Paukščiai

Menkė - Miško paukštis

Pin
Send
Share
Send
Send


Be šio paukščio miško negalima. Garsūs ir ritmiški gumbų frakcijų garsai pasiskirsto rajone, ypač pavasarį. Jei atidžiai žiūrite į medžius, galite jį pamatyti. Šis paukštis nėra drovus ir kartais skrenda, kad soduose „triukšmas“, ant medžių po langais ar telegrafo poliais. Ji yra labai įspūdinga ir ryški, neįmanoma ją supainioti su kitu. Tačiau iš pirmo žvilgsnio negalima išsiaiškinti, kokios rūšys yra šakniastiebiai. Didžiulis dėmėtas medis yra ypač paplitęs mūsų šalyje. Leiskite mums gyventi toliau.

Didžioji dėmėtoji: aprašymas

Tai, kad šį paukštį paprastai sunku supainioti su žmogumi, pirmiausia lemia jo specifinė išvaizda ir maisto gavimo būdas. Didelio dėmėtoji yra dažnai lyginama su sėklomis, jie yra panašūs. Jo kūno ilgis svyruoja vidutiniškai nuo 22 iki 27 centimetrų, moterys paprastai yra mažesnės nei vyrų. Paukščio svoris yra mažas - tik 60-100 gramų. Didžiojo dėmėtoji tokio pavadinimo negavo, nes ji turi labai ryškią, kontrastingą juodos ir baltos spalvos plunksnų spalvą ir raudoną (o kartais - rausva).

Moteris iš moters gali išsiskirti pagal kaklo spalvą. Visi jauni žmonės turi raudoną dangtelį ant galvos, o amžius išnyksta. Raudona dėmė ant pakaušio lieka tik vyrams. Galvos viršus tampa juodas. Paukščių skruostai, kaktos, pilvo - baltos spalvos, priklausomai nuo buveinės, gali keisti atspalvį nuo ryškių ir aiškių iki smėlio ar beveik rudų. Didžiosios spygliuočių medžiai turi labai padorų sparną ir pasiekia beveik pusę metro (42–47 cm). Taip pat verta paminėti uodegos formą. Jis yra smailus (pleišto formos), vidutinis ilgis, labai sunkus, nes jis atlieka paramos vaidmenį, kai paukštis juda išilgai medžio. Pėdų, būdingų dumbliams, struktūra yra zygodaktilas, ty du priekiniai kaiščiai yra kontrastuojami dviem galiniais kaiščiais. Vidutinė paukščio gyvavimo trukmė yra apie 9 metus.

Didžioji dėmėtoji: buveinė

Tai labai dažnas paukštis, turintis plačią buveinę - nuo Kanarų salų iki Kamčatkos ir Japonijos. Dažniausiai paukščiai yra sėdintys, rečiau - klajoja. Pastaroji daugiausia susijusi su buveinėmis, kurios yra nepalankios maisto tiekimo požiūriu, todėl paukščiai yra priversti migruoti (invazijas) į kaimyninius regionus. Didžioji dėmėtoji (nuotraukoje matoma nuotrauka) yra labai nereikalinga gyvenamajai vietai ir beveik visur, kur auga medžiai, nuo šaknų iki miesto parkų. Keista, kad pasirinkimas priklauso ne tik nuo šalies, kurioje gyvena paukščiai, bet ir nuo regionų. Taigi, Sibire ir Urale, drožėjas renkasi spygliuočių miškus ir mišrias miškus, tačiau su pušų dominavimu, o šiaurės vakarų dalyje - pušynai, eglės.

Ką vasara mėsos valgo?

Daug daugiau iš mokyklos prisimena vadinamuosius slaugytojų miškus. Tai yra vilkas ir šaknis. Paukštis mėgsta įsikurti miškuose, kuriuose yra daug senų ir supuvusių medžių. Medžiai yra labai įvairūs. Jame vyrauja augalų ar gyvūnų maistas, priklausomai nuo sezono. Pažymėtina, kad vyrai ir moterys gauna maisto įvairiose teritorijose, o kartais net atskiruose miškuose. Pavasario-vasaros dietą daugiausia sudaro vabzdžiai ir jų lervos. Visų pirma, žinoma, įvairūs vabalai, įskaitant tuos, kurie maitina medieną, taip pat jų lervos: šukuosena, žievės vabalas, stagės vabalas, žvyneliai, ladybugs ir zlatki. Didžioji dėmėtoji su savo snapu daro 130 smūgių per minutę. Tai gana galinga jėga, o ne viena klaida ar kirminas nepastebės. Be to, paukščio mityboje yra drugiai, įskaitant pūkuotas, jų vikšrai, amarai, skruzdėlės. Didžioji dėmėtoji, net jei tokia galimybė atsiranda, nepanaudoja net pėdsakų. Taip pat nustatyta, kad kartais šie paukščiai sunaikina mažų dainų paukščių lizdus.

