Gyvūnai

Tasmanijos velnias, gyvūnas: aprašymas, pasiskirstymas, gyvenimo būdas

Pin
Send
Share
Send
Send


Marsupijos gyvūnaikaip visi žino, gyvena Australijoje, Naujojoje Gvinėjoje ir aplinkinėse salose. Išimtis yra amerikiečių opossumai. Marškinėliai yra arčiau primityvių žvėrių, kurie maitino jų palikuonis į pilvą.

Kovojant už egzistenciją, žinduoliai, turintys pilną gimdos vystymąsi, laimėjo, nes jie gimė stipresni, geriau išsivystė ir viršijo tuos, kurie trumpą laiką pasiliko motinos įsčiose ir ilgai maitindavo pieną.

Geriau pritaikyti žinduoliai visuose žemynuose, išskyrus Australiją, išstūmė vaikus. Kodėl jie išgyveno ten ir kodėl taip atsitiko - niekas iki šiol negalėjo įtikinamai paaiškinti.

Vienas iš šių stebuklų yra pelkinisarba Tasmano velnias (ir tai mokslinis pavadinimas, o ne slapyvardis). Tai nedidelis plėšrūnas, panašus į medžių kubelį, kurio ilgis yra apie 70 cm, turi nepaprastai didelį šuolį, platų buldogų snukį ir didelius plaukus, užklotus lauke, ir viduje yra visiškai plikas, rožinė oda kontrastuoja juodais plaukais.

Jo nuogas taip pat buvo nosis, lūpos ir beveik plikas veido galas. Jos uodega atrodo kaip didelis morkas: storas prie pagrindo, su aštriu galu. Ant žvėries krūtinės išsiskiria balta apykaklė ir dvi baltos dėmės.

Tai Tasmanijos velnio portretas, kuris gavo savo vardą ne dėl savo baisaus pasirodymo, bet dėl ​​to, kad jis laikomas labiausiai pasiutęs ir agresyviausias pasaulyje padarinys.

Tokia reputacija, greičiausiai, yra skolinga medžiotojų, kuriuos ištiko laukinis pyktis, liudijimu, kuris gina šį baisiai atrodantį žvėrį. Ir kadangi tai retai randama, tokia charakteristika vėliau buvo pakartotinai perrašyta arba pakartotinai atspausdinta.

Neturtingojo velnio reputacija tvirtai įstrigo. Ir tik praėjusio šimtmečio trisdešimtmečiais, kai zoologijos soduose pasirodė pirmieji šių pelekų pavyzdžiai, tapo aišku, kad jis buvo pastatytas atsitiktinai ir neteisingai. Šitie velniai nėra sugadinti, nei kiti gyvūnai, net jei jie patenka į vergiją kaip suaugusieji.

Tačiau, artimesniam jų supratimui, paaiškėja, kad iš jų kyla labai nemalonus kvapas. Įpročiuose pelkės velnias panašus į heną - jis maitina mėsą. Visa tai išstumia iš jo žmogų, kuris nesąmoningai priskiria bjauriam mažam tvariniui, bet nuodėmėje.

Turėtume pasakyti, kad velnio maistas yra ne tik morkos, jis valgo viską: varles, vabzdžius ir net nuodingas gyvates. Be to, šis gyvūnas maisto produktuose skiriasi nuo netikrumo, o ekskrementuose aptikta echidnos adatos, gumos gabaliukai, sidabro folija, odiniai batai ir pakinktai, indų plovyklos ir nesmulkintos morkos bei kukurūzų vytelės.

Jo medžioklės jaudulys pasireiškė vienoje linksmoje situacijoje: kai vyrų velnias pabėgo į atviras namo duris ir bandė vilkti ant židinio stovinčią katę.

Kita priežastis, kodėl medžiotojai jam nepatinka, yra jo sugebėjimas sugadinti spąstus. Su savo stipriais dantimis jis gali išblaškyti net geležinius strypus.

Tasmanijos velnias yra naktinis, bet tuo pačiu metu jis elgiasi labai triukšmingai: vandenyje plaukiantis žvėris gali būti girdimas per 25 metrus. Tiesiog garsiai, pamiršę apie bet kokį atsargumą, velnias vyrai šaukia kovų metu, jų laukiniai šauksmai naktį tyliai plinta.

