erelis, gyvenantis Australijoje. Kūno ilgis siekia 45-55 cm, svoris 815 g, erelio sparnų ilgis yra 120 cm.

Jis gyvena atogrąžų ir vidutinio sunkumo miškuose, pageidauja atvirų kalvotų vietovių iki tankaus miško. Jis maitina graužikus (žiurkes, peles, triušius), paukščius, gyvates ir driežus, vabzdžius ir žuvis.

Hawk Eagle

Iki 2,5 kg ir 65–75 cm ilgio erelių rūšys, kurių sparno ilgis iki 55 cm.

Akivaizdu, kad anksčiau šis erelis gyveno tropinėje ir subtropinėje Rytų pusrutulio zonoje, o dabar pusiaujo yra izoliuotų zonų. Ožkų erelis randamas Pietų Europoje, Šiaurės Afrikoje, kartais aptinkamose nuo Turkmėnistano iki Tadžikistano, Indijoje užima daug erdvių, taip pat dažnai aptinkamas pietinėje Kinijoje. Pelkių ereliai, skirti lizdams, parenka plotą, padengtą kserofitiniais (sausros atspariais) krūmais.

Hawk Eagle

Kalnakasinių erkių ereliai neviršija neapykantos. Tai gali būti ir žinduoliai, ir paukščiai. Pavyzdžiui, pelkės ar laukiniai balandžiai yra ragelio erelio mityboje. Paprastai pelkės erelis atakuoja grobį ant žemės, tačiau gali sužvejoti nukentėjusįjį skrydžio metu.

Hawk Eagle sugavo balandį. Pelkių erelių pora.

Pelkių erelių pora yra labai stipri. Pora gali gyventi kartu visą gyvenimą. Kiaušiniai liuko nuo sausio iki balandžio. Daugeliu atvejų patelė turi du kiaušinius, vieną ar tris kiaušinius lizdą - tai yra labai retas. Kiaušiniai perinti. Iki 10 savaičių eaglets tampa nepriklausomi.

Europoje pelkės erelis gresia išnykimo, nes spartus žmonių vystymasis dėl jų poreikių ir gamtos sunaikinimo lemia maisto tiekimo sunaikinimą.

Nykštukinis erelis

Nedidelė erelių rūšis, labiau panašus į dydį su buzzards. Migruojantis paukštis, nykštukinio erelio veislės diapazonas, yra šiltų vidutinio klimato zona Eurazijoje. Žiemoti, nykštukiniai ereliai skrenda į Afriką. Pietų Afrikoje ištisus metus gyvena nykštukiniai ereliai.

Šios rūšies erelių sparnai yra ne daugiau kaip 130 centimetrų. Moterys ir vyrai yra vienodos spalvos, nors moterys yra didesnės.

Eagle-dwarf.

Šios rūšies poros užmigti atskirai, tačiau veisimui jie vėl susijungia ir stato lizdą toje pačioje vietoje. Šiuo metu vyrai elgiasi nepakankamai, organizuodami neįprastą pasirodymą danguje, vykdydami įvairias aerobotikas.

Lizdas pastatytas vyriškos ir moteriškos lyties. Paprastai jis yra pastatytas ant masinio medžio bent penkių metrų aukštyje nuo žemės, paprastai aukštesnio.

Pavasario pabaigoje patelė sudaro vieną ar du kiaušinius. Perinti skirti kiaušiniai trunka vieną mėnesį, o vyrai maitina moteris. Atvykus ereliams, moterys jas šildo dar kelias dienas, kol jos pripranta prie naujų sąlygų. Vyras ir toliau rūpinasi ja. Po dviejų mėnesių viščiukai pabėgs ir išeis iš lizdo.

Du jauni nykštukiniai ereliai lizde.

Nepaisant jų mažo dydžio, nykštukiniai ereliai turi labai stiprią koją, kuri leidžia jiems medžioti gana didelį žaidimą, pavyzdžiui, triušius. Jis gali sugauti mažus paukščius, tokius kaip drebulės, varnėnai, žvirbliai, žievės ir kiti. Jei klimatas yra sausas, nykštukinis erelis medžioja roplius, tada gyvatės ir driežai sudaro dietos pagrindą. Jis bando nužudyti nuodingas gyvates su smūgiu į galvą, tačiau yra atvejų, kai nuodingos gyvatės sėkmingai apgino save ir nykštukiniai ereliai žuvo nuo įkandimų. Žiemą šie ereliai mielai maitina termitus.

Indijos Hawk Eagle

Indijos paprastasis erelis yra maža erelių rūšis, kurios sparnų ilgis yra iki 140 centimetrų.