Ką mėsos valgo rudenį ir žiemą?

Ruduo-žiemos laikotarpiu vyrauja augaliniai maisto produktai. Ji apima spygliuočių, gilių, riešutų sėklas. Svarbus yra sėklų iš kūgių gavimo būdas. Tai būdinga visiems šakniastiebiams, tačiau ši rūšis atnešė ją tobulai. Iš pradžių medžioklė plyšia kūgį, po to nugarą nukreipia į iš anksto pasirinktą vietą - alvilą, kuri iš esmės yra spaustukas arba lizdas viršutinėje medžio kamieno dalyje. Paukštis sugriebia vienkartinę dalį su visa jėga, o tada eina į patiekalą - išpjauna svarstykles, ištraukia sėklas. Vienas didelis dėmėtas šaknis gali užsidirbti apie 50 tokių anvilų, tačiau paprastai naudoja du ar tris. Todėl žiemos pabaigoje po vienu medžiu gali susikaupti visa kūgių ir skalių kalva.

Kada medžioklės poravimosi sezonas?

Šiems paukščiams būdinga monogamija. Jie pasiekia lytinį brandą iki pirmųjų gyvenimo metų pabaigos. Pažymėtina, kad poros gali likti kartu iki poravimosi pabaigos iki kito pavasario. Arba jie suskaido ir žiemą atskirai, bet kitais metais jie vėl susijungia.

Paukščių elgesys poravimosi laikotarpiu yra labai didelis. Pirmieji ženklai pasirodo vasario pabaigoje - kovo pradžioje ir tęsiasi iki pirmojo pavasario mėnesio vidurio. Paukščiai pradeda pasirinkti porą. Vyrai yra labai triukšmingi, garsiai kalba ir agresyviai rėkia. Moterys atsako į juos, bet mažiau pastebimai. Nuo gegužės vidurio, kai poros jau nusprendė, lizdų statyba prasideda.

Lizdinės gumbai

Medį, kuriame bus tuščiaviduris, pasirinks vyrai. Jis neturėtų būti supuvęs, bet su minkšta mediena (pavyzdžiui, drebulė arba alksnis, retai ąžuolas ar beržas, maumedis).

Didžiosios dėmėtoji (nuotrauka aukščiau), gyvenanti retų lapų miškuose, kasmet renkasi naują tuščiavidurį. Jei jo buveinės vieta - storas hvoyniki, paukštis grįžta į seną. Tuščiavidurė, paprastai, yra ne daugiau kaip aštuonių metrų aukštyje ir yra apie 25–35 cm gylio, o skersmuo yra apie 10. Vyras daugiausia užsiima statyba, o moterys tik retkarčiais ją pakeičia, laiku užtrunka iki dviejų savaičių. Menkės kiaušinius pavasarį, maždaug balandžio pabaigoje. Sankaba yra nuo 5 iki 7 mažų baltos spalvos kiaušinių, blizgus. Abi tėvai dalyvauja inkubacijoje, bet naktį - tik vyrai. „Nestlings“ 10-12 dienų liukas plikas, bejėgis ir aklas.