Kalbant apie palikuonis, pavadinimas „velnias“ atrodo tinkamiausias čia, nes vyrai atsitinka valgyti savo jaunimą, ir net tuo metu, kai jie, visiškai bejėgiai, pasirodo iš motinos maišelio. Velniškas, žiūrėkime, rūpinkitės. Vis dėlto turime nepamiršti, kad toks reiškinys, kaip gyvūnų palikuonių valgymas, nėra toks reti, pavyzdžiui, naminių kiaulių.

Bet tuo metu, kai pelkės velnias organizuoja „šeimos lizdą“, vyrai dirba su moterimi. Medžių duobėse, su šaknimis, nukritusių kamienų tuščiaviduriuose kraštuose, būsimi tėvai sujungia apačią su žieve, žolė ir lapais. Veršelių skaičius, kuris bus rodomas gegužės pabaigoje - birželio pradžioje, pasieks keturis, ir tas pats motinos spenelių skaičius maišelyje.

Pirmą kartą vėlyvojo velnio palikuonys sugebėjo nelaisvėje praėjusio amžiaus 40-ajame dešimtmetyje. Birželio pradžioje, vyriškos lyties moteriškame maišelyje, pasirodė keturi maži rožiniai, plika ir akli būtybės, vos pusantro centimetro ilgio. Po septynių savaičių jie išaugo iki aštuonių centimetrų, jie jau pakėlė kojas ir suteikė balso.

Pusantro mėnesio amžiaus jie buvo apaugę juodais plaukais, bet tik penkiolikos savaičių amžiuje jie pagaliau nutraukė savo motinos spenelius, kuriuos jie iki šiol laikė nuolat. Jie atidarė savo akis, o aštuonioliktojoje savaitėje pradėjo nusileisti iš maišelio ir parodyti susidomėjimą žaidimais. Bet menkiausiu pavojuje jie užsikabino arti savo motinos, bandydami patekti į maišą.

Kaip matyti iš tolesnių pastabų, nelaisvėje šie gyvūnai gyvena ilgai - septynerius metus.

Bet kodėl pelkės velnias gyvena ne Australijoje, kaip ir visi pelkiniai, bet mažoje saloje į pietus nuo šio žemyno? Kaip parodė fosilijos, jis gyveno Australijoje, kaip antroji pelekinė plėšrūnas - pelkinis vilkas, bet senovėje jis buvo išstumtas. Nežinomas visiems, kurie atnešė į Tasmaniją, jis išsaugomas tik ant šio santykinai mažo žemės.

Tasmanijos velniai sukėlė daug bėdų Europos gyventojams, sunaikindami viščiukus, užsikrėtusius gyvūnus ir tariamai atakuodami ėriukus ir avis, dėl kurių šie gyvūnai yra aktyvūs. Be to, valgomojo velnio mėsa buvo valgoma, o kolonistų teigimu, ji paragavo veršienos.

1941 m. Birželio mėn., Kai buvo priimtas įstatymas, siekiant apsaugoti Tasmano velnį, jis buvo išnykęs. Tačiau, kitaip nei 1936 m. Išnykęs pelkyninis vilkas, atkurta pelkių velnių populiacija.

Didžiausias pavojus velniai mūsų laikais yra užkrečiamas navikas. Pirmoji mirtina liga, vadinama velnio veido naviko liga (velnio veido neoplazmų liga, „velnio veido auglys“) arba DFTD buvo įregistruotas 1999 m. Per praėjusį laikotarpį, remiantis įvairiais skaičiavimais, 20–50% mirusiųjų velnių gyventojų mirė, daugiausia rytinėje salos dalyje.

Šiuo metu DFTD nėra išgydoma. Norėdami atkurti jaunų velnių populiaciją, jie auginami specialiuose daigynuose ir išleidžiami į lauką.

Tasmanijos velnias - agresyvus pelekinis

Daugelis iš mūsų šį gyvūną sieja pirmiausia su animaciniu personažu. Tiesą sakant, šis gyvūnas yra nekontroliuojamas kaip jo nuostabus kolega. Tačiau faktai rodo, kad net vienas žmogus per vieną naktį gali nužudyti iki 60 naminių paukščių.