Indijos žandikaulio erelis randamas Indomalijos zonos tropikuose. Rūšis gyvena visžaliuose, šlapiuose miškuose. Yra keletas Indijos haukmedžio populiacijų, kurios yra izoliuotos viena nuo kitos.

Indijos paprastasis erelis.

Mažų ir vidutinių medžioklės paukščių medžioklė taip pat žinoma apie sėkmingą šio erelio medžioklę voverėms.

Lizdas pastatytas bent 25 metrų aukštyje. Jis yra tik vienas kiaušinis. Nėra jokių kitų duomenų apie šios rūšies reprodukciją, nes jis buvo mažai ištirtas.

„Golden Eagle“ - tai didžiausias viso pelkių šeimos atstovas. „Golden Eagle“ yra stiprus ir didelis erelis. Sparnai gali siekti 240 centimetrų, svoris - 6,7 kg. Tuo pačiu metu vyrai yra daug mažesni nei moterys, o vyrų svoris gali būti 4,6 kg.

Eagle auksinis erelis.

Pasiskirsto visoje šiauriniame pusrutulyje. Dažniausiai gyvena kalnuose, lygumose jis randamas labai retai. Vengia žmonių užimamų vietų ir teisingai.

Jis medžioja kiškius, graužikus ir įvairius paukščius. Bet dydis leidžia jums bandyti elnių, avių ir kitų didelių gyvūnų kubelius.

Labai ryškus regėjimas leidžia ereliui aptikti dviejų kilometrų atstumą. Tačiau auksiniai ereliai gerai mato tik dieną. Pastebėjęs grobį, erelis pakilo į jį, o auksinio erelio greitis gali siekti 320 km / h.

Kailiai, marmotai, šeškai, goferiai, skunks ir net vėžliai gali tapti aukso erelio grobiu. Bulgarijoje vėžliai sudaro penktadalį auksinių erelių. Pietinėje diapazono dalyje auksiniai ereliai gali medžioti gyvates. Jis taip pat gali atakuoti hawks, kuris yra įžeidžiantis. „Golden Eagle“ nepažeidžia karščio, ypač žiemą.

Grobio erelis žiūri į dangų. Jei jis yra debesuotas ar lietingas, auksinis erelis žiūri į grobį, sėdintį ant kalvos (medžio ar kalno).

Eagle auksinis erelis skrydžio metu.

Nedidelis aukso erelio grobis paima vieną koją nuo kaklo, antrą už nugaros ir pertrauka stuburą. Jei reikia, stiprus stipraus snapo smūgis sulaužo kaklo arterijas. Jei auksinis erelis bando nužudyti didelį grobį, jis duoda tokius smūgius, subalansuodamas, tvirtai prilipęs prie nukentėjusiojo nugaros.

Pradėkite daugintis penkerių metų amžiaus. Formuojant poras, auksiniai ereliai išlieka ištikimi per visą savo gyvenimą, o antroji poros pusė gyva. Erelių auksiniai ereliai daro savo lizdus sunkiai pasiekiamose vietose kalnuose, retiau medžių. Visada lizduokite nuo žmonių.

Auksinis erelis moterims paprastai du kartus per 3-4 dienas. Viščiukai gimsta tuo pačiu intervalu. Vyresnis jauniklis yra agresyvus jaunesniems, vartodamas maistą. Tėvai šito elgesio dėmesio skiria. Dėl šios priežasties daugiau nei pusė jauniausių jauniklių miršta, o ne gyveno net dvi savaites. Ant sparno auksinių erelių viščiukai gauna iki 80 dienų, tačiau jie ilgai nenukelia lizdų.

Eagle auksinis erelis skrydžio metu.

Auksiniai ereliai yra sėdintys ir nenusileidžia žiemoti. Jie apsaugo svetainę nuo kitų grobio paukščių.

Mūsų laikais auksinio erelio populiacija sparčiai mažėja, auksinis erelis tapo labai retu paukščiu. Didžiulį smūgį auksinių erelių gyventojams, kaip ir kiti plėšrūnai, tvarkė ūkininkai Europoje ir Šiaurės Amerikoje. Jie šaudė į juos nekontroliuojant, nes jie užpuolė naminius gyvūnus.

Kapinių erelis

Kapinių erelis yra didelė erelių rūšis, jos sparnų plotas gali siekti 215 cm.

Tai migruojanti rūšis, ji lizdų ir miško stepių diržuose, esančiuose Eurazijoje, į rytus iki Baikalo, o žiemojantiems - skirtingiems pietiniams regionams (pietų Kinijoje, Indijoje, Saudo Arabijoje ir kt.).

Kapinių erelis.

Išoriškai laidotuvių erelis atrodo kaip auksinis erelis, bet šiek tiek mažesnis.