Mažos ir didžiosios dygliuotos šakelės: skirtumai

  • Pagal spalvų plunksnų pobūdį. Mažose rūšyse skersinė juodoji juostelė ant skruosto nepasiekia pakaušio ir yra nutraukta baltos dėmės. Be to, jame nėra rausvos arba rausvos spalvos. Tačiau ant mažos gumbų galvos yra kepurė - raudona, juoda siena vyrams ir balta moterims.
  • Didžioji dėmėtoji ir mažoji dygliuota medžioklė yra skirtingi. pagal garsų pobūdį. Pirmajame etape frakcija yra labai trumpa ir trunka apie 0,6 sekundes, apima 12-13 smūgių, tačiau juos beveik neįmanoma atskirti, nes jie sujungiami į vieną nuolatinį garsą. Be to, jis greitai praranda savo garsą, pradeda garsiai, bet greitai išnyks. Didžiosios dygliuotos menkės sudaro 130 smūgių per minutę, o jo šūvis kartais girdimas ne daugiau kaip pusantro kilometro atstumu. Mažos gumbų skambesys yra labiau panašus į dainų paukščių balsą, jie yra ilgesni. Ir jo dalis taip pat yra ilgesnė, bet ne tokia skambi, kaip pirmojo tipo, vidutiniškai 1,5 sekundės.
  • Mažai dėmėtoji šiek tiek mažesnisJo ilgis yra apie 14-15 centimetrų.
  • Skiria pirmenybę buveinių pasirinkimui. Mažoji dygliuota medžioklė mėgsta lapuočius ir mišrius miškus, tvenkinių krantus ir pelkes. Stengiasi išvengti tamsių spygliuočių.

Ar šaknis turi priešų?

Atrodo, kad toks paukštis iš esmės negali turėti priešų, nes, turėdamas galingą snapą, jis gali atsistoti už save. Tačiau iš tikrųjų tai šiek tiek skiriasi. Nors yra mažai informacijos apie išpuolius prieš grobio paukščius, jie vis dar yra. Iš esmės jie yra pavojuje žvirbliai, goshawks, ant plokščios vietovės - peregrine falcon.

Antžeminių plėšrūnų verta paminėti kankinius ir ermines. Netgi medžių lizdai, kurie, atrodo, yra paslėpti ir apsaugoti, kartais nuniokoja voveres, sony polką ir raudonąsias moteris (natūra šikšnosparniai). Taip atsitinka, kad šakniastiebiai verčiasi iš senų tuščiavidurių ertmių.

Gumbų prisitaikymas prie aplinkos sąlygų

Beveik visi gyvūnai ir paukščiai turi tam tikrų savybių, kurios atsirado prisitaikant prie išorinio pasaulio veiksnių. Jokia išimtis ir didžioji dėmėtoji. Žemiau pateikiami pritaikymo buveinei požymiai.

  • Didelės kojos ant jų kojų leidžia lengvai laikyti ant medžio kamieno arba ant plonų šakų.
  • Pleišto formos kietoji uodega neleidžia jam stumti žemyn kamieno, ji labiau tinka laipioti medžius nei plaukti.
  • Ilgas, stiprus snapas padeda išpjauti medžių žievę ir juos įdėti į lizdus, ​​taip pat gauti maisto.
  • Ilgas, plonas ir lipnus liežuvis padeda gauti vabzdžius nuo neprieinamų vietų.

Kas yra gumbai

Šis paukštis priklauso Dyat formos šeimai, kurioje yra daugiau kaip du šimtai rūšių. Jų didžiausia įvairovė pastebima Šiaurės Amerikos miškuose. Ir mūsų šalyje yra šiek tiek daugiau nei dešimt medžių rūšių. Garsiausios iš jų yra:

  • Didžioji dėmėtoji. Šis paukštis yra gana didelis, sparnų ilgis kartais pasiekia pusę metro. Dažniausiai Europos miškuose.
  • Atrodo, kad atrodo nedidelis žvirgždas, kurio dydis beveik yra žvirblis.
  • Dar viena didelė rūšis, kuri dažnai randama mūsų miškuose, yra pageidautina, arba juoda medžioklė. Šis paukštis yra gana triukšmingas ir aktyvus, eina didelių tuščiavidurių ertmių ir valgo daug kenksmingų vabzdžių.
  • Žalioji girnelė atrodo gana neįprasta ir graži. Bet jis yra labai atsargus, todėl jį sunku pamatyti.
  • Trijų pirštų medis yra neįprastas paukštis, nes jis neturi vieno piršto.
  • Viršutinį sluoksnį taip pat priskiria šiai šeimai, nors jos elgesys ir išvaizda labai skiriasi nuo kitų šaknų. Ji nėra tuščia ir nežino, kaip lipti į medžius.