Tasmanijos velniai yra savotiški gyvūnai. Tai maži pelkės, pasižyminčios žiurkėmis, aštriais dantimis ir storais juodais arba rudais plaukais. Gyvūnas yra trumpas, bet nėra apgautas: tai labai kova ir yra bauginantis.

Tasmanijos velnio aprašymas

Tikrasis Tasmanijos velnias iš tikrųjų visiškai skiriasi nuo garsaus animacinio pobūdžio. Tai nėra tokio dydžio ir nesukuria audros netoli aplinkos, pavyzdžiui, susuktos tornado. Tasmanijos velnias ilgis nuo 51 iki 79 centimetrų ir sveria tik nuo 4 iki 12 kg. Šie gyvūnai turi seksualinį dimorfizmą: vyrai yra didesni nei moterys. Jų gyvenimo trukmė yra vidutiniškai 6 metai.

Tai yra didžiausias mėsėdžius, turintis egzistavimą. Žvėries kūnas yra stiprus, stiprus ir neproporcingas: didelė galva, uodega beveik pusė gyvūno kūno ilgio. Čia kaupiasi daugiausia riebalų, todėl sveiki žmonės turi labai storas ir ilgas uodegas. Žvėries priekinėse kojose yra penki pirštai: keturi paprasti ir vienas nukreipti į šoną. Ši funkcija leidžia jiems išlaikyti maistą savo kojose. Ant galinių galūnių keturi pirštai su labai ilgais ir aštriais nagais.

Gyvūnui - Tasmano velniui - yra labai stiprūs žandikauliai, panašūs į henas žandikaulius. Jie turi išsikišusių šunų, keturių viršutinių pjūklų porų ir tris apatines. Žvėris gali atverti žandikaulį 80 laipsnių pločiu, tai leidžia sukurti labai didelę įkandimo jėgą. Dėl to jis gali valgyti visą skerdeną ir storus kaulus.

Buveinė

Tasmanijos velnias gyvena Tasmanijoje Australijoje, apimantis apie 35.042 kvadratinių mylių (90 758 kvadratinių kilometrų). Nors šie gyvūnai gali gyventi bet kurioje salos vietoje, jie mėgsta pakrantės krūmus, tankius ir sausus miškus. Dažnai vairuotojai gali susitikti su jais keliuose, kur velniai valgo ryklius. Dėl šios priežasties jie dažnai miršta po automobilių ratais. Kelių ženklai, įspėjantys vairuotojus apie Tasmanijos velnio galimybę, yra labai dažni Tasmanijoje. Bet nesvarbu, kokioje salos dalyje gyvena šie gyvūnai, jie miega po akmenimis arba urvuose, tuščiavidurėse ar skylėse.

Yra vienas bendras dalykas tarp gyvūno ir to paties pavadinimo animacinio pobūdžio: blogo temperamento. Kai velnias jaučia grėsmę, jis virsta pykčiu, kuriame jis nusišypsoja, skuba ir virsta dantis. Jis taip pat skelbia kitokius, baisius rėkimus, kurie gali atrodyti labai bauginantys. Pastarasis bruožas gali būti paaiškintas tuo, kad Tasmano velnias yra vienišas gyvūnas.

Šis neįprastas žvėris yra naktinis: jis miega per dieną ir naktį būna budrus. Šią savybę galima paaiškinti jų noru išvengti jiems pavojingų plėšrūnų - erelių ir žmonių. Naktį, medžioklės metu, ilgų užpakalinių galūnių dėka jis gali nuvažiuoti daugiau kaip 15 km. Tasmanijos velnias taip pat turi ilgą ūsą, leidžiančią jam plaukioti reljefą ir ieškoti grobio, ypač naktį.

Medžioklės įprotis naktį paaiškinamas jų gebėjimu matyti viską juoda ir balta spalva. Todėl jie gerai reaguoja į judėjimą, tačiau turi problemų su aiškia fiksuotų objektų vizija. Jų labiausiai išvystytas jausmas yra klausymas. Jie taip pat turi gerai išvystytą kvapo jausmą - jie kvepia kvapus daugiau nei 1 km atstumu.