Nors laidotuvių erelis iš pradžių buvo apgyvendintas lygumose, jis buvo nukreiptas į kalnus dėl žmogaus veiklos. Pirmenybė teikiama stepių, miško stepių ar pusiau dykumoms, būtinai su miško salomis.

Jis pradeda daugintis penktame arba šeštajame gyvenimo metais. Iki to laiko erelio spalva tampa suaugusiu. Sukurtos poros išsaugomos visam gyvenimui, net ir žiemojimo laikotarpiu poros nėra atskiriamos.

Pora daugelį metų naudojasi veisimosi vieta.

Kapinių erelis.

Moterys paprastai užima 2 kiaušinius per kelias dienas. Kaip rezultatas, vyresnio amžiaus jauniklį slopina jaunesni, ir tai gali lemti pastarojo mirtį. Tačiau taip nėra taip dažnai, kaip ereliai.

Laidotuvių erelis yra plėšrūnas ir sunaikintojas. Carrion yra esminė jos dietos dalis. Nerūžusio šuns karkasas gali kelis dienas suteikti sunkų erelį.

Norėdami ieškoti grobio, kaip ir visi ereliai, stovi ant skolos danguje arba stebi jį aukštoje vietoje. Griuvėsių pakanka ant žemės, paukštis gali jį pagauti.

Ši erelių rūšis yra pažeidžiamos. Pagrindinė laidotuvių erelių skaičiaus mažėjimo priežastis - žmonių skaičiaus padidėjimas.

Ispanijos kapinės

Ispanijos laidojimo vieta yra erelis, kuris gyvena tik Pirėnų pusiasalyje. Pastaruoju metu ši erelių rūšis buvo laikoma laidotuvių ereliai, tačiau rasta reikšmingų genetinių skirtumų ir dabar porūšis yra išskirtas atskiromis rūšimis.

Eagle Ispanijos kapinės.

Ispanijos laidojimo vietos kūno ilgis yra 80 centimetrų, o sparnų ilgis gali siekti 2,2 m. Pagrindinis grobis yra triušiai, taip pat sugauti graužikai ir paukščiai. Gali užpulti neapykantą ar net lapę.

Ispanijos laidojimo vietos nėra migruojantys paukščiai. Jie saugo savo medžioklės vietas ir saugo juos nuo konkurentų.

Eagle Ispanijos kapinės. Eagle Ispanijos kapinės. Eagle Ispanijos kapinės. Eagle Ispanijos kapinės.

Ispanijos laidojimo vietos yra vienuoliai paukščiai. Lizdavimas prasideda kovo mėnesį. Moterys gali dėti iki 4 kiaušinių, bet paprastai ne daugiau kaip 2 viščiukai išgyvena. Pasiekus tris mėnesius, viščiukai palieka lizdą.

Eagle Ispanijos kapinės. Eagle Ispanijos kapinės. Eagle Ispanijos kapinės.

Ši erelių rūšis yra pavojinga, laukinėje gamtoje nėra daugiau nei 650 žmonių.

Akmeninis erelis

Akmeninis erelis yra didelė rūšis, kūno ilgis: 62-72 cm, akmeninio erelio sparnų ilgis: 160-183 cm, o vyrai yra šiek tiek mažesni nei moterys, vyrai sveria iki 2,0 kg, moterys - iki 2,5 kg. Labai panašus į stepių erelį.

Akmens erelis.

Akmeniniai ereliai nenusileidžia miškuose ar dykumose, pirmenims ir stepėms. Izoliuoti gyventojai gyvena Indijoje ir kaimyninėse šalyse bei Afrikoje.

Akmeninis erelis ir nuleistos žirnelės kelyje.

Mityba yra labai įvairi: žinduoliai ir ropliai, paukščiai ir dideli vabzdžiai, žuvų medžioklė, o kūnas iš dalies panardinamas į vandenį. Didžiausias gamybos svoris neviršija 2 kg. Gali užpulti flamingus skrydžio metu. Akmeninis erelis nesumažina karjerų, vagia grobį iš konkurentų.

Akmeninis erelis yra monogaminis paukštis, kaip ir daugelis erelių. Tik vienas viščiukas išgyvena grobį. Vyras padeda moteriai maitinti kūdikį. Trečias gyvenimo mėnesį viščiukai stovi ant sparno. Seksualinės brandos akmenų ereliai pasiekia ketvirtąjį gyvenimo metus.

Steppe Eagle

Steppe Eagle - didelė erelių rūšis. Самки крупнее самцов, вес самки может достигать 4,8 кг, а размах крыльев 230 см.

Степной орёл.