Kur gyvena gumbai

Šis miško paukštis randamas ten, kur yra medžių. Dauguma rūšių gyvena miškuose ir mėgsta vienatvę. Tačiau kai kurie gali gyventi šalia asmens, pavyzdžiui, miesto parkuose ir aikštėse. Vienintelė sąlyga normaliam dumblių gyvenimui yra medžių buvimas, todėl jį galima rasti beveik visame pasaulyje. Jie yra ne tik Circumpolar ir salose netoli Australijos. Menkė yra sėdimas paukštis. Jis retai skrenda toli nuo gyvenamosios vietos. Paprastai plotas, kuriame paukščiai maitina apie 2 ha. Labai retai, ieškant maisto, žmonės gali judėti dideliais atstumais, tačiau šiuo atveju jie negrįžta. Šis jų bruožas yra atsakymas į klausimą, ar vytelis yra migruojantis paukštis, ar ne. Dauguma jų yra visagaliai ir lengvai toleruoja šalčius. Todėl nėra prasmės skristi.

Miško gyvenimo būdas

Labai įdomu stebėti, kaip elgiasi įvairūs miško paukščiai. Menkė gana nepretenzinga, jis nebuvo įpratęs sėdėti tuščiąja eiga. Normaliam gyvenimui šis paukštis turi pakankamai medžių. Labiausiai palankios sąlygos jų reprodukcijai egzistuoja šalia upių ir kitų vandens telkinių, ypač lietaus vasarą. Šiuo metu mediena patiria įvairius puvimo procesus ir grybelines ligas bei vabzdžių išpuolius. Tai yra šie medžiai ir myli medį. Šis paukštis nešiojasi ne tik ieškodamas maisto, bet ir kasmet paruošia naują tuščiavidurį. Tiesa, ne visų rūšių šaknys gali tai padaryti. Pavyzdžiui, kirminų skyles naudoja paruoštas tuščias vietas. Miškų gyvenimo būdo ypatumas yra jų nuostabus sugebėjimas greitai lipti į medžio kamieną. Gamta šiems tikslams suteikė trumpas kojeles su tvirtais pirštais ir stipria uodega. Netgi, kai jie skrenda, liemenės pradeda laipioti. Šio paukščio gyvenimo būdas nepasikeičia net žiemą. Norint atsakyti į klausimą, ar vytelis yra migruojantis paukštis, ar ne, jums tereikia eiti į mišką ar parką ramioje šaltoje dienoje. Dažnas dalinis smūgis, kuris vyksta ore, yra įrodymas, kad šie paukščiai lieka mūsų vietovėje žiemą.

Koks yra įdomus gumbas

  • Tai vienintelis muzikinės ausies paukštis. Menkės gali trankyti ant medienos, ne tik norint gauti maisto ar gaminti lizdus. Kartais galite pažiūrėti paukštį, besisukantį į sausą šaką ir klausytis.

  • Stebėtina, kad girnelės kalba. Kai kurie asmenys gali pasiekti 10 centimetrų ilgį. Jis yra lipnus, su aštriomis griovelėmis, ant kurių, kaip antai kabliuose, medžio kamienas nuo medžio žievės pritvirtina vabzdžius. Su juo jis taip pat gali švęsti vaisius.
  • Menkė yra vienas iš nedaugelio paukščių, kurie negali vaikščioti ant žemės. Jų kojos ir uodega pritaikytos tik laipioti medžius.

Taigi, mes pristatėme paukščio aprašymą. Menkė yra labai graži. Šviesiai raudonas dangtelis ir spalvinga spalva daro šiuos paukščius puošiančius bet kokį mišką.

Kokie yra šakniastiebių privalumai

Šie paukščiai anksčiau buvo laikomi miško kenkėjais, jie netgi bandė juos naikinti. Bet tada paaiškėjo, kad gumbai nugalėjo tik ligonius ir senus medžius, užkrėstus vabzdžiais. Taip jie išgelbės mišką nuo kenkėjų plitimo. Be to, kiekvienais metais gumbai sukuria naują tuščiavidurį. Ir jų senuose namuose gyvena voverės kitų paukščių.

Menkės padeda miško gyventojams ne tik prieglobstį. Kai kurios šių paukščių rūšys, maitindamos maistą, iš medžių pašalina visą žievės pleistrą ir taip atskleidžia vabzdžių ištraukas. Ir kiti paukščiai daug lengviau juos gauti. Ir dabar medalis yra laikomas vienu iš naudingiausių miško paukščių.