Įdomus faktas

Jauni velniai sugeba gerai lipti ir laikytis medžių, bet su amžiumi šis sugebėjimas prarandamas. Labiausiai tikėtina, kad tai yra prisitaikymo prie Tasmanijos velnių, kurių gyvenimo būdą taip pat apibūdina kanibalizmo atvejai, rezultatas. Stipraus alkio metu suaugusieji gali valgyti jaunus, kurie, savo ruožtu, yra apsaugoti laipiojimo medžiu.

Maitinimo funkcijos

Kaip jau minėta, Tasmanijos velniai yra mėsėdžiai. Dažniausiai jie valgo paukščius, gyvates, žuvis ir vabzdžius. Kartais netgi nedidelis kenguras gali tapti jų auka. Dažnai vietoj medžioklės gyvus gyvūnus jie švenčia negyvas skerdenas, vadinamas morkomis. Kartais prie vieno skerdenos gali susirinkti keli gyvūnai, o tada tarpusavyje kovoja neišvengiamai. Valgydami jie sugeria viską be nuostolių: jie valgo savo grobio kaulus, plaukus, vidaus organus ir raumenis.

Mėgstamiausias Tasmanijos velnio maistas dėl savo didelio riebalų kiekio yra wombat. Tačiau gyvūnas gali mėgautis kitais žinduoliais, vaisiais, varliais, ropliais ir ropliais. Jų mityba pirmiausia priklauso nuo vakarienės. Tuo pat metu jie turi labai gerą apetitą: dieną jie gali valgyti maistą, lygų pusei jų svorio.

Dauginimasis ir palikuonys

Tasmanijos velniai dažniausiai būna kartą per metus kovo mėn. Moterys labai atidžiai renkasi partnerį, o pastarasis dėl jų gali susitarti dėl realių kovų. Moteris turi maždaug tris savaites nėštumo laikotarpį, o vaikai gimsta balandžio mėnesį. Pakratai gali sudaryti iki 50 kubelių. Jauni velniai yra rožiniai ir bepalviai, ryžių grūdų dydis, jų svoris yra apie 24 gramai.

Veisimas Tasmanijos velniai yra glaudžiai susijęs su stipria konkurencija. Gimimo metu jaunuoliai yra motinos maišelyje, kur jie konkuruoja dėl vieno iš keturių spenelių. Tik šie keturi turės galimybę išgyventi, kiti miršta dėl prastos mitybos. Kubeliai keturių mėnesių laikomi motinos krepšyje. Kai tik jie išeina, motina juos nugabena. Po aštuonių ar devynių mėnesių velniai visiškai auga. Tasmanijos velniai gyvena nuo penkerių iki aštuonerių metų.

Saugojimo būklė

Tarptautinės gamtos apsaugos sąjungos ir nykstančių rūšių raudonojo sąrašo duomenimis, Tasmano velnias gresia išnykimas, jo skaičius kasmet mažėja. 2007 m. IUCN apskaičiavo, kad Tasmano velnio plitimas yra mažesnis. Tada buvo apie 25 000 suaugusiųjų.

Šio gyvūno populiacija nuo 2001 m. Sumažėjo bent 60% dėl vėžio auglio, vadinamo veido neoplastine liga (DFTD). DFTD sukelia žvėries veido patinimą, todėl sunkiau valgyti normaliai. Galiausiai gyvūnas miršta nuo alkio. Tai yra infekcinė liga, dėl kurios rūšys buvo išnykusios. Šiandien yra programa, skirta išgelbėti velnį - judėjimą, kurį sukūrė Australijos ir Tasmano vyriausybės iniciatyva išgelbėti gyvūnus nuo baisios ligos.

Kaip atrodo pelekinis velnias?

Tasmanijos velnias yra didžiausias šiuolaikinis plėšrūnas. Maršrutinis velnias turi tankią masinę konstituciją nuo 50 iki 80 centimetrų ilgio. Uodegos ilgis 23-30 cm. Riebalai kaupiasi gyvūno uodegoje, kuri sudeginama, kai velnias ilgą laiką negali rasti maisto. Paprastai vyrai yra didesni nei moterys. Vyras gali sverti iki 12 kg. Vienas iš įdomiausių gyvūnų struktūros bruožų yra tas, kad jo riebalų rezervai kaupiasi uodegoje, todėl jo storis gali būti vertinamas pagal gyvūno riebumą. Kai Tasmano velnias badauja, uodega tampa labai plona. Dėl savo masyvaus ir tankaus kūno, Tasmanijos velniai panašūs į mažus lokius. Jų plaukai yra trumpi, juodi ir stori, vidinis ausų paviršius yra raudonas.

