Gyvūnai

Paprastas („Forest“) šeškas

Pin
Send
Share
Send
Send


Straipsnyje apžvelgsiu miško šeško išorę, charakterį, įpročius ir gyvenimo būdą ir parodysiu, kaip atrodo. Tai taip pat vadinama juoda polecat. Papasakosiu apie šių gyvūnų populiaciją, buveines, dauginimosi ir šėrimo būdus. Apibūdinkite natūralaus šeško priešus. Leiskite paaiškinti, kodėl šeškai yra įtraukti į Raudonąją knygą ir kaip jie saugomi.

Laukinių miško šeškų aprašymas ir charakteristikos

Miško šeškai turi lanksčią, pailgą, o ne didelį kūną. Dėl trumpų ir storų kojų su penkiais pirštais ir aštriais nagais jie pasižymi išoriniu neproporcingumu.

Vidutiniškai kūno ilgis moterims yra 40 cm, o vyrams - apie 50 cm. Šeškų svoris taip pat skiriasi pagal lytį: vyrams - 1000–1700 gramų, moterims - 650–950 gramų.

Juodasis koryamas pasižymi pailga kaklu, gryna ovali galva su pailga snukiu, šiek tiek priartėjusi arčiau nosies. Jų „veidas“ yra išskirtinis modelis, kuris atrodo kaip juoda kaukė ir balta nosis. Ant galvos taip pat rado vietą sau mažas ausis plačiai prie pagrindo. Akys taip pat yra mažos, primenančios rudos spalvos karoliukus.

Bendras šeškų dantų skaičius - 28-30 vienetų, iš jų:

  • 4 šunys (kiekvienos žandikaulio pora),
  • 12-14 pjūklai,
  • 12 premolarų

Šie gyvūnai turi ilgą (iki 6 cm) blizgios rudos spalvos kailio spalvą, kuri spalva, uodega, nugaros ir snukio srityje tamsesnė ir labiau prisotinta. Didžiausia polecato dalis yra didelė ir krūminė uodega. Jo ilgis suaugusiam asmeniui gali būti nuo 8 iki 18 cm.

Vidutiniškai moterų kūno ilgis yra 40 cm, o vyrams - apie 50 cm.

Šalia žvėries uodegos yra specialios liaukos, kurios pavojaus atveju išskiria nepageidaujamą šarminę paslaptį.

Laukinėje aplinkoje jų gyvenimo trukmė yra palyginti maža - apie 3-4 metus.

Gyvūnų buveinė

Šių gyvūnų buveinė išplito visoje Eurazijoje ir šiaurės vakarinėje Afrikos dalyje. Juos galima rasti Rusijoje, Ukrainoje, Kinijoje, Anglijoje ir kitose šalyse.

Prieš kurį laiką į Naująją Zelandiją buvo atvežta juoda trokšė, siekiant sumažinti žiurkių ir pelių populiaciją. Todėl šeškai ten įsikuria ir sėkmingai išplito.

Iš pavadinimo aišku, kad miško zona yra vyraujanti gyvenamoji vieta troisuose. Juos galite pasiekti:

Be to, Hori nori būti šalia vandens telkinių: ežerų, upių ir pelkių.

Gyvūnai labai prisirišę prie gyvenamosios vietos, nes jie yra sėdintys. Jie nėra priimtini stori taiga ir atvira vietovė. Ekstremaliais atvejais jie gali apsigyventi šalia žmonių.

Gyvūnai labai prisirišę prie gyvenamosios vietos, nes jie yra sėdintys.

Gyvenimo būdas ir mityba

Daugeliu atvejų jie užima trąšų, erškėčių ar lapių audinius, dažniau jie savaime kasti.

Miško šeškas pradeda medžioti arčiau nakties. Dienos šviesos metu pavojus arba stiprus badas gali priversti jį išeiti iš skylės.