Kaip atrodo šaknis

Gamtoje yra apie 20 medžių rūšių. Jie gyvena Šiaurės Amerikos, Šiaurės Afrikos ir Eurazijos miško zonoje. Jos yra mažos ir vidutinės, visų jų struktūros. Dažniausiai pasitaikančios ir garsiosios rūšys yra didžioji dygliuotasis šaknis. Paukštis yra gana didelis. Kūnas yra iki 27 cm ilgio, o sparnų ilgis - iki 50. Svoris mažas, apie 100 g.

Red Headed Woodpecker (Campephilus robustus)

Jis gavo savo pavadinimą dėl spalvingų plunksnų spalvų. Pagrindinės spalvos yra ruda ir balta, balta, pilka, juoda su mėlyna arba žalsva atspalviu. Yra ant kūno ir visų rudos atspalvių. Šviesiai raudonos arba rožinės dėmės ant vyrų galvos ir kaip kepurė, vainikuojančios karūną, suteikia gražiai žvilgsnį.

Klausykime gyslo balso

Tos pačios raudonos dėmės yra mažesnės. Apskritai, skirtingose ​​šaknų rūšyse juodos ir baltos juostelės ir dėmės sudaro ypatingą ritminį modelį.

Baltasis gumbas (Melanerpes candidus), kilęs iš Andų, turi netipišką šių paukščių spalvą be rausvų

Kodėl gumbai vadinami miško gydytoju

Girnelės gyvena ten, kur yra medžių: šiaurinėje taigoje ir miesto parkuose. Medžių rūšys nesvarbu, ji gali gyventi spygliuočių, lapuočių ir mišriuose miškuose.

Paukštis sėdi, ilgą laiką gyvena toje pačioje vietoje. Jie migruoja į kitą tik tuo atveju, jei yra pasėlių nesėkmė ir jie negrįžta į savo gimtąsias vietas. Šiuo atžvilgiu žandikauliai gali tapti labai maži, ir tai užtruks ilgai, kol bus atkurtas skaičius.

Golden Woodpecker (Colaptes auratus)

Veisimo gumbai

Poravimosi metu vyrai ir moterys pradeda plaktą. Jie ras senas drebulės ir 2 savaičių darbo, padarys įdubą. Pjuvenos pasiima, o viduje yra tuščiaviduriai. Gegužės pradžioje moterys turi iki 8 kiaušinių. Naujai išperinti viščiukai neturi plunksnų, jie nemato ar negirdi.

Sandėliuose dirba pora pelekų ar gumbų (Melanerpes formicivorus). Vyras turi raudoną dangtelį ant galvos, moteriai yra visiškai juoda galva

Viščiukai yra tokie patys, kaip tėvai. Jei šeriami, gana goo. Alkanas - gnash. Jei vaikščiotės prie medžio ir nuleisite kamieną su lazdele, viščiukai garsiai skaldys.

10 dieną jie jau lipa į tuščiavidurių sienų sienas ir pradeda skristi maždaug 23 dieną.

Gumbų priešai yra grobio paukščiai, voverės, erminai, mariai. Žmogus ypatingai nebijo. Matydamas jį, šaknis tiesiog persikelia į kitą kamieno dalį, ir toliau ten beldžiasi ir žiūri vietoje - ar žmogus dingo.

Vyriškasis šaknis įrengė beržą tuščiaviduriai, o moterys skrido į ją patikrinti. Menkės daro didžiąją dalį darbo su lizdais

Tolimas medžioklės girgždėjimas miške yra geras ženklas. Tai reiškia, kad miško gydytojas dirba ir atlieka svarbią miškų išsaugojimo užduotį.

Kaktusų gumbai tuščiaviduriai dugno kamiene

Apibūdinto medžio aprašymas

Skirtingas margas - tai spalvos.. Jauniems paukščiams, nepriklausomai nuo lyties, parietiniame regione yra labai būdingas „raudonas dangtelis“. Keturiolika porūšių skaičiuojamos tarp didžiųjų dygliuotųjų medžių rūšių:

  • D.m. Pagrindinis,
  • D.m. Bréviróstris,
  • D.m. Kamtschathisus,
  • D.m. Rinetrumas
  • D.m. Hisranus
  • D.m. harkerti arrigoni,
  • D.m. Sanariusis,
  • D.m. thannéri le roi,
  • D.m. Mauritanus,
  • D.m. Numidus,
  • D.m. Rojlzami,
  • D.m. Jarónís,
  • D.m. Sabnisi,
  • D.m. Straipsniai.