Velnio vaivorykštė vadinama, nes patelė turi pasagos formos odos raštą, panašų į maišelį.

Gyvenimo būdas ir biologija

Galingas gyvūno žandikaulis leidžia lengvai nulaužti ir padalyti kaulus, kurie kalba apie puikias medžiotojo savybes. Raganos velnias maitina mažus gyvūnus ir paukščius. Jį galima pamatyti ant kranto, ieškant mažų rezervuarų gyventojų.

Pagrindinė jo maisto dalis yra negyvi gyvūnai. Valgyti mėsą, pelkės velnias atlieka labai svarbią slaugytojo funkciją. Šis gyvūnas aktyviai veikia naktį, o per dieną jis slepiasi nuo apleistų kanjonų ir tankių krūmų.

Marškiniai velniai gerai pakyla ir plaukia. Iš esmės šie gyvūnai gyvena vieni ir susiburia į grupes tik gaudydami grobį. Raganos velniai saugo tam tikrą teritoriją ir linkę apeiti savo turtą ieškodami plėšikų.

Šie gyvūnai kartu su savo kariuomenės bruožais turi įdomų bruožą: pavojaus akivaizdoje jie, kaip skunkas, gali apsupti nemalonaus kvapo, saugodami save nuo priešų.

Dauginimasis prasideda antrojo gyvenimo metų pabaigoje. Poravimosi sezonas prasideda kovo - balandžio mėn. Nėštumas trunka 21 dieną, po to gimsta 20-30 kūdikių. Naujagimio masė yra tik 0,18–0,24 g, tačiau tik keturios pakratos yra skirtos išgyventi: moteriškame maišelyje yra tik keturi speneliai, į kuriuos kūdikiai prikels kitą 100 dienų. Kadangi Tasmanijos velnių maišelis atsidaro iš užpakalinės dalies, moteris negali bendrauti su kubeliais: jie paliekami sau. Vaikai išeina iš maišelio maždaug keturių mėnesių amžiaus, tačiau apie pusę metų jie periodiškai maitinami motinos pienu. Dienos metu Tasmanijos velnias suvartoja 15% savo kūno masės.

Išvardinta Raudonojoje knygoje

Nuo pat pradžioje pažįstamas žmogus su šiuo žvėriuku, pirmasis turėjo klaidingą įspūdį apie kraujo ištroškimą ir pavojų, kad gyvuliams bus kilęs velniškas velnias, o tai paskatino ūkininkus nužudyti.

Šiandien, važinėjančio arba Tasmanijos velnio skaičius neviršija 20 tūkst. Suaugusiųjų, ir jis ir toliau mažėja. Iki 1941 m. Jis buvo išnykęs, tačiau jo išnaikinimo draudimas jam suteikė dar vieną galimybę. Naudojant jį, Tasmano velnias per keletą metų pasiekė keletą dešimtys tūkstančių asmenų.

1950 m. Kilo nauja grėsmė - liga ir mirtis nuo veido auglio, kuris susilpnino daugiau kaip 70% Tasmanijos velnių. Mokslininkai nustatė, kad liga yra virusinė ir kartojasi kas 70–140 metų. 1990 m. Įvyko naujas mirtinos ligos protrūkis. Šį kartą ji užėmė apie 80% visų rūšių žuvų, o išnykimo grėsmė vėl kilo prieš Tasmano velnį. Epidemiją sustabdė tik lemiami valdžios institucijų veiksmai, skirti izoliuoti sergančius gyvūnus.

Tai įdomu

В 2009 г., чтобы привлечь внимание широкой общественности к проблеме сохранения тасманского дьявола, разработчики новой версии Linux заменили знаменитую эмблему пингвина Тукса на эмблему редкого зверька по кличке Туз.