Šiuose gyvūnuose augalų maistas yra blogai virškinamas, kuris yra susijęs su mažu amilazės kiekiu organizme. Jų kasdienis patiekalas yra graužikai (pelės, pelėsiai, molai, žiurkėnai ir nutrija). Be to, jie nenori valgyti laukinių paukščių, gopherų, rupūžių, gyvulių, žuvų, driežų ir kiškių.

Svarbiausias būdas medžioti šeškus yra nukentėti auką naktį prie prieglaudos. Kartais jie taip pat turi paleisti ir sugauti savo vakarienę. Dažnai bado metu gyvūnai valgo maisto atliekas ir riešutus.

Dažnai šeškai yra žalingi ūkininkams. Naktį jie užsprendžia viščiukus ir maitina savo kiaušinius. Tačiau toje pačioje vietoje jie yra naudingi - jie sunaikina graužikus, rupūžes, gyvates ir didelius vabzdžius (skėrus).

Simbolis ir įpročiai

Vyrams teritorija plinta apie 2,5 ha, o moterims - du kartus mažesnė ir dažnai šalia jos vyriškos teritorijos. Jei norite nurodyti savo turtą aplink perimetrą, jie įterpia klaidingas kvapas.

Kovodamas su priešu (net jei jis pranoksta šešką dydžio ir jėgos), jis drąsiai atkartoja. Tokiu pat būdu, kaip ir su savo aukomis. Pavyzdžiui, jei šeškas užpuola lizdą, tada, visiškai pasitenkinęs vienu paukščiu, sutraiškys visus kitus.

Medžio polecatas veda vienišas gyvenimo būdas. Jis bendrauja su artimaisiais ir kitais jo rūšių atstovais tik pavasarį, poravimosi laikotarpiu.

Jis bendrauja su artimaisiais ir kitais jo rūšių atstovais tik pavasarį, poravimosi laikotarpiu.

Palikuonių dauginimas ir priežiūra

Mintys apie rūšies tęstinumą šiuose gyvūnuose atsiranda nuo balandžio pradžios iki gegužės pabaigos.

Moteriška juoda polecat nėštumas trunka 1,5 mėn. Dėl to gimsta 4-6 kubeliai. Po mėnesio jie pradeda matyti, ir visą laiką jie valgo motinos pieną. Kieto maisto maitinimas kūdikiams prasideda nuo 2,5 savaičių, su mėsa - nuo 4 savaičių, o 7-8 savaites jie jau gali medžioti savaime.

Rūpindamiesi motina, vaikai iki vėlyvo rudens ir kartais iki pavasario. Ji, taupydama jokių pastangų, apsaugo juos nuo pavojų ir rūpinasi jais.

Miško hori mėgsta vandenį ir žino, kaip plaukti. Ir dažnai khori susitinka su savo šeimos atstovu - ūdele. Kuriam periodiškai viskas. Tokių „santuokų“ palikuonys vadinami „garbėmis“.

Raudona knyga ir saugumas

Dėl lenktynių dėl vertingų kailių ir urbanizacijos, pagrindinis šių gyvūnų priešas yra žmogus. Gyventojų skaičius žymiai sumažėjo po to, kai iš šio gyvūno atvyko mados kailių gaminiai. Tačiau padėtis palaipsniui keičiasi. Juodasis šeškas, įvežamas į Raudonąją knygą.

Juodasis šeškas - vertinga mūsų gamtos ir faunos puošmena. Ir kad šis nuostabus gyvūnas visada liktų Žemėje, turime iš naujo apsvarstyti savo požiūrį į kailių gaminių meilę.

Juodasis šeškas

Šeškas turi išvaizdą, būdingą visiems sinepto šeimos nariams: pritūpęs kūnas su trumpomis galūnėmis, kurių galuose yra ilgos nagai.

Gyvūnui yra labai lankstus, pailgas kūnas. Priklausomai nuo buveinės, šeškai skiriasi.