В целом, подвидовая систематика большого пестрого дятла на сегодняшний день разработана ещё недостаточно хорошо, поэтому разными авторами выделяется от четырнадцати до двадцати шести географических рас.

Išvaizda

Размерами пёстрый дятел напоминает дрозда. Длина взрослой птицы данного вида варьирует в пределах 22-27 см, при размахе крыльев 42-47 см и массе 60-100 г. Paukščių spalvai būdingas baltos ir juodos spalvos, kurios gerai derinamos su ryškiai raudona arba rausvai raudona spalva. Visose porūšėse yra raiška. Viršutinė galvos dalis, taip pat nugaros ir viršutinės dalies plotas, turi juodą plunksną su melsvu blizgesiu.

Priekinės dalies, skruostų, pilvo ir pečių spalvos yra rusvai baltos.. Pečių srityje yra gana didelių baltų laukų, tarp kurių yra juoda nugaros juosta. Skrydžio plunksnos yra juodos, su baltomis plačiomis dėmėmis, dėl kurių penki lengvi skersiniai juostelės susidaro sulankstytuose sparnuose. Uodega yra juoda, išskyrus porą ekstremalių baltų uodegų plunksnų. Paukščio rainelė yra ruda arba raudona, o snapas turi pastebimą švino-juodos spalvos spalvą. Ant snapo pagrindo prasideda ryški juoda juostelė, kuri tęsiasi iki kaklo ir kaklo šono. Juoda juosta riboja baltą skruostą.

Vyrai skiriasi nuo patelių, kai galinėje dalyje yra raudona skersinė juostelė. Nepilnamečiams yra raudonas vainikėlis su raudona-juoda išilgine trauka. Priešingu atveju jauni gumbai neturi ryškių skirtumų tarp slyvų spalvos. Užpakalinė dalis yra vidutinė, smaili ir labai standi. Menkės skrenda labai gerai ir gana greitai, tačiau daugeliu atvejų pageidauja laipioti ant medžių kamienų. Spygliuotos medžioklės savo sparnus naudoja tik skrendant iš vieno augalo į kitą.

Gyvenimo būdas ir elgesys

Dideli dygliukai yra pastebimi ir gana triukšmingi paukščiai, dažnai gyvenantys sklypuose šalia asmens būsto. Dažniausiai tokie paukščiai gyvena vienišais gyvenimais, o masių susikaupimas būdingas nominacinių porūšių invazijoms. Sedentary suaugusieji turi atskirą pašarų plotą. Pašarų ploto dydis gali skirtis nuo dviejų iki dvidešimties hektarų, o tai priklauso nuo tipiškų miško zonos savybių ir spygliuočių skaičiaus.

Tai įdomu! Prieš pradėdamas kovoti su savimi savo pašarų zonoje, savininkas paima vadinamąją konfrontacinę padėtį, kurioje paukštis atsiveria savo snapą, o galvos plunksna užgauna neryžtingą išvaizdą.

Aktyvaus veisimo laikotarpiu tos pačios lyties asmenys gali skristi į kaimynines zonas, kuriose lydi paukščių konfliktai. Nepažįstamų žmonių išvaizda provokuoja kovas, kuriose paukščiai streikoja vienas su kitu rankomis ir sparnais. Žmonių požiūris ne visada gąsdina gniūžį, todėl paukštis gali tiesiog pakilti išilgai stiebo arčiau prie viršaus arba skristi į aukštutinę šaką.

Kiek gyvų gumbų gumbų gyvena

Remiantis oficialių duomenų ir stebėjimų duomenimis, laukinių medžių vidutinė gyvenimo trukmė neviršija dešimties metų. Didžiausias žinomas medžio ilgis buvo dvylika metų ir aštuoni mėnesiai.