Послушать голос тасманского (сумчатого) дьявола

Если внимательно приглядеться, то у дьявола довольно симпатичная мордочка, шкурка ухоженная, они умываются, смачивают ладошки слюной и протирают свой мех. Внешний вид дьявола, если совершенно не знать о его проказах, не производит отталкивающего впечатления на людей.

Išoriškai gyvūnas neatrodo kaip velnias.

Anksčiau niekas neišnagrinėjo šio gyvūno įpročių, ir tik tada, kai jis tapo retu gyvūnu, mokslininkai parengė velnio elgesio išorinių požymių ir charakteristikų aprašymą. Tuo pačiu metu atsirado įdomių faktų: suaugusieji gyvūnai yra labai rūpestingi tėvai, jie turi sunkiai dirbti, kad padidintų savo jaunimą. Galų gale, gimęs naujagimio kūno dydis yra šiek tiek daugiau nei centimetras, o tėvai pasiekia daugiau nei pusę metro. Taigi kūdikis turi sėdėti motinos maišelyje, kol akys atsidarys ir bent jau yra tam tikra linija.

Maršrutiniai velniai yra geri tėvai. Motina rūpinasi palikuonimis, nešdama jį į maišelį.

Cubs negali būti daugiau kaip 4, nes tėvai turi tik keturis spenelius su pienu. Per du mėnesius kūdikiai sveria taip greitai, kad prieš gimimą jie sveria 7 kartus daugiau. Ir tik tada, kai jie pasiekia šešis mėnesius, jauni gyvūnai palieka maišelį. Tėvai ilgą laiką žiūri į jaunąją kartą, rūpinasi, organizuoja jaukią žolės lizdą, maitina juos pienu ir, žinoma, saugo juos nuo priešų.

Aprašymas ir išvaizda

Gyvūnų Tasmanijos velnias - grobuoniški žinduoliai. Tai vienintelis tokio pobūdžio atstovas. Mokslininkai sugebėjo užmegzti santykius su pelkių vilku, bet tai gana išreiškiama.

Tasmanijos pelekinis velnias - vidutinio dydžio plėšrūnas, apie vidutinį šunį, tai yra 12-15 kilogramų. Aukštis ties ketera yra 24-26 centimetrai, rečiau - 30. Išoriškai galite manyti, kad tai yra nepatogus gyvūnas dėl asimetrinių kojų ir gana pilno statymo. Tačiau tai labai protingas ir sėkmingas plėšrūnas. Tai palengvina labai stiprūs žandikauliai, galingi nagai, ryškus regėjimas ir klausymas.

Tai įdomu! Uodega nusipelno ypatingo dėmesio - svarbus gyvūnų sveikatos ženklas. Jei ji yra padengta storais plaukais ir labai stora, tada Tasmanijos pelkės velnias yra gerai maitinamas ir visiškai sveikas. Be to, gyvūnas jį naudoja kaip riebalų akumuliatorių sunkiais laikais.

Perkelties velnio buveinė

Šiuolaikiniai tokio gyvūno atstovai, kaip vaivorykštinis velnias, randami tik Tasmanijos salos teritorijoje. Anksčiau buvo Australijos gyvūnų ir Tasmanijos velnio sąraše. Maždaug prieš 600 metų buvo gana paplitusi jos gyventojai, gyvenantys žemyno kontinentinėje dalyje ir buvo gana didelė rūšis.

Po to, kai aborigenai atnešė dingo šunų, kurie aktyviai medžiojo Tasmano velnį, jų gyventojų skaičius sumažėjo. Gyventojai iš Europos netvarkė šių gyvūnų. Tasmanijos marškinėlio velnias nuolatos sunaikino vištienos kojas, taip pat sukėlė didelę žalą triušių ūkiams. Dažnai plėšrūnų reidai vyko avių jaunikliams, ir netrukus šitame smulkiame kraujo pralietime buvo paskelbtas tikras sunaikinimo karas.

Tasmanijos velnias beveik susitiko su kitų gyvūnų likimu, kurį žmogus visiškai išnaikino. Tik iki XX a. Vidurio šios retos gyvūnų rūšys buvo sunaikintos. 1941 m. Buvo priimtas įstatymas, draudžiantis medžioti šiuos plėšrūnus.. Dėl šios priežasties šiandien buvo įmanoma sėkmingai atkurti tokio gyvūno populiaciją kaip pelekų velnias.