Vyrai yra nuo 35 iki 46 cm ilgio, moterys yra pusantro karto mažesnės - 29-39 cm, todėl uodegos ilgis vyrams yra 12-17 cm, o moterys - 29-39 cm.

Šeškai - ryškūs gyvūnai.

Suaugusio gyvūno svoris yra nuo 1 iki 1,5 kg. vyrams moterų svoris siekia 650–800 gramų.
Šeškų kailio spalva žiemą yra juodos rudos spalvos su baltu geltonu apatiniu sluoksniu, kuris nėra vienodai išdėstytas skirtingose ​​kūno dalyse - apatinio sluoksnio užpakalinės kojos ir nugaros dalis yra visiškai padengtos tamsiais apsauginiais plaukais.

Šeškas, kaklą, krūtinę ir pilvą yra juodos arba juodos spalvos, o kailių kailiai yra juodi arba juodi su rudos spalvos atspalviu. Kailio spalva ant šeško veido yra panaši į „kaukę“. Plaukai aplink akis ir išilgai nosies viršaus yra rudi, o aplink jį yra baltas. Gyvūnų apvalių ausų galuose yra baltas ratlankis.

Vasarą kailiai keičiasi į šiurkščius, trumpus ir retus. Šiltame sezone apatinis sluoksnis yra pilkai rudos spalvos ir kartais prastai išvystytas.

Pora miško šeškų.

Miško šeškų elgesys ir mityba

Juodasis šeškas - miškus, giraites, laukus ir pievas. Tipiška šeškų medžioklės vieta yra miško kraštas: viena vertus, atvira erdvė, reikalinga medžioklei, kita vertus, miško, kuriame galite paslėpti, artumas.

Šeškai gerai plaukia, tačiau kiti šeimos nariai tai daro geriau, pavyzdžiui, audinė. Juodasis šeškas naudoja lapes ar badger skyles, kad jis taptų deniu, jis pats labai retai iškirpia skylę. Gyvūnai gali pasigirti prieglauda, ​​pvz., Tvarte, pirtyje, rūsyje ar malkoje.

Dažnai toks artumas prie žmogaus ūkio provokuoja šešką užpulti naminius gyvūnus - įvairius paukščius ir triušius. Todėl kaimo gyventojai dažnai kenčia ir nemėgsta šeškų.

Šeškai yra puikūs micelai.

Bet jie gerbia šį mažą plėšrūną pelėms, kurios sudaro jo mitybos pagrindą. Šeškų mityboje taip pat yra gyvatės, rupūžės, varlės, paukščiai, mažieji kiškiai, dideli vabzdžiai ir riešutai. Žiemą, kai šeškai patiria nepakankamą maistą, jie pastebėjau, kad jie griuvėsi.

Juodieji šeškai medžioja daugiausia naktį, per dieną iš šeško skylės gali išeiti tik stiprus badas. Jo mėgstamas maistas - įvairūs pelės pavidalo graužikai, šeškų sargybiniai, apsaugantys prie burrių ar sugavimų. Kai jis sugauna auką, jis nužudo kakle. Šeškai yra agresyvūs ir bebaimis medžiotojai, užpuolantys grobį, viršijančius jų dydį. Kiekvienas juodasis šeškas gyvena jos teritorijoje, tačiau nepažymi jo ir dažnai dalijasi su kitais jos lyties atstovais.

Šeškų šeima atostogų metu.

Veisimas

Šeškų veisimo sezonas prasideda balandžio-gegužės mėn. 40-43 dienos po nėštumo pradžios gimsta palikuonys.

Kubelių skaičius svyruoja nuo 5 iki 10. Jie yra visiškai nedideli ir bejėgiai - jie sveria tik 10 gramų, 55–70 mm ilgio, aklas ir kurčias. Po savaitės naujagimių šeškai padengiami baltais šilkiniais kailiais, o vieno mėnesio amžiaus kailio spalva pasikeičia į pilkai rudą.