Buveinė

Dailios medžio platinimo sritis apima didelę Palearktikos dalį. Šios rūšies paukščiai randami Afrikoje, Europoje, pietinėje Balkanų dalyje ir Mažojoje Azijoje, taip pat Viduržemio jūros ir Skandinavijos salose. Didelė gyventojų dalis gyvena Sachaline, Pietų Kuril ir Japonijos salose.

Spygliuotasis šaknis priklauso labai plastinių rūšių kategorijai, todėl jis gali lengvai prisitaikyti prie bet kokio tipo biotopų, įskaitant mažas miško saleles, sodus ir parkus. Paukščių tankis skiriasi:

  • Šiaurės Afrikos teritorijoje paukštis mėgsta alyvuogių ir tuopų giraites, pušynus, pušynus, lapuočius ir mišrus miškus su kamštienos ąžuolu,
  • Lenkijoje dažniausiai gyvena alksnių ir ąžuolo-spygliuočių giraitės, parkai ir miško parkų zonos su daugybe senų medžių,
  • Šiaurinėje mūsų šalies dalyje dėmėtas medis yra daugybė įvairių miško zonų, įskaitant sausus grūdus, rytinius eglės miškus, spygliuočių, mišrias ir lapuočių miškus,
  • Uralo ir Sibiro teritorijoje pirmenybė teikiama mišriems miškams ir spygliuočiams, kuriuose vyrauja pušis, t
  • Tolimųjų Rytų teritorijoje šios rūšies paukščiai mėgsta kalnų ir kalnų lapuočių ir kedrų-lapuočių miškus,
  • Japonijoje spygliuočių medžiai gyvena lapuočių, spygliuočių ir mišrių miškų.

Tai įdomu! Kaip matyti iš ilgalaikių stebėjimų, jaunieji paukščiai yra labiausiai linkę judėti, o senieji gumbai retai palieka savo apgyvendintus lizdus.

Bendras dėmelių skaičius biotope gali būti sumažintas kelis kartus, o gyventojų atkūrimo procesas trunka kelerius metus.

Didžiųjų margų medžių mityba

Dėmėtojo šakniastiebio aprūpinimas maistu yra labai įvairus, o šališkumas augalinės ar gyvūninės kilmės maisto dominavimui tiesiogiai priklauso nuo sezono.

Vyrai ir moterys maitinasi įvairiomis teritorijomis. Pavasarį ir vasarą įvairūs erškėčiai valgo labai daug įvairių vabzdžių, taip pat jų lervų, kuriuos atstovauja:

  • barbel
  • zlatkami
  • žievės vabalai
  • stagės vabalai
  • lapų vabalai,
  • ladybugs,
  • kankiniai,
  • žemės vabalai
  • takeliai,
  • drugelių imago
  • horntails
  • amarai
  • kokcidai,
  • skruzdėlės.

Kartais gumbai valgo vėžiagyvius ir moliuskus. Pradedant vėlyvą rudenį, šios rūšies paukščiai gali būti randami šalia žmonių būsto, kur paukščiai valgo maistą pašaruose arba, kai kuriais atvejais, maitina mėsą. Taip pat atkreipiamas dėmesys į dainų paukščių lizdų naikinimą, tarp jų ir skraidykles, raudonąsias žirgynas, šunį ir žvėriukus.

Pašarai renkami ant medžių kamieno ir dirvožemio paviršiaus.. Kai aptinkami vabzdžiai, paukštis sunaikina žievę per stiprią snapą arba lengvai padaro gilų piltuvą, po kurio grobis išgaunamas liežuviu. Šeimos šakniastiebių atstovai apskritai tuščia tik ligonių ir išdžiovintų medžių medžių, paveiktų kenkėjų. Pavasarį paukščiai maitina sausumoje esančius vabzdžius, sunaikina antklodę, taip pat naudoja kritusius vaisius ar morkas maistui.

Rudenį-žiemą augalinės kilmės pašarai, turintys daug baltymų, įskaitant įvairių spygliuočių, gilių ir riešutų sėklas, vyrauja medžio mityboje. Šios rūšies paukščiams būdingas būdas derliaus nuėmimui iš pušies ir eglės spurgų yra naudoti tam tikrą „kalvą“. Menkė sulaužo šaką, po kurios jis nukrenta į savo snapą ir įspaustas į priekį, paruoštą iš anksto, kurio viršutinėje koto dalyje naudojami natūralūs tarpai arba savaiminės tuščiavidurės angos. Tada paukštis duoda tvirtą smūgį su savo snapeliu į gabalėlį, o tada svarstyklės nuspaudžiamos ir sėklos išskiriamos.