Степной орёл – перелётная птица. Гнёзда вьёт в степях от Ставропольского Края РФ до южной части Китая. На зимовку степные орлы улетают в Африку и Индию.

Степной орёл в полёте.

Основная добыча степного орла – суслики и другие крупные грызуны, может нападать на зайцев и птенцов других видов птиц. Охотно поедает падаль.

Большой подорлик

Большой подорлик – вид перелётных орлов, гнездующийся на территории от Финляндии до Китая. Didžiosios ausies žiemos žiemos Indijoje, Irane ir Indochinoje.

Didžiausio erelio spalva yra 3,2 kg. Dažnai gyvenamos netoli vandens telkinių. Medžioja mažiems graužikams. Pagrindiniai grobiai - vanduo ir kiti graužikai gali sugauti roplius ir mažus paukščius.

Jis lizdų medžių, dažnai vienas lizdas naudojamas keletą metų iš eilės. Kaip ir daugelis erelių, patelė užima dvi kiaušinius su kelių dienų intervalu. Jauniausias jauniklį slopina vyresnysis ir miršta, dažnai negyvenęs net dešimt dienų.

Didžioji erškėčių ereliai gerokai nelaisvėje, todėl dažnai galima rasti zoologijos soduose.

Mažasis erelis

Spygliuotas erelis yra mažų erelių rūšis. Mažo erškėčio svoris neviršija 1,8 kg.

Nedidelis erelis. Nedidelis erelis.

Veislės Rytų Europoje ir žiemos Afrikoje. Indijoje yra izoliuotas migruojančių gyventojų skaičius.

Dėmėtas erelis

Dėmėti ereliai yra vidutinio dydžio ereliai, kūno ilgis iki 65 cm. Gyvena Indijoje ir kaimyninėse šalyse: Mianmare, Bangladeše, Kambodžoje, Nepale.

Dėmėti ereliai.

Medžioti ne mažus žinduolius, gaudyti grobį iš žemės. Jis taip pat gali medžioti paukščius ir varles.

Kaffra Eagle

Kaffra Eagle gyvena Afrikoje. Didelis vaizdas, kurio sparnų ilgis iki dviejų metrų ir sveria iki keturių su puse kilogramo.

Kaffir Eagle. Kaffir Eagle. Kaffir Eagle. Kaffir Eagle. Kaffra erelis su grobiu.

Pagrindiniai grobiai - graužikai.

Sidabro erelis

Sidabrinis erelis yra dar vienas Afrikos faunos atstovas. Sidabrinis erelis yra iki 60 cm ilgio ir 140-160 cm sparnų.

Sidabro erelis. Sidabro erelis.

Panašiai kaip ir kitos erelių rūšys, sidabro erelio gaudyklės mažiems gyvūnams (žinduoliams, ropliams ir paukščiams). Lizdai yra pastatyti ant medžių, moterys nustato vieną ar du kiaušinius.

Kojelių erelis

Pleištinis erelis yra didelė rūšis, kurios sparnų ilgis yra iki 2,3 m ir svoris iki 5 kg, o moterys yra didesnės nei vyrai.

Raganos erelis gyvena Australijoje, Tasmanijos salose ir Naujosios Gvinėjos pietuose. Pleištinis erelis atsikuria ir lygumose, ir kalnuose.

Eglė.

Pagrindinis pleištinių erelių grobis yra triušiai. Taip pat gali būti užpulti dideli paukščiai ir driežai. Buvo atvejų, kai užpuola ėriukus, tačiau tai yra retenybė. Ši rūšis taip pat maitina mėsą.

Eglė ežero skrydžio metu.

Lizdai yra pastatyti aukštai medžių, pasirinkti vietą, iš kurios galima aiškiai pamatyti aplinką. Ne daugiau kaip trys kiaušiniai. Cubs gimsta po maždaug 45 dienų. Pleišto erelio viščiukai priklauso nuo tėvų pusę metų, tada jie išeina iš lizdo ir pradeda savarankiškai gyventi.

Aquila kurochkini

„Aquila kurochkini“ (lotynų k.) - tai iškastinis erelių rūšis, panašaus dydžio ir struktūros su gyvu erškėčiu. Šią rūšį 2013 m. Apibūdino Bulgarijos paleontologas Z.N. Kova.

Konkretus epitetas (kurochkini) yra suteiktas garbei Rusijos autoritetingam paleontologui profesoriui E.N. Kurochkina (1940–2011), kuris labai prisidėjo prie ankstyvosios paukščių evoliucijos ir filogeniškumo tyrinėjimo, tiriant viso Eurazijos žemyno paleo-rago fauną.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Life is Fun - Ft. Boyinaband Official Music Video (Gegužė 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org