Mama maitina kūdikius pienu iki 3 savaičių, ir jie laikomi suaugusiais 3 mėnesių amžiaus. Juodojo šeško patelėms būdingas bruožas yra jų atsidavimas ir drąsa, su kuria jie saugo savo palikuonis.

Jauni šeškai tampa lytiškai subrendę vieno amžiaus.

Naminių gyvūnėlių parduotuvės

Juodojo miško šeškas

Juodasis šeškas gyvena Europoje: nuo Atlanto vandenyno pakrantės vakaruose iki Uralų rytuose ir pietų Norvegijos bei Švedijos šiaurėje iki Viduržemio jūros ir Juodosios jūros pietuose. Tai vienišas naktinis medžiotojas. Šiandien, daugelyje Europos dalių, tai retai, nes dėl žemės rekuperacijos daugelis jos buveinių buvo sunaikintos. Kūno ilgis yra 38-46 cm, masė: 500-1500 g Miško šeškas turi ilgą, siaurą kūną su trumpomis kojomis ir krūmynu. Jos vilna susideda iš tamsiai rudos arba juodos spalvos, iš kurios atsiranda minkštas ir storas geltonasis pagrindas. Ypatingas bruožas yra veido veidas, kurį sudaro plačios, baltos juostos, kurios išskiria miško šešką nuo Afrikos giminės. Ieškodamas grobio, jis eina po tamsos dangčiu. Vyriškos medžioklės plotas yra apie 2 500 ha. Gyvūnas neapykantai apsaugo savo sienas nuo įsiveržusių priešų. Moterų sklypai yra daug mažesni ir dažnai sutampa. Miško šeškas žymi teritorijos ribas riebiai, gelsvai medžiagai, kurią išskiria analiniai liaukos. Tai yra „cheminis ginklas“ gyvūnui pavojaus atveju.

Įdomūs faktai

Vyrų šeškai 1,5 karto sunkesni nei moterys. Jie medžioja didelį grobį, o maži gyvūnai paliekami moterims. Dėl to gyvūnai gali išvengti pašarų konkurencijos. Daugelis miško šeškų miršta po automobilio ratais. Skunk yra artimas šeško giminaitis. Jis taip pat turi analinių liaukų, išskiriančių paslaptį su labai aštriu kvapu. Labai nemalonus dalykas, kad jis tam tikrą laiką gali paralyžiuoti priešo kvėpavimo sistemą. Žiemą šeškų kailio spalva pasikeičia nuo tamsiai rudos iki sidabro pilkos spalvos.

Artimiausi giminaičiai yra Afrikos ir stepių ar lengvi šeškai. Miško šeškas teikia pirmenybę drėgnoms vietoms, tačiau jis pasirodo miško vietose šalia žmonių gyvenamųjų patalpų. Medžiotojai nemėgsta jam priklausyti nuo naminių paukščių mėsos, o miškininkai vertina šešką medžioti mažus graužikus.

Šeškas medžioja žiurkes, peles panašius graužikus, triušius, triušius, paukščius, varles, taip pat daugeliui gyvūnų, driežų ir gyvačių nevartojamus rupinius. Tai mažas, bet labai pavojingas plėšrūnas. Dažnai jis žudo visus savo aukos palikuonius ir valgo tik nedidelę dalį grobio. Likusi dalis slepiasi skliautuose. Šeškas nekantriai užpuolė kovą, kur žudo viščiukus, kol žmonės girdi. Miško šeškų poravimosi laikotarpis patenka į vasario-balandžio mėn. Miško šeškai paprastai auga tik kartą per metus. Specialus santuokinis ritualas trunka apie valandą. Vyras „rungtynių“ metu kankina moterų kaklą, bet moteris kantriai patiria tokį žiaurų elgesį. Šis ritualas didina vyrų lytinių organų veiklą ir užtikrina sėkmingą tręšimą. Pasibaigus poravimosi žaidimui, gyvūnai keliauja keletą kartų. Moteris stato lizdą, gerai paslėptą nuo smalsių sausų žolių ir samanų akių. 40-43 dienos po poravimosi ji gimsta 5-10 jaunų. Tik moterys rūpinasi kūdikiais. Pirmosiomis dienomis po to, kai jaunimas gimsta, moteris palieka lizdą tik trumpą laiką, kad galėtų valgyti ir padėti. Gyvūnai niekada neišplauna lizde, todėl visada lieka švarūs. Pieno šėrimas trunka vieną mėnesį, o šio laikotarpio pabaigoje kūdikiams patenka maži mėsos gabalai, kuriuos jauni žmonės pradeda valgyti iki laktacijos pabaigos. Vieno mėnesio amžiaus jaunuoliai atveria akis ir pirmą kartą išeina iš lizdo. Per tris mėnesius jie gali pasirūpinti savimi, tačiau jie vis dar yra su savo motina.