Tai įdomu! Ankstyvą pavasarį, kai vabzdžių skaičius yra labai ribotas, o valgomosios sėklos yra visiškai baigtos, žievelės peržengia lapuočių medžių žievę ir geria sultis.

Vienos margintos medžio užimtos teritorijos teritorijoje galima įdėti šiek tiek daugiau nei penkiasdešimt specialių „anvilų“, tačiau dažniau nei keturi iš jų yra paukščiai. Pasibaigus žiemos laikotarpiui, po medžiu susikaupia visa skaldytų spurgų ir skalių kalva.

Be to, paukščiai valgo augalų sėklas ir riešutus, pvz., Lazdyną, buko ir ąžuolą, ragą ir migdolus. Prireikus dėmėtos gumbai maitina švelnų drebulės žievės ir pušų pumpurų, agrastų ir serbentų masės, vyšnių ir slyvų, kadagių ir aviečių, smilkalų ir pelenų.

Gamtos priešai

Iki šiol yra gana mažai informacijos, rodančios ataka prieš įvairiapusiškus medžiojamus medžiojamuosius gyvulius vidutinio dydžio platumose. Gerai žinomi atvejai, kai gumbai užpuolami plunksnų ir goshawks. Tarp gamtinių priešų yra pušis ir, galbūt, erminas.

Už miško teritorijos ribų ganyklos yra pavojus Didžiajam dėmeliukui.. Gauti ankstesni duomenys, apie kuriuos buvo pranešta apie beveik visišką gumbų populiacijos sunaikinimą skerdenų kiaulėmis Jamalo tundros teritorijoje. Paukščių lizdus sugriauna paprastas voverė ir dormouse, o raudona vakaro šalis yra viena iš potencialiai pavojingų spalvingų gumbų.

Paukštis gali būti išstumtas iš tuščiavidurio, paruošto lizdui sukurti net įprastu varnėtu. Didžiojo dygliuotojo vytelių lizduose aptinkami kai kurie kraujo čiulpti vabzdžiai, tarp jų: ​​blusos Serathorhyllus gallinae, Lycostosris Crestrestros, Etotobrija marginata ir irotobrijaa nivalis, o 16% amžiaus 16% amurofofobijos kailių ir Echotobrija nivalis. Lizdų viščiukai dažnai kenčia nuo midges ir midges ataka. Kai kuriose miško burnos vietose buvo aptiktos ertmės erkės Sternostostom hylandi.

Dauginimasis ir palikuonys

Tradiciškai dėmėtas medis yra monogaminis paukštis, tačiau Japonijoje yra žinomi poliariumo atvejai. Didelė dalis paukščių pradeda veisti vienerių metų amžiaus, o kai kurios sukurtos poros, net po veisimo sezono, lieka kartu iki kito pavasario. Pietinių ir šiaurinių populiacijų lizdai nėra per daug skirtingi. Šeimos aktyvumo didėjimas išlieka iki kovo vidurio, o gegužės viduryje baigiasi pora formavimas, todėl paukščiai pradeda statyti lizdą, kuris paprastai yra ne daugiau kaip aštuonių metrų aukštyje.

Tai įdomu! Balandžio pabaigoje arba pirmąjį gegužės mėn. Dešimtmetį įvairaus medžio vytelė patenka iš keturių iki aštuonių puikių baltos spalvos kiaušinių. Perdirbimą per dvylika dienų atlieka patelė ir patinas, po to gimsta aklai ir plika, bejėgė viščiukai.

Dešimt dienų amžiaus viščiukai gali lipti į įėjimą, naudodami kulną.. Abu tėvai maitina viščiukus. Lizduose viščiukai yra iki trijų savaičių amžiaus, po to vyksta skrydžio mokymas, kurio metu dalis paukščių seka moterį, o kita - vyriška. Viščiukus, kurie išmoko skristi dešimt dienų, maitina jų tėvai, po to paukščiai gauna visišką nepriklausomybę.

Žiūrėti vaizdo įrašą: Neringą siaubiantys kormoranai jau grįžo į savo perėjimo vietas (Gegužė 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send

zoo-club-org