Suprasdami žmonių artumo pavojų, atsargūs gyvūnai paprastai įsikuria neprieinamose vietose. Jie gyvena daugiausia centrinėje ir vakarinėje Tasmanijos dalyje. Jie gyvena daugiausia miškingose ​​vietovėse, savanose ir šalia ganyklose, taip pat yra kalnuotose, sunkiai pasiekiamose vietovėse.

Tasmanijos velnio gyvenimo būdas

Gyvūnų pelekų velnias veda vieną naktinį gyvenimo būdą. Ji nėra susijusi su tam tikra teritorija, todėl jie ramiai siejasi su nepažįstamų asmenų atsiradimu gyvenamojoje vietoje. Per dieną, kaip taisyklė, jie yra neaktyvūs ir nori miegoti urvuose, kurie yra pastatyti į šakų šakas ir šakas. Jei situacija leidžia ir nėra jokio pavojaus, jie gali eiti į orą ir degintis saulėje.

Be savarankiškai pastatytų urvų, juos gali užimti svetimšaliai arba kiti gyvūnai. Reti konfliktai tarp gyvūnų kyla tik dėl to, kad jie nenori dalintis viena su kita.

Tuo pačiu metu jie skleidžia baisių rėkimų, kurie plinta per kelis kilometrus. Tasmanijos velnio šauksmas nusipelno ypatingo dėmesio. Šie garsai gali būti lyginami su ryklomis, sumaišytomis su pelkėmis. Ypač šliaužiantis ir grėsmingas yra piktojo velnio šauksmas, kai šie gyvūnai susirenka į pulkus ir duoda bendrus „koncertus“.

Mityba, pagrindinė mityba

Tasmanijos pelekinis velnias yra žiaurus plėšrūnas.. Jei lyginsite įkandimo stiprumą su gyvūno dydžiu, tada šis mažas gyvūnas bus žandikaulio stiprumas.

Tai įdomu! Tarp įdomių faktų apie Tasmano velnį yra šio gyvūno medžioklės būdas: jis imobilizuoja savo auka, valgydamas stuburą arba kramtydamas per kaukolę. Jis daugiausia maitina mažus žinduolius, gyvates, driežus, o ypač pasisekė medžioti, tada mažas upių žuvis. Mažiau mėsos, jei mirusio gyvūno skerdenos yra didelės, šventei gali susirinkti keli pelekiniai plėšrūnai.

Tuo pačiu metu yra konfliktų tarp giminaičių, dažnai ateina į kraujo praliejimą ir sunkius sužalojimus.

Tasmanijos velnias ir įdomūs faktai apie šio plėšrūno maistą.

Tai įdomu! Tai labai pasibjaurėjęs gyvūnas, labai neįskaitomas maisto produktuose, jo išskyrose mokslininkai sugebėjo aptikti gumą, skudurą ir kitus nevalgomus daiktus. Nors kiti gyvūnai paprastai valgo nuo 5% iki 7% masės masės, Tasmanijos velnias gali suvalgyti iki 10% arba net 15%. Jei gyvūnas yra labai alkanas, jis gali valgyti iki pusės svorio.

Jis taip pat tampa tam tikru žinduolių čempionu.

Veisimas

Pagal brendimą velniški velniai pasiekia dvejų metų amžių. Nėštumas trunka tris savaites. Poravimosi laikotarpis yra kovo – balandžio mėn.

Tai įdomu! Taip pat yra labai įdomių faktų apie Tasmanijos velnio veisimo metodą. Galų gale, moterų patelės gimsta 30 mažų kubelių, kurių kiekvienas yra didelės vyšnios dydis. Iš karto po gimimo, prilipę prie kailio, jie nuskaito į maišelį. Kadangi moterys turi tik keturis spenelius, ne visi kūdikiai išgyvena. Tie kubeliai, kurie negalėjo išgyventi, moterys valgo, todėl gamtos atrankos darbai.