Daugelyje Europos dalių smarkiai sumažėjo miško šeškų skaičius. Anksčiau jis buvo dažnai lankomas kaimuose, tačiau vėliau dėl žemės atkūrimo buvo sunaikintos daug vietos, tinkamos jo buveinei.

Išvaizda

Krienai yra palyginti nedideli kailiniai gyvūnai. Veršelių vyrų ilgis gali siekti 50 centimetrų, o moterys - 40 centimetrų. Šiuo atveju uodega turi iki 20 centimetrų. Garsus šių gyvūnų kailis turi juodos rudos spalvos atspalvius, iš šonų jis dažomas kaštonų spalva. Virš mažų ir juodų šių gyvūnų akių yra geltonos ir baltos spalvos dėmės, snukis yra tos pačios spalvos.

Ką valgo šeškai?

Kaip minėta, šeškas yra tipiškas plėšrūnas. Jis niekada, savo laisva valia, nevalgys daržovių. Šie rėmėjai nekantriai valgo žiurkes ir peles, taip pat nuodingas viperas. Įdomu, kad gyvatės įkandimai nekenkia šiems gyvūnams. Norint turėti švelnų ir šlovingą valgį, šeškas turi medžioti, rodydamas retą gudrybę, ištvermę ir judrumą.

Bet ne visada aukščiau aprašytos savybės ir įgūdžiai veikia su sprogimu. Kartais medžioklė neturi jokių vaisių. Įdomu, kad gyvūnas dėl to nėra ypač susirūpinęs: šeškas ramiai valgo sraiges, žolynus, pavogia skanus laukinių bičių medus, neria į žuvų rezervuarus. Tik išskirtiniais atvejais šie tvariniai eina į žolę, valgo uogas ir žolę.

Perkūnija!

Horusas (šio plėšrūno nuotrauka pateikiamas straipsnyje) - tai tikras viščiukų ir viso paukščių ūkio perkūnija! Ne toli nuo jo ir ermino, ir netgi vargšai. Nenuostabu, kad šių gyvūnų reidai kaimo vietovėse jau sulenkė legendas. Be to, šie Cunha šeimos plėšrūnai ne tik sunaikina vištienos kojas, valgydami kiaušinius, bet ir per naktį su jais paima penkis ar net daugiau viščiukų.

Gyvenimo būdas

Natūralu, suaugusiųjų šeškas nori gyventi vieni. Šiuos gyvūnus sunku pamatyti pakuotėje, nes jų moralė ir charakteris niekada neleis jiems kartu važiuoti toje pačioje teritorijoje. Zoologai apibūdina pugnacitus šeškus kaip įdomų laukinės gamtos reiškinį: du vyrai, kurie nesiskiria teritorija tarp savęs, pradeda atakuoti vienas kitą, šokinėja, įkandinėja, skausmą, įbrėžimą ir nuleidimą (žr. Nuotrauką žemiau).

Nėštumas turi trochees

Moterų nėštumas pasireiškia tris kartus per metus. Vienoje kraikas paprastai gaunamas iki 12 šeškų. Cubs gimsta visiškai bejėgiai ir aklai. Moteris maitina juos pienu dvi savaites. Šio laikotarpio pabaigoje jauni žmonės pradeda valgyti daržovių maistą, o tada - įprastą maistą.

Kaip gyvena Rusijos miško šeškas?

Juodosios ar miško išmatos yra tipiškas Eurazijos gyventojas. Šis gyvūnas buvo prijaukintas žmonių Rusijoje. Ši forma yra pavadinta - šeškas arba polemus-albinas. Jei kalbame apie šio gyvūno genetiką, ši rūšis yra puikiai ir laisvai kerta, suteikiant skirtingus spalvų variantus.

Miško šeškai yra plačiai paplitę Vakarų Europoje, tačiau net ten jų buveinė palaipsniui mažėja. Didžioji šių gyvūnų populiacija yra Didžiojoje Britanijoje, daugelyje Rusijos (išskyrus Kaukazą), Šiaurės Karelijoje ir Žemutinės Volgos regione. Mokslininkai, tiriantys šiuos gyvūnus, mano, kad pastaruoju metu jie sugebėjo įsikurti Suomijos miškuose. Be to, miško šeškas gyvena Šiaurės Vakarų Afrikos teritorijose.

Mažai apie stepių šeškus

Kitas šios šeimos atstovas yra stepių polekatas arba baltasis šeškas. Šios rūšies atstovai yra didžiausi mūsų planetos šeškai. Jie skiriasi nuo savo giminaičių aukšto, bet reto kailio. Dėl šios priežasties per vilną atsiranda storas, bet šviesus.

Stepių šeškai yra plačiai paplitę Vakarų Jugoslavijoje ir Čekijoje, Rusijos stepėse, miško stepėse ir pusiau dykumose (nuo Transbaikalijos iki Vidurio Amūro). Jus galite susitikti Vidurio ir Centrinėje Azijoje iki Tolimųjų Rytų. Zoologai sako, kad per pastaruosius dešimtmečius šios trochee rūšys išplito į vakarus ir šiek tiek į šiaurę. Stepių šeškas stengiasi išvengti miškų ir gyvenviečių.

Kas maitina stepių šeškus?

Kaip ir visi martenai, stepių polecat yra tipiškas plėšrūnas. Jis medžioja žiurkėnams, goferams, mažiems graužikams. С удовольствием поедает лягушек, ядовитых змей и птиц. В летний период степные хори могут охотиться на беспозвоночных животных: жуков, стрекоз, червей, пауков. Те степные создания, которые обитают близ водоемов, приловчились вылавливать водных животных, например, речных полевок.

Как и все остальные хорьки, эти создания причиняют немалый вред домашнему птицеводству. Verta paminėti, kad tokia reputacija dažnai sugadina pačių gyvūnų gyvenimą, nes kartais jie kaltinami tuo, ką jie visai neįvykdė. Taip yra todėl, kad stepių šeškai gali pakeisti savo gimines - vargšus ir marius. Už gyvenviečių, šie tvariniai yra labai naudingi, naikina graužikus.

Žmogus ir žmogus

Žmogaus ir šeško draugystė yra ne legenda, bet tikra tiesa. Jauni gyvūnai, paimti iš urvo, yra gana lengvi. Tai naudojo kai kurie medžiotojai, kurie išrado juos praktikoje medžioklėje: jie juos naudoja šunims vietoj triušių.

Nepaisant to, šeškas, kurio nuotrauka yra pakartotinai mūsų straipsnyje, yra plėšrūnas, todėl žmogus turi būti labai atsargus ir atidžiai elgdamasis su juo. Reikia prisiminti, kad laukiniai nuotaikos niekada nepaliks šių gyvūnų. Vidutinė šių būtybių gyvenimo trukmė gamtoje yra 3-4 metai, namuose - iki 7 metų.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Best Pilaf Ever - Forest Cooking 4K (Rugpjūtis 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org