Tasmanijos velnio kubeliai iš krepšelio išeina maždaug per keturis mėnesius. Nuo motinos pieno iki suaugusio maisto pereina aštuonis mėnesius. Nepaisant to, kad gyvūnas velniškas velnias yra vienas iš labiausiai vaisingų žinduolių, ne visi gyvena suaugusiems, bet tik 40 proc. Faktas yra tai, kad jauni gyvūnai, patekę į suaugusiųjų amžių, dažnai neatitinka konkurencijos laukinėje gamtoje ir tampa grobiais didesniems.

Liaudies velnio ligos

Pagrindinė liga, nuo kurios kenčia gyvulio velnias, yra veido patinimas. Pasak mokslininkų 1999 m., Apie pusę Tasmanijos gyventojų mirė nuo šios ligos. Pirmajame etape auglys paveikia plotus aplink žandikaulį, tada eina per visą veidą ir plinta į visą kūną. Nepaisant geriausių mokslininkų pastangų, jo kilmė ir perduodama ši liga dar nežinoma.

Tačiau jau buvo įrodyta, kad tokio auglio mirtingumas pasiekia 100%. Ne mažiau paslaptis tyrėjams yra tai, kad pagal statistiką šių gyvūnų vėžio epidemija reguliariai kartojasi kas 77 metai.

Gyventojų statusas, gyvūnų apsauga

Draudžiama uždrausti Tasmano pelekų velnį užsienyje. Dėl gyventojų skaičiaus augimo šiuo metu svarstomas klausimas dėl pažeidžiamo statuso suteikimo šiam unikaliam gyvūnui, kuris anksčiau priklausė nykstantiems. Australijos ir Tasmanijos valdžios institucijų priimtų įstatymų dėka šis skaičius galėjo būti atkurtas.

Paskutinis smarkiai sumažėjęs pelkių plėšrūnų populiacija buvo užregistruotas 1995 m., Tada šių gyvūnų skaičius sumažėjo 80 proc. Prieš tai panašus pastebėtas 1950 m.

Pirkti Tasmanijos Tasmanijos velnias

2004 m. Mirė paskutinis oficialiai eksportuotas į JAV. Dabar jų eksportas yra draudžiamas, todėl neįmanoma nusipirkti Tasmanijos velnio kaip naminių gyvūnėlių, jei norite tai padaryti sąžiningai.. Rusijoje ar Europoje ar Amerikoje nėra vaikų lopšelių. Pagal neoficialius duomenis galima nusipirkti pelekų velnį už $ 15,000. Tačiau tai neturėtų būti padaryta, gyvūnas gali būti serga, nes jame nebus autentiškų dokumentų.

Jei vis tiek pavyko įsigyti tokį naminį gyvūną vienu ar kitu būdu, turėtumėte pasiruošti daugeliui problemų. Jų nelaisvėje jie elgiasi agresyviai ir žmonėms, ir kitiems naminiams gyvūnams. Tasmanijos marškinėlio velnias gali užpulti tiek suaugusius, tiek mažus vaikus. Jie pradeda rėkti ir šnypšti grėsmingai net ir dėl nedidelių dirgiklių. Viskas, kas gali net pagyvinti jį, net ir paprastą glostymą, ir jo elgesys yra visiškai nenuspėjamas. Atsižvelgiant į žandikaulio stiprumą, jie gali sukelti rimtą sužalojimą net ir asmeniui, o mažas šuo ar katė gali būti sunkiai sužeisti ar nardyti.

Naktį gyvūnas yra labai aktyvus, gali imituoti medžioklę, o Tasmanijos velnio širdis vergiantis šauksmas greičiausiai nepatiks jūsų kaimynams ir namų ūkio nariams. Vienintelis dalykas, kuris gali palengvinti ir supaprastinti jos priežiūrą, yra nepretenzingas mitybos aspektas. Maisto produktuose jie yra neįskaitomi ir vartoja viską, pažodžiui jis gali būti laužo iš stalo, kažkas, kas jau bloga, gali būti skiriama įvairių rūšių mėsai, kiaušiniams ir žuvims. Dažnai pasitaiko, kad gyvūnai pavogia ir drabužius, kurie taip pat valgomi. Nepaisant siaubingo šauksmo ir blogo charakterio, Tasmanijos pelekų velnias gerai susižavėjo ir mėgsta sėdėti savo mylimo meistro rankose valandas.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Zeitgeist: Judame Pirmyn 2011 (Gegužė 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org